|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Dotkaaa, Paulinka777, Kathe, Skylie, Adriana07, Neni1984, lachryma, Irmith witam wasze kochane maleństwa na świecie i gratuluję
![]() Wybaczcie, że nie odzywałam się ostatnio, ale dopadł mnie kryzys Płakałam często i chodziłam przygnębiona i zmęczona. Zmęczona nadal jestem, ale samopoczucie już trochę lepsze i mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie już tylko lepiej. Mała mnie pociesza bo zaczyna już mi uśmieszki czasem słać jak do niej mówię Wczoraj skończyła pierwszy miesiąc swojego życia poza moim brzuszkiem W dzień słabo sypia i ciągle mi się budzi. Jedynie na spacerkach ładnie śpi no i w nocy też jest w miarę na szczęście. Nie karmię już piersią Podjęłam decyzję o całkowitym przejściu na MM bo mała przy cycu tak strasznie się wkurzała, że aż serce chciało mi pęknąć Karmimy się więc mleczkiem Nan.Uciekam bo właśnie się obudziła i już chce jeść żarłoczek mały
|
|
|
|
#992 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Cytat:
serdeczne gratulacje. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
gratuluję i przesyłam ![]() ja tez miałam taki fajny skurczybyk już i tez tak ślicznie sie zapisał na ktg, ale pomimo tego ni widu ni słychu poroduZauważyłam, że Michałki z naszego wątku są uparte i wychodzą po terminie , no ale mojemu to nie grozi na szczescie. Jak jest uparty to bedzie dzien przed terminem.
|
|
|
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że już coraz więcej słońca pojawia się u Ciebie za miesiąc Czas tak szybko leci!
|
|
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
wrzuciłam do klubu mój opis porodu, wybaczcie ale nie chce go zamieszczać naforum ogólnym
|
|
|
|
#996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie wczoraj nie było, w sobotę też mało zaglądałam i dziś jestem bardzo szczęśliwa z wieści o nowych Dzieciaczkach na naszym forum ![]() U nas w miarę spokojnie życie płynie, nasz tymoteuszek czasem daje popalić w nocy budzi się ok 1 na karmienie, karmię przez godzinę na wpół śpiąca i później on nie chce spać i pół nocy trzeba go zabawiać i usypiać bo mimo, że mocno najedzony to marudny... Od wczoraj dzień zaczynam ok 6 rano pierwszym karmieniem, później Tymuś już nie chce spać więc biorę go do wózka i jade z nim do salonu, dopomina się karmienia co chwilka i później zasypia na 5-15 minut a ja wtedy ogarnuje sobie drobne prace domowe np. pranie, prasowanie, jak się wybudza to go kołysam i mówię do niego i zazwyczaj dalej usypia więc działam w domu i przy okazji go bawię. Robię tak aby TŻ mógł też trochę odespać bo to on wstaje w nocy do Tymusia i go przebiera, a mnie budzi tylko do karmienia i jak go nakarmie i nie umiem usypiać to TŻ wstaje i się Tymoteuszkiem opiekuje i usypia, a ja się przytulam do poduszki. Nocne karmienia to dla mnie nadal problem bo jestem jeszcze słaba i karmię zazwyczaj na wpół śpiąco. Tymuś budzi się zazwyczaj ok 1 w nocy, później ok 3 i 5, a od godziny 6stej to zazwyczaj już nie chce spać, je krótko i nie chce lub usypia, po czym po 5-15stu minutach znów chce karmienie, więc wymaga bardzo dużo opieki a nawet jak już nie chce jeść to bardzo potrzebuje się przytulać, a trudno go uśpić. Dziś nawet mi się rano udało go troszkę ululać , TŻ jeszcze spał a mnie się udało nawet wyskoczyć po bułki do sklepu aby były na śniadanie. Wcześniej razem z Tymusiem wyprasowałam całe jego pranie. Po powrocie z sklepu szybko uszykowałam śniadanko i udało się zjeść zanim Tymoteuszek się obudził... Jestem z siebie dumna, że tak wszystko z rana ogarnęłam bo dzięki temu na dzień dzisiejszy nie mam już dodatkowych obowiązków poza uszykowaniem obiadu W przerwach pomiędzy karmieniami może troszkę pooodpoczywam. ![]() Dla zainteresowanych nasz plan dnia wygląda następująco: Wstaję ok 6stej z Tymoteuszkiem, karmię, usypiam i jednocześnie ogarnuje pranie, prasowanie i zabieram się za przygotowanie śniadania Po śniadaniu karmię Tymoteuszka i ok 10tej wybieramy się na spacer, TŻ przygotowuje i ubiera Tymusia na spacer i wtedy ja mam chwilkę, aby się ubrać i ogarnąć. Ok 11stej 12 stej wracamy ze spaceru i Tymoteuszek zazwyczaj wtedy jeszcze trochę śpi bo usypia na spacerze i po powrocie do domku jeszcze śpi. Tak że teraz jeszcze drzemie i budzi się powoli na kolejne karmienie. Jak się obudzi to go przebieram, karmię i później zabieram się do przygotowania obiadu, w międzyczasie kołysanie tymoteuszka i wyciszanie. Czasem uda się spokojnie zjeść obiad, a czasem musimy jeść na raty najpierw ja, później TŻ. Po obiedzie Tymoteuszek znów domaga się jedzenia, lub ma czas aktywności, wtedy TŻ go zabawia, czyta mu bajki, nosi... Po jakims czasie znów usypia i mam troszkę odpoczynku. Kąpiemy Tymusia codziennie ok 19stej, przed kąpielą zazwyczaj go karmię, bo głodny podczas kąpieli drze się w niebogłosy, musi być najedzony aby spokojnie znosił pielęgnację. Po kąpieli znów karmienie, usypianie, a my w tym czasie staramy się uszykować i zjeść jakąs kolację. Po kolacji ja szykuję się do snu bo jestem zazwyczaj mocno zmęczona, a TŻ usypia Tymoteuszka... W nocy budzi się ok 1szej, 3, 5 i rano o 6stej, przy każdej pobudce tz wstaje przebiera go i dopiero przynosi mi do karmienia. Kończąc elaborat mogę się pochwalić, że wczoraj w końcu odpadł nam kikut z pępka ![]() Oprócz czynności jakie opisałam podajemy Tymusiowi codziennie witaminkę D+K oraz trzy razy dziennie Esputicon po 2 krople przeciw kolce, jak narazie mamy względny spokój bo ataki płaczu zdarzyły nam się tylko 2 razy, a Tymuś raczej spokojny, czasem męczy się tylko z kupka i pruczkami i wtedy troszkę pojękuje i popłakuje, ale kładziemy go na brzuszku i zazwyczaj przechodzi, a jak nie to ćwiczymy nóżki do brzuszka ![]()
|
|
|
#997 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
silna z Ciebie kobieta, dużo buziaków dla Tymusia
|
|
#999 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Ewusia oklaski za pępek. Faktycznie Tymuś jest wymagający.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1001 |
|
Zadomowienie
|
irmith
|
|
#1002 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za skurczCytat:
Cytat:
![]() Doczytalam ze Tomek szaleje Piękna mamusia ![]() Cytat:
witaj SzymonkuCytat:
brawa za pierwszy miesiac. Tez zakupilam mleko NAN. Jak wam sie sprawdza? Smakuje małej?
|
|
|
#1003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też dawałam NAN
|
|
#1004 |
|
Zadomowienie
|
Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!
Wlasnie dotarl materac do lozeczka
![]() Malinko, nie zalamuj sie, pewne rzeczy sa niezalezne od nas i jezeli Milenka jest teraz spokojniejsza przy mm, to i Ty bedziesz spokojna. Glowa do gory ![]() Ewusia, fajnie, ze masz tak duze oparcie w TZcie! Widac, ze duzo przy Tymoteuszku pomaga, dzieki czemu i Ty mozesz spokojnie do siebie dochodzic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1005 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULACJE!!! :ju pi:Cytat:
ale nie upieram się, bo może mi się ubzdurało, a bez rąk ciężko opiekować się noworodkiem ![]() ![]() Cytat:
Enle wrzaskunek się uspokoił? Domi fajna sesja A ja wróciłam z Biedry. Chciałam kupić pościel ale nie było tego wzoru, który sobie upatrzyłam w rozmiarze 200x220 i wróciłam z bananami Dzisiaj idziemy z Tż na USG, ostatnie chyba. Pewnie mało co zobaczymy no ale jutro KTG
|
|||
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Madi bardzo bym chciała, ale chyba nic nie wskóram. Jeżeli dziś się nic nie ruszy to nie wiem.
Od rana umyłam łazienkę, odkurzyłam całe mieszkanie, ugotowałam obiad, poganiałam kury (bo uciekły) łącznie ze skakaniem przez murek 1,20 m i umyłam basen! Krzyż mnie napierd..... koncertowo! Jeszcze mam plan jechać do taty po chlor do basenu, ale muszę trochę poleżeć. Ledwo chodzę. Jeżeli to nic nie da to ja już nie wiem. W czw mam planową wizytę u gina i jak tam wpadnę z furią to chyba gin będzie oknem uciekał ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Irmith gratulacje Myślałam wczoraj co tam u ciebie.Domciątko no widzę, że talent cię meczy. Super zdjecia
|
#1007 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1008 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() czas obiadek ogarnąć, ciężka sprawa, bo ciągle bym spała ![]() do tego, słowami pana Doktora, miednica 'się ogarnia do porodu' i mam taki ucisk na prawą nogę że ledwo chodzę, stanąć na niej nie mogę, muszę wyglądać jak jakaś sierota... Wiktoria, wychodź już!!!
|
|
#1009 |
|
Raczkowanie
|
Witam kochane!
My juz z Franiem w domu urodzil sie 20.07 o godz 12.20. 3940, 56cm. Jest uroczym, slodziachnym~, cukiereczkiem! Porod poszedl bardzo szybko! Jak pisalam o 4.30 odeszly wody, o 8.30 bylismy w szpitalu ze skurczami co 4 min. Jak sie okazalo bylo juz 5cm rozwarcia! W szpitalu wszyscy zaskoczeni, ze pierworodka tak szybko rodzi. Bol masakra! Myslalam, ze zejde tam. No, ale dalismy rade! Bylo warto dla mojej kruszynki Pozniej wstawie zdjecia i opisze porod dokladniej.Przepraszam, ale poki co nie nadrabiam... Milego popoludnia owocnego w porodziki zycze!
|
#1010 |
|
Zadomowienie
|
Kejt masz rację, to o ustach i nosie pisała Roxi (w 18 części, post 883
), a nie Ty Ewusia czyli dzień w miarę zorganizowany już macie super, że Tż tak Ci pomaga |
|
|
|
#1011 | |
|
Zadomowienie
|
Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!
Cytat:
Nie dzieie sie, ze tak bolalo, w koncu Franek jest spory ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
pięknie!!! gratulacje kochana!!
|
|
|
|
#1013 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marionette, super, że tak sprawnie poszło!![]() Noo, to teraz mogę się zabierać za prasowanie
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#1016 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki za usg! ![]() Cytat:
czekamy na relację i foty ![]() Cytat:
![]() Zeżarłam pół kg. czereśni :P Liczę, że to moje ostatnie :P muszę trochę jelita ruszyć, bo coś leniwe ostatnio :P jeszcze mam nektarynki i arbuza... mogę się podzielić
|
|||
|
|
|
#1017 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tak mi się wydaje![]() Cytat:
![]() Brawa przede wszystkim dla Ciebie, ze po tym co przeszłaś tak pięknie dajesz radę!!! Brawa należą się też mężowi że tak dzielnie Cię wspiera!!! SUPER!!! |
||||
|
|
|
#1018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULACJE!!!:ju pi:![]() Kejt możesz się podzielić arbuzem bo ja tylko banamy mam, a nie przepadam ![]() Madi no już doszłam,że to Roxi pisała o tych ustach mówcie mi mistrzu zamieszania ![]() A ja jem leczo od mamy |
|
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Pisałam do Oliath i rzeczywiście z rodzinka na Rodos bo mąż ma urlop.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1020 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super, że już w domku jesteście
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

Płakałam często i chodziłam przygnębiona i zmęczona. Zmęczona nadal jestem, ale samopoczucie już trochę lepsze i mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie już tylko lepiej. Mała mnie pociesza bo zaczyna już mi uśmieszki czasem słać jak do niej mówię
Wczoraj skończyła pierwszy miesiąc swojego życia poza moim brzuszkiem

, no ale mojemu to nie grozi na szczescie. Jak jest uparty to bedzie dzien przed terminem.
Dobrze, że już coraz więcej słońca pojawia się u Ciebie

tą całą Kate, jej ciążą, porodem itp. 
jutro KTG 

klask i: