|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Dziekujemy za kciuki ale jestesmy w domu nie przyjeli nas jutro mamy wrocic piep.... biurokracja ale mialam nerwa 100 km wycieczka nosz ku.... mac serca nie maja a warunki na oddziale nieciekawe i najgorsze termin rezonansu za 3 miesiace a teraz badania genetyczne i metaboliczne bedzidmy mieli z krwi ale
Jak to lekarka powiedziala ze 2 noce musiny byc zeby im sie oplacalo banda debili Szukam rezonansu prywatie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#212 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Pod łóżkiem 2piętrowym są 2 szuflady na pościel lub zabawki, na kółkach one.
Na wyjazd brałam tylko chustę i nosidło, nie było szans na wózek, a na te momenty noszenia to nie podejrzewam, bym wielką krzywdę zrobiła. Czasem nie ma wyjścia, wiadomo, że nie nosilam w nosidle wiele godzin i tak naprawdę - ogólnie Dorka mało w nim była, bo głównie był leżling kocing A teraz mi się sama na koanach do siadu rwie i sama usiedzi (nie, nie sadzam), ale np. co ciekawe - reh. ją sadza w oparciu o taki wałek i w rózne strony plecki ugniata, coby mięśnie wzmocnić i pokazać, że inna niż leżenie pozycja jest fajna Co do neurologa, nancy, skoro dzieciatko jeszcze nie ma 5mcy nawet to szczerze mówiąc nie wiem, czy ci pediatra w ogóle skierowanie do neuro da. Wg mnie młode ma czas, obraca się na boki, a na brzuszek jeszcze może nie, nie mówiąc o brzuszek na plecki, bo to wyższy level. I tu i reh i neuro mi powiedziały, że z brzuszka na plecy koło 7mca jest terminowo! najpierw z pleców na boki, z boków na brzuszek. A ja dlatego poszłam (młoda miała 5,5mca) bo ona nawet na boki się nie obracała |
|
|
|
#213 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
o kurcze, i co teraz? mam nadzieje ze sie nie porwala... Cytat:
a chcilabym jeszcze siostre wziac do pomocy mimo wszystko ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#214 |
|
Konto usunięte
|
Mika, żartujesz
czemu was nie przyjęli? a badania na jkaie choroby wam chcą robić?
|
|
|
|
#215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja właśnie nie wiem co zrobić z małą. Mam dylemat, bo moi rodzice zaproponowali, że z nią zostaną przez ten weekend i żebyśmy sami pojechali i odpoczęli. Z jednej strony chcę tak zrobić, oderwać się, odpocząć, ale z drugiej jakoś tak przykro mi będzie, będę się czuła jak wyrodna matka... TŻ też się waha. Jeśli pojedziemy we trójkę to wózek będziemy brali, bo nosidła ani chusty nie mamy. Tylko właśnie nie wiem jak się pomieścimy, bo bagażnik mamy duży, ale megankę przerobiliśmy na gaz i koło zapasowe sporo miejsca zajmuje
|
||
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Dziewczyny doradźcie
dostaliśmy zaproszenie na ślub cywilny, mąż będzie świadkiem, ślub na następna sobotę w co się ubrać, jak, sukienka odpada bo nie cierpię, no i będę musiała karmić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz doczytałam co Yellow napisała i nie mogę uwierzyć
Jak to się zakrztusił, czym? Boże, co za tragedia
|
|
|
|
#218 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() mlody zjadl caly sloiczek ![]() lepsze to niz umeczona jedna lyzeczka obiadku ![]() chyba trza nam wrocic do zerowego levelu obiadkowego ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() ja bym nie wytrzymala bez malego to raz, dwa-cyckuje, trzy - nie mailabym zbytnio z kim go zostawic, cztery - lek separacyjny (wszedzie dobrze byle z mama ) piec - niech powdycha troche jodku-smrodku ![]() i cos czuje ze po tym wyjezdzie w mig kupimy kombiaka ![]() Cytat:
![]() a jakis kombinezon, spodium czy jak to tam sie zwie... tylko nie wiem czy Ci sie takie cos podoba... Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-07-22 o 13:32 |
|||
|
|
|
#219 |
|
Konto usunięte
|
Kolejne wątkowe hasło - zerowy level obiadkowy :hehehe: ja proponuję uzupełnić pierwszą stronę o słowniczek
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet na weekend. Za Mała chyba jest - takie są moje odczucia. Ale każda postępuje wg siebie. Ja bym zwyczajnie tęskniła. Mika: masakra, a co za szpital tak Was w jajo zrobił? Kurdę, mam nadal problem z jedzeniem Małej - rosołek (gerber) nie zjedzony, wymęczone dwie łyżki i wsio. Źle nam idzie to całe rozszerzanie... |
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41902352]Kolejne wątkowe hasło - zerowy level obiadkowy :hehehe: ja proponuję uzupełnić pierwszą stronę o słowniczek
[/QUOTE]![]() dobry pomysl... fanie byloby sie posmiac za jaaaaaaaaaaaakis czas z tych naszych wpisow
|
|
|
|
#222 | |||||||
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41896162]Sarah - jedno pewne - dziecko ze złym wywiadem okołoporodowym (zagrożenie zmartwicą, mało apgar, niedotlenienie, uszkodzenie OUN itd) nie powinno być szczepione zaraz po urodzeniu, a dalsze ew. szczepienia po dopuszczeniu przez neurologa. A niestety mało kto z rodziców o to dba a potem płacz, bo szczepionka autyzm spowodowała. Nie, nie szczepionka - ale słaby organizm + szczepionka mogły przyspieszyc rozwinięcie się choroby (np autyzmu).
[/QUOTE] no tak tylko tych rodzicow to tez powinni poinformowac a tego nikt nie robi teraz czlowiek sam musi uwazac masakra Cytat:
Cytat:
nie wiem czy dam rade oddac dzidzi do zlobka chyba serce mi peknie, no ale przeciez chce i musze pracowac Cytat:
Cytat:
no i meninigo kiedy bedziesz na meningo szczepic? Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja nigdy bym w szpitalu nie zostawila samej niuni jezdzilam do szpitali dopoki razem by nas nie przyjeli ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Deli piekne mieszkanko brawa i buziaki dla Amelki i Aśki za 6 miesięcy! Wojtusia za 5 miesięcy! mialam miec szczepinie na wzw w tym tygodniu ale pielegniarka ma urlop i w pon nastepny mam dzwonic i sie umawiac a mama nas chciala zabrac do siebie i jak myslicie zaszczepiliby mi tam dziecko skoro i tak ja sama kupuje szczepionkę??? a i mialam miec na wzw i dopiero po kolejnych 8 tygodniach na pneumokoki ale to dziewczyny nie bedzie za pozno??? bo pediatra mowil ze jak skonczy pol roku a to ona juz wtedy bedzie miala prawie 8 miesiecy |
|||||||
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie, też będę tęsknić i wyrzuty sumienia pewnie mnie zjedzą... Mam jeszcze parę dni na zastanowienie się. |
|
|
|
|
#224 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41901332]https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=681486 przeczytajcie, wystarczy w sumie 1 post i te najnowsze, chyba z 20 lipca. Szczena na podłodze. Nawijko, mrożonki kupuję. Nie mam swoich, a normalna npl marchewka gotuje się tak długo, że więcej zużyję gazu niż soiczek wart więc albo słoiczki, albo z mrożonek.[/QUOTE]oo w du...pę mordę jeża :/ Cytat:
A macie jakieś plany na przyszły weekend? gratulacje ze zdanych egzaminów, reszta na pewno też dobrze Ci poszła ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41902069]Pod łóżkiem 2piętrowym są 2 szuflady na pościel lub zabawki, na kółkach one. Na wyjazd brałam tylko chustę i nosidło, nie było szans na wózek, a na te momenty noszenia to nie podejrzewam, bym wielką krzywdę zrobiła. Czasem nie ma wyjścia, wiadomo, że nie nosilam w nosidle wiele godzin i tak naprawdę - ogólnie Dorka mało w nim była, bo głównie był leżling kocing A teraz mi się sama na koanach do siadu rwie i sama usiedzi (nie, nie sadzam), ale np. co ciekawe - reh. ją sadza w oparciu o taki wałek i w rózne strony plecki ugniata, coby mięśnie wzmocnić i pokazać, że inna niż leżenie pozycja jest fajna Co do neurologa, nancy, skoro dzieciatko jeszcze nie ma 5mcy nawet to szczerze mówiąc nie wiem, czy ci pediatra w ogóle skierowanie do neuro da. Wg mnie młode ma czas, obraca się na boki, a na brzuszek jeszcze może nie, nie mówiąc o brzuszek na plecki, bo to wyższy level. I tu i reh i neuro mi powiedziały, że z brzuszka na plecy koło 7mca jest terminowo! najpierw z pleców na boki, z boków na brzuszek. A ja dlatego poszłam (młoda miała 5,5mca) bo ona nawet na boki się nie obracała dzięki za odpowiedź, trochę mnie uspokoiłaś, a kiedy terminowo powinno się dziecko z plecków na brzuszek obracać? Cytat:
jeszcze kilka minut i zostanę szczęśliwą posiadaczką tuli
|
||||
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jutro bede szczepic wlasnie wzw + pneumo, miesiac mielismy odroczone przez chorobe. maly skonczyl wczoraj 7 miesiecy... |
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy : jeszcze nie wiem co za 2 tygodnie, będziemy w kontakcie
Chciałabym poruszyć jeden temat : spotkań ze znajomymi własnie, a rytm dnia dziecka. Jak sobie z tym radzicie? Rodzina/znajomi kiedy do Was wpadają? Dostosowują się "pod dziecko", wpadają jak dziecko wykąpane śpi? itp? Ja nadal mam problem jak pogodzić jedno z drugim. |
|
|
|
#227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super zmiana ![]() Mika... normalnie paranoja |
|
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozostale drzemki zazwyczaj tez sa po 2 godz ale juz nie zawsze. i tez nie jeste w stanie przwidziec ile edzie spac. wczoaj spal malutko, no ale tez byl w obycm miejscu (u tesciow) a dzis spi juz drugi raz. pierwsza drzemka trwala 1,5 godz a ta juz prawie 2 ![]() najlepiej mi sie umawiac tak po 15 bo wtedy jest juz po lyzkowym jedzeniu a tylko na cycu wiec chwila moment i dziec najedzony. i wtedy tez juz raczje nie spi. jesli nie jest baaaaaaaaaaardzo brudny, upocony itd to daruje mu kapiel. jesli jest marudny a jestem sama to goscie wychodza wczesniej a jak jest maz to on "zabawia" wtedy towarzystwo a ja sie zajmuje dzieckiem. a jesli ktos tego nie rozumie to jego problem ![]() a zazwyczaj jest tak ze rodzinka wpada kiedy chce, najczesciej bez zapowiedzi, bo to przeciez rozina wiec zawsze moga a znajomi zazwyczaj pytaja sie kiedy nam pasuje... Najczesciej nigdy trza se jakos radzic
|
|
|
|
|
#229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie chcecie wiedzieć co sobie pomyślałam |
|
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ostatnio miałam gości na trzy dni i NIGDY więcej. Tak nam roz... li cały cykl dniowy że dziecko 2 dni mi odsypiało po ich wyjeździe Pisałam wam że Oskar nie chce jeść kaszek-mamy postępy Oby mu się nic nie odwidziało bo tak jak Pstryczek będziemy musieli się cofnąć do levelu zerowego ![]() Deli-śliczne mieszkanko i pięknie urządzone My z mężem też coraz częściej myślimy nad wyprowadzką-teraz dostał podwyżkę więc może się uda.
|
|
#232 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jak zrobilam ciasto ILL to cieszylam sie jak glupia s.z.a.c.u.n!!!
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-07-22 o 15:06 |
|
|
|
#234 |
|
Wtajemniczenie
|
apropo tortów i urodzin to moja Karinka 3 września kończy 3 latka więc będzie imprezka
uwielbiam jej organizować urodziny W tym roku przełożymy i będą dopiero 21.09 żeby moje siostry przyjechały z Niemiec i "o jednych plackach" z imieninami męża Ale ja już sobie planuje co i jak... Tort już wymyślony, przez Karisię - zamek z księżniczkami to się trochę orobię... ale dla niej to mogę No i jeszcze dekoracje jakieś itd. mogłabym organizować kinderbale
|
|
|
|
#235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Yae bardzo sie poci i mam dwa sposoby: pierwszy - za kolnierz na plecki wkladam jej kawalek materialu, w ktory wchlania sie pot i drugi - taka chlodzaca mate do wozka czy fotelika. Poza tym jak tylko sie spoci, to idziemy pod prysznic pot splukac ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
My tydzien temu przeszlysmy z S (4-8kg) na M (6-11kg) |
||
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widać że wkładasz całe serducho w to co robisz. Podziwiam-ja jestem antytalencie jeśli o ciasta chodzi zrobić zrobię-ale bez fajerwerków
|
|
#237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszłam więc ją kąpać z mężem, a znajomi poczekali - kąpiel długo nie trwa, więc nic im się nie stało. Ja potem karmiłam Domcię, a mąż posiedział już z nimi. Jak małą nakarmiłam wyszłam do nich, no ale oni musieli już się zbierać, bo znowu ich córcia chciała już do domu Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, wpadłam tylko z pytaniem do dziewczyn, które mają @. Uregulowały Wam się już, czy tak wypada, kiedy chce? Spóźnia mi się trzeci dzień...
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Evel, gdybym wiedziała, że takie cuda robisz, to byś mi na chrzciny Polciowe musiała zrobić też.
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
druga mialam wczesniej, trzecia duzo pozniej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

A teraz mi się sama na koanach do siadu rwie i sama usiedzi (nie, nie sadzam), ale np. co ciekawe - reh. ją sadza w oparciu o taki wałek i w rózne strony plecki ugniata, coby mięśnie wzmocnić i pokazać, że inna niż leżenie pozycja jest fajna

a chcilabym jeszcze siostre wziac do pomocy mimo wszystko
czemu was nie przyjęli? a badania na jkaie choroby wam chcą robić?

w co się ubrać, jak, sukienka odpada bo nie cierpię, no i będę musiała karmić. 

za badania

i buziaki dla Amelki i Aśki za 6 miesięcy! 

a znajomi zazwyczaj pytaja sie kiedy nam pasuje... Najczesciej nigdy 
co wyciągam małego to mokro a potem te wstrętne potówki na pleckach