Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XIII - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,00%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 1 2,00%
Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha 9 18,00%
Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania 3 6,00%
Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama 1 2,00%
Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy 2 4,00%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 25 50,00%
Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy 3 6,00%
Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. 1 2,00%
Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. 0 0%
Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. 1 2,00%
VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. 1 2,00%
III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. 0 0%
Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-22, 15:02   #3421
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ojej to nie wiedziałam, że musiałaś cos takiego przejść i rozumiem
twoje odczucia
ja mam inne info eh, na Kamińskiego znajome co rodziły raczej narzekały, a ja na Brochowie mam znajomego lekarza i położna podobno też, mi najbardziej zależy na lekarzu, warunki da się przeżyć
Co ty. Nie strasz mnie bo ja chcę tam ZNOWU rodzić. Co z kim gadam i mówi, że zna kogoś kto tam rodził albo sam rodził to zadowoleni

Kiedyś słyszałam od znajomej że na Brochowie golili ją po cygance mało wydezynfekowaną maszynką- ten obraz mi chyba nigdy nie zniknie z podświadomości

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 15:02   #3422
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Motylku, spokojnie a jakiego koloru szukasz? jakiś inny nie podoba Ci się? w sumie jeśli masz ten drugi fotelik to możesz poczekac do sieprnia, bo na przewiezienie ze szpitala nawet jakby się malutka pośpieszyła (tfu! tfu!)ten użyjesz
Fioletowego, ale i tak nie ma żadnego prócz szaro-czarnego.Wiem, pocieszam się tym fotelikiem z Mutsy, chociaż nawet nie wiem jaki to model i jakie miał testy ADAC.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 15:03   #3423
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
O! Dzięki

Faken faken faken mój fotelik nigdzie nie jest dostępny! Tzn. wszędzie mają tylko jeden kolor a inne dojadą w drugiej połowie sierpnia:m ur:
Spokojnie, połowa sierpnia już tuż tuż

My bierzemy jednak cały pakiet X-landera Xa z wózkiem X-car w kolorze Asia.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 15:03   #3424
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Co ty. Nie strasz mnie bo ja chcę tam ZNOWU rodzić. Co z kim gadam i mówi, że zna kogoś kto tam rodził albo sam rodził to zadowoleni

Kiedyś słyszałam od znajomej że na Brochowie golili ją po cygance mało wydezynfekowaną maszynką- ten obraz mi chyba nigdy nie zniknie z podświadomości
O fuj fuj fuj fuj.Czemu na to pozwoliła??

Stary 2013-07-22, 15:03   #3425
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Zlękłam się... Moja lista wyprawkowa zamiast maleć, to rośnie
ja po wypłacie zamykam temat, pakuję torbę i czekam

Cytat:

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 15:04   #3426
logoasia
Zakorzenienie

my z kolei będziemy trochę czekali na adapter do baby joggera. fotelik kupujemy używany maxi cosi
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 15:04   #3427
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie, połowa sierpnia już tuż tuż

Ale druga połowa sierpnia to równie dobrze 30 sierpnia

Asia to ten różowy??

Stary 2013-07-22, 15:06   #3428
your Angel
czyli Endżi

Te infekcje to jakaś plaga ciążowa Czytałam niedawno, że nawet 90% kobiet w ciąży cierpi przez jakieś bakterie/wirusy/grzyby
Najgorsze, że to świństwo wraca jak bumerang! Lekarzom często "umyka" żeby przy okazji zaordynować jakiś probiotyk plus lek dla partnera tak więc w kółko Macieju...
Dziewczyny, jakby co to pamiętajcie o tym i dokupcie jeszcze np. Lacibios Femina i Clotrimazol w kremie dla chłopa.

Mnie mój chłop wczoraj zeźlił. Jakiś słaby humor miał i kompletnie nie mogłam sobie z nim poradzić. Na koniec dnia, jak znowu był niesympatyczny i niesprawiedliwy, wypaliłam mu co o tym myślę i polazłam sobie spać do salonu. Początkowo chciałam tylko się uspokoić, obejrzeć tv i spić meliskę, ale jakoś usnęłam.
Paździoch chyba przemyślał swoje zachowanie, żałuje i aktualnie chyba będzie w fazie pełzania

Wstawiał naczynia do zmywania i pytał skąd się wzięła ta kilkucentymetrowa warstwa przypalonego węgla na dnie garnka Hihi, dla przypomnienia - kochana narzeczona i jej budyń gotowały sobie barszczyk Chłop jednak nie śmiał marudzić, tylko orzekł, że powalczy z tym garnkiem i zobaczy czy da się go uratować

Wracam z lumpa - dość ukontentowana Mam ciepły kombinezonik Marks&Spencer na przyszły rok, dresowy komplet Adidasa, dżinsiki, bluzę, koszulkę i t-shirt - wszystko Next.
W tym t-shircik niemal identyczny jak taki jeden, który ma teżet, będą fajnie wyglądać razem

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-07-22 o 15:07
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 15:08   #3429
butterfly20
Zakorzenienie

Angelku pochwal się zakupami

Stary 2013-07-22, 15:08   #3430
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Fioletowego, ale i tak nie ma żadnego prócz szaro-czarnego.Wiem, pocieszam się tym fotelikiem z Mutsy, chociaż nawet nie wiem jaki to model i jakie miał testy ADAC.
Motylku jak z mutsy to myślę, że spoko, a poza tym Tusia poczeka spokojnie do 13.09 także fotelik będzie na nią jeszcze czekał- zobaczysz
Cytat:
pink

urodziła już ta Kate? nawet mój tato już z tego drwi

Stary 2013-07-22, 15:09   #3431
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
po badaniu na samolocie ale nie wierze dziadowi maly ma nie wychodzic wczesniej niz w pazdzierniku

hmm, czarodziej jakiś? trudno mi uwierzyć, że na podstawie "macania" można tak podać termin, ale w kocu lekarzem nie jestem

oby urodzi się w terminie

Cytat:
twoje odczucia
ja mam inne info eh, na Kamińskiego znajome co rodziły raczej narzekały, a ja na Brochowie mam znajomego lekarza i położna podobno też, mi najbardziej zależy na lekarzu, warunki da się przeżyć
myślę, że co osoba to opinia... na pewno lepiej kierować się lekarzem i poczuciem bezpieczeństwa niż warunkami bytowymi (choć wbrew pozorom to też b. ważne dla psychiki co by urazu potem nie było - ja tak mam po pobycie a chirurgii na Chaubińskiego)
ja o Brochowie nie myślę, bo tam nie ma chirurgii ogólnej, a lekarz twierdzi, że powinnam iść do szpitala, gdzie taki oddział jest w pobliżu. A opinie o tym szpitalu słyszałam bardzo różne, wic najważniejsze, żebyś Ty była spokojna o siebie i maluszka.

A odnośnie Kamieńskiego - też słyszałam, że szpital jest najlepiej przygotowany pod względem sprzętu i doświadczenia lekarzy/położnych. Na początku ciąży (chyba w 10 tyg...) trafiłam tam na pogotowie z krwawieniem i nie powiem, żeby się mną źle zajęli (poza głupim komentarzem że ciążę na Zachodzie uznaje się po 12 tygodniu a u nas takie cyrki dziewczyny odstawiają ) a sprzęt mieli na prawdę ok. Traktuję go jako szpital drugiego wyboru, jakby coś się zaczęło dziać przed TP i byłoby mało czasu... Jedyną negatywną rzeczą jest ilość porodów i brak czasu dla pacjenta.
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 15:13   #3432
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Asia to ten różowy??

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
ja po wypłacie zamykam temat, pakuję torbę i czekam

Mi brakuje takich rzeczy typowo aptekowych (emolium do mycia dziecka, tantum rosa, termometr), przewijaka, wanienki, pojemnika na pieluchy, materacyku do łóżeczka (żona kuzyna nie wie gdzie posiali swój). No i pampersy...

Ale po drodze musimy kupić tą nieszczęsną komodę, jakieś organizery czy pudła na rzeczy...

Wózek + fotelik - najdroższy wydatek

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 15:13   #3433
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Motylku jak z mutsy to myślę, że spoko, a poza tym Tusia poczeka spokojnie do 13.09 także fotelik będzie na nią jeszcze czekał- zobaczysz

pink

urodziła już ta Kate? nawet mój tato już z tego drwi
No co ty, wszak może chcieć wyjść szybciej
Już nawet mi dzisiaj napadło,że co ja zrobię jak zacznę nagle rodzić, a mój mąż będzie gdzieś na śląsku? A tata w Kato? Może ewentualnie mama mogłaby się zerwać z pracy.
Chodzi o to,że jak mnie weźmie to nie będę czekać na żadne częstsze skurcze, tylko oczywiście od razu mam jechać do szpitala.Jak najszybciej.

Nie wiem czy urodziła, chyba nie.
Tak myślę,że mogli ją wziąć na wywołanie jeśli była po terminie.Tym bardziej,że Elżbietka narzekała,że dzieciak ma się pojawić przed jej urlopem

Stary 2013-07-22, 15:13   #3434
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
polecam proszek do prania

o, też się nad tym zastanawiałam i wykorzystam pomysł
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 15:14   #3435
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Tiaa poczucie intymności w szpitalu na najwyższym poziomie. Ja bym się chyba popłakała. Boże, ze też nie potrafią zrozumieć ze ktoś może się wstydzić, że to nie jest przyjemne i że choć odrobina szacunek należy się pacjentowi
Mam mieć posiew 1 sierpnia i zaczynam się bać...

Jupii dzwonił facet od szafy - dziś przywiezie szafę w kawałkach a będzie ja stawiać w czwartek Wreszcie trochę miejsca się zrobi i będę mogła młodemu poprasować i poukładać ubranka
Zawsze można powiedzieć, że sobie "wizytacji" nie życzysz - o ile to studenci/stażyści, a nie lekarze. Oczywiście mogą mieć Twoje życzenie tamże...

Super Pamiętam jak ja się ze swojej szafy cieszyłam, chociaż na drzwi musiałam ponad miesiąc poczekać

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
za szafę
nam w tym tygodniu też podobno mają przywieźć i skręcić całą szafę przesuwną i łóżko i szafeczki nocne
Też fajnie, mebluje się domek

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Teściowa mnie wkurza na odległość, teść mówi,że kazdym razem jak do niego dzwoni to się pyta czy ja przytyłam i ile Jakby nie miała ciekawszych tematów A biedny chłop ciągle powtarza, że mnie nie mierzył ani nie warzył to nie wie
Może pytaj teściową o to samo
Ja tak wyleczyłam teścia z głupich pytań Na tapecie było jeszcze - często wymiotujesz (wcale w sumie) i czy bardzo ci puchną stopy (też wtedy nie puchły )

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
czuję to samo
Bartek zabiera mnie na Wejherowską, więc sobie w cieniu poleżę i poprysznicuję się

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
U mnie termometr (taki, że czujnik na zewnątrz, a wskaźnik w domu), wskazywał 30 stopni w cieniu,a teraz wogóle przestał, pewnie przekroczył swój zakres.A ja jeszcze muszę palić w piecu na drewno bo i gary umyś i obiad ugotować inaczej nie ma jak.
U mnie dzisiaj chłodnik... a jak spadnie temperatura to zobaczymy co na drugie... jak nie spadnie, to caprese z chlebkiem

Cytat:
twoje odczucia
Powiem tak, z czterech znajomych, które rodziły na Kamińskiego, dwie wróciły tam rodzić kolejne dziecko, a pozostałe dwie bardzo chwalą
Dla mnie ważne jest, że wszystkie sale są do porodów rodzinnych i że można rodzić w wodzie, na worku, etc... i nikt nie robi z tym problemów.
Fakt, ze położną najlepiej sobie opłacić, bo mają przemiał taki, jak w cały mieście i rzadko się trafia mały ruch.
Sale poporodowe też są ok i potem pokoje też.

Natomiast jeśli masz i lekarza i położną na Brochowie, to pewnie będzie dobrze Mi warunki, w których bądź co bądź spędzę kilka dni i to takich, w których będzie mi bardzo na komforcie zależało, są ważne, natomiast rzeczywiście opieka ważniejsza. Stąd rozumiem, ze chcesz Brochów - ja natomiast jak napisałam, zraziłam się konkretnie, a nic mnie tam nie ciągnie

Cytat:
Muszę umyć wanienkę, raczej nie powinnam Cifem?Tylko czym?
Ja "darowaną" doszorowałam z kamienia Cifem, a potem przeleciałam wrzątkiem i szamponem dzieciowym z Mixy - na coś mi się przydał
Stoi teraz u babci Bartka w mieszkaniu i się kurzy, więc jak wróci do nas, to pewnie jeszcze raz ja tym szamponem potraktuję

Cytat:
Faken faken faken mój fotelik nigdzie nie jest dostępny! Tzn. wszędzie mają tylko jeden kolor a inne dojadą w drugiej połowie sierpnia:m ur:
Spokojnie, masz przecież jeszcze duuużo czasu I gwarancja Ci nie będzie uciekała - ja bym poczekała do połowy sierpnia

agusia, moja się błyskawicznie kurczy - Bartek się dorwał do kompa i zaczął bawić w wykreślanki... najgorsze to, że ma chłopak racje w większości przypadków

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 15:17   #3436
shure
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Te infekcje to jakaś plaga ciążowa Czytałam niedawno, że nawet 90% kobiet w ciąży cierpi przez jakieś bakterie/wirusy/grzyby
Najgorsze, że to świństwo wraca jak bumerang! Lekarzom często "umyka" żeby przy okazji zaordynować jakiś probiotyk plus lek dla partnera tak więc w kółko Macieju...
Dziewczyny, jakby co to pamiętajcie o tym i dokupcie jeszcze np. Lacibios Femina i Clotrimazol w kremie dla chłopa.

Mnie mój chłop wczoraj zeźlił. Jakiś słaby humor miał i kompletnie nie mogłam sobie z nim poradzić. Na koniec dnia, jak znowu był niesympatyczny i niesprawiedliwy, wypaliłam mu co o tym myślę i polazłam sobie spać do salonu. Początkowo chciałam tylko się uspokoić, obejrzeć tv i spić meliskę, ale jakoś usnęłam.
Paździoch chyba przemyślał swoje zachowanie, żałuje i aktualnie chyba będzie w fazie pełzania
Kurde ja tez nie moge wyleczyc jakiejs infekcji... wiecznie te uplawy uzywam lactacyt i lykam provag i dupa... Nic nie swedzi ani nie piecze ale uplawy sa... nie mam pojecia skad. myje sie na kazdym kroku jak tylko moge Tz tak samo po drugie uzywamy "orbitek" wiec no tymbardziej niewiem

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 15:18   #3437
kaska87
Zakorzenienie

Motyl też z tego lałam Ela się śpieszy bo na wakacje chce jechać- kochana babunia

Stary 2013-07-22, 15:20   #3438
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:

Wstawiał naczynia do zmywania i pytał skąd się wzięła ta kilkucentymetrowa warstwa przypalonego węgla na dnie garnka Hihi, dla przypomnienia - kochana narzeczona i jej budyń gotowały sobie barszczyk Chłop jednak nie śmiał marudzić, tylko orzekł, że powalczy z tym garnkiem i zobaczy czy da się go uratować

Wracam z lumpa - dość ukontentowana Mam ciepły kombinezonik Marks&Spencer na przyszły rok, dresowy komplet Adidasa, dżinsiki, bluzę, koszulkę i t-shirt - wszystko Next.
W tym t-shircik niemal identyczny jak taki jeden, który ma teżet, będą fajnie wyglądać razem
w fazie pełzania lol . Fajnie ze możesz być w lumpie ja ostatnio tżtowi powiedzialam ze bedzie jeździł do lumpów i zgarbiał okazje bo ja nie moge, to zaczął się śmiać
Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
o, też się nad tym zastanawiałam i wykorzystam pomysł
wiesz co. tak w sumie to ja zawsze myję wannę proszkiem do prania, otwór zasypuję sodą i zalewam octem, podłogę sprzątam wrzątkiem z mydłem do rąk wiec raczej takiej typowej chemii zazwyczaj unikam ale czego sobie nie odmawiam to domestos do kibelka i wybielacz do ubrań
Stary 2013-07-22, 15:21   #3439
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
o rany.... tego właśnie się boję po porodzie.... ja generalnie mam problem ze wstydem, no coś okropnego dla mnie, w ogóle wyzwaniem była zmiana gina, bo tak to chodziłam do kobietki w miare fajnej, ale ona nie pracuje w szpitalu więc wolałam kogoś stamtąd i z lepszym sprzętem, więc musiałam przenieść się do faceta...
boję się tego jak to będzie :/
Niestety trzeba będzie jakoś to przeżyć po porodzie. Mnie to też krępuje ale co zrobisz. Zaciśniesz zęby i przeżyjesz. To tylko 3 dni.

Cytat:

znalazłam w końcu ładny łańcuszek do smoka niebieski of kors
http://allegro.pl/nuk-lancuszek-do-s...394705786.html
Kiedyś w aptece dostałam taki łańcuszek do zakupów - tzn. nie taki sam jak z aukcji bo zwykły ale chyba nie będę dokupować specjalnie drugiego

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a mnie dzis snilo sie ze urodzilam
porod byl przyjemny i szybki, tz byl w pracy i nie mogl przyjechac a ja plakalam ze nawet pampersow dla.dziecka nie mam nie mowiac juz o lozeczku itp
potem. nie podnioslam.dziecka z glowka tylko mu tak smiesznie lepek zostal
generalnie deprecha senna poki nie okazalo sie ze 3godz po porodzie waze tylko dwa.kilo wiecej niz przed ciaza

a potem znowu deprecha bo uswiadomilam sobie ze.macierzynskiego nie dostane ehhh te sny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ciekawy sen Ważne, ze poród nie był bolesny

Cytat:
Mój gin zawsze przepisuje jeszcze dodatkową tubkę Clotrimazolu dla męża

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Zawsze można powiedzieć, że sobie "wizytacji" nie życzysz - o ile to studenci/stażyści, a nie lekarze. Oczywiście mogą mieć Twoje życzenie tamże...

Super Pamiętam jak ja się ze swojej szafy cieszyłam, chociaż na drzwi musiałam ponad miesiąc poczekać
Nie no wszystkie części już dziś przywieźli łącznie z drzwiami a w czwartek i piątek mają składać.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 15:23   #3440
butterfly20
Zakorzenienie

No dooopa z tym fotelikiem,ale trudno. To nowy model i dlatego tak jest. Poczekam do połowy sierpnia i znowu będę obdzwaniać sklepy

Ta nasza wanienka jest przykurzona,ale to dobrze widać bo jest w takim perłowym kolorze, z tej firmy Tega A do niej jest stojak.Cieszę się, bo tę stówkę mogę wydać na coś innego

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Susanna to już niedługo będziesz układać Uwielbiam to!

Stary 2013-07-22, 15:25   #3441
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde ja tez nie moge wyleczyc jakiejs infekcji... wiecznie te uplawy uzywam lactacyt i lykam provag i dupa... Nic nie swedzi ani nie piecze ale uplawy sa... nie mam pojecia skad. myje sie na kazdym kroku jak tylko moge Tz tak samo po drugie uzywamy "orbitek" wiec no tymbardziej niewiem
wiesz co.. ja w sumie upławy mam od zawsze. ostatnio babka jak na IP mnie pytała czy mam upławy to powiedziałam, ze mam..całe życie a ona wpisała w epikryzę "przewlekłe upławy". no a poza tym , w ciąży to tego trochę wiecej jest
Stary 2013-07-22, 15:28   #3442
shure
Zadomowienie

Cytat:
wiesz co.. ja w sumie upławy mam od zawsze. ostatnio babka jak na IP mnie pytała czy mam upławy to powiedziałam, ze mam..całe życie a ona wpisała w epikryzę "przewlekłe upławy". no a poza tym , w ciąży to tego trochę wiecej jest
Wkurza mnie to bo wiecznie musze pamietac o wkladkach

[*]
Stary 2013-07-22, 15:33   #3443
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
ja też mmam upławy... w ciąży to normalne że są obfitsze
ale jeśli nic nie szczypie nie piecze nie swędzi to nie ma się czym martwić...

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
mam tak samo taki urok i trzeba się do tego przyzwyczaić no a teraz w ciąży mam jeszcze obfitsze

chociaż ostatnio zaczęłam się już nad tym zastanawiać - w sobotę jak mnie ten brzuch tak rwał bo gin sie zawsze pyta na każdej wizycie jak się czuje czy mam jakieś dolegliwości itd... a ja mówię że wszystko ok i stwierdziłam że na najbliższej wizycie mu powiem o tych upławach niech rzuci okiem dla spokoju mojego sumienia

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 15:33   #3444
shure
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
ja też mmam upławy... w ciąży to normalne że są obfitsze
ale jeśli nic nie szczypie nie piecze nie swędzi to nie ma się czym martwić...
No a moj lekarz mowi ze to oznacza stan zapalny i ze on moze dostac sie do pecherza plodowego czy cos takiego i wywolac przedwczesny porod i nie wolno tego bagatelizowac

[*]
Stary 2013-07-22, 15:34   #3445
kaska87
Zakorzenienie

shure niby nadmierna higiena też źle wpływa i te wszystkie żele no i podczas podmywania nie irygować piczki- u mnie podziałało bo ja też taki pucuś

Stary 2013-07-22, 15:34   #3446
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
zamien sie napewno jest lepiej jak w sauno szpitalu
hmmm, po krótkim namyśle, to już wolę moją domową saunę

Cytat:

a ja znam niestety dwie złe historie nt. Kamieńskiego i dlatego raczej odpuszczam ten szpital. Choć mam w miarę blisko i wiem ze warunki lokalowo-sanitarne ma bardzo dobre.

Cytat:
T

Pokaż

A do mnie przyszedł kocyk z allegro
Zamówiłam w końcu u innego sprzedawcy niż polecała mi Teacherka (w tym sklepie nie było wzoru który wpadł mi w oko) i jestem zadowolona

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 15:36   #3447
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
A do mnie przyszedł kocyk z allegro
Zamówiłam w końcu u innego sprzedawcy niż polecała mi Teacherka (w tym sklepie nie było wzoru który wpadł mi w oko) i jestem zadowolona
pokaż!

Stary 2013-07-22, 15:41   #3448
Snow_White1
Wtajemniczenie

Byłam dziś w Tesco i na wyprzedazy kolecji F&F udało mi się upolować dla siebie 2 sukienki i bluzkę, odcinane pod biustem za 80 zł. Normalnie się cieszę jak dziecko, bo nie bardzo mam co na siebie włożyć (99% mam dopasowanych). Do tego sa naprawdę ładne, no i weszłam w mój dotychczasowy rozmiar

Wracam do pakowania ostatnich rzeczy.
Stary 2013-07-22, 15:42   #3449
shure
Zadomowienie

Cytat:
shure niby nadmierna higiena też źle wpływa i te wszystkie żele no i podczas podmywania nie irygować piczki- u mnie podziałało bo ja też taki pucuś
no sprobuje.
Te zele to zaczelam uzywac jak bylam w szpitalu i po nich mi przeszlo a potem wrocilo

[*]
Stary 2013-07-22, 15:43   #3450
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
No a moj lekarz mowi ze to oznacza stan zapalny i ze on moze dostac sie do pecherza plodowego czy cos takiego i wywolac przedwczesny porod i nie wolno tego bagatelizowac
no skoro Ci lekarz powiedział że to stan zapalny to co innego...
ja po prostu wiem że u mnie to normalne bo przed ciążą tak miałam.. w zależności od dnia cyklu mocniej lub słabiej

ja jakieś 2 lata temu miałam nawet pobierany wymaz i robiony posiew na wszelkiego rodzaju grzyby bakterie itd i nic nie wyszło...
a w ciąży zwiększa się ilość śluzu więc jestem spokojna tylko przez te sobotnie bóle brzucha mnie natchnęło że powiem lekarzowi o tym

zresztą jak jak łapie infekcje to taką że nic tylko płakać bo jest nie do wytrzymania ale ja ogólnie mam słabą odporność

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości