|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Gratuluję |
|
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Hej żabcie
![]() 3 dni bylismy cały czas poza domem wiec nie miałam nawet kiedy i jak pospamowac.A dzis Laura jest obrzydliwie marudna czekam na Tza -niech sie nią zajmie jak wroci bo mam dosyc W miare mozliwosci bd zagladac ale .......Gratuluje porodzików,trzymam za wszystkie wizyty,porody i gratki za tygodnie
|
#1023 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Za duża męczarnia.. jeszcze, żebym chociaż po tym urodziła..a tu ustało i tyle..a ja chodzę śnięta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za pierwszy miesiąc dla Milenki.. a Ty się nie martw karmieniem.. lepiej MM niż miałybyście się obie denerwować przy każdym karmieniu Cytat:
za dzisiejsze usg!Cytat:
Gratulacje! Czyli w sobotę były 3 porodziki u nas (dobrze liczę? )Ewusia no jak zwykle dla Twojego męża!
|
|||||||||
|
|
|
#1024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1026 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
poród ekspresowy. Super, zdrówka dla Frania |
||
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już zostałam sama.. mama pomogła mi z leczo..nakarmiłyśmy się we trzy.. wypiłam z mamą karmi malinowe na pół
i teraz odpoczywam. Jeszcze mam w planie zrobić konfiturkę z czarnej porzeczki, zielonego i czerwonego agrestu.. Ale chyba najpier poleżę.. napuchnięte stopy i łydki mam i śpiąca się zrobiła.. męża nie ma jeszcze, więc cichutko... Lol szaleje, więc trzeba go ujarzmić.. mama karze spać, to nie ma skakania
|
|
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje Wszystkich Nowych Dzieciaczków
![]() I Dotcee, żeby w końcu spokojnie dotarły z Zuzia do domku Witamy się i My z Panem Piotrem po weekendzie ![]() Niestety przepełnionym wrażeniami Ha ha ha Teraz będziemy odpoczywać z Młodym do następnego weekendu chyba![]() Nie nadrabiam, możecie mnie w końcu wyrzucić z wątku ![]() Idę ogarnąć odkurzanie zanim Młody Glut się obudzi
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jem w biegu,sikam w biegu.....a Laura miedzy drzemkami wrzeszczy Dostała juz Esputicon i nie chce zapeszac ale zasneła...Chyba ja za bardzo wczoraj wszyscy chwalili.Bylismy na odpuscie na wioseczce u ciotki Tza.Mąż mi kupił za 6 zł pierścionek a Laurze wiatraczek ![]() W domu pełna chata gosci była a ona spała jak aniołek,budziła sie tylko do jedzenia Byłam z niej mega dumna
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
a powiedz mi co oznaczaj takie bole / ściskania na górze brzucha pod mostkiem? do tego mam taki ból pleców wysoko na tej samej wysokości co brzuch tylko, że to plecki bolą
Aż cieżko sie oddycha. No i mnie znowu czyści, z dwójeczkami biegam w tę i z powrotem. Wczoraj troche śliwek pojadłam - może to od tego ![]() Chyba się nie zaczyna ... pewnie jak zwykle przepowiadacze. Co o tym myślisz partnerko ?
|
|
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
daj chociaż pomarzyć
![]() a w nocy odkryłam przyjemną pozycję antybólową.. uklękłam na kanapie, przewiesiłam się przodem o oparcie na wysokości klatki piersiowej.. poślady były na tej samej wysokości..i tak się troszkę bujałam tyłkiem na prawo i lewo i to przynosiło jakąś ulgę..
|
|
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie będzie ganiać z 2 wieczorem po tych czereśniach W ogóle zapraszam na bloga, też mnie męczy twórczość jak Domcię :P |
|
|
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- oj będę zazdrosna!:P ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1036 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
nie jedną do Domciatka też zaglądam regularnie
|
||
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
Domcia, ale ja u Ciebie też regularnie się pojawiam
Zazdroszczę wytrwałości w pisaniu Mnie rzadko nachodzi wena. Teraz trochę lepiej - może to oznaka zbliżającego się porodu? |
|
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
domcia do Ciebie tez zagladam
|
|
|
|
#1039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
gratulacje Cytat:
![]() Wogóle myślałam, że może jutro wyjde do domu, przynajmniej tak przebąkiwała Lilki prowadząca, ale od dzisiaj jest na urlopie. Lila miała dzisiaj konsultacje laryngologiczną i wszystko dobrze, bilirubina spadła do 6,5, więc myślę idziemy do domu. A nowa lekarka, że jeszcze jutro ma konsultacje kardiologiczną i jak będzie dobrze i bilirubina spadnie to do domu. Powiem, wam szczerze, że w środę wychodzę na własne zadanie, bo to co się tu dzieje to szok :banghead:Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
perse: najlepszego dla artusia z okazji miesiecznicy!
Milenka: najważniejsze ze obie jesteście teraz spokojniejsze ![]() Ewusoa: jesteś dzielna a tz super. Długo z Toba w domku będzie? Pocytowalam i wszystko wcielo Aremagalos: wyśle jak dokompa siade ![]() Irmith: GRaztULAcJE!!!!! I 3mam kciuki za ogarnianie dwójki dzieci.. Domciatko: fajna twórczość.. Byliśmy w szpitalu Igorek od czwartku przy rąk 220g i przekroczył wageurodzeniowa!!! Strasznie mnie to cieszy..gorsza jest to ze mam zapalenie piersi. Dostałam antybiotyki miejmy nadzieje ze przejdzie.. Cytat:
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziesz pokazywać? oh dzieki!! a piszę puki mogę, bo pewnie po porodzie będzie mi brakować czasu. ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- ja zaglądam regularnie do malejczarnej i tweed tez!!! |
|
|
|
|
#1042 |
|
Zadomowienie
|
Adriana, , Marionette, Neni, Kathe, Lachryma- gratulacje Mamusie!
domciątko- uh... irytujące mogą być te pytania kiedy urodzisz. Mnie dosłownie powaliła na kolana dzisiejsza sytaucja. Dzwoni domofon- kurier. Proszę żeby wszedł na górę bo mam noworodka w domu i nie zejdę po przesyłkę. Nie ma problemu- wchodzi. Odbieram paczkę i standardowe "pierdu pierdu o niczym" aż pada pytanie ile dni ma Młody. Mówię, że troszkę ponad 2 tygodnie na co pan kurier aż zasyczał... że szkoda... bo gdybym dzisiaj urodziła razem z księżną Kate Mały dostałby od Królowej pamiątkową monetę... Pana o mało nie pogięło kiedy powiedziałam, że termin miałam właśnie na teraz ale przez problemy zdrowotne poród wywoływany był wcześniej. Baaardzo żałował, że Adaś urodził się wcześniej- taka "okazja" mnie ominęła... Ja tylko z uśmiechem skwitowałam, że dla mnie najważniejsze, że Adasiek jest zdrowy Adaś dzisiaj w nocy poszalał - poszedł spać o 20.20 wstał chwilę przed 2 na karmienie Trochę się obawiałam, że to za długa przerwa ale całą niedzielę cycowaliśmy średnio co 1,5godziny bo Młody nie bardzo miał ochotę spać i ciągle się jedzenia domagał. Dlatego stwierdziłam, że skoro praktycznie większość dnia czuwał i jadł to pozwolę mu pospać dłużej. Wstał o 2 w nocy- zjadł, chwilę pogadaliśmy i po godzinie zasnął- pospał kolejne 3,5 godziny ![]() Takie moje przemyślenia- OTULACZEK Adaś ma dość silny odruch moro (do poczytaniu TU) przez co ciężko mu zasnąć jak go odkładamy do łóżeczka, jest niespokojny jak go kładziemy na przewijaku itd... U nas świetnie sprawdził się otulaczek. Wkładam do niego Adasia i... jest super. Bez problemu zasypia, nie budzi się podczas snu. Dlatego niezdecydowanym mamom bardzo polecam kupno otulaczka |
|
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy mieć sesję zdjęciową, znajomi fotografowie będą nam robić, więc pozwolimy im udostępnić w portfolio, więc na stronę też coś wrzucę. Oczywiście nie jakieś kompromitujące foty, jakiś czas temu robili fajne foty noworodkowe, które można zobaczyć tutaj http://kuklinscywedding.pl/#1712 oczywiście nie robię chamskiej reklamy, tylko pokazuję przykładowe Lubię takie artystyczne
|
|
|
|
|
#1044 |
|
Zadomowienie
|
elaine- kurczę... myślałam, że jednak Cię to zapalenie ominie...
Jak się czujesz? Dajesz radę? Malinka- najwazniejsze, że Malutka jest najedzona, zadowolona i zdrowa |
|
|
|
#1045 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
IRMITH- gratuluje i mam nadzieje ze ogrniesz wkrotce 2 maluchow w domu
MARIONETTE- gratulacje A Ola ma wlasne male Rodos- wlasnie sie opala bo mamy zoltaczke :/
|
#1046 |
|
Zadomowienie
|
Oby szybko minęła...
|
|
|
|
#1047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo pomyslalam, ze jak bedzie ladna to wstawie:P co my za matki jestesmy haha wiadomo, o kompromitujących, obrażających, nagich zdjęciach nie ma mowy! ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- cynamonowa trzeba bylo powiedziec ze kurierowi tez moneta sprzed nosa przeszla hahaha )poza tym to ze Kate jest w szpitalu nie oznacza porodu co nie? ile razy wy bylyscie w szpitalu przed TYM dniem )
|
|
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
to masz chwile aby nam napisac co i jak
))
|
|
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.

Gratuluję 

czekam na Tza -niech sie nią zajmie jak wroci bo mam dosyc
za wszystkie wizyty,porody i gratki za tygodnie
no i napisała ze Kubus jest podobny do Tomka (ha, jednak nasi tztowie to zaginięcia bracia
Pani przyjdzie na przełomie lipca i sierpnia... chyba że Pani urodzi
Za duża męczarnia.. jeszcze, żebym chociaż po tym urodziła..a tu ustało i tyle..a ja chodzę śnięta 

jem w biegu,sikam w biegu.....a Laura miedzy drzemkami wrzeszczy 

i jak będzie dobrze i bilirubina spadnie to do domu. Powiem, wam szczerze, że w środę wychodzę na własne zadanie, bo to co się tu dzieje to szok :banghead: