Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-22, 15:29   #3361
becik_4
Zadomowienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

hej wlasnie wrocilismy od rodzicow ale w niedziele jedziemy spowrotem tak nam sie spodobalo tam mam kiepsko z netem wiec tylko rzucalam okiem co tam u was sie dzieje

nadchodza upaly a my na tym 4 pietrze chyba sie ugotujemy

mam pytanko do dziewczyn ktore maja karuzele z tiny love ( lesne zwierzeta) czy jak wlaczacie zeby sie krecila to bardzo slychac ten mechanizm? bo u mnieraczej tak i nie wiem czy to normalne czy po prostu jestem przewrazliwiona i mnie to denerwuje ?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 15:31   #3362
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
dziewczyny mam nadzieję, że będą Wam się dobrze nosiły
ja też zaraz coś zakupię

chyba zgapię od Ciebie i kupię naomi, bo najbardziej mi się podoba z nich wszystkich

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-07-22 o 15:34
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 15:37   #3363
lonely_lady
Zakorzenienie

Widzę masowe zainteresowanie cyckonoszami
Mnie tez juz denerwują te sportowe, a taki "wyjściowy" mam tylko jeden. Muszę coś kupić..
Zastanawiam sie tez nad matkami wyszczuplajacymi bo mnie dobija ta oponka
Tez macie jeszcze oponka ?
Co do zaproszeń, nie miałam czasu tego ogarnąć i tez kupiłam w empiku

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 15:37   #3364
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ja też zaraz coś zakupię

chyba zgapię od Ciebie i kupię naomi, bo najbardziej mi się podoba z nich wszystkich
bo jest bardzo ładny

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 15:41   #3365
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
bo jest bardzo ładny
kusi mnie też jeszcze różowy coco
hmm może zaszaleję i kupię 2 a co tam raz się żyje

jeszcze raz dzięki Justi za cynk
Stary 2013-07-22, 15:41   #3366
lonely_lady
Zakorzenienie

Veronic a Twój Wojtus juz całkiem zapomniał o bólach brzuszka ?

U nas troszke lepiej. Poglodze sie troszke na tej diecie i zacznę pomału wprowadzać produkty i obserwować małego.
Na razie krostki troszke zeszły tylko na buzce dalej taka tarka

Stary 2013-07-22, 15:41   #3367
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
z tym zapadnietym ciemiaczkiem i odwodnieniem liczy sie tylko na leżąco, tak?
W pionie się nie liczy? Bo ja dziś po raz pierwszy zauważyłam wgłębienie w pionie. Nie wiem jak go do wody przekonać.
Te które wode podają rozumiem, że się dziecko przekonało po jakimś czasie?

A jeszcze o podawanie mm mam pytanko,bo wiem, że woe podajecie w temp.pokojowej, a mm? podgrzewacie do 37 stopni?
Ja podaję przegotowaną i niepodgrzewaną, ale coraz częściej idzie herbatka koperkowa w ruch i pije chętnie, no ale tam glukoza jest.
Co do Twojego stanu Magiusa...rozumiem Cię, miałam tak samo, potrafiłam na siłę wepchnąć Młodemu smoczek, byleby już tylko nie płakał. Jak się skończyło, wiesz. Teraz regularny sen a pobudka w nocy co 4 godziny, czasem zdarzają się problemy, ale ogólnie ok. Oboje jesteśmy w miarę wyspani, tzn Młody bardziej

Puchatkowa pisałaś o mieszaniu mleka przy przechodzeniu na inne. Ja nic nie mieszałam, bo nie wiedziałam, a zmieniałam mleko 3 razy. Dwukrotnie zdarzyło nam się mega zatwardzenie. Po opiniach w necie spróbowaliśmy przejść w końcu na Bebiko i to bardzo trafny wybór. Zostajemy przy tym mleku.Kupki idą gładko, bączki non stop, Mały pije az mu się uszy trzesą. No i aspekt ekonomiczny też nas cieszy
A z mieszaniem to w ogóle dziwnie. Na opakowaniu mleka napisane, zeby nawet nie przesypywac do puszek po innym mleku, no to mieszac się też przecież nie powinno, tak na chłopski rozum biorąc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-22, 15:46   #3368
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
kusi mnie też jeszcze różowy coco
hmm może zaszaleję i kupię 2 a co tam raz się żyje

jeszcze raz dzięki Justi za cynk
jasne, kupuj dwa

nie ma za co

Stary 2013-07-22, 15:46   #3369
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Veronic a Twój Wojtus juz całkiem zapomniał o bólach brzuszka ?

U nas troszke lepiej. Poglodze sie troszke na tej diecie i zacznę pomału wprowadzać produkty i obserwować małego.
Na razie krostki troszke zeszły tylko na buzce dalej taka tarka
praktycznie już całkiem zapomniał tzn mam taką nadzieje
podaję po 8-10 kropli Delicolu przed karmieniem i raz dziennie 5 kropli Dicofloru

jedynie co to jeszcze ma problem z kupką, robi tylko raz dziennie lub raz na 2 dni i strasznie stęka, żeby ją wycisnąć (mimo,ze jest dosyć luźna), mam nadzieję, że i to niedługo się ustabilizuje
kupka też się zmieniła nie jest już tak zagazowana jak kiedyś
Stary 2013-07-22, 16:00   #3370
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Ja podaję przegotowaną i niepodgrzewaną, ale coraz częściej idzie herbatka koperkowa w ruch i pije chętnie, no ale tam glukoza jest.
Co do Twojego stanu Magiusa...rozumiem Cię, miałam tak samo, potrafiłam na siłę wepchnąć Młodemu smoczek, byleby już tylko nie płakał. Jak się skończyło, wiesz. Teraz regularny sen a pobudka w nocy co 4 godziny, czasem zdarzają się problemy, ale ogólnie ok. Oboje jesteśmy w miarę wyspani, tzn Młody bardziej

Puchatkowa pisałaś o mieszaniu mleka przy przechodzeniu na inne. Ja nic nie mieszałam, bo nie wiedziałam, a zmieniałam mleko 3 razy. Dwukrotnie zdarzyło nam się mega zatwardzenie. Po opiniach w necie spróbowaliśmy przejść w końcu na Bebiko i to bardzo trafny wybór. Zostajemy przy tym mleku.Kupki idą gładko, bączki non stop, Mały pije az mu się uszy trzesą. No i aspekt ekonomiczny też nas cieszy
A z mieszaniem to w ogóle dziwnie. Na opakowaniu mleka napisane, zeby nawet nie przesypywac do puszek po innym mleku, no to mieszac się też przecież nie powinno, tak na chłopski rozum biorąc
a mm jak podajesz? tez w temp. pokojowej czy jednak na cieplo? te 37 stopni?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 16:05   #3371
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
nasz mały mocherek przespał całą mszę dziś ciekawe jak to będzie w nie dziele jak będzie chrzest
wszystko z księdzem załatwione, niestety chrzest tylko podczas mszy no ale nic przeżyjemy, jak chce małego nakarmic to mogę iść do zachrystii wiec spoko, teraz lecimy na zakupy
no to jest nadzieja że na chrzcie będzie podobnie nasz krzykacz wczoraj na wejściu do kościoła zaczął krzyczeć, na szczęście szybko dał się uspokoić

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

info nie stare, z czwartku. jak szybko te serie leca to nie wiem, no i oczywiscie mozliwe, ze juz dawno "po ptokach", ale kto tam wie ktory dzieciaczek kiedy na co i czym szczepiony byl, wolalam wkleic
mi się przyda ta informacja, dzięki. szczepienia wciąż przed nami

Cytat:
Ja pierdziu zaczynam przy was autentycznie wpadac w depreche. Chyba kazda z was pisze ze przesypia ciagiem minimum 4h w nocy i to po 2x, zadna nie wspomina o jakis nocnych jazdach a chyba tylko my tak nie mamy. U nas ciagle pobudki po od 1,5-3h maks i to z reguly takie 3h to raz moze jest w nocy. Regularnie o 5 problemy z brzuszkiem ( w dzien takich nie ma) i pierdami. I w gruncie rzeczy przez to regularnie od 5 spac sie nie da, co najwyzej drzemac do 7 czy 8 a pozniej w sumie regularnie ciezko o uspokojenie do 12. Chyba ze czasami spacer zadziala czy noszenie na rekach ze az wiedna bo o bujaczkach itp.moge pomarzyc.
Jakim cudem wszystkie inne dzieciaczki tak duzo spia? I tak sie ladnie zajmuja same.
Naprawde czytam was i zastanawiam sie za jakie grzechy?
Wiecej dzieci nie chce.
Z reszta ja mam depreche na bank bo dzis po raz pierwszy jak plakal to nie wytrzymalam i zostawilam go a ja poszlam umyc zeby, przemyc sie i zrobic sobie sniadanie i przy tym wsystkim autentycznie czulam zlosc a nie zal ze on placze.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja nie przesypiam tyle. marzę o 4h bez przerwy, ale jak się zdarzą 3h to już jestem szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Czym myjecie włoski dzieciaczkom? Macie szampony jakieś specjalne czy np.płynami, które są od razu do mycia ciała?
tym samym co ciało

Cytat:

No i zarejestrowaliśmy dziś samochód wczoraj kupiliśmy w końcu
gratuluję zakupu bryki

Cytat:
ja w końcu musszę wybrać jakieś zaproszenia na chrzest... macie jakieś fajne, ładne, od sprawdzonego sprzedawcy??
szatkę i świecę już kupiłam na all

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

aa i jeszcze jedno:
jakie staniki do karmienia z all polecacie ??

muszę w końcu coś kupić.. bo ciągle jadę na sportowych i mam ich powoli dosyć...
zaproszenia kupowałam w sklepie bo nie miałam czasu na zamawianie przez all

a co stanika to mam alles naomi i jest ok

mój mały zaczął ostatnio krzyczeć jakby miał chrypę i brakowało mu głosu - to normalne po długim wrzeszczeniu? miałyście tak czy powinnam się zacząć martwić przeziębieniem?
no i w końcu idę dziś do fryzjera
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-22, 16:08   #3372
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
gratuluję zakupu bryki

mój mały zaczął ostatnio krzyczeć jakby miał chrypę i brakowało mu głosu - to normalne po długim wrzeszczeniu? miałyście tak czy powinnam się zacząć martwić przeziębieniem?
no i w końcu idę dziś do fryzjera

myślę, że po wrzeszczeniu to normalne jeśli długo by nie przechodziło to zaczęłabym się martwić wtedy

ścinasz włosy, farbujesz co robisz?

Stary 2013-07-22, 16:25   #3373
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość

miesza sie pierw 1 miarka nastepne karmienie 2 miarki nowego i tak dalej wtedy jest lagodne przejscie na nowe mleko

Cytat:
Ja wode podgrzewam ale tak delikatnie moze do 30 stopni
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 16:35   #3374
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
jasne, kupuj dwa

nie ma za co
no to kupiłam zapłaciłam , wiec teraz czekam mam nadzieje,ze szybko zapomnę o wydanej kasie;p bo troche uszczupiło sie moje konto;p hihi

a pomyslec, ze jeszcze niedawno kupowałam śliczny biustonosz na ślub 2 rozmiary mniejszy
koniecznie muszę zrobić przegląd za małej bielizny w szafie...

==
W ma dzisiaj "drzemkowy" dzień
Stary 2013-07-22, 16:37   #3375
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
slodka duza dziewczynka. nie wiem czy nie jest już dluzsza od Nelki ile macie wzrostu? starsze forumowe koleżanki wygladaja na młodsze od niej
Nie wiem ile ma wzrostu teraz. Dowiem się pewnie na szczepieniu To mój słodki pulpecik

Dziewczyny czy miesięczne dziecko powinno się wybudzać w nocy na karmienie? Jak młoda mi padnie po kilku godzinach płaczu to śpi czasem od 23 do 4 rano i nie wiem czy ją budzić czy niech śpi? Myślę, że o 4 rano też nie budzi się na karmienie tylko wybudzają ją bączku. Wczoraj piła na noc moje odciągnięte mleko bo za nic nie chciała cyca ciagnąć. Zjadła najpierw 80 ml prawie, potem krzyczała to dostała jeszcze 30. Jak tak długo śpi to mam wyrzut, że może ją głodzę?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-22, 16:41   #3376
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Nie wiem ile ma wzrostu teraz. Dowiem się pewnie na szczepieniu To mój słodki pulpecik

Dziewczyny czy miesięczne dziecko powinno się wybudzać w nocy na karmienie? Jak młoda mi padnie po kilku godzinach płaczu to śpi czasem od 23 do 4 rano i nie wiem czy ją budzić czy niech śpi? Myślę, że o 4 rano też nie budzi się na karmienie tylko wybudzają ją bączku. Wczoraj piła na noc moje odciągnięte mleko bo za nic nie chciała cyca ciagnąć. Zjadła najpierw 80 ml prawie, potem krzyczała to dostała jeszcze 30. Jak tak długo śpi to mam wyrzut, że może ją głodzę?
spokojnie nie wybudzaj jej! jeśli tyle śpi, tzn , że jej dobrze i nie jest glodna jeśli dziecię jest głodne, to da Ci o tym znać
Stary 2013-07-22, 16:50   #3377
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

mi położna mówiła, że mogę młodemu pozwolić na jedną dłuższą przerwę ale skoro ładnie rośnie to go nie budzę śpi po 6h ciągiem czasem

nie dziwi mnie to, że krzyczała o jeszcze - Bartosz miał 1,5 tyg i wypijał 120ml i wołało więcej

Nie głodzisz jej - skoro śpi to znaczy, że najedzona i jest jej dobrze

Stary 2013-07-22, 17:21   #3378
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Jak jest gorąco to daję przegotowaną bez podgrzewania lub dodaję trochę gorącej wody z termosu. W nocy zawsze mieszam gorącą z zimną. W sypialni mam zawsze termos. Ale zawsze robię to na oko. Czasem sprawdzam palcem temperaturę - czystym

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
miesza sie pierw 1 miarka nastepne karmienie 2 miarki nowego i tak dalej wtedy jest lagodne przejscie na nowe mleko

Ja wode podgrzewam ale tak delikatnie moze do 30 stopni
Teraz już wiem, ale teraz to już po ptokach
Stary 2013-07-22, 17:27   #3379
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dziewczyny chyba wychodzi u mnie jedzenie trzecz rzeczy na krzyż przes ostatnie 1,5 miesiąca Nie mam na nic siły. Mogłabym leżeć i spać razem z Sofią. Myśl o porządkach a nawet spacerze mnie przeraża. Dobrze, że Sofia już lepiej trawi i dałam sobie spokój ze ścisłą dietą bo długo bym tak nie pociągnęła. Więc nie bierzcie ze mnie przykładu dziewczęta, bo szkoda Was. Doszłam do wniosku, że nie wiele jej pomogłam moją dietą a sobie zaszkodziłam

A tak z innej beczki: Sofia się dziś przeturlała z jednego boku na drugi. Zostawiłam ją w pokoju jak spała na boczku, pól godziny później wchodzę do pokoju, a ta leży sobie na drugim boczku i coś tam gada do swoich piąstek Do tej pory przekręcała się z boku na plecy, z pleców na bok, ale z boku na bok jeszcze nie. A, i z brzuszka na plecy jeszcze jej nie wychodzi, ale próbuje usilnie w nerwach się przekręcić, więc czuję, że to jeszcze tylko chwilka.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 17:38   #3380
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
praktycznie już całkiem zapomniał tzn mam taką nadzieje
podaję po 8-10 kropli Delicolu przed karmieniem i raz dziennie 5 kropli Dicofloru

jedynie co to jeszcze ma problem z kupką, robi tylko raz dziennie lub raz na 2 dni i strasznie stęka, żeby ją wycisnąć (mimo,ze jest dosyć luźna), mam nadzieję, że i to niedługo się ustabilizuje
kupka też się zmieniła nie jest już tak zagazowana jak kiedyś
no to super
u nas też troszkę lepiej, ale stękanie i płacz przy kupkach dalej są.. jednak jest o wiele lepiej a kupki dalej mamy wodniste ale już nie pieniące

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

zaproszenia kupowałam w sklepie bo nie miałam czasu na zamawianie przez all
a ubranko już masz ? ja jadę na podbój sklepów w środę.. zobaczymy z czym wrócę
a chrypką się nie martw.. obserwuj czy nie znika

Cytat:
no to kupiłam zapłaciłam , wiec teraz czekam mam nadzieje,ze szybko zapomnę o wydanej kasie;p bo troche uszczupiło sie moje konto;p hihi

a pomyslec, ze jeszcze niedawno kupowałam śliczny biustonosz na ślub 2 rozmiary mniejszy
koniecznie muszę zrobić przegląd za małej bielizny w szafie...

==
W ma dzisiaj "drzemkowy" dzień
za zakupy, trzeba sobie dogadzać..
ja ostatnio też wzbogaciłam garderobę i serce mnie bolało jak miałam tyle wydać.. dobrze że tż był ze mną, bo sama bym nic nie kupiła
Mój też ma.. znaczy miał drzemkowy dzień, bo o 16.20 obudził się na karmienie i teraz już ponad pół godziny bawi się na macie..
ups.. zaczyna się nudzić

Cytat:

ja bym nie wybudzała
mój wczoraj jak padł opo 23 tak spał do 4.40 byłam w szoku
ale dzięki temu dziś jestem wypoczęta i mam powera
oby częściej robił mi takie niespodzianki

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

ta mata z FP jest rewelacyjna
Mały bawi się już ponad pół godziny
Mam chwilkę dla siebie

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyba wychodzi u mnie jedzenie trzecz rzeczy na krzyż przes ostatnie 1,5 miesiąca Nie mam na nic siły. Mogłabym leżeć i spać razem z Sofią. Myśl o porządkach a nawet spacerze mnie przeraża. Dobrze, że Sofia już lepiej trawi i dałam sobie spokój ze ścisłą dietą bo długo bym tak nie pociągnęła. Więc nie bierzcie ze mnie przykładu dziewczęta, bo szkoda Was. Doszłam do wniosku, że nie wiele jej pomogłam moją dietą a sobie zaszkodziłam

A tak z innej beczki: Sofia się dziś przeturlała z jednego boku na drugi. Zostawiłam ją w pokoju jak spała na boczku, pól godziny później wchodzę do pokoju, a ta leży sobie na drugim boczku i coś tam gada do swoich piąstek Do tej pory przekręcała się z boku na plecy, z pleców na bok, ale z boku na bok jeszcze nie. A, i z brzuszka na plecy jeszcze jej nie wychodzi, ale próbuje usilnie w nerwach się przekręcić, więc czuję, że to jeszcze tylko chwilka.
ojjj.. Bidulka.. a bierzesz jakieś witaminy? dobrze, że już mogłaś urozmaicić dietę.. ja niestety od środy też jadę na dietce ale widzę, że to chyba pomaga małemu więc się przemęczę a za jakiś czas pomału będę wprowadzała nowe produkty..
dla Sofci

Stary 2013-07-22, 17:39   #3381
ankaaa206
Wtajemniczenie

www.youtube.com/watch?v=ym9hL8ZgB3g czy Wasze maluchy trzymają tak łepek wysoko mając 2 miesiące?

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 17:40   #3382
lonely_lady
Zakorzenienie

Mam pytanko
Czy któraś używa majtek/ pasów wyszczuplających ????
niedługo mamy weselicho i raczej oponki już nie zrzucę
może wspomogę się takimi cudeńkami jak myślicie ???

Stary 2013-07-22, 18:01   #3383
iwona335
Zakorzenienie

Specjalnie dla majowo- czerwcowych ciotek
przedstawiam Wam Zuzanne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 130722_175104.jpg (33,3 KB, 42 załadowań)
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 18:07   #3384
becik_4
Zadomowienie

Cytat:

ja nie wybudzam jak bedzie glodny sam sie obudzi
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 18:08   #3385
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Specjalnie dla majowo- czerwcowych ciotek
przedstawiam Wam Zuzanne
śliczna czarnulka Jeszcze raz GRATULACJE

---
Moj Maly Ksiaze wytrzymal na macie (sam) ponad godzine jestem w szoku... pozytywnym

Stary 2013-07-22, 18:18   #3386
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
www.youtube.com/watch?v=ym9hL8ZgB3g czy Wasze maluchy trzymają tak łepek wysoko mając 2 miesiące?
a w życiu i nigdy tyle o ten maluch
dobrze, że nie oglądam takich rzeczy, mogłabym popaść w depresję

Stary 2013-07-22, 18:27   #3387
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
a w życiu i nigdy tyle o ten maluch
dobrze, że nie oglądam takich rzeczy, mogłabym popaść w depresję
o kurcze co za dziecko na serio ma 2 miesiące??
hehe to ja też popadam w deprechę

Młody dopiero teraz tak wysoko podnosi głowę,
a na boki w ogóle się nie obraca;p
no ale on jest wcześniaczkiem z 36tyg:P więc ma na to jeszcze czas= tak sobie to tłumaczę
Stary 2013-07-22, 18:35   #3388
salviae
Zadomowienie

Cytat:
mój 3 mieięczny nie robi połowy tych rzeczy, a jak obejrzałam film dla 3 miesieczniaka to nie wiem co to za filmiki

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
o kurcze co za dziecko na serio ma 2 miesiące??
hehe to ja też popadam w deprechę

Młody dopiero teraz tak wysoko podnosi głowę,
a na boki w ogóle się nie obraca;p
no ale on jest wcześniaczkiem z 36tyg:P więc ma na to jeszcze czas= tak sobie to tłumaczę
moj tez sie nie odwraca, i wyciga tylko piastki do zabawek, a nie sam łapie i wkłada do buzi, maja tam jakies turbo dziecko i juz
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 18:45   #3389
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
mój 3 mieięczny nie robi połowy tych rzeczy, a jak obejrzałam film dla 3 miesieczniaka to nie wiem co to za filmiki

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

moj tez sie nie odwraca, i wyciga tylko piastki do zabawek, a nie sam łapie i wkłada do buzi, maja tam jakies turbo dziecko i juz
o matko święta
faktycznie turbo dziecko
więcej tego nie oglądam:P

mój Wojtuś ma takie same umiejętności co Twój Kubuś :p

na zabawki patrzy, wyciąga do nich rączki, ale za cholerę nie chce ich złapać

==
uciekam bo Młody się budzi z drzemki papa miłego wieczorku
Stary 2013-07-22, 19:07   #3390
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
spokojnie nie wybudzaj jej! jeśli tyle śpi, tzn , że jej dobrze i nie jest glodna jeśli dziecię jest głodne, to da Ci o tym znać
Cytat:
mi położna mówiła, że mogę młodemu pozwolić na jedną dłuższą przerwę ale skoro ładnie rośnie to go nie budzę śpi po 6h ciągiem czasem

nie dziwi mnie to, że krzyczała o jeszcze - Bartosz miał 1,5 tyg i wypijał 120ml i wołało więcej

Nie głodzisz jej - skoro śpi to znaczy, że najedzona i jest jej dobrze
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Nie będę w takim razie budzić
Justi 120 ml O matko, może i ona tyle potrzebuje Grubasek mi mały wyrośnie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości