|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
hej wlasnie wrocilismy od rodzicow ale w niedziele jedziemy spowrotem tak nam sie spodobalo tam mam kiepsko z netem wiec tylko rzucalam okiem co tam u was sie dzieje
![]() nadchodza upaly a my na tym 4 pietrze chyba sie ugotujemy ![]() mam pytanko do dziewczyn ktore maja karuzele z tiny love ( lesne zwierzeta) czy jak wlaczacie zeby sie krecila to bardzo slychac ten mechanizm? bo u mnieraczej tak i nie wiem czy to normalne czy po prostu jestem przewrazliwiona i mnie to denerwuje ? |
|
|
|
#3362 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
ja też zaraz coś zakupię
chyba zgapię od Ciebie i kupię naomi, bo najbardziej mi się podoba z nich wszystkich
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-07-22 o 15:34 |
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę masowe zainteresowanie cyckonoszami
![]() Mnie tez juz denerwują te sportowe, a taki "wyjściowy" mam tylko jeden. Muszę coś kupić.. Zastanawiam sie tez nad matkami wyszczuplajacymi bo mnie dobija ta oponka Tez macie jeszcze oponka ? ![]() Co do zaproszeń, nie miałam czasu tego ogarnąć i tez kupiłam w empiku
|
|
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3365 |
|
Wtajemniczenie
|
kusi mnie też jeszcze różowy coco
![]() ![]() hmm może zaszaleję i kupię 2 a co tam raz się żyje![]() jeszcze raz dzięki Justi za cynk |
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Veronic a Twój Wojtus juz całkiem zapomniał o bólach brzuszka ?
U nas troszke lepiej. Poglodze sie troszke na tej diecie i zacznę pomału wprowadzać produkty i obserwować małego. Na razie krostki troszke zeszły tylko na buzce dalej taka tarka
|
|
|
|
#3367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do Twojego stanu Magiusa...rozumiem Cię, miałam tak samo, potrafiłam na siłę wepchnąć Młodemu smoczek, byleby już tylko nie płakał. Jak się skończyło, wiesz. Teraz regularny sen a pobudka w nocy co 4 godziny, czasem zdarzają się problemy, ale ogólnie ok. Oboje jesteśmy w miarę wyspani, tzn Młody bardziej ![]() Puchatkowa pisałaś o mieszaniu mleka przy przechodzeniu na inne. Ja nic nie mieszałam, bo nie wiedziałam, a zmieniałam mleko 3 razy. Dwukrotnie zdarzyło nam się mega zatwardzenie. Po opiniach w necie spróbowaliśmy przejść w końcu na Bebiko i to bardzo trafny wybór. Zostajemy przy tym mleku.Kupki idą gładko, bączki non stop, Mały pije az mu się uszy trzesą. No i aspekt ekonomiczny też nas cieszy ![]() A z mieszaniem to w ogóle dziwnie. Na opakowaniu mleka napisane, zeby nawet nie przesypywac do puszek po innym mleku, no to mieszac się też przecież nie powinno, tak na chłopski rozum biorąc
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma za co
|
|
|
|
|
#3369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() podaję po 8-10 kropli Delicolu prze jedynie co to jeszcze ma problem z kupką, robi tylko raz dziennie lub raz na 2 dni i strasznie stęka, żeby ją wycisnąć (mimo,ze jest dosyć luźna), mam nadzieję, że i to niedługo się ustabilizuje kupka też się zmieniła nie jest już tak zagazowana jak kiedyś |
|
|
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3371 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasz krzykacz wczoraj na wejściu do kościoła zaczął krzyczeć, na szczęście szybko dał się uspokoićCytat:
Cytat:
Cytat:
gratuluję zakupu bryki ![]() Cytat:
a co stanika to mam alles naomi i jest ok ![]() mój mały zaczął ostatnio krzyczeć jakby miał chrypę i brakowało mu głosu - to normalne po długim wrzeszczeniu? miałyście tak czy powinnam się zacząć martwić przeziębieniem? no i w końcu idę dziś do fryzjera
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że po wrzeszczeniu to normalne jeśli długo by nie przechodziło to zaczęłabym się martwić wtedy ![]() co robisz?
|
|
|
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
miesza sie pierw 1 miarka nastepne karmienie 2 miarki nowego i tak dalej wtedy jest lagodne przejscie na nowe mleko ![]() Ja wode podgrzewam ale tak delikatnie moze do 30 stopni
|
|
#3374 |
|
Wtajemniczenie
|
no to kupiłam
zapłaciłam , wiec teraz czekam mam nadzieje,ze szybko zapomnę o wydanej kasie;p bo troche uszczupiło sie moje konto;p hihia pomyslec, ze jeszcze niedawno kupowałam śliczny biustonosz na ślub 2 rozmiary mniejszy koniecznie muszę zrobić przegląd za małej bielizny w szafie... == W ma dzisiaj "drzemkowy" dzień
|
|
|
|
#3375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem ile ma wzrostu teraz. Dowiem się pewnie na szczepieniu To mój słodki pulpecik ![]() Dziewczyny czy miesięczne dziecko powinno się wybudzać w nocy na karmienie? Jak młoda mi padnie po kilku godzinach płaczu to śpi czasem od 23 do 4 rano i nie wiem czy ją budzić czy niech śpi? Myślę, że o 4 rano też nie budzi się na karmienie tylko wybudzają ją bączku. Wczoraj piła na noc moje odciągnięte mleko bo za nic nie chciała cyca ciagnąć. Zjadła najpierw 80 ml prawie, potem krzyczała to dostała jeszcze 30. Jak tak długo śpi to mam wyrzut, że może ją głodzę?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wybudzaj jej! jeśli tyle śpi, tzn , że jej dobrze i nie jest glodna jeśli dziecię jest głodne, to da Ci o tym znać
|
|
|
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śpi po 6h ciągiem czasem nie dziwi mnie to, że krzyczała o jeszcze - Bartosz miał 1,5 tyg i wypijał 120ml i wołało więcej ![]() Nie głodzisz jej - skoro śpi to znaczy, że najedzona i jest jej dobrze
|
|
|
|
|
#3378 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chyba wychodzi u mnie jedzenie trzecz rzeczy na krzyż przes ostatnie 1,5 miesiąca
A tak z innej beczki: Sofia się dziś przeturlała z jednego boku na drugi. Zostawiłam ją w pokoju jak spała na boczku, pól godziny później wchodzę do pokoju, a ta leży sobie na drugim boczku i coś tam gada do swoich piąstek |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3380 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też troszkę lepiej, ale stękanie i płacz przy kupkach dalej są.. jednak jest o wiele lepiej a kupki dalej mamy wodniste ale już nie pieniące ![]() Cytat:
![]() a chrypką się nie martw.. obserwuj czy nie znika Cytat:
za zakupy, trzeba sobie dogadzać..ja ostatnio też wzbogaciłam garderobę i serce mnie bolało jak miałam tyle wydać.. dobrze że tż był ze mną, bo sama bym nic nie kupiła ![]() Mój też ma.. znaczy miał drzemkowy dzień, bo o 16.20 obudził się na karmienie i teraz już ponad pół godziny bawi się na macie.. ups.. zaczyna się nudzić ![]() Cytat:
mój wczoraj jak padł opo 23 tak spał do 4.40 byłam w szoku ale dzięki temu dziś jestem wypoczęta i mam powera ![]() oby częściej robił mi takie niespodzianki ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- ta mata z FP jest rewelacyjna Mały bawi się już ponad pół godziny ![]() Mam chwilkę dla siebie ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
ale widzę, że to chyba pomaga małemu więc się przemęczę a za jakiś czas pomału będę wprowadzała nowe produkty.. dla Sofci
|
|||||
|
|
|
#3381 |
|
Wtajemniczenie
|
www.youtube.com/watch?v=ym9hL8ZgB3g czy Wasze maluchy trzymają tak łepek wysoko mając 2 miesiące?
|
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanko
Czy któraś używa majtek/ pasów wyszczuplających ???? niedługo mamy weselicho i raczej oponki już nie zrzucę może wspomogę się takimi cudeńkami jak myślicie ???
|
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
Specjalnie dla majowo- czerwcowych ciotek
przedstawiam Wam Zuzanne
|
|
|
|
#3384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
śliczna czarnulka
Jeszcze raz GRATULACJE ![]() --- Moj Maly Ksiaze wytrzymal na macie (sam) ponad godzine jestem w szoku... pozytywnym
|
|
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, że nie oglądam takich rzeczy, mogłabym popaść w depresję
|
|
|
|
|
#3387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na serio ma 2 miesiące??hehe to ja też popadam w deprechę ![]() Młody dopiero teraz tak wysoko podnosi głowę, a na boki w ogóle się nie obraca;p no ale on jest wcześniaczkiem z 36tyg:P więc ma na to jeszcze czas= tak sobie to tłumaczę
|
|
|
|
|
#3388 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem co to za filmiki---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#3389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
faktycznie turbo dziecko więcej tego nie oglądam:P mój Wojtuś ma takie same umiejętności co Twój Kubuś :p na zabawki patrzy, wyciąga do nich rączki, ale za cholerę nie chce ich złapać == uciekam bo Młody się budzi z drzemki papa miłego wieczorku |
|
|
|
|
#3390 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Justi 120 ml O matko, może i ona tyle potrzebuje Grubasek mi mały wyrośnie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

07.07.2012 
nasz krzykacz wczoraj na wejściu do kościoła zaczął krzyczeć, na szczęście szybko dał się uspokoić
wczoraj kupiliśmy w końcu 

za zakupy, trzeba sobie dogadzać..
jestem w szoku... pozytywnym
nie wiem co to za filmiki