|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
#3152 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Cytat:
Duży chłopak ![]() Cytat:
Co do ulewania moja przez jakieś 3 dni tak ulewała że wydawało mi sie że to są wręcz wymioty i wszytsko z niej wylatuje a okazało się że ładnie przybiera wiec nic z tym nie robiłam. Teraz zdarza jej się jakieś 2 razy dziennie może. Ja po ulaniu już nie karmiłam. Moje dziecie chyba ma jakiś dzień śpiocha. Rano na spacerze 2h spała, później ze 3 czy 4h nie i jak zasnęła to obudziła się na jedzenie ale przy cycu zasnęła spała 3h, oczywiście wrzeszczała bo głodna a ja musiałam ją wykąpać, jadłam z 15 minut co na nią to chyba rekord jest trochę popłakała i śpi. Ona chyba inaczej przechodzi ten skok rozwojowy bo już kiedyś też tak było. Byłam w szoku bo akurat chciałam upiec babke bo jutro koleżanka przyjeżdża i nie zdążyłam jak był tż i myśle no nie ma szans żeby przy małej to zrobić a ona cały czas spała. Co do kupek to zrobiła dziś 2 takie rzadkie a później tylko suku w pampersie wiec chyba jest ok. Cały czas ją obserwuje.
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Ja pierdziele nie moge wyjsc z postuuu ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Ja pierdziele nie moge wyjsc z postuuu
|
|
#3154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() super, zapraszam ![]() daj tylko znać kiedy to przyszykuję Wojtusia na randkę:Pbanka- co tam popsułaś ??:P ciągle cytujesz mój post ![]()
|
|
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Veronic to ten wizaz a nie jaa hee.nie chcial.mnie wypuscic musialam tel zresetowac heee sorkii za te postyy ale zyczenia doszly hee
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
--- kurcze jak teraz jest fajnie, Wojtek zasypia w przeciagu max 20-30 minut, i nie wybudza się z krzykiem, nie wierci się, po prostu spokojnie śpi
|
|
|
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
moje dziecko zasnęło dopiero kilkanaście minut temu - godzinę za późno ciekawe do której pośpi...
|
|
|
|
|
#3158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio tak
jak zasypia po kąpieli i karmieniu to czekam na kolejne karmienie i idę spać ![]() aaaale! nie narzekam, nie marudzę bo leżał sobie sam w łóżeczku, jak popłakiwał to szłam tylko pogłaskać i ew. podać smoka i dalej próbował zasnąć sam
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-07-20 o 21:28 |
|
|
|
#3160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my też nie zawsze zasypiamy od razu jak się położymy spać ![]() (chociaż ja padam jak kłoda;p ostatnio nawet przysnęłam "wisząc" na Wojtusiowym łóżeczku podczas usypiania;p;p) === no właśnie- spać mi się chce ,dobranoccc |
|
|
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobranoc
|
|
|
|
|
#3162 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
![]() Cytat:
moj ze 30 min spi ale moj chyba troche za wczesnie heee Cytat:
![]() Zazdraszczam spokojnego snu .. Ja mojemu doliczam te 2 tyg. Co za wczesnie wyszedl i mam nadzieje ze na 3,5 mc tez bole brzuszkowe mina achh byli by cudnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
|
|
|
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuch
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z
Cytat:
|
|
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Jenny super sobie.uwiliscie gniazdko, gratuluje I zazdroszczr
(jak dobrze pojdzie to moze na jesien zycia osiadziemy na swoim )Cos mi sie na komorce poprzestawialo I nie otwieraja mi sie linki (jak na nie klikam to probuja sie otworzycbw explorerze, ktorego odinstalowalam a nie w operze, ktora mam)i nie moge poczytac tych wszystkich ciekawostek... Na kompie jestem moze pol.godziny dziennie. W.ogole dziwnie mi z ta roznica czasu. Wy mowicie dobranoc.kiedy u.mnie jest po 8 i slonce wysoko na niebie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3167 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Ja na sekunde bo pijemy z kolezanka a zaraz na impreze
Przemek dzis trzy razy mial ataki placzu po jedzeniu, po prostu wrzaski nie do utulenia.... od srody nie podajemy delicolu bo zapomnialam spakowac do torby i muslelismy ze juz nie trzeba udalo sie go uspokoic po 20 min ale jak sobie pomysle ze niektore zWas maja to godzinami.... masakra po prostu pojechalam po delicol, Mlody na szczescie padl w tym czasie...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja rano o 4:20 skończyła 2 ![]() Cytat:
Herbatke może jakby płakało zamiast cyca
|
|
#3169 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lato jest! kiedyś uslyszalam madra rade, ze dziecko ubiera się tak jak siebie plus jedna warstwa. zatem na spacer body/rampers/sukienka (odkryte konczyny jak mamusia ) plus okrycie pieluszka/cienkim kocykiem. spie w cienkiem piżamie i nawet koldra mnie denerwuje, wiec mloda tez ma body i przykrywam ja cienkim kocykiem. Cytat:
inne produkty to już tylko sprawy uczuleniowe (czekolada, orzechy, truskawki, cytrusy, pomidory). ogolnie wychodzę z zalozenia, ze żeby mleko było dla dziecka treściwe to i mama nie może zyc o chlebie i wodzie...owszem w okresie ciąży zgromadzilysmy sporo witamin i mineralow, ale kiedyś te zapasy się skoncza. ogolnie wydaje mi się, ze mamy wielkie szczęście rodzac wiosna i majac pierwsze miesiące karmienia latem, gdzie wybor warzyw jest dużo większy. Cytat:
i caly czas mysle o co Ci chodzi z tym karmieniem niby chcesz kp, a za chwile piszesz milion powodow by tego nie robic. a jak już uznajesz, ze dajesz mm to skad te wyrzuty? maz powinien Toba solidnie potrzasnac, bo tak długo nie dasz rady. jeśli karmienie cycem Ci nie odpowiada, meczy Cie to po co się katować? wypisz sobie na kartce wady i zalety kp i mm i samo się rozwiaze Cytat:
|
||||
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam już sił.
i przestaje tu pisać na czas jakiś. ciao |
|
|
|
#3171 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj po takiej "sesji" wyznal mi, ze ma skojarzenie: "w Egipcie jak balsamowali mumie to im mozg przez nos wysysali" ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- kochany a mata super. fajne zywe kolory, widać, ze dużo "gadzetow" ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
wybrala tylko jakiś taki "spokojniejszy" moment - kazanie chyba, hehe.---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
cudowne dzieci nam wychodzą, no i ilez one daja radości! myslalam, ze jak mamuśki tak opowiadają to to jest mocno przekoloryzowane...ale naprawdę dzieci to największe szczęście jeśli tylko los nam pozwoli i będzie nas stać na wieksza gromadke to chciałabym, chciała... ogromny wysiłek, ale jakie to wszystko wdzięczne - te oczka, pierwsze uśmiechy, laurki... na pewno zapomina się o wszelkich problemach, buntach i złych momentach zazdroszcze Wam mamuśki drugich i trzecich maluchow i tej zdolności logistycznej żeby cala gromade opanować ![]() ps. uwielbiam maile od mojej szpitalnej wspollokatorki, mamy siedmiorga...niby roznica miedzy dziecmi 17 lat ale ajjjj jak oni maja tam fajnie!!!
|
||||
|
|
|
#3172 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę jak diabli!!! za 2 tyg. przylatuje bratowa z CA i do niej tez nie omieszkałam się usmiechnac. w dolaramie woreczki do mrozenia pokarmu, pieluszki dla małych plywakow i inne cuda za 1$ ogarne tarczyce i poczekam na posezonowe bilety...tylko czy tatuś pusci mala? bo mnie to pewnie bez obaw hehe.Cytat:
przy fragmencie o ciastkach az mi się buzia ucieszyla, bo to musial być rarytas po tym wszystkim co ostatnio jadlas opychalas się nimi jak nikt nie widział? ![]() ![]() fiu fiu jaki zdolny tata, ze umial się tak ladnie omotać a jaka corka zadowolona! w Polsce na ulicy zrobilby furore ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
a moja tesciowa dzisiaj mnie rozbroila swoim zdrabnianiem. "śpikuniaj sobie" albo "ziewusiasz buzinka" |
|||
|
|
|
#3173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() bleee, moja mama też coś tam dziś ciamkała do młodego, poprawiłam ją, a ona "no przecież tak powiedziałam, plawda Baltuśu??" |
||
|
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile macie wzrostu? starsze forumowe koleżanki wygladaja na młodsze od niej
|
|
|
|
|
#3175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pytam, bo u mnie w body i w tym otulaczu to normalnie mam wrażenie, że dziecko paruje. Inna sprawa, że śpi z nami w łóżku więc trochę się wszyscy nagrzewamy i jak się od rana wychodzi z naszej sypialni to tam normalnie mega gorąco. Cytat:
Odnośnie kp i mm..niestety mój TŻ mi nie umie pomóc, choć przyznam, że pewno przydałoby mi się właśnie jakaś porządna, konkretna opinia właśnie jego. A nie umie mi pomóc bo twierdzi, że rozumie moje za i przeciw i cyckiem i mm. A ja sama jestem w tej kwestii labilna bo jak widzę, że moje dzieciątko na cycku ładnie przybiera, ładnie ssie, brzuszek go nie męczy za bardzo to czuje, że mi to skrzydeł dodaje i nieważne, że jestem przez to nieco uwiązana, ale cieszę się, że karmię kp, które też podobno jakoś tam uodparnia ( chociaż mama mi powiedziała, że ja od pierwszych dni byłam na mm, a możecie mi wierzyć, że nie choruję całe życie. Przez 31 lat miałam może gorączkę 3x, zero zapaleń oskrzeli, płuc, jak raz chciałam zachorować by nie iść do pracy to wyszłam w zimie z mokrą głową na dwór bez kurtki i łaziłam tak z 15 -20 min i nic mi nie było), ale z drugiej strony jak widzę, że mi się rwie przy cycku po 4 min od przystawienia ( a wtedy obawiam się, że się nie najada), że go po czymś mocniej boli brzuszek to myślę sobie, że może lepiej mm bo i jemu będzie lżej i ja będę mniej uwiązana. Podsumowując ja po prostu ciągle sama nie wiem jaką decyzję podjąć, a TŻ też mnie jakoś nie motywuje do podjęcia jednej...więc ciągle w zależności od dnia i pory dnia zmieniam zdanie i ciągle mówię, że może za kilka dni w końcu będę wiedziałaAx....ale jak nie masz sił to naprawdę lepiej się wygadać niż dusić w sobie. Szkoda, że wcześniej nie udało Ci się załatwić tej całej sprawy...choć może i dobrze bo niewiadomo czy przy takich nerwach donosiłabyś zdrową Zu.
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poloz ja, wlacz na chwile karuzele...daj buziaka i wyjdz z pokoju. u nas wystarczy zaslonic rolete, po kapieli i cycu mala od razu pada. Ty tez nie zasnelabys gdyby ktoś nad Toba stal i się gapil
|
|
|
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i śpi sam w łóżeczku, jak biorę go do nas to bez otulacza
|
|
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY KTORE MAJA TAKO ALBO MURE - PROSZE O RECENZJE
dzisiaj znow zmieniłam zdanie i chyba wole tako ale już mnie kropki nie przekonują, hehe. daaaawno nie był otematu wozkow napiszcie wady i zalety Waszych bryk...
|
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(jak spojrzałam, że Bartek zaraz przestanie się mieścić w gondoli, która jest dość duża) i pomyślałam sobie, że na Twoim miejscu bym już chyba nie kupowała tylko korzystała z tych, które dostałaś a później kupiła super wypas spacerówkę w każdym razie Anoxee ma Tako Captive i powiedziała, że jest mega zadowolona
|
|
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to który pokoik oddajecie Wiktorkowi? ![]() uroczy usmiechniety maluch! mialas zgage w ciąży jak Mysia? bo chłopaczki maja cudne kudelki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.

szkoda tylko, ze głównie te 3 miechy były pod znakiem płaczu z powodu bólu brzuszka

Póki co zmykam nas szykować, bo idziemy na spacerek i do teściów na grilla
Miłej soboty
Ślub 27. X. 2012
ciągle cytujesz mój post
ciekawe do której pośpi...

opychalas się nimi jak nikt nie widział?
a jaka corka zadowolona! w Polsce na ulicy zrobilby furore