|
|
#1771 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jakby w przedszkolu nie mial za malo hahaha - ale chodzi mi o ''prywatnosc'' - cooo zebym se mogla Toplesa zapuscic Cytat:
ale licza sie checi - raz jeszcze kochana UDANEGO Cytat:
za wypad, widac ze sie udal -witam sie znad snadania ![]() rogaliki na MNIE PATRZA - ale grzecznie mam kanapeczke Emiliano w bujaku - zajada palce, a nie glodny bo jadl - no i rozmawia do zbawki - tak ok 11 - trza sie po malu zbierac do Helse we koncu sie dowiem ile moj Klocuszek wazy |
|||||
|
|
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() najpierw napisze a pozniej was nadrobie-sprobuje ![]() Wczoraj zjadłam gofra z bitą śmietaną a dziś czekam na wysypkę jesli sie nie pojawi to powoli wprowadzę po troche nabiału, a nóż mu przeszło albo się myliłam... ![]() z butli pije ładnie herbatkę ![]() Teraz mam pytanie-po jakim czasie mniej więcej taki nabiał dostanie się do pokarmu (slyszałam coś o 3 karmieniu) i po jakim czasie go nie będzie-czyli ile musiałabym odciągać żeby się go pozbyć? Mały od paru dni mega radosny jest, nie poznaje mojego burmuszka |
|
|
|
|
#1773 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
o to za wizyte.nadrobiam czekam na moją mamę już jedzie tramwajem. zostaje do jutra. aaa i news dnia KATE RODZI!!!!
|
|
|
#1774 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma czegoś takiego. Siatki centylowe tworzy się tak - bada się populacje - określa się ile w danym przedziale dzieci ma jaką wagę. Na tej podstawie procentowo jaka waga jest średnia jaka nie.
I teraz tak : Odsetek dzieci karmionych piersią w 6. miesiącu życia stopniowo się zwiększał, wynosząc: w 1977 roku - 10%, w 1988 roku - 13%, w 1995 roku - 38%, w 1997 roku - 56,9%, w tym wyłączne karmienie piersią - 8,52% (w 1997 r. badano ponad 10 000 niemowląt z całego kraju)." Od 1999 roku nie oceniano, ile dzieci w Polsce jest karmionych piersią. Badania takie przeprowadzano jedynie regionalnie, wykazując znacznie większe odsetki dzieci karmionych piersią. Na przykład w 2000 roku badaniem takim objęto 592 z 7993 niemowląt urodzonych w tym czasie w województwie mazowieckim. W 6. miesiącu życia piersią karmiono 58,3% dzieci, z czego 27,9% wyłącznie piersią (0-81% w badanych 20 powiatach)." Więc jeżeli ktoś stosuje siatki centylowe z lat 70/80 ( a conajmniej dwie moje koleżanki tak miały, w sensie ich pediatrzy...) to są to siatki dla dzieci głównie na MM. No i w zasadzie dziś siatki centylowe oparte / teraz obowiązują te z 2001 roku z Warszawy/ są głównie na dzieciach dokarmianych / jedynie 1/4 nie dokarmianych/ więc w zasadzie takie błędne koło się tworzy gonimy miejsce na siatce centylowej, które jest jakie jest bo powstało w oparciu o dokarmiane dzieci. Te WHO skie są polecane dlatego bo powstają one światowo, w tym wiele kultur tradycyjnych gdzie z założenia karmi się cyckiem, gdzie nie ma dobrej wody dla MM itp I ponoć ta ta waga średnia jest trochę niższa niż na tych podawanych u niektórych pediatrów. Mam nadzieję, że jasno to napisałam - sorry ciążowy kalafior spotęgowany wakacjami i nadmiarem prania Alergeny czytałam na forum o karmieniu piersią się utrzymywać mogą do 3 tyg.
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Udało się
ale wam zazdroszczę tych wyjazdów my dziś wyjeżdżamy ulice dalej do mamy na balkon ![]() a wczoraj mój Kogucik dobry mi żarcik zrobił ![]() Przed kąpielą byl bardzo głody, więc TŻ mu dal 80ml mojego mleka i mialam nadzieje że wystarczy a reszte dostanie po kąpieli-naiwna. Więc go rozebrałam a tu taki wrzask że masakra! No to stwierdziłam że nie będe mu już pampersa na 5 minut zakładac i założyłam mu pieluche tetrową i wzięlam do karmienia. Po karmieniu zwymiotował na mnie więc wycierałam się tą pieluchą z między nóg a wtedy oczywiście się na mnie zlał takiego mam aparata ![]() Cytat:
![]() Ufam Ci na słowo! Bo mi po ciąży bardzo zgęstniały włosy (nie moge z nimi dojśc do ładu bo zawsze miałam cienkie i prościutkie a teraz niewiadomo co) ale skoro nie wypadają to może do 2 miesiący już nie wypadną ![]() dziewczyny polecam motylka z FP, skrzydełka szeleszczą, mój uwielbia ![]() http://www.edukraina.pl/385-szeleszc...her-price.html i piesek z lamaze też jest genialny http://www.miki.com.pl/lamaze/11628-...sek-27023.html |
|
|
|
|
|
#1776 | |||
|
Zakorzenienie
|
a mój z 27
![]() Cytat:
A to wiem ale w moim śnie o tym nie było czyli chyba spała ![]() Cytat:
Udanego wypoczynku ![]() Cytat:
A Miśka nie wiem jak to było w moim śnie ale chyba spała bo o nie spaniu nic nie było ![]() A co do włosów to oby było jak mówisz, mi wypadały troszkę w ciąży a teraz istny armagedon i muszę obciąć bo już mam nerwę na nie.... A tak w ogóle dzień dobry pięknie
|
|||
|
|
|
|
#1777 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja znowu z zapytaniem przepraszam,ze sie tak wtracam ale nie mam za bardzo czasu na stale udzielanie sie na forum,moja mala potrzebuje 24 na 24 zainteresowania
![]() Mam pytanie od ilu miesiecy rozszerzacie diete maluszka? i co dajecie na poczatek?Moja mala konczy dzis 4 miesiace i zastanawiam sie czy moge powoli jej juz cos podawac,karmie niestety mm :// |
|
|
|
|
#1778 |
|
MBZ♥
|
OC, dzięki
to ja błędnie zinterpretowałam Twój post kiedyś bo pisałaś gdzie była sprawdzana waga na siatkach mm czy kp a to był skrót.
|
|
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 tygodnie odciągać nie będę
|
|
|
|
|
|
#1782 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak Kasiula ja Krajanka z Tarnowskich dziur (Gór) ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]() muszę odkurzyć sprzęt bo to jednak wygodne
|
||
|
|
|
|
#1783 | |
|
Zadomowienie
|
Bry
Witaj OC, ale Ci zazdroszczę gór ![]() U nas to pewnie tylko do Morskiego Oka i w dolinkach by się pojeździło, ale zawsze coś, no i można wyjechać na Kasprowy. A wy na Łomnice wyjeżdżaliście czy za wysoko? Tak w ogóle to zmiany ciśnienia w górach nie szkodzą kilkumiesięcznym szkrabom? Co do nosidełka to u mnie nie ma szans nosić Hani przodem do siebie, nie wytrzyma nawet 5 sekund, ona chce tyłem do mnie i widzieć wszystko, no ale tak przecież nie można nosić dzieci jeśli jeszcze same nie siedzą ![]() Acha na wypadanie włosów polecam szampon Biokap,normalnie mi leci dużo,ale przy stosowaniu tego szamponu dosłownie kilka na krzyż leciało, sama muszę go kupić bo znowu mi dużo wypada przy myciu innym szamponem. Cytat:
|
|
|
#1784 |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Kilkudniowy odwyk od internetu i już jestem daleko w lesie z wątkiem. Byliśmy u moich rodziców, nawet nie miałam kiedy kompa otworzyć. Mama, znaczy babcia, się machnęła na wózek i tym sposobem Róża jeździła już w spacerówce na płasko. Idę czytać. |
|
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to fantastycznie!mnie nie bedzie mialo sie co normalizowac ![]() hehe ja dzis skonczylam i juz biezace jest ![]() dla synia - seria z Endo. Torres kocha o pilce i burej kurce kosztuja 9 zl a czyta sie swietnie a dla Ciebie Ojciec PRL - może Ty z innego pokolenia, ale czyta się genialnie, choć mega smutne http://kulturalnysklep.pl/OPRL/pr/-o...taszewski.html
|
|
|
|
#1786 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
domofon się pali.
|
|
|
|
|
|
#1787 | ||
|
Kniaginia
|
Lecę starymi:
Tak, byłam w czwartek. Niestety neurolog jakiś badziewny. Wszystkie dzieci u niej płakały, obsuwa w przyjmowaniu pacjentów (ponad godzinę czekałam, mimo że miałam umówioną konkretną godzinę). Wytarmosiła moje dziecko. Róża ryczała, miała dość. No i się zbuntowała, czyli nie chciała leżeć na brzuchu, nie wyciągała rąk do zabawek (w domu to wszystko robi) i w ogóle olała tą neurolog. Więc lekarka stwierdziła, że skoro nie chwyta zabawek, nie rozprostowuje palców u rąk to trzeba do fizykoterapeuty iść. Dała mi 3 skierowania. Oprócz fizykoterapii, to jeszcze do laboratorium w celu zbadania poziomu wit. D w organizmie (bo pediatra kazała odstawić z uwagi na małe ciemiączko) oraz do neurochirurga, aby ostatecznie potwierdzić, że to małe ciemiączko nie jest objawem choroby (jakiejś tam, podała nazwę, ale nie pamiętam). strippi, brawa za przemianę! Wykonałaś ogromną pracę, podziwiam Cytat:
![]() Dane z 3 lipca: niecałe 3 m-ce, waga 6800, wzrost nie wiem (na oko ponad 70cm), powyżej 90 centyla. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1788 | ||
|
Raczkowanie
|
mój Tż ostatnio ciągle czyta Zafona. Mnie osobiście na kolana nie rzuca ale jak zacznę czytać to wciąga. Np Gra Anioła, Więzień nieba. Ja natomiast w ciąży czytałam Paulinę Simons 3 częściowa powieść Jeździec miedziany, Tatiana i Aleksander, Ogród Letni. Polecam ale wszystkie trzy części. ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() marzy mi się wyjazd w Tatry. W zeszłym roku zrobiliśmy czerwone wierchy po zejściu do kuźnic prawie zemdlałam a trzy dni później zrobiłam test i okazało się że syn był już z nami na szlaku i stąd to nienaturalne zmęczenie ale było cudnie. Może w sierpniu się wybierzemy. Chciałabym na słowację bo słyszałam że jest dobrze z uwagi na wózek ale chyba potrzebujemy paszport dla syna? Czy nie? ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
Ja też czasem ćwiczę z Ewą i kilka razy w tygodniu biegam ale po karmieniu około 5 tej rano. Gdyby nie karmienie pewnie bym nie wstała ![]() zostało mi jeszcze 10 kilo ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- co do tych wycofanych szczepionek, Pani z inspektoratu dowiedziała się u przedstawiciela firmy produkującej że to wycofanie nastąpiło po zgłoszeniu jednej z krakowskich placówek gdzie te szczepionki były nie jednolite. Firma chce się odwoływać bo twierdzą że być może były źle przechowywane. Jak wyżej dotyczyło to kilku szczepionek. Więc ok. |
||
|
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, zanim nadrobię, to napiszę, bo potem zapomnę. Miałyście rację co do podnoszenia główki. Wczoraj położyłam małego jak zwykle na brzuszku i pięknie podniósł główkę.
Plus zdjęcie tortu. Pyszny wyszedł Miałam dodać zdjecie w klubie, ale ta z rozpędu wrzuciłam tutaj |
|
|
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
mi już coraz mniej wypadają, ale był taki czas, że garściami mogłam wyrywać
to się w końcu doczekali. Czekamy na opis porodu Cytat:
Ależ dzisiaj leniwy dzień... |
|
|
|
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kl aski:Sto lat Kochana!!! A ja się pochwalę moim wyciapanym Szczęściem
|
|
|
|
#1792 |
|
Zadomowienie
|
hej!
ale u nas gorączka! nadrabiam Was i nadrabiam.. jak nie tu to na fb.. OC witaj! ale Ci zazdroszczę tego wypadu w góry! ja też mam nadzieję, że choć na 2 dni pojedziemy ale w Pl wszystko będzie na wariackich papierach.. chrzest, odwiedziny, teścia operacja.. no nic jak to będzie zobaczymy w praktyce.. bzinka my też chcieliśmy do Zakopca bo mamy z gór niedaleko ale czy pojedziemy ![]() Nyaa jeszcze raz wszystkiego najlepszego dziewczyny o włosach nic nie mówcie.. u mnie tragedia.. lecą garściami ;/ skrzypu (tak jak OC) nie chce przy kp.. na razie robię mikstury z jaja, oliwy i takich tam ![]() no i będę włosy obcinać jeszcze raz czyli już chyba całkiem krótko.. Lukrecjas też mamy działkę ale w górach a Ty? bo chyba nie doczytałam.. a dobrze pamiętam, że jesteś z Pszczyny? coś jeszcze miałam pisać.. aa my mamy duże auto bo 8 osobowe ale jak przyjdzie co do czego to pewnie też nie będzie miejsca jeszcze jak sobie pomyślę o tych 12 godzinach w podróży to ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- i wiecie co dupa ze mnie a nie założyciel klubu ;/ nie umiem dodać zdjęć bo jakiś kod bb mi wyskakuje i nie umiem tego dziadostwa włączyć.. jak coś to jedynie na fb |
|
|
|
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjedz na sam dol forum - po lewej stronie masz cos takiego: BB code is Włączono Emotikonki: Włączono Kod [IMG]: Wyłączono Kod HTML: Wyłączono moze tam mozna cos przestawic?
|
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
cudny widok
![]() Mielismy jechać nad jeziorko posiedzieć, a tż sobie jakąś robotę wymyślił i kisimy się w domu, znaczy ja z małym, bo on coś tam dłubie na dworze. Że też mu się chce w taki upał. Masakra ![]() Aaaaa no i jeszcze raz dzięki za życzenia |
|
|
|
|
#1795 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do włosów to ja nawet nie chce myśleć co będzie jak tak dalej będzie... będziemy z synem mieć takie same fryzury |
|
|
|
|
|
#1796 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Oby tym razem było super! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój dziś rano mi pościel obsikał, za kilka godz. siebie i łóżko - dobrze, że leżał na podkładce. Cytat:
U kogo/gdzie byłaś? Żebym wiedziała, gdzie nie iść.
|
|
|
#1797 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() któraś z dziewczyn pisała, że jest z Pszczyny i tak jakoś mi się skojarzyło z Tobą.. |
||
|
|
|
|
#1798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pokażecie się w nosidle? plizz Robin Cook, Alex Kava cudny
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Bylam w smyku. Przeceny po staremu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1800 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ee na pewno nic nie będzie. Wydaje mi się że to nie to. Cytat:
Za dużoo ludzi...a na forum Taterników czytałam, że chochołowska i kościeliska wcale nie do przejścia z wózkiem ze względu na ostatnie kilkaset metrów.. że wydaje się że tak a jednak nie bardzo... Co do pytań my płaciliśmy około 70 euro za noc, ale nam zależało na apartamencie z dwoma pokojami / żeby jak młody pójdzie spać, sobie jeszcze posiedzieć.../ i aneksem. Po krakowie i okolicach wszystkie traski były miłą odmianą w hotelu dostaliśmy ulotkę z trasami dla inwalidów i tam były wypisane, jak ogarnę się z porządkiem w domu to mam nadzieję znajdę i mogę wtedy zeskanować. A na łomnicę nie wjeżdżaliśmy, nie lubię tłumów więc omijam takie atrakcje jak się da. A dodatkowo nie lubię kolejek górskich Więc miałam aż dwa powody żeby omijać wjazd z dużej odległości. ![]() Ale na tym forum o górach ktoś tam pisał, że powyżej 2 tys m nie jest zalecane ze względu na coś tam... ale nie pamiętam na co, bo jako że się tak wysoko nie wybieraliśmy to się nie wgłębiałam, trzeba by poczytać. Cytat:
Ale w sumie my się trochę zgapiliśmy i pojechaliśmy bez, za to z książeczką zdrowia i gotowi wyrywać Dziedzica policji siłą ![]() od czego zaczeliście rozszerzanie ?A jeszcze mi umknęło wcześniej - chwilowo - bo znowu wybywam za klika dni na kilka dni, potem znowu i tak w kółko ...a potem szkolenie do nowej pracy i po ptokach ![]() A ogólnie chłop stwierdził że mało coś tego urlopu i że musimy jeszcze gdzieś pojechać jak się wyklaruje wszystko z moją nową praca. Ale polecam, ja strasznie odżyłam - siedzenie na dupie w domu, na mnie działa totalnie dojeżdżająco. http://www.tublu.pl/mod/5/pID/1/t/cP oni mają sklep stacjonarny koło pól moko maria straszna ta wizyta , ale chociaż skierowania dostałaś. Co z tym dalej będziesz robić ?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

dziwne bo jak zaczynam to pecherz mam pusty (specjalnie ide do wc- a po pomalowaniu znów mam parcie)- zawsze, zawsze tak jest
jakby w przedszkolu nie mial za malo
-
Inny razem udało mu się tak zchillować że zasnął... w każdym razie doszliśmy już do godziny bez sceny więc mam nadzieję że powoli będzie się oswajał i do wczesnej jesieni będziemy się gdzieś mogli wybrać na dłuższy spacer.

za wizyte.

dziękuję
kl aski: