|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16
Cytat:
![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() więc też lipnie to by wyglądało ![]() ale myślę że będą jakie serduszka i może nasze zdjęcie? ![]() ![]()
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Kochane Wy moje
![]() Witam się po urlopowo w nowym wątku. ![]() Tęskniłyście? ![]() ![]() Wpadam dosłownie jak po ogień, bo ledwo wróciliśmy do domu (byliśmy załatwić kilka spraw), zaraz podaję obiad, a później na rowery. Wolnego jeszcze tydzień, ale nie mamy zamiaru spędzić go na kanapie - trzeba wykorzystać ten czas maksymalnie. ![]() Postaram się później poczytać tu i jeszcze w poprzedni wątku co tam u Was, ale wszystkiego pewnie nie nadrobię, za co z góry przepraszam. Wpadnę na dłużej wieczorkiem, ![]()
![]() |
#874 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#875 |
Zakorzenienie
|
ijaa Witaj, a gdzie byliście?
|
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Erudycja
|
Cytat:
ja musze wyberac sukienke razem ze swoją bo niestety ale ona to zupelne bezguscie ![]() ![]()
![]() |
#877 |
Wtajemniczenie
|
dziewcyzny, napisałam maila do firmy akces
![]() pomierzyłam stopę, ale nie jestem pewna czy dobrze, nie wiem jaki model ani obcas wybrać, niech mi pomogą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super było. ![]() ![]() Złapaliśmy całkiem przyjemną dawkę słońca i ładny kolorek skóry, a ja dodatkowo naturalny balejaż - zawsze mi się włosy pasemkami rozjaśniają latem. ![]() Fajnie wypoczęliśmy i jesteśmy naładowani pozytywną energią. ![]() ![]() ![]() A co do kolejnego urlopy, to właśnie dzisiaj się śmialiśmy, że następny już całkiem niedługo bo za 9 miesięcy - wybieramy się na niego zaraz po ślubie. ![]() Nad Polskim morzem, w Darłówku.
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Erudycja
|
a Ty jaki masz rozmiar?
#880 |
Wtajemniczenie
|
na codzień noszę 36, z ich rozmiarówki nie wiem jaki... bo 21,5 to rozmiar 34, a 22,5 to rozmiar 35, a ja mam dlugość 21,9 cm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
My też mieliśmy jechać do Darłówka, bo nigdy nie byliśmy, ale ostatecznie znalazłam niedrogie noclegi w Ustroniu Morskim i w niedzielę w nocy wyruszamy. Już nie mogę się doczekać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#882 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Najchętniej zabrałabym ją do sklepu bez metek z ceną, po czym kupiła jej to, co się jej najlepiej podoba, a nie to, co najtańsze ;-)
![]() |
#883 |
Konto usunięte
|
co do strony jeszcze, to chcialabym zeby ta strona sluzyla tez osobom ktore nic nie wiedza o tematyce slubnej. dlatego wrzucam tez rzeczy ktore sa i na innych stronach. chcialabym zrobic strone w ktorej wszystko bedzie w jednym miejscu
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Erudycja
|
znalkazłam na stronie białebuty fajne proste zwykle biale szpilki za 150 zł z rozmiarami do 43
![]() ![]()
Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2013-07-22 o 15:52 Powód: białe buty edit: :D |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
Odp: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16
Ja już po pracy
![]() Moja mama sama sobie kupi suknię. ma bardzo dobry gust, świetna figurę. Wspominala, że może zdecyduje sie na suknię w chabrowym lub czerwonym kolorze, ewentualnie jakąś w kwiaty. Ns lewo nie chce takiej typowo balowej, tylko taką do kolan. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#886 |
Erudycja
|
http://www.bialebuty.com.pl/pl/p/CAS...skora-eko/3532
http://www.bialebuty.com.pl/pl/p/CAS...kora-eko-/3534 http://www.bialebuty.com.pl/pl/p/A-1...s-od-2-mm/2344 ostatni idealny dla mnie!
#887 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.akces2.com/ http://www.akces.biz/ Wiem że w jednej dziewczyna zamawiała białe a później farbowali jej na czarne, miała na każdą okazję buta ![]() http://www.danceshoestango.pl/ tutaj coś jest http://www.kozdra.wroc.pl/ Najlepiej wpisać obuwie taneczne na wymiar plus miejscowość chyba ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#888 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chciałabym takie zwykłe białe albo nude ale o wiele niższe ;< Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#890 | |
Erudycja
|
moja pewnie kupi góra miesiac wczesniej... w ogole nie chodzi w sukienkach, nie lubi sie stroic, malowac, w ogole dbac o siebie. Moze gdyby miala innego męża... Co najsmieszniejsze, mimo ze ma meza, na wesele MOJE przyjdzie sama, bo on nie lubi mnie i mojego Tżta, zreszta z wzajemnością. Ale szkoda mi jej bedzie, bo ma meza a na slubie wlasnej corki bedzie sama :/
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
Ja myślę że z moją się przejdę po sklepach - też nie chcę żeby oszczędzała na tej sukience. Ogólnie ma mało ubrań a sukienek w ogóle a chciałabym żeby miała sukienkę. Na pewno jakąś taką elegancką ale uniwersalną żeby miała - nie będzie to żadna balowa czy coś
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#893 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi tydzień temu przyszły z allegro ![]() Takie oo ![]() ![]() Wygodne i ładni leżą na nodze ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 | |
Erudycja
|
Cytat:
wiele osob pisze o skutkach ubocznych, wątobie, krwawieniu z nosa, slabym samopoczuciu itp... ja z tych takich normalnych mialam sucha skóre i suche usta, wiec nie rozstawałam się z pomadką. Być moze czulam sie bardziej osłabiona, ale ja ogolnie nie naleze do osob super zdrowych i energicznych, wiec nie zwalam winy na tabletki. Wkoncu anemie i odwapnienie kregoslupa mialam juz na dlugo przed leczeniem ![]()
![]() |
#895 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Od czego by tu zacząć.... Moje przygotowania: katastrofa ![]() przyjechała do mnie do domu jakaś polecona fryzjerka, pierwszy raz miałam z nią do czynienia. Miała być na 9 ale jej się przeciągnęło u innej klientki i przyjechała do mnie dopiero na 10. A na 11 miałam makijaż na który musiałam dojechać. Nie miałam zbytnio koncepcji na fryzurę, ustaliłyśmy, że zrobimy jakieś upięcie na bok. po czym...nie spodobało mi się to co widzę. jakoś taka strasznie ulizana byłam i dziwnie wyglądałam od tej strony, gdzie miałam włosy zebrane ![]() Za tę przyjemność zapłaciłam uwaga....80zł. Jak fryzjerka wyszła to się rozpłakałam. ![]() ![]() Do makijażystki dojechałam z czerwonymi spuchniętymi oczami ![]() A co do samego makijażu - REWELACJA. Mówiłam jej, że lubię mieć podkreślone oczy, ale tuszem i kreską, a cienie raczej jasne i mało widoczne. Ale mi zaproponowała, czy nie chciałabym spróbować z mocniejszym, kolorowym cieniem i najwyżej możemy go zmyć jakby się nie spodobało, i stwierdziłam, że w sumie to czemu nie ![]() pokazała mi efekt końcowy i WOW. Oczy były wymalowane mocno, reszta delikatnie.wyglądałam zupełnie jak nie ja. ale nieskromnie mówiąc spodobałam się sobie ![]() ![]() ![]() Makijaż trzymał mi się całą noc, nic nie spłynęło.nawet jeszcze wczoraj wszystko mi się ładnie trzymało ![]() ![]() zapłaciłam 70zł. jestem z niej zadowolona, i na swój ślub mogłaby mnie spokojnie malować i każdej z Was mogę ja polecić ![]() Ślub Ja wyprowadzałam Pana Młodego wraz z jeszcze jedną druhną i razem z nim pojechaliśmy do domu PMki. Po drodze na osiedlu znajomi PM zrobili świetną bramę ![]() ![]() no ale wódkę im PM rozdał i jedziemy dalej ![]() ![]() ![]() Wchodzimy do niej do domu, i ja, jak ją zobaczyłam to się popłakałam. Wyglądała prześlicznie, naprawdę przepięknie. I fryzurka mi się jej bardzo podobała. Muszę wziąść od niej namiary na jej fryzjerkę. Było błogosławieństwo, no i od niej na nogach poszliśmy pod kościół. Z moim TŻ mieliśmy się spotkac pod kościołem. Dochodzi godzina 16, a jego nie ma. Goście już weszli do kościoła, PM się ustawiła już przed wejściem do kościoła, a nasza drużyna za nimi. W ostatniej chwili wzięliśmy jednego kolegę aby robił ze mną "parę" bo mojego TŻa dalej nie było. Przeklinałam tam sobie pod nosem równo. Nagle patrzymy. Biegnie. w stronę kościoła. W czerwonym krawacie (a w drużynie dziewczyny miały złote sukienki a faceci z tego samego złotego materiału krawaty). Ja już kompletnie zwariowałam! Koledze, który robił za moją parę podziękowaliśmy, a ja, wściekła na TŻa spytałam się go gdzie ma ten złoty krawat. Na szczęście miał go ze sobą w kieszeni. Nie założył go bo nie mogł go sobie zawiązać ![]() Żaden z kolegów w drużynie nie umiał zawiązać mu tego krawatu, ale w końcu któremuś się udało, i w dosłownie ostatniej chwili TŻ zmienił krawat na ten złoty. Ja tylko zdążyłam wziąść od TŻ ten czerwony krawat, ale już nie zdążyłam go schować do torebki, bo zaczęliśmy wchodzic do kościoła, więc go trzymałam w ręce. A goście wiadomo, patrzyli w stronę PM, więc musieli widzieć to całe zamieszanie pewnie ![]() Wesele Sala - na jedzeniu się nie znam więc nie powinnam się zbytnio wypowiadać ![]() potem zjadłam jeszcze nad ranem krokieta i też był dobry, bo uwielbiam krokiety. ciasta też zjadłam kawałek, ale poza mną, nikt nie jadł ciasta! no nie rozumiem, jak można nie jeść ciasta!! ![]() była też deska serów - świetna rzecz. Wszyscy się z tego ucieszyli jak nam przyniesli. ja miałam ochotę sobie spróbować trochę serka ale niestety tak dobrze się bawiłam, że zapomniałam o jedzeniu ![]() Zespół - wypowiem się, bo trochę się nasłuchałam tych zespołów. zespół był bez rewelacji szczerze mówiąc. Nie wiem, czy to wina ich sprzętu, czy akustyka sali, ale coś tam dźwiękowo nie było do końca tak jak trzeba. No i momentami fałszowali trochę, ale w sumie ja też kiedyś chodziłam do szkoły muzycznej, więc może jestem na to trochę wyczulona. Zresztą, babka z naszego zespołu też nie ma najlepszego głosu, a jednak ich wybraliśmy. Na początku też miałam wrażenie, że mieli ze 2 zbyt długie przerwy, ale za to później chyba grali praktycznie cały czas, bo ja cały czas się bawiłam. I podobno, ale to tak zasłyszałam tylko od jednego z gości, że na początku była taka długa przerwa w graniu bo się podobno zespół obraził (wtf ![]() I ja osobiście wolałabym wybrac właśnie taki zespół, niż jakiś ambitny skład z perkusją, saksofonem, z wykształceniem muzycznym itp. którzy owszem może i ładnie grają i śpiewają, ale tacy z reguły nie chcą grać "mniej ambitnych" kawałków jak np disco polo. Zespół grał właśnie takie piosenki do tańca, w moim klimacie (disco polo ale oczywiście nie tylko) no i nie tylko w moim klimacie jak widać. wszyscy goście hulali na parkiecie. naprawdę wszyscy! parkiet był cały czas pełny. PMka aż sama była zdziwiona, bo nie sądziła, że będą się tak wszyscy dobrze bawili ![]() EDIT: przypomniało mi się, jedynie co mi się nie spodobało to to, że zespół nie był zgrany z salą. Zespół grał, ludzie się bawią, a tu kelnerzy wyjeżdżają z wózkami i roznoszą lody... ![]() ![]() ![]() pierwszy taniec - Młoda Para oczywiście wybrała piosenkę w klimacie disco polo ![]() ![]() ![]() podziękowania - młodzi puścili tylko filmik z podziękowaniami, nie było żadnej przemowy ani nic. rodzice się popłakali, zresztą nie tylko oni, mi też poleciało kilka łez ![]() przed oczepinami my druhny postanowiłyśmy "wystąpić" przed gośćmi i złożyć życzenia PMce ![]() ![]() No i co, to chyba tyle. Pogoda też im się udała, było ciepło, słonecznie, ale bez upałów, z delikatnym wiatrem, no idealna pogoda na ślub ![]() wg mnie wszystko im wyszło idealnie. Aż im pozazdrościłam - idealny ślub ![]()
gubię się bo lubię - Loesje Edytowane przez Tycikata Czas edycji: 2013-07-22 o 17:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() znalazłyśmy 3 super sukienki (moja mama też rozmiar 38 więc w większości wygląda dobrze) a że są wyprzedaże już to kupiłyśmy wszystkie 3 ! ![]() ![]() sukienki są proste, takie że później je jeszcze gdzieś założy na pewno, w kolano jedna w kolorze fuksji a druga w pastelach, róż, brzoskwinia kremowy i taki lekki kwiatowy wzór na niej, piękne są w jednej nowej pójdzie do Maćka i Patrycji, na poprawiny założy jakąś "z szafy" a 2 zostawia na ślub do mnie i Leszka ![]() ![]() stwierdziłyśmy, że nie ma co się zastanawiać skoro sukienki jak na nią szyte i po przeceniane a w przyszłym roku nie wiadomo co będzie, biorąc pod uwagę, że to 7 czerwca to w maju trzeba by było kupić a dopiero zaczynają się sukienki letnie w sklepach z początkiem maja to i ceny wyższe ![]()
7.06.2014 ![]() ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2013-07-22 o 17:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 | |||
Wtajemniczenie
|
Chodzi o ten z bloga Say-hello - przynajmniej mi o ten chodziło:
http://slodkimiod.blogspot.com/2013/06/nowosci.html Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#898 | |
Erudycja
|
Cytat:
Slicznie to wszystko brzmi! Na prawdę cudownie, mimo kilku wpadek świetnie wszystko wyszło i to chyba najwazniejsze ![]()
![]() |
#899 | |
Erudycja
|
Cytat:
no wlasnie chodzi mi o to zeby obcas byl 3cm, góra 5, moj M jest ode mnie wyższy o okolo 6-8cm, a poza tym jak wspominalam, mam halluksa i boli mnie strasznie jesli jestem na obcasie. Nie noszę na codzien szpilek wiec nie bylabym przygotowana na calonocną impreze.
![]() |
#900 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jeśli któraś z Was zna dobrego dermatologa w Wawie, to prosiłabym o namiary ![]() Cytat:
![]() U nas za stołem jest kominek ustrojony kwiatami, więc żaden "ołtarz" nie będzie nam potrzebny ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.