|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krakowianki po raz XXIII
Cytat:
![]() W jakie okolice się przeprowadzasz? ![]() Uwielbiam Twoją szczerość W końcu zdecydowałam się wybielić zęby...18 dni wybielania bez kawy )
|
|
|
#2132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Bo tak to się zrobi namiot .
|
||
|
|
|
#2133 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozostaje mi, za radą mamy, dokupić czarny materiał i doszyć w to miejsce, które obetniemy. Zobaczymy, co z tego wyniknie. ecrulo, zgadnij, co
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
#2135 |
|
Matka Smoka
|
W temacie wesela - młode, naiwne i życia nie znacie:P
Pewnie, że chodzi o to, żeby mieć fajny dzień, ale niekoniecznie sponsorując setkę gości i spłacając potem kredyt przez kilka lat. To nie chodzi o chłodną kalkulację ,,czy się opłaci" ale o realistyczne obliczenie czy ,,nas to nie zrujnuje". Pewnie, można w ogóle nie robić, ale jednak wiele osób marzy całe życie o ,,tym dniu". Najbliższych się chce mieć bez względu na koszty, ale resztę - reszta musi pokryć różnice ![]() Nikomu nic z A.? Jutro zamawiam, szczegóły w klubie. Długa kiecka jest super, zbieram same komplementy
|
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba się wróce na Tomex
![]() OMD, a jak efekty wybielania? Zadowolona?
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chłodna kalkulacja "czy nas to nie zrujnuje" polega na "czy nad to nie zrujnuje, jeśli goście nic nie dadzą". I właśnie - niekoniecznie setkę gości , tylko najbliższych. 100 gości na weselu to tak jak 1000 na Facebooku .
|
|
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;41891270]
Jeśli chodzi o farby to polecam Voila - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ila-creme.html, które moim zdaniem zawsze wychodzą tak jak na opakowaniu, nie niszczą włosów, ale zawierają amoniak lub farby Physiacolor tego samego producenta, ale już bez amoniaku. Oprócz tego poczytaj sobie jeszcze o koloryzacji ton w ton, która u Ciebie mogła by się jak najbardziej sprawdzić. Najbardziej polecam Luo Color L'Oreal - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...luo-color.html.[/QUOTE] Poczytałam trochę i bardzo obiecująco brzmi Luo Color L'Oreal: "Nadaje włosom barwę, nie naruszając jednocześnie ich kolorystycznej różnorodności. Pozwala uzyskać kolory trójwymiarowe, mieniące się, współgrające z naturalnym rozjaśnieniami.". Zastanawiam się tylko, czy: 1. Na moich włosach po tych szamponach do 28 myć kolor wyjdzie równomierne? 2. Czy tego też potrzeba na moje włosy dwa opakowania? A Ineso kiedyś mi pisała tak: " Monotematycznie, jak zwykle polecę Color touch Welli Wredna - nie niszczy kompletnie, bardzo nabłyszcza, jest wydajna, banalna w użyciu, spłukuje się delikatnie, i cały czas włosy wyglądają zdrowo i naturalnie. Ja nią farbuję już od kilku lat i teraz jestem na takim etapie, że wystarczy, że zrobię byle jak odrosty (nawet nie pędzlem tylko paluchami ponakładam), po 10 min. przeciągnę grzebieniem i już jest odświeżony kolor.". Co o tym sądzisz? ![]() Co według Ciebie najlepiej by się u mnie sprawdziło?
|
|
#2139 |
|
Nie depcze krokusów
|
|
|
#2140 | |
|
Matka Smoka
|
Idź nadrabiać, obgadywałam Cię
![]() Cytat:
![]() Ale Ty naprawdę wierzysz w taki wyrok na podstawie jakiegoś opisu? Przecież to indywidualna sprawa. |
|
|
|
|
#2141 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Zacznę jutro
I póki co efekty mnie nie zadowolą (mam martwą jedynkę, będzie się kolorystycznie odcinać ale najpierw chcę wybielić aby potem zrobić licówkę ) Przeraża mnie ta wizja kilkunastu dni z taką niespodzianką ![]() Jaką kupiłaś? ![]() Zależy jak dużą ma się rodzinę i to tą najbliższą...
|
|
#2143 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie mierzyła taką samą-one super jakościowo zapewne nie są ale jak się w nich chodzi to i tak robią wrażenie ![]() Domyślam się, że u każdego to wygląda inaczej
|
|
|
#2146 | ||
|
Copyraptor
|
Cytat:
Cytat:
wesele robi się na tyle osób, na ile Cię stać, zakładając, że nikt Ci nic nie da |
||
|
|
|
#2147 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja (zaspana): coo? Ale jakie dziecko, czyje wesele? on: no, nasze! ![]() O jakich kieckach z Tomeksu mówicie, bo nie w temacie jestem?
|
|
#2149 | ||
|
moderatorka też wizażanka
|
Cytat:
Tuż obok Hali Targowej Będę miała bliżej na te wszystkie około Kazimierzowe spotkania Wolałabym coś w swojej obecnej lokalizacji, ale cóż... Ceny nie zachwycały, a będę mieszkać sama, więc też miałam ograniczony budżet. Cytat:
|
||
|
|
|
#2150 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My od jednej pary dostaliśmy chyba 100 zł, ale wiem, że byli w trudnej sytuacji i bardzo się cieszę, że z nami byli, a nie mieli takiego podejścia jak niektóre z Was. I nigdy mi nie przyszło do głowy, żeby komuś powiedzieć ile od nich dostaliśmy albo to jakoś skomentować Cytat:
Cytat:
Według mnie nie ma w ogóle czegoś takiego jak kwota, którą powinno się dać Tak samo nie ma czegoś takiego jak zwracanie za "talerzyk". Jeśli ktoś robi wesele w restauracji, gdzie płaci za osobę 500 zł to znaczy, że tak chciał i go na to stać. Nie znaczy to, że powinniśmy dać mu więcej niż gdyby robił wesele dużo taniej. Cytat:
Cytat:
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Jest wpół do drugiej, więc w sam raz na ustalanie, gdzie znajdują się moje fanty:
Hiper, co z przerzutem Awanti do babci? Mmmmmm, czy Ty masz dalej moje przyprawy z zamówienia SdC, czy Kasia już odebrała? Wredna, u Ciebie jest kredka z Avonu od Ineso? czy ktoś jeszcze ma coś mojego?
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
Ola Kasia je ma
Dałam jej też ten balsam avonowy, ale sprawdź czy jeszcze się do czegoś nadaje
|
#2153 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
A co z parami, które nie mają kasy, a bardzo im zależy żeby chociaż dla 30 osób najbliższych coś urządzić? Mają najpierw latami zbierać kasę, żeby mieć ten wymarzony dzień? Poza tym wiadomo, że na nowej drodze życia, zwłaszcza w PL trzeba mieć coś na start, więc dopiero smutne jest to, że ktoś musi wybrać wkład własny w mieszkanie zamiast wesela, na którym mu zależało (jeśli w ogóle dysponuje taką kwotą, bo i to dla wielu Polaków jest abstrakcją). *Moje wypowiedzi dotyczyły obserwacji środowiskowych i nijak mają się do mojej własnej opinii. ![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- O tych spódnicach, co OMD kupiła na allegro i wklejała kilka stron temu. |
|
|
|
|
#2154 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
robiłam wczoraj przetwory- tak, tak
i nie zamknął mi się słoik z sokiem[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;41904724]A ja nie pamiętam o jakich Ci mówiłam też nie pamiętam ale jakiś co to nie niszczą włosów, a mają trwały kolor i że mimo mojej różnicy między naturalnymi a odrostami dadzą radęCytat:
![]() a jaką metodą wybielasz? dawaj szczegóły kurde bardzo masz opalone nogi? w ogóle cała jesteś bardzo opalona? bo tak dzisiaj patrzyłam na swoje nogi i jestem załamana:/ szkoda, że nie żyję w czasach, w których mogłabym być brana dzięki temu za szlachciankę a ja z Tobą
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
|
|
#2156 |
|
Matka Smoka
|
Odp: Krakowianki po raz XXIII
Dziewczyny z zamowienia silikonowego:
Przyszla paczka, czy ktos bedzie odbieral z pracy bo nie wiem czy niesc do domu? Gg i MLH - obie formy na tort przyszly w kolorze granatowym. Moze tak byc czy zwracamy? Tylko trzeba by przeczytac regulamin czy nie zastrzegli ze w razie braku wysylaja inny. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2157 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Phi! Za to nażarłam się tyle..jak wracam do domu to mi się odkurzacz włącza pochłaniam wszystko![]() Mi by było strasznie przykro, jakby cześć mojej rodziny nie przyszła, bo nie mają kasy. Nie zapraszam ich dla pieniędzy przecież.
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Na szczęście w moim środowisku się z tym nie spotkałam. Czułabym się źle zarówno po jednej jak i po drugiej stronie.
Nie powiedziałabym, że można zarobić na weselu zwiększając liczbę gości. A jeśli nawet - kosztem komfortu w tak ważnym dniu? Cytat:
jestem w szoku ![]() Ja bym chciała zrobić konfiturę malinową ![]() Nie wiem czy wiecie, że zamykają Kukartkę w Krakowskiej Zamykają mi wszystkie sklepy z duperelkami, K. się ucieszy
|
|
#2159 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Krakowianki po raz XXIII
Cytat:
![]() Ja też. A byłam nawet na 3 stopniu ![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;41907524]http://kwejk.pl/galeria/1860417/0/pr...tml#gallerypic ![]() jak wróciłam wczoraj do Krk poszłam z przyjaciółką na rolki,zrobiłyśmy 4 kółka w okół Błoni + dojazd do domu i teraz mi nogi do :upa" wchodzą,ale uwielbiam się tak wymęczyć
Edytowane przez Tindomerel_ Czas edycji: 2013-07-23 o 10:36 |
|
|
|
|
#2160 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Ja na przykład zupełnie nie wiem, ile to jest "co łaska" dawana księdzu przy chrzcinach - 200, 600 zł? Cytat:
![]() Moi przyjaciele budują teraz dom w Krakowie, zarabiają "te polskie 2 tysiące", zaciągnęli kredyt bez pomocy rodziców i z bólem serca zrezygnowali z urządzania wesela. Byłam na budowie ostatnio... mają widok na Luboń i Babią Górę Mam takie dylematy co roku... Nie przemawiają do mnie argumenty, że w wieku 60 lat moja skóra na nogach będzie wyglądała nieco młodziej niż innych 60-latek.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

)

) Przeraża mnie ta wizja kilkunastu dni z taką niespodzianką 
i nie zamknął mi się słoik z sokiem
ale jakiś co to nie niszczą włosów, a mają trwały kolor i że mimo mojej różnicy między naturalnymi a odrostami dadzą radę