|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
byłoby ciekawie. Nawet mogę zmywać ale nie odkurzam![]() muszę pochwalić moich teściów - zajechaliśmy do nich wczoraj po to po drodze na trasie do domu i moja córka dostała od nich szczeniaczka-uczniaczka fp. Fajne to, pewnie za jakis czas będzie dopiero w pełni ogarniała tą zabawkę ale miło. Za to tżtowi bardzo się podoba - zaczął tańczyć dzisiaj przy tych pioseneczkach widac - dostosowana do jego potrzeb intelektualnych
|
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
ale to MNIE przekonywać nie trzeba, poza tym chłapowo jest też nad morzem
Wszystko się o ten klif rozchodzi![]() dla teściówno i dla męża ![]() ![]() ide spać
|
#303 |
|
Wtajemniczenie
|
noooo nadrobiłam cały nowy wątek
|
|
|
|
#304 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() chociaż jedna Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Eeeeeeeeeeee Lejdis! ja też chcę nad morze! dołączam się do zlotu!!! serio serio! niby miały być góry ale to ja w tym domu rządzę tooo gdzie i kiedy??? sprawidziłam na mapie, chłapowo mi odpowiada |
|||||||
|
|
|
#305 |
|
Zadomowienie
|
Heloł!
Czarus dopiero zasnal ![]() poprzestawial mi sie dzieciak konpletnie, już nie pamietam tych czasów kiedy zasypial od razu po kapieli a pobudka o 5 dziś była ![]() bylismy 2 razy na spacerze nad jeziorem, ale skonczylo się tym, że hrabie trzeba bylo na raczkach nieść, bo jeki i steki, a lekki to on już nie jest i oboje z tz się nieźle umeczylismy jak już jestesmy w temacie ogorow, to Czarus dostal wczoraj kiszonego do polizania i tak mu smakowalo, ze nie dał sobie z buzi wyjac Goba za jutro
|
|
|
|
#306 |
|
Rozeznanie
|
hej hej
dziś ja zapraszam na poranną ![]() goba ja też trzymam za pierwszy dzień w pracy i współczuję a kto zostaje z małym bo gdzieś mi umknęło? ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- też kcem nad mooooorze, weźcie mnie ze sobą !!! |
|
|
|
#307 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Dzisiaj trochę lepiej - nie było ryków. Tylko jęki i kwęki Ale wzięłam go do siebie i jakoś tam spał Tylko nie dał się przekonać, że 6 to jeszcze noc :/Co do zmywania i odkurzania nad morzem - na wakacjach się nie sprząta Będziemy jeść na jednorazowych talerzykach Na plaży, więc się nie nakruszy
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas dzień dziś wystartował o 5.30... nad morze chciałabym pojechać ale $$ brak na takie wypady, zwłaszcza że ja płacone mam tylko do 5 sierpnia później do pażdziernika biorę wychowawczy, a w miedzyczasie szukam czegoś nowego, bliżej i za lepsze pieniadze, bo do obecnej za chiny ludowe nie chcę wracac... przetwory... muszę kupić czereśnie i do sloików narobić trochę : ) a co do ogórasów, to ja chyba w tym roku odpuszczę. |
|
|
|
#309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko po zagęszczanym kleikiem mleczku śpi do 23:30
No wiesz... ![]() Nie lubi nas?! ![]() A mówiłam - planuj urlop w sierpniu Skasować Cię ![]() Cytat:
Oj tam klif. On to se leniuchuje cały rok, bo ta jego praca to jak nie praca. I co on myśli, se będzie latał a Ty z Ulką znowu sama? Ooo nie. Nie zgadzam się Musicie pojechać gdzieś, gdzie on się będzie nudził i odda 100% swojej energii dziecku a Ty będziesz leżeć i pachnieć ![]() Cytat:
![]() To mam namawiać tżta na Chłapowo czy mnie nie chcecie ![]() Zabierz się z Majką
|
||
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu nas nie lubi dziwne ![]() nie sama, bo z nami czyli ja, Dzika, Jagna, Happy i kto jeszcze zapisywać się laskino do chłapowa bliżej niż do kątów jeśli ja miałabym proponować to wybrałabym raczej środkowe wybrzeże ale dostosuję się to kiedy???jedno miejsce w aucie mam
Edytowane przez Ma_majka Czas edycji: 2013-07-22 o 10:31 |
|
|
|
|
#311 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ula kończy dziś 7 miesięcy!! ![]() Jubilatka w załączniku Cytat:
![]() ale kiedy konkretnie to nie wiem ale sie dowiem ![]() zapraszamy ![]() Cytat:
![]() może tak zaczne w domu robić..? jeść na jednorazówkach, na podwórku ![]() Cytat:
wykorzystam to jako argument ![]() chcecie
|
|
#312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Svarowska-brawa za smoczka
już tak bezpowrotnie? szybko Wam poszło.Dziecko najbardziej potrzebuje do 6 m.ż., a potem już nie, a wiadomo, że im dłużej ssie, tym gorzej go odzwyczaić. Mój ssie ale mało, w nocy, czy nad ranem czasem jak się przebudzi, to Mu dam smoka i śpi dalej, no i w podróży autem np. jak już jest znudzony no i czasem w domu jak nie może się doczekać mleka, czy kąpieli i do usypiania w wózku.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szwagierka lubi gotować?co dobrego podjadłaś? Dziekuję za kciuki-Julcia ma serduszko jak dzwon i wszystko jest ok Wklepić Wam kilka zdjęć moich brzdąców? ok ![]() Cholera-wiedziałam, że wkleję jakies zdjęcie ponadto!!!!!sorki. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2013-07-22 o 10:48 |
||
|
|
|
#313 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Chłapowie jest ten minus, że jest brzydka plaża. W Dębkach jest piękna i jest bardziej na zachód ale za to nie ma klifu ![]() Cytat:
Tż ma urlop przez 2 pierwsze tygodnie sierpnia więc my jedziemy jakoś wtedy ![]() Ma sie łeb ![]() Udało mi się uśpić dziecko, drugi raz już dzisiaj Ciekawe ile pośpi... Ruszamy dzisiaj do rossmana bo babcia groszem sypnęła na urlopowe słoiczki dla wnusi ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Ja ostatnio kupiłam pianinko FP za 6 zł A właśnie, miałam powrzucać zdjęcia, zapomniałam. Ogarnę się wieczorem. Ja też lubię chodzić po lumpach ale jakoś ostatnio nie umiem szukać nic dla siebie tylko zawsze dla dziecka, zdziadziałam no ![]() Super, że z serduszkiem wszystko ok! Fajne dzieciaczki! A syn jaki śmieszek
|
|||
|
|
|
#314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() brzdące ekstra Mały wymiata z tym uśmiechem ![]() buty tez fajne ![]() Cytat:
serio? wszyscy mówią że do tzta ![]() a ja nie wiem, bo M gdzieś zmiata w sierpniu do Rumunii i Albanii chyba. Albo do czarnogóry?? nie wiem, on pewnie też nie wie ![]() to samo mam ![]() Idę na kawkę i kremówkę na ogród Pokażę wam potem fotkę jak było
"I'm not crazy. My reality is just different than yours." Edytowane przez jagnna Czas edycji: 2013-07-22 o 11:01 |
||
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Jagna- Ulka super, aż sie oczka śmieją i
za 7 miesięcy.Ty mieszkasz w domku z ogródkiem? zazdroszczę jak niewiem co no i pokaz co tam robiłaś.
|
|
|
|
#316 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() STO LAT DLA ULI ślicznotka ![]() dowiedz się Cytat:
![]() ![]() śliczne brzdące a to Ty jesteś? Cytat:
dla mnie bez różnicy, to taka odległość że parę km w jedną czy drugą nie ma znaczenia pasuje mi od 5.08 ![]() Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#317 |
|
Wtajemniczenie
|
ja Ci skasuję
![]() a ja się nosidło sprawdza? bo nie doczytałam jeszcze z poprzedniego wątku sto lat dla Uli ![]() Oliweczka super dzieciaczki i mamusia też niezłau nas tez pobudka przed 6 za jakiś czas chyba zapne małą w nosidło i pójdziemy po jajka na rynek. Swoją droga jakie kupujecie dla maluchów - bo tak się zastanawiam czy lepiej wiejskie ( i uwierzyć, że faktycznie takie są) czy z klasą I odnośnie plazy - piękna jest w Gąskach ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- od piątku w rossmannie będą kaszki zdrowy brzuszek za 9,99zł
|
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
Majka- Mateusz ma dwie górne dwójki i na dole dwie jedynki i jedną dwójkę.
Tak, to ja...ale głupio wyszłam
|
|
|
|
#319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli że wiejskie i takie chyba są bo często mi je prosto z kurnika pani wyjmuje ![]() Ale to nie tylko dla Franka, my też je jemy. A jeśli sklepowe, to "zerówki" max "1" innych nie tknę bo moim zdaniem to niehumanitarne... |
|
|
|
|
#320 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Oj tam od razu nie lubi
Nie pojmuje chłop, że można się zżyć przez internet Jak przeżywałam, że nie mogłam pojechać na zdjęcia wtedy też nie rozumiał ![]() sto lat dla pięknej Jubilatki Cytat:
![]() Cudowne dzieciaki ![]() Cytat:
Te nasze dzieci to podobne do siebie Oboje marudy, spać w nocy nie chcą, smoki ciumkają w tych samych sytuacjach
|
|
#321 | |||
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł teściu i zabrał młodą na spacer ale tylko na godzinkę. No żesz jakbym wiedziała, to bym go nie ciągnęła...
Byłyśmy w galerii i Ewcia jest bogatsza o legginsy w panterkę plus bodziaka w kury (pepco) a mama Ewci o 3 koszulki z łatwym dojściem do cyca plus spodnie dresowe, wszystko w rozmiarze xl ![]() Plus skorzystałyśmy z promo w Rossmanie, że 4 słoiczki z obiadkiem w cenie 3 ![]() Cytat:
![]() No to niech się tak zorganizuje, żeby to nie kolidowało z naszymi wizażowymi planami Ja chyba nie chcę oglądać jak jesz kremówkę kupiłam dziś spodnie xl także rozumisz...A w ogóle to dużo fajnych rzeczy w c&a było i gdybym 1) nie była dusigroszem, 2) nie miała wielkiej dupy, to kupiłabym sobie więcej ciucha. Kusił mnie taki szaliczek-tuba za 12,9 pln w fajnych jaskrawych kolorach ale jak się zaczęłam zastanawiać jaki kolor by pasował bo mojego typu urody czytaj wiosna lato jesień zima to się wkur.wiłam i nie kupiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nosidło jako tako. To znaczy trochę w nim wytrzyma więc może jakiś jeden zachód słońca se zaliczymy na plaży bez tachania wózka ale za długo nie usiedzi. Wkurza ją to, że nie może sie kręcić i te szelki co ja mam na ramionach zasłaniają jej pole widzenia ![]() My kupujemy w marketach wolnowybiegowe. Muszę się rozejrzeć na bazarze, jak już zaczęłam tam często łazić to niech będzie jakiś pożytek ze mnie. Za daleko dla mnie te Gąski ![]() 50gr... też mi promocja
|
|||
|
|
|
#322 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ale olśniło mnie jak szłam na ten rynek, że jest tam sklep ekologiczny i tam kupiłam zerówki - 1,10zł za sztukę![]() ważyłam się rano..................... ....nie jest dobrze, jednak gofry nie są dietetyczne.............. ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
lepsza godzina niż nic. Jak nie pasi to podeślij mi teściunia co?![]() moja panna też wytrzymuje ale nie za długo. Pół godz max potem wkracza wiercipięta oj tam oj tam no poszaleli z tą obniżką ale zawsze jest jeszcze rabat z karty rossne - też kilka groszy ja ostatnio wkroczyłam w 5%
|
||
|
|
|
#323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie będę miała dzisiaj to samo jak zacznę tżtowi mówić, że może byśmy pojechali na urlop z laskami z forum Nie no moja niby chce ale za wcześnie ma pierwszą pobudkę ![]() Cytat:
![]() A w ogóle to gofry za mną chodzą od paru dni, chyba ulegnę... Bo widzisz... jak go "zamówiłam" na dzisiaj to już mi moja moralność nie pozwala zaprosić na jutro. I jestem stratna jedno pełne popołudnie tym sposobem ![]() A ja chyba dalej mam 3%, nie wiem jak ja te zakupy robię no
|
||
|
|
|
#324 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#325 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzięki za kciuki..dzien w pracy zleciał w miarę szybko...
czułam się dziś jak jakaś niesprawna umysłowo, normaalnie wszystko musialam sobie przypominac od nowa Poza tym przyszlam z pracy a tu obiadek na stole,żeberka na slodko z ziemniaczkami i marchewką ...tż sie postarał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja tez chcę!!! STO LATEK dla ULUNI !!! |
||
|
|
|
#326 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Ja tam nie znam wszystkich miejscowości nad morzem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A co to na ostatnim zdjęciu
|
|||||
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
sto lat sto lat!!! dla Ulci oczywiście!!! jest czadowa!
Oliweczka twoje brzdące też są ekstra!!! my wrócili niedawno do domu i zabieramy się za kąpiel zaraz |
|
|
|
#328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gdzieśta są?
![]() ![]() Przyszłam się pochwalić, że właśnie robię gofry, to 1) rozwarstwiła mi się śmietana 2) rozwalają mi się gofry. Nie wiem no co ja mam ostatnio z tym gotowaniem ![]() Już się oferował ale nie miałam sumienia ![]() Cytat:
![]() Brawo dla tżta, mój to co najwyżej umiałby z tego zestawu ziemniaki ugotować chociaż i to nie do końca, bo kiedyś jak gotował na obiad takie wielkie, to nie przyszło mu do głowy pokroić na mniejsze kawałki i gotował takie 3 wielkie bulwy ziemniaka Jupiiiii wszyscy kochamy teściowe ![]() A jak mówiłyśmy żeby planować urlopy na sierpień to gdzie była? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#329 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
nie mam rossmana
![]() Cytat:
fajnie to wygląda ale coś idzie chyba znowu bo ślina ciurkiem leciCytat:
![]() za zakupy ![]() to nie doszłaś do tego jaką porą jesteś ![]() jak mu dostarczymy 2 kompanów do piwka w postaci naszych mężów to może nie będzie narzekał ![]() Cytat:
jestem rozczarowana ![]() Cytat:
za schudnięcie cóż te gofry w sobie takiego mają tż chodzi za Tobą od pół roku i nie ulegasz ![]() Cytat:
![]() za pierwszy dzień pracy dla Tz współczuję mieszkania z teściową, ja bym nie dałą rady no to jedź z nami ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zjadłabym nawet takiego nieudanego gofra ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Może o kasę chodzi ![]() Ale Sola - gdybym miała w perspektywie kilka kolejnych przespanych nocy nad morzem, to bym jechała, a chrzciny odłożyła na później
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.

[COLOR="Silver"]
byłoby ciekawie. Nawet mogę zmywać ale nie odkurzam
widac - dostosowana do jego potrzeb intelektualnych
Wszystko się o ten klif rozchodzi
dla teściów

Aż się boję, co przede mną
Mam dość.
Ogórasy wyszły sflaczałe i wykoorwiście ostre 

Ula kończy dziś 7 miesięcy!!

ale mało, w nocy, czy nad ranem czasem jak się przebudzi, to Mu dam smoka i śpi dalej, no i w podróży autem np. jak już jest znudzony no i czasem w domu jak nie może się doczekać mleka, czy kąpieli