|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() Nie martwic, bo szaja wyzej pisala, ze z brzuszka na plecy to wyzszy level ma jeszcze Blaneczka czas.1. Niby malo, ale jak przybiera? Ladnie? Jesli tak, to CHYBA nie ma sie co przejmowac... 3. Ja piore, ale dlatego, ze Kuba ma niby to nieszczesne AZS i wole mu poki co nic nie zmieniac. 4. Kuba od ok miesiaca chlapie ile wlezie. Nawala kopytem tak, ze wiecej wody jest poza wanienka niz w niej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-07-22 o 21:09 |
|
|
|
|
#272 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() co do spotkań to my aż tulu znajomych nie mamy a tych co mamy to w sumie wszyscy mają dzieci i wpadają koło południa, my też ich odwiedzamy do południa ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ola świadomie sie nie chlapie w kapieli jeszcze. Też tylko zabawki ja interesują, gąbka... I uważam, że jak na niespełna 5cio miesięczne dziecko Blanka nie je mało. Ola też zjadala porcje po 120 tylko ona w nocy nic, bo sie nie budziła. z reszta kochana, Twoja córka ma prawidłową wagę, przybiera, więc to znaczy, że je dokładnie tyle,ile jej potrzeba, każde dziecko inaczej. |
|
|
|
|
#274 |
|
Zadomowienie
|
Moj tez sie niesamowicie poci w foteliku, klade mu pieluszke pod plecki, ale duzo to nie daje.
Buziaki dla jubileuszowych dzieciaczkow ![]() Mika wlos sie na glowie jezy! Co za kraj! Fewciu zazdroszcze, ze Blanka sama zaypia, a jak czesto sie budzi? Karmicie sie jeszcze kp? Ewik trzymasz sie naszej umowy? Ja jutro ide na przymiarki ![]() Acha i jeszcze raz dzisiaj podpytam was o gluten, bo nie udalo mi sie z pediatra skontaktowac rozszerzamy diete od piatku, czy myslicie, ze moge tez od razu zaczac podawac gluten, czy powinnam troche odczekac?
|
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Mięsko gotuje osobno i warzywka osobno. Dzisiaj dalam marchewke, pietruszke, ziemniaka, cukinie, buraczka, koperek i natke. i wszystko zblendowałam, a jaki byl szał, Amelka ciągle robiłą mmmmmmmmm szczesliwa bylam ze jej tak smakowalo ) Fewcia, ja juz od dawna nie piore w dzieciowym proszku nic jej nie jest Dzieki dziewczyny za komplementy mieszkania hehe;p myslalam ze bedziecie sie smiac :P Dzis sie spotkalam z kolezankami i kolegą ze studiów, tacy imprezowicze, nie w glowie im zakladanie rodzin.. jak jechalam z powrotem do domu to rozmyslalam czy bym sie z nimi zamienila.. i kurna.. no w zyciu.. nie chcialabym wczesniejszego zycia jakie mialam wczesniej ( nie bylam typem imprezowiczki itd ale wiadomo bylo inaczej) Amelka tak wypelnila moj swiat szczesciem ze nie sadzilam ze tak moze byc ;p godzina 20 ja juz spadam do domku a tamci gdzies.. dalej ide sie kapac, jutro szczepienie...prosze o kciuki
|
|
#276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
3: Ja kupilam Lovele,jak maluch sie urodzil,ale uzywalam jej sporadycznie, a Marcinkowe rzeczy piore z naszymi w "doroslym" proszku. Skoro nic mu nie bylo, to nie kupowalam wiecej dzieciowych 4: Pod koniec kwietnia zaczal troche chlapac. Od czerwca przenieslismy sie do lazienki-ja trzymam bobasa,bobas chlapie,a TZ zapindala z mopem,zebysmy sasiadow nie zalali ![]() Zalaczam sie do pytania Charliz o jogurty naturalne
|
|
|
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obrót z brzuszka na plecki jest trochę trudniejszy. Niby najpierw się tak dzieciątka obracają, ale potem to już z pleców na brzuch i po jakimś czasie znowu wracają do brzuszka-plecków. I tak się turlamy... ![]() Jak podnosi wysoko główkę i do tego podnosi się na łokciach (czyli sfinks ), to tylko trzeba się cieszyć, masz zdolną córę.![]() 1. Pola ma prawie 7. miesięcy i od jakiegoś czasu nie je więcej jak 120 ml, chyba że jest już baaardzo głodna, to wtedy się zdarzy 180. Ale skoro jest wesoła, ruchliwa i rozgadana, to się tym nie martwię. I Ty też nie powinnaś. ![]() 2. Co do kciuka nie mam pojęcia, niestety. ![]() 3. Ja już nie piorę od jakichś 3. miesięcy. Najpierw na próbę w "zwykłym" wyprałam parę ciuszków, a potem już normalnie. 4. Oj, Pola jak miała 3 miesiące, to już zaczęła, tylko ją mała wanienka ograniczała. A jak przenieśliśmy do dużej, to już jest istna frajda.
|
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Jezusie ale miałam ciężki dzień! :pada_na_twarz: (trzeba modów o taki emot poprosić). Z okazji półroczku panna córeczkowa była all day nieodkładalna niemal i cycusiowa, zatem bolą mnie sutki, dopiero zjadłam porządniejszy posiłek (taaa, parówki berlinki, porządne jak cholera:P ale najadłam się), bo obiadu dzisiaj niet. Myślę czy nam ten ząbek teraz intensywniej nie idzie.
Piszecie o spaniu: my mamy ogromniasty problem z zasypianiem w dzień i na noc również. Poprzerzony pobudzeniem, wyrywaniem się i popłakiwaniem. Tulimy, nosimy, "szuszymy" albo usypiamy się przy piersi. Położona do łóżeczka zaczyna natychmiast machać głową na boki, trzeć oczka, przymykać. Ale do tego załącza się marudek, jakby biedna nie wiedziała co ze sobą zrobić i jak zasnąć - wreszcie marudek przechodzi w płacz. Więc pomagamy jak możemy bo widać, że strasznie spać chce, ale nie potrafi. I już nawet nie wymyślam sobie, że chce, żeby ją wziąć na ręce czy coś - bo problem ze spaniem ma wszędzie taki sam, czy na rękach czy w łóżeczku. |
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
napisalam posta i zjadlo, przesiadlam sie na inna przegladarke i zobaczymy czy bedzie pradzic
padam na pysko, Pietraszko urzadzil mega histerijos, nie wiem z czego![]() poza tym martwie sie okrutnie, ma prawie 7 miesiecy i wlasciwie nie je pokarmow stalych tak bardzo chcialam karmic piersia do konca 6go miesiaca a teraz nie wiem, czy mu tym nie zaszkodzilam no i nie guga, nie mema, nic, raz czy dwa mu wyszlo haaamaaaaa ale to nic przeciez..... jakas taka zdolowama dzisiaj jestem ![]() ide spac, mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ja karmię i tym sobie to tłumaczę ![]() Wróciliśmy z Szczawnicy, było super, tylko wieczorami Michaś histerii dostawał ze zmęczenia. Darł się też podczas jazdy. Nie mam dziś już sił pisać, dobrej nocki, jutro coś więcej napiszę. |
|
|
|
|
#281 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Dokladnie Deli, NIGDY PRZENIGDY bym sie nie zamienila.
Kiedys czesto wydawalo mi sie,ze po co w ogole zyc,skoro zycie takie do :dupy:, nic mi w zyciu i tak nie wyjdzie i takie tam sraty taty... Otoz wyszlo mi- ten maly wielki cud, czuje sie tak bardzo spelniona jako matka, mam czasem wrazenie,ze to wlasnie na to czekalam cale zycie i jestem bardzo szczesliwa dzieki mojemu Brzdacowi I cokolwiek by sie teraz nie dzialo,to mam dziecko- mam dla kogo zyc,starac sie i dac mu lepszy dom, niz sama mialam. A milosc do Stworka rosnie z kazdym dniem Rozczulilam sie az:p |
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Co do proszku : ja jak zużyłam po jednym, dużym opakowaniu Dzidziusia to przeszłam na nasz zwykły już - chociaż dzidziusia kocham za zapach.
Jogurt naturalny zwykły taki można tak małemu dziecku podać? oo, myślałam, że nie. Kurdę, wy tu o takich wymyślnych kąskach piszecie, a ja mam problem, żeby Mała zjadła jakikolwiek posiłek poza UU
|
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
i mamy tak ogromne problemy finansowe, ze nie wiem, jak przezyjemy sierpien
wyszly okrutnie wielkie rachunki na starym mieszkaniu - co najgorsze wszystko sie zgadza i mieszkanie zdane zgodnie z prawem itd, no masakra, jestesmy zalamani, skumulowalo sie wszystko na sierpien i cholera nie wiem, no nie mam pojecia skad my kase wytrzasniemy mam nadzieje, ze to tylko sierpien bedzie taki, ze jak splacimy wszystko to juz potem bedzie z gorki..... ja pitole....na bialo
|
#284 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak masz apetyt na pudrowe odpuściaki (fuj- nie lubię) to albo @ albo... marsz po teścik ![]() Cytat:
Dziękuję za komplementy apropo tortów naprawdę to lubiałam robić, ale teraz czasu brak i wszystkie ceny poszły w górę to się nie opłaca ale córciom postaram się jakieś fajne torciki wyczarować. Karinka już miała tort lalkę na roczek, tort z syrenką na 2 latka, teraz z księżniczkami będzie... braknie mi pomysłów dla Mai Lecę się pindrzyć i do tż
|
||
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
ja dalej uzywam dzieciowego, bo mam zapasy, na pepkowe dostakismy pare paczek wiec jeszcze zostalo
chociaz zdarza mi sie z przyzwyczajenia sypnac zwyklym niedzieciowym. no zreszta plynu uzywam normalnego
|
#286 |
|
Wtajemniczenie
|
Lady Kochana... mam nadzieję, że dacie radę jakoś
ja też się boję sierpnia bo tż mi wymienił rozrząd w aucie (460 zł) a jeszcze przegląd (100) i ubezpieczenie (ok 600) a gdzie reszta??? cholerna kasa...
|
|
|
|
#287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisałaś w 100% to co odczuwam, czuję się teraz taka wypełniona jakbym właśnie na to czekała! Cytat:
A potem jak wracałam z przyjaciółką ktora ma 2,5 letniego syna i tak rozmawiałyśmy że już nie możemy się doczekać aż zobaczymy nasze dzieci ![]() Może dla niektórych to banalne ale ja czuję się wygrana, taka duma i miłość ahhh ![]() Kurcze dziewczyny w ogóle sory, nie mam czasu ostatnio na nic :/
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
Delicjanka, Nomen : mam czasem też takie refleksje, gdy np widzę jak wygląda dzień mojej siostry, gdy ma np wolne od pracy : opala się, potem idzie na siłownię, siedzi na necie, a wieczorem impreza. Piękna dziewczyna, super figura..czy zazdroszczę? NIE. Ostatnio się nad tym właśnie zastanawiałam. Nawet dziś po ciężkim dniu myślę tak samo. Zgadzam się z Wami ogromnie - nie sądziłam przed ciążą, że to może być TAKIE uczucie.
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Lady, nie przejmuj się na zapas.
Pola tylko 4 dni starsza od Piotrka, a też nie "gada", tylko takie bardziej gardłowe dźwięki wydaje. Czasem jej tam jakieś sylaby wyjdą, ale to jest nic w porównaniu np. z Hanią Magdy. A posiłki "stałe" - w sensie inne, niż mleko - to tylko obiadki, deserki i kaszki. I w sumie to do tej pory nie nauczyła się jeszcze tak na dobre jeść łyżeczką.Ja jej po prostu daję to, co sama jem. Poziomki, wiśnie, czereśnie, ogórek kiszony , chrupki, żeby najpierw poznała nowe smaki. Już widzę, że zaczyna wyciągać rączkę, kiedy coś jem i ona też chce. A jeśli najpierw pozna smak, to potem na pewno o wiele łatwiej będzie nauczyć jeść obiadki, śniadania itp.To się nie dzieje z dnia na dzień, trzeba czasu. I kp na pewno mu nie zaszkodziłaś. Bo przecież mleko mamy jest dla dziecka najlepsze.
|
|
|
|
#290 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Mika Kpiny jakieś
Trzymam kciuki za Was.Cytat:
Ale fajnie![]() Cytat:
Cytat:
1. To nie jest mało! Julianna je 180ml ale zmniejszam teraz do 150 bo zawsze swoje uleje, wydaje mi się, że je więcej niż może. Blanka wie najlepiej ile ma jeść ![]() 2. Nie wiem ![]() 3. Ja piorę już od kilku miesięcy Moja córka nie jest za bardzo wrażliwa skórnie więc nie zrobiło to na niej wrażenia.4. Julianna nadal się nie bawi tak jak to opowiadała Hope czy Szaja. Cytat:
Moja prawie wcale, czasem coś sepleni jakieś wywody swoje ![]() Cytat:
![]() Za szczepionkę.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Michaś zdezorientowany pewno. Uwielbiam moje nosidło
|
|||||||
|
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
A co do problemów, skumulowało się też pewnie przez ten remont? Wiadomo, że to duży wydatek, trochę poczekacie i się odkujecie, zobaczysz!
|
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Lady-mam nadzieję że wszystko będzie ok. Że rozwiążecie te problemy i już do nich nie wrócicie. Trzymam za was kciuki
![]() Co do proszku/płynu-ja od samego początku prałam w tym proszku co my (nie był wybitnie zapachowy więc prawdopodobieństwo uczulenia małe było'ale gdyby coś wystąpiło to jasna rzecz że bym zmieniła na dzieciowy). Jeśli o płyn chodzi to kiedyś stałam przy półkach w markecie godzinę czasu i myślałam jaki wybrać (a wszystko kosmicznie drogie) i w końcu nie kupiłam nic z tego co oglądałam ![]() Kupiłam koncentrat w biedronce tylko nie jakieś egzotyczne/moskie itp. zapachy tylko sensitive-no i mały zaakceptował więc na tym poprzestałam do dziś.
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to nie wiem jak przy kolejnym dziecku bedzie? chyba mi serce sie rozrośnie z tej miłości i szcześcia ;p Lady, na pewno dacie rade i szybko się odkujecie ;* Meduza, mam pytanie. Czy w przyszlosci bedziesz chciala zeby na Twoją Juliankę mówiono tylko Julianna? Julianka? a Jula, Julcia juz nie?? Bo np mojej tesciowej sasiadki córka ma na imie Marianna i jej matula nie pozwala mówić do niej Mania np. Oprócz Marianny ma jeszcze Esterę i uwaga urodzila jej sie teraz GIZELA btw. Pomózcie. Musze kupic tesciowej jakiś zaje.... bisty prezent, ma zaraz imieniny no i tyle mi ostatnio pomogła, nie wiem co jej kupić, ona wszystko ma, ręce mi opadają... myślałam nad jakimś super obrusem, ale ona sama sobie wyszywa obrusy haha wiec nie wiem, chyba odpada. Nie mam pojęcia..
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-07-22 o 22:06 |
|
|
|
|
#294 | ||||||
|
Konto usunięte
|
E_vel, torty superaśne
![]() illusion, dzisiaj idę a tu naprzeciwko facet z czarną koszulką z dupnym napisem ILLUSION ![]() Zdrówka dla Hani bokehowej ![]() a czemu o takie? Cytat:
A ile razy na dobę zjada? bo mnie się wcale mało nie zdaje, przykładowo (jeśli co 3h) 7 10 13 16 19 i już masz 5 posiłków a przecież między 7 a 19 pewnie jeszcze je?Na reh. pani Dorotce też otwiera rączkę, zawsze na początku - bierze ją na kolana i jej rączą uderza lekko o swoją albo o dorotkową nogę na przykład, a potem o stopę (na krzyż, lewa do prawej i odwrotnie). A potem też na siedząco, na materacu już, przed nimi leży taki klocek: http://www.powerman.wroc.pl/depot/62-NS0969.jpg to jest wysokości ze 20cm może, i kładzie Dorotce dłonie na tym i też najpierw lekko uderza nimi a dopiero jak nie chce otworzyć (bo ona w stresie, w nerwach zamknięte ma, głównie lewą, słabszą) to rozprostowuje sama. Nie, a przechodziłam normalnie wyprałam w niedzieciowym i tyleChlapać po 3mcu pewnie, ale rzadko. I trafiłaś akurat, bo dzisiaj pierwszy raz tak CAŁKOWICIE świadomie i zabawowo zaczęła chlapać i widziałam, że jej radocha z tego właśnie jest. Wcześniej chlapała, ale miałam wrażenie, że to na zasadzie "lubię se nogami pofajtać" i też wolała macać zabawkę i gryźć ją. A dzisiaj to aż mi żal ją było z wody wyciągać Cytat:
ja bym jeszcze nie dawała naturalnego, jak nie chcesz tych gotowych to olej na razie może? z bobovity pyszny jest "misiowy sad", taki mus owocowy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#295 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
te meningo to o ile dobrze pamietam to jak skonczy rok mozna Cytat:
![]() moja mowi mama tata dada baba ej dupa jej wyszlo 3 razy ooo matko dziadzi dzidzi Cytat:
|
||||
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm.... ja swojej na urodziny kupiłam taki ładny żakiet z reserved, a może kup jej jakiś bon do jakiejś kosmetyczki/fryzjera??? kobieta zawsze z takiego się ucieszy i zrobi co będzie chciała, paznokcie, farbowanie. Do tego gdzie chodzi np. dziękuje za zdrówko dla Hani , żeby ją tylko nie bolało nic
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-07-22 o 22:21 |
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41910147]E_vel, torty superaśne
![]() illusion, dzisiaj idę a tu naprzeciwko facet z czarną koszulką z dupnym napisem ILLUSION ![]() Zdrówka dla Hani bokehowej ![]() a czemu o takie? pomagałabym obracać się na nielubianą stronę - ale z opowieści mam wiem, że to częste A ile razy na dobę zjada? bo mnie się wcale mało nie zdaje, przykładowo (jeśli co 3h) 7 10 13 16 19 i już masz 5 posiłków a przecież między 7 a 19 pewnie jeszcze je?Na reh. pani Dorotce też otwiera rączkę, zawsze na początku - bierze ją na kolana i jej rączą uderza lekko o swoją albo o dorotkową nogę na przykład, a potem o stopę (na krzyż, lewa do prawej i odwrotnie). A potem też na siedząco, na materacu już, przed nimi leży taki klocek: http://www.powerman.wroc.pl/depot/62-NS0969.jpg to jest wysokości ze 20cm może, i kładzie Dorotce dłonie na tym i też najpierw lekko uderza nimi a dopiero jak nie chce otworzyć (bo ona w stresie, w nerwach zamknięte ma, głównie lewą, słabszą) to rozprostowuje sama. Nie, a przechodziłam normalnie wyprałam w niedzieciowym i tyleChlapać po 3mcu pewnie, ale rzadko. I trafiłaś akurat, bo dzisiaj pierwszy raz tak CAŁKOWICIE świadomie i zabawowo zaczęła chlapać i widziałam, że jej radocha z tego właśnie jest. Wcześniej chlapała, ale miałam wrażenie, że to na zasadzie "lubię se nogami pofajtać" i też wolała macać zabawkę i gryźć ją. A dzisiaj to aż mi żal ją było z wody wyciągać ale te jogurty to z mleka mm chyba ja bym jeszcze nie dawała naturalnego, jak nie chcesz tych gotowych to olej na razie może? z bobovity pyszny jest "misiowy sad", taki mus owocowy ![]() oooo właśnie! teoria mówi, że można wprowadzać, praktyka - każda z nas chyba inaczej ![]() Debrah, może ci się taki egzemplarz trudnousypiający trafił? Agatka taka była, więc rozumiem frustrację ![]() Lady, ja znam dzieciaki które kp 6mcy a potem nie chciały innych rzeczy - no po prostu... takie dzieci są i już. Tak samo, jak na mm są dzieci które po 4mcu nie chcą nic tylko mleko.[/QUOTE] Może to taki egzemplarz, kiedyś zasypiala bez problemu sama a teraz taka nerwowa, nadpobudliwa sie bidusia zrobiła...mnie to nawet nie złości, jest mi jej szkoda bardzo bo widać że się męczy i pomocy szuka. Szajka: masz jakaś radę jak zachęcić Melcie do jedzenia? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Meduza-a no normalnie gada
Czasem bawi się nogami a ja mówię do niego: synuś gdzie masz nogi? A on tarmosi je do góry i mówi:gi ![]() A jak mówię żeby powiedział mama to kombinuje ale wychodzi maba. Czasem w gniewie krzyczy mama mama ale to nie świadomie. A i jeszcze mówi nień (czyt. Nie).
|
#299 |
|
Zadomowienie
|
hej chciałam tylko zameldować że żyje od piątku spędzaliśmy każdą chwile z TŻ bo dzisiaj wieczorem znowu pojechał na delegacje - planowany powrót za 3 tygodnie
Bartuś ostatnio jest bardzo marudny i płaczliwy noce to już w ogole tragiczne, kiedyś zasypiał mi sam w łóżeczku teraz nie ma o tym mowy, budzi się bardzo często z płaczem. Może to zęby? Trze się cały dzień po oczach i nosie, mimo że wyspany. Przeczytałam ostanie 4 strony ale więcej nie dam rady nadrobic.
|
#300 |
|
Wtajemniczenie
|
ihaa ihaa dorwałam lepszego neta i jestem
Ja nadal wczasuje ( o ile można to tak nazwać) u rodziców na wsi. Opowiem co u nas i lecę nadrabiać, w końcu mam czas, internet i wenę ![]() A więc tak : Uszy mnie już bolą i witki opadają od tych wszystkich rad, których się osłucham.Podwórko obok rodziców mieszka babcia z ciotką, na przeciwko rodziców kolejna ciotka, w przeciągu km dwóch braci z rodziną , w przeciągu 5 km teściowa! Blanka od nadmiaru nowych gęb aż kipi, ale oczywiście nikomu nie przyjdzie do głowy że od tego. Ogólnie dominuje zimny chów ,przegrzewanie. Jak próbuje im coś wyjaśnić po swojemu ,o dziecięcych emocjach, o moim sposobie karmienia, usypiania itepe itede to jestem zarozumiałą, wymądrzającą się warszawianką. Dziewczyny jak boga kocham nigdy nie rżnęłam warszawianki, czy kogoś kto pozjadał wszystkie rozumy , jeśli coś tłumaczę to w oparciu o rzetelną wiedzę ze studiów czy z doświadczenia a oni mi tutaj że się wymądrzam , zamiast mi powiedzieć że się cieszą że jestem ciekawa świata oczytana czy coś to fochy walą. A najgorsza jest moja babcia,słuchajcie obraziła się za to że jej powiedziałam że dziecko to nie zabawka bez emocji tylko doskonale wszystko wyczuwa i takie tam.Powiedziała że kiedyś tego nie wiedzieli i zawinęła dupę w troki i poszła obrażona. za co? nie wiem ![]() Ale dziś stwierdziłam że ja to pitole i nie będę nikomu robić dobrze i się płaszczyć tylko będę słuchać ich wywodów jednym uchem a wypuszczać drugim. Jak przykryją kocykiem po uszy to tak zostawię a jak się oddalę to go zdjemę. Już mam dość szarpaniny słownej . Ale jednego nie umiem zmienić, kurdę ogólnie nie mam nic przeciwko noszeniu na rękach dopóki nie jest noszona bez wyraźniej potrzeby.Ja usilnie walczyłam z nią by polubiła leżenie na dywanie i zabawy i rozwój motoryki a teraz każdy sobie ją bierze na ręce i nosi. Według mojej mamy i ciotek klotek to dziecko powinno:spac,najesc sie,spac, itd i albo do wózka albo na rączki. A usypiać powinno w wózku wytelepene na wszelkie możliwe sposoby. no szok No ale teraz się dziecina przyzywczaiła do rączek i do siedzenia. Bo mi ją ciągle sadzają ![]() Dobra koniec wywodów idę nadrabiać gadulce
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.

Ale w druga stronę nie potrafi, mam się martwić??
Do tego dźwiga skubana główkę jak nie wiem, tyle, że podnosi się na łokciach, to normalne??
Ale tak to jest po długiej nieobecności 

gaduły podłe :P 
nic jej nie jest

padam na pysko, Pietraszko urzadzil mega histerijos, nie wiem z czego![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale córciom postaram się jakieś fajne torciki wyczarować. Karinka już miała tort lalkę na roczek, tort z syrenką na 2 latka, teraz z księżniczkami będzie... braknie mi pomysłów dla Mai
ja też się boję sierpnia bo tż mi wymienił rozrząd w aucie (460 zł) a jeszcze przegląd (100) i ubezpieczenie (ok 600) a gdzie reszta??? cholerna kasa...
Bo przecież mleko mamy jest dla dziecka najlepsze.
Moja prawie wcale, czasem coś sepleni jakieś wywody swoje
Za szczepionkę.