Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-22, 19:29   #3391
banka26
Zakorzenienie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Helo czytam Was ale jakos wbic sie nie umiem , wkurza mnie ten holter jestem zjarana od slonca, spocona a na dodatek dzisiaj bez kapieli... Wrrr muszae jakos i tak sie umyc.. Pompuje co 10 -20 min zAwsze wtedy jak malego karmie albo trzymam do odbicia....
Filmiku w tel. Nie moge otworzyc na kompie pozniej zsrkne bo jestem ciekawa co ten 2-miesieczniak potrafi czego moj nie hee
Michas tak jak wasze maluchy glowe podnosi na brzuchu ale bez przesady jakis len z niego sie zrobil... Piastki do buzi namietnie pcha i jak zassie to ma odruch wymiotny.. Oglada je i do pilota wyciaga rece
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 19:44   #3392
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Specjalnie dla majowo- czerwcowych ciotek
przedstawiam Wam Zuzanne
piękna!!

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Justi 120 ml O matko, może i ona tyle potrzebuje Grubasek mi mały wyrośnie
któraż z dziewczyn pisała, że od którejś tam doby dziecko tyle powinno wypijać miesięczniak już chyba na pewno chyba, że są egzemplarze, którym wystarcza mniej

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 19:49   #3393
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Mam pytanko
Czy któraś używa majtek/ pasów wyszczuplających ????
niedługo mamy weselicho i raczej oponki już nie zrzucę
może wspomogę się takimi cudeńkami jak myślicie ???
Tez sie nad nimi zastanawiam bo w sierpniu mamy wesele
Stary 2013-07-22, 20:11   #3394
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
właśnie widziałam jak Kejt szła do szpitala... elegancko sukieneczka, kapelusik a myślałam, że prawie na czworaka z bólami ją wzięli
może wywołują jej, bo kłin w czwartek ma wybywać gdzieś i chciałaby wcześniej dziecię obejrzeć
Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
www.youtube.com/watch?v=ym9hL8ZgB3g czy Wasze maluchy trzymają tak łepek wysoko mając 2 miesiące?
wątpię, żeby mój mały za tydzień czy dwa tak potrafił... ale już ci inne mamuśki pisały, że ich 2miesięczniaki też nie biorą przykładu z chłopaczka z tego filmiku... i całe szczęście! coś mi się ten dzieciak nie podoba! i z wyglądu i z zachowania

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
któraż z dziewczyn pisała, że od którejś tam doby dziecko tyle powinno wypijać miesięczniak już chyba na pewno chyba, że są egzemplarze, którym wystarcza mniej
ja z kolei slyszalam, ze dziecko ma wypijac okolo 1/6 masy swojego ciala na dobe, na poczatku rozlozone na min. 6 posilkow, potem to oczywiscie zalezy - dziecko samo juz swoj rytm podyktuje
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 20:27   #3395
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

myślę, że po wrzeszczeniu to normalne jeśli długo by nie przechodziło to zaczęłabym się martwić wtedy

ścinasz włosy, farbujesz co robisz?
włosy ścięłam i w końcu grzywka nie leci mi do oczu

co do chrypki I. wczoraj darł się długo i dziś bardziej skrzeczy niż krzyczy. daje mu czas do środy na regenerację gardła w takim razie

Cytat:

a ubranko już masz ? ja jadę na podbój sklepów w środę.. zobaczymy z czym wrócę
a chrypką się nie martw.. obserwuj czy nie znika
byłam w sobotę w kilku sklepach ale nie znalazłam nic co by mnie zachwyciło (oprócz sukieneczek ale w nie małego nie ubiorę). mam jakieś klasyczne białe ubranko od mojej mamy w stylu spodenki + bluza/sweterek (bo znalazła na wyprzedaży za 30 zł), więc jak nic nie znajdę to I. ubierze to plus jakieś białe zwykłe body

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

A tak z innej beczki: Sofia się dziś przeturlała z jednego boku na drugi. Zostawiłam ją w pokoju jak spała na boczku, pól godziny później wchodzę do pokoju, a ta leży sobie na drugim boczku i coś tam gada do swoich piąstek Do tej pory przekręcała się z boku na plecy, z pleców na bok, ale z boku na bok jeszcze nie. A, i z brzuszka na plecy jeszcze jej nie wychodzi, ale próbuje usilnie w nerwach się przekręcić, więc czuję, że to jeszcze tylko chwilka.
dla Sofijki

Cytat:
Mam pytanko

Cytat:
przedstawiam Wam Zuzanne
śliczna
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 20:30   #3396
ankaaa206
Wtajemniczenie

no dlatego wstawiłam ten filmik bo coś nie bardzo chciało mi się wierzyć że 2 miesięczne niemowle tyle potrafi

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 20:30   #3397
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
włosy ścięłam i w końcu grzywka nie leci mi do oczu

Stary 2013-07-22, 20:35   #3398
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
www.youtube.com/watch?v=ym9hL8ZgB3g czy Wasze maluchy trzymają tak łepek wysoko mając 2 miesiące?

nasz ma 6 tygodni i trzyma tak wysoko, ale nie tak długo

znalazłam ten stanik który mam usztywniany z alles
http://sklep.alles.pl/produkt,mama-c...tte-u,608.html

on jets sztywniejszy od naomi i rozmiar się troszkę różni bo z naomi mam 70e i jets ok, a tu trochę przymaławy, i zdecydowanie lepiej od naomi podnosi biust nie sugerujcie się tą miarką na alles, bo ja wg nich mam chyba 80b a kupuje 70e bierzcie swój zwyczajny rozmiar

byłam na fitnessie, pierwszy raz po porodzie, ale fajny wycisk od jutra wsiadam na orbitrek, nareszcie koniec połogu
Stary 2013-07-22, 20:35   #3399
vil84
Wtajemniczenie

Przemek też był szczepiony tym cholerstwem, w szpitalu ... no ale to już 3,5 miesiąca więc chyba jest ok.

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Czym myjecie włoski dzieciaczkom? Macie szampony jakieś specjalne czy np.płynami, które są od razu do mycia ciała?
płyn do kąpieli z szamponem, mieliśmy hipp, teraz babydream - oba fajne

Cytat:
gdzie jest sklepik z małymi obwodami? bo ja bym chciała kupić jeszcze jakiś biutonosz, mam dwa i nie wyrabiam z praniem
nie wiem czy jest jeszcze ten sklep albo pewnie go kojarzysz ... w Rybniku przy tej ulicy od ronda Gliwickiego do pl. Wolności (nie pamiętam nazwy) jest w podwórku taki sklep (po stronie teatru, niedaleko żabki z tego co pamiętam) gdzie są nietypowe rozmiary staników - ja kupowałam duży rozmiar a koleżanka 60 coś

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Nie wiem jak go do wody przekonać.
Te które wode podają rozumiem, że się dziecko przekonało po jakimś czasie?

A jeszcze o podawanie mm mam pytanko,bo wiem, że woe podajecie w temp.pokojowej, a mm? podgrzewacie do 37 stopni?
nie sprawdzam temperatury, tzn stopni, podaje ciepłe, nie gorące.
a wodę akurat Przemek pije mam pod ręką butlę z wodą i co jakiś czas daje do dzioba, zawsze upije, czasem więcej czasem mniej.

Cytat:
Dziewczyny czy miesięczne dziecko powinno się wybudzać w nocy na karmienie?
ciesz się że śpi

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyba wychodzi u mnie jedzenie trzecz rzeczy na krzyż przes ostatnie 1,5 miesiąca Nie mam na nic siły. Mogłabym leżeć i spać razem z Sofią. Myśl o porządkach a nawet spacerze mnie przeraża. Dobrze, że Sofia już lepiej trawi i dałam sobie spokój ze ścisłą dietą bo długo bym tak nie pociągnęła. Więc nie bierzcie ze mnie przykładu dziewczęta, bo szkoda Was. Doszłam do wniosku, że nie wiele jej pomogłam moją dietą a sobie zaszkodziłam

A tak z innej beczki: Sofia się dziś przeturlała z jednego boku na drugi. Zostawiłam ją w pokoju jak spała na boczku, pól godziny później wchodzę do pokoju, a ta leży sobie na drugim boczku i coś tam gada do swoich piąstek Do tej pory przekręcała się z boku na plecy, z pleców na bok, ale z boku na bok jeszcze nie. A, i z brzuszka na plecy jeszcze jej nie wychodzi, ale próbuje usilnie w nerwach się przekręcić, więc czuję, że to jeszcze tylko chwilka.
brawa dla malutkiej dzielna
a Ty odpoczywaj biedaczku, za dużo naraz wszystkiego

Cytat:

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
mój 3 mieięczny nie robi połowy tych rzeczy, a jak obejrzałam film dla 3 miesieczniaka to nie wiem co to za filmiki

Iwona piekną masz córcię

parę dnj temu akurat oglądaliśmy te filmiki z mężem. to dziecko jest co najmniej miesiąc starsze, Przemek nie potrafi połowy tego co niby 3miesięczniak powinien a ma 3,5 ... oglądaliśmy dwumiesięczny i to nam pasuje ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 20:45   #3400
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
nie wiem czy jest jeszcze ten sklep albo pewnie go kojarzysz ... w Rybniku przy tej ulicy od ronda Gliwickiego do pl. Wolności (nie pamiętam nazwy) jest w podwórku taki sklep (po stronie teatru, niedaleko żabki z tego co pamiętam) gdzie są nietypowe rozmiary staników - ja kupowałam duży rozmiar a koleżanka 60 coś
Wzgórza Olimpu może? Byłam tam raz, mierzyłam idealny stanik ale cena mnie zabiła

Stary 2013-07-22, 21:24   #3401
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
tak, myslalam o psychologu ale nie mam kiedy z tym nieregularnym wiszeniem na cycku.
Ale chyba masz racje V., ja sie w ogole nie viesze poki co z macierzynstwa. Jak juz cos mnie uskrzydli to za chwile 2 kolejne rzeczy zdoluja. Jak sie ucieszylam ze laktacja wzrosla to nagle Mlody nie oprozia cycka do konca, pije 5-7 minut, rwie sie pozniej i do tego zaczal mi cmokac przy cycku. Wiec faktycznie mam 0 raosci bo wczesniej sie obawialam ze sie nie najada bo mam za malo, teraz bo zle pije.
Tylko mam ciagle nadzieje ze w koncu przyjdzie taki dzien i taka noc gdy powiem o, jest dobrze, lepiej"
Póki co jest chyba na odwrot
masz jakas obsesje zywieniowa przecież młody pięknie Ci przybiera! sama pisalas, ze jesteś mile zaskoczona jego waga...co z tego, ze cmoka? Nela tez cmoka, wzdycha, jeczy, cyc jej czasem wypada. NAJWAZNIEJSZE, ZE NIE TRACI NA WADZE. i ona tez je bardzo krotko - dzisiaj patrzyłam specjalnie na zagarek i najdłużej ciagnela 8 minut musisz przestać się zadreczac, bo nie tak ma wygladac macierzyństwo. ciesz się tymi wspólnymi chwilami i daj zyc! i sobie i małemu. nie przejmuj się, ze maly nie je regularnie! kurcze to nie tamagotchi żeby wolalo "jesc" co 3 godz z zegarkiem w reku. młody nie oproznia Ci cycow do końca? i co? powinnas się cieszyc, ze masz tam więcej niż on chce...szukaj wszędzie pozytywow! dużo z nas pisalo tu, ze dzieci szarpią cyca - przejdzie im. wydaje mi się, ze ta konsultacja i twoje wieczne poszukiwania odpowiedzi zamiast Ci pomoc jeszcze bardziej pograzaja...bo znow znalazlac powod do zamartwiania. skad w ogole wiadomo kiedy dziecko DOBRZE pije? bo według mnie jeśli przybiera to je dobrze naprawdę powinien Ci ktoś wylac na glowe kubel zimnej wody. gdybys nie karmila cycem napisałabym Ci - weź się babo idz upij

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Ja bym uważała na rumianek, lubi uczulać

musiałam mu kupić pampersy i wracamy do oryginalnych, dla mnie są o wiele lepsze niż dada choć nie wykluczam, że czasem dady kupimy jeszcze bo generalnie są ok, nie odparzają ani nic
już pisze sprostowanie znajoma dzisiaj napisala, ze PO DLUZSZYM TESTOWANIU od tego rumiankowego zapachu już ja mdli i lepiej wypadają jednak dady i toujours.(te za 25zł). bo do tych sleep&play raz dziecko siknie i pełny i tak oto zostaje przy jednej paczce, nie ma ochoty zamawiac czteropaku na all jak planowala wcześniej, hehe.

Cytat:
No i zarejestrowaliśmy dziś samochód wczoraj kupiliśmy w końcu
super, my tez jesteśmy na etapie poszukiwan pojazdow (ja wozka tez samochodu hehe). dzisiaj było mu smutno, bo ktoś mu ukradl Lagune. może to Ty?

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
mój małż był sam załatwić chrzciny
a co do USC to mowa o ślubie czy jeszcze mała niezarejestrowana?

eee mala już dawno chyba trzeba do 2 tyg. becikowe dzisiaj dostałam, wiec musiałam ogarnąć usc. myslimy o jakims ekspresowym, a najlepie "eksternistycznym" cywilnym...

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
aa i jeszcze jedno:
jakie staniki do karmienia z all polecacie ??

muszę w końcu coś kupić.. bo ciągle jadę na sportowych i mam ich powoli dosyć...
ja kupiłam w h&m calkiem fajny.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 21:25   #3402
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja ostatnio na chwilę musiałam zablokować przednie koła (przejeżdżaliśmy przez meeega kałużę tzn, puszczaliśmy sam wózek ) i chwilę tak jechałam - porażka!! NIGDY w życiu bym się nie zdecydowała na 4 duże, nieskrętne koła toż to cały wózek trzeba podnosić a mojego Jedo jednym palcem prowadzę, jednym palcem skręcam

Moje dziecię zasypia o 19 - pierwszy raz marudny był, więc mąż wziął go do kąpieli, później zażądał cyca i zasnął przy nim ale przy przekładaniu do łóżeczka musiał się przebudzić of kors
to zależy do czego kto potrzebuje wózka i jaką ma nawierzchnię, poza tym mnie zależało na klasycznym wyglądzie wózka

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
chciałam się pochwalić ze mój spryciula dziś sam włączył pozytywkę wstaje rano on na boku i majstruje przy pozytywce mały cwaniak ehh. Ostanio mało bywam na forum bo za dwa tygodnie Polska wiec mnóstwo załatwiana.
myślę że będzie w przyszłości tworzył nowe sprzęty już się chłopak interesuje

Cytat:
Mam pytanko
nosiłam jakiś czas, nie mam dużej oponki tylko lekko wystający brzuch, choć dla mnie jest wielki bo miałam super płski z zarysem mięśni

Cytat:
Nie wiem ile ma wzrostu teraz. Dowiem się pewnie na szczepieniu To mój słodki pulpecik

Dziewczyny czy miesięczne dziecko powinno się wybudzać w nocy na karmienie? Jak młoda mi padnie po kilku godzinach płaczu to śpi czasem od 23 do 4 rano i nie wiem czy ją budzić czy niech śpi? Myślę, że o 4 rano też nie budzi się na karmienie tylko wybudzają ją bączku. Wczoraj piła na noc moje odciągnięte mleko bo za nic nie chciała cyca ciagnąć. Zjadła najpierw 80 ml prawie, potem krzyczała to dostała jeszcze 30. Jak tak długo śpi to mam wyrzut, że może ją głodzę?
każde dziecko ma swoje tempo rozwoju, to że nie robi danej rzeczy w konkretnym momencie w większości przypadków jest normalne, to tylko my chciałybyśmy żeby nasze dzieci były suer rozwinięte, ja już się z tego wyleczyłam
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 21:27   #3403
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie widziałam jak Kejt szła do szpitala... elegancko sukieneczka, kapelusik a myślałam, że prawie na czworaka z bólami ją wzięli
ciekawe czy tego tez ja nauczyli, a w duchu szla i klela miedzy skurczami
Stary 2013-07-22, 21:28   #3404
barwineczek
Wtajemniczenie

Banka po co Ci holter?

Ciekawa jestem ile ważę obiecałam sobie, że przez miesiąc nie bęę się ważyć i czuję jakbym straciła kontrolę nad życiem. Chciałabym ważyć 7 kg mniej niż przed ciążą jestem monotematyczna
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 21:33   #3405
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
(...) kurcze to nie tamagotchi żeby wolalo "jesc" co 3 godz z zegarkiem w reku. (...) gdybys nie karmila cycem napisałabym Ci - weź się babo idz upij

a co do upijania sie... skoro Magiusa ma niedopite cyce, to przeciez niech sobie odciagnie ze dwie porcje i pojdzie sie jednak schlac, a co!
Stary 2013-07-22, 21:33   #3406
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Jak jest gorąco to daję przegotowaną bez podgrzewania lub dodaję trochę gorącej wody z termosu. W nocy zawsze mieszam gorącą z zimną. W sypialni mam zawsze termos. Ale zawsze robię to na oko. Czasem sprawdzam palcem temperaturę - czystym

Teraz już wiem, ale teraz to już po ptokach

Cytat:
pic na wode albo jes starszy a wpgole zobaczylam filmikiz nim jako 2 miesieczniak, 3 ,4 i 5 i jak dla mnie to dziecko tak samo wyglada jak mialo 2 mc i 5 mc ...hmm
Cytat:
przedstawiam Wam Zuzanne
śliczna Zuzanka
Stary 2013-07-22, 21:35   #3407
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
a w życiu i nigdy tyle o ten maluch
dobrze, że nie oglądam takich rzeczy, mogłabym popaść w depresję
A czy 2 miesięczne dziecko wolno już w ogóle tak za rączki podnosić do góry? Wydawało mi się, że to później

Cytat:
masz jakas obsesje zywieniowa przecież młody pięknie Ci przybiera! sama pisalas, ze jesteś mile zaskoczona jego waga...co z tego, ze cmoka? Nela tez cmoka, wzdycha, jeczy, cyc jej czasem wypada. NAJWAZNIEJSZE, ZE NIE TRACI NA WADZE. i ona tez je bardzo krotko - dzisiaj patrzyłam specjalnie na zagarek i najdłużej ciagnela 8 minut musisz przestać się zadreczac, bo nie tak ma wygladac macierzyństwo. ciesz się tymi wspólnymi chwilami i daj zyc! i sobie i małemu. nie przejmuj się, ze maly nie je regularnie! kurcze to nie tamagotchi żeby wolalo "jesc" co 3 godz z zegarkiem w reku. młody nie oproznia Ci cycow do końca? i co? powinnas się cieszyc, ze masz tam więcej niż on chce...szukaj wszędzie pozytywow! dużo z nas pisalo tu, ze dzieci szarpią cyca - przejdzie im. wydaje mi się, ze ta konsultacja i twoje wieczne poszukiwania odpowiedzi zamiast Ci pomoc jeszcze bardziej pograzaja...bo znow znalazlac powod do zamartwiania. skad w ogole wiadomo kiedy dziecko DOBRZE pije? bo według mnie jeśli przybiera to je dobrze naprawdę powinien Ci ktoś wylac na glowe kubel zimnej wody. gdybys nie karmila cycem napisałabym Ci - weź się babo idz upij
No tylko mi chyba właśnie zwolnił z przybieraniem
Muszę sprawdzić za kilka dni

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 21:36   #3408
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Banka po co Ci holter?

Ciekawa jestem ile ważę obiecałam sobie, że przez miesiąc nie bęę się ważyć i czuję jakbym straciła kontrolę nad życiem. Chciałabym ważyć 7 kg mniej niż przed ciążą jestem monotematyczna
przez nadcisnienie ciazowe, sprawdza czy juz ok czy nie pewnie jeszcze holter ekg mnie czeka bo arytmia...
Stary 2013-07-22, 21:41   #3409
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
u nas test zakończył się negatywnie, prawie każdy pampers przeciekał mimo że często je zmieniałam, może Adi za dużo produkuje
hehe znajoma tez już na nie narzeka jeden sik i pielucha pelna :P

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Widzę masowe zainteresowanie cyckonoszami
Mnie tez juz denerwują te sportowe, a taki "wyjściowy" mam tylko jeden. Muszę coś kupić..
Zastanawiam sie tez nad matkami wyszczuplajacymi bo mnie dobija ta oponka
Tez macie jeszcze oponka ?
Co do zaproszeń, nie miałam czasu tego ogarnąć i tez kupiłam w empiku
matki wyszczuplające to myyyy!
Stary 2013-07-22, 21:42   #3410
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Tak trzyma i tak się przekręca, ale nie trzyma tak długo i nie tak spokojnie, a połowy rzeczy co to dziecko umie, moje chyba będzie umiało za x czasu, te filmiki są dołujące

Cytat:
przedstawiam Wam Zuzanne
Piękna

Dziewczyny co jest k*rwa ze mną nie tak i z moim dzieckiem? ;(
Czy ja komuś krzywdę zrobiłam, że mnie to wszystko spotyka? Mało się nacierpiałam?
A więc, moje dziecko od tygodnia jest tak męczące, że przechodzi ludzkie pojęcie. Tak wyje, że mam dość...Spi po 20 minut po czym się wybudza z odruchem moro, Nawet w nocy, gdzie spała po 6-8 godzin.
Pomyślałam, że to od leków co dostała i pojechałam sobie prywatnie na wizytę do neonatolog co pracuje w szpitalu, jak usłyszała co dostalismy i w jakiej dawce to nie mogła uwierzyć ;( Dawka jednego leku dla roczniaka,drugiego dla 5 roczniaka ;( Mówi, że nic dziwnego, że tak mi dziecko reaguje, bo po prostu przedawkowaliśmy leki ;( mamy dużo pić, by to wypłukać, i do poniedziałku zrobić USG przezcięmiączkowe, zaliczyć neurologa i komplet badania krwi a jak na złość samochody u mechanika, znów...a rodzice wyjeżdżają i będę musiała się prosić by mnie ktoś podwoził...
Zapytałam też o to, że śpi czasami z półotwartymi oczami i że aż jej białka widać, o głużenie i uśmiechanie - stąd USG przezcięmiączkowe i kontrola u neurologa...
JEZOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO MAM DOŚĆ, ciekawe czym sobie na to zasłużyłam ;(
A no i mówi, że ma bardzo luźne stawy biodrowe i czy kontrolowalismy,a ja że tak w 3 tyg i teraz mieliśmy iść, a ona "koniecznie"
A i najlepsze, pyta się mnie o karmienie i sama stwierdziła, że karmię piersią i zapisuje, a ja mówię, że już nie karmię, a ona ooo to szybko (i tu już była babka na minusie łącznie z tym, że dziecko ubrane na różowo, a ona do niego jak do chłopaka ) ale jak jej opowiedziałam naszą historię to mówi, że już się nie dziwi. Ogólnie babka bardzo w porządku, tylko kuźwa prywatnie leczy...

- z ciekawostek, dłonie mogą być zimne, stopy nie...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-07-22 o 21:43
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 21:44   #3411
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
już pisze sprostowanie znajoma dzisiaj napisala, ze PO DLUZSZYM TESTOWANIU od tego rumiankowego zapachu już ja mdli i lepiej wypadają jednak dady i toujours.(te za 25zł). bo do tych sleep&play raz dziecko siknie i pełny i tak oto zostaje przy jednej paczce, nie ma ochoty zamawiac czteropaku na all jak planowala wcześniej, hehe.

super, my tez jesteśmy na etapie poszukiwan pojazdow (ja wozka tez samochodu hehe). dzisiaj było mu smutno, bo ktoś mu ukradl Lagune. może to Ty?
toujours? nie znam

nie nie, Lagunę nam odradził mój chrzestny, który nią jeździ, też nam się podobała Kupiliśmy Forda Mondeo kombi choć marzy mi się Oktawia albo Mazda 6 no ale kasa, kasa, kasa

Cytat:
to zależy do czego kto potrzebuje wózka i jaką ma nawierzchnię, poza tym mnie zależało na klasycznym wyglądzie wózka
wiadomo dla mnie jednak mega niewygodnie
Cytat:
ciekawe czy tego tez ja nauczyli, a w duchu szla i klela miedzy skurczami
ponoć urodziła po 17

Cytat:
A czy 2 miesięczne dziecko wolno już w ogóle tak za rączki podnosić do góry? Wydawało mi się, że to później
nie mam pojecia ale ja tego nie robię

A to, że dziecko spowalnia z przybieraniem to chyba normalne ważne aby przybierał około 120g tygodniowo (średnio najlepiej ważyć 1 raz w miesiącu wg mnie )

Stary 2013-07-22, 21:50   #3412
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
nie i nie bryka tak jak ten dzieciaczek na filmie mloda ladnie podnosi glowe, przekreca ja sobie z boku na bok, ale na przedramionach nie jest w staneie utrzymać tego swojego dużego mozdzku

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Mam pytanko
kilka razy miałam na sobie wyszczuplające majciochy - ale to tak jakos ze 2 tyg po porodzie jak zaczelam się zalamywac swoim cialem i mama chciała mi poprawić humor hehe. dostałam tez pas, ale jego zalozylam raz i zdecydowałam, ze jeszcze za wcześnie (swieza blizna). ogolnie
"babcine majtki" sa fajne wspomagaj się! pokaz bratowej, ze do weselicha zrobilas się na bóstwo
Stary 2013-07-22, 21:55   #3413
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Wygrałam dla Bartosza matę edukacyjną
i-tiny-love-mata-edukacyjna-kick-discover-tl120147658.jpg

Stary 2013-07-22, 22:01   #3414
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Banka po co Ci holter?

nie za ambitnie? my tu wszystkie chcemy wage przed-ciazowa

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
No tylko mi chyba właśnie zwolnił z przybieraniem
Muszę sprawdzić za kilka dni
pamiętasz jak pisałam, ze Nela przybiera 70-120 gramow w jednym tygodniu, a w kolejnym nawet 0.5kg? pediatra uznal, ze taki jej urok. nie martw się na zapas i nie wyszukuj sobie problemów. masz zdrowego synka! ciesz się kazda chwila z nim spedzona, bo on naprawdę szybko rosnie i niedługo będziemy już tylko wspominać jakie mialysmy cudne niemowlaczki...
Stary 2013-07-22, 22:01   #3415
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
nie wszystkie ja chcę 8 kg mniej ale póki co idę w odwrotnym kierunku

Stary 2013-07-22, 22:03   #3416
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Tak trzyma i tak się przekręca, ale nie trzyma tak długo i nie tak spokojnie, a połowy rzeczy co to dziecko umie, moje chyba będzie umiało za x czasu, te filmiki są dołujące

Piękna

Czy ja komuś krzywdę zrobiłam, że mnie to wszystko spotyka? Mało się nacierpiałam?
A więc, moje dziecko od tygodnia jest tak męczące, że przechodzi ludzkie pojęcie. Tak wyje, że mam dość...Spi po 20 minut po czym się wybudza z odruchem moro, Nawet w nocy, gdzie spała po 6-8 godzin.
Pomyślałam, że to od leków co dostała i pojechałam sobie prywatnie na wizytę do neonatolog co pracuje w szpitalu, jak usłyszała co dostalismy i w jakiej dawce to nie mogła uwierzyć ;( Dawka jednego leku dla roczniaka,drugiego dla 5 roczniaka ;( Mówi, że nic dziwnego, że tak mi dziecko reaguje, bo po prostu przedawkowaliśmy leki ;( mamy dużo pić, by to wypłukać, i do poniedziałku zrobić USG przezcięmiączkowe, zaliczyć neurologa i komplet badania krwi a jak na złość samochody u mechanika, znów...a rodzice wyjeżdżają i będę musiała się prosić by mnie ktoś podwoził...
Zapytałam też o to, że śpi czasami z półotwartymi oczami i że aż jej białka widać, o głużenie i uśmiechanie - stąd USG przezcięmiączkowe i kontrola u neurologa...
A no i mówi, że ma bardzo luźne stawy biodrowe i czy kontrolowalismy,a ja że tak w 3 tyg i teraz mieliśmy iść, a ona "koniecznie"
A i najlepsze, pyta się mnie o karmienie i sama stwierdziła, że karmię piersią i zapisuje, a ja mówię, że już nie karmię, a ona ooo to szybko (i tu już była babka na minusie łącznie z tym, że dziecko ubrane na różowo, a ona do niego jak do chłopaka ) ale jak jej opowiedziałam naszą historię to mówi, że już się nie dziwi. Ogólnie babka bardzo w porządku, tylko kuźwa prywatnie leczy...

Biedne wy tyle juz sie nacierpialyscie i znowu cos kurde ale za to powinni normalnie karac przeciez to zagrozenie zycia dziecka.. Uduailabym

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-22, 22:07   #3417
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Bańka mi się żyć nie chce...

Dziewczyny opuszczam Was. Tak będzie lepiej i dla mnie i dla Was bo nie będę smęcić.
Dziękuję Wam za to, że byłyście, odezwiemy się jak wyjdziemy na prostą!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 22:08   #3418
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
e tam... nie wszystkie ja mam juz nizsza niz przed ciaza, ale nie zycze zadnej z was takiej "diety" jaka ja mialam...

Edytowane przez cloche
Czas edycji: 2013-07-22 o 22:12
Stary 2013-07-22, 22:10   #3419
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny opuszczam Was. Tak będzie lepiej i dla mnie i dla Was bo nie będę smęcić.
Dziękuję Wam za to, że byłyście, odezwiemy się jak wyjdziemy na prostą!
ej kochana komu chcesz "smęcić" jak nie nam?

Stary 2013-07-22, 22:11   #3420
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

pamiętaj, ze co lekarz to inna opinia! na pewno nie jest tak zle jak Ci się wydaje. pani doktor musi skrytykować innych zebys do niej znow przyszla prywatnie proszę się nie dolowac. to wybudzanie to u nas tez się chyba zaczyna pojawiać. ja zwalam to na kolejny skok rozwojowy - ktoras z dziewczyn wrzucila tu taka fajna humorzasta mapke :d
http://2.bp.blogspot.com/-o0_7y5nyMH..._rozwojowe.jpg nie zadręczaj się. poczekaj trochę i zobaczysz, ze samo jej przejdzie. a badania zrob, ale bez ciśnienia. pewnie wszystko będzie w normie
nawet tu na forum ciagle widać, ze jeden lekarz cos poleca inny odradza. w ciąży tez tak było!

byliśmy dzisiaj zbadac Nelce bioderka. pierwszy raz. wszystko ok, kontrola za 6 tygodni. pan doktor mnie rozbawil, bo pytal czy dziecko urodzone bez komplikacji...wiec odpowiadam szczerze, ze TAK, ale cc. na to on spojrzał na mnie i mowi, ze Polska jest jeszcze na tyle demokratycznym krajem, ze cc nie jest fizjologicznym porodem wyjasnilam wiec, ze to ze względu na mame, a nie dziecko i ona zadnych komplikacji nie doswiadczyla hehe.
aaa i dostaliśmy ćwiczenia bioderkowe (pozycja na brzuszku, kolanka podkurczone na zabke, dociagniete jak najwyżej, stopki boczkiem jedna do drugiej - taka nie rozkraczona zaba ) ma sobie tak mloda lezec po 3 min. po każdej zmianie pieluszki. no i pilnować żeby nozki zawsze były szeroko, kolanka daleko od siebie, luźne śpioszki aaa i jeszcze jedno, wychodzimy i mowie "ekspresowo nam to poszlo", a pan doktor na to "no tak, nie będzie można w internecie napisac ze czekaliśmy na wizyte godzinami"

u nas stopki wiecznie sa zimne i mokre - jak u mamy a dlaczego tak nie może być? hehe.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości