|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Helo czytam Was ale jakos wbic sie nie umiem , wkurza mnie ten holter jestem zjarana od slonca, spocona a na dodatek dzisiaj bez kapieli... Wrrr muszae jakos i tak sie umyc.. Pompuje co 10 -20 min zAwsze wtedy jak malego karmie albo trzymam do odbicia....
Filmiku w tel. Nie moge otworzyc na kompie pozniej zsrkne bo jestem ciekawa co ten 2-miesieczniak potrafi czego moj nie heeMichas tak jak wasze maluchy glowe podnosi na brzuchu ale bez przesady jakis len z niego sie zrobil... Piastki do buzi namietnie pcha i jak zassie to ma odruch wymiotny.. Oglada je i do pilota wyciaga rece Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
piękna!!
Cytat:
miesięczniak już chyba na pewno chyba, że są egzemplarze, którym wystarcza mniej
|
|
|
|
|
#3393 | |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
|
|
#3394 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3395 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do chrypki I. wczoraj darł się długo i dziś bardziej skrzeczy niż krzyczy. daje mu czas do środy na regenerację gardła w takim razie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
śliczna
|
|
#3396 |
|
Wtajemniczenie
|
no dlatego wstawiłam ten filmik bo coś nie bardzo chciało mi się wierzyć że 2 miesięczne niemowle tyle potrafi
|
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasz ma 6 tygodni i trzyma tak wysoko, ale nie tak długo znalazłam ten stanik który mam usztywniany z alles http://sklep.alles.pl/produkt,mama-c...tte-u,608.html on jets sztywniejszy od naomi i rozmiar się troszkę różni bo z naomi mam 70e i jets ok, a tu trochę przymaławy, i zdecydowanie lepiej od naomi podnosi biust bierzcie swój zwyczajny rozmiarbyłam na fitnessie, pierwszy raz po porodzie, ale fajny wycisk od jutra wsiadam na orbitrek, nareszcie koniec połogu
|
|
|
#3399 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Przemek też był szczepiony tym cholerstwem, w szpitalu ... no ale to już 3,5 miesiąca więc chyba jest ok.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a wodę akurat Przemek pije mam pod ręką butlę z wodą i co jakiś czas daje do dzioba, zawsze upije, czasem więcej czasem mniej.Cytat:
![]() Cytat:
dzielna ![]() a Ty odpoczywaj biedaczku, za dużo naraz wszystkiego Cytat:
Cytat:
Iwona piekną masz córcię ![]() parę dnj temu akurat oglądaliśmy te filmiki z mężem. to dziecko jest co najmniej miesiąc starsze, Przemek nie potrafi połowy tego co niby 3miesięczniak powinien a ma 3,5 ... oglądaliśmy dwumiesięczny i to nam pasuje ... |
|||||||
|
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3401 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież młody pięknie Ci przybiera! sama pisalas, ze jesteś mile zaskoczona jego waga...co z tego, ze cmoka? Nela tez cmoka, wzdycha, jeczy, cyc jej czasem wypada. NAJWAZNIEJSZE, ZE NIE TRACI NA WADZE. i ona tez je bardzo krotko - dzisiaj patrzyłam specjalnie na zagarek i najdłużej ciagnela 8 minut musisz przestać się zadreczac, bo nie tak ma wygladac macierzyństwo. ciesz się tymi wspólnymi chwilami i daj zyc! i sobie i małemu. nie przejmuj się, ze maly nie je regularnie! kurcze to nie tamagotchi żeby wolalo "jesc" co 3 godz z zegarkiem w reku. młody nie oproznia Ci cycow do końca? i co? powinnas się cieszyc, ze masz tam więcej niż on chce...szukaj wszędzie pozytywow! dużo z nas pisalo tu, ze dzieci szarpią cyca - przejdzie im. wydaje mi się, ze ta konsultacja i twoje wieczne poszukiwania odpowiedzi zamiast Ci pomoc jeszcze bardziej pograzaja...bo znow znalazlac powod do zamartwiania. skad w ogole wiadomo kiedy dziecko DOBRZE pije? bo według mnie jeśli przybiera to je dobrze naprawdę powinien Ci ktoś wylac na glowe kubel zimnej wody. gdybys nie karmila cycem napisałabym Ci - weź się babo idz upij ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
znajoma dzisiaj napisala, ze PO DLUZSZYM TESTOWANIU od tego rumiankowego zapachu już ja mdli i tak oto zostaje przy jednej paczce, nie ma ochoty zamawiac czteropaku na all jak planowala wcześniej, hehe. super, my tez jesteśmy na etapie poszukiwan pojazdow (ja wozka tez samochodu hehe). dzisiaj było mu smutno, bo ktoś mu ukradl Lagune. może to Ty? ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
chyba trzeba do 2 tyg. becikowe dzisiaj dostałam, wiec musiałam ogarnąć usc. myslimy o jakims ekspresowym, a najlepie "eksternistycznym" cywilnym... ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- ja kupiłam w h&m calkiem fajny. |
|||
|
|
|
#3402 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3404 |
|
Wtajemniczenie
|
Banka po co Ci holter?
Ciekawa jestem ile ważę obiecałam sobie, że przez miesiąc nie bęę się ważyć i czuję jakbym straciła kontrolę nad życiem. Chciałabym ważyć 7 kg mniej niż przed ciążą jestem monotematyczna
|
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do upijania sie... skoro Magiusa ma niedopite cyce, to przeciez niech sobie odciagnie ze dwie porcje i pojdzie sie jednak schlac, a co!
|
|
|
|
|
#3406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
śliczna Zuzanka ![]()
|
|
#3407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Muszę sprawdzić za kilka dni
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeden sik i pielucha pelna :P---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piękna Dziewczyny co jest k*rwa ze mną nie tak i z moim dzieckiem? ;( Czy ja komuś krzywdę zrobiłam, że mnie to wszystko spotyka? Mało się nacierpiałam? A więc, moje dziecko od tygodnia jest tak męczące, że przechodzi ludzkie pojęcie. Tak wyje, że mam dość...Spi po 20 minut po czym się wybudza z odruchem moro, Nawet w nocy, gdzie spała po 6-8 godzin. Pomyślałam, że to od leków co dostała i pojechałam sobie prywatnie na wizytę do neonatolog co pracuje w szpitalu, jak usłyszała co dostalismy i w jakiej dawce to nie mogła uwierzyć ;( Dawka jednego leku dla roczniaka,drugiego dla 5 roczniaka ;( Mówi, że nic dziwnego, że tak mi dziecko reaguje, bo po prostu przedawkowaliśmy leki ;( mamy dużo pić, by to wypłukać, i do poniedziałku zrobić USG przezcięmiączkowe, zaliczyć neurologa i komplet badania krwi a jak na złość samochody u mechanika, znów...a rodzice wyjeżdżają i będę musiała się prosić by mnie ktoś podwoził... Zapytałam też o to, że śpi czasami z półotwartymi oczami i że aż jej białka widać, o głużenie i uśmiechanie - stąd USG przezcięmiączkowe i kontrola u neurologa... JEZOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO MAM DOŚĆ, ciekawe czym sobie na to zasłużyłam ;( A no i mówi, że ma bardzo luźne stawy biodrowe i czy kontrolowalismy,a ja że tak w 3 tyg i teraz mieliśmy iść, a ona "koniecznie" A i najlepsze, pyta się mnie o karmienie i sama stwierdziła, że karmię piersią i zapisuje, a ja mówię, że już nie karmię, a ona ooo to szybko (i tu już była babka na minusie łącznie z tym, że dziecko ubrane na różowo, a ona do niego jak do chłopaka ![]() ) ale jak jej opowiedziałam naszą historię to mówi, że już się nie dziwi. Ogólnie babka bardzo w porządku, tylko kuźwa prywatnie leczy...- z ciekawostek, dłonie mogą być zimne, stopy nie...
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-07-22 o 21:43 |
|
|
|
|
#3411 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nie, Lagunę nam odradził mój chrzestny, który nią jeździ, też nam się podobała Kupiliśmy Forda Mondeo kombi ![]() Cytat:
dla mnie jednak mega niewygodnie Cytat:
![]() ponoć urodziła po 17 Cytat:
A to, że dziecko spowalnia z przybieraniem to chyba normalne ważne aby przybierał około 120g tygodniowo (średnio )
|
||||
|
|
|
#3412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mloda ladnie podnosi glowe, przekreca ja sobie z boku na bok, ale na przedramionach nie jest w staneie utrzymać tego swojego dużego mozdzku ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
"babcine majtki" sa fajne wspomagaj się! pokaz bratowej, ze do weselicha zrobilas się na bóstwo
|
||
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Wygrałam dla Bartosza matę edukacyjną
i-tiny-love-mata-edukacyjna-kick-discover-tl120147658.jpg |
|
|
|
#3414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
pediatra uznal, ze taki jej urok. nie martw się na zapas i nie wyszukuj sobie problemów. masz zdrowego synka! ciesz się kazda chwila z nim spedzona, bo on naprawdę szybko rosnie i niedługo będziemy już tylko wspominać jakie mialysmy cudne niemowlaczki...
|
||
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
nie wszystkie
ja chcę 8 kg mniej ale póki co idę w odwrotnym kierunku |
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Bańka mi się żyć nie chce...
Dziewczyny opuszczam Was. Tak będzie lepiej i dla mnie i dla Was bo nie będę smęcić. Dziękuję Wam za to, że byłyście, odezwiemy się jak wyjdziemy na prostą!
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
e tam... nie wszystkie
ja mam juz nizsza niz przed ciaza, ale nie zycze zadnej z was takiej "diety" jaka ja mialam...
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2013-07-22 o 22:12 |
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
komu chcesz "smęcić" jak nie nam?
|
|
|
|
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
proszę się nie dolowac. to wybudzanie to u nas tez się chyba zaczyna pojawiać. ja zwalam to na kolejny skok rozwojowy - ktoras z dziewczyn wrzucila tu taka fajna humorzasta mapke :d http://2.bp.blogspot.com/-o0_7y5nyMH..._rozwojowe.jpg nie zadręczaj się. poczekaj trochę i zobaczysz, ze samo jej przejdzie. a badania zrob, ale bez ciśnienia. pewnie wszystko będzie w normie ![]() nawet tu na forum ciagle widać, ze jeden lekarz cos poleca inny odradza. w ciąży tez tak było! byliśmy dzisiaj zbadac Nelce bioderka. pierwszy raz. wszystko ok, kontrola za 6 tygodni. pan doktor mnie rozbawil, bo pytal czy dziecko urodzone bez komplikacji...wiec odpowiadam szczerze, ze TAK, ale cc. na to on spojrzał na mnie i mowi, ze Polska jest jeszcze na tyle demokratycznym krajem, ze cc nie jest fizjologicznym porodem aaa i dostaliśmy ćwiczenia bioderkowe (pozycja na brzuszku, kolanka podkurczone na zabke, dociagniete jak najwyżej, stopki boczkiem jedna do drugiej - taka nie rozkraczona zaba ) ma sobie tak mloda lezec po 3 min. po każdej zmianie pieluszki. no i pilnować żeby nozki zawsze były szeroko, kolanka daleko od siebie, luźne śpioszki aaa i jeszcze jedno, wychodzimy i mowie "ekspresowo nam to poszlo", a pan doktor na to "no tak, nie będzie można w internecie napisac ze czekaliśmy na wizyte godzinami" u nas stopki wiecznie sa zimne i mokre - jak u mamy a dlaczego tak nie może być? hehe.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

czego moj nie hee

O matko, może i ona tyle potrzebuje
Grubasek mi mały wyrośnie 
jak myślicie ??? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie wiem co to za filmiki
wczoraj kupiliśmy w końcu

jestem monotematyczna

07.07.2012
komu chcesz "smęcić" jak nie nam?