|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() Cześć Zuzia Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() To chyba Discover ?? Cytat:
![]() ![]() Śliczna z Ciebie panienka
|
||||||
|
|
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() mój nie może się zdecydować. chciał jakas alfe, ale fundusze chyba nas nie puszcza, przebakiwal ze chyba trzeba będzie zdecydować się na vectre albo passata, a od kilku dni na tapecie była laguna a co z laguna nie tak? jutro mamy sobie nia pojezdzic :P
|
|
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
tak, discover, całe 57zł ![]()
|
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ee ja tez chce mniej, ale najpierw dobijmy do punktu startowego hehe. |
|
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() M. też myślał o vectrze a te też bardziej awaryjne no i nie przerobi się na gaz ![]() no i w końcu udało się znaleźć ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- ja nawet nie wiem ile ważę Cytat:
|
||
|
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
dla Piotrusia--- Cześć W. śpi od 30 min to mam chwilę, żeby ponadrabiać i trochę posiedzieć z Wami ![]() Byliśmy dziś w spółdzielni zgłosić w końcu W., potem lody i spacerkiem przeszliśmy się do gina - wszystko ok, pięknie się goi Jutro zapodam mu karuzelkę i zobaczymy jaka będzie reakcja
|
|
|
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
jakie marudzenie? Motylku nie dobijaj się p.i.e.r.d.o.l.a.m.i, bo sama stwierdzilas niedawno, ze Matylda jest zdrowa i tego chcesz się trzymać. szkoda, ze pani pediatra tak namieszala Ci w glowie, bo jak dla mnie to wsparcia potrzebujesz Ty, a nie malutka. ona sobie dobrze radzi. placze jak większość naszych forumowych dzieci...przejdzie jej.
|
|
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
To Ci się trafiła okazja
![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- A ja się zapomniałam dziś zważyć u gina
|
|
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez problemu przewieźliśmy drzwi czy meble Chociaż na początku bardziej podobał mi się sedan, ale teraz nie zamieniłabym naszego kombi pesia na innego
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-07-22 o 22:29 |
|
|
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to super macie autko, pojemne my kupiliśmy kombi głównie ze względu na fuchy M.
|
|
|
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
namaluje Ci to. na razie wstawie fotki.
http://i.iplsc.com/pozycja-na-zabke-...D1-C116-F4.jpg cos takiego tylko kolanka i pupa bardziej plasko, a stopki zlaczone (pod ta luzna czescia pieluszki hehe) http://g.wieszjak.pl/p/_wspolne/plik.../4000/4022.jpg prawie tak, tylko stopki jeszcze bliżej siebie, jak się będą dotykaly to będą plasko ![]() http://www.google.pl/imgres?q=niemow...82.45458984375 mloda czasem lubi spac tak, a mamy bioderka "zabkowac" kumasz czy rysować?
|
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Wprost nie zapytał
, tylko zobaczył na wypis i zapytał o opinię o tamtym szpitalu
|
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do żabkowania - dlatego dobra jest chusta dla tych małych bioderek jak Bartuś zasypia na mnie to też go układam w odpowiedniej pozycji, czy jak noszę w pionie
|
|
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Ja sie zegnam bo musze korzystac nastepne pompowanie mam za 20 min wiec spadam spac .... Dzisiejsza noc zapowiada sie cudnie:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie gin zapytał gdzie to mnie wywiało (w ogóle to od razu wiedział, że nie rodziłąm tutaj "bo nie kojarzę z nazwiska" ![]() )
|
|
|
|
|
#3440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u kogo byłaś ?? ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
![]() Był z nim już 2 czy 3 razy u miechanika coś naprawiać, ale auto rocznik 90 któryś to już miało prawo coś się popsuć/być do wymiany. A tak to sprawuje się dobrze. Od 2 tyg odkąd mieszkają u nas to dziennie trasa do pracy R-k - Bielsko bez problemu, a brat też ma ciężką nogę i lubi przycisnąć
|
||
|
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u Kopca
|
|
|
|
|
#3442 | |||
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
Cytat:
Motylku, nie uciekaj! Ja wiem,ze Ci ciezko I wszystko bardzo.przezywasz,ale my Cie tu potrzebuj emy! I tez choc troszke moze Was wesprzemy. Ja sobie forum bez Ciebie nie wyobrazam Cytat:
(na szczescie jak konczy po.23 to hotel zapewnia mu taksowke). U nas tez chyba skok rozwojowy bo caly dzien wyglada jak ostatni tydzien Matyldy. co do wagi to ja niby waze 3 kg mniej niz przed porodem I jeszcze zostali tylko 3 do wymarzonych 50kg ale, ale! organizm mam tak wyglodzony jesli chodzi o slodkosci (od lutego na diecie cukrzycowej, od maja na diecie lekkostrawnej) ze nie moge sie teraz odkleic od ciastek. Na kolacje zjadlam z 200g ciastek owsianych w czekoladzie(i jak mi teraz niedobrze ). Diabli - to wszystko Twoja wina! Natchnelas mnie tym murzynkiem podjadanym pokatnie a ze energii nie mam za grosz to ruszam sie tylko tyle ile koniecznie musze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, albo po prostu ten lekarz ma dobrą pamięć hmm Przecież nawet sporo dzieci rodzi się u nas w szpitalu
|
|
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
hehe teraz to mi wbilas klina...jak się Nelka obudzi to Ci powiem czy pietami czy jak, bo ja tez teraz pomyslalam o pietach musze to zobaczyć na zywo na jej nogach tz tez widział, wiec na pewno zapamietal więcej niż ja.a co do remontow...wpakowaliśmy kiedyś do vectry plytki do całej chałupy czekalysmy na gościa, w końcu nas uwolnil i zdziwiony pyta ile te plytki waza. wiec wyjasnilam, ze na pewno mniej niż 200kg, a przecież my tez szczuple na fakturze było chyba z 500kg ![]() ![]() niesamowite, ze się ta vectra nie zlamala |
|
|
|
#3445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze strasznie mi przykro, że tak się męczysz Rozumiem Cię doskonale, ale i tak mi przykro, że jeszcze Ktoś ma tak mocne przeżycia jak ja. ( w sensie, że też nie daje rady)Cytat:
Swoją drogą moja pediatra powiedziała, że ani na cycku ani na mm nie dopajać...hm...a ja jednak mam wrażenie, że moje dziecie ma pragnienie i warto mu choć trochę dziennie podać...ot choćby 30 ml p.s. a u mnie na półce już bromergan od ginekolog, na razie leży i czeka...się zobaczy czy i kiedy użyję.
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3447 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
jestem bardzo zadowolona Cytat:
a dla chłopczyków jak już coś zobaczyłam to tylko dla większych ![]() pewnie jak będę miałą córkę to będę widziała same śliczne chłopięce ciuszki... o ironioooo ![]() ostatnio w smyku kupiłam beżowe szelki i beżową muszkę. Mam brązowe spodnie i kupiłam białe bodziaki z kołnierzykiem.. więc w ostateczności założę małemu ten zestaw. a dziś kolega na allegro (bo ja nie mam konta) wylicytował mi śliczne białe buciki Tommiego najlepsze jest to, że ja mu powiedziałam żeby licytował do 30zł, a mój Tż zadzwonił za moimi plecami i podbił stawkę do 50złkolega wygrał nam tę aukcję za 51 zł ![]() Cytat:
![]() Magiusia Diabli dobrze gada Cytat:
przed porodem miałam śliczny brzusio i była to moja najukochańsza część ciała.. moja kochana krateczka a teraz mam taki wystający.. i nawet wciągnąć nie mogę ![]() a ten pas/majtki coś pomogły? oj tam, oj tam.. jak zwykle się czepiasz.. ![]() Cytat:
przecież to lekarze ustalają dawki.. no właśnie o to mi chodzi Cytat:
![]() Moylek !!!!!!!!!!!!!!!!!! Ty nie znikaj kochana.. przecież po to tu jesteśmy, że jak któraś ma potrzebę to może się wygadać.. na pewno szybko wyjdziecie na prostą.. ale co się nastresujesz Bidulko to Twoje ![]() Trzymajcie się dzielnie ![]() trzymam mocnooo za zdrówko Matyldy
|
||||||
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na mm należy dopoić bo to ma być jedzonko a mleczko z piersi jest przystosowane do tego aby ugasić pragnienie i później zaspokoić głód na piersi też nie zaszkodzi ale lepiej nie przesadzać z ilością 30 ml wydaje się być ok |
|
|
|
|
#3449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
konkurs zwany allegro hehe. licytacja
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ciasta owsiane to akurat calkiem zdrowa przekaska :P
|
||
|
|
|
#3450 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny.ja zaginełam po porodzie, ale tak mi czas szybko umyka,ze poświęcam go max synkowi
Spodziewałam się tu ogromnej ilości do nadrobienia,a tu przy maluszkach to tyle skrobania nie ma ![]() U nas wszystko ok, Malutki wazy 4390 kg i jest słodziakiem ![]() Pozdrawiamy |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.

jak myślicie ??? 

). Diabli - to wszystko Twoja wina! Natchnelas mnie tym murzynkiem podjadanym pokatnie
Rozumiem Cię doskonale, ale i tak mi przykro, że jeszcze Ktoś ma tak mocne przeżycia jak ja. ( w sensie, że też nie daje rady)
07.07.2012 
najlepsze jest to, że ja mu powiedziałam żeby licytował do 30zł, a mój Tż zadzwonił za moimi plecami i podbił stawkę do 50zł
i była to moja najukochańsza część ciała.. moja kochana krateczka 
za zdrówko Matyldy