|
|
#4981 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz XVIII
Hej dziewczyny
dopiero zaczynam moja przygodę z racjonalnym odżywianiem, więc proszę o wyrozumiałość i poprawienie blędow w moim dzisiejszym jadłospisie. Chcę schudnąć ok 2-3 kg, poprawić wygląd sylwetki, nie jestem gruba bo przy wzroscie 164 wazę 56kg, jednak chciałabym czuć się lepiej i lepiej wyglądać. Przejrzałam poprzednie wątki i oto co mi dzisiaj wyszło:R Ś : 4 łyżki owsianki, mieszankę przygotowuje sobie sama jest to mix płatków owsianych, otrębow, żurawiny, słonecznika, sienienia lnianego i wiórek kokosowych, szklanka mleka 1,5%, jabłko II Ś : kromka chleba pełnoziarnistego posmarowanego masłem tzw osełką, polędwica sopocka, pomidor, kawałek łososia wędzonego (nie wiem czy łosoś jest ok? dodam że nie lubię tuńczyka bo dużo dziewczyn w jadłospisach zawierało tuńczyka) czerwona herbata po posiłku O : 1/3 woreczka kaszy jęczmiennej perłowej, filet z mintaja pieczony w piekarniku bez panierki tylko przyprawiony z łyżeczką oliwy z oliwek, kalafior P : garść pestek dyni, tak ok 10 g+kanapka z pomidorem ( wiem że chleba na wieczor chyba nie powinnam ale bylam bardzo głodna po jezdzie na rowerze ) K : 100 g serka wiejskiego lekkiego z ogórkiem i pomidorem Aktywność fizyczna : 32 km rowerem po obiedzie + Focus T25 z Shaunem T wieczorem. Czy w miarę ok to wygląda? Proszę o poprawki
|
|
|
|
#4982 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajsze r/u:
Sniadanie: Omlet biszkoptowy (przepis wg Ervishy) z serkiem wiejskim, jagodami i dzemem rabarbarowo-imbirowym+kawa z mlekiem Ripped in 30 Level 1 Na plazy: Sniadanie2: Bulka z serkiem kozim, pomidorem, ogorkiem, oliwkami i awokado, jablko Lody smietankowe z wisniami w syropie Obiad: Jajko smazone na oliwie z oliwek, kalafior, jeden ziemniak + salatka: salata, ogorek, oliwki, szczypiorek 1,5 godz jazdy na rolkach Kolacja: szklanka kefiru z mixem z platkow owsianych, orzechow i jagod Prosze o ocene
|
#4983 |
|
Raczkowanie
|
PPPPPPPPPPPPPPP
a więc tak. Śniadanie :: płatki owsiane na mleku, ok 300 ml, wyszły dosyć rzadkie, kilka orzechów, 125 ml soku pomarańczowego II śniadanie : mały paluch ziolowy z masłem, szynką i pomidorem, jogurt truskawkowy 150 g, cwiartka jabłka obiad : talerz rosołu z bardzo dużą ilością makaronu, 2 małe panierowane kotlety z piersi kurczaka, ok. 7 średnich ziemniaków, średnia porcja fasolki szparagowej podwieczorek : mała bułka wieloziarnista, niecała garść mieszanki studenckiej kolacja : 2 duże kromki chleba + jeden trojkacik serka topionego smietankowego + masło + szynka + plaster sera + plasterki pomidora Edytowane przez Salvatorexd Czas edycji: 2013-07-21 o 20:41 |
|
|
|
#4984 |
|
Zakorzenienie
|
U
I Wielozbożowa tortilla z pomidorem, mozzarellą (65g) i bazylią II serek wiejski z poduszeczkami owsianymi, nektarynką, orzechami włoskimi III talerz botwinki ryż brązowy z papryką i pomidorami IV kilka kawałków domowej drożdżówki z domowej roboty dżemem wiśniowym V nachosy z pełnoziarnistej tortilli maczane w sosie pomidorowym z mozarellą i pestkami słonecznika
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2013-07-21 o 20:01 |
|
|
|
#4985 |
|
Rozeznanie
|
hey hey!!
w związku z tym, że zaczęłam ćwiczyć chciałabym tez racjonalnie się odżywiać. chciałam zapytać o kolację ale sama kolacja do oceny to mało chyba.... no powiedzmy R/U: Ś.1.: mała filiżanka kawy z mlekiem + banan, paraguao, kilka włoskich orzechów i mała garść migdałowych płatków niestety zalana mlekiem (brak jogurtu nat. w lodówce;() Ś.2.: rosołek , w sumie kilka jego łyżek z warzywami i tu niestety pół bułki (pieczywo jasne) potem nie dałam rady i kolejne pół bułki mąż zrobił mi z pasztetem z gęsi i ogórkiem świeżym oraz ok. szklanki kefiru O.: 2kawalki kurczaka z rękawa wraz z warzywami w tym 2 ziemniaki 3marchewki pietruszka i trochę selera (obżarłam się, więc.... 40 minut spacerku czasem z dzieckiem na ręku ![]() P.: z rosołu od teściów, na szybko znów niestety gotowane warzywa 1 duża marchew znów pietrucha i kawałek selera do tego kawałek fileta z kurczaka ,dosc mały.... plus kawa z mlekiem kolejny powrotny spacer....ok. 4km... K.: 4plasterki gotowanej wędlinki kurczakowej do tego łyżką serca almette z ziołami i pomidor duży plus łyzeczka oleju kokosowego ![]() wody chyba dzis mało wypilam ;/ i tylko pół szkl. czerwonej herbaty...;/ proszę o ocenę i nie zabijanie za bułkę. rano nieprzytomna i z przyzwyczajenia w sklepie tylko takie kupiłam...;( zazwyczaj jadam pełny kłos z siódmiaka mmmm pycha
Edytowane przez sheisnot Czas edycji: 2013-07-21 o 22:01 Powód: :) |
|
|
|
#4986 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsze U z TŻ
![]() Śniadanie: Jajecznica z 2 jaj na oliwie z szynką i szczypiorkiem; 2 kromki razowca z serkiem Tartare łososiowym, sałatą i ogórkiem Przekąska: 2 nektarynki Do kawy: 50g czekolady mlecznej Lindt Tiramisu Obiad: Makaron z pszenicy durum z kawałkami schabu smażonymi bez tłuszczu, pesto z pestkami dyni i fasolą szparagową Skalpel Ewy Ch. Kolacja: 3 kromki razowca z serami pleśniowymi i pomidorem Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, biała.
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2013-07-22 o 10:21 |
|
|
|
#4987 |
|
Raczkowanie
|
Po sesji wracam do roboty (i nie ukrywam, że łatwo nie jest)
![]() R I owsianka - szklanka płatków górskich gotowanych na wodzie, gruszka, nektaryna, łyżka migdałów i jagód goji posypane cynamonem + kawa z mlekiem 2% II jajecznica z dwóch całych jaj i jednego białka smażona na plasterkach salami i cebuli + 3 małe kroki ciemnego pieczywa III pierś z kurczaka duszona w kostce rosołowej, pół torebki ciemnego ryżu + 2 pomidory z cebulą polane oliwą z oliwek IV serek wiejski może być?
|
#4988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bardzo ładny jadłospis, kanapkę możesz na iemnym pieczywie spokojnie zjeść na podwieczorek przy takich małych celach redukcyjnych, łosoś jak najbardziej - bogactwo NNKT, serio bardzo rozsądnie nie mam się do czego przyczepić, ewentualnie, że owoc by się przydał ale przy Twoich celach to najwięcej zdziała ruch, a z niewielką redukcją pójdzie szybciutko
|
|
#4989 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4990 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ciesze się jadlospis z dzisiaj:R przed śniadaniem szklanka wody z polową wyciśniętej cytryny ŚN : 4 łyżki owsianki j.w + szklanka mleka 1,5% II ŚN : kanapka z 2 kromek chleba słonecznikowego z serem żółtym i ogorkiem+ mała activia do picia+ czerwona herbata III ŚN ( pracuje do 16 więc zabieram to co moge do pracy) serek wiejski lekki+ duży pomidor + czerwona herbata OB: kotlet mielony + 1/2 woreczka kaszy jęczmiennej perłowej + mizeria z ogórka i maślanki ( nie wiem czy ten kotlet mielony jest ok ale akurat mama zrobila ) K: planuje sałate+ jajko na twardo+ pomidor+ogórek przed kolacją bede cwiczyc 50 min z Shaunem T. |
|
|
|
|
#4991 |
|
Raczkowanie
|
U
1. Koktajl: szklanka mleka, mały jogurt naturalny, banan, garść szpinaku, dwie łyżki płatków owsianych 2. Micha fasolki szparagowej gotowanej na parze, prosto z ogrodu ![]() 3. Danio intenso straciatella 4. Duża porcja pieczonej wołowiny i indyka z gotowanymi buraczkami 5. Garść orzechów laskowych 6. Grzanka z ciemnego chleba z serem, kiełbasą krakowską z sałatką z pomidorów ze szpinakiem. Dwie marchewki. |
|
|
|
#4992 |
|
Zadomowienie
|
R
![]() i jak? |
|
|
|
#4993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4994 |
|
Raczkowanie
|
mógłby ktoś zerknąć na mój jadłospis na P?
śniadanie: owsianka (5 łyżek płatków owsianych, szklanka mleka 1,5 tłuszczu, kawałek brzoskwini, pestki słonecznika, orzechy ziemn, łyżeczka płaska cukru, łyżeczka nutelli) II śniadanie: 2 kromki chleba wiejskiego, masło, 2 plastry szynki konserwowej, ogórek gruntowy, 2 plastry sera żółtego gouda, szklanka syropu malinowego obiad: miska zupy buraczkowej, szklanka costy o smaku multiwitaminy, ziemniaki, kotlet schabowy, surówka (sałata, ogórek, pomidor), brzoskwinia podwieczorek: bułka pszenna, jogurt owocowy o smaku gruszki, dodałam do niego orzechy ziemne, pestki słonecznika, pasek czekolady orzechowej kolacja: 2 kromki chleba wiejskiego, masło, ser żółty gouda, sałata, ogórek, omlet z dwóch jajek i łyżki mleka, parówka, szklanka herbaty zwykłej po: kostka czekolady,kilka paluszków z sezamem, połowa batona musli z wiśniami, w połowie w mlecznej czekoladzie (tylko pół batona bo drugie pół zjadł TŻ możliwe że jeszcze coś dziś wpadnie, mam ochotę na bakerollsy
Edytowane przez g2807 Czas edycji: 2013-07-22 o 20:49 |
|
|
|
#4995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2013-07-22 o 20:35 |
|
|
|
|
#4996 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4997 |
|
Zakorzenienie
|
wiem zauwazyłam i edytowałam post ale Ty w chyba chwilkę wczesniej go cytowałaś
|
#4998 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4999 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#5000 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale fakt, że można go czymś zastąpić w pewnej części ![]() Teraz poluję na Twixa White i zamierzam go znów zjeść na śniadanie W ramach wyjątku oczywiście, na co dzień króluje owsianka.
|
|
|
|
|
#5001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- A było kiedyś dobrze??? Po co pytasz skoro nic nie zmieniasz???
|
|
#5002 |
|
Raczkowanie
|
poprawiłam bo chora nie byłam i nie jestem, gdybym była to bym to wiedziała prawda?
heh pierwszy raz wrzuciłam jadłospis do oceny bo chciałam poznać opinię kogoś obcego i zostałam posądzona o chorobę
Edytowane przez g2807 Czas edycji: 2013-07-22 o 20:53 |
|
|
|
#5003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Cię nie posądziłam bo znam Cię z innego wątku, ale jak podaje się wagę i to dokładnie to tak to moze wyglądać Pierwszy raz udzieliłaś się w tym wątku i nie wiedziałaś ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
A moje uwagi masz wyżej...
|
|
#5004 |
|
Raczkowanie
|
hej, nie wiem czy ktoś mnie tu pamięta jeszcze
![]() wstawiam moje U, zastanawiam się czy nie jem za mało? wydaje mi się,że to przez upały, nie mam apetytu 1.jajecznica z 2 jajek,kromka chleba z masłem duze latte na miescie, jakis lod wodny 2. trzy ziemniaki, mizeria ze śmietaną, 2 małe kawałki kurczaka łomża cytrynowa 4. sałatka z kurczakiem i grzankami(warzywa oliwa i takie tam ) ), no i parę paluszków i dwie skzlanki coli i paręęę herbat, chyba dwie
|
|
#5005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Na pewno rano zapodałabym większe śniadanie - koniecznie warzywa! No i z racji lata - podjadaj sobie owoce ![]() Dzisiejsze wakacyjne U ![]() I Owsianka z kaszą manną i otrębami orkiszowymi na mleku z: jeżynomalinami, nektarynką, poziomkami, musem jabłkowym, serkiem homo, migdałami i masłem orzechowym crunchy 45 minute HIIT & Total Body Toning Tabata Workout II Zupa wiśniowa na mleku z makaronem razowym (+ dokładka) III 3 kromki razowca z: szynką, serkiem typu włoskiego, ziołowym camembertem + pomidor, rzodkiewki Na mieście: piwo Gorycz Tropików 500ml; lody na patyku waniliowe w polewie z mlecznej czekolady z migdałami Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: zielona i ziołowa.
|
|
#5006 |
|
Raczkowanie
|
moje początkujące P
:I Ś: owsianka a mleku 2% z 4 lyżek płatków jęczmiennych/owsianych + troche błonnika + mały banan, szczypta brązowe cukru. Morelka, garść migdałów, dużo suszonych morelek po owsiance, kawa, zielona herbata aa no i jeszcze 3 kostki gorzkiej czekolady II Ś: herbatka owocowa, dwie kromki placka drożdżowego z masłem orzechowym, jabłko III O: zupa krem z borowików z grzankami ( dość duża porcja ) w restauracji (wiem że troche skromny obiad ale sycące to było)IV: dużo suszonych morelek i migdałów i jabłko( byłam na mieście ze znajomym) V: grahamka ciemna, jedna połówka z dużą porcją łososia wędzonego i surówką własnej roboty ( starte jabłko, kapusta,marchewki, pietruszka, sok z cytryny, troche cukru i oliwa z oliwek) a druga z dużą porcją łososia i z 5 pomidorków koktajlowych pokrojonych na pół i posypanych ziołami. Garść migdałów, zielona herbatka
Edytowane przez rybka1425 Czas edycji: 2013-07-22 o 22:24 |
|
|
|
#5007 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moje U I. Owsianka z 4 łyżek na mleku z dwoma nektarynkami i garścią borówek II. Dwie kromki żytniego z makrelą wędzoną i papryką, parę pasków papryki na przegryzkę III. Ryba po grecku, kasza jaglana, duuużo fasolki szparagowej IV. Dwa kawałki ciasta kruchego z budyniem i jagodami V. Dwie kromki żytniego z serem białym, koncentratem pom. i świeżą bazylią (taka jakby pasta), trochę sałatki z pomidora, oliwek, brokuła
|
|
|
#5008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pięć sycących i zdrowych posiłków. I to na dodatek bardzo w moich smakach . Wielkie brawa za ryby, owoce i warzywa. Wartościowe źródła węglowodanów + warte grzechu ciasto (na samą myśl o nim cieknie mi ślinka ). No po prostu jedno wielkie MNIAM
|
|
#5009 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja coś mam problemy z regularnym odwiedzaniem watku w wakacje
może i dlatego, że kilka jadłospisów nie było najlepszych. no ale nie ma tego złego ![]() Wrzucę moje dwie eRki Wczoraj: Śniadanie:grahamka - połowa z pastą z soczewicy, połowa z serem piórko, do tego sałata, pomidor, ogórek małosolny i szczypiorek II Śniadanie:naleśnik pełnoziarnisty z twarożkiem, borówkami i miodem Obiad: dorsz pieczony, ziemniaki z koperkiem, kapusta kiszona Kolacja: jajko na twardo z sosem jogurtowo - musztardowym, pomidor, ogórek małosolny Plany na dziś: Śniadanie:pół miseczki owsianki z ziarnami itp. z borówkami, kanapka z pieczywa z amarantusa z twarogiem, ogórkami i szczypiorkiem II Śniadanie:kanapka podobna do tej ze śniadania tylko, że z pomidorem, pół szklanki jogurtu nat., 2 łyżki domowej granoli, borówki, miód Obiad:ryż 'na chińsko' czyli brązowy na sypko, kurczak w sosie sojowym przyprawach itp. i warzywa podsmażone na oleju kokosowym w woku na chrupko z mieszanką przypraw Kolacja:pół kostki wędzonego twarogu, duszona cebulka, pomidory
|
#5010 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz XVIII
Cytat:
))) dobra w takim razie się nie przejmuje moim jadłem D
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

dopiero zaczynam moja przygodę z racjonalnym odżywianiem, więc proszę o wyrozumiałość i poprawienie blędow w moim dzisiejszym jadłospisie. Chcę schudnąć ok 2-3 kg, poprawić wygląd sylwetki, nie jestem gruba bo przy wzroscie 164 wazę 56kg, jednak chciałabym czuć się lepiej i lepiej wyglądać. Przejrzałam poprzednie wątki i oto co mi dzisiaj wyszło:
:

Dla mnie te wszystkie dokładne ważenie, liczenie kalori z uwzględnieniem podziału na w,b i t jest chore... wybacz