|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Trzymajcie kciuki. Dzisiaj mamy konsultacje kardiologiczną i jąk będzie wszystko ok to idziemy do domu. Tylko nie wiem, czy dziś czy jutro.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1232 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
dobry
noc zaliczam do spokojnych i w miarę się wyspałam (Tż też mam nadzieję ). Jestem juz po sniadanku, pranie już się kończy prać, dziś mam w planach wyczyścić do końca wózek i umyć łóżeczko. Wczoraj mi przyszła paczka z wanienką, prześcieradłami i przewijakiem także mam już wszystko gdyby Adaśko chciał już przyjść na świat. Brakuje mi tylko aptecznych rzeczy, ale to dopiero w sierpniu, bo na razie bardzo krucho z kasą Cytat:
![]() Cytat:
za tydzień i oby sie rozkręciło.Cytat:
Cytat:
za wizytęCytat:
za wizytę i za czopaCytat:
Cytat:
i oby się ruszyło.![]() ![]() Marionette śliczny ten Twój synuś |
|||||||
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Ja kupilam sobie takie butelki edit: z MAM
Co odkrecany maja dol i gore i sie je tylko myje i wstawia do mikrofali i sie sterylizuja one tak. No ale mam nadzieje ze mlody bedzie ssal cycka ladnie i nie beda mi one i laktator potrzebne. W ogole to krecilam sobie dzis sutki i sciskalam mocno i mnie to nic nie boli. A jak laktatorem ciagnelam to mile to bylo No i wzielam lusterko i przylozylam do cycka blisko i stwierdzilam ze duze one sa, a tak z gory nie wygladaja
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-07-23 o 10:33 |
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
A więc z nadrabiania:
Marionette: śliczny maluszek, ogromne gratulacje! ![]() Misiaczka: brawa za czopa, porodzik już niedługo ![]() Surka: wiadomo już kiedy wychodzicie, czy dalej Was tak zwodzą?? Aremalgos, Rasha, Yevele: za tygodnie, już jest bardzo poważnie ![]() Samatha- Twoją teściową bym chyba potraktowała siłą, podziwiam, że masz jeszcze energię wysłuchiwać tych jej głupot ![]() Ona8686- Hmmm będę go właśnie obserwować, chociaż powiem szczerze, że odkąd dajemy ten delicol to i tak noce są lepsze od tych początkowych She: za termin cc!Ewusia: ze tak ładnie sobie radzisz no i Tz tak Ci pomaga i wspiera. Naprawdę aż miło się to wszystko czyta co piszesz!Dzoan- bo Lolek chce być lwem z krwi i kości, a nie tym z pierwszego dnia tak to sobie tłumacz!Nasza noc o dziwo dzisiaj lepiej, mały spał w miare ładnie! Wczoraj zmniejszyłam mu porcje jedzeniowe do 50-60ml, bo coś mi się wydaje, że go bolał brzuszek wczorajszej nocy z przejedzenia. Mam tak łapczywe dziecko, że jakby butla miała 500ml to by pochłonął 500.. dzisiaj mamy w planach wyjscie na ogród i ja gotuję obiad dla całej familii bedzie to co ja lubię, a nie same polskie schabowe chociaz i na nie nie mam co narzekaćPowiem Wam, że ja codziennie rano, jak odwożę Tżta na tramwaj i zostawiam małego na 15min z teściem lub teściową się maluję i ładnie ubieram i od razu mi jakoś lepiej Obecnie waga kształtuje się na poziomie tej z 5 msc ciąży- zostało 9 kg i oby zleciało jak najszybciej Nie wyglądam źle, wyglądam dobrze w sumie (skromność ), ale jednak to nie jest TO ![]() Smoczek mojego bardzo uspokaja, bo on wiecznie by mielił tą małpią mordeczką, więc mu daję ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- AAA.. no i KAROLAJN!! śniło mi się, że podrzuciłaś mi Hanię na noc jak płakała i potem Cię szukałam po całym mieście z dwoma wózkami i ze łzami w oczach
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-07-23 o 10:33 |
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Surka
![]() En... gratuluje nocy Oby z każdą było lepiej ![]() Kathe My nie wyparzamy Bosz ale jesteśmy wyrodni
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
hejka, przepraszam, ze jestem poza watkiem, ale niestety wiekszosc rzeczy nie idzie po mojej mysli. po pierwsze polog nie jest dla ludzi. jestem oslabiona i obolala, ledwo daje rade wziac prysznic. czesto kreci mi sie w glowie i od porodu spalam cale 5 godzin :/ jestem wykonczona.
i druga rzecz- karmienie (Mala bardzo malo je, ucieka glowka od piersi, pomimo tego, ze dlugo juz nie jadla. wscieka sie przy karmieniu, prezy ze zlosci i nie pije. noc byla fatalna... musialam jej dac troszke mm, zeby choc troche sie przespala. maz dzis przywozi kapturki- moze bedzie lepiej. boje sie, ze jak zacznie spadac duzo na wadze, bo nas nie wypuszcza. mam dosyc.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki, żeby było coraz lepiej i żebyście obie odpoczęły w końcu!
|
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Cytat:
o 7:30 wstał mój mąż i pomasowal kręgosłup. Spalam 3h po tym jaka radość! no ale teraz boli znowu:-( wstaje, poruszam się trochę... Ja już nie chce brzuszka :-( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1239 | |||
|
Zakorzenienie
|
Siemaneczko
![]() Moje dziecko dało mi sie wyspać.Powiedzmy bo mnie snu od 4 lipca nigdy nie za mało ![]() Wstała o 24,potem o 3.30 punktualnie,o 6,a o 7 musiała jeszcze dojesc sobie i spała do 9.45 ![]() Teraz aktualnie spi w wozku.Marudziłaaaaaa wiec wpakowałam ją do wozka bo mi az slabo z glodu bylo i pojechałam z nią do kuchni,odstawiłam ją ,zjadłam,wziełam prysznic...a Laura moze dała sie nabrac ze jest na spacerze i nie bujałam jej wogóle tylko ten kawałek się karnęła.Chce uniknąć jakiegokolwiek bujania i usypiania w ten sposob.Oby sie udało ![]() Zamojska mleczarnia tez pozdrawia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moze przyjdą te właściwe? nie znasz dnia ani godzinyCytat:
zrzuci sie ![]() Zostały mi 3 kg do zrzucenia Laura odchudza mame.
Najukochańszy skarb-LAURA Edytowane przez Rockyyy Czas edycji: 2013-07-23 o 11:05 |
|||
|
|
|
#1240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czyści mnie od rana... Będzie porodzik?
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Margos- panie z dzialu noworodkow juz nie moga na mnie patrzec:/ Byly pare razy i razem cos probowalismy. Malej udaje sie zlapac i zassac po wielu wielu probach. possie 3-5 minut i albo usypia albo puszcza cycka i znowu wpada w zlosc. kolejne podejscie od razu do przystawienia koncza sie mega afera. jesli juz cudem po dlugiej " walce" uda jej sie zassac i ciagnie ( udaje sie jej tylko z 1 piersi), to karmienie trwa doslownie chwilke, bo albo puszcza albo zasypia. a slysze jak burczy jej w brzuszku.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymajcie mnie.. dostałam smsa od koleżanki z parteru (matki mojej chrześnicy) 'hej..co u Ciebie..jesteś w domu czy w szpitalu? nic się nie odzywasz..niepokoję się o Ciebie'
![]() I jak mam to odebrać? Jakbym mogła w każdej chwili umrzeć? Czy jakby moja ciąża była zagrożona? A może jakbym była sierotą i nie potrafiła urodzić dziecka w porę? Cholera może mam co dzień wszystkim meldować o moim samopoczuciu..nic tylko siedzieć i napierd.. po klawiaturze telefonu.. Przepraszam Was za tego nerwa ![]() surka dla Was i obyście dzisiaj wyszły do domku..enlevee no dobra nie dziś, to jutro niech wychodzi, bo mamusia przy końcu nabawi się nerwicy od tych głupich smsów stukniętych znajomych ![]() Ale masz żarłoczka W sumie mu się nie dziwię, tez lubię jeść Ciążowe kg-y zrzucisz nim się obejrzysz A sen |
|
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Samantha
She fajnie ze masz juz termin,nastroisz sie psychicznie no i juz jedną cc masz za sobą wiec ogarniasz co i jak za zakupkiCytat:
Od rana cos czułam i zrobilam sobie poranek pieknosci łącznie z mega pielęgnacją włosów.Chciałam tylko się w koczek fajny uczesac ale tu lewatywa,usg ,ktg a po ktg juz szybko na porodówke i nie było kiedy ![]() Domciątko a miałaś juz wczesniej masaz? Chyba na poprzednim watku pisałaś ale juz nie doczytałam co i jak z nim było.Bolesny jest? Tak z ciekawosci pytam...
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam płaskie brodawki i też za chiny na początku Małego nie mogłam przystawić, położna była u mnie co chwilę i na 4 ręce miałyśmy problem Ja trzymałam Mu rączki, żeby nie wierzgał a położna główkę i moją pierś i Mu wkładała- jak zaczęłam się śmiać, że muszę ją do domu zabrać bo na 4 ręce sama nie dam rady to mówiła, że musimy się siebie dopiero nauczyć Zarówno Ty jak i Mała, ale dacie radę Na zasypianie patentu nie miałam Możesz spróbować przecierać ją wilgotną chusteczką, albo łaskotać gołe stopki
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
En wszystko zależy od wyników ![]() kurcze, mała ma ponad 3 tyg., a ją tylko tydzień byłam w domu:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
lachrymia kurcze, ale co te panie od noworodków mówią.. że to Mała nie potrafi chwytać i trzeba ją tego nauczyć czy Twoje piersi też jej troszkę utrudniają czy co? Przykro mi, że tak się męczycie.. no i jeszcze Twoja regeneracja trwa dłużej
|
|
|
|
#1247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41913332]śniadanieeee? a co to jeeeest? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] To jest moj pierwszy posiłek,czasem jedzony w mega biegu i bardzo pozno. Cytat:
Są jeszcze fajni ludkowie na tym swiecie ![]() Roxi for you ![]() Agrafkadla Ciebie tez ![]() Misiaczka za czop ![]() Aremalgos 39 tc to juz prawie koniec Laura urodzila sie w 39 tc wg usg i tak jej wpisano do ksiazeczki.Surka
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
czesc my juz w domu ... na poczatku mam pytanie jak napisac ten nieszczesny wniosek o roczny 80% szukam i znalesc nie moge...
a tak to ogarniam sie z nowa sytuacja czuje sie troche jak w jakims amoku.. :P mam mały problem z kp .. mam mleka w cholere ale mala chyba przyzwyczaila sie do kp na lezaco... i na siedzaco sie krztusi co jakis czas bo je za lapczywie a ja strach.. w nocy myslalam ze bede odciagac i dawac jej z butli ale narazie walcze musimy sie zgrac... oglnie ogarnianie itp ale jakos daje rade bedzie mnie wiecej jak wprowadzw jakis rytm.tesknie za wami bardzo !! wieczorami moze mi sie uda cos podczytac... pozniej wam wkleje zdjecie mojej mordki bo tz wziol moj tel i nie mam z czego zgrac..
|
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
hej
Jestem, ale od rana oczywiście telefony, smsy no już mam dość.... Chyba też będę wredna i albo nie będę odpisywać/odbierać albo komuś coś niemiłego napiszę!!! WRRRR |
|
|
|
#1250 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam podcięte włosy więc nie bd problemu, mało kiedy lubie robić kucyk :P |
||
|
|
|
#1251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1252 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Niestety z nadrabiania nici... Wczoraj zaczelam, ale moja domowa syrena strazacka zalaczyla alarm i musialm biec gasic pozar ![]() Dziekujemy z Franiem za wszystkie mile slowa! U nas niby dobrze, a jednak ja caly czas sie niepokoje ze maly nie wystarczajaco zjada. Byla u nas dzisiaj srodowiskowa i schudl 300g. Kazala wiecej go przystawiac, ale mamy ten problem ze on zaraz zasypia i nie moge go dobudzic. Smyram po nozkach, raczkach, szyjce. NIC! Jak mu wyciagne cyca i chce wlozyc drugi raz to juz buzi nie chce otworzyc. Boje sie ze wypija tylko mleko I fazy. Taka czuje sie bezradna Oczywiscie milion porad od innych ktore tylko mnie stresuja. Typu odciagaj i dawaj butle, nie odciagaj, przystawiaj, jak nie chce to nie przystawiaj, budz go, nie budz go. Mozna zwariowac. Nawet probowalam juz tym odciaganiem bo pomyslalam, ze z butli lepiej mu bedzie szlo, ale nic mi sie nie odciagalo. Ogolnie mam wrazenie, ze lepiej bym sobie dala rade bez presji innych, wczuwajac sie w to co mi instynkt i serce mowia... Sprawa druga mama i Tz zupelnie sie nie dogaduja. W domu atmosfera taka ze siekiera w powietrzu staje. Nie mam juz sily na lagodzenie wszystkiego... Mama caly czas nam daje milion dobrych rad. Przyznaje, ze czasami jej slucham, ale czasem mnie denerwuje jak za kazdym razem gdy dochodze do Franka mowi, nie bierz go bo potem sie rozpiesci ze nie dasz rady, a najchetniej sama by go 'dzigu dzigu' ciagle. Ogolnie maly jest placzliwy i strachliwy. Spal dzisiaj ze mna i byl spokojny a w lozeczku co chwile miauczal i podskakiwal trzesac raczkami jakby sie czegos wystraszyl... Dziewczyny co tu robic z tym cyckowaniem? Karmic go czesciej po te pare minut? Wczoraj ladnie jadl po 20 min i wiecej. Dzisiaj w nocy po 20min,ale w dzien zjadl mi tylko raz o 7.30 z 15min ciagnal i okolo 9 z 10min. Ale jak chce go dostawiac czesciej to sie drze na caly glos i nie chce lapac cyca... Moze to ja cos zle robie? Moze jestem za bardzo zestersowana? Przyznaje ze stresuje mnie jak ciagle mama patrzy mi na rece itd. wiem, ze ona to robi w dobrej wierze, no ale... Przepraszam Was, ze pisze tylko o sobie, ale czuje sie bezradna, denerwuje mnie wiele rzeczy. Dziekuje, ze moglam sie tutaj wyzalic... Nawet jesli nie dotrwalyscie do konca moich wypocin...
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Noż ku.wa! Teraz mąż do mnie zadzwonił, że napisała do niego ta właśnie koleżanka z parteru czy u mnie wszystko w porządku.. bo się nie odzywam..czy nie jestem w szpitalu czasem.. bo nie odpisałam od razu, a minęło ledwo pół godz?
|
|
|
|
#1254 |
|
Raczkowanie
|
Lachryma kochana widze, ze mamy podobny problem... Uhhh musimy dac rade!!!
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ja tez mam juz dość, do ciężkiej ... (pi, pi pi) ... no ile mozna pisać ,,urodziłaś?" Czy Ci ludzie zdurnieli do reszty? Co oni sobie myślą, że urodze i za godzine powysylam do wszytskich sms-y, żeby jak sępy mogli się zlecieć do szpitala i oglądać mnie w stanie, w którym pewnie ja sama nawet nie chciałabym na siebie patrzeć ... Jak ja mam już tego dosyć Chyba też będę nie miła i zacznę odpisywać ,,odpier.... się! " aaaaaaaaaaaaaa ... mam ochote krzyczeć
|
|
|
|
#1256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
rzucam jednym okiem to nie tylko ja mam problemy na poczatku a juz myslalam ze tylko mi nie idzie.. pozniej podczytam.
prosze napiszcie jak to napisallyscie o ten roczny bo chce to dzis zawiesc do pracy a nie wiem co i jak czy to moze byc ze chce blabla bla o roczny urlop macierzynski czy ze najpierw te 24 tyg mac a pzniej rodzicielski bodajrze? |
|
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorszy jest moment, kiedy po dlugim histerycznym placzu widze lezke w jej oku. to jest noz w serce dla mnie. sama zaczynam ryczec jak wol Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1259 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bedziesz spokojniejsza, to i karmienie łatwiej pójdzie, najgorzej jak ktos na ręce sie gapi. Jesteś wspaniałą matką i to ty wiesz co dla Twojego maleństwa nalepsze Cytat:
|
||
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na razie mówię, że termin mam do 2-go, więc jeszcze kupa czasu. A tak w ogóle... nasze dzieci od dziś będą lewkami!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

).

za tydzień i oby sie rozkręciło.
. I się martwię. Bardzo Was proszę o magiczne kciuki. Moja ostatnia wizyta przed szpitalem, chciałabym żeby wszystko było dobrze.
za wizytę

(

Laura odchudza mame.

Chyba też będę nie miła i zacznę odpisywać ,,odpier.... się! "