Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-23, 10:22   #1231
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Trzymajcie kciuki. Dzisiaj mamy konsultacje kardiologiczną i jąk będzie wszystko ok to idziemy do domu. Tylko nie wiem, czy dziś czy jutro.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 10:26   #1232
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

dobry

noc zaliczam do spokojnych i w miarę się wyspałam (Tż też mam nadzieję ).

Jestem juz po sniadanku, pranie już się kończy prać, dziś mam w planach wyczyścić do końca wózek i umyć łóżeczko. Wczoraj mi przyszła paczka z wanienką, prześcieradłami i przewijakiem także mam już wszystko gdyby Adaśko chciał już przyjść na świat. Brakuje mi tylko aptecznych rzeczy, ale to dopiero w sierpniu, bo na razie bardzo krucho z kasą

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
hej kobiety!
pora cudna, w sam raz na zwierzenia... komorka z oporami, ale pozwala pisac.

dostaje wlasnie pier*olca, nawlazilo mi komarow, choc swiatlo swiece dopiero jak okno zamkne! i jestem cala pogryziona, nawet na dloniach, na malych palcach mam bable :\

poza tym mam stresa i dziki natlok mysli, kiedy ja sie wyspie...?

pozdrawiam Was, szczegolnie nocne kluby laktacyjne, gratuluje nowych maluszkow i prosze o kciuki dla nas .Kasie dwie mam czuja, ze urodzimy w jeden dzien
Współczuje komarów no i nieprzespanej nocy. Nie wiem kiedy Ty się wyśpisz, ale jak nie w szpitalu, to później już na pewno nie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Cześć,
Witam się w dniu terminu porodu czyli 41 tc?

miałam 2 skurcze takie inne niż zwykle, ale przeszło na razie....
wstałam bo musiałam coś zjeść
ponadrabiam, trochę i do wyrka
za tydzień i oby sie rozkręciło.

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie
Gratuluje kolejnym mamusią, na razie jestem w połowie nadrabiania bo sporo naskrobałyście :P
Wczoraj pół dnia spędziłam z tż w szpitalu ale załatwiliśmy co trzeba, znowu robili ktg i nic nie wychodzi na nim.
Termin cc mam na 29 lipca, czyli następny poniedziałek. Mam się zgłosić 7.15 nad czczo pod izbę przyjęć, większość papierologi mam już za sobą, potem pojechaliśmy do fajnego sklepu co znalazłam z all i dokupiliśmy rzeczy do szpitala i parę innych, więc większość wyprawki też z głowy ^^
Ja wracam do nadrabiania
A jakby Igor miał zamiar wyjść przed poniedziałkiem (na co się nie zapowiada) to mam też skierowanko
Fajnie, że znasz juz termin

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość

Witajcie.
Dzisiaj mam wizytę, więc bardzo proszę o kciuki. Opuchlizna z nóg po nocy nie zeszła całkowicie, a ciśnienie 141/89. I się martwię. Bardzo Was proszę o magiczne kciuki. Moja ostatnia wizyta przed szpitalem, chciałabym żeby wszystko było dobrze.
mocne za wizytę

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

Spałam kiepsko, brzuch mi autentycznie przeszkadza. Do wc wstaje jak 100-letnia babcia...
Idę prysznic wziąć. Mam dzis wizytę u diabetologa, trzymajcie kciuki aczkolwiek kiepsko u mnie z cukrami ostatnio

Co do endo po porodzie. Moj kazał zrobić mi TSH 3 miesiące po porodzie i jeśli będzie w normie to wizyta za rok tylko że ja tabletek nie musiałam brać

aha jest przełom odpadł mi duży kawał czopa
Jutro mam wizytę u gina to zobaczymy co i jak. TZ jest po.srany z przerażenia
za wizytę i za czopa

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

zazdroszczę.. u mnie kolejny dzień upałów i w najbliższych dniach w ogóle nie zapowiadają deszczy czy burz.. tylko coraz wyższą temp...
Przeraża mnie to, na niedzielę zapowiadają do 35 stopni

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

Tak w ogóle to dzień dobry
Dziś skończyłam pełny 39 tydzień czyli zaczynam 40! W poprzedniej ciąży Małgoś urodziła się 8 dni przed terminem, ta mała już o 1 dzień się leni
Za 40 tc i oby się ruszyło.

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
Hejo

witam się w w 39 tygodniu

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry w 39 tygodniu

Marionette śliczny ten Twój synuś
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 10:27   #1233
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Ja kupilam sobie takie butelki edit: z MAM
Co odkrecany maja dol i gore i sie je tylko myje i wstawia do mikrofali i sie sterylizuja one tak.
No ale mam nadzieje ze mlody bedzie ssal cycka ladnie i nie beda mi one i laktator potrzebne.
W ogole to krecilam sobie dzis sutki i sciskalam mocno i mnie to nic nie boli. A jak laktatorem ciagnelam to mile to bylo
No i wzielam lusterko i przylozylam do cycka blisko i stwierdzilam ze duze one sa, a tak z gory nie wygladaja

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423

Edytowane przez Samantha7
Czas edycji: 2013-07-23 o 10:33
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 10:35   #1234
enlevee
Zakorzenienie

A więc z nadrabiania:

Marionette: śliczny maluszek, ogromne gratulacje!

Misiaczka: brawa za czopa, porodzik już niedługo

Surka: wiadomo już kiedy wychodzicie, czy dalej Was tak zwodzą??

Aremalgos, Rasha, Yevele: za tygodnie, już jest bardzo poważnie

Samatha- Twoją teściową bym chyba potraktowała siłą, podziwiam, że masz jeszcze energię wysłuchiwać tych jej głupot

Ona8686- Hmmm będę go właśnie obserwować, chociaż powiem szczerze, że odkąd dajemy ten delicol to i tak noce są lepsze od tych początkowych

She: za termin cc!

Ewusia: ze tak ładnie sobie radzisz no i Tz tak Ci pomaga i wspiera. Naprawdę aż miło się to wszystko czyta co piszesz!

Dzoan- bo Lolek chce być lwem z krwi i kości, a nie tym z pierwszego dnia tak to sobie tłumacz!

Nasza noc o dziwo dzisiaj lepiej, mały spał w miare ładnie! Wczoraj zmniejszyłam mu porcje jedzeniowe do 50-60ml, bo coś mi się wydaje, że go bolał brzuszek wczorajszej nocy z przejedzenia. Mam tak łapczywe dziecko, że jakby butla miała 500ml to by pochłonął 500.. dzisiaj mamy w planach wyjscie na ogród i ja gotuję obiad dla całej familii bedzie to co ja lubię, a nie same polskie schabowe chociaz i na nie nie mam co narzekać
Powiem Wam, że ja codziennie rano, jak odwożę Tżta na tramwaj i zostawiam małego na 15min z teściem lub teściową się maluję i ładnie ubieram i od razu mi jakoś lepiej Obecnie waga kształtuje się na poziomie tej z 5 msc ciąży- zostało 9 kg i oby zleciało jak najszybciej Nie wyglądam źle, wyglądam dobrze w sumie (skromność ), ale jednak to nie jest TO
Smoczek mojego bardzo uspokaja, bo on wiecznie by mielił tą małpią mordeczką, więc mu daję

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

AAA.. no i KAROLAJN!! śniło mi się, że podrzuciłaś mi Hanię na noc jak płakała i potem Cię szukałam po całym mieście z dwoma wózkami i ze łzami w oczach
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-07-23 o 10:33
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 10:46   #1235
Margosia__
Zakorzenienie

Surka
En... gratuluje nocy Oby z każdą było lepiej

Kathe My nie wyparzamy Bosz ale jesteśmy wyrodni

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 10:56   #1236
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

hejka, przepraszam, ze jestem poza watkiem, ale niestety wiekszosc rzeczy nie idzie po mojej mysli. po pierwsze polog nie jest dla ludzi. jestem oslabiona i obolala, ledwo daje rade wziac prysznic. czesto kreci mi sie w glowie i od porodu spalam cale 5 godzin :/ jestem wykonczona.
i druga rzecz- karmienie (
Mala bardzo malo je, ucieka glowka od piersi, pomimo tego, ze dlugo juz nie jadla. wscieka sie przy karmieniu, prezy ze zlosci i nie pije. noc byla fatalna... musialam jej dac troszke mm, zeby choc troche sie przespala. maz dzis przywozi kapturki- moze bedzie lepiej. boje sie, ze jak zacznie spadac duzo na wadze, bo nas nie wypuszcza. mam dosyc..

Stary 2013-07-23, 10:58   #1237
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
hejka, przepraszam, ze jestem poza watkiem, ale niestety wiekszosc rzeczy nie idzie po mojej mysli. po pierwsze polog nie jest dla ludzi. jestem oslabiona i obolala, ledwo daje rade wziac prysznic. czesto kreci mi sie w glowie i od porodu spalam cale 5 godzin :/ jestem wykonczona.
Mala bardzo malo je, ucieka glowka od piersi, pomimo tego, ze dlugo juz nie jadla. wscieka sie przy karmieniu, prezy ze zlosci i nie pije. noc byla fatalna... musialam jej dac troszke mm, zeby choc troche sie przespala. maz dzis przywozi kapturki- moze bedzie lepiej. boje sie, ze jak zacznie spadac duzo na wadze, bo nas nie wypuszcza. mam dosyc..

A nie możesz poprosić położnych o pomoc? Pokazać jak przystawiać, żeby Mała dobrze złapała?

Trzymamy kciuki, żeby było coraz lepiej i żebyście obie odpoczęły w końcu!

Mały
Stary 2013-07-23, 11:00   #1238
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki. Dzisiaj mamy konsultacje kardiologiczną i jąk będzie wszystko ok to idziemy do domu. Tylko nie wiem, czy dziś czy jutro.

Trzymam kciuki!
o 7:30 wstał mój mąż i pomasowal kręgosłup. Spalam 3h po tym jaka radość! no ale teraz boli znowu:-( wstaje, poruszam się trochę... Ja już nie chce brzuszka :-(

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 11:00   #1239
Rockyyy
Zakorzenienie

Siemaneczko

Moje dziecko dało mi sie wyspać.Powiedzmy bo mnie snu od 4 lipca nigdy nie za mało
Wstała o 24,potem o 3.30 punktualnie,o 6,a o 7 musiała jeszcze dojesc sobie i spała do 9.45 a ja z nią

Teraz aktualnie spi w wozku.Marudziłaaaaaa wiec wpakowałam ją do wozka bo mi az slabo z glodu bylo i pojechałam z nią do kuchni,odstawiłam ją ,zjadłam,wziełam prysznic...a Laura moze dała sie nabrac ze jest na spacerze i nie bujałam jej wogóle tylko ten kawałek się karnęła.Chce uniknąć jakiegokolwiek bujania i usypiania w ten sposob.Oby sie udało

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
pozdrowienia od Trójmiejskiego klubu laktacyjnego

Zamojska mleczarnia tez pozdrawia
Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

Na początek serdeczne gratulacje dla nowo rozpakowanych
I oczywiście kciuki dla tych,które są jeszcze w dwupaku

U mnie ciężko,bo padam ze zmęczenia,jeszcze nie ogarniam tego nadmiaru obowiązków,ale mam nadzieję że powoli się wszystko ułoży. Marzę o 8 godzinach spokojnego,niczym niezakłóconego snu Muszę się wam pochwalić,że waga mi wróćiła do tej sprzed ciąży,z czego bardzo się cieszę Walczę cały czas z brzuchem,który stał się galaretkowaty-choć myślałam że będzie gorzej,że flaczek będzie. Smaruję 2xdziennie serum ujędrnającym,mam nadzieję że pomoże. Tęsknie za normalną aktywnością, za rowerem, areobikiem, czy chociażby za tym żeby móc przynieść zakupy,no i za przytulankami z tż no ale jeszcze kilka tygodni. Laktacja poszła trochę do przodu, mleka jest więcej i częściej,ale mała i tak się tym nie najada i dokarmiamy mm w dalszym ciągu. Jutro wizyta u pediatry,a w piątek Gabi będzie mieć 2 tygodnie

Oj Baloniku mnie sie marzy i nawet 10 h snu

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Cześć,
Witam się w dniu terminu porodu czyli 41 tc?

miałam 2 skurcze takie inne niż zwykle, ale przeszło na razie....
wstałam bo musiałam coś zjeść
ponadrabiam, trochę i do wyrka
moze przyjdą te właściwe? nie znasz dnia ani godziny
Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Jaki tu spokoj nanana

Zgaduj zgadula - co mnie wlasnie obudzilo?

Dziecko - nie
Skurcze - nie
Glod - tak!!

Mój wilczy apetyt daje o sobie znac

Pozdrawiam karmiące i dwupaczki i gratuluje Irmith i Marionette
Kochana ja w ostatnie dwa tyg.przed porodem przytyłam dodatkowe 2 kg wlasnie przez wilczy głod ale co tam,jadłam no bo jak inaczej? zrzuci sie

Zostały mi 3 kg do zrzucenia Laura odchudza mame.

Edytowane przez Rockyyy
Czas edycji: 2013-07-23 o 11:05
Rockyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 11:04   #1240
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Jestem juz po sniadanku, pranie już się kończy prać, dziś mam w planach wyczyścić do końca wózek i umyć łóżeczko. Wczoraj mi przyszła paczka z wanienką, prześcieradłami i przewijakiem także mam już wszystko gdyby Adaśko chciał już przyjść na świat. Brakuje mi tylko aptecznych rzeczy, ale to dopiero w sierpniu, bo na razie bardzo krucho z kasą

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki!
o 7:30 wstał mój mąż i pomasowal kręgosłup. Spalam 3h po tym jaka radość! no ale teraz boli znowu:-( wstaje, poruszam się trochę... Ja już nie chce brzuszka :-(
Już niedługo

Czyści mnie od rana... Będzie porodzik?

Mały
Stary 2013-07-23, 11:06   #1241
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Margos- panie z dzialu noworodkow juz nie moga na mnie patrzec:/ Byly pare razy i razem cos probowalismy. Malej udaje sie zlapac i zassac po wielu wielu probach. possie 3-5 minut i albo usypia albo puszcza cycka i znowu wpada w zlosc. kolejne podejscie od razu do przystawienia koncza sie mega afera. jesli juz cudem po dlugiej " walce" uda jej sie zassac i ciagnie ( udaje sie jej tylko z 1 piersi), to karmienie trwa doslownie chwilke, bo albo puszcza albo zasypia. a slysze jak burczy jej w brzuszku.

Stary 2013-07-23, 11:09   #1242
dzoan
Zakorzenienie

Trzymajcie mnie.. dostałam smsa od koleżanki z parteru (matki mojej chrześnicy) 'hej..co u Ciebie..jesteś w domu czy w szpitalu? nic się nie odzywasz..niepokoję się o Ciebie' I jak mam to odebrać? Jakbym mogła w każdej chwili umrzeć? Czy jakby moja ciąża była zagrożona? A może jakbym była sierotą i nie potrafiła urodzić dziecka w porę? Ten sms przy 'urodziłaś już?', to dopiero w.urw!
Cholera może mam co dzień wszystkim meldować o moim samopoczuciu..nic tylko siedzieć i napierd.. po klawiaturze telefonu..
Przepraszam Was za tego nerwa

surka dla Was i obyście dzisiaj wyszły do domku..

enlevee no dobra nie dziś, to jutro niech wychodzi, bo mamusia przy końcu nabawi się nerwicy od tych głupich smsów stukniętych znajomych
Ale masz żarłoczka W sumie mu się nie dziwię, tez lubię jeść Fajnie, że teście dają Ci troszkę czasu dla siebie, malucha przypilnują, żebyś mogła się ogarnąć Ciążowe kg-y zrzucisz nim się obejrzysz A sen Trzeba było jej szukać po klubach, pewnie sobie poszła zaszaleć

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 11:12   #1243
Rockyyy
Zakorzenienie

Samantha

She fajnie ze masz juz termin,nastroisz sie psychicznie no i juz jedną cc masz za sobą wiec ogarniasz co i jak za zakupki

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dziewczyny
czytam blogi i patrzcie:

http://swiatgabi.blogspot.co.uk/

dziewczyna urodziła córeczkę kilka dni temu.
mała ma alergie na coś.
niewiadomo na co ((( wykluczyli pokarmy
kazali jej odstawić kosmetyki, makijaż, proszki itp.
poczytajcie sobie
biedna ta maleńka!!!!

dlatego jestem PRZECIWNA makijażowi do porodu!!!
bo nigdy NIE WIESZ co może uczulać!!![COLOR=Silver]
(
Ja pojechałam naturalna,w tym dniu wyspana byłam Od rana cos czułam i zrobilam sobie poranek pieknosci łącznie z mega pielęgnacją włosów.
Chciałam tylko się w koczek fajny uczesac ale tu lewatywa,usg ,ktg a po ktg juz szybko na porodówke i nie było kiedy rodziłam w rozpuszczonych ale nie przeszkadzały
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
no na 15 ide na masaz szyjki
moze po tym cos sie ruszy!!

nawet moj tz bardzo zniecierpliwiony juz czekaniem, az niemozliwe
Domciątko a miałaś juz wczesniej masaz? Chyba na poprzednim watku pisałaś ale juz nie doczytałam co i jak z nim było.Bolesny jest? Tak z ciekawosci pytam...
Stary 2013-07-23, 11:13   #1244
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Margos- panie z dzialu noworodkow juz nie moga na mnie patrzec:/ Byly pare razy i razem cos probowalismy. Malej udaje sie zlapac i zassac po wielu wielu probach. possie 3-5 minut i albo usypia albo puszcza cycka i znowu wpada w zlosc. kolejne podejscie od razu do przystawienia koncza sie mega afera. jesli juz cudem po dlugiej " walce" uda jej sie zassac i ciagnie ( udaje sie jej tylko z 1 piersi), to karmienie trwa doslownie chwilke, bo albo puszcza albo zasypia. a slysze jak burczy jej w brzuszku.
Kochana nawet jak patrzeć nie mogą to wołaj niech Ci pomagają
Ja mam płaskie brodawki i też za chiny na początku Małego nie mogłam przystawić, położna była u mnie co chwilę i na 4 ręce miałyśmy problem
Ja trzymałam Mu rączki, żeby nie wierzgał a położna główkę i moją pierś i Mu wkładała- jak zaczęłam się śmiać, że muszę ją do domu zabrać bo na 4 ręce sama nie dam rady to mówiła, że musimy się siebie dopiero nauczyć

Zarówno Ty jak i Mała, ale dacie radę
Na zasypianie patentu nie miałam Możesz spróbować przecierać ją wilgotną chusteczką, albo łaskotać gołe stopki

Mały
Stary 2013-07-23, 11:13   #1245
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow

Cytat:

Trzymam jednak kciuki, żeby udało się karmienie.

En wszystko zależy od wyników

kurcze, mała ma ponad 3 tyg., a ją tylko tydzień byłam w domu:banghead:

Stary 2013-07-23, 11:14   #1246
dzoan
Zakorzenienie

lachrymia kurcze, ale co te panie od noworodków mówią.. że to Mała nie potrafi chwytać i trzeba ją tego nauczyć czy Twoje piersi też jej troszkę utrudniają czy co? Przykro mi, że tak się męczycie.. no i jeszcze Twoja regeneracja trwa dłużej

Stary 2013-07-23, 11:17   #1247
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Witam się z Franiem na rękach. Młody przespał noc i teraz będzie mi pewnie buszował.
Wczoraj jak padł o 21 tak obudził sie na jedzenie o 1:20 mocnym płaczem (jak to zwykle bywa). W miedzy czasie dostał tylko herbatki i może gdyby nie zle chodzący zegarek Tż to mleczko byłoby po 3h jak to bywa. A tak mąż myślał, że jeszcze nie pora i nie dawał. Chciał mi zagłodzić dziecko dobrze, ze samo się upomniało A potem już standardowe pobudki co 3h.
Dobra, Franek zasypia przy piosence "Zuzia lalka nieduża" Może w końcu zjem śniadanie i Was ponadrabiam.
Laura śpi przy radiu Eska
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41913332]śniadanieeee? a co to jeeeest?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
To jest moj pierwszy posiłek,czasem jedzony w mega biegu i bardzo pozno.
Cytat:
Oczywiście, że przesypia. Czasem się obudzi na picie, ale śpi dalej. Tyle, że ja mam załączone coś w głowie, żeby sprawdzić czy się nie odkryła, czy oddycha itd. Świr jakiś.

Właśnie dostałam paczkę. Dziewczyna z końskiego forum chciała się pozbyć wkładek laktacyjnych i kremu Maltan! Dostałam ponad 1,5 paczki wkładek + cały Maltan i mam jej zapłacić całe 16 zł za przesyłkę! No kocham ludzi

Tak w ogóle to dzień dobry
Dziś skończyłam pełny 39 tydzień czyli zaczynam 40! W poprzedniej ciąży Małgoś urodziła się 8 dni przed terminem, ta mała już o 1 dzień się leni
Ale fajnie ze laska tak je oddała Są jeszcze fajni ludkowie na tym swiecie

Roxi for you

Agrafkadla Ciebie tez

Misiaczka za czop

Aremalgos 39 tc to juz prawie koniec Laura urodzila sie w 39 tc wg usg i tak jej wpisano do ksiazeczki.

Surka
Stary 2013-07-23, 11:20   #1248
d0tkaaa
Zakorzenienie

czesc my juz w domu ... na poczatku mam pytanie jak napisac ten nieszczesny wniosek o roczny 80% szukam i znalesc nie moge...

a tak to ogarniam sie z nowa sytuacja czuje sie troche jak w jakims amoku.. :P

mam mały problem z kp .. mam mleka w cholere ale mala chyba przyzwyczaila sie do kp na lezaco... i na siedzaco sie krztusi co jakis czas bo je za lapczywie a ja strach.. w nocy myslalam ze bede odciagac i dawac jej z butli ale narazie walcze musimy sie zgrac... oglnie ogarnianie itp ale jakos daje rade bedzie mnie wiecej jak wprowadzw jakis rytm.tesknie za wami bardzo !! wieczorami moze mi sie uda cos podczytac... pozniej wam wkleje zdjecie mojej mordki bo tz wziol moj tel i nie mam z czego zgrac..

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 11:21   #1249
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Madi gdzie jesteś?

hej
Jestem, ale od rana oczywiście telefony, smsy no już mam dość....

Chyba też będę wredna i albo nie będę odpisywać/odbierać albo komuś coś niemiłego napiszę!!!
WRRRR

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 11:22   #1250
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

She fajnie ze masz juz termin,nastroisz sie psychicznie no i juz jedną cc masz za sobą wiec ogarniasz co i jak za zakupki

Ja pojechałam naturalna,w tym dniu wyspana byłam Od rana cos czułam i zrobilam sobie poranek pieknosci łącznie z mega pielęgnacją włosów.
Chciałam tylko się w koczek fajny uczesac ale tu lewatywa,usg ,ktg a po ktg juz szybko na porodówke i nie było kiedy rodziłam w rozpuszczonych ale nie przeszkadzały
Jasne, że ogarniam i zdaję sobie sprawę z bólu na początku itd..babka chciała mi na nowo tłumaczyć jak to przebiega ale jej powiedziałam że dobrze pamiętam :P jedynie pytałam się czy u nich też 4 dni się leży i tam samo mają, jedyne co to bd podpięta po operacji pod monitory ( coś czego nie było podczas pierwszej cc).
Ja mam podcięte włosy więc nie bd problemu, mało kiedy lubie robić kucyk :P
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 11:28   #1251
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Kochana nawet jak patrzeć nie mogą to wołaj niech Ci pomagają
Ja mam płaskie brodawki i też za chiny na początku Małego nie mogłam przystawić, położna była u mnie co chwilę i na 4 ręce miałyśmy problem
Ja trzymałam Mu rączki, żeby nie wierzgał a położna główkę i moją pierś i Mu wkładała- jak zaczęłam się śmiać, że muszę ją do domu zabrać bo na 4 ręce sama nie dam rady to mówiła, że musimy się siebie dopiero nauczyć

Zarówno Ty jak i Mała, ale dacie radę
Na zasypianie patentu nie miałam Możesz spróbować przecierać ją wilgotną chusteczką, albo łaskotać gołe stopki
i nas jest podobnie- brodawki raczej plaskie, 2 pary rak sa do tego potrzebne. nie pomagaja mi tez miny tych poloznych :/

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
lachrymia kurcze, ale co te panie od noworodków mówią.. że to Mała nie potrafi chwytać i trzeba ją tego nauczyć czy Twoje piersi też jej troszkę utrudniają czy co? Przykro mi, że tak się męczycie.. no i jeszcze Twoja regeneracja trwa dłużej
ze poniekad wina brodawek ( dlatego dzis startuje z kapturkami), a dwa Oliwia tez srednio ma ochote wspolpracowac :/ szybko sie wscieka i wtedy nici z karmienia. a raczki to nocy swoje wlasne prawie zjadla :banghead:

Stary 2013-07-23, 11:28   #1252
Marionette18
Raczkowanie

Witam!
Niestety z nadrabiania nici... Wczoraj zaczelam, ale moja domowa syrena strazacka zalaczyla alarm i musialm biec gasic pozar

Dziekujemy z Franiem za wszystkie mile slowa!

U nas niby dobrze, a jednak ja caly czas sie niepokoje ze maly nie wystarczajaco zjada. Byla u nas dzisiaj srodowiskowa i schudl 300g. Kazala wiecej go przystawiac, ale mamy ten problem ze on zaraz zasypia i nie moge go dobudzic. Smyram po nozkach, raczkach, szyjce. NIC! Jak mu wyciagne cyca i chce wlozyc drugi raz to juz buzi nie chce otworzyc. Boje sie ze wypija tylko mleko I fazy. Taka czuje sie bezradna

Oczywiscie milion porad od innych ktore tylko mnie stresuja. Typu odciagaj i dawaj butle, nie odciagaj, przystawiaj, jak nie chce to nie przystawiaj, budz go, nie budz go. Mozna zwariowac. Nawet probowalam juz tym odciaganiem bo pomyslalam, ze z butli lepiej mu bedzie szlo, ale nic mi sie nie odciagalo. Ogolnie mam wrazenie, ze lepiej bym sobie dala rade bez presji innych, wczuwajac sie w to co mi instynkt i serce mowia...

Sprawa druga mama i Tz zupelnie sie nie dogaduja. W domu atmosfera taka ze siekiera w powietrzu staje. Nie mam juz sily na lagodzenie wszystkiego... Mama caly czas nam daje milion dobrych rad. Przyznaje, ze czasami jej slucham, ale czasem mnie denerwuje jak za kazdym razem gdy dochodze do Franka mowi, nie bierz go bo potem sie rozpiesci ze nie dasz rady, a najchetniej sama by go 'dzigu dzigu' ciagle. Ogolnie maly jest placzliwy i strachliwy. Spal dzisiaj ze mna i byl spokojny a w lozeczku co chwile miauczal i podskakiwal trzesac raczkami jakby sie czegos wystraszyl...

Dziewczyny co tu robic z tym cyckowaniem? Karmic go czesciej po te pare minut? Wczoraj ladnie jadl po 20 min i wiecej. Dzisiaj w nocy po 20min,ale w dzien zjadl mi tylko raz o 7.30 z 15min ciagnal i okolo 9 z 10min. Ale jak chce go dostawiac czesciej to sie drze na caly glos i nie chce lapac cyca... Moze to ja cos zle robie? Moze jestem za bardzo zestersowana? Przyznaje ze stresuje mnie jak ciagle mama patrzy mi na rece itd. wiem, ze ona to robi w dobrej wierze, no ale...

Przepraszam Was, ze pisze tylko o sobie, ale czuje sie bezradna, denerwuje mnie wiele rzeczy.

Dziekuje, ze moglam sie tutaj wyzalic... Nawet jesli nie dotrwalyscie do konca moich wypocin...

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 11:30   #1253
dzoan
Zakorzenienie

Noż ku.wa! Teraz mąż do mnie zadzwonił, że napisała do niego ta właśnie koleżanka z parteru czy u mnie wszystko w porządku.. bo się nie odzywam..czy nie jestem w szpitalu czasem.. bo nie odpisałam od razu, a minęło ledwo pół godz? Szału można dostać.. Ja pierd.! 3 min. próbowałam coś odpisać, ale mam takiego nerwa, że czekam aż przejdzie..bo zaraz dosram po chamsku

Stary 2013-07-23, 11:31   #1254
Marionette18
Raczkowanie

Lachryma kochana widze, ze mamy podobny problem... Uhhh musimy dac rade!!!

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 11:32   #1255
idzia111
Zakorzenienie

Hej,

ja tez mam juz dość, do ciężkiej ... (pi, pi pi) ... no ile mozna pisać ,,urodziłaś?" Czy Ci ludzie zdurnieli do reszty? Co oni sobie myślą, że urodze i za godzine powysylam do wszytskich sms-y, żeby jak sępy mogli się zlecieć do szpitala i oglądać mnie w stanie, w którym pewnie ja sama nawet nie chciałabym na siebie patrzeć ...

Jak ja mam już tego dosyć Chyba też będę nie miła i zacznę odpisywać ,,odpier.... się! " aaaaaaaaaaaaaa ... mam ochote krzyczeć
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 11:35   #1256
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
czesc my juz w domu ... na poczatku mam pytanie jak napisac ten nieszczesny wniosek o roczny 80% szukam i znalesc nie moge...

a tak to ogarniam sie z nowa sytuacja czuje sie troche jak w jakims amoku.. :P

mam mały problem z kp .. mam mleka w cholere ale mala chyba przyzwyczaila sie do kp na lezaco... i na siedzaco sie krztusi co jakis czas bo je za lapczywie a ja strach.. w nocy myslalam ze bede odciagac i dawac jej z butli ale narazie walcze musimy sie zgrac... oglnie ogarnianie itp ale jakos daje rade bedzie mnie wiecej jak wprowadzw jakis rytm.tesknie za wami bardzo !! wieczorami moze mi sie uda cos podczytac... pozniej wam wkleje zdjecie mojej mordki bo tz wziol moj tel i nie mam z czego zgrac..
Super, że już w domu

Cytat:
Noż ku.wa! Teraz mąż do mnie zadzwonił, że napisała do niego ta właśnie koleżanka z parteru czy u mnie wszystko w porządku.. bo się nie odzywam..czy nie jestem w szpitalu czasem.. bo nie odpisałam od razu, a minęło ledwo pół godz? Szału można dostać.. Ja pierd.! 3 min. próbowałam coś odpisać, ale mam takiego nerwa, że czekam aż przejdzie..bo zaraz dosram po chamsku
masakra:banghead:

Stary 2013-07-23, 11:35   #1257
d0tkaaa
Zakorzenienie

rzucam jednym okiem to nie tylko ja mam problemy na poczatku a juz myslalam ze tylko mi nie idzie.. pozniej podczytam.

prosze napiszcie jak to napisallyscie o ten roczny bo chce to dzis zawiesc do pracy a nie wiem co i jak

czy to moze byc ze chce blabla bla o roczny urlop macierzynski czy ze najpierw te 24 tyg mac a pzniej rodzicielski bodajrze?

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 11:36   #1258
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Lachryma kochana widze, ze mamy podobny problem... Uhhh musimy dac rade!!!
ja tam bede walczyc, bardzo mi zalezy na kp. wiem, ze to dla niej najzdrowsze.
najgorszy jest moment, kiedy po dlugim histerycznym placzu widze lezke w jej oku. to jest noz w serce dla mnie. sama zaczynam ryczec jak wol

Stary 2013-07-23, 11:40   #1259
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Witam!
Niestety z nadrabiania nici... Wczoraj zaczelam, ale moja domowa syrena strazacka zalaczyla alarm i musialm biec gasic pozar

Dziekujemy z Franiem za wszystkie mile slowa!

U nas niby dobrze, a jednak ja caly czas sie niepokoje ze maly nie wystarczajaco zjada. Byla u nas dzisiaj srodowiskowa i schudl 300g. Kazala wiecej go przystawiac, ale mamy ten problem ze on zaraz zasypia i nie moge go dobudzic. Smyram po nozkach, raczkach, szyjce. NIC! Jak mu wyciagne cyca i chce wlozyc drugi raz to juz buzi nie chce otworzyc. Boje sie ze wypija tylko mleko I fazy. Taka czuje sie bezradna

Oczywiscie milion porad od innych ktore tylko mnie stresuja. Typu odciagaj i dawaj butle, nie odciagaj, przystawiaj, jak nie chce to nie przystawiaj, budz go, nie budz go. Mozna zwariowac. Nawet probowalam juz tym odciaganiem bo pomyslalam, ze z butli lepiej mu bedzie szlo, ale nic mi sie nie odciagalo. Ogolnie mam wrazenie, ze lepiej bym sobie dala rade bez presji innych, wczuwajac sie w to co mi instynkt i serce mowia...

Sprawa druga mama i Tz zupelnie sie nie dogaduja. W domu atmosfera taka ze siekiera w powietrzu staje. Nie mam juz sily na lagodzenie wszystkiego... Mama caly czas nam daje milion dobrych rad. Przyznaje, ze czasami jej slucham, ale czasem mnie denerwuje jak za kazdym razem gdy dochodze do Franka mowi, nie bierz go bo potem sie rozpiesci ze nie dasz rady, a najchetniej sama by go 'dzigu dzigu' ciagle. Ogolnie maly jest placzliwy i strachliwy. Spal dzisiaj ze mna i byl spokojny a w lozeczku co chwile miauczal i podskakiwal trzesac raczkami jakby sie czegos wystraszyl...

Dziewczyny co tu robic z tym cyckowaniem? Karmic go czesciej po te pare minut? Wczoraj ladnie jadl po 20 min i wiecej. Dzisiaj w nocy po 20min,ale w dzien zjadl mi tylko raz o 7.30 z 15min ciagnal i okolo 9 z 10min. Ale jak chce go dostawiac czesciej to sie drze na caly glos i nie chce lapac cyca... Moze to ja cos zle robie? Moze jestem za bardzo zestersowana? Przyznaje ze stresuje mnie jak ciagle mama patrzy mi na rece itd. wiem, ze ona to robi w dobrej wierze, no ale...

Przepraszam Was, ze pisze tylko o sobie, ale czuje sie bezradna, denerwuje mnie wiele rzeczy.

Dziekuje, ze moglam sie tutaj wyzalic... Nawet jesli nie dotrwalyscie do konca moich wypocin...
a może trzeba zacząć o tego, żeby pozbyć się jednak mamy?
Bedziesz spokojniejsza, to i karmienie łatwiej pójdzie, najgorzej jak ktos na ręce sie gapi.
Jesteś wspaniałą matką i to ty wiesz co dla Twojego maleństwa nalepsze

Cytat:
Stary 2013-07-23, 11:42   #1260
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Hej,

ja tez mam juz dość, do ciężkiej ... (pi, pi pi) ... no ile mozna pisać ,,urodziłaś?" Czy Ci ludzie zdurnieli do reszty? Co oni sobie myślą, że urodze i za godzine powysylam do wszytskich sms-y, żeby jak sępy mogli się zlecieć do szpitala i oglądać mnie w stanie, w którym pewnie ja sama nawet nie chciałabym na siebie patrzeć ...

Jak ja mam już tego dosyć Chyba też będę nie miła i zacznę odpisywać ,,odpier.... się! " aaaaaaaaaaaaaa ... mam ochote krzyczeć
Piona!
Ja na razie mówię, że termin mam do 2-go, więc jeszcze kupa czasu.
A tak w ogóle... nasze dzieci od dziś będą lewkami!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości