Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2012 Ma - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-22, 21:15   #331
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość

Kołobrzeg to dla mnie zdecydowanie za daleko. I miasto a nie wiocha
Ja tam go lubię i mam sentyment Ale fakt - trochę daleko.

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
mój ma 2 górne dwójki, 1 dolną jedynkę fajnie to wygląda ale coś idzie chyba znowu bo ślina ciurkiem leci

U nas nadal nie ma nic
A w ogole to moja dzisiaj potknęła się i ryk. Nie wyglądało to groźnie. Nie wiedziałam o co chodzi, a tu okazało się, że ugryzła się w język - dojrzałam przypadkiem podczas karmienia. Także nawet dziąsłami można się ugryźć

Cytat:

a co mają chrzciny do tego
Kasa

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Może o kasę chodzi
Ale Sola - gdybym miała w perspektywie kilka kolejnych przespanych nocy nad morzem, to bym jechała, a chrzciny odłożyła na później
Muszę to przemyśleć Żeby to morze było bliżej i nie trzeba było zabierać pół chaty
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 21:18   #332
dzika_kaka
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
nie mam rossmana

to nie doszłaś do tego jaką porą jesteś

jak mu dostarczymy 2 kompanów do piwka w postaci naszych mężów to może nie będzie narzekał

za schudnięcie

cóż te gofry w sobie takiego mają tż chodzi za Tobą od pół roku i nie ulegasz
No to nie zaoszczędzisz se tych 50gr

Wydawało mi się, że doszłam ale jak pofarbowałam włosy to się mogło zdezaktualizować

Mojego się chyba nie da namówić na zmianę koncepcji. Nawet go tą Jagnową paralotnią kusiłam

Obawiam się, że w związku z goframi to może być już wiadomość nieaktualna

Ostatnio mu uległam. I Ty wiesz, że atmosfera w związku od razu jak za starych dobrych lat. Masakra z tymi prostakami no

Cytat:
zjadłabym nawet takiego nieudanego gofra

Może o kasę chodzi
Druga partia wyszła pycha

Ja myślę, że chodzi o urlop nadal. Sola jest chyba zamiejscowa więc obstawiam, że muszą brać wolne, żeby zrobić chrzciny w mieście rodzinnym. Em aj rajt?

Dzisiaj chyba też pójdę wcześniej spać. Wiecie jak ja się dzisiaj wyspałam Dałam Ewce łyżeczkę kaszki do mleka, może to coś pomoże w połączeniu z tym kleikiem...

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 21:25   #333
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Ja myślę, że chodzi o urlop nadal. Sola jest chyba zamiejscowa więc obstawiam, że muszą brać wolne, żeby zrobić chrzciny w mieście rodzinnym. Em aj rajt?
To znaczy zależy jak spojrzeć- zamiejscowa to nie jestem, bo jestem tutaj zameldowana Ale zgadza się pochodzę z innego miasta
Chrzciny chcemy zrobić w naszym rodzinnym mieście, żeby jak najmniej osób musiało dojeżdżać. Może się uda tak zrobić, żeby w ogóle nie brać wolnego - to znaczy tz, ale jeszcze nie wiem jak to tam dokładnie.
W ogóle już lokal mamy zaklepany, a jeszcze nie wiadomo czy chrześni dostaną zaświadczenie No nic najwyżej zjemy, pogadamy i rozjedziemy się do domów
Stary 2013-07-22, 21:28   #334
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzisiaj chyba też pójdę wcześniej spać. Wiecie jak ja się dzisiaj wyspałam Dałam Ewce łyżeczkę kaszki do mleka, może to coś pomoże w połączeniu z tym kleikiem...
Ja chyba też idę dzisiaj wcześniej Może i ja się wyśpię
Widzę, że cały czas walczysz o dłuższy sen Ewci
Mój dzisiaj wszamał 180ml mm, ciekawe czy mu to coś da na sen Moje dorosłe dziecko, niedawno tylko cycuś i cycuś, a tu już 180ml mm

Edytowane przez happy_eve
Czas edycji: 2013-07-22 o 21:30
happy_eve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 21:32   #335
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
U nas nadal nie ma nic

Muszę to przemyśleć Żeby to morze było bliżej i nie trzeba było zabierać pół chaty
U nas też nic
Ale ze 3 razy miałam taką sytuację ( w tym dzisiaj), że Ewa w trakcie jedzenia wybucha spazmatycznym płaczem. Ale to takim jakby histerii dostała. Myślałam, że się sparzyła ale nie. Może za wolno nakładam - też raczej nie. Może więc ją coś w dziąsełkach zabolało od łyżeczki Na dziąsłach na moje oko nic nie widać, śliny akurat teraz brak, biegunki brak i w ogóle wszystko wskazuje na to, że pozostanie łysa i szczerbata

Jakbyśmy jechały grupowo to możemy się podzielić, ktoś bierze basenik, ktoś bierze namiocik itp.

Cytat:
To znaczy zależy jak spojrzeć- zamiejscowa to nie jestem, bo jestem tutaj zameldowana Ale zgadza się pochodzę z innego miasta
Chrzciny chcemy zrobić w naszym rodzinnym mieście, żeby jak najmniej osób musiało dojeżdżać. Może się uda tak zrobić, żeby w ogóle nie brać wolnego - to znaczy tz, ale jeszcze nie wiem jak to tam dokładnie.
W ogóle już lokal mamy zaklepany, a jeszcze nie wiadomo czy chrześni dostaną zaświadczenie No nic najwyżej zjemy, pogadamy i rozjedziemy się do domów
Prawie zgadłam

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Ja chyba też idę dzisiaj wcześniej Może i ja się wyśpię
Widzę, że cały czas walczysz o dłuższy sen Ewci
Mój dzisiaj wszamał 180ml mm, ciekawe czy mu to coś da na sen Moje dorosłe dziecko, niedawno tylko cycuś i cycuś, a tu już 180ml mm
Mi smutno, że niedługo tego cycusia w ogóle nie będzie. Ale z drugiej strony się cieszę. Eh życie

Weź... tak ładnie spała do 3-4. Ja nie wymagam całą noc. No ale żeby wyduźdać 180ml mm z kleikiem koło 20 i spać do 23:30 to jest naprawdę lekka przesada

Stary 2013-07-22, 21:34   #336
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to jest nawykowe wstawanie na jedzenie to nic to nie da. Ale nie wiem jak jest w Waszym przypadku.
A o której dajesz jej jeść? Bo jeśli jest głodna o 23ej to może daj jej jeszcze zanim położysz się spać np. po 22ej.
Stary 2013-07-22, 21:44   #337
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Może o kasę chodzi
Cytat:
Kasa
aaa no tak głupia ja

Cytat:
No to nie zaoszczędzisz se tych 50gr

Wydawało mi się, że doszłam ale jak pofarbowałam włosy to się mogło zdezaktualizować

Mojego się chyba nie da namówić na zmianę koncepcji. Nawet go tą Jagnową paralotnią kusiłam

Ostatnio mu uległam. I Ty wiesz, że atmosfera w związku od razu jak za starych dobrych lat. Masakra z tymi prostakami no
no niestety

ejjjjjjjjjjjjjj a gdzie zdjęcia

czyli doopa ze spotkania

tak myślałam
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 21:58   #338
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to jest nawykowe wstawanie na jedzenie to nic to nie da. Ale nie wiem jak jest w Waszym przypadku.
A o której dajesz jej jeść? Bo jeśli jest głodna o 23ej to może daj jej jeszcze zanim położysz się spać np. po 22ej.
U nas jest taki cykl wieczorny przed 20tą, że ją kąpiemy, butla i spaciu. Od zawsze. Więc nie wiem czemu jej się tak poprzestawiało. I nawykowo się budziła ta 3-4 a teraz przed północą. Jak zagęszczenie nic nie da - a chyba nie da bo coś kwęka, to będę kombinować dalej.

Cytat:
ejjjjjjjjjjjjjj a gdzie zdjęcia

czyli doopa ze spotkania

tak myślałam
Zapomniałam

Póki co to niech jaśnie Państwo Paralotniarstwo się określą kiedy jadą, bo mi to wisi, wolne mam 2 pierwsze tygodnie sierpnia, Wy możecie od 5tego a u nich ni wiadomo...

Żałosne to to

Poszłam spać! Paaaaaa

Stary 2013-07-22, 22:21   #339
goba
Zadomowienie

Cytat:
No to dobrze, że szybko leci. Odmóżdżenie też szybko minie - tydzień i będziesz jak szwajcarski zegarek
Brawo dla tżta, mój to co najwyżej umiałby z tego zestawu ziemniaki ugotować chociaż i to nie do końca, bo kiedyś jak gotował na obiad takie wielkie, to nie przyszło mu do głowy pokroić na mniejsze kawałki i gotował takie 3 wielkie bulwy ziemniaka

A jak mówiłyśmy żeby planować urlopy na sierpień to gdzie była?
mam nadzieję,że minie bo ja na serio się zrobilam jakas taka glupsza po tej ciąży i walę błędy ortograficzne a zawsze mialam 5 i 6 z dyktand
a tż to nigdy nie gotuje,jak mówie mu , ze w dany dzien on gotuje to albo są nalesniki albo kfc na wynos..
ale wjechalam mu na ambicje i powiedzial,że bedzie mi codziennie gotowal jak jest na tacierzynskim
jutro placuszki z cukini na slodko

a o urlopach w sierpniu to chyba nie slyszalam

Cytat:

cóż te gofry w sobie takiego mają tż chodzi za Tobą od pół roku i nie ulegasz

współczuję mieszkania z teściową, ja bym nie dałą rady
no to jedź z nami

ja też nie wiem czy dam radę, ale postanowilam spróbować, nie chce mojej mamy calkowicie obciązac opieką nad Adasiem bo ma już trochę lat i sily nie najlepsze.
A jak z tesciową nie będe w stanie zyc pod jednym dachem, to wyjsciem z tej sytuacji będzie moje zajscie w kolejną ciążę,pójdę na zwolnienie i problem z głowy

Cytat:

niektóre z nas mają dwa razy tyle co Wy nad morze,więc nie macie tak źle...
goba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 23:03   #340
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
STO LAT DLA ULI

ślicznotka i jaka elegancka

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
Ja kupuję od sąsiadów co mają kury Czyli że wiejskie i takie chyba są bo często mi je prosto z kurnika pani wyjmuje
Ale to nie tylko dla Franka, my też je jemy. A jeśli sklepowe, to "zerówki" max "1" innych nie tknę bo moim zdaniem to niehumanitarne...
ja mam od ciotki męża. Od tej co mi królika obiecała

Cytat:
sto lat dla pięknej Jubilatki

Cytat:
Byłyśmy w galerii

No może tż też do Ciebie podobny?

No to niech się tak zorganizuje, żeby to nie kolidowało z naszymi wizażowymi planami

Ja chyba nie chcę oglądać jak jesz kremówkę

Ale wiesz... w Dębkach nie ma klifu dla Pana Paralotniarza
za szoping
może
chciałabym
sugerujesz że jem nieestetycznie?
o!

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
ważyłam się rano..................... ....nie jest dobrze, jednak gofry nie są dietetyczne..............
hmm... już wiem co jutro zjem na śniadanie

Cytat:
Napisane przez goba Pokaż wiadomość
czułam się dziś jak jakaś niesprawna umysłowo,

STO LATEK dla ULUNI !!!
ja sie tak czuje cały czas ostatnio

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
sto lat sto lat!!! dla Ulci oczywiście!!! jest czadowa!

Cytat:
Nawet go tą Jagnową paralotnią kusiłam

Cytat:
Póki co to niech jaśnie Państwo Paralotniarstwo się określą kiedy jadą,

Cytat:
niektóre z nas mają dwa razy tyle co Wy nad morze,więc nie macie tak źle...
o!

Nie chce mi się pisać nic Byłam przed chwilą na rowerze, jestem troche zmęczona, ale było fajnie
Moja nowa bryka daje czadu
Muszę sobie tylko kupić okulary jakieś do jazdy wieczorem, bo muchy się pchają do oczu jak szalone

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Księżna Kejt urodziła syna
Ciekawe gdzie wkleją opis porodu

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 23:04   #341
musso4
Zakorzenienie

STO LAT dla ULENCJI
Stary 2013-07-22, 23:14   #342
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
STO LAT dla ULENCJI

Ide spac

Stary 2013-07-22, 23:25   #343
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
[/COLOR]Księżna Kejt urodziła syna
Ciekawe gdzie wkleją opis porodu
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 23:37   #344
moonie_85
Wtajemniczenie

Dobry wieczór, noc prawie w zasadzie

Jakoś się nie mogę zebrać żeby pisać w ciągu dnia, chociaż tż ostatnio w domu wyjątkowo dużo. No ale w domu ale w pracy A że coś tam ma teraz pilnego to dotrzymuję Frankowi towarzystwa od rana do nocy.. Łaskawie wstaje ostatnio ok 9:00 więc może nie będę narzekać
Dziąsła go bolą okrutnie, trze łapką, płacze, kwili, stęka
Weekend zleciał nam w mgnieniu oka, w sobotę tysiąc rzeczy do zrobienia w domu, tż taras układał bo zaraz lato się skończy a my ciągle w prawie-połowie , w niedzielę wypad do teściów i powrót mocno po nocy
Ale... pamiętacie jak jakiś czas temu pisałam że nam się kotka rozmnożyła pod domem Otóż się rozmnożyła, później wyniosła młode >gdzieś<, później młode się znalazły u sąsiadki pod tarasem, a dzisiaj sąsiadka rzeczona przyniosła takiego małego ryżego kociaka z pytaniem czy weźmiemy... no to jak nie wziąć No więc mamy od dzisiaj dwa koty Duży czarny kocur i mała ruda koteczka. Franek zauroczony, my też Jutro wkleję Wam fotkę bo mi telefon już umarł a do ładowarki daleko
Jednym słowem mamy niezłe zoo w domu
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 23:38   #345
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

A jak z tesciową nie będe w stanie zyc pod jednym dachem, to wyjsciem z tej sytuacji będzie moje zajscie w kolejną ciążę,pójdę na zwolnienie i problem z głowy
niby tak, ale po kilku - kilkunastu miesiącach będzie podwójny problem
Stary 2013-07-22, 23:46   #346
dzinek
Wtajemniczenie

syna, prosze ja w Uk i nawet nie wiedzialam ale wizaz to naprawi

Buziaki dla wszystkich malych i duzych, tez spac ide

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Rudy kociak

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 06:11   #347
goba
Zadomowienie

Cytat:
niby tak, ale po kilku - kilkunastu miesiącach będzie podwójny problem
Mozee nie bedzie podwojny, bo rok ciazy, rok macirzynskiego a Adas do przedszkola pojdzie za dwa lata poza tym tescie cos przebakiwali ooprzeprowadzce na stale do KRakowa

---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ----------

Wstawac spiochy
goba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 07:31   #348
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

ej jak tam dziewczyny? moja malunia juz wstaje przy każdej rzeczy za którą może sie trzymać...
moja nac jak każda ostatnio to koszmar ale nie powiem ostatnio mój w nocy robi i daje butle dla małej

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

moja niunia spi mam chwile dla siebie. w umie i ja powinnam się połozyc ale jakoś nie lubię spać w dzień
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 08:46   #349
happy_eve
Wtajemniczenie

Hej!

U nas noc trochę lepsza niż ostatnie, tylko znowu nie udało mi się przekonać Tymka, że 6.30 to jeszcze noc...

Cytat:
ja też nie wiem czy dam radę, ale postanowilam spróbować, nie chce mojej mamy calkowicie obciązac opieką nad Adasiem bo ma już trochę lat i sily nie najlepsze.
U mnie ostatnio w końcu się rozwiązał problem z kim mały zostanie od września jak wrócę do pracy. Na szczęście nie musimy nikogo obcego szukać, bo moja mama postanowiła, że się do nas przeniesie i się nim zajmie Ciężka decyzja to była dla niej, bo to jednak 150km od naszego miasta rodzinnego. Niby się cieszę, ale oczywiście zaczęłam już się martwić jak to będzie mieszkać z mamą pod jednym dachem No ale póki co nie chcę zostawiać małego z nikim obcym, więc wyjścia nie ma. Tak myślę, że za jakieś pół roku - max rok będę w stanie go zostawić z obcą opiekunką
Stary 2013-07-23, 09:46   #350
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dzika- było sobie kupić ten szaliczek-napewno do czegoś by Ci pasował, a humor by Ci się poprawił
Dobre i 2kg mniej
Widzę, że jednak uległaś gofrom wyszły w końcu?

Goba- napewno z czasem się wdrożysz w pracę i wszystko po koli przypomniesz myślisz, że ja to pamiętałam wszystko jak wróciłam po macierzyńskim?na nowo się trzeba było uczyć.
I dla męża za obiadki.

Hej.

Kiedy przyjdzie prawdziwe upalne lato? Ostatnio cały czas jest byle jak- niby ciepło, ale jak zawieje, to zimno...nawet nie ma jak nad wodę pojechać.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 09:48   #351
happy_eve
Wtajemniczenie

Pytania dwa mam
1. Czy Wasze dzieci śpią z półotwartymi oczami? Bo Tymek czasami, głównie jak jeszcze twardo nie uśnie albo jak ma się zaraz budzić. Przeraża mnie taki widok, nie wiem czemu :/ I tak mnie naszło - czy trzeba się tym martwić? Za tydzień idziemy na wizytę kontrolną do pediatry i tworzę listę problemów

2. Jak wzmocnić odporność? Swoją, nie dziecka Od września wracam do pracy i spodziewam się ataków przeróżnych infekcji (zawsze tak miałam, łapałam dosłownie wszystko od tych bachorków małych ). Chciałabym tego uniknąć, żeby Tymkowi nie "sprzedawać" tego wszystkiego. Zamierzam niedługo zacząć łykać tran w tabletkach i jakiś probiotyk (bo jelitówki często mnie łapią :/). Co jeszcze mogę zrobić?? Może jakieś domowe sposoby?
Stary 2013-07-23, 09:49   #352
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobry wieczór, noc prawie w zasadzie

Jakoś się nie mogę zebrać żeby pisać w ciągu dnia, chociaż tż ostatnio w domu wyjątkowo dużo. No ale w domu ale w pracy A że coś tam ma teraz pilnego to dotrzymuję Frankowi towarzystwa od rana do nocy.. Łaskawie wstaje ostatnio ok 9:00 więc może nie będę narzekać
Dziąsła go bolą okrutnie, trze łapką, płacze, kwili, stęka
Weekend zleciał nam w mgnieniu oka, w sobotę tysiąc rzeczy do zrobienia w domu, tż taras układał bo zaraz lato się skończy a my ciągle w prawie-połowie , w niedzielę wypad do teściów i powrót mocno po nocy
Ale... pamiętacie jak jakiś czas temu pisałam że nam się kotka rozmnożyła pod domem Otóż się rozmnożyła, później wyniosła młode >gdzieś<, później młode się znalazły u sąsiadki pod tarasem, a dzisiaj sąsiadka rzeczona przyniosła takiego małego ryżego kociaka z pytaniem czy weźmiemy... no to jak nie wziąć No więc mamy od dzisiaj dwa koty Duży czarny kocur i mała ruda koteczka. Franek zauroczony, my też Jutro wkleję Wam fotkę bo mi telefon już umarł a do ładowarki daleko
musi być słodka czekam na fotki.
a jak piesek?
Stary 2013-07-23, 09:50   #353
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Kiedy przyjdzie prawdziwe upalne lato? Ostatnio cały czas jest byle jak- niby ciepło, ale jak zawieje, to zimno...nawet nie ma jak nad wodę pojechać.
Ponoć od najbliższego piątku I ma się utrzymać przynajmniej tydzień. Sprawdzałam pogodę na nasz ewentualny wyjazd nad morze Pogoda ma sprzyjać, mam nadzieję, że pojedziemy
Stary 2013-07-23, 09:56   #354
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
[B]
no coś Ty, u mnie ukrop od rana

Cytat:
Pytania dwa mam
1. Czy Wasze dzieci śpią z półotwartymi oczami? Bo Tymek czasami, głównie jak jeszcze twardo nie uśnie albo jak ma się zaraz budzić. Przeraża mnie taki widok, nie wiem czemu :/ I tak mnie naszło - czy trzeba się tym martwić? Za tydzień idziemy na wizytę kontrolną do pediatry i tworzę listę problemów

2. Jak wzmocnić odporność? Swoją, nie dziecka Od września wracam do pracy i spodziewam się ataków przeróżnych infekcji (zawsze tak miałam, łapałam dosłownie wszystko od tych bachorków małych ). Chciałabym tego uniknąć, żeby Tymkowi nie "sprzedawać" tego wszystkiego. Zamierzam niedługo zacząć łykać tran w tabletkach i jakiś probiotyk (bo jelitówki często mnie łapią :/). Co jeszcze mogę zrobić?? Może jakieś domowe sposoby?
Wiktorka czasami ma takie nie do końca zamknięte - szparka tak na 1-2 mm - czasami jej domykam

odnośnie drugiego sama jestem ciekawa ale tran to na pewno dobry pomysł. I zastanawiam się czy się szczepić przeciw grypie bo zawsze to robiłam tylko na ciąże miałam przerwę
Stary 2013-07-23, 10:09   #355
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Happy-ja na wzmocnienie biorę codziennie jeden rutinoscorbin, a jak już coś mnie złapie, to na początek duza dawka uderzeniowa-ascorutical fortex2, rutinoscorbinx2, witamina cx2, fervex/gripex/czy coś pochodnego, jeszcze najlepiej aspiryna na noc i na rano zdrowy człowiek

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Natalka-u mnie teraz jest 18 stopni-nawet w krótkim rękawku nie bardzo dla dzieci.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2013-07-23, 11:21   #356
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie ostatnio w końcu się rozwiązał problem z kim mały zostanie od września jak wrócę do pracy. Na szczęście nie musimy nikogo obcego szukać, bo moja mama postanowiła, że się do nas przeniesie i się nim zajmie Ciężka decyzja to była dla niej, bo to jednak 150km od naszego miasta rodzinnego. Niby się cieszę, ale oczywiście zaczęłam już się martwić jak to będzie mieszkać z mamą pod jednym dachem No ale póki co nie chcę zostawiać małego z nikim obcym, więc wyjścia nie ma. Tak myślę, że za jakieś pół roku - max rok będę w stanie go zostawić z obcą opiekunką
dla mamy
dasz radę, lepiej z mamą niż z teściową

Cytat:

to gdzie Ty mieszkasz u mnie gorąco od tygodnia

Cytat:
Pytania dwa mam

1 tak leciutko czasem otworzy, ale zazwyczaj jak się przebudza
2 na początku pracy też miałam ten problem, ale ostatnio już było ok, ciekawe jak teraz, po 1,5-rocznej przerwie biorę rutinoscorbin zapobiegawczo

Cytat:
Ponoć od najbliższego piątku I ma się utrzymać przynajmniej tydzień. Sprawdzałam pogodę na nasz ewentualny wyjazd nad morze Pogoda ma sprzyjać, mam nadzieję, że pojedziemy
o! to jedziesz w końcu kiedy i gdzie
Stary 2013-07-23, 11:34   #357
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:

o! to jedziesz w końcu kiedy i gdzie
Jeśli wszystko wypali, to 1 sierpnia do Gdańska. Dzisiaj odbieramy samochód od mechanika, bo coś tam szwankowało w skrzyni biegów i jeśli już będzie z nim ok, to pewnie pojedziemy
Stary 2013-07-23, 11:42   #358
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Majka-lubelszczyzna

Juleńka
Mateuszek
Stary 2013-07-23, 11:48   #359
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

dziewczyny dziewczyny przyszedł wózek ale boje sie go otworzyć
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 12:22   #360
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś się nie mogę zebrać żeby pisać w ciągu dnia, chociaż tż ostatnio w domu wyjątkowo dużo. No ale w domu ale w pracy

o to tak jak mój. Jest, ale go nie ma. Z tym że ostatnio w ogóle go nie ma

a co z psiną?

Cytat:
U nas noc trochę lepsza niż ostatnie, tylko znowu nie udało mi się przekonać Tymka, że 6.30 to jeszcze noc...
u mnie to nigdy nie przechodziło.
Ula budzi się ok.6 i zaczyna buczeć żeby mnie obudzić. Mam teraz sposób bo kładę ją na podłodze w sypialni, obrzucam zabawkami i idę drzemać. Wilk syty i owca cała. Wilk to zapewne Ula

Cytat:
Pytania dwa mam
1. czasami śpi. Ale to w fazie wstępnej, lub jak się wybudza.
2. rutinoscorbin, tran, czosnek

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
a jak piesek?
o właśnie

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
dziewczyny dziewczyny przyszedł wózek ale boje sie go otworzyć

czemu boisz?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości