Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-23, 11:45   #1261
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
rzucam jednym okiem to nie tylko ja mam problemy na poczatku a juz myslalam ze tylko mi nie idzie.. pozniej podczytam.

prosze napiszcie jak to napisallyscie o ten roczny bo chce to dzis zawiesc do pracy a nie wiem co i jak

czy to moze byc ze chce blabla bla o roczny urlop macierzynski czy ze najpierw te 24 tyg mac a pzniej rodzicielski bodajrze?
Iwonka miała nam to wkleić do klubu,ale chyba nie wkleiła jeszcze...
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Trzymajcie mnie.. dostałam smsa od koleżanki z parteru (matki mojej chrześnicy) 'hej..co u Ciebie..jesteś w domu czy w szpitalu? nic się nie odzywasz..niepokoję się o Ciebie' I jak mam to odebrać? Jakbym mogła w każdej chwili umrzeć? Czy jakby moja ciąża była zagrożona? A może jakbym była sierotą i nie potrafiła urodzić dziecka w porę? Ten sms przy 'urodziłaś już?', to dopiero w.urw!
Cholera może mam co dzień wszystkim meldować o moim samopoczuciu..nic tylko siedzieć i napierd.. po klawiaturze telefonu..
Przepraszam Was za tego nerwa

[:
ja niedowierzałam, ze Was tak męczą tymi smsami, ale od weekendu u mnie jest jakas masakra...co chwilę ktoś...już mnie szlag trafia.....
Chyba faktycznie Dzoan bedzie dobrym pomysłem jak o 5 wstaniemy i zaczniemy słać smsy... NIE URODZIŁAM!!!!

wrrrrr

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
hejka, przepraszam, ze jestem poza watkiem, ale niestety wiekszosc rzeczy nie idzie po mojej mysli. po pierwsze polog nie jest dla ludzi. jestem oslabiona i obolala, ledwo daje rade wziac prysznic. czesto kreci mi sie w glowie i od porodu spalam cale 5 godzin :/ jestem wykonczona.
i druga rzecz- karmienie (
Mala bardzo malo je, ucieka glowka od piersi, pomimo tego, ze dlugo juz nie jadla. wscieka sie przy karmieniu, prezy ze zlosci i nie pije. noc byla fatalna... musialam jej dac troszke mm, zeby choc troche sie przespala. maz dzis przywozi kapturki- moze bedzie lepiej. boje sie, ze jak zacznie spadac duzo na wadze, bo nas nie wypuszcza. mam dosyc..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Lachryma nic sie wątkiem nie martw, potem może uda Ci się wejśc w tematy.

Trzymaj się i oby mała nie spadła z wagi!

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Powiem Wam, że ja codziennie rano, jak odwożę Tżta na tramwaj i zostawiam małego na 15min z teściem lub teściową się maluję i ładnie ubieram i od razu mi jakoś lepiej Obecnie waga kształtuje się na poziomie tej z 5 msc ciąży- zostało 9 kg i oby zleciało jak najszybciej Nie wyglądam źle, wyglądam dobrze w sumie (skromność ), ale jednak to nie jest TO
Smoczek mojego bardzo uspokaja, bo on wiecznie by mielił tą małpią mordeczką, więc mu daję

AAA.. no i KAROLAJN!! śniło mi się, że podrzuciłaś mi Hanię na noc jak płakała i potem Cię szukałam po całym mieście z dwoma wózkami i ze łzami w oczach
i bardzo dobrze, że się wypindrzysz, nie ma to jak dobre samopoczucie i akceptacja siebie!!!
Super to ogarniasz ja widzę!
A co serwujesz rodzince dobrego?

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki. Dzisiaj mamy konsultacje kardiologiczną i jąk będzie wszystko ok to idziemy do domu. Tylko nie wiem, czy dziś czy jutro.

trzymam zatem by wsio było oki

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 11:47   #1262
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Trzymajcie kciuki. Dzisiaj mamy konsultacje kardiologiczną i jąk będzie wszystko ok to idziemy do domu. Tylko nie wiem, czy dziś czy jutro.

Dzoan, Idzia - chyba będziecie lada dzień rodzić wkur.ione widzę jesteście na maksa i nie dziwię się. U mnie nikt nie pisze i nie dzwoni (jeszcze) choc podejrzewam, że jeżeli nie urodze do terminu to się to zacznie i też będzie mnie wkurzać

Cytat:
czesc my juz w domu ... na poczatku mam pytanie jak napisac ten nieszczesny wniosek o roczny 80% szukam i znalesc nie moge...

a tak to ogarniam sie z nowa sytuacja czuje sie troche jak w jakims amoku.. :P

mam mały problem z kp .. mam mleka w cholere ale mala chyba przyzwyczaila sie do kp na lezaco... i na siedzaco sie krztusi co jakis czas bo je za lapczywie a ja strach.. w nocy myslalam ze bede odciagac i dawac jej z butli ale narazie walcze musimy sie zgrac... oglnie ogarnianie itp ale jakos daje rade bedzie mnie wiecej jak wprowadzw jakis rytm.tesknie za wami bardzo !! wieczorami moze mi sie uda cos podczytac... pozniej wam wkleje zdjecie mojej mordki bo tz wziol moj tel i nie mam z czego zgrac..
Super, że już w domku jesteście

Marionette, Lachryma
trzymam mocno kciuki żeby się polepszyło i wasze dzieciaczki ładnie zaczęły jeść z cycka chyba każda z naszych mamuś miała na poczatku problemy z kp, widać to wcale nie takie proste, że przystawia się dziecię do piersi i ono pieknie je. Aż sama się zaczęłam bać

Cytat:

prosze napiszcie jak to napisallyscie o ten roczny bo chce to dzis zawiesc do pracy a nie wiem co i jak

Dotkaaa
jeżeli sie nie mylę to w klubie chyba Karolajn wrzucała wzór. Sprawdź sobie.

Aaaa Marionette - nie możesz mamie dać delikatnie do zrozumienia, że to jednak Twoje dziecko i dobre rady są ok, bo dużo można się dowiedzieć, ale Ty sama też instynktownie postępując krzywdy Franiowi nie zrobisz. Tym bardziej, że jak piszesz, stresujesz się tym, że mama patrzy Ci cały czas na ręce.
My mieszkamy z moimi rodzicami i też pewnie mama będzie chciała mnie pouczać na początku, i tak jak dobre, mądre rady będę brała sobie do serca, tak nadmierne wtrącanie się i przesiadywanie non stop z nami na górze bedę negować i prosić ją o więcej swobody i intymności. Pewnie na początku będzie obrażona, ale nic na to nie poradzę.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 11:48   #1263
dzoan
Zakorzenienie

Jejku aż mnie normalnie brzuch boli z nerwów.. i tylko jedna osoba smsami mnie tak pobudziła.. ciśnienie to mam chyba teraz niebezpiecznie wysokie..idę pod prysznic uspokoić się.

lachrymia pytaj tych babeczek i proś o pomoc ile wlezie, bo później jak do domku wrócicie zostaniesz z tym sama.. Dłużej to widać musi potrwać, ale na pewno się zgracie.. powodzenia z kapturkami

dotka ja też nie wiem jak napisać ten papierek do pracy.. któraś z nas ostatnio też pytała, bo musiała już złożyć..ale nie pamiętam która.. może się jeszcze ujawni?? za chwilę będę miała ten sam problem

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 11:53   #1264
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Domcia a ja mam pytanie do Ciebie - skoro w Anglii jak wszystko jest ok, po dobie wypisują Was do domu to jak jest z kontrolą żółtaczki? Macie jakieś wizyty patronażowe w domu, czy coś?

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 11:55   #1265
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku aż mnie normalnie brzuch boli z nerwów.. i tylko jedna osoba smsami mnie tak pobudziła.. ciśnienie to mam chyba teraz niebezpiecznie wysokie..idę pod prysznic uspokoić się.

lachrymia pytaj tych babeczek i proś o pomoc ile wlezie, bo później jak do domku wrócicie zostaniesz z tym sama.. Dłużej to widać musi potrwać, ale na pewno się zgracie.. powodzenia z kapturkami

dotka ja też nie wiem jak napisać ten papierek do pracy.. któraś z nas ostatnio też pytała, bo musiała już złożyć..ale nie pamiętam która.. może się jeszcze ujawni?? za chwilę będę miała ten sam problem
Aremalgos dawała info,jak to u niej w pracce wygląda
Dziś ma zły humorek więc atakujcie Are

28.07.2013r.
Stary 2013-07-23, 11:56   #1266
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Ciekawe jak Kallisto i Arrabiata, bo chyba dawno się nie odzywała?

Filipiśko

Stary 2013-07-23, 11:57   #1267
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Piona!
Ja na razie mówię, że termin mam do 2-go, więc jeszcze kupa czasu.
A tak w ogóle... nasze dzieci od dziś będą lewkami!
piona moj termin z usg genetycznego jest na 2 sierpnia
a u Ciebie jaki termin wyszedl na tym usg z 12-14 tc?
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 11:59   #1268
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Dzień dobry
Wyciszyłam telefony i zajęłam się pracami domowymi,ale zaraz na allegro skoczę,bo ciągle mam wrażenie,że Juniorowi zabraknie śpiochów i będzie taki biedny niedoubrany w łóżeczku leżał.Swoją drogą jak tak dalej będziemy się w domu spierać,to Junior zostanie Juniorem do osiemnastego roku życiaJak tam u Was z wyborem imienia było?Wy wybierałyście,tatusiowie czy decyzja była wspólna?Ja muszę jeszcze wziąć pod uwagę propozycję córki(tiaa,jakby najwięcej do powiedzenia miała)Będzie gorąco.
Tak na szybko przeleciałam na razie,co napisałyście,i współczuję bardzo kłopotów z karmieniem piersią-mam nadzieję,że wszystko się Wam poukłada,dziewczyny.Próbo wałyście kontaktować się z doradcą laktacyjnym?Durnych rad "życzliwych" osób nie brakuje,w to jestem w stanie uwierzyć,odkąd w niedzielę od jednej z bliższych mi w rodzinie kobiet usłyszałam,że dzięki karmieniu mm będę wyspana,i mam się w żadne cycowanie nie bawić,bo szkoda na to czasu.
Nastawiam ogórki małosolne i zaraz wracam poczytać.
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 11:59   #1269
madi82
Zakorzenienie

Dziewczynki macie pozdrowienia i całusy od NENI

Pisała, ze tęskni za namisa jeszcze w szpitalu.

28.07.2013r.
Stary 2013-07-23, 11:59   #1270
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie

Cytat:
ja tam bede walczyc, bardzo mi zalezy na kp. wiem, ze to dla niej najzdrowsze.
najgorszy jest moment, kiedy po dlugim histerycznym placzu widze lezke w jej oku. to jest noz w serce dla mnie. sama zaczynam ryczec jak wol

Wiem, że łatwo mówić, ale staraj się nie denerwować, bo to źle wpływa na laktację.

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 12:00   #1271
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry witam się w 40 tygodniu
Cytat:

trzymam mocne kciuki abyście wyszli w końcu do domku
Cytat:

Nasza noc o dziwo dzisiaj lepiej, mały spał w miare ładnie! Wczoraj zmniejszyłam mu porcje jedzeniowe do 50-60ml, bo coś mi się wydaje, że go bolał brzuszek wczorajszej nocy z przejedzenia. Mam tak łapczywe dziecko, że jakby butla miała 500ml to by pochłonął 500.. dzisiaj mamy w planach wyjscie na ogród i ja gotuję obiad dla całej familii bedzie to co ja lubię, a nie same polskie schabowe chociaz i na nie nie mam co narzekać
Powiem Wam, że ja codziennie rano, jak odwożę Tżta na tramwaj i zostawiam małego na 15min z teściem lub teściową się maluję i ładnie ubieram i od razu mi jakoś lepiej Obecnie waga kształtuje się na poziomie tej z 5 msc ciąży- zostało 9 kg i oby zleciało jak najszybciej Nie wyglądam źle, wyglądam dobrze w sumie (skromność ), ale jednak to nie jest TO
Smoczek mojego bardzo uspokaja, bo on wiecznie by mielił tą małpią mordeczką, więc mu daję

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

AAA.. no i KAROLAJN!! śniło mi się, że podrzuciłaś mi Hanię na noc jak płakała i potem Cię szukałam po całym mieście z dwoma wózkami i ze łzami w oczach
cieszę się, że Twoja samoocena jest dobra, ze się dobrze czujesz
Cytat:
hejka, przepraszam, ze jestem poza watkiem, ale niestety wiekszosc rzeczy nie idzie po mojej mysli. po pierwsze polog nie jest dla ludzi. jestem oslabiona i obolala, ledwo daje rade wziac prysznic. czesto kreci mi sie w glowie i od porodu spalam cale 5 godzin :/ jestem wykonczona.
Mala bardzo malo je, ucieka glowka od piersi, pomimo tego, ze dlugo juz nie jadla. wscieka sie przy karmieniu, prezy ze zlosci i nie pije. noc byla fatalna... musialam jej dac troszke mm, zeby choc troche sie przespala. maz dzis przywozi kapturki- moze bedzie lepiej. boje sie, ze jak zacznie spadac duzo na wadze, bo nas nie wypuszcza. mam dosyc..

o jejku biedulko mam nadzieję, ze wszystko się unormuje niebawem
Cytat:
Trzymam kciuki!
o 7:30 wstał mój mąż i pomasowal kręgosłup. Spalam 3h po tym jaka radość! no ale teraz boli znowu:-( wstaje, poruszam się trochę... Ja już nie chce brzuszka :-(

współczuję bólu pleców

Cytat:
Trzymajcie mnie.. dostałam smsa od koleżanki z parteru (matki mojej chrześnicy) 'hej..co u Ciebie..jesteś w domu czy w szpitalu? nic się nie odzywasz..niepokoję się o Ciebie' I jak mam to odebrać? Jakbym mogła w każdej chwili umrzeć? Czy jakby moja ciąża była zagrożona? A może jakbym była sierotą i nie potrafiła urodzić dziecka w porę? Ten sms przy 'urodziłaś już?', to dopiero w.urw!
Cholera może mam co dzień wszystkim meldować o moim samopoczuciu..nic tylko siedzieć i napierd.. po klawiaturze telefonu..
Przepraszam Was za tego nerwa
spokojnie, nie denerwuj się, martwią się za bardzo po prosu o Ciebie
Cytat:
czesc my juz w domu ... na poczatku mam pytanie jak napisac ten nieszczesny wniosek o roczny 80% szukam i znalesc nie moge...

mam mały problem z kp .. mam mleka w cholere ale mala chyba przyzwyczaila sie do kp na lezaco... i na siedzaco sie krztusi co jakis czas bo je za lapczywie a ja strach.. w nocy myslalam ze bede odciagac i dawac jej z butli ale narazie walcze musimy sie zgrac... oglnie ogarnianie itp ale jakos daje rade bedzie mnie wiecej jak wprowadzw jakis rytm.tesknie za wami bardzo !! wieczorami moze mi sie uda cos podczytac... pozniej wam wkleje zdjecie mojej mordki bo tz wziol moj tel i nie mam z czego zgrac..
super, że jesteście już w domku, oby z kp się unormowało
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

Spałam kiepsko, brzuch mi autentycznie przeszkadza. Do wc wstaje jak 100-letnia babcia...
Idę prysznic wziąć. Mam dzis wizytę u diabetologa, trzymajcie kciuki aczkolwiek kiepsko u mnie z cukrami ostatnio

Co do endo po porodzie. Moj kazał zrobić mi TSH 3 miesiące po porodzie i jeśli będzie w normie to wizyta za rok tylko że ja tabletek nie musiałam brać

aha jest przełom odpadł mi duży kawał czopa
Jutro mam wizytę u gina to zobaczymy co i jak. TZ jest po.srany z przerażenia
za czopik

Cytat:
Dzień dobry
Tej nocy zupełnie nic się nie działo.. porodzik się nie rozkręca.. tylko z rana takie lekkie okresowe ćmienia..Mały nie ma na razie zamiaru wyjść
to identycznie jak u mnie, tylko mnie ćmiło wieczorem a teraz też się nic nie dzieje

u mnie bez zmian, jeden marny skurczyk wieczorem, tylko znowu od 4 do 6 gapiłam się w sufit bo spać nie mogłam. Chyba okna po południu pomyję jak mi się zechce, może mały zechce wyjść

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 12:01   #1272
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
piona moj termin z usg genetycznego jest na 2 sierpnia
a u Ciebie jaki termin wyszedl na tym usg z 12-14 tc?
miałam tylko na podstawie główki oczywiscie, wyszedł na 29.07 :P

Filipiśko

Stary 2013-07-23, 12:01   #1273
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wyciszyłam telefony i zajęłam się pracami domowymi,ale zaraz na allegro skoczę,bo ciągle mam wrażenie,że Juniorowi zabraknie śpiochów i będzie taki biedny niedoubrany w łóżeczku leżał.Swoją drogą jak tak dalej będziemy się w domu spierać,to Junior zostanie Juniorem do osiemnastego roku życiaJak tam u Was z wyborem imienia było?Wy wybierałyście,tatusiowie czy decyzja była wspólna?Ja muszę jeszcze wziąć pod uwagę propozycję córki(tiaa,jakby najwięcej do powiedzenia miała)Będzie gorąco.
Tak na szybko przeleciałam na razie,co napisałyście,i współczuję bardzo kłopotów z karmieniem piersią-mam nadzieję,że wszystko się Wam poukłada,dziewczyny.Próbo wałyście kontaktować się z doradcą laktacyjnym?Durnych rad "życzliwych" osób nie brakuje,w to jestem w stanie uwierzyć,odkąd w niedzielę od jednej z bliższych mi w rodzinie kobiet usłyszałam,że dzięki karmieniu mm będę wyspana,i mam się w żadne cycowanie nie bawić,bo szkoda na to czasu.
Nastawiam ogórki małosolne i zaraz wracam poczytać.
My wybraliśmy wspólnie.

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 12:01   #1274
enlevee
Zakorzenienie

Lachryma- kurcze pytaj o ich pomoc nawet jeśli patrzą z wymowną miną. To jest ich obowiązek i praca za którą dostają nie małe pieniądze, więc walcz o to, bo jak teraz załapiecie z Oliwką to potem będzie Wam tylko łatwiej w domu. Trzymam zeby Malenka z Tobą współpracowała!

Marionette- Za Twoje malenstwo też wielkie i to kp, musi się udać, zwłaszcza, że chcesz! Jeżeli chodzi o Mamę to spróbuj jej delikatnie zasugerować, że rady jak najbardziej bierzesz do siebie, ale też jesteś już Mamą i wiesz co dla Frania jest najlepsze !

Dotka- ja napisałam dwa dni po urodzeniu małego do HR-u (akurat jak rodziłam to był piatek i potem juz weekend nieczynny HR) i babka od razu mi przesłała wniosek o macierzynski, ewentualnie tak samo rodzicielski. Mam to donieść do konca tego miesiąca do pracy wiec oni mi przesłali wniosek, a ja mam tylko podpisac i zaniesc

Madi, Dzoan- Za te smsy bym pozabijała.. Pamietam jak mnie to denerwowało, a w porównaniu z Wami to te "moje" smsy to było nic

Madi- jakoś sie staram wyglądać, żeby Tz wracał na tą wieś po pracy, a nie szlajał mi się w poszukiwaniu ładnych d*peczek
Robię klopsiki wieprzowo- wołowe z bazylią, chilli w sosie pomidorowym z dodatkiem imbiru, chilli i cebuli wstawiałam tu kiedys przepis na to z kuchni lidla.. pare dni przed porodem go odkryłam i tak mi zasmakowały

Kejt- ja chciałam mieć synka Lewka, no ale on nie chciał inna kwestia, że juz na koncówce wariowałam w ciąży, więc raczej i tak moje "plany" by nie wypaliły Ale Lewki są fajne, charakterne
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 12:03   #1275
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Domcia a ja mam pytanie do Ciebie - skoro w Anglii jak wszystko jest ok, po dobie wypisują Was do domu to jak jest z kontrolą żółtaczki? Macie jakieś wizyty patronażowe w domu, czy coś?
no właśnie zauważyłam, że duzo dzieci wątkowych ma żółtaczkę. To normalne? Czy ta żółtaczka ma jakies konsekwencje zdrowotne lub na rozwój maluszka?

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Aremalgos dawała info,jak to u niej w pracce wygląda
Dziś ma zły humorek więc atakujcie Are
Jak mam zły humorek to raczej nie atakujcie

a tak serio to podeslijcie mi maile na priv to wam prześle
Stary 2013-07-23, 12:03   #1276
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Kejt- ja chciałam mieć synka Lewka, no ale on nie chciał inna kwestia, że juz na koncówce wariowałam w ciąży, więc raczej i tak moje "plany" by nie wypaliły Ale Lewki są fajne, charakterne
Aż się boję, że mi wyjdzie Król Lew :P

Filipiśko

Stary 2013-07-23, 12:05   #1277
enlevee
Zakorzenienie

A właśnie, dziewczyny- u mnie otulaczek póki co w ogóle nie zdał egzaminu. Mały jest naprawdę malutki i tonie w tym otulaczku, nie mówiąc o tym, że wygląda jakby uciekł z psychiatryka w kaftanie bezpieczeństwa coś mi się wydaje, że u nas przynajmniej się to nie sprawdzi, chyba, że polubi to jak będzie większy i nie będzie już pływał w tym całym udopstwie

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-23, 12:06   #1278
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
no właśnie zauważyłam, że duzo dzieci wątkowych ma żółtaczkę. To normalne? Czy ta żółtaczka ma jakies konsekwencje zdrowotne lub na rozwój maluszka?
Ogólnie dużo dzieci ma żółtaczkę. Trochę ona obciąża wątrobę po prostu, bo bilirubina nie chce się rozłożyć, stąd dłuższe zażółcenie. Niestety nie mam w tym mieszkaniu moich mega notatek o żółtaczce, bo jest jej kilka rodzajów. Chyba, że gdzieś na starym kompie znajdę, ale to później. Teraz chcę coś ogarnąć, więc się zbieram. Może jak się poruszam, to kręgosłup trochę mniej będzie bolał. Albo zacznie bardziej i dojdą skurcze

Filipiśko

Stary 2013-07-23, 12:06   #1279
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Aż się boję, że mi wyjdzie Król Lew :P
Tomek urodził się równo miesiąc przed urodzinami mojej mamy i w ten sam dzień co moja kuzynka bliska mało oryginalny chłopak mi rośnie

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-23, 12:06   #1280
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
Hejo

witam się w w 39 tygodniu

nadrobiłam was o 6 rano z telefonu, ale nie chciało mi się cytować

i ogólnie mam dziś kiepski humor, więc milczę
gratulacje poważnego tygodnia!
Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry w 39 tygodniu

średnio co godzinę (albo i częściej) w nocy wyprawa (bo inaczej już tego nazwać nie można) do toalety, do przekręcania się z boku na bok przydałby mi się dźwig, ale nie wiem, gdzie bym go miała zmieścić...

Oprócz tego, tż w pracy, zakupy zrobione, śniadanie zjedzone, pranie czeka na powieszenie... teściu ma dziś pokój Małej malować - na początek tylko zakrywamy tą piękną czerwień a kolor potem, jak już fototapetę zamówimy
http://www.krainabarw.pl/product-pol...Adventure.html

aż się boję ile to będzie trwało, bo to człowiek z tego rodzaju co wszystko muszą milion razy zmierzyć/sprawdzić/poprawić i zniechęcenie mnie ogarnia na myśl, że co chwilę będę słyszeć 'Asiu a ......' Cieszę się, że to będzie pomalowane w końcu, ale dlaczego akurat tż musi być w pracy?!
brawa za tydzień!

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej
malo sie udzielam, ale jak nie maly to goscie i tak caly czas dzis planujemy wyjsc an spacer- nasz pierwszy
powiedzcie mi tylko czy jak karmicie dzidzi z butelki to po kazdym uzyciu wyparzacie je? ja juz mam dosyc wyparzania bo non stop wyparzam laktaotr i butelki
jak używam laktatora to wyparzam..

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41914223]Wyparzam przed każdym użyciem, praktycznie nic innego nie robię, tylko karmię Małego, usypiam Małego, siedzę z Małym na rękach, odciągam pokarm lub wyparzam laktator i butelkę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]a na spacery chodzicie?

Cytat:

mega kciuki!

Cytat:
A więc z nadrabiania:

Marionette: śliczny maluszek, ogromne gratulacje!

Misiaczka: brawa za czopa, porodzik już niedługo
Surka: wiadomo już kiedy wychodzicie, czy dalej Was tak zwodzą??

Aremalgos, Rasha, Yevele: tygodnie, już jest bardzo poważnie

Samatha- Twoją teściową bym chyba potraktowała siłą, podziwiam, że masz jeszcze energię wysłuchiwać tych jej głupot

Ona8686- Hmmm będę go właśnie obserwować, chociaż powiem szczerze, że odkąd dajemy ten delicol to i tak noce są lepsze od tych początkowych

She: za termin cc!

Ewusia: tak ładnie sobie radzisz no i Tz tak Ci pomaga i wspiera. Naprawdę aż miło się to wszystko czyta co piszesz!

Dzoan- bo Lolek chce być lwem z krwi i kości, a nie tym z pierwszego dnia tak to sobie tłumacz!

Nasza noc o dziwo dzisiaj lepiej, mały spał w miare ładnie! Wczoraj zmniejszyłam mu porcje jedzeniowe do 50-60ml, bo coś mi się wydaje, że go bolał brzuszek wczorajszej nocy z przejedzenia. Mam tak łapczywe dziecko, że jakby butla miała 500ml to by pochłonął 500.. mamy w planach wyjscie na ogród i ja gotuję obiad dla całej familii bedzie to co ja lubię, a nie same polskie schabowe i na nie nie mam co narzekać
Powiem Wam, że ja codziennie rano, jak odwożę Tżta na tramwaj i zostawiam małego na 15min z teściem lub teściową się maluję i ładnie ubieram i od razu mi jakoś lepiej Obecnie waga kształtuje się na poziomie tej z 5 msc ciąży- zostało 9 kg i oby zleciało jak najszybciej ie wyglądam źle, wyglądam dobrze w sumie (skromność ale jednak to nie jest TO

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

ale masz sny!
A tak sobie myslalamo tobie dzisiaj,jak ci u teściów?
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Siemaneczko

Moje dziecko dało mi sie wyspać.Powiedzmy bo mnie snu od 4 lipca nigdy nie za mało
Wstała o 24,potem o 3.30 punktualnie,o 6,a o 7 musiała jeszcze dojesc sobie i spała do 9.45 ja z nią

Teraz aktualnie spi w wozku.Marudziłaaaaaa wiec wpakowałam ją do wozka bo mi az slabo z glodu bylo i pojechałam z nią do kuchni,odstawiłam ją ,zjadłam,wziełam prysznic...a Laura moze dała sie nabrac ze jest na spacerze i nie bujałam jej wogóle tylko ten kawałek się karnęła.Chce uniknąć jakiegokolwiek bujania i usypiania w ten sposob.Oby sie udało

Zamojska mleczarnia tez pozdrawia

Oj Baloniku mnie sie marzy i nawet 10 h snu

przyjdą te właściwe? nie znasz dnia ani godziny

Kochana ja w ostatnie dwa tyg.przed porodem przytyłam dodatkowe 2 kg wlasnie przez wilczy głod ale co tam,jadłam no bo jak inaczej? zrzuci sie

Zostały mi 3 kg do zrzuceni odchudza mame.
woow,malutko do zrzucenia,super!

Cytat:
Margos- panie z dzialu noworodkow juz nie moga na mnie patrzec:/ Byly pare razy i razem cos probowalismy. Malej udaje sie zlapac i zassac po wielu wielu probach. possie 3-5 minut i albo usypia albo puszcza cycka i znowu wpada w zlosc. kolejne podejscie od razu do przystawienia koncza sie mega afera. jesli juz cudem po dlugiej " walce" uda jej sie zassac i ciagnie ( udaje sie jej tylko z 1 piersi), to karmienie trwa doslownie chwilke, bo albo puszcza albo zasypia. a slysze jak burczy jej w brzuszku.

a spróbuj budzić laskotaniem po bródka, w stopki,wilgotna szmatka..igorek też macha tak łapkami ze polozne się śmiały..czasami ciasno go zawijalam w pieluchę abym mogła się skupić na przystawieniu..a minami poloznychsie nie przejmuj..ich praca..a twoja oliwka! 3mam mocno kciuki! Sporo z nas ma większe lubmniejsze problemy z kp..to niełatwe..pomysl jak wyjdziesz o poradni laktacyjnej.. Mi mega pomogła..
Cytat:

daj maila na priw toci wyśle moje podanie które skladalam
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
hej
Jestem, ale od rana oczywiście telefony, smsy no już mam dość....

Chyba też będę wredna i albo nie będę odpisywać/odbierać albo komuś coś niemiłego napiszę!!!
WRRRR
hyhy..oj rozumiem..ja albonie odpisywalam albo pisałam ze jak urodzę to się odezwe

Misiaczka: za czopa!

Marionette: nie stresuj się..przystawiaj kiedy maleństwo chce,dobudzaj nawet odstawiajac i pionizujac do bekniecia jak zasypia..pilnuj aby przelykalo nie tylko ssalo..i jak coś zobacz czy u was są poradnie laktacyjne..a mama się nie przejmuj..na pewno chce dobrze..

Zapomniałam się pochwalić..dzisiejszy spacer po raz pierwszy nie skończył się płaczem..)) i Igorek ma juz 2 tygodnie

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 12:07   #1281
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Ja kupilam sobie takie butelki edit: z MAM
Co odkrecany maja dol i gore i sie je tylko myje i wstawia do mikrofali i sie sterylizuja one tak.
Tez mamy z MAM butelke.tz kupił w aptece w razie czego
Cytat:

Kochana nie poddawaj sie warto sie pomęczyc...trzymam mega za Was Męcz polozne,pytaj,działaj,są tam by Ci pomoc chocby miały Cie juz serdecznie dosc.
Stary 2013-07-23, 12:09   #1282
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

No w końcu wróciłyście

Podanie jak podanie..
Zwracam się z prośbą o udzielenie mi urlopu
(i tu wymieniasz te trzy urlopy bo nie pamiętam jak się nazywają i przy każdym musisz podać daty od kiedy do kiedy trwa- sama musisz to sobie wyliczyć) oraz o przyznanie zasiłku macierzyńskiego wynikającego z w/w urlopów w wysokości 80% podstawy.
Ja takie pisałam do zusu
Cytat:
i nas jest podobnie- brodawki raczej plaskie, 2 pary rak sa do tego potrzebne. nie pomagaja mi tez miny tych poloznych :/
Naszym położnym zależało, żeby każda karmiła piersią więc cierpliwie wszystko pokazywały i pomagały
Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Witam!
Niestety z nadrabiania nici... Wczoraj zaczelam, ale moja domowa syrena strazacka zalaczyla alarm i musialm biec gasic pozar

Dziekujemy z Franiem za wszystkie mile slowa!

U nas niby dobrze, a jednak ja caly czas sie niepokoje ze maly nie wystarczajaco zjada. Byla u nas dzisiaj srodowiskowa i schudl 300g. Kazala wiecej go przystawiac, ale mamy ten problem ze on zaraz zasypia i nie moge go dobudzic. Smyram po nozkach, raczkach, szyjce. NIC! Jak mu wyciagne cyca i chce wlozyc drugi raz to juz buzi nie chce otworzyc. Boje sie ze wypija tylko mleko I fazy. Taka czuje sie bezradna

Oczywiscie milion porad od innych ktore tylko mnie stresuja. Typu odciagaj i dawaj butle, nie odciagaj, przystawiaj, jak nie chce to nie przystawiaj, budz go, nie budz go. Mozna zwariowac. Nawet probowalam juz tym odciaganiem bo pomyslalam, ze z butli lepiej mu bedzie szlo, ale nic mi sie nie odciagalo. Ogolnie mam wrazenie, ze lepiej bym sobie dala rade bez presji innych, wczuwajac sie w to co mi instynkt i serce mowia...

Sprawa druga mama i Tz zupelnie sie nie dogaduja. W domu atmosfera taka ze siekiera w powietrzu staje. Nie mam juz sily na lagodzenie wszystkiego... Mama caly czas nam daje milion dobrych rad. Przyznaje, ze czasami jej slucham, ale czasem mnie denerwuje jak za kazdym razem gdy dochodze do Franka mowi, nie bierz go bo potem sie rozpiesci ze nie dasz rady, a najchetniej sama by go 'dzigu dzigu' ciagle. Ogolnie maly jest placzliwy i strachliwy. Spal dzisiaj ze mna i byl spokojny a w lozeczku co chwile miauczal i podskakiwal trzesac raczkami jakby sie czegos wystraszyl...

Dziewczyny co tu robic z tym cyckowaniem? Karmic go czesciej po te pare minut? Wczoraj ladnie jadl po 20 min i wiecej. Dzisiaj w nocy po 20min,ale w dzien zjadl mi tylko raz o 7.30 z 15min ciagnal i okolo 9 z 10min. Ale jak chce go dostawiac czesciej to sie drze na caly glos i nie chce lapac cyca... Moze to ja cos zle robie? Moze jestem za bardzo zestersowana? Przyznaje ze stresuje mnie jak ciagle mama patrzy mi na rece itd. wiem, ze ona to robi w dobrej wierze, no ale...

Przepraszam Was, ze pisze tylko o sobie, ale czuje sie bezradna, denerwuje mnie wiele rzeczy.

Dziekuje, ze moglam sie tutaj wyzalic... Nawet jesli nie dotrwalyscie do konca moich wypocin...
Najlepiej pozbyć się Mamy Niestety...
Dziecko, żeby się najeść musi aktywnie ssać 5-10 minut Możesz spróbować odciągnąć i po karmieniu z obu piersi podać z butelki kilka razy... I kieruj sie sercem

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 12:09   #1283
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Tomek urodził się równo miesiąc przed urodzinami mojej mamy i w ten sam dzień co moja kuzynka bliska mało oryginalny chłopak mi rośnie
Snob albo hipster

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić..dzisiejszy spacer po raz pierwszy nie skończył się płaczem..)) i Igorek ma juz 2 tygodnie
a jak zasypianie? lepiej troszkę?

Filipiśko

Stary 2013-07-23, 12:09   #1284
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
miałam tylko na podstawie główki oczywiscie, wyszedł na 29.07 :P
szkoda ze tylko na podstawie gówki Moj na poczatku mial wieksza glowe i tez pewnie wyszedlby starszy teraz sie wyrównało, ale ogolnie nawet jakis deko wiekszy jest i juz mi wychodzi na 29, tyle ze podobno te z 12-14tc jest najbardziej wiarygodne. Mojemu zawyża wage kosc udowa, bo wychodzi dluga.
Stary 2013-07-23, 12:12   #1285
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
szkoda ze tylko na podstawie gówki Moj na poczatku mial wieksza glowe i tez pewnie wyszedlby starszy teraz sie wyrównało, ale ogolnie nawet jakis deko wiekszy jest i juz mi wychodzi na 29, tyle ze podobno te z 12-14tc jest najbardziej wiarygodne. Mojemu zawyża wage kosc udowa, bo wychodzi dluga.
a jaką ma długość? bo jak miałam teraz usg, to dr powiedział, że długa kość udowa - 7 cm. A przecież 7 to odrobina

Filipiśko

Stary 2013-07-23, 12:12   #1286
enlevee
Zakorzenienie

Elaine- nie jest tak źle u Teściów, aczkolwiek siedzę głównie tak naprawdę w naszym jednym pokoju, bo jak się wyjdzie to trzy wielkie psy.. no czasem usiądę z małym na polu.. Ale ogólnie chcę stąd uciekać jak najdalej jak odchowam małego i wrócę do pracy. Nie umiem żyć chyba tak jakby nie było z dala od cywilizacji. Wkurza mnie to, że pojechanie do sklepu to cała wyprawa, że nie mogę wsiąść w auto i być za 10 minut w centrum, u babci czy u koleżanki, czy gdziekolwiek indziej. no do tego się nie przyzwyczaję, ale ze strony rodziców Tzta jest wszystko jak najbardziej ok i nie mogę złego słowa powiedzieć. Czasem wiadomo coś mnie wkurzy, ale zganiam to póki co jeszcze na moje hormony, które się nie ustabilizowały jakby nie było. Dla dziecka super, bo świeże powietrze i w ogóle, no ale wiadomo- człowiek tęskni do własnego, SWOJEGO kąta, a nie tylko przechodniego miejsca
Dzięki, że pytasz!

A powiedz jak tam gorączka, udało się ją zbić? trochę lepiej dzisiaj z tą piersią w której jest zapalenie?

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-23, 12:13   #1287
d0tkaaa
Zakorzenienie

margos 3 czyli macierz chyba ten drgi jest rodzicielski? a3 to jaki?

eh

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 12:15   #1288
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
no to kawał chłopa z niego

Mój małż stwierdził dziś, że tak naprawdę the royal baby się jeszcze nie urodziło, bo ono ciągle u mnie w brzuchu
także dalej czekamy na księciunia Filipa
który ma czas do piątku bo tak to sobie zaplanowaliśmy
Stary 2013-07-23, 12:17   #1289
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
A właśnie, dziewczyny- u mnie otulaczek póki co w ogóle nie zdał egzaminu. Mały jest naprawdę malutki i tonie w tym otulaczku, nie mówiąc o tym, że wygląda jakby uciekł z psychiatryka w kaftanie bezpieczeństwa coś mi się wydaje, że u nas przynajmniej się to nie sprawdzi, chyba, że polubi to jak będzie większy i nie będzie już pływał w tym całym udopstwie
Mój nienawidził otulaczka
Cytat:
margos 3 czyli macierz chyba ten drgi jest rodzicielski? a3 to jaki?

eh
hm teraz Ci dokładnie nie powiem bo Młody a cycku macierzyński, dodatkowy macierzyński i rodzicielski?

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 12:17   #1290
idzia111
Zakorzenienie

Kejt moj tez 7cm, ale to bylo 1,5 tyg temu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości