|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Cytat:
Chyba faktycznie Dzoan bedzie dobrym pomysłem jak o 5 wstaniemy i zaczniemy słać smsy... NIE URODZIŁAM!!!! wrrrrr Cytat:
Trzymaj się i oby mała nie spadła z wagi! Cytat:
Super to ogarniasz ja widzę! A co serwujesz rodzince dobrego? Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1262 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() Dzoan, Idzia - chyba będziecie lada dzień rodzić wkur.ione widzę jesteście na maksa i nie dziwię się. U mnie nikt nie pisze i nie dzwoni (jeszcze) choc podejrzewam, że jeżeli nie urodze do terminu to się to zacznie i też będzie mnie wkurzać![]() Cytat:
Marionette, Lachryma trzymam mocno kciuki żeby się polepszyło i wasze dzieciaczki ładnie zaczęły jeść z cycka chyba każda z naszych mamuś miała na poczatku problemy z kp, widać to wcale nie takie proste, że przystawia się dziecię do piersi i ono pieknie je. Aż sama się zaczęłam bać![]() Cytat:
Dotkaaa jeżeli sie nie mylę to w klubie chyba Karolajn wrzucała wzór . Sprawdź sobie.Aaaa Marionette - nie możesz mamie dać delikatnie do zrozumienia, że to jednak Twoje dziecko i dobre rady są ok, bo dużo można się dowiedzieć, ale Ty sama też instynktownie postępując krzywdy Franiowi nie zrobisz. Tym bardziej, że jak piszesz, stresujesz się tym, że mama patrzy Ci cały czas na ręce. My mieszkamy z moimi rodzicami i też pewnie mama będzie chciała mnie pouczać na początku, i tak jak dobre, mądre rady będę brała sobie do serca, tak nadmierne wtrącanie się i przesiadywanie non stop z nami na górze bedę negować i prosić ją o więcej swobody i intymności. Pewnie na początku będzie obrażona, ale nic na to nie poradzę. |
|||
|
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku aż mnie normalnie brzuch boli z nerwów.. i tylko jedna osoba smsami mnie tak pobudziła.. ciśnienie to mam chyba teraz niebezpiecznie wysokie..idę pod prysznic uspokoić się.
lachrymia pytaj tych babeczek i proś o pomoc ile wlezie, bo później jak do domku wrócicie zostaniesz z tym sama.. Dłużej to widać musi potrwać, ale na pewno się zgracie.. powodzenia z kapturkami ![]() dotka ja też nie wiem jak napisać ten papierek do pracy.. któraś z nas ostatnio też pytała, bo musiała już złożyć..ale nie pamiętam która.. może się jeszcze ujawni?? za chwilę będę miała ten sam problem
|
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
Domcia a ja mam pytanie do Ciebie - skoro w Anglii jak wszystko jest ok, po dobie wypisują Was do domu to jak jest z kontrolą żółtaczki? Macie jakieś wizyty patronażowe w domu, czy coś?
|
|
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś ma zły humorek więc atakujcie Are
|
|
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak Kallisto i Arrabiata, bo chyba dawno się nie odzywała?
|
|
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj termin z usg genetycznego jest na 2 sierpnia![]() a u Ciebie jaki termin wyszedl na tym usg z 12-14 tc? |
|
|
|
|
#1268 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wyciszyłam telefony i zajęłam się pracami domowymi,ale zaraz na allegro skoczę,bo ciągle mam wrażenie,że Juniorowi zabraknie śpiochów i będzie taki biedny niedoubrany w łóżeczku leżał.Swoją drogą jak tak dalej będziemy się w domu spierać,to Junior zostanie Juniorem do osiemnastego roku życia Jak tam u Was z wyborem imienia było?Wy wybierałyście,tatusiowie czy decyzja była wspólna?Ja muszę jeszcze wziąć pod uwagę propozycję córki(tiaa,jakby najwięcej do powiedzenia miała)Będzie gorąco.Tak na szybko przeleciałam na razie,co napisałyście,i współczuję bardzo kłopotów z karmieniem piersią-mam nadzieję,że wszystko się Wam poukłada,dziewczyny.Próbo wałyście kontaktować się z doradcą laktacyjnym?Durnych rad "życzliwych" osób nie brakuje,w to jestem w stanie uwierzyć,odkąd w niedzielę od jednej z bliższych mi w rodzinie kobiet usłyszałam,że dzięki karmieniu mm będę wyspana,i mam się w żadne cycowanie nie bawić,bo szkoda na to czasu. Nastawiam ogórki małosolne i zaraz wracam poczytać. |
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki macie pozdrowienia i całusy od NENI
![]() Pisała, ze tęskni za nami sa jeszcze w szpitalu.
|
|
|
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1271 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za czopikCytat:
u mnie bez zmian, jeden marny skurczyk wieczorem, tylko znowu od 4 do 6 gapiłam się w sufit bo spać nie mogłam. Chyba okna po południu pomyję jak mi się zechce, może mały zechce wyjść
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
miałam tylko na podstawie główki oczywiscie, wyszedł na 29.07 :P
|
|
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
Lachryma- kurcze pytaj o ich pomoc nawet jeśli patrzą z wymowną miną. To jest ich obowiązek i praca za którą dostają nie małe pieniądze, więc walcz o to, bo jak teraz załapiecie z Oliwką to potem będzie Wam tylko łatwiej w domu. Trzymam
zeby Malenka z Tobą współpracowała! ![]() Marionette- Za Twoje malenstwo też wielkie i to kp, musi się udać, zwłaszcza, że chcesz! Jeżeli chodzi o Mamę to spróbuj jej delikatnie zasugerować, że rady jak najbardziej bierzesz do siebie, ale też jesteś już Mamą i wiesz co dla Frania jest najlepsze !Dotka- ja napisałam dwa dni po urodzeniu małego do HR-u (akurat jak rodziłam to był piatek i potem juz weekend nieczynny HR) i babka od razu mi przesłała wniosek o macierzynski, ewentualnie tak samo rodzicielski. Mam to donieść do konca tego miesiąca do pracy Madi, Dzoan- Za te smsy bym pozabijała.. Pamietam jak mnie to denerwowało, a w porównaniu z Wami to te "moje" smsy to było nic ![]() Madi- jakoś sie staram wyglądać, żeby Tz wracał na tą wieś po pracy, a nie szlajał mi się w poszukiwaniu ładnych d*peczek Robię klopsiki wieprzowo- wołowe z bazylią, chilli w sosie pomidorowym z dodatkiem imbiru, chilli i cebuli wstawiałam tu kiedys przepis na to z kuchni lidla.. pare dni przed porodem go odkryłam i tak mi zasmakowały Kejt- ja chciałam mieć synka Lewka, no ale on nie chciał inna kwestia, że juz na koncówce wariowałam w ciąży, więc raczej i tak moje "plany" by nie wypaliły
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1275 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a tak serio to podeslijcie mi maile na priv to wam prześle
|
||
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
Aż się boję, że mi wyjdzie Król Lew :P
|
|
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie, dziewczyny- u mnie otulaczek póki co w ogóle nie zdał egzaminu. Mały jest naprawdę malutki i tonie w tym otulaczku, nie mówiąc o tym, że wygląda jakby uciekł z psychiatryka w kaftanie bezpieczeństwa
coś mi się wydaje, że u nas przynajmniej się to nie sprawdzi, chyba, że polubi to jak będzie większy i nie będzie już pływał w tym całym udopstwie
|
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
Tomek urodził się równo miesiąc przed urodzinami mojej mamy i w ten sam dzień co moja kuzynka bliska
mało oryginalny chłopak mi rośnie
|
|
|
|
#1280 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41914223]Wyparzam przed każdym użyciem, praktycznie nic innego nie robię, tylko karmię Małego, usypiam Małego, siedzę z Małym na rękach, odciągam pokarm lub wyparzam laktator i butelkę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]a na spacery chodzicie? Cytat:
Cytat:
![]() A tak sobie myslalamo tobie dzisiaj,jak ci u teściów? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Misiaczka: za czopa! Marionette: nie stresuj się..przystawiaj kiedy maleństwo chce,dobudzaj nawet odstawiajac i pionizujac do bekniecia jak zasypia..pilnuj aby przelykalo nie tylko ssalo..i jak coś zobacz czy u was są poradnie laktacyjne..a mama się nie przejmuj..na pewno chce dobrze.. Zapomniałam się pochwalić..dzisiejszy spacer po raz pierwszy nie skończył się płaczem.. )) i Igorek ma juz 2 tygodnie
|
|
#1281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
warto sie pomęczyc...trzymam mega za Was Męcz polozne,pytaj,działaj,są tam by Ci pomoc chocby miały Cie juz serdecznie dosc.
|
|
#1282 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podanie jak podanie.. Zwracam się z prośbą o udzielenie mi urlopu (i tu wymieniasz te trzy urlopy bo nie pamiętam jak się nazywają Ja takie pisałam do zusu ![]() Cytat:
Naszym położnym zależało, żeby każda karmiła piersią więc cierpliwie wszystko pokazywały i pomagałyCytat:
Dziecko, żeby się najeść musi aktywnie ssać 5-10 minut
|
|
#1283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jak zasypianie? lepiej troszkę?
|
||
|
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj na poczatku mial wieksza glowe i tez pewnie wyszedlby starszy |
|
|
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine- nie jest tak źle u Teściów, aczkolwiek siedzę głównie tak naprawdę w naszym jednym pokoju, bo jak się wyjdzie to trzy wielkie psy.. no czasem usiądę z małym na polu.. Ale ogólnie chcę stąd uciekać jak najdalej jak odchowam małego i wrócę do pracy. Nie umiem żyć chyba tak jakby nie było z dala od cywilizacji. Wkurza mnie to, że pojechanie do sklepu to cała wyprawa, że nie mogę wsiąść w auto i być za 10 minut w centrum, u babci czy u koleżanki, czy gdziekolwiek indziej. no do tego się nie przyzwyczaję, ale ze strony rodziców Tzta jest wszystko jak najbardziej ok
![]() Dzięki, że pytasz! A powiedz jak tam gorączka, udało się ją zbić? trochę lepiej dzisiaj z tą piersią w której jest zapalenie?
|
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
margos 3 czyli macierz chyba ten drgi jest rodzicielski? a3 to jaki?
eh |
|
|
|
#1288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to kawał chłopa z niegoMój małż stwierdził dziś, że tak naprawdę the royal baby się jeszcze nie urodziło, bo ono ciągle u mnie w brzuchu także dalej czekamy na księciunia Filipa który ma czas do piątku bo tak to sobie zaplanowaliśmy |
|
|
|
|
#1289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Kejt moj tez 7cm, ale to bylo 1,5 tyg temu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

(
Obecnie waga kształtuje się na poziomie tej z 5 msc ciąży- zostało 9 kg i oby zleciało jak najszybciej
Nie wyglądam źle, wyglądam dobrze w sumie (skromność 

może się jeszcze ujawni?? za chwilę będę miała ten sam problem 

za czopik

Naszym położnym zależało, żeby każda karmiła piersią więc cierpliwie wszystko pokazywały i pomagały
bo tak to sobie zaplanowaliśmy