Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-23, 12:37   #391
misia1505
Rozeznanie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

My poszłyśmy na szczepienie i wróciłyśmy, doktórka na urlopie.

idziemy zaraz z powrotem na dwór, chociaż u nas nie za ciepło i wiatr wieje.

Szaju Lenka od miesiąca bardzo niespokojnie śpi w nocy, mogę coś na to zaradzić? strasznie się rzuca i wierci, pod kątem neurologicznym nic nie widzę bo na ogół ładnie się rozwija, w ciągu dnia jest wszystko ok, zęby albo bliskość ze mną bo jeste najlepsza na wszystko
Stary 2013-07-23, 12:38   #392
marsi11
Zakorzenienie

widziałam ostatnio na spacerze ok 2 letnie dziecko jak w spacetówce spało....na brzuchu, myślałam,że padnę ze śmiechu, nożki miał podkurczone, dupka do góry
mój mały gdzieś od 3 tygodni spi w nocy wyłącznie na brzuchu, w spacerówce nie dałby rady bo kubełkowa
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 12:41   #393
Debrah
Zakorzenienie

Marsi : o rany, bidulko ale miałaś przygodę <przytul>
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 12:43   #394
Ewik86
Zakorzenienie

Już po szczepieniu. Domcia zapłakała najpierw jak pielęgniarka ją badała - nie lubi obcych kobiet, co ciekawe przy facetach, których nie zna nie płacze , a potem przy wkłuciu, ale za chwilę się uspokoiła. Teraz w domu śpi. Waży 7060 g - 25 centyl.

Dziękujemy ciociom za kciuki

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 12:43   #395
sarah67
Zadomowienie

dzwonie do serwisu
i facet za 2 h ma do mnie oddzwonic bo cos jeszcze musza w aucie sprawdzic ciekawe cooo, nie mialam jak zapytac bo mala sie rozplakala

miał być do odbioru pt ewentualnie poniedzialek a jest wtorek i za 2h dadza znac cos mi sie to podejrzane wydaje, moze przesadzam

ale jak pomysle, ze mam wylozyc 3200 to mi sie plakac chce

no i jeszcze maz w austrii ale wracaja bo warunki pracowe okazaly sie nie takie jak w umowie
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 12:43   #396
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Debrah, całkiem inna technika picia. Ze słomką popatrz też na kubek-pstryczek:

http://allegro.pl/nuby-kubek-pstrycz...401804922.html fajniejszy, bo ma uchwyty.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 12:51   #397
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
I szybko Dadi załapał jak z tego pić?

Co do wisiadeł : no pewnie, że to brak wiedzy - każda aukcja na all, wszyscy sprzedawcy - krzyczą od razu o certyfikatach bezpieczeństwa dla dziecka. To rodzic niewiele myśląc bierze i kupuje bo skąd ma wiedzieć? przecież skoro certyfikat to musi spełniać jakieś normy a już na pewno nie robi krzywdy, prawda?

Nancy: doczytałam o histeriach w wózku, jakto się szybko wszystko zmienia... a jak się widziałyśmy to Kubuś w gondoli od razu w kimę uderzał
ehhhh.... to były czasy
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 12:52   #398
Debrah
Zakorzenienie

jak zrobić kaszkę jaglaną na wodzie? jakie proporcje? też na oko? i co, do wrzątku wsypać ją? do tego chcę dodać trochę słoiczkowego deserku i spróbować dać do jedzenia młodej.
Stary 2013-07-23, 12:53   #399
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Już po szczepieniu. Domcia zapłakała najpierw jak pielęgniarka ją badała - nie lubi obcych kobiet, co ciekawe przy facetach, których nie zna nie płacze , a potem przy wkłuciu, ale za chwilę się uspokoiła. Teraz w domu śpi. Waży 7060 g - 25 centyl.

za wage
Stary 2013-07-23, 12:57   #400
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
A nie latał za bardzo bez tej wkładki? nie było za luzno przy karczku/główce?
nie, bylo ok. ale glowke sam juz trzymal. poza tym tak jest cos takiego, tak jakby dodatkowy material ktory podtrzymuje chwiejaca sie jeszcze glowke...

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
chciałam się Wam pochwalić, że Kubuniowi bardzo przypasowało nosidło od razu usnął mam pytanie, czy przed użyciem prałyście nosidło?

i drugie pytanie czy Wasze dzieciątka ściskają paluszki u stóp?
no to super!
ja nie pralam. jest ok.

nie, chyba nie. bynajmniej nie zauwazylam zebby sciskal. ale poobserwuje

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Mamy za sobą pierwszą marchewkę ;jupi;
Na początku Blanka nie wiedziała o co kaman, ale szybko załapała. Potem sama otwierała buzię i pchała łyżeczkę do środka

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
A w ogóle, co się wczoraj wydarzyło to nie uwierzycie Mała wykąpana i nakarmiona, i choć marudziła już od 2h spać nie chciała no to ja na kolację i pałęczkę przejął tż, ale oni zamiast udawać, że sie usypiają to zabawa, gadanie, samolociki i takie tam No ale nic nie mówię, niech tatko korzysta, po kolacyjce wkraczam znowu ja, mała trochę sie napiła, ale dalej spać nie chce, i sobie wkłada moje palce do buzi i gada ( ostatnio uwielbia gadać, majac w buźce moje palce, swoje rączki, stópki, pluje się i gada) pogadała, popluła się, nagle odwraca główkę i śpi Co prawda po godzinie obudziła się na cyca, ale i tak mega szok mamie zgotowała

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello,

melduje,że ledwo żyję
wczoraj Samuel dostał od nas prezent- zabawa w laserowy paintball
matka z karabinem pierwsza latała na froncie, niestety miałam wypadek, przypieprzyłam łbem w siostrę TZ, myślałam,że czaska mi pękła i nos złamałam, farba poleciała
dziś mam reksia pod okiem i wyglądam jak by mi mąż przylutował- obraz jak Adamek po walce, dziewczyny, mowię Wam kino
jadę na przeciwbólowych bo bym chyba umarła z bólu, dobrze że w sumie nos cały i głowa też hehehe- ale zabawa była przednia a mój syn bardzo szcześliwy
Ty to powinnas napisac ksiazke pt: Przygody Marsi

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
I jak?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41914524][
iiiii jak?

I oznajmiam, że ktoś mnie i Całej dzieci zamienił - bowiem Dorotka weszła na Julaskowy level na czystość krzesła spuśćcie zasłonę milczenia, Agatka malowała farbami i muszę zrobić gruntowne mycie [/QUOTE]

dla Julaso-Dorki
co do Zofijiji - chyba narazie za krotko ja ma zebym sie mogla wypowiadac. dostal na chwilke przed wyjsciem na szczepienie a po szczepieniu zasnal i do tej pory spi. ladnie sobie gryzie, slychac takie szuranie dziaselkami wiec pod tym wzgledem jest ok. mam nadzieje ze nie znudzi mu sie za chwilke

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Ale idziemy do lekarza. Jak dam radę, boję się trochę mpkiem z nim jechać bo podejrzewam AZS, a poza tym nie wiem czy w buzi ślady po mleku czy jakaś pleśniawka się robi
powodzenia i zdrowka!

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

muszę kupić parasolkę do wózka, a podobno tylko oryginalne pasują, a taka ponad stówkę
no co TY! napewno? przeciez te uniwersalne za pare zlotych przyczepiasz do pierwszej lepszej rurki i jest ok. podjedz wozkiem do jakiegos klepu dzieciowego i sprawdź

hmm, jeden jest 6+ a drugi 12+ wiec raczej ten pierwszy...
------------
a my juz po szczepieniu

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 12:57   #401
Debrah
Zakorzenienie

Szaja: kliknęłam już ten co ma Dadi od Hope - może to to być? z dziubkiem, nie słomką, od 6+.

Studzę wodę i będe próbować z tą kaszką...
Stary 2013-07-23, 13:01   #402
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
------------
a my juz po szczepieniu
co ta smutna minka oznacza?

Dominika

Alicja
Stary 2013-07-23, 13:11   #403
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Debrah, pewnie, że może, ja tylko napisałam że po prostu inna technika picia, no i wydaje mi się, że dla dziecka wygodniejsze będzie poidełko z uchwytem.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 13:12   #404
sarah67
Zadomowienie

jak moje dziecko ma dupsztala do gory podnosic jak Ona max 10 min i placze i nie chce na brzuchu
Stary 2013-07-23, 13:18   #405
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
to można zielona?? nie wiedziałam, a myślałam o tym

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mozna, ale tylko pewne odmiany. W Polsce nie ryzykowalabym.
Kupilam taka, ktora mozna podawac od 1.miesiaca zycia.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 13:22   #406
Lenova
Wtajemniczenie

heja

Dziewczyny ale pizgawica aż mnie coś trafia nie można na dwór wyjśc bo łeb urywa w domu okna też stukają ,masakra, ja chce lato !!!!

Blanuszek opanował spanie nocne od 21 do 6( co prawda przed zasnieciem jest dużo problemów) i jest tak co noc, nie wiem czy to kwestia tego że zaczęła ze mną w łóżku co noc spać czy może już tak będzie<marzy> ,ciekawe co będzie po powrocie do domu hmm...
Jestem tutaj już tydzień prawie i taaaaak bardzo tęsknie za tż

Brawa i buziaki dla solenizantów !!!

Uściski dla dzieciaków szczepionych

Marsi Ty to masz przygody ale najważniejsze że Sami zadowolony, a Ciebie chciałabym zobaczyć w tej wersjii

Widziałam temat szczepień na tapecie. Ja podobnie jak Sarah teraz bardzo zgłębiałam ten temat będąc jeszcze w ciąży, najpierw gdzieś się rzuciło w oczy że szczepionki to śmierć i była panika a potem zaczęłam czytać czytać nie tylko te złe strony, ale i te dobre i tych na mój osobisty rozum było więcej.
Ważne by wyważyć samemu sobie na zdrowy rozum i nie popadać skrajności.
A tez zgadzam się z Szają że ten cały ruch anty szczepionkom sieje niepotrzebną zgrozę ,to już trochę podchodzi pod fanatyzm moim zdaniem, chęć zaisteninia w mediach, szukanie sensacji na siłe i takie tam.
Ja osobiście nie wierzę by koncerny farmaceutyczne, lekarze itp byli w zmowie i chcieli powoli uśmiercać ludzi bo to zwyczajnie chore-a takie opinie też mi się rzuciły w oczy.

Ogólnie mnie taka refleksja naszła że to forum to dużo świadomości daje, i każda przyszła mama powinna to czytać :P Bo faktycznie gdyby nie wy,szkoła i dostęp do internetu to bym pewnie wychowywała dziecko na kaszkach cukrowych z nestle,wodą z cukrem,wisiadłach i podpieraniu dziecka poduchami
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 13:22   #407
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Jestesmy na spacerku w takim parczku przy fontannie i masakra, ja chyba jestem przewrazliwiona, ale dzieciaczek, ktory ledwo siedzi twardo jest sadzany w szmacianej parasolce a potem wyjmowany i stawiany na nozki to kurde..... Zal mi dzieci. Dwa takie przypadki mam przed soba.

Moj ma 6,5miesiaca a bede najszczesliwsza mama jak zobacze ze sam siada z czworakow(juz podkurcza nozki i smiesznie to wyglada bo za kazdym razem robi bam i jest wyjec), na wakacjach mielismy szjabnietych wspolwczasowiczow to babka zaczela mi sugerowac, ze Pietraszko jest chory i zle sie rozwija, bo jej Julus siedzial jak mial niecale 4miesiace! Spytalam sie tylko, czy go sadzala, czy sam usiadl, oczywiscie, ze sadzala. Wiecej z nia nie dyskutowalam

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 13:25   #408
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
I szybko Dadi załapał jak z tego pić?
na początku nie wiedział o co kaman, więc mu uchwyt przekładałam do butelki i na zmianę. On próbował jak ze smoka ciągnąć jak jagniątko wyglądał
pije z tego, nie raz się tym bawi, w sumie ostatnio to nie bardzo mu się popijać chce .. no ale codziennie coś tam siorbnie.
Soczki ma w poważaniu, kompotu zrobiłam ostatnio to też w duszy miał

Cytat:

zapomniałam Wam powiedzieć co mój syn od weekendu robi schodzi z wersalki, stoi se na dywanie, a jak mu się znudzi to obczaja dywan i klap na dupsztala, na brzuch i dawaj przed siebie

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

a odnośnie szczepien pneumo, któraś pytała. Ja szczepie

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 13:27   #409
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
zapomniałam Wam powiedzieć co mój syn od weekendu robi schodzi z wersalki, stoi se na dywanie, a jak mu się znudzi to obczaja dywan i klap na dupsztala, na brzuch i dawaj przed siebie [
Jak to schodzi z wersalki i stoi na dywanie?

Dominika

Alicja
Stary 2013-07-23, 13:29   #410
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to schodzi z wersalki i stoi na dywanie?
a na brzuchu jak wędruje to się tyłem ustawia, zsuwa się i sb stoi (z podparciem oczywiście. rączkami się 3ma łóżka)

Stary 2013-07-23, 13:29   #411
scotasia
Wtajemniczenie

Puk puk... mozna?
Mam nadzieje, że Wam nie przeszkadza, że tak od czasu do czasu się odezwę i to głownie zadręczam pytaniami?

Doczytalam o tych szczepionkach, moj Dominik tez w szpitalu był tym kłuty, potem zmieniliśmy na inną na szczescie. Dla mnie te całe szczepienia to temat rzeka. Najchętniej bym wogole nie szczepiła i tyle.

Zaczelismy rozszerzac diete. Merchewka poszła super, ziemniak gorzej. A przy jabłuszku buzia w kreske i nic sie prawie nie dało wcisnąć I teraz już niezbyt chętnie buzię otwiera. Probowałam też podać mu butelkę z mm bo wydawało mi się, że moim pokarmem się nie najada, ale nie chce pić z butli. No i jestem piersiową niewolnicą mojego syna
Sama nie wiem co mu dać, żeby czymś się na chwilę najadł, żebym mogła choć na chwilę sama gdzieś wyjść. Kaszkę jakąs?? kolezanka mnie uswiadomila, ze kaszki mleczne są na mleku następnym. Czy jak karmię piersią to bezmleczne?? Ratunku.. Debrah ty podajesz bezmleczne, tak?? wlasnie myslalam o tej jaglanej holle, tak jak Ty podajesz, tylko myslalam o mlecznej. Ale skoro karmię piersią to bezmleczną mam kupić?? Taka ze mnie technolozka zywnosci jak z koziej d.py trąba

Co jeszcze mialam napisac... robilam ciasto na maslance i wyszlo z porzeczkami czerwonymi. A mam przepis na fajne i szybkie drożdzowe z owocami. Jak ktoras chetna to podam.

No i mały wstał a coś jeszcze chcialam...eeh moze pozniej się uda

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2013-07-23 o 13:32
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 13:34   #412
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
jak moje dziecko ma dupsztala do gory podnosic jak Ona max 10 min i placze i nie chce na brzuchu
Moja też nie lubiła na brzuszku,a teraz na plecach nie chce. Tzn chce,ale tylko po to żeby się na brzuch Przekrecic

Cytat:
a na brzuchu jak wędruje to się tyłem ustawia, zsuwa się i sb stoi (z podparciem oczywiście. rączkami się 3ma łóżka)
Ale zdolniacha!

Marsi jak Ty się poświęcasz dla dobrej zabawy dzieci

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 13:37   #413
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
co ta smutna minka oznacza?
też chciałam zapytać.. Mały płakusiał bardzo?

Stary 2013-07-23, 13:38   #414
Debrah
Zakorzenienie

Eksperyment zakończył się fiaskiem. Kaszka jaglana z owocami ze słoiczka (banan, jabłko, brzoskwinia z hippa) jest be. W kaszy było wszystko, bujak chyba wyprać muszę ale dziecię strajk.
Stary 2013-07-23, 13:39   #415
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
O jaciepierdziele, ale Dadi szybko się uczy

Dominika

Alicja
Stary 2013-07-23, 13:42   #416
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Mamy za sobą pierwszą marchewkę ;jupi;
Na początku Blanka nie wiedziała o co kaman, ale szybko załapała. Potem sama otwierała buzię i pchała łyżeczkę do środka

u nas długo Igi nie mógł załapać tylko ssał łyżeczkę jak cycka
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość

Kurcze wprowadzilismy sie ledwie do mieszkania i sasiad z gory zaczal wykanczanie, tak wiec halasuja, wiercs, piluja mi tu od rana, glowa peka a maly o dziwo zosanal i spi wtulony we mnie o dziwo dal sobie cyca wyjac z buzi.
My się wprowadziliśmy jako jedni z pierwszych do nowego bloku i ja przez pierwszy rok nic innego nie słyszałam jak odgłosy remontów...wiertary były na porządku dziennym
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41914524]

I oznajmiam, że ktoś mnie i Całej dzieci zamienił - bowiem Dorotka weszła na Julaskowy level na czystość krzesła spuśćcie zasłonę milczenia, Agatka malowała farbami i muszę zrobić gruntowne mycie [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Tez chudne,poki co spadlo 2 kg jeszcze powinno spasc jakies,hmmm 10 poki co jest 58,5

Ale teraz ostroznie to robie,wscieklabym sie na siebie,gdyby laktacja mi padla przez diete
A ile masz wzrostu?
Ja też ostrożnie, na żadną ostrą dietę nie przechodzę bo też kp, po prostu zdrowo i bez słodyczy jakichkolwiek bo to co ja jadłam ostatnio to woła o pomstę do nieba...
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
muszę kupić parasolkę do wózka, a podobno tylko oryginalne pasują, a taka ponad stówkę
A jaki Ty masz wózek że te uniwersalen nie pasują?
Cytat:
ja dziś byłam na szmatach, to widziałam dzidzię w wisiadle... masakra, do buziaka w czółko to bardzo daleko. A mamunia i dziecko w najki adidasy wyubierani nówki widać to na lepsze nosidło szkoda..
to raczej nie wynika ze statusu bo wisiadła też potrafią być drogie ale z braku świadomości.
My mamy coś jak ten pierwszy tylko z Tommee Tipee i fajny jest. Igi załapał jak się pije z tego, chyba lepsze to dla maluchów niż ze słomką.

Zwiałam ze spaceru szybko bo wicher taki że myślałam że nas zwieje z chodnika. Dobrze że młodemu czapkę nałożyłam. Dajcie trochę cziki

Kurde nie wiem co robić, chyba sobie daruję to żółtko na razie...mimo że przetarłam przez sitko to Igorek rzygał. Nie chcę go męczyć bo się zniechęci do jedzenia...
Stary 2013-07-23, 13:45   #417
hope01
Zakorzenienie

właśnie ... dzieciom ze skazą bezpiecznie żółtko?

Stary 2013-07-23, 13:55   #418
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
------------
a my juz po szczepieniu
biedactwo
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ogólnie mnie taka refleksja naszła że to forum to dużo świadomości daje, i każda przyszła mama powinna to czytać :P Bo faktycznie gdyby nie wy,szkoła i dostęp do internetu to bym pewnie wychowywała dziecko na kaszkach cukrowych z nestle,wodą z cukrem,wisiadłach i podpieraniu dziecka poduchami
dobrze gadasz, zgadzam się
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Jestesmy na spacerku w takim parczku przy fontannie i masakra, ja chyba jestem przewrazliwiona, ale dzieciaczek, ktory ledwo siedzi twardo jest sadzany w szmacianej parasolce a potem wyjmowany i stawiany na nozki to kurde..... Zal mi dzieci. Dwa takie przypadki mam przed soba.

Moj ma 6,5miesiaca a bede najszczesliwsza mama jak zobacze ze sam siada z czworakow(juz podkurcza nozki i smiesznie to wyglada bo za kazdym razem robi bam i jest wyjec), na wakacjach mielismy szjabnietych wspolwczasowiczow to babka zaczela mi sugerowac, ze Pietraszko jest chory i zle sie rozwija, bo jej Julus siedzial jak mial niecale 4miesiace! Spytalam sie tylko, czy go sadzala, czy sam usiadl, oczywiscie, ze sadzala. Wiecej z nia nie dyskutowalam

ehhh.... ale to jest lans, moje dziecko siedziało jak miało 2 m-ce łaaaaał a to, że dziecku można krzywdę zrobić to trudno :/
Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Puk puk... mozna?
Mam nadzieje, że Wam nie przeszkadza, że tak od czasu do czasu się odezwę i to głownie zadręczam pytaniami?

Doczytalam o tych szczepionkach, moj Dominik tez w szpitalu był tym kłuty, potem zmieniliśmy na inną na szczescie. Dla mnie te całe szczepienia to temat rzeka. Najchętniej bym wogole nie szczepiła i tyle.

Zaczelismy rozszerzac diete. Merchewka poszła super, ziemniak gorzej. A przy jabłuszku buzia w kreske i nic sie prawie nie dało wcisnąć I teraz już niezbyt chętnie buzię otwiera. Probowałam też podać mu butelkę z mm bo wydawało mi się, że moim pokarmem się nie najada, ale nie chce pić z butli. No i jestem piersiową niewolnicą mojego syna
Sama nie wiem co mu dać, żeby czymś się na chwilę najadł, żebym mogła choć na chwilę sama gdzieś wyjść. Kaszkę jakąs?? kolezanka mnie uswiadomila, ze kaszki mleczne są na mleku następnym. Czy jak karmię piersią to bezmleczne?? Ratunku.. Debrah ty podajesz bezmleczne, tak?? wlasnie myslalam o tej jaglanej holle, tak jak Ty podajesz, tylko myslalam o mlecznej. Ale skoro karmię piersią to bezmleczną mam kupić?? Taka ze mnie technolozka zywnosci jak z koziej d.py trąba

Co jeszcze mialam napisac... robilam ciasto na maslance i wyszlo z porzeczkami czerwonymi. A mam przepis na fajne i szybkie drożdzowe z owocami. Jak ktoras chetna to podam.

No i mały wstał a coś jeszcze chcialam...eeh moze pozniej się uda
witaj w klubie niewolnic swoich dzieci, u mnie tak samo
co do kaszek to nie pomogę, bo dla mnie to nadal temat trudny.

Cytat:
Eksperyment zakończył się fiaskiem. Kaszka jaglana z owocami ze słoiczka (banan, jabłko, brzoskwinia z hippa) jest be. W kaszy było wszystko, bujak chyba wyprać muszę ale dziecię strajk.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 14:04   #419
Debrah
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Scotasia: ja mam bezmleczne holle, robiłam na swoim mleku i dzisiaj na wodzie z owocami. Ale moja to ciężki przypadek z jedzeniem..

Umyłam ja z kaszki, przebralam i teraz przysypia z blogim wyrazem twarzy pijąc mleko z UU...

Potem jeszcze spróbuje jej coś dac..ale chyba będę dawać tak jak mówicie, różnych rzeczy, po troszku do spróbowania tylko..nie nastawiajac sie ze zje to jako posiłek. Zdołowana jestem tym jedzeniem trochę

Stary 2013-07-23, 14:20   #420
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
NAwijko przypomnij mi proszę jak u Was to AZS wyglądało...
Kochana, juz Ci pisze, ale zaznaczam, ze ja mam watpliwosci, ze to AZS mimo, ze lekarka tak twierdzi.

U nas sa to: suche placki w zgieciu nozki ze stopa (staw skokowy), w zgieciu raczek i nozek (z drugiej strony kolana) czerwone, zaognione miejsca.
I okresowo pojawiaja sie suche placki (w roznych miejscach).

Emolienty nie pomagaja, po masci sterydowej schodzi.

Lekarka stwierdzila, ze dla AZS charakterystyczne jest swedzenie i drapanie sie przez dziecko (u nas tego nie ma), ale za AZS przemawia lokalizacja zmian....

A u Was co sie dzieje?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości