|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
hahahah dobre nie.
Musze dorwac wage gdzies tak strasznie jestem ciekawa ile mi ubyło... a bedac skromnym oczywiscie powiem ze jestem w szoku jaki mam brzuch po ciazy tzn tydzien po urodzeniu dziecka ![]() ( nie liczac rozstepow z ktorymi walcze:P) pozniej sie pochwale ok idę dzieki dziewczyny zagladne pozniej jak mendziora mi da chwile
|
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() a tak mialam pytac: jaki macie stosunek do karmienia cycem w miejscach publicznych? |
|
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykrywamy się pieluchą i cycolimy
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
a i jeszcze chcialam zapytac.. wybudzacie maluchy w nocy do jedzenia? bo nam w szpitalu mowili ze dziecko musi jesc co bite 3 godziny MUSI no to czego ja nie robilam zeby mala wybudzac .. ile nerwow bo po minucie zasypiala a dzis w nocy ja wybudzilam possala ale krotko i kima a pozniej zapomnialam budzika nastawic wstala po 4 godzinach i ladnie zjadła ... bez nerwow i zasypiania wiec chyba bez sensu takie wybudzanie,bedzie glodna to sie obudzi i napewno da znac nie?
|
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
dootka a ja myslalam, ze zyjemy w erze gdzie karmi się na żądanie! i nie trzeba wybudzać.
|
|
|
|
#1356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ps. nam w szpitalu tez kazali ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
Pediatra- niezależna od szpitala tez tak mówiła![]() Spacyfikowałam dziecko Śpi w końcu ;p
|
|
#1357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo mnie to krepuje jak widzę mamę karmiącą Ale może zmienie zdanie Cytat:
|
||
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobne te szpitale ![]() w ktorej sali lezalas? |
|
|
|
|
#1360 | ||
|
Zakorzenienie
|
aa ciągle zapominam napisać, że jak ktoś ma chęć, to mogę przesłać ćwiczenia na tuż po porodzie
maile na priv![]() tak, chociaż cały czas pól na pół z naszym łóżkiem ale dzisiaj noc całą przespał u siebie. Jak już zaśnie kamiennym snem to mogę go spokojnie przenosić do jego łóżeczka i jest ok. W dzień stwierdziłam, ze czasami może się z mamą na naszym łóżku zdrzemnąć dzięki że pytasz![]() Cytat:
Gorączki już dzisiaj nie mam... przez co czuję się o niebo lepiej. Pierś też lepiej, bo przystawiam małego, więc nie jest taka nabrzmiała. [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41916785]Hej hej Sorki nie dam rady nadrobić tak piszecie ![]() My od piątku w domu, przez dwa dńi odgruzowywalam chalupke, bo choć mąż sprawdził się super to jednak mój poziom czystości został mocno zaburzony po przekroczeniu progu No i próbowaliśmy się przystosować z Leoskiem do nowych warunków.. Co trochę stresu jego i mnie kosztowało... Ale powoli powoli i wyszliśmy na prosta ![]() Mały ładnie je i dosyć dobrze śpi, ma juz okresy czuwania, wczoraj dawał trochę czadu ale było tak dusznomna dworze ze mu się w sumie nie dziwie więc pospalismy sobie z dwie godzinki w sypialni Nocki spokojne i senne, lubi się przytulac więc najchętniej spalby u nas na rękach co mu od czasu do czasu umożliwiamy. ![]() Tata zajmuje się straszakiem, wczoraj byli w kinie a tak to starszak żajmuje się sobą tzn biega z dziećmi z osiedla i się odstrzeliwuja nawzajem ![]() Trochę dziwnie momentami się zachowuje, nie słucha co się do ńiego mówi, więc musimy m na spokojńie tłumaczyć nowa sytuacje ale ogólnie jest super starszym bratem. ![]() Ja po cc czuje się super, generalnie mogę stwierdzić ze spodziewałem się masakry a było naprawdę laitowo i dotyczy to cięcia, potem bólu ( prawie mnie nie bolało) jak i pom gojenia się rany. Cieżko było pierwszy raz wstac ale był to bardziej opór psychiczny niz ból. Bolało nie powiem ale spodziewałem się ze będzie gorzej. Bardziej odczuwalne bóle przy obkurczaniu się macicy niż te po cc Karmie piersią, po odstawieniu na 4 dni małego od piersi i odciaganiu laktatorem, brodawki się zagoily i teraz karmie bez problemu, obiema naraz ![]() Polecam maścią purelan medeli na brodawki, rzeczywiście jest super. Pozdrawiam was gorąco, gratuluje nowym mamusiom Buziaki Aaa i zostało mi 3 kg po ciąży Laski po cc. Tez macie takie zgrubienie w miejscu cięcia?[/QUOTE] super że już w domku jesteście! ) Ty się nie przemęczaj może co? fajnie, ze starszak reaguje dobrze na maleństwo a tata, że spędza z nim sporo czasu. i brawa za te 3kg!nie A co do podania, to pisałam Ci kilka stron dalej że mogę Ci podesłać swoje na maila. Nie musiałam podawać konkretnych dat u mnie w pracy.Cytat:
Igorek jeszcze śpi to może te zdjęcia ogarnę. Właśnie próbuje ogarnąć temat usg bioderek. Na nfz jest jakaś masakra z terminami... w mojej przychodni dopiero we wrzesniu! W luxmedzie z konsultacją 120zł! Znalazłam jakąś inna przychodnię, 80zł z konsultacją. Generalnie widzę, że trzeba być do danej przychodni lub sieci zapisanym, żeby było bezpłatnie.. Lipa!
Zawsze i na wieczność uczyńmy z życia święto https://instagram.com/rudymspojrzeniem http://www.rudymspojrzeniem.pl Galeria pazurkowa: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692 Edytowane przez elaine-blath Czas edycji: 2013-07-23 o 13:33 |
||
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka- mi też mówiono, żeby dziecko karmić co trzy godziny po pierwsze ze względu na regularność, a po drugie ze względu na to, żeby ustalić mu tryb pod który ono się dostosowuje, a nie dziecko decyduje kiedy chce jeść i wtedy masz lecieć
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwne. |
|
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
dotkaa: mi kazali małego wybudzać co 3h na karmienie, jeśli sam się nie budzi.. i potem jak się okazało że nie przybiera to tym bardziej.. a teraz jak zaczął tak ładnie przybierać może spać ile chce, ale i tak sam się juz budzi co 3-4 h.
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
jejku, duzo nie wiem.
musze urodzic i pocwiczyc na mojej małej trochę w praktyce
|
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Eleine a wyslesz z ciekawości? zaraz Ci podam maila.
a jak to jest z zameldowaniem? jak mieszkanie jest na ojca to on musi jechac z aktem urodzenia zameldować mala nie? i do spoldzielni tez trzeba? a pozniej juz tylko mozna zalatwiac becikowe itp? pytam bo moze jak to ogarniemy wszystko wmiare to mozna do klubu tez wrzucic na przyszlosc ... |
|
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś tak..po prostu nie mogę się przystosować do obecności tylu ludzi, jak mieszkalismy ponad 2 lata sami. No ale tak jak piszesz- musimy się odkuć i już powrót będzie z wielkim BUM do miasta ![]() Dobrze, że się lepiej czujesz i nie zbagatelizowałaś tej sprawy. U nas w szpitalu bardzo kobiety uczulali na zapalenie piersi, mnie również mimo blokady. Ale ja ogólnie chyba pokarmu nie miałam lub miałam minimalnie, bo w ogóle mi nie leciało mimo tego, że dobe po porodzie wzięłam lek, a on stopuje produkcje po paru dniach z tego co mi mowil lekarz.
|
|
|
|
|
#1367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Art. 182 3 § 1. Pracownik–ojciec wychowujący dziecko ma prawo do urlopu ojcowskiego w wymiarze 2 tygodni, nie dłużej jednak niż: 1) doukończenia przez dziecko 12 miesiąca życia |
|
|
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
becikowe mozesz załatwiac tak naprawdę od razu jak masz akt urodzenia dziecka.
|
|
|
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
czyli wsumie trzeba tylko zarejestrwoac dziecko w usc i co jeszcze z takich najwazniejszych spraw?
Aha czyli Zu jest zameldowana tam gdzie ja i nie trzeba isc zalatwiac itp? |
|
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, dziecko jest zameldowane z automatu tam gdzie matka, chyba, że w USC podacie adres Tzta jako adres gdzie chcielibyscie zameldować Zuzie
|
|
|
|
|
#1371 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będzie przybierać na wadze to nie budzimy Cytat:
Cytat:
Glut jednak spacyfikował mnie i nie śpi ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
no to pisałam, że to im powiedzą w USC bo ja tez ide tylko odebrac pesel
co rżysz
|
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
bo już myślałam, że ze mnie pomocnej
![]()
|
|
|
|
#1375 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
J czasem też jeszcze myślę, że to inny świat. Niby ponad dwa tygodnie to dużo a jednak czasem mało żeby się przyzwyczaić do tego, że ma się taką kruszynkę w domu Cytat:
Cytat:
Ja karmię trzymając Adasia na rękach bo Młody czasem mi się krztusi i szbciej go wtedy do pionu mogę postawić. Chociaż nie ukrywam, że plecy mnie zacznają pobolewać... ![]() Cytat:
U nas leżenie na brzuszku pomaga- czasem... W ogóle zauważyłam, że Adaś nie za często bączki puszcza- chyba, że kulturalne dziecko mi się trafiło i wali cichacze... ![]() Cytat:
czekamy na zdjęcia ![]() Ja póki co nie mogę się przekonać Pożyjemy- zobaczymy jak to będzie Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
farciara!
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
A Moj syn to wybitnie nieprzyzwoity młody facet- puszcza baki takie głośne jak dorosły chłop
|
|
|
|
#1378 |
|
Rozeznanie
|
jezu jaka ona jest straszna
http://www.pudelek.pl/artykul/57247/...akacjach_foto/ |
|
|
|
#1379 | |
|
Zadomowienie
|
A u nas w ogóle nie robią usg bioderek
Cytat:
|
|
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Jaki ją mam dziś podły nastrój. Poza tym najadlam się bobu i mnie zemdlilo. Teraz zjadłam karczek smażony i mi chyba przechodzi. Ale na co ja wściekła jestem?
A najgorzej mi z tym że na Malgos zdaży mi się krzyknąć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.

ok idę 

Pediatra- niezależna od szpitala tez tak mówiła

a jak zasypianie? lepiej troszkę?

jakoś tak..po prostu nie mogę się przystosować do obecności tylu ludzi, jak mieszkalismy ponad 2 lata sami. No ale tak jak piszesz- musimy się odkuć i już powrót będzie z wielkim BUM do miasta