Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-23, 14:48   #2641
isia4891
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Każdy orze jak może.
A co ma powiedzieć kobieta, która nie pracuje i nie prawa do zasiłku. Albo pracuje na czarno, bo szefowie nie chcą zatrudnić. Albo kolejna umowę zlecenie dają pracodawcy. W Polsce nie jest lekko znaleść pracę na umowę o pracę. Szczególnie w Polsce wschodniej...
Znam takie przypadki i nie dziwię się ze sobie zakładają firmy. Pewnie sama bym tak zrobiła,gdybym była w takiej sytuacji. Z jednej pensji opłacić mieszkanie rachunki, lekarzy, zakupy, dziecko w drodze, czasem bez pomocy rodziny...nie ma co oceniać.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 14:53   #2642
Lusso
Raczkowanie

Ja prowadzę własną firmę i wcale nie zakładałam jej aby mieć macierzyński , płace składki odprowadzam podatek , vat jest wysoki i wcale mi smutno nie jest ze zus mi zapłaci ponad 5 tysięcy duzo zainwestowałam w otwarcie wiec przyda się trochę na spłatę kredytu
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 14:54   #2643
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Każdy orze jak może.
A co ma powiedzieć kobieta, która nie pracuje i nie prawa do zasiłku. Albo pracuje na czarno, bo szefowie nie chcą zatrudnić. Albo kolejna umowę zlecenie dają pracodawcy. W Polsce nie jest lekko znaleść pracę na umowę o pracę. Szczególnie w Polsce wschodniej...
Znam takie przypadki i nie dziwię się ze sobie zakładają firmy. Pewnie sama bym tak zrobiła,gdybym była w takiej sytuacji. Z jednej pensji opłacić mieszkanie rachunki, lekarzy, zakupy, dziecko w drodze, czasem bez pomocy rodziny...nie ma co oceniać.
Pod żadnym pozorem nikogo nie oceniam.
Jest takie prawo, to niech każdy robi jak uważa
Ja mam tyle znajomych i koleżanek, które z tego skorzystały, że palców obu rąk by mi nie starczyło, żeby je policzyć
Stary 2013-07-23, 14:57   #2644
mezaga
Zakorzenienie

Mi się marzyła własna firma już od dawna. Jednak coś czuję, ze nie zarobiłaby na siebie - przy takim podejściu Polaków do rękodzieła jakie mamy obecnie mogę to traktować jedynie jako dodatkowe zajęcie wieczorno-nocne i rozliczać się razem z moją mamą.
Stary 2013-07-23, 15:00   #2645
mala098
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
A wieczorem to miałabym ochotę zobaczyć kroczę jakiegoś dorodnego pana w tańcu erotycznym

Ciii, o tym po 22
Stary 2013-07-23, 15:02   #2646
Lusso
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Mi się marzyła własna firma już od dawna. Jednak coś czuję, ze nie zarobiłaby na siebie - przy takim podejściu Polaków do rękodzieła jakie mamy obecnie mogę to traktować jedynie jako dodatkowe zajęcie wieczorno-nocne i rozliczać się razem z moją mamą.
przez 2 lata placi sie zus 400 zł wiec zawsze możesz założyć własną firme i dodatkowo pracować. Rękodzieło możesz sprzedawać przez internet zawsze coś zarobisz
Stary 2013-07-23, 15:06   #2647
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Ja prowadzę własną firmę i wcale nie zakładałam jej aby mieć macierzyński , płace składki odprowadzam podatek , vat jest wysoki i wcale mi smutno nie jest ze zus mi zapłaci ponad 5 tysięcy duzo zainwestowałam w otwarcie wiec przyda się trochę na spłatę kredytu

Szkoda tylko, że my zatrudnieni nie mamy możliwości decyzji jakie składki chcę żeby mi odprowadzali bo z chęcią bym się raz czy dwa zgodziła na całą wypłatę czy nawet dopłaciła, żeby mieć później 5 tysięcy. Tu widzę niesprawiedliwość w możliwości decydowania. Też dużo zainwestowałam w swoje studia, żeby mieć tą pracę i chciałabym mieć 5 tysięcy .

Em ma TŻ by mi dał
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-23, 15:06   #2648
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
przez 2 lata placi sie zus 400 zł wiec zawsze możesz założyć własną firme i dodatkowo pracować. Rękodzieło możesz sprzedawać przez internet zawsze coś zarobisz
Już sprzedaję - tyle, że cześć kasy oddaję mojej mamie. Gdybym sama chciała na wszystko zarobić to musiałabym zrezygnować z pracy. Robienie maskotek jest bardzo czasochłonne. W ciągu jednego całego dnia jestem w stanie zrobić maksymalnie dwie - czasem tylko jedną. A zarobek z tego mam niewielki - dlatego to może być jedynie hobby. Nawet na ten ZUS miesięcznie może mi nie wystarczyć.

Edytowane przez mezaga
Czas edycji: 2013-07-23 o 15:09
mezaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 15:19   #2649
Lusso
Raczkowanie

Ja pracowałam ale nie podobało mi się to i zaryzykowałam otworzyłam firmę i lepiej mi się żyje każdy decyduje sam o swoim życiu.
Wiadomo że właściciele firm będą mieli zawsze lepiej niż pracownicy
Sama się tego dorobiłam , ryzykowałam dużo ale teraz jestem sama sobie szefem, jestem w ciąży nie muszę prosić o wolne aby iść do lekarza , boli mnie brzuch to idę do domu

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Już sprzedaję - tyle, że cześć kasy oddaję mojej mamie. Gdybym sama chciała na wszystko zarobić to musiałabym zrezygnować z pracy. Robienie maskotek jest bardzo czasochłonne. W ciągu jednego całego dnia jestem w stanie zrobić maksymalnie dwie - czasem tylko jedną. A zarobek z tego mam niewielki - dlatego to może być jedynie hobby. Nawet na ten ZUS miesięcznie może mi nie wystarczyć.
A masz może jakaś stronkę gdzie można zobaczyć Twoje dzieła?
Może wykonasz dla naszych pociech jakieś pluszaki chętnie kupię
Stary 2013-07-23, 15:20   #2650
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

17 tydzień od dzisiaj ))
W piątek do pani ginekolog, ciekawe czy będzie miała znów coś do powiedzenia kiedy narzeczony będzie chciał zobaczyć dziecko.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 15:22   #2651
Negrid
Rozeznanie

SunShineDoll Wszystkiego najlepszego

IR1988 śliczny dzidzia

Ja nadal leże, wstaję tylko gdy muszę. Czasem mnie skurcznie troche ale jest już lepiej. Na szczęście tż robi zakupy a i ugotować pysznie potrafi.

Mężulek prowadzi własną działalność, jak już wcześniej wspominałam jest stolarzem. Zatrudnia pracowników zawsze legalnie, jak 15 wysyłam przelewy na ZUS to uwierzcie, że wyć mi się chce... Wszystko byłoby ok, gdybyśmy tylko wiedzieli, że to się w przyszłości zwróci. W formie emerytur, dobrej opieki lekarskiej... A tu pupuńcia niestety. Cóż, taki system... Wiem też jak to jest, tż pracuje od 7 do 20/21 dziennie, codziennie. Czasem w soboty w drodze wyjątku do 17/18. Ale obiecał, że po narodzinach dzidzi się to zmieni. Ja chciałabym żeby poszedł normalnie do kogoś do pracy, jest fachowcem i wiele osób prace mu proponuje. Nie trzeba by się martwić wypłatami, zusami, podatkami... i miałby pracę 8 godzin i to najważniejsze spędzałby w domu więcej czasu. Ale zobaczymy jak to będzie. Prowadzenie własnej firmy to odpowiedzialność szczególnie jak się ma pracowników.
To trochę niesprawiedliwe, że niektóre kobiety pracują na najniższej krajowej (jak ja) i dostaną 80% z tego po urodzeniu a niektóre zapłacą raz kilka tysiaków i przez ten rok dostaną tyle ile ja w całym swym życiu nie zarobiłam jeszcze.
Śmiać się czy płakać
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-23, 15:22   #2652
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pracowałam ale nie podobało mi się to i zaryzykowałam otworzyłam firmę i lepiej mi się żyje każdy decyduje sam o swoim życiu.
Wiadomo że właściciele firm będą mieli zawsze lepiej niż pracownicy
Sama się tego dorobiłam , ryzykowałam dużo ale teraz jestem sama sobie szefem, jestem w ciąży nie muszę prosić o wolne aby iść do lekarza , boli mnie brzuch to idę do domu

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

A masz może jakaś stronkę gdzie można zobaczyć Twoje dzieła?
Może wykonasz dla naszych pociech jakieś pluszaki chętnie kupię
W podpisie mam adres galerii. Ale teraz nie robię nic, bo mnie odrzuca od szydełka i wszelkich robótek - Kiedyś potrafiłam siedzieć do 3-4 w nocy i coś dłubać a teraz - godzina 22 a ja jestem już w łóżku z książką.
Stary 2013-07-23, 15:25   #2653
Sheperdess
Rozeznanie

SunShineDoll, wszystkiego najlepszego. I spełnienia życzenia o płci.

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Mój mąż też kiedyś...kiedyś pracował na budowie.....czasami tacy budowlańcy zarabiają więcej niż panowie w garniturkach na dobrych stanowiskach....tak to już jest
No niestety, moja znajoma po dwóch kierunkach studiów zarabia trzy razy mniej niż jej brat na budowie . Ale dużo by mówić o tym, jak jest.
Stary 2013-07-23, 15:29   #2654
Lusso
Raczkowanie

Cytat:
W podpisie mam adres galerii. Ale teraz nie robię nic, bo mnie odrzuca od szydełka i wszelkich robótek - Kiedyś potrafiłam siedzieć do 3-4 w nocy i coś dłubać a teraz - godzina 22 a ja jestem już w łóżku z książką.

śliczne a jak z cenami? renifer szydełkowy jest cudowny
Masz naprawdę ogromny talent.
A na allegro je wystawiłaś?
Stary 2013-07-23, 15:36   #2655
mezaga
Zakorzenienie

Na allegro nie ma szans czegokolwiek sprzedać Od tego są różne galerie - osoba, która wchodzi na allegro po maskotki najczęściej szuka rękodzieła w cenie chińszczyzny. Lepiej sprzedawać w galeriach rękodzieła - bo tam wchodzą osoby, które mniej więcej wiedzą czego się spodziewać
No i oczywiście kiermasze rękodzieła - na szczęście mieszkam w takich terenach, gdzie jak zacznie się sezon to kiermasze są praktycznie co tydzień, dwa. No tylko trzeba mieć całkiem sporo narobione, żeby zająć stoisko 3 metrowe. Znam osoby właśnie z kiermaszów, które zimą siedzą w domu i dłubią całymi dniami, żeby mieć co wystawiać latem. I jakoś to się kręci - szczególnie jak pracuje przy tym cała rodzina. Grunt to znaleźć grupę odbiorców, bo jak tego nie ma to robienie "do szuflady" z czasem się nudzi. Fajnie jak się ma firmę, bo można się starać o różne certyfikaty a z tego co zauważyłam to rodzice maluchów zwracają na to uwagę.

Edytowane przez mezaga
Czas edycji: 2013-07-23 o 15:38
mezaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 15:37   #2656
magnusia
Zakorzenienie

Wyszłam od gina. Wszystko ok dostałam skierowania na krew i mocz i wizyta za 2 tyg. Zbadał mnie też wszystko ok a te kłucia co mam to normalne bo to wiązadła sie rozciągają. Uffffff

Ir---* super fotka
Stary 2013-07-23, 15:41   #2657
katarzyniak
Rozeznanie

O widzę temat zarobków etc. Dziewczyny o tym to można trylogię pisać... Skąd ja to znam... Moja koleżanka po 'zawodówce' pracuje w sklepie z wędlinami, dostaje na czysto 1700 zł. Ja po studiach, gdzie naprawdę musiałam siódme poty wylewać, gdyby ktoś mi dziś na czysto 1700 zł zaproponował to cieszyłabym się jak dziecko.

Dziewczyny, trochę jestem załamana Wczoraj odebrałam wyniki posiewu i wyszła mi bakteria e.coli... za tydzień mam zgłosić się do szpitala na szew (profilaktyczny)i nie wiem co teraz? Boję się że jak pójdę do szpitala do odeślą mnie z kwitkiem i nie zrobią szwu Masakra...
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 15:58   #2658
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Szkoda tylko, że my zatrudnieni nie mamy możliwości decyzji jakie składki chcę żeby mi odprowadzali bo z chęcią bym się raz czy dwa zgodziła na całą wypłatę czy nawet dopłaciła, żeby mieć później 5 tysięcy. Tu widzę niesprawiedliwość w możliwości decydowania. Też dużo zainwestowałam w swoje studia, żeby mieć tą pracę i chciałabym mieć 5 tysięcy .
dokładnie szczególnie że to tylko 2-3 razy, co innego gdyby stale

No i wszystkiego najlepszego żebyś zobaczyła TAM to, co chcesz

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
O widzę temat zarobków etc. Dziewczyny o tym to można trylogię pisać... Skąd ja to znam... Moja koleżanka po 'zawodówce' pracuje w sklepie z wędlinami, dostaje na czysto 1700 zł. Ja po studiach, gdzie naprawdę musiałam siódme poty wylewać, gdyby ktoś mi dziś na czysto 1700 zł zaproponował to cieszyłabym się jak dziecko.

Dziewczyny, trochę jestem załamana Wczoraj odebrałam wyniki posiewu i wyszła mi bakteria e.coli... za tydzień mam zgłosić się do szpitala na szew (profilaktyczny)i nie wiem co teraz? Boję się że jak pójdę do szpitala do odeślą mnie z kwitkiem i nie zrobią szwu Masakra...
a dlaczego mieliby Cię odesłać?

Edytowane przez ejani
Czas edycji: 2013-07-23 o 15:43
ejani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 16:04   #2659
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ja lezakuje
Wczoraj ten lekarz od genetycznego zalecił mi godzinę lezenia najlepiej po południu, powiedzial ze sex mozliwy tylko bez spermy a i jedna witamina dziennie
Stary 2013-07-23, 16:05   #2660
katarzyniak
Rozeznanie

Ejani, 4 tygodnie temu zostałam skierowana tam do szpiatala z powodu infekcji, bo na wymazie wyszły ziarniaki...przy okazji mieli mi zrobić badania I - trymestralne. Lekarz młody zresztą bardzo, powiedział, że na oko on nie widzi infekcji bo nie ma stanu zapalnego i nie dostane żadnych globulek, możesz sobie wyobrazić jak się czułam...Dopiero jak zadzwoniłam do mojego ginekologa (który pracuje na innym oddziale) to on mnie trochę uspokoił i dostałam do domu nystatynę ...i tak mnie wypisali, nie robili wymazu/posiewu - bo jak stwierdził jeden z lekarzy - wymazów nie robi się często w ciąży. Zrobili tylko badanie I-trymestralne a z infekcją nic, tylko uproszoną nystatynę do domu.

Wymiana kosmetyczna:

Edytowane przez katarzyniak
Czas edycji: 2013-07-23 o 16:06
Stary 2013-07-23, 16:08   #2661
Lusso
Raczkowanie

Cytat:
Na allegro nie ma szans czegokolwiek sprzedać Od tego są różne galerie - osoba, która wchodzi na allegro po maskotki najczęściej szuka rękodzieła w cenie chińszczyzny. Lepiej sprzedawać w galeriach rękodzieła - bo tam wchodzą osoby, które mniej więcej wiedzą czego się spodziewać
No i oczywiście kiermasze rękodzieła - na szczęście mieszkam w takich terenach, gdzie jak zacznie się sezon to kiermasze są praktycznie co tydzień, dwa. No tylko trzeba mieć całkiem sporo narobione, żeby zająć stoisko 3 metrowe. Znam osoby właśnie z kiermaszów, które zimą siedzą w domu i dłubią całymi dniami, żeby mieć co wystawiać latem. I jakoś to się kręci - szczególnie jak pracuje przy tym cała rodzina. Grunt to znaleźć grupę odbiorców, bo jak tego nie ma to robienie "do szuflady" z czasem się nudzi. Fajnie jak się ma firmę, bo można się starać o różne certyfikaty a z tego co zauważyłam to rodzice maluchów zwracają na to uwagę.

http://zakreconeszydelko.pl/51-du%C5%BCa-kula-002.html
to sklep mojej znajomej i całkiem nie źle jej idzie tylko aby mieć taka stronkę to już chyba trzeba to firmę.
Stary 2013-07-23, 16:27   #2662
forester
Zadomowienie

Cytat:
My tak pitu pitu a ja dziś wizytę mam na 17 i cicho liczę, ze skoro dziś są moje urodziny to lokator jamy brzusznej może pokaże genitalia w prezencie Dziś zaczynam 16 tydzień i z moich obliczeń wynika, że na książeczce ciąży mam wpisaną datę planowanego porodu w 41 tygodniu - nie wiem jak to gin obliczył.
Stóweczka i zdrowego malucha w prezencie życzę

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość

Nie mam siły pisać, bo czuję się koszmarnie. Ledwo żyję, mam mdłości i pęka mi głowa. Dodatkowo czuję podejrzane pieczenie podczas siku . Podjadam żurawinę. Rano byłam w labie i dałam mocz do badania.
Kurcze a ja prócz zgagi, nawet całkiem daje radę. Mdli mnie tylko z rana jak szybko nie zjem. Mam nadzieję, że u mnie ok, a że tobie w końcu się poprawi

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Wyszłam od gina. Wszystko ok dostałam skierowania na krew i mocz i wizyta za 2 tyg. Zbadał mnie też wszystko ok a te kłucia co mam to normalne bo to wiązadła sie rozciągają. Uffffff

Ir---* super fotka
t
No to super
Ja mam wizytę w czwartek i już mnie lekko w żołądku ściska na tą myśl. Zmieniłam lekarza prowadzącego i mam nadzieję, że postąpiłam słusznie.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 16:47   #2663
gosia261282
Gang Iren

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;41920002]

Mój bąbelek w 14tc[/QUOTE]

Slicznosci

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

Super,ze wszystko dobrze!

Cytat:

No ale po studiach masz prace chyba jaka lubisz,to tez wazne,prawda? A do sklepu z wedlinami mozesz pojsc tez pracowac i tyle zarobisz...

Trzymam kciuki,zeby bylo dobrze!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-23, 17:06   #2664
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Kurcze a ja prócz zgagi, nawet całkiem daje radę. Mdli mnie tylko z rana jak szybko nie zjem. Mam nadzieję, że u mnie ok, a że tobie w końcu się poprawi.
Dzięki, już trochę lepiej. Poleżałam chwilkę. Zaraz może wyjdę trochę na spacer, to przestanę mysleć o mdłościach. Czekam tylko aż zrobi się odrobinę chłodniej, bo na razie nie ma czym oddychać.

katarzyniak, a z czego miałaś pobierany wymaz? jakiś kobiecy?
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 17:08   #2665
katarzyniak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Dzięki, już trochę lepiej. Poleżałam chwilkę. Zaraz może wyjdę trochę na spacer, to przestanę mysleć o mdłościach. Czekam tylko aż zrobi się odrobinę chłodniej, bo na razie nie ma czym oddychać.

katarzyniak, a z czego miałaś pobierany wymaz? jakiś kobiecy?
z szyjki

Wymiana kosmetyczna:
Stary 2013-07-23, 17:21   #2666
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
z szyjki
Podejrzewam, że dostaniesz antybiotyk. Zrobili Ci antybiogram do posiewu?
A miałaś jakieś objawy infekcji?
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 17:32   #2667
SunShineDoll
Rozeznanie

katarzynak współczuję nie nakręcaj się do wizyty w szpitalu zobaczysz co zrobią.

Jestem po wizycie nie znam płci siedziało dziecię dupką na następnej wizycie mam poznać. Wyniki mam bardzo dobre z tym, że TSH mi rośnie i jest już 2,9 napisałam do endokrynolog co robimy i czekam na odpowiedź pewnie hormony zwiększymy. A i na USG jest, że to 15t3d. Nie wiem czemu ale na USG moje dziecko wygląda jak ten ludzik z opon . Wcześniej jak mała suszona śliwka
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 17:52   #2668
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
katarzynak współczuję nie nakręcaj się do wizyty w szpitalu zobaczysz co zrobią.

Jestem po wizycie nie znam płci siedziało dziecię dupką na następnej wizycie mam poznać. Wyniki mam bardzo dobre z tym, że TSH mi rośnie i jest już 2,9 napisałam do endokrynolog co robimy i czekam na odpowiedź pewnie hormony zwiększymy. A i na USG jest, że to 15t3d. Nie wiem czemu ale na USG moje dziecko wygląda jak ten ludzik z opon . Wcześniej jak mała suszona śliwka
Stary 2013-07-23, 17:57   #2669
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Co za porownania.
Mowisz,ze dziec juz takie ma sadelko
Stary 2013-07-23, 17:58   #2670
23Paula23
BAN stały

Cytat:

Oj szkoda że mały uparciuch się nie ujawnił, dobrze że wyniki masz dobre. Nie ma co masz dość ciekawe skojarzenia
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości