|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Każdy orze jak może.
A co ma powiedzieć kobieta, która nie pracuje i nie prawa do zasiłku. Albo pracuje na czarno, bo szefowie nie chcą zatrudnić. Albo kolejna umowę zlecenie dają pracodawcy. W Polsce nie jest lekko znaleść pracę na umowę o pracę. Szczególnie w Polsce wschodniej... Znam takie przypadki i nie dziwię się ze sobie zakładają firmy. Pewnie sama bym tak zrobiła,gdybym była w takiej sytuacji. Z jednej pensji opłacić mieszkanie rachunki, lekarzy, zakupy, dziecko w drodze, czasem bez pomocy rodziny...nie ma co oceniać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Raczkowanie
|
Ja prowadzę własną firmę i wcale nie zakładałam jej aby mieć macierzyński , płace składki odprowadzam podatek , vat jest wysoki i wcale mi smutno nie jest ze zus mi zapłaci ponad 5 tysięcy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest takie prawo, to niech każdy robi jak uważa ![]() Ja mam tyle znajomych i koleżanek, które z tego skorzystały, że palców obu rąk by mi nie starczyło, żeby je policzyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Zakorzenienie
|
Mi się marzyła własna firma już od dawna. Jednak coś czuję, ze nie zarobiłaby na siebie - przy takim podejściu Polaków do rękodzieła jakie mamy obecnie mogę to traktować jedynie jako dodatkowe zajęcie wieczorno-nocne i rozliczać się razem z moją mamą.
#2645 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Ciii, o tym po 22 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Szkoda tylko, że my zatrudnieni nie mamy możliwości decyzji jakie składki chcę żeby mi odprowadzali bo z chęcią bym się raz czy dwa zgodziła na całą wypłatę czy nawet dopłaciła, żeby mieć później 5 tysięcy. Tu widzę niesprawiedliwość w możliwości decydowania. Też dużo zainwestowałam w swoje studia, żeby mieć tą pracę i chciałabym mieć 5 tysięcy ![]() Em ma TŻ by mi dał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2648 |
Zakorzenienie
|
Już sprzedaję - tyle, że cześć kasy oddaję mojej mamie. Gdybym sama chciała na wszystko zarobić to musiałabym zrezygnować z pracy. Robienie maskotek jest bardzo czasochłonne. W ciągu jednego całego dnia jestem w stanie zrobić maksymalnie dwie - czasem tylko jedną. A zarobek z tego mam niewielki - dlatego to może być jedynie hobby. Nawet na ten ZUS miesięcznie może mi nie wystarczyć.
Twory - powrót do życia ![]() ![]() Zaproszenia - odkurzamy wątek ![]() Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2013-07-23 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | |
Raczkowanie
|
Ja pracowałam ale nie podobało mi się to i zaryzykowałam otworzyłam firmę i lepiej mi się żyje każdy decyduje sam o swoim życiu.
Wiadomo że właściciele firm będą mieli zawsze lepiej niż pracownicy ![]() Sama się tego dorobiłam , ryzykowałam dużo ale teraz jestem sama sobie szefem, jestem w ciąży nie muszę prosić o wolne aby iść do lekarza , boli mnie brzuch to idę do domu ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
![]() Może wykonasz dla naszych pociech jakieś pluszaki chętnie kupię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Zadomowienie
|
17 tydzień od dzisiaj
![]() W piątek do pani ginekolog, ciekawe czy będzie miała znów coś do powiedzenia kiedy narzeczony będzie chciał zobaczyć dziecko.
#2651 |
Rozeznanie
|
SunShineDoll Wszystkiego najlepszego
![]() IR1988 śliczny dzidzia Ja nadal leże, wstaję tylko gdy muszę. Czasem mnie skurcznie troche ale jest już lepiej. Na szczęście tż robi zakupy a i ugotować pysznie potrafi. Mężulek prowadzi własną działalność, jak już wcześniej wspominałam jest stolarzem. Zatrudnia pracowników zawsze legalnie, jak 15 wysyłam przelewy na ZUS to uwierzcie, że wyć mi się chce... Wszystko byłoby ok, gdybyśmy tylko wiedzieli, że to się w przyszłości zwróci. W formie emerytur, dobrej opieki lekarskiej... A tu pupuńcia niestety. Cóż, taki system... Wiem też jak to jest, tż pracuje od 7 do 20/21 dziennie, codziennie. Czasem w soboty w drodze wyjątku do 17/18. ![]() To trochę niesprawiedliwe, że niektóre kobiety pracują na najniższej krajowej (jak ja) i dostaną 80% z tego po urodzeniu a niektóre zapłacą raz kilka tysiaków i przez ten rok dostaną tyle ile ja w całym swym życiu nie zarobiłam jeszcze. Śmiać się czy płakać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2653 |
Rozeznanie
|
SunShineDoll, wszystkiego najlepszego.
![]() No niestety, moja znajoma po dwóch kierunkach studiów zarabia trzy razy mniej niż jej brat na budowie . Ale dużo by mówić o tym, jak jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
śliczne ![]() ![]() Masz naprawdę ogromny talent. A na allegro je wystawiłaś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Zakorzenienie
|
Na allegro nie ma szans czegokolwiek sprzedać
![]() ![]() No i oczywiście kiermasze rękodzieła - na szczęście mieszkam w takich terenach, gdzie jak zacznie się sezon to kiermasze są praktycznie co tydzień, dwa. No tylko trzeba mieć całkiem sporo narobione, żeby zająć stoisko 3 metrowe. Znam osoby właśnie z kiermaszów, które zimą siedzą w domu i dłubią całymi dniami, żeby mieć co wystawiać latem. I jakoś to się kręci - szczególnie jak pracuje przy tym cała rodzina. Grunt to znaleźć grupę odbiorców, bo jak tego nie ma to robienie "do szuflady" z czasem się nudzi. Fajnie jak się ma firmę, bo można się starać o różne certyfikaty a z tego co zauważyłam to rodzice maluchów zwracają na to uwagę.
Twory - powrót do życia ![]() ![]() Zaproszenia - odkurzamy wątek ![]() Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2013-07-23 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2656 |
Zakorzenienie
|
Wyszłam od gina. Wszystko ok dostałam skierowania na krew i mocz i wizyta za 2 tyg. Zbadał mnie też wszystko ok a te kłucia co mam to normalne bo to wiązadła sie rozciągają. Uffffff
Ir---* super fotka ![]()
#2657 |
Rozeznanie
|
O widzę temat zarobków etc. Dziewczyny o tym to można trylogię pisać... Skąd ja to znam... Moja koleżanka po 'zawodówce' pracuje w sklepie z wędlinami, dostaje na czysto 1700 zł. Ja po studiach, gdzie naprawdę musiałam siódme poty wylewać, gdyby ktoś mi dziś na czysto 1700 zł zaproponował to cieszyłabym się jak dziecko.
Dziewczyny, trochę jestem załamana ![]() ![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-07-23 o 15:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Zakorzenienie
|
Ja lezakuje
![]() Wczoraj ten lekarz od genetycznego zalecił mi godzinę lezenia najlepiej po południu, powiedzial ze sex mozliwy tylko bez spermy a i jedna witamina dziennie ![]()
![]() |
#2660 |
Rozeznanie
|
Ejani, 4 tygodnie temu zostałam skierowana tam do szpiatala z powodu infekcji, bo na wymazie wyszły ziarniaki...przy okazji mieli mi zrobić badania I - trymestralne. Lekarz młody zresztą bardzo, powiedział, że na oko on nie widzi infekcji bo nie ma stanu zapalnego i nie dostane żadnych globulek, możesz sobie wyobrazić jak się czułam...Dopiero jak zadzwoniłam do mojego ginekologa (który pracuje na innym oddziale) to on mnie trochę uspokoił i dostałam do domu nystatynę ...i tak mnie wypisali, nie robili wymazu/posiewu - bo jak stwierdził jeden z lekarzy - wymazów nie robi się często w ciąży. Zrobili tylko badanie I-trymestralne a z infekcją nic, tylko uproszoną nystatynę do domu.
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-07-23 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://zakreconeszydelko.pl/51-du%C5%BCa-kula-002.html to sklep mojej znajomej i całkiem nie źle jej idzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to super ![]() Ja mam wizytę w czwartek i już mnie lekko w żołądku ściska na tą myśl. Zmieniłam lekarza prowadzącego i mam nadzieję, że postąpiłam słusznie. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2663 | ||
Gang Iren
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;41920002]
Mój bąbelek w 14tc ![]() Slicznosci ![]() Cytat:
Super,ze wszystko dobrze! Cytat:
Trzymam kciuki,zeby bylo dobrze!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2664 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
katarzyniak, a z czego miałaś pobierany wymaz? jakiś kobiecy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Rozeznanie
|
z szyjki
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Wtajemniczenie
|
Podejrzewam, że dostaniesz antybiotyk. Zrobili Ci antybiogram do posiewu?
A miałaś jakieś objawy infekcji? |
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Rozeznanie
|
katarzynak współczuję nie nakręcaj się do wizyty w szpitalu zobaczysz co zrobią.
Jestem po wizycie nie znam płci siedziało dziecię dupką na następnej wizycie mam poznać. Wyniki mam bardzo dobre z tym, że TSH mi rośnie i jest już 2,9 napisałam do endokrynolog co robimy i czekam na odpowiedź pewnie hormony zwiększymy. A i na USG jest, że to 15t3d. Nie wiem czemu ale na USG moje dziecko wygląda jak ten ludzik z opon ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2668 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
#2669 |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Co za porownania. Mowisz,ze dziec juz takie ma sadelko ![]()
#2670 |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.