|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
Zie pora zeby podnosic glowke siedziecz czy chodzic ...
|
|
#3512 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
za fitnessikCytat:
![]() Cytat:
o właśnie się zastanawiałam czy by się dało tak bezpośrednio.. ale chyba jednak mam za krótkie cycki..chociaz rano jak z nich sika fontanna to jakby dobrze nakierować to by chlusło do buzi... dzisiaj mi siupały 3 strumimenie z lewego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jak doroślakmój w ogóle nie śpi na brzuchu ale jak już na nim leży to albo ma całkiem wyprostowane nogi albo właśnie taką żabę.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
duzy chlopak![]() dzisiaj pytałam znowu ze szczepieniami.. 9 tydzien prawie a my jeszcze nie zaszczepiliśmy..ta lekarka znowu namawiała na skojarzone.. ja chciałam częściowo na NFZ a częściowo sobie kupić lepsze alternatywy np. zamiast tego euvaxu engarix oraz zeby wziąśc infanrix ale mówiła ze lepiej już skojarzona.. i naprade ja już głupieje.. tak się przestraszyłam tym postem cloche ze oni jakiś totalny syf do tych szczepionek dają i w ogóle tego nie kontrolują ze bym w ogóle wolała nie szczepić... |
|||||||||
|
|
|
#3513 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
----- ej zarzućie mi jakas fajną mate edukacyjną... muszę coś poszukać ale mi się strzsznie nie chce.. chce jakąs super zbajerzoną.. |
|||||
|
|
|
#3514 |
|
Wtajemniczenie
|
prawie sobie płuca wyplułam ... Przemuś po raz pierwszy cieszył się do zabawki, śmiał się na głos
pechowo że do wiatraczka, i tylko jak się kręcił
|
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Diabli, ale wiadomości zapodalas
masakra Justyna- my szcEpilismy w zeszłym tygodniu 6w1. Chciałam 5w1 ale po rozmowie z dr zmieniałam zdanie Marchewka- ja mam mate z fisher price teczowy las. Juz tu ja zachwalalam.. Małemu strasznie sie podoba o bawi sie na niej jak szalony tylko ta cena daliśmy 300zl ![]() Ja bym wybrała jakaś większa która posłuży na dłużej. Jenny ma fajna
|
|
|
|
#3517 |
|
Wtajemniczenie
|
do dziewczyn kp:
mam zbędne jedno opakowanie witaminy D + K, kupiliśmy jak Przemo się urodził ale karmię mm więc jest nam zbędna - chciałam zatrzymać dla koleżanki która rodzi w listopadzie ale robiłam porządki w apteczce i są ważne do końca września - chce któraś? po co ma się zmarnować ![]() takie coś: http://www.vitispharma.pl/vita_kd_kapsulki_15_sztuk.php tylko że 45 kapsułek, inny link nie chciał zadziałać
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-07-23 o 14:38 |
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
nie muszę nosić ale muszę z nim gadać, machać jego łapkami itp. i wtedy jest szczęśliwy cały czas myslałam, że mój jest jeszcze za mały żeby się interesować dłużej zabawkami ale widzę, że taki charakterek dzisiaj cieszył michę do moich włosów przez 10 minut
|
|
|
#3519 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i obciazac wszystkim naraz. na skojarzona idziemy jutro. dzisiaj albo jutro kupuje infanrix.---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
i znow nie wiem czy chce szczepic na wszystko czy sobie odpuscic my nie byliśmy szczepieni i zyjemy ogolnie moja mama była w szoku jak jej pokazałam, ze jest tyyyle szczepien do 18 miesiąca. co miesiąc cos...---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3520 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3521 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Możecie polecić jakiś sprawdzony lek na wzdęcia? Podaje Bobotic ale dalej ją męczą i chyba są bolesne, bo ciągle ją wybudzają. Oddaje te gazy, brzuszek ma miękki ale ciągle się pręży i czasem zapłacze.
Słyszałam coś o espumisanie i infacolu ale już sama nie wiem ![]() Aha i czy macie jakiś sprawdzony dzbanek/filtr do wody? Dziś o 23.40 kończymy miesiąc. Złożyłam dziś wreszcie wnioski o becikowe, dodatkowy 1000 i rodzinne. Babka powiedziała, że raczej dostaniemy. Rodzinne tylko do końca sierpnia, potem już pewnie nie dostaniemy ale dobre i parę groszy ;-)
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-07-23 o 15:24 |
|
|
|
#3522 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
fotki ponizejCytat:
ja jak widze nasze fotki z windy to tez nie mogę się powstrzymać ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
![]() oby jej taki smiech nie został |
||
|
|
|
#3524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-07-23 o 15:31 |
|
|
|
|
#3525 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niedługo pewnie i on odkryje, ze na macie można niezle szalec ja dzisiaj machalam grzechotkami, podsuwałam oballe i nic - dziecko patrzy na matke. jeden punkt. po czym odkryłam, ze to nie ja robie furore, a moja bluzka w czarno-biale paski ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
a rodzinne musisz jakos wyglosic? jeśli Ci go przyznali to nie dostajesz caly rok czy tam pol? ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
![]() wymyslilam sobie dzisiaj, ze na chrzcinach dziadkowie i najbliższe dwie ciotki malej dostana chyba fotoksiazke z jej zdjęciami. 40 stron za 15zl http://allegro.pl/letnia-promocja-fo...375900171.html wrzuce kilka fotek z sesji plus jakies nasze ulubione. babcie będą mogly sie chwalić koleżankom hehe.aaa wlasnie! JAKIE SA ULUBIONE ZABAWKI WASZYCH MALUSZKOW? poleccie cos. mamy kilka zwykłych grzechotek, oballe...pana misia ![]() Xal ma swietne jabłko (nie mogę go nigdzie znaleźć!) takie? http://allegro.pl/852-13-grzechotka-...404174240.html i przywieszke do nosidełka http://allegro.pl/mzk-zawieszka-dzwo...349593834.html może takie http://allegro.pl/kolorowe-spirale-d...386336756.html ? albo takie http://allegro.pl/tiny-love-luk-muzy...366835297.html tylko trochę jak choinka hehe. http://allegro.pl/tiny-love-luk-trop...342164634.html http://allegro.pl/przyjaciel-do-wozk...339061361.html dajcie znac, bo planuje uatrakcyjnić mlodej zycie podobają mi się lamaze (slonik, lala, los itd.)
|
|||
|
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
#3527 |
|
Raczkowanie
|
witam,
ja miałam szczepić na nfz ale chwile przed ukłuciem zdecydowałam, że jednak skojarzone. płaczu było co nie miara, a ja zestresowana na maksa bierze któraś z Was Owulan ? gon mi przepisał, wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę i mam zawroty głowy. nie wiem czy to przez tabletki czy ze zmęczenia. |
|
|
|
#3528 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
ja mam pomysl taki, zeby zamiast maty kupic - uwaga uwaga, znalazlam w koncu, jak to sie nazywa po polsku - stojak gimnastyczny/edukacyjny sa takie nawet ktore mozna na wysokosc regulowac. i mozna go stawiac w lozeczku albo wlasnie nad lezaczkiem. gdzie sie chce ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
a co do drugiego akapitu - tez o tym pomyslalam ja przeciez ten pierwszy okres z malym 24h na dobe to bylam nieprzytomna i ani mi sie snilo wchodzic na wizaz i pisac spalam po pare minut, co chwila stawalam na bacznosc i patrzylam na mlodego, lulalam... ech... to byly czasy...
|
||
|
|
|
#3530 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Moj dziisj ma dzien odsypiania z rana jeszcze jeczal , ale zdazylam wysprzatc Dawida pokoj , umyc okna , powynosic zabawki do piwnicy oczywiscie trzeba bylo miejsce zrobic na nowe zabawki bo niedluugo urodzinki . .. poodkurzalam , mezus obiad zrobil a Michas dalej spi zjadl i spi hmmm
|
|
#3531 | |
|
Wtajemniczenie
|
plecy mi dziś wysiadają, nie wiem skąd mlodemu się wzięło zasypianie na rękach? coś mu się poprzestawiało po tym skoku
nie dałam rady i wsadziłam go do fotelika, bo paru bujnięciach padł 2 godziny może w nim spać, nie? chociaż pewnie pośpi z 20 min i obudzi go głod ![]() dziś mieliśmy gości, była moja kuzynka z o dwa tygonie młodszą córeczką od Nikiego, maleńka urodziła się z wagą 2700 i do teraz taki okruszek jest ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3532 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hehe
Raczej nie bo największą frajdę to mu sprawia to własnoręczne składanie tego auta właśnie ![]() A jaką macie tak w ogóle? Bo on takie dość małe autko składa ![]() Cytat:
W takim razie jeśli dalej u nas będzie coś nie tak z mlekiem jakie teraz próbujemy to popatrzymy na to Bebiko, tym bardziej, że jesteś już drugą osobą, która mi je zachwala Cytat:
)Podaję też Delicol ale nie wiem w sumie czy i on nam coś pomaga? Ale boję się odstawić ![]() Cytat:
Ale widzę, że w takim razie nie mam się co martwić, że moja jakaś powyginana śpi, bo nie tylko ona tak ma ![]() Cytat:
2 godziny w nosidełku są ok |
||||
|
|
|
#3533 |
|
Raczkowanie
|
Dżizaz, co za dzień dzisiaj, padam na twarz. Jeśli dziecię ma skok rozwojowy, to ja mam zdecydowanie dół
![]() Ale na zdjęciach panicz jest grzeczny
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
O jaki słodki
Pierwsze zdjęcie jak wystaje z wiaderka jest boskie!!!
|
|
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a za bycie taka wyrodna matka to tylko pogratulowac
|
|
|
|
|
#3536 | |
|
Wtajemniczenie
|
piękne te Wasze maluszki
Cytat:
Przemek lubi oballa, łapie dwoma łapkami i do buzi próbuje wsadzać, zawieszkę-krówkę z Canpola (pac łapkami ), motylka Lamaze, małą grzechotkę-motylka - łatwa do łapania. no i czarno-białe kontrastowe książeczki inne rzeczy na razie go nie pociągają.nie wiem czy Wam pisałam ... kilka dni temu dostałam pismo z Zus-u, że "mają wątpliwości co do pobieranego świadczenia rodzinnego" i mam się zgłosić z kompletem dokumentów. pewnie chodzi o ten dodatkowy zasiłek, 77 zł dodatkowo .... no masakra, sami uznają że przysługuje a potem że mają wątpliwości |
|
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
vil, no jaja z tym zusem, ale oni zawsze takie numery odwalaja...
ja chcialam pochwalic moje cycory i mojego malego ssaczka o 10tej wydoil ze mnie 110 ml, potem o 14tej 100 ml i o 17:30 70 ml, dorobilam mu wiec 60 ml humany. nastepny posilek tez zaczynamy od cyca!
|
|
|
|
#3538 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas dzisiaj masakra. jestem u rodziców. Tata pojechal motorem do miasta a mama poszla na spacer z malym. Nagle dzwoni telefon, jakas kobieta z taty talefonu, ze mial wypadek. My szybko wózek do domu, dziecko do samochodu i lecimy. Na miejscu troche biegalam z Nikim na rekach miedzy policja , a karetką a potem nakarmiłam go w samochodzie uśpilam i spał w najbardziej stresujących chwilach. Poprostu anioł, nie dziecko.
A teraz sobie rozmawiamy politycznie |
|
|
|
#3539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
superowy chłopaczek! cudne zdjecie w tym wiaderku!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

A ta nie skumała że jaja z niej robią, to powiedziała że pewnie tak i śmiech wszystkich w pokoju wywołała

za fitnessik
obiecałam sobie, że przez miesiąc nie bęę się ważyć i czuję jakbym straciła kontrolę nad życiem. Chciałabym ważyć 7 kg mniej niż przed ciążą
jestem monotematyczna

). Diabli - to wszystko Twoja wina! Natchnelas mnie tym murzynkiem podjadanym pokatnie
masakra 

my nie byliśmy szczepieni i zyjemy

Pierwsze zdjęcie jak wystaje z wiaderka jest boskie!!!