Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-23, 13:20   #3511
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Tak właśnie zamierzam zrobić. Każę jej pokazać te szepionki zanim cokolwiek poda małej.

Kochana zawsze lepiej się wyżalić. Myślę, że żadniej z nas nie przeszkadza. Każda pisze o problemach i zawsze możemy się czegoś nauczyć.

O co chodzi z tymi zimnymi stópkami?? Mi położna mówiła że mogą być chłodne jeżeli kark jest ciepły.

A ja dziś na 15 do gina na kontrolę. Ciekawe ile mi zejdzie. Zostawiłam zapas mleka dla małej no i w zamrażarce też coś jest jakby co.
Ja mam za tydz. Szczepienia i tez sie wypytam co tam maja

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
mojemu stukną zaraz 3 miesiące i tak nie trzyma nie oglądam już takich filmików bo dołują, każde dziecko rozwija się w swoim tempie, jedne szybciej drugie wolniej. Na chrzcie ciotka chwaliła się swoim wnukiem, że potrafi to i tamto, aż ktoś ja podsumował że pewnie w wieku 2 lat będzie umiał już e-maila napisać do niej. A ta nie skumała że jaja z niej robią, to powiedziała że pewnie tak i śmiech wszystkich w pokoju wywołała
Tez tak uwazam na kazdego przyjd
Zie pora zeby podnosic glowke siedziecz czy chodzic ...
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 13:39   #3512
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

byłam na fitnessie, pierwszy raz po porodzie, ale fajny wycisk od jutra wsiadam na orbitrek, nareszcie koniec połogu
za fitnessik

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Banka po co Ci holter?

Ciekawa jestem ile ważę obiecałam sobie, że przez miesiąc nie bęę się ważyć i czuję jakbym straciła kontrolę nad życiem. Chciałabym ważyć 7 kg mniej niż przed ciążą jestem monotematyczna
ja bym chciała 10 kg ale to nierealne raczej.. ale jak będzie -5 kg to juz będę cała w skowronkach

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

a co do upijania sie... skoro Magiusa ma niedopite cyce, to przeciez niech sobie odciagnie ze dwie porcje i pojdzie sie jednak schlac, a co!
niech se trzasnie z cycora!!
o właśnie się zastanawiałam czy by się dało tak bezpośrednio.. ale chyba jednak mam za krótkie cycki..chociaz rano jak z nich sika fontanna to jakby dobrze nakierować to by chlusło do buzi... dzisiaj mi siupały 3 strumimenie z lewego

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
matki wyszczuplające to myyyy!
te słownik lonely...a najlepsze ze ja nigdy nie zauważam u lonely tylko dopiero jak Wy coś naskrobiecie i się zbijacie..

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Wygrałam dla Bartosza matę edukacyjną
Załącznik 5335982
szczęściara:p ale super.. jaka to?? też muszę kupić.. a tak nie lubie grzebać na tym allegro.. ehh

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Bańka mi się żyć nie chce...
Dziewczyny opuszczam Was. Tak będzie lepiej i dla mnie i dla Was bo nie będę smęcić.
Dziękuję Wam za to, że byłyście, odezwiemy się jak wyjdziemy na prostą!
motyl co ty za durnoty opowiadasz!! wracaj bo pojade do Łodzi? dobrze pamiętam i ci nastukam

Cytat:
namaluje Ci to. na razie wstawie fotki.

http://i.iplsc.com/pozycja-na-zabke-...D1-C116-F4.jpg cos takiego tylko kolanka i pupa bardziej plasko, a stopki zlaczone (pod ta luzna czescia pieluszki hehe)

http://g.wieszjak.pl/p/_wspolne/plik.../4000/4022.jpg prawie tak, tylko stopki jeszcze bliżej siebie, jak się będą dotykaly to będą plasko

http://www.google.pl/imgres?q=niemow...82.45458984375

mloda czasem lubi spac tak, a mamy bioderka "zabkowac"

kumasz czy rysować?
no co TY ona spi jak na 3?? ale smiesznie jak doroślak
mój w ogóle nie śpi na brzuchu ale jak już na nim leży to albo ma całkiem wyprostowane nogi albo właśnie taką żabę..

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Wow! Gratuluje, co.to za konkurs?

U nas tez chyba skok rozwojowy bo caly dzien wyglada jak ostatni tydzien Matyldy.

co do wagi to ja niby waze 3 kg mniej niz przed porodem I jeszcze zostali tylko 3 do wymarzonych 50kg ale, ale! organizm mam tak wyglodzony jesli chodzi o slodkosci (od lutego na diecie cukrzycowej, od maja na diecie lekkostrawnej) ze nie moge sie teraz odkleic od ciastek. Na kolacje zjadlam z 200g ciastek owsianych w czekoladzie(i jak mi teraz niedobrze ). Diabli - to wszystko Twoja wina! Natchnelas mnie tym murzynkiem podjadanym pokatnie a ze energii nie mam za grosz to ruszam sie tylko tyle ile koniecznie musze I obawiam sie, ze waga szybko podlapie te moje.podkniecia... Kurcze, potrzebuje wrocic do normalnej, zbilansowanej diety.bo te hustawki mnie wykoncza...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
u nas też skok rozwojowy i padam na ryj... ja chce moje grzeczne dziecko!! wczoraj np. przez godzinę jedną ręką grzechotałam, drugą trzymałam smoczka.. jak cokolwiek puściłam to bym płacz.. w koncu przyszedł tato z pracy powiedziałam mu gdzie ma szukać mleka i uciekłam na siłownie.. ze mnie to dopiero wyrodna matka.. a potem zadzwonilam czy sobie dobrze radza i mnie TŻ opierdzielił ze jak w koncu udało mu się małego uśpić to go swoim telefonem obudziłam...

Cytat:
a co do remontow...wpakowaliśmy kiedyś do vectry plytki do całej chałupy ledwo jechala. później genialnie wrzuciliśmy wszystko do malej windy, żeby było smieszniej weszłam jeszcze ja i moja mama. i zamiast jechać do góry pomrugalo swiatlo i winda zjechala pol pietra w dol, do piwnicy gdybyście widzialy mine mojej m. myslalam, ze się posikam. winda zacieta, mama blada. udało nam się otworzyć wewnętrzne metalowe drzwi i przez okienko widzialysmy tz i jego rozbawiona mine...i co? zamiast szukac pomocy (bo oczywiście noszac kafelki torebke z tel. zostawiłam w samochodzie :P) pobiegl do domofonu do mojej mamy koleżanki-sąsiadki i mowi jej "niech pani przyjdzie zobaczyć jaka komedia. zaciely się w windzie" i pstrykal nam fotkidopiero ona zeszla na dol (przy okazji wszyscy mijający sąsiedzi ogadali nas jak malpki w zoo) i zadzwonila po jakiegoś gościa od wind, który w wigilie uratowal ja z opresji (w domu wszystko na gazie, a ona zjechala do mojej mamy pozyczyc cos kuchennego...i klucze od mieszkania wpadly do windy hehe). no ale wracając do mojej przygody czekalysmy na gościa, w końcu nas uwolnil i zdziwiony pyta ile te plytki waza. wiec wyjasnilam, ze na pewno mniej niż 200kg, a przecież my tez szczuple na fakturze było chyba z 500kg
niesamowite, ze się ta vectra nie zlamala
prawie zasikałam majtki

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.ja zaginełam po porodzie, ale tak mi czas szybko umyka,ze poświęcam go max synkowi Spodziewałam się tu ogromnej ilości do nadrobienia,a tu przy maluszkach to tyle skrobania nie ma

U nas wszystko ok, Malutki wazy 4390 kg i jest słodziakiem
Pozdrawiamy
hej duzy chlopak

dzisiaj pytałam znowu ze szczepieniami.. 9 tydzien prawie a my jeszcze nie zaszczepiliśmy..ta lekarka znowu namawiała na skojarzone.. ja chciałam częściowo na NFZ a częściowo sobie kupić lepsze alternatywy np. zamiast tego euvaxu engarix oraz zeby wziąśc infanrix ale mówiła ze lepiej już skojarzona.. i naprade ja już głupieje.. tak się przestraszyłam tym postem cloche ze oni jakiś totalny syf do tych szczepionek dają i w ogóle tego nie kontrolują ze bym w ogóle wolała nie szczepić...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 14:03   #3513
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Ja mam madzie 3 wersja top sport 2.0 150km cudo malz sie buja mitsubishi lancer sportback w obu nam sie wozek miesci na luzie w bagazniku
to ja też się bujam taką samą mazdunią

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Najważniejsze, że W. zadowolony

Ja się długo zastanawiałam czy kupować matę z FP, ale w końcu postawiłam na Tiny Love no i tak jak piszesz, mam nadzieję że wystarczy na dłużej
a jaką kupiłąś??

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Też mamy takiego

---
Kurde jedni i drudzy sąsiedzi z piętra mają po 2 psy i właśnie urządziły sobie koncert

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
tak też myślę i na karczek zwracam głównie uwagę

dobranoooc

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

łochocho, laska!! już jest syneeek

no jeszcze nie
łe to nie trafiłam.. ja to wyczuciem mam..a pytałam się TZta czy już urodziła, bo oglądał wiadomości to mówił ze nie...

Cytat:
ja mam w karcie szczepień sam Euvax bez literki B, to są tego dwa rodzaje?
właśnie ja też mam bez literki B??

-----

ej zarzućie mi jakas fajną mate edukacyjną... muszę coś poszukać ale mi się strzsznie nie chce.. chce jakąs super zbajerzoną..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 14:10   #3514
vil84
Wtajemniczenie

prawie sobie płuca wyplułam ... Przemuś po raz pierwszy cieszył się do zabawki, śmiał się na głos pechowo że do wiatraczka, i tylko jak się kręcił

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 14:15   #3515
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
to ja też się bujam taką samą mazdunią
witam w klubie
Stary 2013-07-23, 14:22   #3516
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Diabli, ale wiadomości zapodalas masakra

Justyna- my szcEpilismy w zeszłym tygodniu 6w1. Chciałam 5w1 ale po rozmowie z dr zmieniałam zdanie

Marchewka- ja mam mate z fisher price teczowy las. Juz tu ja zachwalalam.. Małemu strasznie sie podoba o bawi sie na niej jak szalony tylko ta cena daliśmy 300zl
Ja bym wybrała jakaś większa która posłuży na dłużej. Jenny ma fajna

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 14:35   #3517
vil84
Wtajemniczenie

do dziewczyn kp:
mam zbędne jedno opakowanie witaminy D + K, kupiliśmy jak Przemo się urodził ale karmię mm więc jest nam zbędna - chciałam zatrzymać dla koleżanki która rodzi w listopadzie ale robiłam porządki w apteczce i są ważne do końca września - chce któraś? po co ma się zmarnować
takie coś:
http://www.vitispharma.pl/vita_kd_kapsulki_15_sztuk.php

tylko że 45 kapsułek, inny link nie chciał zadziałać

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-07-23 o 14:38
Stary 2013-07-23, 14:49   #3518
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Diabli, ale wiadomości zapodalas masakra

Justyna- my szcEpilismy w zeszłym tygodniu 6w1. Chciałam 5w1 ale po rozmowie z dr zmieniałam zdanie

Marchewka- ja mam mate z fisher price teczowy las. Juz tu ja zachwalalam.. Małemu strasznie sie podoba o bawi sie na niej jak szalony tylko ta cena daliśmy 300zl
Ja bym wybrała jakaś większa która posłuży na dłużej. Jenny ma fajna
kurde mój synek jest w wieku Twojego a na macie wytrzymuje max 15 minut i mu się nudzi, mama jest najlepszą zabawką nie muszę nosić ale muszę z nim gadać, machać jego łapkami itp. i wtedy jest szczęśliwy cały czas myslałam, że mój jest jeszcze za mały żeby się interesować dłużej zabawkami ale widzę, że taki charakterek

dzisiaj cieszył michę do moich włosów przez 10 minut
Stary 2013-07-23, 14:56   #3519
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Też się boję a to już jutro. teraz to sie zastanawiam nad ta 6w1...
A Nelka jeszcze nie była szczepiona??
dwa tygodnie temu była szczepiona euvaxem, na skojarzona 5w1 umowilam się na za 2 tyg, bo nie chciałam jej kluc 2 razy i obciazac wszystkim naraz. na skojarzona idziemy jutro. dzisiaj albo jutro kupuje infanrix.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
---diabli- wstawiasz takie straszne info o tych szczepionkach...
jakoś nigdy wcześniej nie wgłębiałam się tak mocno w ten temat...

W był szczepiony wadliwą serią euvaxa ...
wstawiam, bo Cloche postawila mnie wczoraj na noi informacja o euvaxie. później radio zet trabilo...gdzie nie wejde poczytać wiadomości to widze temat szczepien my idziemy jutro.

i znow nie wiem czy chce szczepic na wszystko czy sobie odpuscic my nie byliśmy szczepieni i zyjemy ogolnie moja mama była w szoku jak jej pokazałam, ze jest tyyyle szczepien do 18 miesiąca. co miesiąc cos...

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
To zapytaj sie jaka szczepionke maja i jaki typ no chyba tych juz nie beda mieli

Ja juz bez holtera ulgaa maly jak sie Nudzi i jest spiacy to drze sie jak opetany masakra przewijak go uspokaja chyba zdemontuje go i wsadze do lozeczka hee moze bedzie lepiej zasypial
sprzedaj lozeczko i kup sobie kilka przewijakow w każdym pomieszczeniu jeden hehe.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 15:09   #3520
Elusiek
BAN stały

Cytat:
To zapytaj sie jaka szczepionke maja i jaki typ no chyba tych juz nie beda mieli

Ja juz bez holtera ulgaa maly jak sie Nudzi i jest spiacy to drze sie jak opetany masakra przewijak go uspokaja chyba zdemontuje go i wsadze do lozeczka hee moze bedzie lepiej zasypial
mój tż czasami kładzie małego na przewijaku, podtrzymuje by nie spadł pod kątem i karmi go butelką, Adi jest w siódmym niebie
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 15:12   #3521
antoinettee
Zadomowienie

Hej dziewczyny. Możecie polecić jakiś sprawdzony lek na wzdęcia? Podaje Bobotic ale dalej ją męczą i chyba są bolesne, bo ciągle ją wybudzają. Oddaje te gazy, brzuszek ma miękki ale ciągle się pręży i czasem zapłacze.
Słyszałam coś o espumisanie i infacolu ale już sama nie wiem

Aha i czy macie jakiś sprawdzony dzbanek/filtr do wody?

Dziś o 23.40 kończymy miesiąc. Złożyłam dziś wreszcie wnioski o becikowe, dodatkowy 1000 i rodzinne. Babka powiedziała, że raczej dostaniemy. Rodzinne tylko do końca sierpnia, potem już pewnie nie dostaniemy ale dobre i parę groszy ;-)

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-07-23 o 15:24
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 15:22   #3522
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
o właśnie się zastanawiałam czy by się dało tak bezpośrednio.. ale chyba jednak mam za krótkie cycki..chociaz rano jak z nich sika fontanna to jakby dobrze nakierować to by chlusło do buzi... dzisiaj mi siupały 3 strumimenie z lewego
poczekaj az Ci dziecko wydoi cyce, za rok dosięgniesz

Cytat:
no co TY ona spi jak na 3?? ale smiesznie jak doroślak
mój w ogóle nie śpi na brzuchu ale jak już na nim leży to albo ma całkiem wyprostowane nogi albo właśnie taką żabę.....
ona spi w takich pozycjach, ze czasem zastanawiam się czy wszystko z jej kręgosłupem ok fotki ponizej

Cytat:
u nas też skok rozwojowy i padam na ryj... ja chce moje grzeczne dziecko!! wczoraj np. przez godzinę jedną ręką grzechotałam, drugą trzymałam smoczka.. jak cokolwiek puściłam to bym płacz.. w koncu przyszedł tato z pracy powiedziałam mu gdzie ma szukać mleka i uciekłam na siłownie.. ze mnie to dopiero wyrodna matka.. a potem zadzwonilam czy sobie dobrze radza i mnie TŻ opierdzielił ze jak w koncu udało mu się małego uśpić to go swoim telefonem obudziłam...
matka-uciekinierka

Cytat:
prawie zasikałam majtki . ..
ja jak widze nasze fotki z windy to tez nie mogę się powstrzymać

Cytat:
dzisiaj pytałam znowu ze szczepieniami.. 9 tydzien prawie a my jeszcze nie zaszczepiliśmy..ta lekarka znowu namawiała na skojarzone.. ja chciałam częściowo na NFZ a częściowo sobie kupić lepsze alternatywy np. zamiast tego euvaxu engarix oraz zeby wziąśc infanrix ale mówiła ze lepiej już skojarzona.. i naprade ja już głupieje.. tak się przestraszyłam tym postem cloche ze oni jakiś totalny syf do tych szczepionek dają i w ogóle tego nie kontrolują ze bym w ogóle wolała nie szczepić...
ale infanrix to tez skojarzona tylko 5 a nie 6. wcale się nie dziwie, ze niektórzy nie szczepią. taka zoltaczka można się zarazić przez stosunek płciowy, u dentysty, fryzjera - kontakt z krwia, igly, zastrzyki. gdzie ma się zarazić jednodniowy noworodek? igly sterylne...nie rozumiem dlaczego z takim szczepieniem nie mogą poczekać. przed kazda operacja i tak kaza się zaszczepić!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjecie.jpg (65,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie2.jpg (62,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie3.jpg (103,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie4.jpg (56,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie5.jpg (59,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie6.jpg (72,5 KB, 23 załadowań)
Stary 2013-07-23, 15:26   #3523
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ej zarzućie mi jakas fajną mate edukacyjną... muszę coś poszukać ale mi się strzsznie nie chce.. chce jakąs super zbajerzoną..
porsche wśród mat...

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
prawie sobie płuca wyplułam ... Przemuś po raz pierwszy cieszył się do zabawki, śmiał się na głos pechowo że do wiatraczka, i tylko jak się kręcił
cudne nie? Nela ostatnio tak fajnie kwiczy, jak zazynana swinka oby jej taki smiech nie został
Stary 2013-07-23, 15:30   #3524
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:

ona spi w takich pozycjach, ze czasem zastanawiam się czy wszystko z jej kręgosłupem ok fotki ponizej

matka-uciekinierka

ale infanrix to tez skojarzona tylko 5 a nie 6. wcale się nie dziwie, ze niektórzy nie szczepią. taka zoltaczka można się zarazić przez stosunek płciowy, u dentysty, fryzjera - kontakt z krwia, igly, zastrzyki. gdzie ma się zarazić jednodniowy noworodek? igly sterylne...nie rozumiem dlaczego z takim szczepieniem nie mogą poczekać. przed kazda operacja i tak kaza się zaszczepić!
Ależ Nelka jest słodka i naprawdę podobna do Julki. Na dwóch zdjęciac, które dodałaś wygląda jak moja mała ;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04910.jpg (130,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04937.jpg (123,2 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-07-23 o 15:31
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 15:47   #3525
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
kurde mój synek jest w wieku Twojego a na macie wytrzymuje max 15 minut i mu się nudzi, mama jest najlepszą zabawką nie muszę nosić ale muszę z nim gadać, machać jego łapkami itp. i wtedy jest szczęśliwy cały czas myslałam, że mój jest jeszcze za mały żeby się interesować dłużej zabawkami ale widzę, że taki charakterek

dzisiaj cieszył michę do moich włosów przez 10 minut
niedługo pewnie i on odkryje, ze na macie można niezle szalec ja dzisiaj machalam grzechotkami, podsuwałam oballe i nic - dziecko patrzy na matke. jeden punkt. po czym odkryłam, ze to nie ja robie furore, a moja bluzka w czarno-biale paski no to ja zdjelam powiesiłam na lozeczku i Nela miała zajecie na jakies 15 min

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Możecie polecić jakiś sprawdzony lek na wzdęcia? Podaje Bobotic ale dalej ją męczą i chyba są bolesne, bo ciągle ją wybudzają. Oddaje te gazy, brzuszek ma miękki ale ciągle się pręży i czasem zapłacze.

Dziś o 23.40 kończymy miesiąc. Złożyłam dziś wreszcie wnioski o becikowe, dodatkowy 1000 i rodzinne. Babka powiedziała, że raczej dostaniemy. Rodzinne tylko do końca sierpnia, potem już pewnie nie dostaniemy ale dobre i parę groszy ;-)
kupiliśmy espumisan, podawalam 2 albo 3 razy. nie wiem czy pomogl

a rodzinne musisz jakos wyglosic? jeśli Ci go przyznali to nie dostajesz caly rok czy tam pol?

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Ależ Nelka jest słodka i naprawdę podobna do Julki. Na dwóch zdjęciac, które dodałaś wygląda jak moja mała ;-)
nawet raczki podobnie trzymają

wymyslilam sobie dzisiaj, ze na chrzcinach dziadkowie i najbliższe dwie ciotki malej dostana chyba fotoksiazke z jej zdjęciami. 40 stron za 15zl http://allegro.pl/letnia-promocja-fo...375900171.html wrzuce kilka fotek z sesji plus jakies nasze ulubione. babcie będą mogly sie chwalić koleżankom hehe.

aaa wlasnie! JAKIE SA ULUBIONE ZABAWKI WASZYCH MALUSZKOW? poleccie cos. mamy kilka zwykłych grzechotek, oballe...pana misia

Xal ma swietne jabłko (nie mogę go nigdzie znaleźć!)
takie? http://allegro.pl/852-13-grzechotka-...404174240.html

i przywieszke do nosidełka http://allegro.pl/mzk-zawieszka-dzwo...349593834.html

może takie http://allegro.pl/kolorowe-spirale-d...386336756.html ?

albo takie http://allegro.pl/tiny-love-luk-muzy...366835297.html tylko trochę jak choinka hehe.

http://allegro.pl/tiny-love-luk-trop...342164634.html

http://allegro.pl/przyjaciel-do-wozk...339061361.html
dajcie znac, bo planuje uatrakcyjnić mlodej zycie podobają mi się lamaze (slonik, lala, los itd.)
Stary 2013-07-23, 15:48   #3526
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:

Ja sab simplex delicol esputicon cos bobotic tez mam ale ten slodki smak mi nie lezy za duzo cukru troszke pomagaja te specyfiki ale prezenia nie znikna chybaz ze uklad dojrzeje
Stary 2013-07-23, 15:57   #3527
karbie1984
Raczkowanie

witam,
ja miałam szczepić na nfz ale chwile przed ukłuciem zdecydowałam, że jednak skojarzone. płaczu było co nie miara, a ja zestresowana na maksa
bierze któraś z Was Owulan ? gon mi przepisał, wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę i mam zawroty głowy. nie wiem czy to przez tabletki czy ze zmęczenia.
karbie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 16:07   #3528
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karbie1984 Pokaż wiadomość
witam,
ja miałam szczepić na nfz ale chwile przed ukłuciem zdecydowałam, że jednak skojarzone. płaczu było co nie miara, a ja zestresowana na maksa
bierze któraś z Was Owulan ? gon mi przepisał, wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę i mam zawroty głowy. nie wiem czy to przez tabletki czy ze zmęczenia.
hej ja też mam przepisany ovulan, ale jeszcze nie wykupiłam recepty

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:

aaa wlasnie! JAKIE SA ULUBIONE ZABAWKI WASZYCH MALUSZKOW? poleccie cos. mamy kilka zwykłych grzechotek, oballe...pana misia
u nas ulubiony jest kot paskuda, którego uszyłam małemu będąc w ciąży

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 16:25   #3529
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A tak w temacie.zakupow to mamy ten bujaczek baby bjorn. Wyglada bardzo fajnie (jak nowy) I malej sie w nim wygodnie siedzi, choc na pelne jego wykorzystanie jeszczd poczekamy bo.idea.jest taka, ze dziecko sie samo w nim buja a wiadomo, ze Sofia tylko.jakies leciutkie wstrzasy moze sobie zafundowac mahajac konczynami. Ale za to.posluzy na dluzej (do 2 lat). A mate dostala.Sofinka.w prezencie. Sama.kupilabym.inna zapewne ale ta tez sie sprawdza
oo, w koncu relacja z bujaczka! kupie go
ja mam pomysl taki, zeby zamiast maty kupic - uwaga uwaga, znalazlam w koncu, jak to sie nazywa po polsku - stojak gimnastyczny/edukacyjny sa takie nawet ktore mozna na wysokosc regulowac. i mozna go stawiac w lozeczku albo wlasnie nad lezaczkiem. gdzie sie chce

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Magiusa (...) za duzo od siebie wymagasz.. za bardzo chcesz zeby było tak jak Ci powiedzieli- karm tak, kładz tak, rób tak.. a najczęściej te wszystkie dobre rady są o kant dupy bo akurat dziecko nie chce dokładnie ileś tam minut aktywnie ssać, potem odbeknąc i nie ulać... dziecko to dziecko a nie komputer..

A że tu na forum często jest o przespanych nockach itp bo najczęsciej mamy które nie są wykonczone macierzynstwem bo akurat sfarciły im się spokojne dzieci mają siłę tu pisać.. te które muszą nosić i nie spią po nocach pewnie ucinają sobie drzemkę jak tylko nadarzy się okazja zamiast siedzieć na wizazu.. stad ta dysproporcja a Tobie się wydaje ze u Ciebie jest źle..
zgadzam sie w 100%!
a co do drugiego akapitu - tez o tym pomyslalam ja przeciez ten pierwszy okres z malym 24h na dobe to bylam nieprzytomna i ani mi sie snilo wchodzic na wizaz i pisac spalam po pare minut, co chwila stawalam na bacznosc i patrzylam na mlodego, lulalam... ech... to byly czasy...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 16:37   #3530
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
dwa tygodnie temu była szczepiona euvaxem, na skojarzona 5w1 umowilam się na za 2 tyg, bo nie chciałam jej kluc 2 razy i obciazac wszystkim naraz. na skojarzona idziemy jutro. dzisiaj albo jutro kupuje infanrix.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

wstawiam, bo Cloche postawila mnie wczoraj na noi informacja o euvaxie. później radio zet trabilo...gdzie nie wejde poczytać wiadomości to widze temat szczepien my idziemy jutro.

i znow nie wiem czy chce szczepic na wszystko czy sobie odpuscic my nie byliśmy szczepieni i zyjemy ogolnie moja mama była w szoku jak jej pokazałam, ze jest tyyyle szczepien do 18 miesiąca. co miesiąc cos...

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

sprzedaj lozeczko i kup sobie kilka przewijakow w każdym pomieszczeniu jeden hehe.
heee dobry pomysl
Cytat:
mój tż czasami kładzie małego na przewijaku, podtrzymuje by nie spadł pod kątem i karmi go butelką, Adi jest w siódmym niebie
mi sie wydaje ze im tam ciasno tak fajnie i to im pomaga i wysoko hee
Cytat:

matka-uciekinierka

boska mala ksiezniczka
Cytat:
o nastepna ksiezniczka sliczne te wasze dziewczyny

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Moj dziisj ma dzien odsypiania z rana jeszcze jeczal , ale zdazylam wysprzatc Dawida pokoj , umyc okna , powynosic zabawki do piwnicy oczywiscie trzeba bylo miejsce zrobic na nowe zabawki bo niedluugo urodzinki . .. poodkurzalam , mezus obiad zrobil a Michas dalej spi zjadl i spi hmmm
Stary 2013-07-23, 16:42   #3531
ankaaa206
Wtajemniczenie

plecy mi dziś wysiadają, nie wiem skąd mlodemu się wzięło zasypianie na rękach? coś mu się poprzestawiało po tym skoku nie dałam rady i wsadziłam go do fotelika, bo paru bujnięciach padł 2 godziny może w nim spać, nie? chociaż pewnie pośpi z 20 min i obudzi go głod
dziś mieliśmy gości, była moja kuzynka z o dwa tygonie młodszą córeczką od Nikiego, maleńka urodziła się z wagą 2700 i do teraz taki okruszek jest

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:

Moj dziisj ma dzien odsypiania z rana jeszcze jeczal , ale zdazylam wysprzatc Dawida pokoj , umyc okna , powynosic zabawki do piwnicy oczywiscie trzeba bylo miejsce zrobic na nowe zabawki bo niedluugo urodzinki . .. poodkurzalam , mezus obiad zrobil a Michas dalej spi zjadl i spi hmmm
to tak jak u nas wczoraj, mój tak ma 3 dni marudera i 1 dzień śpioszka

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 17:10   #3532
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
a może chce kupić rajdówkę z homologacją??
Hehe Raczej nie bo największą frajdę to mu sprawia to własnoręczne składanie tego auta właśnie
A jaką macie tak w ogóle? Bo on takie dość małe autko składa

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Najpierw Nan Pro 1HA, potem Humana HA, potem Nan Pro 1 i teraz Bebiko. Kupy były codziennie, tylko 2 razy Młody się strasznie męczył. Jednej nocy przez 5 godzin nie mógł zrobić. W międzyczasie przysypiał, ale i tak się męczył. Teraz mamy po 4 kupy dziennie, dzisiaj od rana już 3 poszły, kolor musztardy Po Humanie potrafił nawet zieloną strzelić. Także nie wiem, no chyba to Bebiko naprawdę jest w porządku. Dużo czytałam pozytywnych opinii o tym mleku.
Dziękuję za odpowiedź W takim razie jeśli dalej u nas będzie coś nie tak z mlekiem jakie teraz próbujemy to popatrzymy na to Bebiko, tym bardziej, że jesteś już drugą osobą, która mi je zachwala

Cytat:
Ja testowałam sab simplex i espumisan i jakichś spektakularnych efektów nie było. Dziś kupiłam esputicon (tam jest jakiś inny składnik, więc może akurat zadziała )
Podaję też Delicol ale nie wiem w sumie czy i on nam coś pomaga? Ale boję się odstawić

Cytat:
Hehe super fotki Ale widzę, że w takim razie nie mam się co martwić, że moja jakaś powyginana śpi, bo nie tylko ona tak ma

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
plecy mi dziś wysiadają, nie wiem skąd mlodemu się wzięło zasypianie na rękach? coś mu się poprzestawiało po tym skoku nie dałam rady i wsadziłam go do fotelika, bo paru bujnięciach padł 2 godziny może w nim spać, nie? chociaż pewnie pośpi z 20 min i obudzi go głod
Ja tak miałam wczoraj - Młoda cały dzień na rękach chciała być a jak tylko ją odkładałam do łóżka to w ryk. Też to zwalałam na skok (5tyg) ale dziś jest lepiej, więc sama już nie wiem czy to możliwe aby taki skok trwał jeden dzień tylko???
2 godziny w nosidełku są ok

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 17:23   #3533
komiksowa
Raczkowanie

Dżizaz, co za dzień dzisiaj, padam na twarz. Jeśli dziecię ma skok rozwojowy, to ja mam zdecydowanie dół
Ale na zdjęciach panicz jest grzeczny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wiaderko małe.jpg (15,5 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bw1.jpg (13,6 KB, 28 załadowań)
Stary 2013-07-23, 17:30   #3534
puchatkowa
Zakorzenienie

O jaki słodki Pierwsze zdjęcie jak wystaje z wiaderka jest boskie!!!

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 17:50   #3535
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

uu, taki sik to by pewnie dolecial do buzi

a za bycie taka wyrodna matka to tylko pogratulowac
Stary 2013-07-23, 18:21   #3536
vil84
Wtajemniczenie

piękne te Wasze maluszki

Cytat:
niedługo pewnie i on odkryje, ze na macie można niezle szalec ja dzisiaj machalam grzechotkami, podsuwałam oballe i nic - dziecko patrzy na matke. jeden punkt. po czym odkryłam, ze to nie ja robie furore, a moja bluzka w czarno-biale paski no to ja zdjelam powiesiłam na lozeczku i Nela miała zajecie na jakies 15 min

Przemek lubi oballa, łapie dwoma łapkami i do buzi próbuje wsadzać, zawieszkę-krówkę z Canpola (pac łapkami ), motylka Lamaze, małą grzechotkę-motylka - łatwa do łapania. no i czarno-białe kontrastowe książeczki inne rzeczy na razie go nie pociągają.

nie wiem czy Wam pisałam ... kilka dni temu dostałam pismo z Zus-u, że "mają wątpliwości co do pobieranego świadczenia rodzinnego" i mam się zgłosić z kompletem dokumentów. pewnie chodzi o ten dodatkowy zasiłek, 77 zł dodatkowo .... no masakra, sami uznają że przysługuje a potem że mają wątpliwości no i nie wiem co im nie pasi, całym naszym dochodem jest obecnie zasiłek macierzyński w wysokości minimalnej krajowej

Stary 2013-07-23, 18:54   #3537
cloche
Zakorzenienie

vil, no jaja z tym zusem, ale oni zawsze takie numery odwalaja...

ja chcialam pochwalic moje cycory i mojego malego ssaczka o 10tej wydoil ze mnie 110 ml, potem o 14tej 100 ml i o 17:30 70 ml, dorobilam mu wiec 60 ml humany. nastepny posilek tez zaczynamy od cyca!
Stary 2013-07-23, 19:01   #3538
barwineczek
Wtajemniczenie

u nas dzisiaj masakra. jestem u rodziców. Tata pojechal motorem do miasta a mama poszla na spacer z malym. Nagle dzwoni telefon, jakas kobieta z taty talefonu, ze mial wypadek. My szybko wózek do domu, dziecko do samochodu i lecimy. Na miejscu troche biegalam z Nikim na rekach miedzy policja , a karetką a potem nakarmiłam go w samochodzie uśpilam i spał w najbardziej stresujących chwilach. Poprostu anioł, nie dziecko.

A teraz sobie rozmawiamy politycznie
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 19:04   #3539
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
u nas dzisiaj masakra. jestem u rodziców. Tata pojechal motorem do miasta a mama poszla na spacer z malym. Nagle dzwoni telefon, jakas kobieta z taty talefonu, ze mial wypadek. My szybko wózek do domu, dziecko do samochodu i lecimy. Na miejscu troche biegalam z Nikim na rekach miedzy policja , a karetką a potem nakarmiłam go w samochodzie uśpilam i spał w najbardziej stresujących chwilach. Poprostu anioł, nie dziecko.

A teraz sobie rozmawiamy politycznie
No a co z tata?

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
vil, no jaja z tym zusem, ale oni zawsze takie numery odwalaja...

ja chcialam pochwalic moje cycory i mojego malego ssaczka o 10tej wydoil ze mnie 110 ml, potem o 14tej 100 ml i o 17:30 70 ml, dorobilam mu wiec 60 ml humany. nastepny posilek tez zaczynamy od cyca!
No brawo dla Florka
Stary 2013-07-23, 19:21   #3540
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Dżizaz, co za dzień dzisiaj, padam na twarz. Jeśli dziecię ma skok rozwojowy, to ja mam zdecydowanie dół
Ale na zdjęciach panicz jest grzeczny
oj schrupałabym go superowy chłopaczek! cudne zdjecie w tym wiaderku!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości