Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-23, 17:24   #451
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
to żem kupiła ale chyba nie zrobie małęj krzywdy jak ja wezme czasem w to? tylko nie przodem do swiata rozumiem. ale dupa ze mnie abuuuuuuuuuuuu
deli, wystaw na all , może ktoś kupi? bo jak będzie chciał wisiadło
to i tak i tak kupi. A dawno kupiłaś ? może da radę zwrócić?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 17:24   #452
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

masakra, młody od wczoraj jęczydło jęczydłowate wydanie specjalne niech te zęby wyjdą, bo dostanę pier.dolca i tak się męczy biedulek

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
no co TY! napewno? przeciez te uniwersalne za pare zlotych przyczepiasz do pierwszej lepszej rurki i jest ok. podjedz wozkiem do jakiegos klepu dzieciowego i sprawdź
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

A jaki Ty masz wózek że te uniwersalen nie pasują?
mam MC Mura no i na razie tyle wyczytałam na forach, że niby można uniwersalną kupić, ale nie trzyma się dobrze rączki i odpada bo ta rączka taka niby kwadratowa jest

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
a na brzuchu jak wędruje to się tyłem ustawia, zsuwa się i sb stoi (z podparciem oczywiście. rączkami się 3ma łóżka)

Cytat:
niestety nie jest dobrze
Pstryniu, spokojnie na razie, zawsze od razu panikujemy, a potem okazuje się, że jednak nie ejst tak źle

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 17:40   #453
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
deli, wystaw na all , może ktoś kupi? bo jak będzie chciał wisiadło
to i tak i tak kupi. A dawno kupiłaś ? może da radę zwrócić?
kupiłam, bo już byłam tak zdesperowana że szok, pojechałam do swiata dziecka i wzielam wystawie na tablicy pl najwyzej. Ale i tak ona byla w nim ze 3 razy

ciasto sie piecze mmmmmmmmmm

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 17:47   #454
bokeh
Zakorzenienie

Co moja Hania zrobiła ! leżała na plecach dałam jej rączki do podciągnięcia się a ona pyk na siad i pyk na nogi do stania ! od razu ją wzięłam na ręce ale się wystraszyłam

lece zaraz na spacer, bo może czika zelżała

no i nie że zapomniałam !

Deli sto lat ;* spełnienia marzeń i niech Ci się ten tż w końcu oświadczy !

Mała, Insolito buziaczki dla Waszych dużych chłopaków
Stary 2013-07-23, 17:57   #455
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
mam MC Mura no i na razie tyle wyczytałam na forach, że niby można uniwersalną kupić, ale nie trzyma się dobrze rączki i odpada bo ta rączka taka niby kwadratowa jest
Ale u mnie stelaż też nie jest okrągły a te rurki są takie spłaszczone/kwadratowe właśnie. Jak bym na Twoim miejscu przeszła się do sklepu gdzie parasolki są i przymierzyła na miejscu.
Cytat:

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-07-23 o 17:59
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 18:04   #456
BlackSanctum
Zakorzenienie

U mnie dzisiaj chłodek. Byłam cały dzień sama, więc Was czytałam, ale nie miałam jak odpisać, bo mój absorber wchłania cały mój czas.

W każdym razie...

Hje, moja nosi 74/80, czasem uda mi się ją wcisnąć w bluzeczkę albo body w rozmiarze 68, ale rzadko... Także jest chyba spora? A była taka maluuuuusiunia, jak się urodziła - 53cm. Na jesień mam jakieś kilka kombinezonów od siostry i kuzynki, w coś ją chyba wcisnę... A jak nie, to kupię kurtkę, ale nie będę kupować na zapas, bo jeszcze jej potem w to nie wcisnę...

Bokeh
, łaaaa! Zdolna Twoja Haniusia!

Deli, niestety, jak dziewczyny pisały - to jest wisiadło... Jak nie chcesz wydawać 400zł na Tulę, to polecam Ci takie, jakie ja mam: http://allegro.pl/ergonomiczne-nosid...359019456.html Jest naprawdę super, miękkie, wygodne... Nie mam potrzeby wydawania 400zł na Tulę po zakupie tego nosidła. Używamy już ponad miesiąc i jestem zadowolona, choć moja była całkowicie niechustowa.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 18:06   #457
LadyWhisper
Zakorzenienie

deli, to drugie nosidlo, womar eco, jest ergonomiczne, zreszta ktoras z dziewczyn je u nas ma?

pstryniu, bedzie dobrze, moze mu sie z wiekiem to unormuje glowa do gory kochana

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 18:15   #458
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
deli, to drugie nosidlo, womar eco, jest ergonomiczne, zreszta ktoras z dziewczyn je u nas ma?

pstryniu, bedzie dobrze, moze mu sie z wiekiem to unormuje glowa do gory kochana
little chyba

Bokeh nie bojaj się Dawid tak już ponad miesiąc jak nie lepiej robi, pisałam już kiedyś

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 18:15   #459
BlackSanctum
Zakorzenienie

Pstryczku, ale lekarz na razie nie powiedział, że na 100%, prawda? Spokojnie. Będzie dobrze.

Lady
. Trzymam kciuki za finanse i jestem z Tobą, bo u nas też tak sobie z tym jest, także... Wiem, co czujesz. Teraz jest ciężko.
Stary 2013-07-23, 18:19   #460
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Ale u mnie stelaż też nie jest okrągły a te rurki są takie spłaszczone/kwadratowe właśnie. Jak bym na Twoim miejscu przeszła się do sklepu gdzie parasolki są i przymierzyła na miejscu.
tylko, że musiałabym wózek na ponad 20 km wyprawę tachać muszę to jeszcze obmyśleć

pisałyście o ubraniowej rozmiarówce - Filip głownie 62/68, z tym, że 68 troszkę za luźne

Stary 2013-07-23, 18:23   #461
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
tylko, że musiałabym wózek na ponad 20 km wyprawę tachać muszę to jeszcze obmyśleć

pisałyście o ubraniowej rozmiarówce - Filip głownie 62/68, z tym, że 68 troszkę za luźne
zapraszam pójdę z Tobą

Stary 2013-07-23, 18:30   #462
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
6:30-7 cyc
9:30-10 kaszka na około 120 ml wody
12:30-13 zupka z mięskiem mniej więcej tyle co mały słoiczek bobovity, czasem się zdarzy że pięknie zje całość to jeszcze dojadamy deserkiem od razu a jak nie zje całości albo pod koniec już ewidentnie marudzi i dojada do końca niechętnie to deserek dopiero za jakąś godzinę, co do ilości to różnie czasem pół słoiczka małego czasem cały.
około 16 cyc i później już tylko cyc.
dziekuje

Cytat:
Wróciliśmy od lekarza. I tak, spytał czy Afloderm pomagał (na sterydzie) to mówię że tak ale smarowałam pysia na zmianę z emolium kremem specjalnym. No i jak przestałam to już placuszek suchy na policzku. To mówi, że jak się zaogni to Alfoderm, a tak to nam właśnie to co evel Cepathil kazał kupić. Ja oprócz tego sb korę dębu kupiłam do kąpieli.
No i generalnie mów że na AZS mu to nie wygląda bo się 'pimpek' nie drapie, zmiany są podobne, ale nie sądzi, aczkolwiek gdyby nie pomagało to wtedy przyjść i będziemy o alergologu/dermatologu dyskutować. A tym balsamem to 2 tygodnie co najmniej się mamy maziać 2x dziennie
Dobrze, ze nie AZS.
Ktos tu kiedys pisal, ze czesto lekarze na wyrost diagnozuja to cholerstwo...

to wlasciwie u nas podobnie... Natluszczanie, a na bardziej zaognione zmiany steryd...

Pstryczku!! Spokojnie, bez nerwow
Przede wszystkim nie martw sie na zapas. Jesli juz potwierdza sie Twoje obawy, to wszystko pieknie wycwiczycie

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 18:43   #463
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
zapraszam pójdę z Tobą
mówisz

a tak w ogóle, to jak powoziliśmy się trochę spacerówką, tzn. dzisiaj tylko, to zauważyłam pierwszą wadę tzn. nie wiem, czy to będzie aż tak przeszkadzało później, bo będzie na siedząco jeździł, ale na razie jak mały głownie w pozycji leżącej, to mnie to wkurza - jak rozkłądam oparcie do leżenia, to budka "idzie" do tyłu razem z tym oparciem i w sumie mało co młodego zakrywa; teraz dopiero zauważyłam, że wersja PLUS mojego wózka ma taki dodatkowy materiał z tyłu budki i tam jak rozkłada się oparcie, to budka zostaje i powiększa się o ten materiał;

Stary 2013-07-23, 19:16   #464
meduzza
Zadomowienie

Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Ratunku! Jęczydło x1000 już mi głowa odpada.
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 19:26   #465
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ratunku! Jęczydło x1000 już mi głowa odpada.

Stary 2013-07-23, 19:30   #466
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
pstryczek powiadasz,,, ze ja go jeszcze nie kupilam

niestety nie jest dobrze
od jakiegos czasu zaczelam zwracac uwage na jego klatke piersiowa bo jak bardziej zaczerpnie powietrza to taki dolek mu sie robi. no ale caly czas myslalam ze male dzieciaczki tak maja, w koncu wszystko dopiero sie rozrasta... ale jak bylismy u neuro to ona tez na to zwrocila uwage chociaz bez zadnej paniki, na spokojnie, powiedziala tylko ze w przyszlosci mlody powinien robic duzo oddechowych cwiczen typu swieczka, dmuchanie przez slomke itd... poczytalam troche w necie no i blady strach na mnie padl bo mi wyszlo ze Kubus moze miec szewska klatke piersiowa co prawda niektore obrazki w google przerazaja ale Kuba jak oddycha spokojnie to ma normalna plaska klatke tylko w wiekszych wdechach nieraz mu sie robi taki rowek no i dzis zapytalam o to lekarza i potwierdzil moje obawy tzn nie powiedzial ze na bank to jest to tylko ze moze mu sie to zrobic i zeby zapytac sie reh jak pojdziemy z tym napieciem co ona na to i jak to ewentualnie leczyc... mowil ze narazie to pewnie cwiczenia i prawdopodobnie basen, tylko nie wiem czy akurat z takimi maluszkami sa u nas organizowane jakiekolwiek zajecia no a w przyszlosci gdyby to jednak bylo to i byloby bardzo uciazliwe, w sensie ze klatka naciskalałaby na serce to bedzie operacja
siedze i rycze
ja bym tylko chciala zeby byl zdrowy, nic wiecej...
Kochana lekarze dmuchaja na zimne zawsze zobaczysz wycwiczysz i bedzie ok bedziemy trzymac kciuki

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Blankowej coś się dzisiaj w małej główce poprzestawiało. Już drugi raz spi ponad pół godziny, to do niej niepodobne

Dziewczyny gdzie przebieracie dzieci, które już się na przewijaku nie mieszczą???
ja na łozku sypialnianym najczesciej

Cytat:
kupiłam, bo już byłam tak zdesperowana że szok, pojechałam do swiata dziecka i wzielam wystawie na tablicy pl najwyzej. Ale i tak ona byla w nim ze 3 razy

masz 14 dni na zwrot be podawania przyczyny
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 19:41   #467
hope01
Zakorzenienie

elllmi - mówię
Nawijko, to nie wiem co ostatecznie mają nasze dziecie

my byliśmy się jeszcze teraz przejść, Młody się przekimał. W ogóle to jak wiem, że gdzieś będę wchodzić to jeżdżę spacerówką. Coto baby blues mam.Bexa itp to to nie jest. Ale może Dawida zaspokoi. Już pow. TZ że przy drugim dziecku trzeba kasę na dobry wózek wyłożyć.

Stary 2013-07-23, 19:42   #468
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Dziekuje kochane za slowa otuchy
zaczelam czytac wasze wpisy i znow tak wiec odezwe sie jak troche ochlone ja wiem ze ludzie maja prawdziwe dramaty ale jak chodzi o wlasne dziecko to czlowieka przeraza kazda nawet najmniejsza blahostka...
Dziekuje raz jeszcze!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 19:52   #469
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Dziekuje kochane za slowa otuchy
zaczelam czytac wasze wpisy i znow tak wiec odezwe sie jak troche ochlone ja wiem ze ludzie maja prawdziwe dramaty ale jak chodzi o wlasne dziecko to czlowieka przeraza kazda nawet najmniejsza blahostka...
Dziekuje raz jeszcze!

Stary 2013-07-23, 20:07   #470
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
niestety nie jest dobrze
od jakiegos czasu zaczelam zwracac uwage na jego klatke piersiowa bo jak bardziej zaczerpnie powietrza to taki dolek mu sie robi. no ale caly czas myslalam ze male dzieciaczki tak maja, w koncu wszystko dopiero sie rozrasta... ale jak bylismy u neuro to ona tez na to zwrocila uwage chociaz bez zadnej paniki, na spokojnie, powiedziala tylko ze w przyszlosci mlody powinien robic duzo oddechowych cwiczen typu swieczka, dmuchanie przez slomke itd... poczytalam troche w necie no i blady strach na mnie padl bo mi wyszlo ze Kubus moze miec szewska klatke piersiowa co prawda niektore obrazki w google przerazaja ale Kuba jak oddycha spokojnie to ma normalna plaska klatke tylko w wiekszych wdechach nieraz mu sie robi taki rowek no i dzis zapytalam o to lekarza i potwierdzil moje obawy tzn nie powiedzial ze na bank to jest to tylko ze moze mu sie to zrobic i zeby zapytac sie reh jak pojdziemy z tym napieciem co ona na to i jak to ewentualnie leczyc... mowil ze narazie to pewnie cwiczenia i prawdopodobnie basen, tylko nie wiem czy akurat z takimi maluszkami sa u nas organizowane jakiekolwiek zajecia no a w przyszlosci gdyby to jednak bylo to i byloby bardzo uciazliwe, w sensie ze klatka naciskalałaby na serce to bedzie operacja
siedze i rycze
ja bym tylko chciala zeby byl zdrowy, nic wiecej...
Pstryczulku kochany będzie wszystko wporządalu!
Dżejkob jest zdrowy i będzie zdrowy,mnie też lekarze straszyli że a to straszne napięcie mięśniowe a to szpotawe stopy a teraz minęło trochę czasu ochłonęłam i Blanka jakby sama z siebie się" naprostowała".
;*

Cytat:
Dziewczyny, dziękuje za życzenia!! KOCHAM WAS!! )

laski, jaki miałam sen, sniło mi się ze jestem w ciązy aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa normalnie mase bocianów widziałam oprócz tego

a dzis, skoro sobie świętuje, to zaraz idę robić ciasto z przepisu Ill )

Amelka dzis na szczepieniu plakala bardzo no i musialam ja bardzooooooooo mocno tulić, moja bidulinka malusieńka. Z lepszych wiadomości, waży 7550, 75cm. Znowu waży więcej niż powinna ufff przybiera, to najważniejsze !

zdj. w k.

acha, mam jeszcze pytanie odnosnie NOSIDEŁEK. Kupiłam takie --------> http://www.smyk.com/womar-nosidelko-...t-niemowlaka-p czyli to jest wisiadło?? nie mozna przodem do swiata?! ne wiem juz sama? HELP Szaja HELP
Biedna Amelcia,buziaki od cioci !
Jak to więcej niż powinna?Blanka jest młodsza i 2 tyg temu tyle ważyła, czyli co grubasem jest? Mi się wydaje że super Amelka waży
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Lenova, kiedy wracasz na mazowsze??

Dziewczyny, pod wrażeniem jestem normalnie co Wasze dzieciaczki już potrafią!

Pstryczku, nie ma sie co martwic na zapas! mój kolega też to ma i żyje i nic mu nie jest, sportowiec trzymam kciuki, by to nie było poważne i proszę nie czytać w necie głupot, bo niepotrzebny Wam stres !

Ola ma katar i pokasłuje Oczywiście to moja wina, bo kto to słyszał, żeby dziecko bez czapki leżało i bez skarpetek. Nagadała mi jakąś tępa położna, że po karczku sie sprawdza , a gówno sie zna, a ja sie starszych nie słucham, co to trójkę dzieci wychowali.
Mówiłam już, że mi wstyd, że mam taki ciemny lud za rodzinę?

Myślę że na początku sierpnia wrócę, a co spotkanko ?
Spokojnie u mnie też ciemnogród panuje. Dzisiaj ogólnie 20 stopni ale pizgawica niesamowita no i wyszłam z Blanką na spacer i ogólnie czapkę miała, nawet bluzę kocyk. A moja babcia przychodzi i mówi: a to dziecko to nie zachoruje? ja się pytam a niby czemu? a ona że dzisiaj tak zimno a ja ją na dwór wzięłam..... no tak bo jej ukochana synowa w sierpniu niemowlaka w zimowym kombinezonie na dwór wzięła i wtedy było ok..

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Co moja Hania zrobiła ! leżała na plecach dałam jej rączki do podciągnięcia się a ona pyk na siad i pyk na nogi do stania ! od razu ją wzięłam na ręce ale się wystraszyłam

lece zaraz na spacer, bo może czika zelżała

no i nie że zapomniałam !

Deli sto lat ;* spełnienia marzeń i niech Ci się ten tż w końcu oświadczy !

Zdolna Hania
Zazdroszczę cziki!

Blanuś mój już śpi,ja idę chyba poćwiczę mel b, bo mi się spodobało ostatnio i jak ja jestem okropnym leniwcem to to ćwiczę chętnie

Tęsknie za mężeeeeem buuuu
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 20:21   #471
sylwietta1988
Zakorzenienie

czesc kochane, nie było mnie wczoraj i dzis- zaraz Wam napisze czemu, najpierw musze sie pokajac-nie mam szans na nadrobienie, jest chetna na streszczenie? najwazniejsze rzeczy, plissss bo umre

otóż- jak pisałam- w niedziele wreszcie chrzcimy Bartusia tzn, jest tylko msza, bez żadnej posiadówy pozniej bo tak wyszło, zresztą w takiej atmosferze jaka jest w zyciu bym nie siedziała za stówe od osoby.... napisane w k.

poza tym, Bartulo niemiłosiernie lękowy sie zrobił, z pola widzenia mu zniknąc nie moge bo płacz, chyba ze jest na rękach u mamy mojej to wtedy ok- moge sie nawet wykąpac
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 20:25   #472
e_vel
Wtajemniczenie

Bokeh nie strachaj się, Maja już z 1,5 m-ca tak robi a że miesiąc starsza od Hani to dlatego wcześniej, a Hania to silna dziewczynka i pokazuje mamie na co ją stać
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 20:26   #473
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Już po szczepieniu. Domcia zapłakała najpierw jak pielęgniarka ją badała - nie lubi obcych kobiet, co ciekawe przy facetach, których nie zna nie płacze , a potem przy wkłuciu, ale za chwilę się uspokoiła. Teraz w domu śpi. Waży 7060 g - 25 centyl.

Dziękujemy ciociom za kciuki
Super, że szczepienie bez dramatu
za wagę

Cytat:

------------
a my juz po szczepieniu
Doczytałam już dlaczego taka minka. Kochana rozumiem co czujesz, ale tak jak dziewczyny pisały- diagnoza jeszcze nie jest potwierdzona, a nawet gdyby to Kubulo poćwiczy na rehabilitacji i wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Lenova;41917753

Blanuszek opanował spanie nocne od 21 do 6( co prawda przed zasnieciem jest dużo problemów) i jest tak co noc, nie wiem czy to kwestia tego że zaczęła ze mną w łóżku co noc spać czy może już tak będzie<marzy> ,ciekawe co będzie po powrocie do domu hmm...
Jestem tutaj już tydzień prawie i taaaaak bardzo tęsknie za tż

[B
Brawa i buziaki dla solenizantów !!!
[/B]
za spanie nocne
i dziękujemy za buziaki

Cytat:
n

zapomniałam Wam powiedzieć co mój syn od weekendu robi schodzi z wersalki, stoi se na dywanie, a jak mu się znudzi to obczaja dywan i klap na dupsztala, na brzuch i dawaj przed siebie
Wow, Musisz to nagrać, pliss

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
u nas dynia z ziemniakiem - wszystko w tym, poza brzuszkiem pietraszka histeria przy lyzeczce i na 10 min dossal sie do cyca, ze teraz lewy mam mniej niz zero ehhh.... zdolowana jestem
Piotrek też gardzi jedzeniem ze słoiczków. Jabłko, marchewka, kalafior, szpinak wszystko jest beee, usta zaciśnięte a jak dam jabłko czy banan do ręki labo przez siatkę to wcina aż miło i nie wiem co robić , boję się na siłę mu wciskać bo całkiem się chłopak zniechęci Stosowałam by BLW ale Tż panikuję, że się młody udławi

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
.

najpierw po buziaku za skończone miesiące dla Oskarka i Piotrusia i za troszkę więcej skończonych miesięcy dla Delicjanki

Wiecie co? wogóle nie wiem po jakiego grzyba ja do tej dermatolog pojechałam. Sama prawie sobie postawiłabym pełniejszą diagnozę. No bo ona jest mała i dużo czynników mogło ją uczulić. I proszę nie dawać cytrusów, kiwi i orzechów. Brechnęłam śmiechem i ją uświadomiłam, że na rękach nie mam pięciolatka tylko trochę ponad półroczne dziecko, które wieczornych filmów nie zagryza solonymi orzeszkami Tzn, delikatnie to zrobiłam. Powiedziałam że możliwe że to jeszcze od bananów i ze skoro Emolium na dłuższą metę nie skutkuje to narazie przez 10 dni Pimafucort - który nota bene mam w domu i Cetaphil do smarowania. Powiem Wam, że od razu Maję wysmarowałam tym Cethapilem i super nawilża - myślę, że pomoże bo Niuńka nie ma dużo tych zmian tylko troszkę na rączce. No to tyle... Zła jestem, bo nawet ręką nie przejechała po rączce, żeby sprawdzić czy to szorstkie jest tylko popatrzyła z daleka

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

aha, i faktycznie chyba zrobiła sobie wakacje z ofertą last minute bo jak tylko weszła to babki z rejestracji ochy i ahy, jaka to Pani doktor opalona
Dziękujemy

Porażka z tą wizytą i Panią Doktor

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Blankowej coś się dzisiaj w małej główce poprzestawiało. Już drugi raz spi ponad pół godziny, to do niej niepodobne

Dziewczyny gdzie przebieracie dzieci, które już się na przewijaku nie mieszczą???
Może teraz będzie odsypiać te pierwsze pięć miesięcy ? za piękne Blanusiowe postępy

My przewijamy tak gdzie akurat Pietrek leży, najczęściej na podłodze

Cytat:
Dziewczyny, dziękuje za życzenia!! KOCHAM WAS!!

laski, jaki miałam sen, sniło mi się ze jestem w ciązy aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa normalnie mase bocianów widziałam oprócz tego

a dzis, skoro sobie świętuje, to zaraz idę robić ciasto z przepisu Ill )

Amelka dzis na szczepieniu plakala bardzo no i musialam ja bardzooooooooo mocno tulić, moja bidulinka malusieńka. Z lepszych wiadomości, waży 7550, 75cm. Znowu waży więcej niż powinna ufff przybiera, to najważniejsze !

biedna Amelka
za wagę

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Pioterk też tak robi i powiem Ci, że masakra z tym jest nie ma szans, żeby poleżał sobie nawet przez chwilę na mnie w pozycji pół leżącej nawet o posiedzeniu nie mogę marzyć on musi stać i koniec A jak na rękach go noszę to też już niema samowolki , Piotrek wskazuje kierunek i mam musi tam iść

A Marsi, Sami ma dziś urodziny, tak? Wszystkiego dobrego dla niego niech rośnie duży,mądry i grzeczny

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 20:33   #474
LadyWhisper
Zakorzenienie

black, no lipa z kasa straszliwa, ja pierdziu, 2 lata temu zarabialismy naprawde dobre pieniadze myslelismy o kredycie na dom, jak to sie wszystko zmienia, masakra

kuzwa, jaka ja tepa jestem!!!!! Pietraszko dzisiaj caly dzien marudny, cos tam pokaslywal sobie, teraz go polozylismy spac budzi sie z przerazliwym krzykiem to go wzielam do cyca, odkladam do lozeczka, 3min pozniej wrzask jakiego nigdy nie slyszelismy, lecimy jak poparzeni a on cala buziulke zasmarkana ma i placze placze placze..... no co strasznego teraz udalo mi sie go uspac przy cycu, spi na boczku w lozeczku ale martwie sie okrutnie o niego, straszny to byl widok goraczki na razie nie ma, ale rozpalony jest okrutnie, kuzwa a ja glupia nie wiem co myslalam, ze gorszy dzien ma, a moje biedactwo chore jest jutro lece do lekarza z samego rana, takze kciuki poprosimy.....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 20:41   #475
BlackSanctum
Zakorzenienie

Lady.
Stary 2013-07-23, 21:01   #476
charlizz
Zadomowienie

Lenova, kiedyś musimy!
Miło sie Ciebie czyta, pełna energii i zadowolona, no super, cieszę sie, że podły nastrój minął i Blanka jest grzeczna

Little, tak to właśnie jest-zmienia sie jak w kalejdoskopie, dlatego nie można sie dołować , gdy jest źle, bo szybko może sie to zmienić

Stary 2013-07-23, 21:09   #477
eff8
Zakorzenienie

Podczytalam troszke na szybko, moj maly sie cos co chwila wybudza, poglasam go chwilke i zasypia ale nie wiem ile to potrwa - moze sie juz nie wybudzi

Marsi dzieki za pomoc ! jestes wielka
W sumie dopiero 2 razy mi sie udalo ale maly mi usnal sam w lozeczku na noc, raz po 25 minutach a za drugim razem po 15 - glaskalam Go, spiewalam mu, wiercil sie, marudzil, poplakiwal ale sie udalo zobaczymy jak Nam dalej pojdzie..

co ro rozwoju i mowy u nas tez nie ma gugania sa tylko piski aaa no i ruchowo tez nie rwie sie do siadania, ani do czworakow tylko pupe do gory dzwiga i finito...

Wszystkiego najlepszego dla polroczniaczkow - ale to zlecialo i dla Naszej Deli rowniez

Evel masz talent z tymi tortami - cudo

Pstryniu nie martw sie

Lady kciuki

Miki dzis tez byl mega marudny, nic mu nie pasowalo, wszystko zleeeee

lece do wanny moze sie uda mi umyc poki maly spi - buziaki

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 21:30   #478
nafiyqa
Zakorzenienie

Moge z glupim pytaniem?

Do kiedy mniej wiecej dziecko je mleko z butli?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 21:35   #479
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Matko kochana...3 pralki prania do prasowania aaaaaaaaaaaaaaaaaa a jutro musze zelazko oddac tesciowej

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 21:37   #480
iffonka7
Zadomowienie

Dziewczy sory ale nie jestem w stanie cytować, mały dzisiaj znowu marudny a zasypianie na noc to juz w ogole masakra.

Byliśmy dzisiaj na kontroli w sprawie uszka bo jakoś mi się podejrzany wydawał i miałam racje znowu muszę mu dawać kropelki do uszu ( jest to trauma i dla mnie i dla młodego ) nie ma w uszku żadnej infekcji wirusowej ani bakteryjnej ale ma podrażnione najprawdopodobniej od ulewania.

Lady

Od kiedy podajecie mm 2 ? Na opakowaniu niby pisze że po 6 m-cu a teraz patrze na recepte i przepisała nam 3 opakowania 1 i 3 opakowania 2, a my dopiero w piatek kończymy 5 m-cy, nie za wcześnie ta dwójka?

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2013-07-23 o 21:40
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości