Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-23, 15:02   #3931
perfuzja
Zakorzenienie

Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Jadę zaraz po wynik. W 31 dc (4t2d ciąż) miałam betę 377,60 teraz mam 42 dzień cyklu 5 t i 6 dzień ciąży. Któras mi pomoże wyliczyć jaka powinna być teraz beta? Oszaleję
Powinna urosnac teoretycznie co najmniej 66% co 48 godzin. Czyli 3,68 raza na 11 dni. Czyli powinna być najmarniej koło 1300. Ale po takim czasie to trochę wrozenie z fusów, powinnas powtórzyć po 48 godzinach od dzisiejszego pobrania.
Stary 2013-07-23, 15:12   #3932
Kamel
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Kto wie, może mierzenie i sprawdzanie to najlepszy sposób na antykoncepcję
ja w 1 ciążę zaszłam jak odpuściłam jeden miesiąc i nie zależało mi aż tak wtedy robiliśmy badania męża i mieliśmy się starać od następnego miesiąca

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie wielkie skrzepy, że jeszcze nie widziałam takich u siebie... coś jest nie tak
Jak się staraliśmy o 1 dziecko to w cyklu w którym byłam przekonana, że zaszłam to przyszło plamienie i 2 dni okresu tylko i z tego co pamiętam to miałam 1 bardzo duży skrzep taki na ok 2-3cm aż. Może jeszcze jakieś mniejsze były ale nie pamiętam.
Ale na razie nic mi od tamtej pory nie jest, ale jak masz wątpliwości to umów się do gina.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 15:15   #3933
Lea_ny
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Właśnie zakładam konto na OvuFriend - nie chcę już dłużej być wyalienowana ze wspólnego przeżywania swoich wykresów
Stary 2013-07-23, 15:20   #3934
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Mam dokładnie tak, jak Ty, więc to chyba nie jest nic strasznego.. zresztą, moja ginekolog mówiła, że taki juz mój urok i nie oznacza to żadnej anomalii..
Do przyjemności to nie należy, ale co zrobić...
Moje koleżanki też tak mają więc nigdy nie uważałam tego za coś dziwnego i niepokojącego

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Właśnie zakładam konto na OvuFriend - nie chcę już dłużej być wyalienowana ze wspólnego przeżywania swoich wykresów
Super wykresy to fajna sprawa, zobaczysz no i zawsze możesz wydrukować i pokazać ginowi i on Ci powie więcej
Stary 2013-07-23, 15:21   #3935
D0tk4
Zadomowienie

głowa mnie boli. psychicznie jestem zmęczona tymi staraniami, już by się dzidzia mogła zagnieździć ...
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 15:22   #3936
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
ja w 1 ciążę zaszłam jak odpuściłam jeden miesiąc i nie zależało mi aż tak wtedy robiliśmy badania męża i mieliśmy się starać od następnego miesiąca

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Jak się staraliśmy o 1 dziecko to w cyklu w którym byłam przekonana, że zaszłam to przyszło plamienie i 2 dni okresu tylko i z tego co pamiętam to miałam 1 bardzo duży skrzep taki na ok 2-3cm aż. Może jeszcze jakieś mniejsze były ale nie pamiętam.
Ale na razie nic mi od tamtej pory nie jest, ale jak masz wątpliwości to umów się do gina.
Widzisz Kamel jak się odpuści to potem jest miła niespodzianka a takie ciągłe myślenie i utrafianie w owu utrudnia nam życie
Jak mi moja mama opowiadała to miała tak samo, starała się wiedziała kiedy ma owu bo już była po jednym dziecku ale tak właśnie psychika działa... odpuściła i już ciąża.
Stary 2013-07-23, 15:24   #3937
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaprosiłam Cię do przyjaciółek mam nadzieję, że to Ty

A teraz koniec odpoczynku wracam do wałkowania ciasta i lepienia pierogów

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2013-07-23 o 15:26
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 15:25   #3938
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
głowa mnie boli. psychicznie jestem zmęczona tymi staraniami, już by się dzidzia mogła zagnieździć ...
Spokojnie Dotka. Musisz trochę odpuścić...

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Swoją drogą miałam zadzwonić do gina i mu przekazać, że wynik mam już dobry i do tej pory tego nie zrobiłam. W sumie nie mam po co iść teraz do niego bo nic mi nie dolega i pewnie nawet nie kazałby mi przychodzić :P
Stary 2013-07-23, 15:28   #3939
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Dotka ja już sama nie wiem czego bym chciała od owulki chodzę jakaś poddenerwowana a przez ostatnie 3 dni to się nasila do tego stopnia, że dziś o 6:30 już nie spałam a tu trzeba tempke zmierzyć o 7 :/ więc zmierzyłam o tej 6:30 a później o 7 na szczęście różnicy nie było do tego ciężej mi się oddycha..

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 15:29   #3940
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Super wykresy to fajna sprawa, zobaczysz no i zawsze możesz wydrukować i pokazać ginowi i on Ci powie więcej
Ja do tej pory prowadziłam wykres w aplikacji w telefonie (i dalej będę to robić, bo na pewno bedzie mi łatwiej uzupełniać na bieżąco, niż na kompie ), a jak chciałam pokazać ginowi, to sobie drukowałam pusty wykres i przepisywałam Tak więc wiem, że to fajna sprawa
Ale jeśli z OvuFriend da się wydrukować, to ułatwi to sprawę

Kamel, zaakceptowałam
Teraz uzupełniam wykres - chcę wprowadzić wszystkie dane od marca
Stary 2013-07-23, 15:32   #3941
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Dobre

Cytat:
Eh, Dotka rozumiem cię... już mnie męczy czekanie na owu To prawie tak męczące jak czekanie na @

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 15:39   #3942
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
wiesz, nie wiem jak jest u Ciebie, ale ja podczas tej @ też miałam bardzo duże skrzepy - jak nigdy, ale to na początku, później @ przebiegała jak zwykle, też nie wiem czym to mogło być spowodowane.
na jednym forum wyczytałam coś takiego:
Jeśli te skrzepy nie są jakies przerażająco duże, to jest to po prostu oznaka, że było jajeczkowanie, nie zostałaś zapłodnona i teraz złuszcza się wyściółka macicy i wraz z krwią menstruacyjną wydalana jest z macicy. Jeśli nie odczuwasz przy tym jakiegoś nieznośnego bólu, to wszystko jest ok. Natomiast jeśli wybierzesz się za jakiś czas do gina, to poproś o USG, żeby sprawdzić czy nie masz przerostu błony w macicy, tzw endometrium. Bo przy tej dolegliwości powstają te "skrzepy" coraz większe i na przyszłość źle rokują. Na przykład bezpłodnością. Więc za jakiś czas takie badanie byłoby wskazane. Ginekolodzy zawsze mówią, że jeśli podczas menstruacji jest wyłącznie krew i żadnych skrzepów, to znaczy, że w cyklu nie było owulacji. Więc się nie zamartwiaj na zapas, bo wygląda na to, że po prostu masz cykle z owulacją
ale na ile to jest prawda to nie wiem, nie pomogę - mi bóle nie towarzyszyły, więc tym się pocieszam...
juhu! Czyli skrzepy były- jajeczkuję, tabletki działają oł je! Mam nadzieję, że następny cykl będzie mój!
Cytat:
może przez to, że tak późno przyszła @ i się "kumulowała"
na pewno miałam tak ostatnio jak @ się spóźniał 8 dni...
Cytat:
wiem coś o tym...
Cytat:

i na więcej nadrabiania nie mam czasu.............
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 15:50   #3943
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Powinna urosnac teoretycznie co najmniej 66% co 48 godzin. Czyli 3,68 raza na 11 dni. Czyli powinna być najmarniej koło 1300. Ale po takim czasie to trochę wrozenie z fusów, powinnas powtórzyć po 48 godzinach od dzisiejszego pobrania.
No ja sobie to na piechotę policzyłam i wyszło mi że wczoraj powinnam mieć 3955. No a wynik mam 4 167,00 . Czyli beta przyrasta, tyle tylko że nie wiem czy nie za słabo

I znalazłam coś takiego: "W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin. Im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml ten czas może być jeszcze dłuższy."

Czyli nawet jeśli bym powtórzyła wynik za dwa dni to przy taki stężeniu (powyżej 1200) przyrost może być wolniejszy i tak nic nie będe wiedzieć;/

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

Edytowane przez katekatee
Czas edycji: 2013-07-23 o 15:52
katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 16:05   #3944
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
No ja sobie to na piechotę policzyłam i wyszło mi że wczoraj powinnam mieć 3955. No a wynik mam 4 167,00 . Czyli beta przyrasta, tyle tylko że nie wiem czy nie za słabo

I znalazłam coś takiego: "W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin. Im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml ten czas może być jeszcze dłuższy."

Czyli nawet jeśli bym powtórzyła wynik za dwa dni to przy taki stężeniu (powyżej 1200) przyrost może być wolniejszy i tak nic nie będe wiedzieć;/
Nie stresuj się tak tym wszystkim bo to niczemu nie pomaga. Na tym etapie ciąży musisz cierpliwie czekać.

Pamiętam jak ostatnio byłam u gina i podczas wizyty zadzwoniła do niego jakaś kobieta i właśnie rozmawiali na temat wczesnej ciąży-ona tak strasznie panikowała a on nie wiedział już jak jej wytłumaczyć, że teraz najważniejszy jest spokój i nic nie można więcej zrobić.
Stary 2013-07-23, 16:07   #3945
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Spokojnie Dotka. Musisz trochę odpuścić..
ale co to znaczy odpuścić? naprawdę mnie to irytuję bo co to znaczy odpuścić, jak chce się mieć dziecko? albo się chce albo nie chce. to wtedy albo sie człowiek stara i robi co może żeby było, albo nie. nie umiem znaleźć złotego środka.
uprzedzając teksty żeby cieszyć się sobą, to od razu mówię, że z tż na życie łóżkowe nie mozemy narzekać, wrecz przeciwnie. i to nie tylko gdy pojawiają się oznaki dni płodnych ...

Cytat:
Eh, Dotka rozumiem cię... już mnie męczy czekanie na owu To prawie tak męczące jak czekanie na @
No w moim przypadku czekanie na owu jest jeszcze bardziej męczące, bo miesiąc temu nie było, ale wczoraj i przedwczoraj bolał mnie prawy jajnik, ten sam co nie zadziałał w poprzednim cyklu... Oby w tym wszystko było ok!

Cytat:
Nie znam sie na tym, ale skoro norma to ok 3955 a Ty masz 4 167 to chyba wszystko powinno być dobrze?
Stary 2013-07-23, 16:19   #3946
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:

Według mnie wyniki masz ok, więc nie ma się czym martwić. Głowa do góry!!!

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
ale co to znaczy odpuścić? naprawdę mnie to irytuję bo co to znaczy odpuścić, jak chce się mieć dziecko? albo się chce albo nie chce. to wtedy albo sie człowiek stara i robi co może żeby było, albo nie. nie umiem znaleźć złotego środka.
Zgadzam się w 100% uważam , że jak się człowiek decyduje to trzeba zrobić wszystko, żeby cel osiągnąć.
Ja nawet jak bym powiedziała głośno, że odpuszczam to i tak bym o tym codziennie myślała i miała w głowie więc to nic nie da. Po prostu trzeba być zdecydowanym i nie oszukiwać siebie.
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 16:43   #3947
Lea_ny
Zakorzenienie

Dobra, skończyłam uzupełniać wykresy na OvuFriend Wprowadziłam wszystkie pomiary od marca

Zaprosiłam do przyjaciółek: Zubi, GodOfWar, Fantastkę, Leine i Maxwelkę Zgłaszać się, kto jeszcze prowadzi obserwacje na OvuFriend
Dajcie znać czy widać moje wykresy, bo nie wiem czy dobrze ustawiłam
Stary 2013-07-23, 16:44   #3948
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
uprzedzając teksty żeby cieszyć się sobą, to od razu mówię, że z tż na życie łóżkowe nie mozemy narzekać, wrecz przeciwnie. i to nie tylko gdy pojawiają się oznaki dni płodnych ...

No w moim przypadku czekanie na owu jest jeszcze bardziej męczące, bo miesiąc temu nie było, ale wczoraj i przedwczoraj bolał mnie prawy jajnik, ten sam co nie zadziałał w poprzednim cyklu... Oby w tym wszystko było ok!

Nie znam sie na tym, ale skoro norma to ok 3955 a Ty masz 4 167 to chyba wszystko powinno być dobrze?
Wiem, że jak chce się mieć dziecko to się robi wszystko ale im człowiek się bardziej zamartwia tym gorzej to wpływa na całą sytuację - a już na pewno staraniom nie pomaga.
Masz bardzo długie cykle, może w tym tkwi problem? Musisz jak najszybciej skonsultować się z ginekologiem.

Wiem, że ja trochę odetchnęłam bo to nakręcanie się tym wszystkim ma bardzo duży wpływ.
Stary 2013-07-23, 16:49   #3949
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Zaprosiłam do przyjaciółek: Zubi, GodOfWar, Fantastkę, Leine i Maxwelkę Zgłaszać się, kto jeszcze prowadzi obserwacje na OvuFriend
Wysłałam Ci zaproszenie

Cytat:
Wiem, że jak chce się mieć dziecko to się robi wszystko ale im człowiek się bardziej zamartwia tym gorzej to wpływa na całą sytuację - a już na pewno staraniom nie pomaga.
Masz bardzo długie cykle, może w tym tkwi problem? Musisz jak najszybciej skonsultować się z ginekologiem.

Wiem, że ja trochę odetchnęłam bo to nakręcanie się tym wszystkim ma bardzo duży wpływ.
Ale jak się nie zamartwiać, gdy mija 6 miesięcy i nic? byłabym ciekawa, czy byłabyś taka pewna swego, gdybyś starała się dłużej niż 1 cykl. mam długie cykle i nic z nimi nie zrobię do września, kiedy to przylecę do Polski i pójdę do gin. na Wyspach nikt mi nie pomoże jeśli nie mam stwierdzonej niepłodności.

no owszem, może i odetchnęłaś, ale przecież się nie staracie, bo czekacie na wizy i wyjazd do Stanów i narazie odsunęliście starania w czasie. a my już mamy zabezpieczenie finansowe i chcemy dziecko, wiec nic dziwnego że jestem cała wyluzowana, jak nie wychodzi.
Stary 2013-07-23, 17:27   #3950
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Wysłałam Ci zaproszenie

Ale jak się nie zamartwiać, gdy mija 6 miesięcy i nic? byłabym ciekawa, czy byłabyś taka pewna swego, gdybyś starała się dłużej niż 1 cykl. mam długie cykle i nic z nimi nie zrobię do września, kiedy to przylecę do Polski i pójdę do gin. na Wyspach nikt mi nie pomoże jeśli nie mam stwierdzonej niepłodności.

no owszem, może i odetchnęłaś, ale przecież się nie staracie, bo czekacie na wizy i wyjazd do Stanów i narazie odsunęliście starania w czasie. a my już mamy zabezpieczenie finansowe i chcemy dziecko, wiec nic dziwnego że jestem cała wyluzowana, jak nie wychodzi.
Ja Cię rozumiem ale popatrz na to z innej strony.
Masz takie cykle jakie masz, nie widział tego ginekolog a może w tym tkwi problem? Wiem, że czekasz na przyjazd do Polski - tylko mówię co może być przyczyną.

Pół roku to jeszcze nie jest tragedia, przecież lekarze i tak nie chcą za bardzo nic robić jeśli do roku nie uda się zajść w ciąże.

Owszem, starałam się tylko jeden cykl ale ile musiałam czekać aby ten jeden cykl się móc starać? Tego już nikt nie zauważa... wbrew pozorom trochę już przeszłam. Badania, leczenie... i tak w kółko. I co z tego, że chciałam jak nie mogłam? A teraz znowu coś stoi na przeszkodzie. Chociaż wyjazd nie jest jeszcze pewny, nie zabezpieczamy się przecież nadal.

Uwierz mi, że ja bardziej się martwiłam jak przez ponad półtora roku współżyjąc bez zabezpieczenia nie zachodziłam w ciąże - mimo, że się nie staraliśmy bałam się, że coś jest nie tak. Niby to przez TSH ale tak do końca nie wiem czy coś jeszcze nie stoi na przeszkodzie.

Moja siostra starała się też jakiś czas i nic nie wychodziło bo jak się okazało trafiała nie w te dni co trzeba, a była przekonana że w dobrym czasie się stara.

Z opowiadań koleżanek też wiem, że jak się starały to nic nie wychodziło a jak w jednym miesiącu odpuściła liczenie i mierzenie to się udało.

Wiem, że łatwo powiedzieć ale jak będziesz tak się zamartwiać tym wszystkim to to nie pomoże. Czytałam dużo opowieści dziewczyn z innego wątku, jak tylko wyjechały na wakacje, wyluzowały się nie myślały o tym wszystkim to się im udało.
Może wy też powinniście o tym pomyśleć?

I jeszcze jedno-ja nie piszę tego złośliwie, wręcz przeciwnie mam nadzieje, że każdej z was wkrótce się uda no i mi przecież też musi, prędzej czy później.
Tak jak Leine bodajże starała się o córę aż rok ale udało się. Widocznie tak musi być, że jedne się starają krócej inne dłużej ale każda z nas będzie mamą
Trzeba być dobrej myśli.

Edytowane przez God Of War 20
Czas edycji: 2013-07-23 o 17:41
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 17:41   #3951
D0tk4
Zadomowienie

God co do wakacji, to nasze starania zaczęliśmy podczas podróży poślubnej. bylo intensywnie, bez presji i bez ciśnienia i nie wyszło. u mnie na wątku pm2012 dziewczyny juz o tym rozmawiały, ze niby te wyjazdy pomagają, ale w ich przypadku się nie sprawdza. moim zdaniem to takie 50/50. wyjazd nam sie nie szykuje przynajmniej do końca września taki wakacyjny, wiec to odpada.

jeśli bym odpuściła mierzenie i obserwacje, to bym się stresowała, czy to już jestem w ciązy czy nie, bo nie wiedziałabym czy owu była czy nie, czy tempka sie utrzymuje czy nie.

jak widzisz, wcale to nie jest takie oczywiste. gratuluje Tobie chłodnego podejscia do sprawy. przepraszam jeśli teraz się mylę i Cię urażę bo nie o to mi chodzi, ale stsraliście się pół roku z myślą co będzie to będzie, a później szybko porzyciliście starania, jak tylko pojawiła sie opcja wyjazdu. wiec skoro nie byliscie w 100% nastawieni na dziecko, to wiedzieliście, ze to jeszcze nie ten moment w Waszym życiu? my już jesteśmy poukładani. mamy pracę, oszczędności i jedyne czego nam do szczęscia potrzeba do dziecka. nie mamy żadnych rozpraszaczy typu wyjazd w celach zarobkowych itp wiec moze dlatego jestesmy tak skupieniu na spłodzeniu potomka.
Stary 2013-07-23, 18:07   #3952
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
God co do wakacji, to nasze starania zaczęliśmy podczas podróży poślubnej. bylo intensywnie, bez presji i bez ciśnienia i nie wyszło. u mnie na wątku pm2012 dziewczyny juz o tym rozmawiały, ze niby te wyjazdy pomagają, ale w ich przypadku się nie sprawdza. moim zdaniem to takie 50/50. wyjazd nam sie nie szykuje przynajmniej do końca września taki wakacyjny, wiec to odpada.

jeśli bym odpuściła mierzenie i obserwacje, to bym się stresowała, czy to już jestem w ciązy czy nie, bo nie wiedziałabym czy owu była czy nie, czy tempka sie utrzymuje czy nie.

jak widzisz, wcale to nie jest takie oczywiste. gratuluje Tobie chłodnego podejscia do sprawy. przepraszam jeśli teraz się mylę i Cię urażę bo nie o to mi chodzi, ale stsraliście się pół roku z myślą co będzie to będzie, a później szybko porzyciliście starania, jak tylko pojawiła sie opcja wyjazdu. wiec skoro nie byliscie w 100% nastawieni na dziecko, to wiedzieliście, ze to jeszcze nie ten moment w Waszym życiu? my już jesteśmy poukładani. mamy pracę, oszczędności i jedyne czego nam do szczęscia potrzeba do dziecka. nie mamy żadnych rozpraszaczy typu wyjazd w celach zarobkowych itp wiec moze dlatego jestesmy tak skupieniu na spłodzeniu potomka.
Wcześniej nie było opcji wyjazdu, teraz też nie ma nic pewnego i jest takie zawieszenie...
Byliśmy pewni, że chcemy ale widzisz to jest takie rozdarcie pomiędzy dzieckiem a zarobieniem na własne mieszkanie. Tak naprawdę to nie wiadomo, kiedy nam się uda zarobić i czy w ogóle się uda.
Wy jesteście w sytuacji bardzo komfortowej, my nie mamy takiego szczęścia.

Na pewno wam się uda
Stary 2013-07-23, 19:00   #3953
perfuzja
Zakorzenienie

Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cytat:

Masz racje, coś pomieszalam w obliczeniach. W każdym razie wyglada ładnie. Powtórz, będziesz wiedzieć CZY przyrasta, a to najważniejsze.
Stary 2013-07-23, 19:19   #3954
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Czeeeeeść lachony Byłam cały dzień na szkoleniu i jutro to samo Tęskniłyście? I co to ma być że żadna się nie pyta gdzie ja się podziewam?!

Tempka faktycznie spadła o 0,2, ale pooglądałam sporo ciążowych wykresów i się tym nie przejmuję, bo widzę, że naprawdę różnie bywa Jutro, co by nie było, testuję!

Cytat:
Lepiej żebyś nie robiła, ale ja CIę powstrzymywać nie dam rady bo sama latałam za tymi testami po aptekach a teraz co będę twardziela zgrywać

Starania o dzidzię a jeszcze o pierwszą to musi być koszmar, ja nigdy w życiu nie myślałam że to wszystko jest takie trudne i że to się tak przeżywa.
No udało się, nie zrobiłam. Przemoc zadziałała

A no widzisz. A co dopiero, jak co poniektóre, jak się staramy o pierwsze

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
@ przyszła o tydzień spóźniona nie chce mi się nawet nic mówić
To nowy cykl starań, a przecież to przyjemne!

Cytat:

aaaa! jak tam maxwelka? testowałaś czy czekasz cierpliwie do jutra? jak tempka?
Tempka spadła Czekam umiarkowanie cierpliwie

Cytat:
Ale z was dzisiaj gaduły
Nie ma maxwelki, nie ma imprezy

Cytat:
Dziewczyny widzę depresyjne podejścia nie ładnie
Ja miałam dziś mierzyć ale tak mi się siku chciało o 5 że musiałam wstać i dupa...
Ja dlatego w następnym cyklu mam zamiar mierzyć o 4:00

Edytowane przez maxwelka
Czas edycji: 2013-07-23 o 19:20
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 19:26   #3955
marszalka
Zadomowienie

Cytat:

ja jeszcze prowadzę
no to się pomyliłam, miało być do Lea_ny

Edytowane przez marszalka
Czas edycji: 2013-07-23 o 19:31
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 20:29   #3956
Leine
Zakorzenienie

Lea, Elfka

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Czeeeeeść lachony Byłam cały dzień na szkoleniu i jutro to samo Tęskniłyście? I co to ma być że żadna się nie pyta gdzie ja się podziewam?!
spoko, o mnie się też nikt nie pyta same znieczulice tu są
Stary 2013-07-23, 20:33   #3957
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
spoko, o mnie się też nikt nie pyta same znieczulice tu są
W mordę chcą
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 20:35   #3958
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
W mordę chcą
w czapę przyfasolić z rańca to od razu będą prosto chodzić
dobra cicho, bo się narazimy i dostaniemy w ciry...
Stary 2013-07-23, 20:48   #3959
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
w czapę przyfasolić z rańca to od razu będą prosto chodzić
dobra cicho, bo się narazimy i dostaniemy w ciry...
no zaraz dostaniecie lanie
o mnie tez sie nigdy nikt nie pyta
Stary 2013-07-23, 20:51   #3960
Leine
Zakorzenienie

mi tak smutno, bo dopiero 3dc a nikt mi komcia na ovu nie dał

to se ponarzekałam.... liczę na litość
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości