|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Kate no i jak tam Twoje zdrówko?
Niki co u Ciebie? Jak się czujesz?
|
|
#992 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Niki - tulaski ci przesyłam...
A gdzie reszta dziewczynek? co wszystkie się pochowały, albo pouciekały? |
|
|
|
#994 |
|
Rozeznanie
|
Własnie dziś w nocy wróciliśmy z Balatonu. Było beznadziejnie.... nici z planów, zwiedzania i super wakacji bo auto szwagra sie rozkraczyło i byliśmy skazani na 5 dni leżenia na jednej plaży
![]() Jeśli chodzi o zdrowie to na szczęście rumienia nie złapałam i mam nadzieję, że już mnie nie dopadnie Czuję się dobrze, tylko czasem pobolewa mnie brzuch- myślę, że to dlatego, że macica się rozciąga![]() A Wy ciężarne jak się czujecie?
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
Katie - o kurcze, ale przygoda, ale przynajmniej mieliście ładną pogodę? Jak tam twój brzuszek? widać już ?
ja jutro idę na badanie przezierności karkowej i pooglądać mojego Pisklaczka poza tym czuję się coraz lepiej, ale o jeszcze nie 100% mnie
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-07-17 o 21:54 |
|
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
nie było mnie tu trochę, ale mam taki kocioł ... a za równe 3 tygodnie przymiarka sukni Nie pamiętam na czym zatrzymała się moja relacja ale z ostatnich postępów to tak: rozdaliśmy już prawie wszystkie zaproszenia (zostały trzy - 2 dla mojej rodziny i 1 dla znajomych, prawdopodobnie wszystkie pójdą jeszcze w tym tygodniu), poprosiliśmy świadków o świadkowanie, zamówiliśmy obrączki (odbieramy je być może już pojutrze ), umówiłam ślubne mani-pedi, w niedzielę jadę z tatą i bratem po garnitury (mama już ma sukienkę, brakuje jej tylko dodatków), a potem jadę z TŻ ustalać menu na sali, w przyszłym tygodniu mam próbny makijaż a 1 sierpnia pierwszą próbną fryzurę. To wszystko to byłby pikuś gdyby nie fakt, że się urządzamy Jesteśmy już umeblowani, brakuje nam tylko kanapy (jedziemy zamówić w sobotę, już wybraliśmy), stołu i krzeseł do kuchni, lacobelu do kuchni (dzisiaj zamawiam) i drobiazgów typu ociekacz na naczynia ![]() Od moich rodziców w ramach prezentu ślubnego (bardzo nieoczekiwanie, bo niczego się nie spodziewaliśmy) dostaliśmy cudny komplet małego agd (czajnik, grill elektryczny i ekspres do kawy) od Russella Hobbsa z serii Cottage Floral (marzyłam o tym czajniku od zeszłego roku ), koleżanki z pracy chcą mi fundnąć upatrzone garnki (Tefal) a inne koleżanki zrzucają się na fioletowy fotel z Ikei do mojego kącika czytelniczego dzieje się.Niki |
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
Viollet - co raz bliżej wielkiego dnia
jak się wiele dzieje, to nie będziesz miała czasu się stresować a co do prezentów to świetne i praktyczne rzeczy.
|
|
|
|
#998 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej Cytat:
To świetnie ,że samopoczucie coraz lepsze ![]() Cytat:
Świetne prezenty My też dostaliśmy kilka prezentów ślubnych , wszystkie przemyślane i jestem z nich mega zadowolona
|
||
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Niki - a dziękuję, że pytasz. Badanie wyszło dobrze, gin powiedziała, że dzidziuś rozwija się książkowo, wiercił się i podskakiwał i ciężko go było pomierzyć
Jutro idę na pierwszą wizytę według planu ciężarnych w IE i będę również miała usg ale takie szybsze raczej. Pomimo lepszego samopoczucia strasznie często dopadają mnie migreny (nawet co 2-3 dni) i teraz niestety za każdym razem wymiotuję, mam nadzieję jednak, że im dalej to może troszkę dadzą mi odpocząć |
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy obrączki
![]() ![]()
|
|
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za ustąpienie nieprzyjemności super bardzo ładne ![]() jak ten czas leci!
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
Super. Bardzo ładne klasyka to jest to
.U mnie dziewczynki powolutku. Lokator tośnie sobie i na 70% ma być dziewczynką. Mój mąż lekko oszalał i kupił detektot tętna płodu i słucha małej ( jak ją znajdzie w brzuchu ) jakoś po woli leci. Miłego dnia kochane.
|
|
#1003 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dawno mnie tu nie bylo. jakos tak szybko czas mi leci ze nawet nie mam kiedy wejsc i Was nadrobic. U nas wszzystko OK jestesmy juz po 2 weselach kuzyna i kuzynki. I czeka nas jeszcze jedno kolegi z pracy mojego meza. Na ktorym moj maz jest swiadkiem. Troche sie nie spodziewalismy ale wiadomo ze to jakies wyroznienie dla mojego lubego.On sie bardzo cieszy Od 1 sierpnia ide juz na pelny etat do pracy wiec marzenia o dziecku odchodza na dalszy plan. Od pazdziernika sie staralismy tzn nie zabezpieczalismy sie i jakos sie nie udalo. Troche mnie przytlacza ta mysl. Bylam u Gina teraz i czekam na wyniki badan.Widze ze nasze grono sie powieksza. Trzymam kciuki za wszystkie nasze ciezarowki aby wszystko bylo OKI´. ![]() Niki- przytulam i wszystko napewno sie ulozy. Badzcie dzielni... Violet troszke zazdroszcze przygotowan. Obraczki mi sie podobaja bo mam takie same
|
|
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Viollet - śliczne obrączki
![]() Mw - zrobisz badania to będziesz widziała na czym stoisz. |
|
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
śliczne obrączki. Klasyka ponadczasowa
Zazdroszczę, że to dopiero wszystko przed Wami ![]() My zaczęliśmy już II trymestr , mdłości ustąpiły, ale muszę się pilnować z jedzeniem no i co gorsza - wykańczają mnie upały ![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1006 | |||
|
Rozeznanie
|
Piękne, proste, eleganckie!
Cytat:
![]() Ja chodzę średnio co 2-3 tyg na wizyty i zawsze mam usg teraz idę we wtorek i juz sie doczekac nie mogę żeby zobaczyć mojego szkraba.![]() Cytat:
U nas na 90% dziewczynka A myślicie już nad imionami? My dla dziewczynki mamy wybrane już. Cytat:
"Jesteś dla mnie prawdziwym powietrzem..." Szczęśliwa żonka Edytowane przez katie99kasia Czas edycji: 2013-07-26 o 08:26 |
|||
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My nie mamy nic zakupione dla maluszka, zacznę o tym myśleć dopiero wrzesień/październik, co prawda rozglądałam się za wózkiem bo chcę dużą gondolę, a z tym jest problem bo albo skrętne koła, albo szeroka gondola, a nie chcę, malucha po 4-5 miesiącach wozić w spacerówce bo nie będzie mieścił się w głębokim. Macie już wybrany model pierwszego wozu?? Pochwal się jakie imię wybraliście U mnie brzuszek już widać , ale nie jest spory, więc jak noszę luźne bluzki bo takie lubię to jak ktoś nie wie o ciąży to nawet nie widzi Jak na razie mam na + 1,8 kg
|
|
|
|
|
#1008 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My też jeszcze nic nie mamy. Wózek chcę 3w1( gondola, spacerówka i fotelik), koniecznie ze skrętnymi kółkami przednimi i adapterem na fotelik. Oglądaliśmy już w jednym sklepie ale jakoś żaden do mnie w pełni nie przemówił (oprócz tego za 3 tys ).Ja już przytyłam 4 kg ![]() Jeśli dzidzia będzie córcią to będzie miała na imię Malwinka
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja żadnych witamin nie biorę bo lekarz mi nie kazał, mam dobre wyniki i kazał korzystać z naturalnych witamin w warzywach i owocach , ale za to kwas foliowy biorę, ale wyczytałam, że powinno go się brać do II trymestru, muszę się teraz zapytać na najbliższej wizycie.Ja też chcę ze skrętnymi kółkami, ale jeśli będą miały małe gondole to nie wiem czy nie zdecydujemy się na wózek starego typu, ale mamy jeszcze czas, wiec później będę szukać i się zastanawiać. My raczej 2 w 1 , a fotelik kupimy oddzielnie bo wszędzie odradzają Nam foteliki w zestawach, a że My dużo jeździmy także chcę fotelik wygodny dla malucha, a prze de wszystkim bezpieczny. Wyczytałam, że foteliki w zestawach to sam plastik obity materiałem. Bardzo ładne imię ![]() Mała Malwinka duża Malwina, brzmi bardzo ładnie w każdym wydaniu
|
|
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
imiona też mamy wybrane. Klaudia lub Adaś a u Was jakie?---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- ja mam 3 kg ....---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- ale ładnie
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
Katie - o kurcze, to rzeczywiście sporo tabletek... a może zmień witaminy, bo to one mogą powodować mdłości
Ja w sumie mam mdłości i wymioty nadal, choć wymioty nie tak często U mnie na razie -5kg ale mam z czego zrzucać choć brzuszek troszeńkę się powiększył i zaokrąglił ![]() Justii - mi lekarka (i to samo powiedziała położna w szpitalu) że do II trymestru trzeba brać kwas, a potem to w sumie nie ma znaczenia, możesz brać nadal, ale ponieważ wszystko (za co kwas był odpowiedzialny) już się ukształtowało to krzywdy nie zrobisz, ale i nie pomożesz tym... no i mi kazali brać żelazo, luz witaminy z żelazem Co do imion planujemy Kacpra lub Natalię (ewentualnie Kamilę), ale to jeszcze może się zmienić
|
|
|
|
#1012 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Witam w sobotni poranek Bardzo ładne obrączki Dzięki kochana My dzisiaj idziemy na wesele do kuzynki
|
|
|
|
#1013 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mdłości zaczęły mi się tydzień temu więc nie wiem czym to jest spowodowane... najbardziej dokucza mi magnez i izoptin bo tabletki są nieowlekane i nie mogę mi przejść przez gardłoCytat:
Swoją drogą ostatnio się zastanawialam na jakiej podstawie lekarze określają to procentowe prawdopodobieństwo płci Czy to wynika z widoczności, ustawienia dziecka czy im się tak poprostu powie
"Jesteś dla mnie prawdziwym powietrzem..." Szczęśliwa żonka Edytowane przez katie99kasia Czas edycji: 2013-07-27 o 10:39 |
|||
|
|
|
#1014 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak widac siusiaka to chlopiec a jak nie widac to dziewczynka. Mam kolezanke ktorej lekarz powiedzial ze ma byc chlopiec a po urodzeniu wyszlo na to ze dziewczynka ![]() U nas dzisiaj tez upal Na jutro mamy plan aby pojsc na basen...i zrobie test ciazowy bo znowu mi sie okres spoznia ehhBardzo podba mi sie imie Adas albo Jakub
Edytowane przez mw1986 Czas edycji: 2013-07-27 o 11:07 |
|
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
Katie - u mnie lekarka mówiła, że płeć można już spokojnie rozpoznać od 16-tego tygodnia, a wcześniej to trochę takie zgadywanie, więc pewnie czas określania płci ma wpływ na te %.
|
|
|
|
#1016 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() współczuję mdłości i mam nadzieję ,że szybko miną Cytat:
trzymam kciuki ,żeby wynik testu był pozytywny ![]() Adaś też mi się bardzo podoba
|
||
|
|
|
#1017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby zdrowe było ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- My dziś też idziemy na weselę i modlę się o miejsce gdzieś w pobliżu klimatyzatora. Przez pogodę ledwo funkcjonuję i znów wymioty do mnie wróciły
|
||
|
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
Mw - trzymam kciuki za test - daj znać jak wyszedł
![]() Justii - żeby cię też nie zawiało, bo klima jest jednak zdradziecka Justii, Niki - bawcie się dobrze
|
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
Mw- i jak test?
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

16.06.2012 

Czuję się dobrze, tylko czasem pobolewa mnie brzuch- myślę, że to dlatego, że macica się rozciąga
a za równe 3 tygodnie przymiarka sukni
Nie pamiętam na czym zatrzymała się moja relacja
ale z ostatnich postępów to tak: rozdaliśmy już prawie wszystkie zaproszenia (zostały trzy - 2 dla mojej rodziny i 1 dla znajomych, prawdopodobnie wszystkie pójdą jeszcze w tym tygodniu), poprosiliśmy świadków o świadkowanie, zamówiliśmy obrączki (odbieramy je być może już pojutrze
(marzyłam o tym czajniku od zeszłego roku
klik!

).
....
najbardziej dokucza mi magnez i izoptin bo tabletki są nieowlekane i nie mogę mi przejść przez gardło