|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
|
|||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,00% |
| Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! |
|
1 | 2,00% |
| Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha |
|
9 | 18,00% |
| Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania |
|
3 | 6,00% |
| Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama |
|
1 | 2,00% |
| Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy |
|
2 | 4,00% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
25 | 50,00% |
| Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy |
|
3 | 6,00% |
| Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. |
|
1 | 2,00% |
| Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. |
|
0 | 0% |
| Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. |
|
1 | 2,00% |
| VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. |
|
1 | 2,00% |
| III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. |
|
0 | 0% |
| Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Cytat:
cieszę się, że wszystko w porządku
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI
dobra gaduły, idę spać
|
|
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4264 |
|
Wtajemniczenie
|
jeśli chodzi o TAKO to mi się zawsze podobało, że mają bardzo dużo kolorów do wyboru
w ogóle fajne są
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#4265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hello ![]() wpadam rzadko - i najczęściej by posmęcić- i podobnie tym razem... bo sytuacja troszkę podobna do Ciebie,, w pon byłam na USG, okazało, sie ze Mała przez 2 tyg przytyła zaledwie 180g a obwodach nie urosła prawie nic... ![]() dostałam wczoraj i dziś zastrzyki ze sterydów na jej płucka, w czw i poniedz idę na doplerowkie badanie przepływów i jesli na nast usg (za 2 tyg) sie okaze ze dalej nie rośnie- bedzie cesarka.... ![]() ale staram się nie martwic na zapas, moze miała przejsciowy przestój i zacznie rosnąć... wszystko sie wyjasni za 2 tyg...... a w ogole wokolo troche smutnych wiesci- tydz temu mój znajomy napisał, ze jego dzieciątko musiało byc wyjęte z brzuszka w 7 m-cu bo przestało rosnąć... wazyło 800g i było trochę problemów, ale wczoraj napisal, ze juz jest lepiej, rureczek ubywa, ale w inkubatorze posiedzi dopoki nie osiągnie ok 2 kg.. druga znajoma miała b ciezki poród (zeszły poniedz)- ze stanem przedrzucawkowym, ale ok.. a inni znajomi - ciąza blixniacza, ale jednoowodniowa i niestety dzieciaczki nie dały rady przezyc (w 3 m-cu).... tyle smutnych informacji dokoła, a tu trzeba myslec pozytywnie..
|
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Pochwalę się, bo u nas dziś dzień pełen wrażeń
Byliśmy na dzidziusiowych dużych zakupach, z czego najbardziej udało nam się łóżeczko -> o takie: http://allegro.pl/lozeczko-nati-koka...394469239.htmlPasuje nam idealnie kolorem do sypialni, a kokardkę z diamencików już usunęliśmy i z dziewczyńskiego zrobiło się chłopięce łoże Kupiliśmy też fajną wanienkę w sam raz dla naszego Króla Jula, bo w kolorze złotym Plus jakieś prześcieradełka, termometr, materacyk etc.---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Dziewczyny, dwa szybkie pytanka: ![]() 1. Jaki patent zastosujecie, żeby główka dziecka była wyżej w łóżeczku? Poduszka klin, książki.... ? 2. Po jakim czasie dupkę można przemywać już chusteczkami mokrymi zamiast przegotowaną wodą?
|
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Ty nie myśl o tym, wszystko będzie dobrze, zobaczysz trzymam kciuki
|
|
#4268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#4269 | |||
|
Zadomowienie
|
Czesc
U nas w porzadku oprocz tego ze goraco mega, a podobno ma byc jeszcze cieplej ![]() Cytat:
A co do znamion to moj brat ma na uchu taka jakby wypustke, gulke, nie wiem jak to nazwac, ale jego synek ma taka sama, na tym samym uchu Cytat:
![]() Cytat:
Jeden wczesniaczek na watku nam wystarczy, limit wyczerpany, takze niech Mala ladnie rosnie i kopie grzecznie mamusie
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XII
dobry wieczor, i jednak dopiero po 18wrocilam z pracy.
moj kregoslup siadl.totalnie, tz musial przyjsc mnie z auta wyciagnac, wlasnie sie obudzilam, ale rwa nie ustepuje, nie dalam rady sama dojsc do wc. jestem.zalamana bo jutro rano mam usg i raczej nie dam rady pojechac chyba ze jakims cudem mama ze mna pojedzie i mnie tam wysadzi. tz wlasnie.zavzal.sprzatac a ja mam wyrzuty bo to moj balagan, ale.chyba nic nie poradze skoro nawet na lozku sama pozycji zmienic nie umiem ryczec mi sie chce tylko z lepszych wiesci dzwonilam do Zus i jednak moje ksiegowe mialy racje i prawo do zasilku macierzynskiego nabywa sie dokladnie w dniu zlozenia wniosku. nie wiem kto ma racje, ale mysle ze zus to wiarygodne zrodlo. jutro moja ksiegowa obiecala jeszcze o jedna rzecz dopytac bo akurat jedzie do zus wiec mysle ze koniec panikowania. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() Cytat:
Cytat:
Co do chusteczek, to spróbuję kupić takie z jak najbardziej naturalnym składem i używać od razu |
||
|
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XII
aaah i pomimo szczerych checi i lezakowaniu w lozku nie mam sily nadrabiac.
logoasia a jakich uzywasz tych wybielaczy? proszek czy plyn? jakiej firmu? zamierzam chyba zrobic probe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, nagadałam się dzisiaj, to zmykam spać.
Kolorowych snów życzę |
|
|
|
#4274 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. to zależy jak podchodzisz do tematu chusteczek niektórzy uważają że to sama chemia i dlatego ich nie używają, ale jeśli ze skórą nic się nie dzieje to w zasadzie od początku mozesz tylko ich używać. choć to chyba droższe rozwiązanie![]() Wiktom - super że wieści dobre! Makrela - oby u Ciebie również wszystko się dobrze potoczyło Samba - na pewno Ci ciężko ale to naprawdę dobrze że jesteś pod stałą opieką. Jeszcze troszkę ja mam już niemal wszystko poprane i poprasowane. jutro muszę wyprać wózek. no i torba też już częściowo spakowana |
|||
|
|
|
#4275 |
|
Raczkowanie
|
Lolaaaaaaa88 kaska87 logoasia Larysa88 kropla_deszczu rusałka_1 87czarna Madziuchna27 passion80 katarzyna2811 Snow_White1 vea7
Dzięki Kochane za miłe słowa Makrela w kapeluszu Nic się nie martw |
|
|
|
#4276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Próbowałam Was czytać w pracy ale ciągle ktoś łaził, no i miałam trochę roboty z racji tego, że od pon już mnie nie ma
Przeczytałam teraz tylko ostatnią stronę. Cytat:
Ad.1. Ja segregator tak jak z Zuzią. Ad.2. Możesz od razu chusteczkami. Ja zamierzam w domu wodą myć ale kranówą jak do kąpieli. Chusteczki będę zabierała na wyjścia. Cytat:
Dobre wieści, będziesz spokojniejsza Aaa i jeszcze z rana ![]() Ewacia gratulacje ![]() jo_asiek za jutrzejszy dzień ![]() Coś tam na 5-10-15 kliknęłam dzieciakom. Jutro idę do tesco zobaczyć co na promocjach i zamierzam w sobotę jechać na zakupy. A w weekend zamawiam na all resztę pierdołek dla mnie i małego. Chcę zrobić zakupy przed wyjazdem na urlop. Później wracam, sprzątam chatę, piorę ciuszki i pakuję torbę. I zostanie czekanie ![]() Dobrej nocki
|
||
|
|
|
#4277 |
|
Wtajemniczenie
|
Makrela tak jak dziewczyny pisały- jeden wcześniaczek już jest wiec u ciebie będzie dobrze. Trzymam kciuki
Tassia strasznie ci współczuję tej rwy. Miałam z nią przyjemność w tak ostrej postaci ok dwa lata temu. I nie obyło się bez zastrzyków.
|
|
#4278 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia..... staram się myslec, ze bedzie ok, a nawet jak sie okaze ze troszke wczesniej, to wypadnie to najpewniej na ok 35 tydz ciąży to juz jako tako....
a co do przemywania dupeczki, to tutaj w Anglii waciki i wodę zalecaja do 6go tygodnia
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
natala apropos czapeczki to na sr nam polozna mowila ze to chore co ludzie w pl robia bo dziecko od tego ma budke w wozku zeby czapki nie nosic jak jeat
cieplo a jak jest chlodno to wiadomo, ale powiedziala ze nawet we wrzesniu jak urodze to spokojnie dzidzius bez czapki pociagnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4280 |
|
Raczkowanie
|
Natala84 też się ciesze, dzięki
butterfly20 teraz już wiem,że waga już w normie co prawda bliżej dolnej granicy ale norma. Jeszcze 4 dni temu na usg u mojej gin miał 1700 g i przybrał przez ponad 2 tyg tylko 200 g stąd ten alarm. Ciesze się, że już wszystko pomierzone i wiem,że synek zdrowy |
|
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
patrzac na moj obecny stan moze sie okazac to wyzsza koniecznoscia makrela 35tc to juz calkiem niezle. nie martw aie na zapas bo stres obniza nasza wydajnosc jako inkubatorow Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4283 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i dostawalam plamien po niej i boli . przestalam brac i zaczelam lykac duphaston i jak reka odjal.Cytat:
Tako tez ma wozki z imitacja lnu
|
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Makrelka, musi być dobrze. Teraz już tak blisko TP to na pewno będzie ok.
Brydzia, Tako też ma wózki w imitacji lnu ![]()
|
#4285 |
|
Zadomowienie
|
Makrela przez Twoj login naszla mnie ochota na paste z makreli
|
|
#4286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobra idę już pa
|
||
|
|
|
#4287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie sytuacja z szyjką jest taka że się skraca i gin powiedział że jak wytrzymam do 35 tygodnia to będzie już ok i mogę odetchnąć więc naawet w razie w jakby zrobili Ci wtedy cesarkę to nic się nie dzieje ! główka do góry ![]() Cytat:
![]() za zakupy śliczne łóżeczko ![]() 1. ja mam klina 2. jeśli nie uczulą to chyba od razu Cytat:
edit. źle przeczytałam, myślałam, że napisałaś OD 6 tyg, budyń
|
|
#4288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Ja myłam od początku- nie mamy alergii. Ciężko chyba w szpitalu latać po wodę przegotowaną - tym bardziej że te pierwsze kupy to taka smoła
|
|
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
ej napisze mi ktoś po co główka ma być wyżej?
tzn wiem że się tak robi jeśli dziecko sporo ulewa, ale zapobiegawczo
|
|
|
|
#4290 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za udaną wizytę!Cytat:
---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
I od kiedy ta główka wyżej? Od samego początku czy troche później? Mojej szwagierce lekarz kazał zupełnie na płasko kłaść małego przez pierwsze miesiące - mówił, że taka pozycja najlepsza dla kręgosłupa.. |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

cieszę się, że wszystko w porządku

w ogóle fajne są

Jeden wczesniaczek na watku nam wystarczy, limit wyczerpany, takze niech Mala ladnie rosnie i kopie grzecznie mamusie 

Julek 18.09.2013