|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
To prawda - luteine bierze sie na wywołanie okresu ale jest to tez Lek ktòry przy eventualnej ciazy automatycznie ja chroni, podtrzymuje. Ja brałam luteine w tej ciazy Od 7 do około 14 tygodnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4112 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Dzieki dziewczyny za pomoc ale dalej nie wiem czy powinnam dostc w trakcie brania tabletek czy dopiero po zakonczeniu ? biore już 3dzien x2tabletki dopochwowo i nie wiem kiedy odstawić bo chciałabym już ale nie wiem czy nie za szybko a leki dostałam jeszcze od wcześniejszego gina a już do niego nie chodze wiec musze znaleźć nowego i nie mam kogo spytac ale dobrze ze Wy jesteście
)
|
|
|
|
#4113 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam wstręt do jedzenia, który dopiero powoli mi przechodzi i to też było męczące. Cytat:
Dobrze, że już do nas wróciłaś. Na pewno wszystko się ułoży. W końcu zawsze się układa Cytat:
Cytat:
Ale ja chyba też, bo ja w owulację nie piłam za to po niej więcej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale nigdy nie brałam, więc mam nadzieję, że inni mnie poprawią jeśli się mylę
|
||||||
|
|
|
#4114 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() Cytat:
Bierze się zazwyczaj przez kilka dni (raz 5 raz 7) 3dni brania to podobno jeszcze krótko ![]() Tyle mojej mało medycznej wiedzy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4115 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej
Czy u Was też dzisiaj tak okropnie popsuła się pogoda? Widok z okna skutecznie psuje nastrój nic się nie chce ![]() Cytat:
stęskniłyśmy się Trzymam kciuki za uporządkowanie wszystkich spraw i aby nie było tak źle i strasznie Trzymaj się ciepło i szybko wracaj. I pamiętaj, jak chcesz się wygadać czy coś to dawaj znać - masz do mnie namiary wysłucham Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i jedna porządna się znalazła ![]() Dajesz nadzieję, bo już się przestraszyłam, że alkoholizm murowany
|
|
|
#4116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak możesz Będę płakać ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
Jak się czujesz?? Pokazuj szybko swój brzuszek i wyprawkę dla małej
|
||
|
|
|
#4117 |
|
Rozeznanie
|
Tylko nie płacz
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Ale dzisiejszy dzień jest ospały.... Dacie mi jakiegoś kopa, żebym się wzięła do roboty? ![]()
|
|
#4118 |
|
Raczkowanie
|
PPPatinka ja brałam luteine na wywolanie @ przez 4dni 3 razy po jednej tablece pod jezyk i @ dostalam 2 dni pozniej wiec moim zdaniem bierz ja 5 dni bo ja mialam luteine 50.
a działamy i bo bardzo ,ale sie nie nakrecam i wypije piwko sobie wieczorem lecha shandy i dziś bylam na solarium bo jak ja mam wolne to słonca nie ma i nie mam jak sie opalac;/ a 17 sierpnia idziemy na poprawimy i trzeba byc opalonym, juz sie tak nie nakrecam. pozdrowionka i caluski |
|
|
|
#4119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ty to dopiero nam mówiłaś o II kreseczkach, a tu zaraz będziesz rodziła jak się czujesz??ty nas tutaj nie szantażuj swoimi hormonalnymi humorkami Cytat:
Ja dziś spędziłam ponad 3,5 godz w szpitalu na badaniach, choć przez większość czasu to czekaliśmy. Wszyscy byli bardzo mili i pomocni z czego bardzo się cieszę, a położna to oaza ciepła i spokoju i bardzo sympatyczna kobieta. |
||
|
|
|
#4120 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny u nas remont w domu i malo czasu
tworzymy sypialnie w koncu wygodne lozko bedzie moze w nowym lozku sie uda ? za 4 dni owulacja i beda staranka tym razem pozniej zaczniemy sie starac bo w tamtym mies za duzo tego bylo i pewnie na owulacje juz jakies resztki zostaly niemrawe najgorsze jestto ze u nas wszystko to wyplywa na zewnatrz w kazdej pozie wszzystko wylatuje potem i troszke sie marnuje chyba hmm mielismy isc na to badanie nasienia ale niestety trzeba 4 dni wstrzymac sie od przytulanek , i 2 dni moj wytrzymal a na 3 dzien twierdzi ze cierpi starsznie i ze go cos tam boli i nie da rady wytrzymac ze w tygodniu roboczym mzoe by dal rade ale wwekend nie ma szansy hmm nie wiem czy to normalne nie wytrzymac 4 dni . No i nie dal rady wytrzymac zla bylam ale juz mi przeszlo a teraz szkoda zmarnowac male potworki na badaniebo juz blisko owulki za miesiac mam nadzieje ze uda sie zrobic to badanie albo moze juz nie ebdzie trzeba? ost moja koelzanka sie ziwerzyla ze 2 lata sie z mezem starali i okazalo sie on plemnikow ma sladowe ilosci , wiec bez sensu tracic 2 lata , dziwie sie ze wczesniej nie sprawdzili ale tacy sa wlasnie lekarze probowac probowac i tyle a nie rozumieja ze po takich 2 latach prob to czlowiek nie dosc ze na nieplodnosc np chory to jeszce psychika ;/
|
#4121 | |||
|
Rozeznanie
|
Heja.
Cytat:
za nastawienie. Tak trzymajcie ![]() Cytat:
A ta położna to już całą ciąże będzie Ci prowadziła i poród będzie odbierała? Czy z różnymi będziesz miała do czynienia?Cytat:
![]() A co do badań - zróbcie może jak @ będziesz miała - chyba że nie będzie już okazji Teraz to jasne, szkoda przegapić owulacji, działajcie i cieszcie się sobą ![]() Coś cichutku się tu ostatnio zrobiło...
|
|
|
#4122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no licze na to ze moze jednak sie uda juz teraz jak kazda z was zreszta tylko duzo przeciwnosci mam , ciagle infekcje , ktore zabijaja plemniczki i przypomnialo mi sie ze na jednej z wizyt ginekolozka powiedziala mi ze mam macice w tylozgieciu moja mama tez to ma, to tez troszke utrudnia ale oby udalo przelamac pzreciwnosci bede na brzuchu lezec po niby pomaga mama mi poroady juz dala ze oni 3 mies mnie tak ze duzo wlasnie przytulanek ( za duzo ) i nic a na 4 mies lekarz powiedzial ze trzeba sie wstrzymac przed owulacja i poskutkowaloi sie udalo ) i mi tak doradzila no wiec sproobuje swoja droga jej pierwszym objawem ciazy byla zgaga , poszla do gastrologa bo wytrzymac nie mogla a lekarz od razu a w ciazy pani nie jest a moja mama ze nieeee ( nie wierzyla ze sie udalo) potem zrobila test a tu ja jej wyskoczylam![]() Zdjeciami oczywiscie sie pochwale jak skonczymy to od razu wrzuce , mielismy slub w czerwcu uzbieralismy troche pieniazkow i teraz sobie remontujemy troche mieszkanie tzn kuchnie i sypialnie juz finiszujemy wiec niebawem wrzuce fotki![]() Fajnie cieszymy sie z meiskzanka remontu ale powoli sobie mozna uswiadomic , ze materialne rzeczy to nie wszystko a wlasciciwie sa niczym, dziecko to najlepszy prezent wolelibysmy zrezygnowac z remontu a miec ta mala istotke
Razem od 7.01. 2004 był w 2013rW 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2013-07-25 o 11:44 |
|
|
|
|
#4123 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Wpaula powodzenia z remontem
my od października do grudnia robiliśmy swoje nowe mieszkanie od stanu deweloperskiego i to był niezły hardcore no ale teraz juz prawie wszystko urządzone.Jeśli chodzi o tylozgiecie to z tego co pamiętam pozycja od tylu jest wskazana ![]() Średnio się czuję, zwłaszcza wieczorami no ale to normalne ![]() Dziś idę do ginekologa więc trzymajcie kciuki... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
zaczynam juz teraz koniecznie daj znac jak poszlo u lekarza i co tam nowego widac w brzuszku ) i prosze cie zmien w podpisie to chyba szczesliwy :P bo jest na pewno szczesliwyyyyyy )))Zamowilam sobie na necie 4 bobo testy bo sa dosc skuteczne kupilam tez wczesniej wiesiolek takze stosuje oczywiscie kwas foliowy tez i lacibios femina na moje infekcje od jutra albo pojutrze zaczynam robic testy owulacyjne powiem wam ze dolek jest po tym jak sie dostanie @ kilka dni a jak przychodza nowe starania znow mam humor i ciesze sie z nich ) lece do pracy
Razem od 7.01. 2004 był w 2013rW 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2013-07-25 o 12:13 |
|
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzuch Wam pokaze , akurat robilam zdjecie ale wyprawke mam jeszcze w powijakach. Tzn mam juz wszystko ale ze wzgledu na remont I sprzatanie po nim , jeszcze wszystko w workach.. ImageUploadedByWizaz Forum1374747644.474212.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4126 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
moja kruszynka już nie jest ze mną, nie rosło moje ziarenko :-( jestem po zabiegu.
|
#4127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o matko:/
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4129 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A brzusio to już naprawdę konkretny
Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-07-25 o 15:45 |
|||
|
|
|
#4130 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pierwsze zdjęcie kropki
6,7x4,8 mm, oczywiście to póki co tylko pęcherzyk ale jest tam gdzie trzeba więc się nie martwię... A od poniedziałku idę na L4 ![]() Dostałam Duphaston i idę jutro na badania krwi, chyba 14 pozycji
|
#4131 |
|
Raczkowanie
|
benetta przykro mi kochana
![]() magduś2 super,że z twoja kruszynka jest wszystko dobrze ![]() zmieniłam nastawienie trzeba wrzucic na luz bo inaczej to można wpaść w depresje wpaść i w głowe dostać co ma byc to będzie moze sie teraz uda może za miesiąc
|
|
|
|
#4132 |
|
Zadomowienie
|
benetta - strasznie mi przykro
![]() magdus - gratulacje, a czemu dostałaś duphaston?
|
#4133 |
|
Wtajemniczenie
|
Sylwusia brawo za dobre, pozytywne myślenie!
![]() Nie wiem czemu mi go dała, powiedziała, że niezależnie od jutrzejszego wyniku progesteronu mam zacząć brać 2x1 tabl... może tak na zaś, chyba lepiej żeby był wyższy poziom niż taki nawet w normie.
|
#4134 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
powiem ci, że jeśli wszystko jest OK to nie do końca rozumiem faszerowanie lekami, ale ja nie lekarz i nie znam się |
||||
|
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pierwszej ciazy najprawdopodobniej tego progesteronu u mnie zabrakło .. W terazniejszej bralam juz luteine a pozniej duphaston do 14 tyg na wlasna reke. Nigdy nie będę tego wiedziala napewno, ale dla mnie juz zawsze bedzie ze te własnie tabletki uratowały moje dziecko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4136 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
A ja jakoś jej ufam i wiem, że chce dla dziecka dobrze
będę brała skoro mi dała i jestem pełna pozytywnych emocji![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoje nastawienie tutaj to 90% sukcesu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4138 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a czy Wy po tym jak już zaszłyście miałyście badany progesteron? Bo mnie nie dała skierowania, nawet nie wspomniała o tym...
|
#4139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trele - u ciebie jest troszkę inna sytuacja, bo jednak już wiedziałaś, że poprzednim razem był niski poziom i trzeba było temu zapobiegać... |
||
|
|
|
#4140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

KCIUKI DLA ANI 
)

nic się nie chce 

za nastawienie. Tak trzymajcie