Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 01:04   #4111
Trele_Morele
Zakorzenienie

Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
luteina służy "wywołaniu" okresu. jeśli ktoś np długo nie ma @, wtedy po kilku dniach brania pojawia się. moja młodsza kuzynka właśnie na takiej zasadzie brała. dziewczę lat 16, podnosiła ciężary,a z racji tego, że dla takiej młodej to duży wysiłek fizyczny narobiła sobie biedy i okres jej się zatrzymał. luteina przywróciła jej organizmowi "normalne" funkcjonowanie.
pierwszy okres miała wywołany, a następne cykle leciała już na luteinie
Przepraszam ze sie wtracam
To prawda - luteine bierze sie na wywołanie okresu ale jest to tez Lek ktòry przy eventualnej ciazy automatycznie ja chroni, podtrzymuje. Ja brałam luteine w tej ciazy Od 7 do około 14 tygodnia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 06:56   #4112
PPPatinka
Rozeznanie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Dzieki dziewczyny za pomoc ale dalej nie wiem czy powinnam dostc w trakcie brania tabletek czy dopiero po zakonczeniu ? biore już 3dzien x2tabletki dopochwowo i nie wiem kiedy odstawić bo chciałabym już ale nie wiem czy nie za szybko a leki dostałam jeszcze od wcześniejszego gina a już do niego nie chodze wiec musze znaleźć nowego i nie mam kogo spytac ale dobrze ze Wy jesteście)
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 07:22   #4113
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Kurcze, to dopiero początek a ja jem oczami jak tak dalej pójdzie to przytyję drugie tyle co ważę;P mam ochotę na absolutnie wszystko!
I dobrze. Jedz to na co masz ochotę, ale w normalnych ilościach
Ja miałam wstręt do jedzenia, który dopiero powoli mi przechodzi i to też było męczące.

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
Przepraszam że tak zamilkłam ale strasznie mi się wszystko posypało i siedzę po uszy w czarnej dziurze. Źle mi a do tego tydzień bez Was wydawała mi się jeszcze dłuższy niż był w rzeczywistości dlatego mam wielką nadzieję że pewne rzeczy się unormują i szybciutko do Was wrócę.
ściskam Was mocno i trzymam kciuki
Co się stało kochana?
Dobrze, że już do nas wróciłaś.
Na pewno wszystko się ułoży. W końcu zawsze się układa

Cytat:
Napisane przez sylwusia0411 Pokaż wiadomość
Gegee dzieki za zmiane na liscie
A ja skonczyłam brac clo i dzialamy z tz ale pobolewa mnie raz prawy lub lewy jajnik moze rosna pecherzyki na monitoring nie moge isc bo moj gin jest na urlopie w nastepnym miesiacu pojde na monitoring, na szczescie nie mialam zadnych skutków ubocznych po clo .

pozdrawiam
Starajcie się i to porządnie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Patinka - ja niestety nie pomogę...

Pradip - ale aż chciałabym cię przytulić, nie lubię takich wiadomości, więc ślę ci duuużo pozytywnej energii na poukładanie tego co trzeba

A ja nie piłam a i tak w ciążę zaszłam
Jesteś wyjątkiem.
Ale ja chyba też, bo ja w owulację nie piłam za to po niej więcej

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
luteina służy "wywołaniu" okresu. jeśli ktoś np długo nie ma @, wtedy po kilku dniach brania pojawia się. moja młodsza kuzynka właśnie na takiej zasadzie brała. dziewczę lat 16, podnosiła ciężary,a z racji tego, że dla takiej młodej to duży wysiłek fizyczny narobiła sobie biedy i okres jej się zatrzymał. luteina przywróciła jej organizmowi "normalne" funkcjonowanie.
pierwszy okres miała wywołany, a następne cykle leciała już na luteinie
Straszne! Młoda dziewczyna i już takie problemy

Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za pomoc ale dalej nie wiem czy powinnam dostc w trakcie brania tabletek czy dopiero po zakonczeniu ? biore już 3dzien x2tabletki dopochwowo i nie wiem kiedy odstawić bo chciałabym już ale nie wiem czy nie za szybko a leki dostałam jeszcze od wcześniejszego gina a już do niego nie chodze wiec musze znaleźć nowego i nie mam kogo spytac ale dobrze ze Wy jesteście)
Wydaje mi się, że @ pojawi się po odstawieniu luteiny. Bo skoro to hormon podtrzymujący ciążę, to musi go zabraknąć i powinna pojawić się @.
Ale nigdy nie brałam, więc mam nadzieję, że inni mnie poprawią jeśli się mylę
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:19   #4114
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
To prawda - luteine bierze sie na wywołanie okresu ale jest to tez Lek ktòry przy eventualnej ciazy automatycznie ja chroni, podtrzymuje. Ja brałam luteine w tej ciazy Od 7 do około 14 tygodnia

Wiem wiem. Sama luteine bralam. Ale skoro w tym przypadku ciaza jest wykluczona to nawet o tym nie wspominałam

Cytat:
Okres po luteinie po odstawieniu. Wtedy kiedy poziom hormonu spada, powinna pojawić się @.
Bierze się zazwyczaj przez kilka dni (raz 5 raz 7) 3dni brania to podobno jeszcze krótko
Tyle mojej mało medycznej wiedzy

Stary 2013-07-24, 10:55   #4115
Gegee
Rozeznanie

Hej
Czy u Was też dzisiaj tak okropnie popsuła się pogoda? Widok z okna skutecznie psuje nastrój nic się nie chce

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
Przepraszam że tak zamilkłam ale strasznie mi się wszystko posypało i siedzę po uszy w czarnej dziurze. Źle mi a do tego tydzień bez Was wydawała mi się jeszcze dłuższy niż był w rzeczywistości dlatego mam wielką nadzieję że pewne rzeczy się unormują i szybciutko do Was wrócę.
ściskam Was mocno i trzymam kciuki
Pradip, słońce jak dobrze Cię słyszeć stęskniłyśmy się Trzymam kciuki za uporządkowanie wszystkich spraw i aby nie było tak źle i strasznie Trzymaj się ciepło i szybko wracaj. I pamiętaj, jak chcesz się wygadać czy coś to dawaj znać - masz do mnie namiary wysłucham

Cytat:
Gegee dzieki za zmiane na liscie
A ja skonczyłam brac clo i dzialamy z tz ale pobolewa mnie raz prawy lub lewy jajnik moze rosna pecherzyki na monitoring nie moge isc bo moj gin jest na urlopie w nastepnym miesiacu pojde na monitoring, na szczescie nie mialam zadnych skutków ubocznych po clo .

pozdrawiam
No to działajcie

Cytat:
witam się i ja

Dziewczyny mam do Was pytanie czy ktoras brala luteinę ?ja biore 3 dzień i nie wiem czy okres powinnam dostać w trakcie brania czxy może po zapomniałam spytac a mam 42dc i już mam dość czekania na ta france a w ciąży nie jestem może ktoras bierze i moglaby się wypowiedziec?
Niestety nie pomogę, nigdy nie brałam. Ale Patrycjja już chyba wszystko wyjaśniła

Cytat:

A ja nie piłam a i tak w ciążę zaszłam
No i jedna porządna się znalazła Dajesz nadzieję, bo już się przestraszyłam, że alkoholizm murowany
Stary 2013-07-24, 11:48   #4116
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gegee Pokaż wiadomość

No i jedna porządna się znalazła Dajesz nadzieję, bo już się przestraszyłam, że alkoholizm murowany
A My nie porządne ? Jak możesz Będę płakać

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:

Hej Jak się czujesz?? Pokazuj szybko swój brzuszek i wyprawkę dla małej
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 12:59   #4117
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
A My nie porządne ? Jak możesz Będę płakać [COLOR="Silver"]
Tylko nie płacz Przecież już nie pijecie teraz, więc nie ma co

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Ale dzisiejszy dzień jest ospały.... Dacie mi jakiegoś kopa, żebym się wzięła do roboty?
Stary 2013-07-24, 15:26   #4118
sylwusia0411
Raczkowanie

PPPatinka ja brałam luteine na wywolanie @ przez 4dni 3 razy po jednej tablece pod jezyk i @ dostalam 2 dni pozniej wiec moim zdaniem bierz ja 5 dni bo ja mialam luteine 50.

a działamy i bo bardzo ,ale sie nie nakrecam i wypije piwko sobie wieczorem lecha shandy i dziś bylam na solarium bo jak ja mam wolne to słonca nie ma i nie mam jak sie opalac;/ a 17 sierpnia idziemy na poprawimy i trzeba byc opalonym, juz sie tak nie nakrecam.

pozdrowionka i caluski
sylwusia0411 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 19:55   #4119
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:

Hej
ty to dopiero nam mówiłaś o II kreseczkach, a tu zaraz będziesz rodziła jak się czujesz??

Cytat:
ty nas tutaj nie szantażuj swoimi hormonalnymi humorkami

Cytat:
PPPatinka ja brałam luteine na wywolanie @ przez 4dni 3 razy po jednej tablece pod jezyk i @ dostalam 2 dni pozniej wiec moim zdaniem bierz ja 5 dni bo ja mialam luteine 50.

a działamy i bo bardzo ,ale sie nie nakrecam i wypije piwko sobie wieczorem lecha shandy i dziś bylam na solarium bo jak ja mam wolne to słonca nie ma i nie mam jak sie opalac;/ a 17 sierpnia idziemy na poprawimy i trzeba byc opalonym, juz sie tak nie nakrecam.

pozdrowionka i caluski
i super, tak trzymaj, luz jest wskazany!

Ja dziś spędziłam ponad 3,5 godz w szpitalu na badaniach, choć przez większość czasu to czekaliśmy. Wszyscy byli bardzo mili i pomocni z czego bardzo się cieszę, a położna to oaza ciepła i spokoju i bardzo sympatyczna kobieta.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 09:30   #4120
wpaula
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny u nas remont w domu i malo czasu tworzymy sypialnie w koncu wygodne lozko bedzie moze w nowym lozku sie uda? za 4 dni owulacja i beda staranka tym razem pozniej zaczniemy sie starac bo w tamtym mies za duzo tego bylo i pewnie na owulacje juz jakies resztki zostaly niemrawe najgorsze jestto ze u nas wszystko to wyplywa na zewnatrz w kazdej pozie wszzystko wylatuje potem i troszke sie marnuje chyba hmm

mielismy isc na to badanie nasienia ale niestety trzeba 4 dni wstrzymac sie od przytulanek , i 2 dni moj wytrzymal a na 3 dzien twierdzi ze cierpi starsznie i ze go cos tam boli i nie da rady wytrzymac ze w tygodniu roboczym mzoe by dal rade ale wwekend nie ma szansy hmm nie wiem czy to normalne nie wytrzymac 4 dni . No i nie dal rady wytrzymac zla bylam ale juz mi przeszlo a teraz szkoda zmarnowac male potworki na badaniebo juz blisko owulki z

a miesiac mam nadzieje ze uda sie zrobic to badanie albo moze juz nie ebdzie trzeba? ost moja koelzanka sie ziwerzyla ze 2 lata sie z mezem starali i okazalo sie on plemnikow ma sladowe ilosci , wiec bez sensu tracic 2 lata , dziwie sie ze wczesniej nie sprawdzili ale tacy sa wlasnie lekarze probowac probowac i tyle a nie rozumieja ze po takich 2 latach prob to czlowiek nie dosc ze na nieplodnosc np chory to jeszce psychika ;/
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 10:15   #4121
Gegee
Rozeznanie

Heja.

Cytat:

pozdrowionka i caluski
za nastawienie. Tak trzymajcie

Cytat:

Ja dziś spędziłam ponad 3,5 godz w szpitalu na badaniach, choć przez większość czasu to czekaliśmy. Wszyscy byli bardzo mili i pomocni z czego bardzo się cieszę, a położna to oaza ciepła i spokoju i bardzo sympatyczna kobieta.
Fajnie, że tak miło i sympatycznie było A ta położna to już całą ciąże będzie Ci prowadziła i poród będzie odbierała? Czy z różnymi będziesz miała do czynienia?

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny u nas remont w domu i malo czasu tworzymy sypialnie w koncu wygodne lozko bedzie moze w nowym lozku sie uda? za 4 dni owulacja i beda staranka tym razem pozniej zaczniemy sie starac bo w tamtym mies za duzo tego bylo i pewnie na owulacje juz jakies resztki zostaly niemrawe najgorsze jestto ze u nas wszystko to wyplywa na zewnatrz w kazdej pozie wszzystko wylatuje potem i troszke sie marnuje chyba hmm

mielismy isc na to badanie nasienia ale niestety trzeba 4 dni wstrzymac sie od przytulanek , i 2 dni moj wytrzymal a na 3 dzien twierdzi ze cierpi starsznie i ze go cos tam boli i nie da rady wytrzymac ze w tygodniu roboczym mzoe by dal rade ale wwekend nie ma szansy hmm nie wiem czy to normalne nie wytrzymac 4 dni . No i nie dal rady wytrzymac zla bylam ale juz mi przeszlo a teraz szkoda zmarnowac male potworki na badaniebo juz blisko owulki z

a miesiac mam nadzieje ze uda sie zrobic to badanie albo moze juz nie ebdzie trzeba? ost moja koelzanka sie ziwerzyla ze 2 lata sie z mezem starali i okazalo sie on plemnikow ma sladowe ilosci , wiec bez sensu tracic 2 lata , dziwie sie ze wczesniej nie sprawdzili ale tacy sa wlasnie lekarze probowac probowac i tyle a nie rozumieja ze po takich 2 latach prob to czlowiek nie dosc ze na nieplodnosc np chory to jeszce psychika ;/
Pochwal się zdjęciami jak już remont będzie zakończony

A co do badań - zróbcie może jak @ będziesz miała - chyba że nie będzie już okazji Teraz to jasne, szkoda przegapić owulacji, działajcie i cieszcie się sobą

Coś cichutku się tu ostatnio zrobiło...
Stary 2013-07-25, 11:40   #4122
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Heja.

Pochwal się zdjęciami jak już remont będzie zakończony

A co do badań - zróbcie może jak @ będziesz miała - chyba że nie będzie już okazji Teraz to jasne, szkoda przegapić owulacji, działajcie i cieszcie się sobą

Coś cichutku się tu ostatnio zrobiło...

no licze na to ze moze jednak sie uda juz teraz jak kazda z was zreszta tylko duzo przeciwnosci mam , ciagle infekcje , ktore zabijaja plemniczki i przypomnialo mi sie ze na jednej z wizyt ginekolozka powiedziala mi ze mam macice w tylozgieciu moja mama tez to ma, to tez troszke utrudnia ale oby udalo przelamac pzreciwnosci bede na brzuchu lezec po niby pomaga

mama mi poroady juz dala ze oni 3 mies mnie tak ze duzo wlasnie przytulanek ( za duzo ) i nic a na 4 mies lekarz powiedzial ze trzeba sie wstrzymac przed owulacja i poskutkowaloi sie udalo) i mi tak doradzila no wiec sproobuje swoja droga jej pierwszym objawem ciazy byla zgaga , poszla do gastrologa bo wytrzymac nie mogla a lekarz od razu a w ciazy pani nie jest a moja mama ze nieeee ( nie wierzyla ze sie udalo) potem zrobila test a tu ja jej wyskoczylam

Zdjeciami oczywiscie sie pochwale jak skonczymy to od razu wrzuce , mielismy slub w czerwcu uzbieralismy troche pieniazkow i teraz sobie remontujemy troche mieszkanie tzn kuchnie i sypialnie juz finiszujemy wiec niebawem wrzuce fotki

Fajnie cieszymy sie z meiskzanka remontu ale powoli sobie mozna uswiadomic , ze materialne rzeczy to nie wszystko a wlasciciwie sa niczym, dziecko to najlepszy prezent wolelibysmy zrezygnowac z remontu a miec ta mala istotke

Edytowane przez wpaula
Czas edycji: 2013-07-25 o 11:44
Stary 2013-07-25, 11:53   #4123
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Wpaula powodzenia z remontem my od października do grudnia robiliśmy swoje nowe mieszkanie od stanu deweloperskiego i to był niezły hardcore no ale teraz juz prawie wszystko urządzone.

Jeśli chodzi o tylozgiecie to z tego co pamiętam pozycja od tylu jest wskazana

Średnio się czuję, zwłaszcza wieczorami no ale to normalne
Dziś idę do ginekologa więc trzymajcie kciuki...

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 12:09   #4124
wpaula
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Wpaula powodzenia z remontem my od października do grudnia robiliśmy swoje nowe mieszkanie od stanu deweloperskiego i to był niezły hardcore no ale teraz juz prawie wszystko urządzone.

Jeśli chodzi o tylozgiecie to z tego co pamiętam pozycja od tylu jest wskazana

Średnio się czuję, zwłaszcza wieczorami no ale to normalne
Dziś idę do ginekologa więc trzymajcie kciuki...

oczywiscie ze kciuki beda trzymane zaczynam juz teraz koniecznie daj znac jak poszlo u lekarza i co tam nowego widac w brzuszku) i prosze cie zmien w podpisie to chyba szczesliwy :P bo jest na pewno szczesliwyyyyyy )))

Zamowilam sobie na necie 4 bobo testy bo sa dosc skuteczne kupilam tez wczesniej wiesiolek takze stosuje oczywiscie kwas foliowy tez i lacibios femina na moje infekcje od jutra albo pojutrze zaczynam robic testy owulacyjne powiem wam ze dolek jest po tym jak sie dostanie @ kilka dni a jak przychodza nowe starania znow mam humor i ciesze sie z nich) lece do pracy

Edytowane przez wpaula
Czas edycji: 2013-07-25 o 12:13
Stary 2013-07-25, 12:20   #4125
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Hej Jak się czujesz?? Pokazuj szybko swój brzuszek i wyprawkę dla małej
Czesc . Czuje sie ogolnie dobrze. Ostatnio jestem nie dospana bo juz brzuch przeszkadza, ciezko sie ułożyc a z każdym przewrotem na bok pobudka bo czuje tez ja jak sie obraca. Nie wiem ile wazy ale podejrzewam ze jest duza I ma juz naprawde malo miejsca

Brzuch Wam pokaze , akurat robilam zdjecie ale wyprawke mam jeszcze w powijakach. Tzn mam juz wszystko ale ze wzgledu na remont I sprzatanie po nim , jeszcze wszystko w workach.. ImageUploadedByWizaz Forum1374747644.474212.jpg

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-25, 13:28   #4126
benetta
Zadomowienie

cześć dziewczyny
moja kruszynka już nie jest ze mną, nie rosło moje ziarenko :-( jestem po zabiegu.

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 14:15   #4127
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
moja kruszynka już nie jest ze mną, nie rosło moje ziarenko :-( jestem po zabiegu.

o matko:/

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-07-25, 14:53   #4128
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny
wiem co czujesz .

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-25, 15:24   #4129
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
cześć dziewczyny
Tak mi przykro nawet nie wiem co powiedzieć.... Chciałabym dodać otuchy, ale wiem, że takie słowa są w tych chwilach bezsensowne... Odzywaj się jak będziesz miała ochotę się wygadać, albo wypłakać... Zawsze wysłuchamy i postaramy się dodać otuchy...

Cytat:
no licze na to ze moze jednak sie uda juz teraz jak kazda z was zreszta tylko duzo przeciwnosci mam , ciagle infekcje , ktore zabijaja plemniczki i przypomnialo mi sie ze na jednej z wizyt ginekolozka powiedziala mi ze mam macice w tylozgieciu moja mama tez to ma, to tez troszke utrudnia ale oby udalo przelamac pzreciwnosci bede na brzuchu lezec po niby pomaga

mama mi poroady juz dala ze oni 3 mies mnie tak ze duzo wlasnie przytulanek ( za duzo ) i nic a na 4 mies lekarz powiedzial ze trzeba sie wstrzymac przed owulacja i poskutkowaloi sie udalo) i mi tak doradzila no wiec sproobuje swoja droga jej pierwszym objawem ciazy byla zgaga , poszla do gastrologa bo wytrzymac nie mogla a lekarz od razu a w ciazy pani nie jest a moja mama ze nieeee ( nie wierzyla ze sie udalo) potem zrobila test a tu ja jej wyskoczylam

Zdjeciami oczywiscie sie pochwale jak skonczymy to od razu wrzuce , mielismy slub w czerwcu uzbieralismy troche pieniazkow i teraz sobie remontujemy troche mieszkanie tzn kuchnie i sypialnie juz finiszujemy wiec niebawem wrzuce fotki

Fajnie cieszymy sie z meiskzanka remontu ale powoli sobie mozna uswiadomic , ze materialne rzeczy to nie wszystko a wlasciciwie sa niczym, dziecko to najlepszy prezent wolelibysmy zrezygnowac z remontu a miec ta mala istotke
Ja też mam macicę w tyłozgięciu, ale ponoć to wcale nie jest takie straszne. Opinie są podzielone, czy ma to wpływ na zajście czy nie. W każdym razie kobiety zachodzą, więc nie ma się co zamartwiać

Cytat:
Czesc . Czuje sie ogolnie dobrze. Ostatnio jestem nie dospana bo juz brzuch przeszkadza, ciezko sie ułożyc a z każdym przewrotem na bok pobudka bo czuje tez ja jak sie obraca. Nie wiem ile wazy ale podejrzewam ze jest duza I ma juz naprawde malo miejsca

Brzuch Wam pokaze , akurat robilam zdjecie ale wyprawke mam jeszcze w powijakach. Tzn mam juz wszystko ale ze wzgledu na remont I sprzatanie po nim , jeszcze wszystko w workach.. Załącznik 5339324

Fajnie, że wszystko u Ciebie ok A brzusio to już naprawdę konkretny Czas szybko leci.

Edytowane przez Gegee
Czas edycji: 2013-07-25 o 15:45
Gegee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 17:48   #4130
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Mam pierwsze zdjęcie kropki 6,7x4,8 mm, oczywiście to póki co tylko pęcherzyk ale jest tam gdzie trzeba więc się nie martwię...
A od poniedziałku idę na L4
Dostałam Duphaston i idę jutro na badania krwi, chyba 14 pozycji dziś poszło mi 300zł, jutro min. 200 ale czego się nie robi....

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-07-25, 18:16   #4131
sylwusia0411
Raczkowanie

benetta przykro mi kochana
magduś2 super,że z twoja kruszynka jest wszystko dobrze
zmieniłam nastawienie trzeba wrzucic na luz bo inaczej to można wpaść w depresje wpaść i w głowe dostać co ma byc to będzie moze sie teraz uda może za miesiąc
sylwusia0411 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 18:29   #4132
ag9
Zadomowienie

benetta - strasznie mi przykro

magdus - gratulacje, a czemu dostałaś duphaston?
Stary 2013-07-25, 19:01   #4133
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Sylwusia brawo za dobre, pozytywne myślenie!

Nie wiem czemu mi go dała, powiedziała, że niezależnie od jutrzejszego wyniku progesteronu mam zacząć brać 2x1 tabl... może tak na zaś, chyba lepiej żeby był wyższy poziom niż taki nawet w normie.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-07-25, 19:44   #4134
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
ale ona starała się 2 lata a wy dopiero zaczynacie 2 cykl... ja myślę, że to troszkę za wcześnie, ale każdy ma swoje podejście do tego typu spraw, jeśli to cię uspokoi, to rzeczywiście pewnie warto zrobić. Poza tym nie sądzę, że wstrzymywanie się ma jakikolwiek wpływ, każdy jest inny i zajdzie wtedy, gdy będzie jego czas

Cytat:
Fajnie, że tak miło i sympatycznie było A ta położna to już całą ciąże będzie Ci prowadziła i poród będzie odbierała? Czy z różnymi będziesz miała do czynienia?
raczej z różnymi, ale nie jestem pewna

Cytat:

Brzuch Wam pokaze , akurat robilam zdjecie ale wyprawke mam jeszcze w powijakach. Tzn mam juz wszystko ale ze wzgledu na remont I sprzatanie po nim , jeszcze wszystko w workach.. Załącznik 5339324

suuuper ten twój brzucholek

Cytat:
cześć dziewczyny
bardzo, bardzo mi przykro....

Cytat:
Sylwusia brawo za dobre, pozytywne myślenie!

Nie wiem czemu mi go dała, powiedziała, że niezależnie od jutrzejszego wyniku progesteronu mam zacząć brać 2x1 tabl... może tak na zaś, chyba lepiej żeby był wyższy poziom niż taki nawet w normie.
powiem ci, że jeśli wszystko jest OK to nie do końca rozumiem faszerowanie lekami, ale ja nie lekarz i nie znam się
Stary 2013-07-25, 20:23   #4135
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
ale ona starała się 2 lata a wy dopiero zaczynacie 2 cykl... ja myślę, że to troszkę za wcześnie, ale każdy ma swoje podejście do tego typu spraw, jeśli to cię uspokoi, to rzeczywiście pewnie warto zrobić. Poza tym nie sądzę, że wstrzymywanie się ma jakikolwiek wpływ, każdy jest inny i zajdzie wtedy, gdy będzie jego czas

raczej z różnymi, ale nie jestem pewna

suuuper ten twój brzucholek

bardzo, bardzo mi przykro....

powiem ci, że jeśli wszystko jest OK to nie do końca rozumiem faszerowanie lekami, ale ja nie lekarz i nie znam się
Duphaston czy luteina nie zawyzy poziomu progesteronu , eventualnie go wyròwna.
W pierwszej ciazy najprawdopodobniej tego progesteronu u mnie zabrakło .. W terazniejszej bralam juz luteine a pozniej duphaston do 14 tyg na wlasna reke. Nigdy nie będę tego wiedziala napewno, ale dla mnie juz zawsze bedzie ze te własnie tabletki uratowały moje dziecko.

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-25, 20:57   #4136
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

A ja jakoś jej ufam i wiem, że chce dla dziecka dobrze będę brała skoro mi dała i jestem pełna pozytywnych emocji

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-07-25, 21:09   #4137
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jakoś jej ufam i wiem, że chce dla dziecka dobrze będę brała skoro mi dała i jestem pełna pozytywnych emocji

I tak ma byc Twoje nastawienie tutaj to 90% sukcesu

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-25, 21:49   #4138
ag9
Zadomowienie

Dziewczyny, a czy Wy po tym jak już zaszłyście miałyście badany progesteron? Bo mnie nie dała skierowania, nawet nie wspomniała o tym...
Stary 2013-07-25, 22:01   #4139
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:

a oczywiście, że jeśli kazała to trzeba się stosować, tylko zastanawia mnie dawanie leków, zamiast np zrobienie badania

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy Wy po tym jak już zaszłyście miałyście badany progesteron? Bo mnie nie dała skierowania, nawet nie wspomniała o tym...
ja miałam badany i lekarka sama zaproponowała, żeby go sprawdzić

Trele - u ciebie jest troszkę inna sytuacja, bo jednak już wiedziałaś, że poprzednim razem był niski poziom i trzeba było temu zapobiegać...
Stary 2013-07-25, 22:02   #4140
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Tak jutro mam pobrać i dac jej znac

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości