|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
|
|
#572 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() lekarz stwierdził, że jeszcze trzeba potwierdzić, ale raczej nic nie urośnie od początku czułam, że dziewczynkaw pierwszej ciąży się nie pomyliłam ![]() pisałam już, Roksana będzie
|
|
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
ja też liczę na to że małej nic nie urośnie
![]() pomalowałam paznokcie i zmyłam bo mi się kolor nie podobał
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cześć gaduły.
Widzę, że tu się zaczyna normalne życie . Gadanie o byle czym. I dobrze. Tak buduje się coś niezwykłego. Zrobię dziś chyba foto brzucha bo jest ogroooomny! A gdzie tu do końca .Moja córka coraz bardziej pozytywnie nastawiona na przyjęcie braciszka. Co wieczór jak się kładę koło niej na pogawędkę to każe sobie o nim opowiadać. Oczywiście przy tym wprowadzam treści ograniczone ale też informuje o tych gorszych aspektach posiadania rodzeństwa. Ale ją wszystko raduje, o wszystko pyta, opowiada swoje wyobrażenia. Bardzo pozytywnie nas zaskakuje. Za to mam problem z siostrzenicą (we wrześniu kończy 2 lata). Gryzie moją córkę tak, że jej krwiaki wychodzą. Taki jej sposób na odreagowanie. A mnie krew zalewa. Żadne działania nie przynoszą skutku. Mam ochotę zadziałać niewychowawczo. Masakra ![]() Ktoś ma jakiś pomysł/patent? Nie mogę patrzeć na to jak Alisa cierpi .Poza tym o mało bylibyśmy bez wózka bo w piwnicach u mojej mamy doszło do kradzieży. Do niej też probowali, ale nie udało się pokonać zabezpieczenia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje paznokcie u stóp aż się proszą żeby je pomalować ale niestety nie sięgnę, wieczorem będę truła TŻtowi żeby mi pomalował a przez cały dzień przechodzę w balerinkach to nie będzie widać że niepomalowane |
|
|
|
|
#577 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cześć dziewczyny założyłyście nowy wątek nie nadrobię nie dam rady.
Mam nadzieje, że wszystko w porządku u Was, u mnie pojawiły się nowe zmartwienia ale staram się o tym nie myśleć, maksymalnie zajmuje sobie czas różnymi rzeczami by nie myśleć. 3.08 zaczynam III trymestr!!! I jestem zmartwiona. Brzuszek mam malutki, lekarz przedłużył sobie urlop a ja się bujam z porządną anemią i nie wiem co się dzieje. Na czwartek zapisałam się do innego lekarza, do którego chodzę, kiedy mnie coś martwi ale ostatnia u Niego wizyta była 2,5 miesiąca temu...więc...będzie ciekawie. W sobotę jadę do Częstochowy do sklepu Tako obejrzeć wózki. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
|
|
|
|
#578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o stopach nawet nie wspominam muszę dzisiaj sobie peeling cukrowy zrobić i piętki wyskrobać to jeszcze dam radę zrobić :P---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
a czym się martwisz? zastanawiam się co na obiad zrobić dzisiaj
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY UDUSZE!!!
lineczka-domii-nemosek znów jesteście w gadułąch na 1 miejscu ( w tym wątku ) przez co mam 19 stron nowego wątku i 6 starego do nadrobienia Uduszę Was a tak szczerze ze nie wiem czy dzisiaj to nadrobie Widziałam że temat seksu na tapecie był, jestem ciekawa kiedy ja uslyszę od męża że on nie ma ochoty.. wczoraj rzucił się na mnie jak jakiś zwierz ![]() Gratuluję wszystkich udanych wizyt, poznanych płci oraz tygodni : ![]() poza tym piękne sukienki wrzuciłyście i podoba mi się ta za 269 bodajże co abby wrzuciła ( jeżeli to nie Ty to przepraszm) w starym wątku, ta ze str. internetowej biała taka.- śliczna i też ją na ślub bym wzięła. Poza tym u nas upał!! aaa no i czuje się o niebo lepiej . Wczoraj biegunka ustąpiła ( oby na zawsze!!) skurcze przeszły popołudniu.. jedyny wypadek jaki wczoraj miałam to serce mnie zaczęło boleć i szybko bić, po czym straciłam przytomność.. a że byliśmy w tunelu to nie bardzo było co zrobić bo ani zasięgu ani ludzi .. Mąż kupił wodę i AMERYKANA napiłam się, zjadłam tą słodką 'drożdżówkę' posiedziałam i mi się lepiej zrobiło, pojechałam do mamy ( ten wypadek miała jakaś babka, która ma zastępstwo za moją mamę na czas urlopu.. no i niby miała zostać bo nie mieli pracownika jednego, ale dał rade). Mama nas odwiedziła i kupiła mi pięęęęęęęękne szklanki i dla nas dwie takie inne- fajne duże piękne Mieliśmy jechać do ZATORLANDU ale niestety finansowo lipa.. wiec w sobote jedziemy nad wodę bo ma być do 35 stopni!!! Wzrok pogorszył mi się niesamowicie. wczoraj wsiadłam do "9" zamiast "5" - mąż mnie wyśmiał, ale 3 razy sprawdzałam czy to 5 i była 5 a potem sie okazało ze 9 .. i tak sobie godzinkę podróżowałam Poza tym w niedziele idę z mamusią na zakupy. Chcę kupić ten proszek, płyn, już powoli jakieś chusteczki i pampersy- to sie nie zepsuje, a potem bedzie mi łatwiej, jakąś wanienkę.. stwierdziłyśmy z mamą że tak to poczytam skład itd a przez neta nie, a jak mi się spodoba to mogę przez neta potem zamawiać wieksze ilości ![]() Cytat:
Ja rozumiem że stracić dziecko w 8-12 tyg to ból, ale Twój był na pewno duużo większy i nie dziwię się że źle się czujesz jak ktoś tak mówi .Dużo ciepła e-przesyłam
|
|
#580 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() teraz jeszcze maluję, ale jak nie dam rady to dam sobie spokój ![]() do porodu i tak lepiej zmyć |
||
|
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
a co do problemu - może pogadaj z siostrą żeby małą oduczyła, niech kupi jej jakiś gryzak albo miśka którego sobie może gryźć . Ps. ja też tak odreagowywałam stres- jak mi siostra oddala to podobno przstałam gryźć innych.
|
|
#582 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja wcześniej dzidziusia używałam w płynie i wydajny bardzo
|
|
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i deszcz pada
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-24 o 09:51 |
|
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Rybko ale dwulatce gryzak?
Któregoś dnia się wściekła, że Moja wdrapała się babci na kolana. Uszczypnęła ją w uścisku, zacisnęła zęby, rękę wyciągnęła za siebie i zacisnęła pięść w przygotowaniu do bicia. Moja siostra to dupa wołowa. Do niedawna twierdziła, że jej córka "ma taki charakter". A Gryzie już ze 4 miesiące. I tylko Alisę. Ta jej jeszcze nigdy nie oddała. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze że zapisałaś się do innego lekarza, przynajmniej będziesz spokojniejsza kiedy ktoś Cię zbada ![]() Nie martw się ![]() Cytat:
. U mnie dzisiaj na obiad ryż z kurczakiem, boczkiem i papryką ![]() Coś a'la chińskie danie ![]() Jeśli któraś chętna to zapraszam na obiad |
||
|
|
|
#586 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana!
Pół dnia mnie nie było i miałam do nadrabiania stary i już nowy wątek. Ja wczoraj generalnie kiepsko się czułam. Było mi słabo, duszno i źle, więc rocznicy z mężem nie świętowaliśmy. Ale chyba w piątek pójdziemy sobie na jakąś randkę - spacerek, lody, może do kina No chyba, że po wizycie u lekarza od razu do sklepu, jak się dowiemy co tam w brzuchu siedzi No i jak lekarz mnie uspokoi i pozwoli to jakieś przytulanki w końcu (bo od czasu jak zaczął mi twardnieć brzuch to posucha...)niunia, dobrze, że się podniosłaś - teraz szybciutko jak tylko będzie zielone światło to staraj się o dzidzię. Moja koleżanka po tym jak straciła dzieciaczka w 3 miesiące później jest już znowu w ciąży i wszystko rozwija się prawidłowo - Tobie życzę tego samego Dziewczyny orientowałyście się w temacie butelek, smoczków? Jakie firmy wybieracie? Na co zwracać uwagę, bo poszłam ostatnio do Smyka i zgłupiałam bo nie wiedziałam kompletnie w co celować.
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
Asist22-1
agaczilla-2 elena-3 lusesita -3 nena-3 lubieolowki -3 tunieczka -3 iguana -4 te osoby praktycznie się nie udzielały - ilość postów na cały wątek. ślimaczek - mama mówi że używała CYPISKA ale że go już nie znajdę powiedziała że można spróbować w tańszym ale dla dzieci, typu dzidziuś, a nie od razu z loveli który de facto jest droższy. Powiedziała mi że ona stosowała do 1 roku te proszki dziecięce... i że ona mi z Niemiec potem przywiezie jakiś, ale wiadomo.. chciałąm sobie poprać te rzeczy ( wszyscy mnie straszą że urodzę wcześniej, Wy też mówicie ze wcześniej poprać, to chyba popiore wcześniej ).. dokładnie zobaczę jak pójdę na zakupy. Jak bedzie jakiś fajny w promocji to dam na pewno znać PS. MOP Z VILEDY KTÓRY KTOŚ WRZUCAŁ W POPRZEDNIM WĄTKU JEST W PROMOCJI W LIDLU !!
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Ale ten Twój mąż niewyżyty ![]() Dobrze że mąż był z Tobą kiedy zemdlałaś i że szybko zareagował, ale Cię wymęczy ta ciąża jak nie jedno to drugie... Rybko oby Ci wszystkie dolegliwości przeszły raz na zawsze !
|
|
|
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym moje już się odchowały i uzdrowiły po ostatnim razie kiedy miałam żele więc szkoda mi moich naturalków :Pja to chyba rybę wyciągnę dzisiaj
|
|
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też pewnie jeszcze troszkę i sobie odpuszcze malowanie paznokci :P: Ewentualnie pójdę do kosmetyczki i zrobię sobie hybrydy, będą na dłużej ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Stwierdzam że wizaż zdecydowanie wciąga Czego żadna nie krzyczy że już 10 !? Ja na 11 idę do szkoły rodzenia a siedzę jeszcze w łóżku nieogarnięta
|
|
|
|
|
#591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ona ma z TT i poleca. moja siostra natomiast mówi ze z Aventu są spoko, ale też ze kazde dziecko samo wybiera sobie butelkę, a raczej smoczek i oze sie okazać ze ani Avent ani TT nie bedzie odpowiadać tylko Lovi. Póki co jak bede się oglądać za butelkami to na pewno jedna antykolkowa. raczej stawiam na AVENT
|
|
#593 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jeszcze Kasiunka8998 i Kasias_84 ![]() Do zaginionych,najwyżej jak się odezwą to się je z powrotem przeżuci. Niunia Dzien dobry Ja tylko na chwilkę... ![]() Jestem już po I pobraniu i wypiciu glukozy (bleeee),miałam czekać w samochodzie 2h ale Tż mnie zawiózł do domu więc zaraz wybywam na II pobranie... całe szczęście bo już jestem mega głodna...Później muszę ogarnąć pokój i na 13 do dentysty........ Zajrzę później
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#594 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Wczoraj wróciłam późnym wieczorem, nadrobiłam i poszłam spać Także praca domowa odrobiona![]() Wczoraj było super, naśmiałam się niesamowicie ![]() Cytat:
hehe![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:GRATULACJE!!Cytat:
|
|||
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidzia, ja bym chyba tak trochę niepedagogicznie postąpiła i powiedziała żeby Alisa jej oddała, ewentualnie pogadała z siostrą i dosadnie jej powiedziała że ma porozmawiać z małą bo to jest do cholery ie podobne żeby gryzła Twoją córkę
idę pozmywać bo patrzeć nie mogę na ten syf
|
|
|
#596 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam tyle prania do poskładania...i prasowania...
|
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
mogę Ci jeszcze podrzucić parę koszulek do prasowania mojego TŻ'ta
|
|
|
#598 |
|
Raczkowanie
|
Nadrobiłam Wasze pościaki;-)
Witamy z Mają w 25 tygodniu Za oknem upał, więc dobrze, że jestem w biurze, ustaliłam, że na L4 idę w połowie września. |
|
|
|
#599 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za dzidziusia dobra cena to ok 10 zł/butla, normalnie jest koło 13 zł ja teraz czekam na promocję gdzieś i kupię zawczasu |
|
|
|
|
#600 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ale piękna słoneczna pogoda dzisiaj,trzeba to wykorzystać też mi się źle spało ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() niunia,de Wasze dzieciaki to ranne ptaszki Łudzę się nadzieją że mój dzieć będzie miał spanie po mamusi ![]() Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

czy chcesz wymarzoną córeczkę? masz imię?
od początku czułam, że dziewczynka
.

klask i:GRATULACJE!!