Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2012 Ma - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 11:18   #391
Ma_majka
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Jezdem!
Na tarczy wracam... Masakra jakaś.
Przedwczorajsza noc - ryk. Wczorajszy ranek - ryk. Wczorajszy dzień - jak cie mogę. Wczorajszy wieczór - hiper ryk.
Aaaaaaaaaaa koszmar
oho! następna chyba coś w powietrzu w takim razie
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:23   #392
natallkaa
Wtajemniczenie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Zwariuję

Czytałam własnie na wp artykuł o wycofaniu szczepionek dla niemowląt, które były stosowane w ostatnich 8 m-cach na niemowlętach m.in Euvax B przeciwko wirusowemu zapaleniu wątroby typu B -sprawdziłam w książeczce i mała miała taka szczepionkę
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:36   #393
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Tynkusia- za raczkowanie. A co to za upadki?

Dorcia- i co zadowolona jesteś z wózka?

Happy- Ty kablu-kablujesz na koleżanki

Natalka- mój Mateuszek też ma w okolicach łokcia taką suchą plamkę już dłuższy czas, a smaruję codziennie. Jeszcze na udach ma. Córka też takie miała na nóżkach-kilka, ale w końcu minęło.

Ale to chyba dotyczy konkretnej serii tej szczepionki?

Hejka.
Szaro-buro i ponuro.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2013-07-24 o 11:40
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:44   #394
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Natalka- mój Mateuszek też ma w okolicach łokcia taką suchą plamkę już dłuższy czas, a smaruję codziennie. Jeszcze na udach ma. Córka też takie miała na nóżkach-kilka, ale w końcu minęło.

Ale to chyba dotyczy konkretnej serii tej szczepionki?
mówisz, że same zniknęły u córci? kurczę one są takie dziwne - raz bledsze a raz bardziej czerwone. Pokażę jutro pediatrze - ciekawe co powie

no własnie nie wiem co oni wycofali. Ale jeśli nawet tylko jakąś serię to skąd wiedzieć jaką nasze dzieci dostały
Stary 2013-07-24, 11:51   #395
Oliweczka1985
Zakorzenienie

W książeczce zdrowia masz napisaną serię, jaką szczepią.
Zaraz poszukam co ja przeczytałam(ale czy to jest pewne, to niewiem).

Te krostki córce smarowałam po każdej kąpieli, ale to mało co dało, w końcu same zniknęły, podobnie teraz z syniem.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2013-07-24, 11:52   #396
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
Zwariuję

Czytałam własnie na wp artykuł o wycofaniu szczepionek dla niemowląt, które były stosowane w ostatnich 8 m-cach na niemowlętach m.in Euvax B przeciwko wirusowemu zapaleniu wątroby typu B -sprawdziłam w książeczce i mała miała taka szczepionkę
Cytat:
no własnie nie wiem co oni wycofali. Ale jeśli nawet tylko jakąś serię to skąd wiedzieć jaką nasze dzieci dostały
dziewczyny na fb pisały o tym, wycofali 2 szczepionki z powodu niehomogeniczności, serię masz wpisaną w książeczce, przynajmniej powinnaś mieć, zaraz poszukam jakie były numery tych wycofanych
Stary 2013-07-24, 11:52   #397
dzika_kaka
Zakorzenienie

Pocytowałam i mi poucinało jak zawsze no

W chwilach kiedy nie było wczoraj ryku poszłyśmy sobie z Ewsonem na szopping, bo mama dorwała kasę i oczywiście kupiłam rzeczy tylko dla dziecka, bo i po co dla siebie Mamy 2 nowe czapki (takie na uszy, pod kątem morza), opaskę (też pod kątem morza ) i 3 nowe książeczki. Plus bodziaka ale po bodziaka wysłałam tżta bo się nie mogłam namyślić i namyśliłam się dopiero wieczorem A i nowy smoczek, bo się zreflektowałam, że nie zmieniałam od 2giego miesiąca. Ula Jagny nam będzie zazdrościć bo jest śliczny - z biedronką

Zaraz wpada mama, dzięęęęki bogu bo chyba po wczorajszym bym ześwirowała.

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
Mam teraz sposób bo kładę ją na podłodze w sypialni, obrzucam zabawkami i idę drzemać. Wilk syty i owca cała. Wilk to zapewne Ula
A ja Wam się musze wyżalić, że moje dziecko niestety ale praktycznie nie umie/nie chce się bawić samo. Sporadycznie się zdarza, że zajmie się sobą na macie 30min. Tak to po 5 jest ryk Staram się ją teraz lekko olewać i daję trochę popłakać, z nadzieją, że jednak się tą metodą nauczy ale sama nie wiem.

Cytat:
Tym bardziej że dzika nas teraz nadzoruje i mamy mocno przetrzebione szeregi

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Jak któraś waha się czy kupić doidy cup to ja polecam - rewelacja.
Może i jest drogi, ale wart swojej ceny. Iza od razu wiedziała o co chodzi - nie było kilku dni nauki jak przy niekapku. Bardzo podoba jej się picie z niego. Minus tylko taki, że jest cała mokra po takim piciu. Także jak podejrzewałam na wyjścia póki co to się nie nadaje, chyba że na plażę Narazie jeszcze również jej go trzymam, bo sama to tak nie bardzo tym operuje, ale dawałam jej też żeby sobie sama zobaczyła. Wszystko z czasem
Muszę się z tym nerwowo oswoić
Wczoraj kupiłam Ewie chrupki kukurydziane i wyglądała po ich zjedzeniu masakrycznie. Nie wiem czy moje nerwy zniosą zatem mokre ubranie

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
W załączniku mój nowy kot
Słodki!

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Ciekawe, co trzeba w życiu robić, żeby "dostać" dziecko bez kolek, przesypiające noce i bezobjawowo ząbkujące I niebuntujące się później
A weź mi nic nie mów. Mam chyba najbardziej ryczące dziecko ever Cud jakiś, że nas kolki omineły

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
też zauważyłam brak Tai i Judki nieładnie oj nieladnie już nie wspominając o "nowych"

no ale Dzika - prezeska, też nie lepsza, chyba dziś jeszcze Jej nie było i zdjęcia miała wrzucić
Tai i Judkę sobie zanotowałam do wnikliwej obserwacji
A ja miałam ciężki dzień i jestem usprawiedliwiona
Zdjęcia będą jak mi pryszcz zejdzie, bo mi się jakiś gigant rzucił na brodzie

Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
Będzie miała dzika radochę jak znów tu czystki zrobi. A że się dziś prawie nie udziela to będzie musiała od siebie zacząć.

ale ostatecznie łaskawie się zaakceptowały jak im zakupiłam kocie feromony za 8 dych

Cytat:
A w ogóle to nie wiem czy mi się @ nie zbliża bo mnie brzuch nawalał cały dzień

Ogłaszam co nastepuje odnośnie naszego nadmorskiego zlotu. M ma wolne DO 10 sierpnia. Maksymalnie do 8 moglibyśmy się urlopować nad morzem
Mnie też bolał w weekend. Nie od przeżarcia czy coś. Ale przeszło.

Nam pasi

Cytat:
tego jeszcze nie ustaliliśmy zapewne 2-3-4 sierpień byśmy pojechali, do Chłapowa tez zapewne.
A na ile Wy chcecie jechać? I czy tylko do Chłapowa i z powrotem do domu czy coś jeszcze zahaczyć?

Cytat:
to kiepsko trochę bo my 4-5 musimy być na miejscu, to albo wracamy 3, albo wyjeżdżamy 5
Ej no coś się dobierze.
Jagnna pisała, że może do 8 więc wcale nie musi 2-3-4, co nie?
My mamy dowolność w zakresie 1-16, z tym, że łóżeczko turystyczne odbieramy po 1wszym dopiero.
Wy możecie zatem skoczyć od 5 i jakoś się można na parę dni złapać.

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:53   #398
Ma_majka
Zakorzenienie

GIF wycofał w czwartek 18 lipca z obrotu Euvax B podawany noworodkom, seria UFA 12001 i Tripacel, seria C4007 AK. Powodem jest niehomogeniczność. Szczepionki były podawane dzieciom co najmniej od 11.2012 r. Jeśli u dziecka wystąpiły problemy zdrowotne:
1. Poproś o kopię dokumentacji medycznej z przychodni i szpitali gdzie było leczone dziecko (masz do tego prawo zgodnie z Ustawą o prawach pacjenta, uwaga - musisz pokryć koszty ksero). Wzór wniosku znajdziesz tutaj: https://www.facebook.com/notes/ogólnopolskie-stowarzyszenie-wiedzy-o-szczepieniach-stop-nop/wniosek-o-wydanie-dokumentacji-medycznej/626772037350228
2. Napisz pismo do lekarza: https://www.facebook.com/notes/ogólnopolskie-stowarzyszenie-wiedzy-o-szczepieniach-stop-nop/pismo-do-lekarza-w-sprawie-wycofanej-serii-szczepionki-i-braku-zgłoszenia-nop/651647588196006
3. Powiadom urzędy:
inspektorat@gis.gov.pl
szczepienia@pzh.gov.pl
rzecznik@urpl.gov.pl
kancelaria@mz.gov.pl
gif@gif.gov.pl
4. Złóż doniesienie do prokuratora gdy lekarz nie zgłosił NOP i późniejszych powikłań do odpowiednich służb. Wzór wkrótce.
5. Poinformuj nas, że jesteś gotowy dołączyć się do pozwu zbiorowego pisząc na biuro@stopnop.pl lub na Facebooku.

WIĘCEJ INFORMACJI: https://www.facebook.com/notes/ogólnopolskie-stowarzyszenie-wiedzy-o-szczepieniach-stop-nop/wycofane-szczepionki-i-monitorowanie-stanu-zdrowia-dzieci/652498251444273
Stary 2013-07-24, 11:56   #399
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
GIF wycofał w czwartek 18 lipca z obrotu Euvax B podawany noworodkom, seria UFA 12001 i Tripacel, seria C4007 AK. Powodem jest niehomogeniczność. Szczepionki były podawane dzieciom co najmniej od 11.2012 r. Jeśli u dziecka wystąpiły problemy zdrowotne:
1. Poproś o kopię dokumentacji medycznej z przychodni i szpitali gdzie było leczone dziecko (masz do tego prawo zgodnie z Ustawą o prawach pacjenta, uwaga - musisz pokryć koszty ksero). Wzór wniosku znajdziesz tutaj: https://www.facebook.com/notes/ogólnopolskie-stowarzyszenie-wiedzy-o-szczepieniach-stop-nop/wniosek-o-wydanie-dokumentacji-medycznej/626772037350228
2. Napisz pismo do lekarza: https://www.facebook.com/notes/ogólnopolskie-stowarzyszenie-wiedzy-o-szczepieniach-stop-nop/pismo-do-lekarza-w-sprawie-wycofanej-serii-szczepionki-i-braku-zgłoszenia-nop/651647588196006
3. Powiadom urzędy:
inspektorat@gis.gov.pl
szczepienia@pzh.gov.pl
rzecznik@urpl.gov.pl
kancelaria@mz.gov.pl
gif@gif.gov.pl
4. Złóż doniesienie do prokuratora gdy lekarz nie zgłosił NOP i późniejszych powikłań do odpowiednich służb. Wzór wkrótce.
5. Poinformuj nas, że jesteś gotowy dołączyć się do pozwu zbiorowego pisząc na biuro@stopnop.pl lub na Facebooku.

WIĘCEJ INFORMACJI: https://www.facebook.com/notes/ogólnopolskie-stowarzyszenie-wiedzy-o-szczepieniach-stop-nop/wycofane-szczepionki-i-monitorowanie-stanu-zdrowia-dzieci/652498251444273
ubiegłaś mnie

u nas na szczęcie inna seria

Juleńka
Mateuszek
Stary 2013-07-24, 12:01   #400
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja Wam się musze wyżalić, że moje dziecko niestety ale praktycznie nie umie/nie chce się bawić samo. Sporadycznie się zdarza, że zajmie się sobą na macie 30min. Tak to po 5 jest ryk Staram się ją teraz lekko olewać i daję trochę popłakać, z nadzieją, że jednak się tą metodą nauczy ale sama nie wiem.

Zdjęcia będą jak mi pryszcz zejdzie, bo mi się jakiś gigant rzucił na brodzie

Mnie też bolał w weekend. Nie od przeżarcia czy coś. Ale przeszło.

Ej no coś się dobierze.
My mamy dowolność w zakresie 1-16, z tym, że łóżeczko turystyczne odbieramy po 1wszym dopiero.
Wy możecie zatem skoczyć od 5 i jakoś się można na parę dni złapać.
to normalne mój też tak ma, parę minut i kwęka niedojrzały ukł. nerwowy

wyretuszuj

jesteś pewna może po ogóraskach

a gdzie w koncu jedziecie?? kurde nie mam łóżeczka osz fak! nie pomyślałam

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
ubiegłaś mnie

u nas na szczęcie inna seria
jestem szybka jak błyskawica

u nas też
Stary 2013-07-24, 12:35   #401
judkama
Zakorzenienie

Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 20

Hej
Czasu brak,
Właśnie wróciliśmy z zajęć z pedagogiem. Aktualnie jesteśmy na wakacjach u mojej mamy, dopiero za tydzień będziemy u teściowej. Wczoraj pojechaliśmy do Warszawy ale nie było czasu żeby się z wami umówić, bo zabraliśmy brata i bratową i chrzesniaka lat 7 , żeby zobaczył Pałac Kultury i Lazienki, wszystko robiliśmy w biegu także musicie mi wybaczyć i poczekać aż przyjedziemy za 2 lata bo wcześniej nie zabieram Matyldy na żadną dluzsza jazdę samochodem, masakra wczoraj była w aucie, Tomek jest przy niej aniołem jeśli chodzi o samochód. Musicie wybaczyc mi nieobecnosc, ale naprawde czasu brak.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 12:39   #402
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
3. Powiadom urzędy:
inspektorat@gis.gov.pl
szczepienia@pzh.gov.pl
rzecznik@urpl.gov.pl
kancelaria@mz.gov.pl
gif@gif.gov.pl

dzięki Majeczka u nas tez inna seria - jeśli chodzi o 1 i 3 dawkę bo przy 2 nie jst wpisana seria.....
Stary 2013-07-24, 13:11   #403
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Judka-az takie cyrki Ci mała odwalal w samochodzie?

Natalka-super, że inna seria ale przerażające jest to wszystko

Ale mało piszecie, kiedyyyś, to dopiero była produkcja co niektóre bezdzietne , a ja z małym dzieckiem i z drugim w ciąży nie mogłam nadrobić i tylko sobie pomyślałam, że pewnie jak wszystkie porodzicie, to zmniejszycie swoją płodność na forum i chyba miałam rację

Juleńka
Mateuszek
Stary 2013-07-24, 13:12   #404
tynkusia
Rozeznanie

Cytat:
Tynkusia- za raczkowanie. A co to za upadki?
Maly za wszelka cene chce stac, chwyta sie doslownie wszystkiego i podciaga, niestety nie zawsze uda mi sie go zlapac jak np sie poslizgnie czy zle zlapie raczkami.
Czy Wasze dzieci tez sa takie uparte??
Wszelkie gniazdka i kable w naszym domu sa zagrozone
Stary 2013-07-24, 13:34   #405
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Judka-az takie cyrki Ci mała odwalal w samochodzie?

Natalka-super, że inna seria ale przerażające jest to wszystko

Ale mało piszecie, kiedyyyś, to dopiero była produkcja co niektóre bezdzietne , a ja z małym dzieckiem i z drugim w ciąży nie mogłam nadrobić i tylko sobie pomyślałam, że pewnie jak wszystkie porodzicie, to zmniejszycie swoją płodność na forum i chyba miałam rację
no niestety. Ale podobno na fb jest ruch
pamiętam jak jeszcze pracowałam a tu był taaaaaki ruch, że ciężko było mi wszystko wieczorem ponadrabiać a co dopiero się poudzielać
Stary 2013-07-24, 14:09   #406
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
to normalne mój też tak ma, parę minut i kwęka niedojrzały ukł. nerwowy

wyretuszuj

a gdzie w koncu jedziecie?? kurde nie mam łóżeczka osz fak! nie pomyślałam
Mówisz

Poczekam aż zejdzie albo zrobie z profilu

To było przed ogóraskami

Na razie nic nie załatwione więc w sumie nie wiem. Miały być te Kąty Rybackie ale jakbyśmy się dograły to skoczymy gdzieś w rejon Chłapowo/Karwia bo w sumie zawsze tam jeździmy, jeśli na morze No i będą też tam w tym czasie moje koleżanki więc dwie pieczenie od razu
Co do łóżeczka to ja nie miałam w planach bo Ewa przecież i tak sporą część nocy jeszcze śpi z nami. Ale potem sobie pomyślałam, że ten wyjazd to dobry moment, żeby ponaprawiać atmosferę w naszym związku, a więc a jakoś miałabym opory to robić z Ewą śpiącą w tym samym łóżku Także wyszukałam se jakieś łóżeczko na tablicy za 80pln

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Wczoraj pojechaliśmy do Warszawy ale nie było czasu żeby się z wami umówić, bo zabraliśmy brata i bratową i chrzesniaka lat 7 , żeby zobaczył Pałac Kultury i Lazienki, wszystko robiliśmy w biegu także musicie mi wybaczyć i poczekać aż przyjedziemy za 2 lata bo wcześniej nie zabieram Matyldy na żadną dluzsza jazdę samochodem, masakra wczoraj była w aucie, Tomek jest przy niej aniołem jeśli chodzi o samochód. Musicie wybaczyc mi nieobecnosc, ale naprawde czasu brak.

No trudno. Przyjedziemy do Torunia

Cytat:
pamiętam jak jeszcze pracowałam a tu był taaaaaki ruch, że ciężko było mi wszystko wieczorem ponadrabiać a co dopiero się poudzielać
Dlatego ja w ogóle nie dołączałam do Was tylko podczytywałam od czasu do czasu, bo ja też pracowałam, w sumie do samego końca

Ale się wku!@#$%^&
Tż pojechał na diagnostykę komputerową, bo się żali, że mu auto coraz więcej pali i się okazało, że jak kupował to miał przekręcony licznik o 100tyś. Robi to sporą różnicę, bo jak kupował to miał 180, sam dorobił przez 4 lata 100 plus jak dodamy do tego 100 z przekręcenia to mamy prawie 400tyś Zaje.biś.cie To teraz mamy dwa beznadziejne auta (że przypomnę - moje stoi na parkingu od października ) i jak je sprzedamy to będzie nas stać na trooooszkę lepsze jedno dziadostwo. Kasy na dołożenie nie mamy bo wszystko pakujemy w spłatę remontu mieszkania

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Zaje.biś.cie! Ewa była szczepiona euvaxem z tej serii w szpitalu. Ku.rwa no.
Mam nadzieje, że tżta to info jakoś iminie, bo inaczej to już w życiu na żadne szczepienie nie pójdziemy. Z drugiej strony kuźwa strach chodzić

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:55   #407
moonie_85
Wtajemniczenie

Masakra z ta szczepionka. A jak przynioslam na porodowke wlasna szczepionke dla Franka zamiast Euvaxu, Engerix, bo zglebilam temat i wyszlo ze Euvax to szit to sie na mnie dziwnie patrzeli. Dzieki boze zem uparta jak 2 osly, bo kto wie jaka serie
u nas mieli :/
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:05   #408
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
to kiepsko trochę bo my 4-5 musimy być na miejscu, to albo wracamy 3, albo wyjeżdżamy 5

o to widzę że nie tylko u mnie koszmarna nocka budził się kilka razy, o 3 bawić się chciał korkowanie cycem nie pomogło
źle się wyraziłam.
Między 2a 4 planujemy wyjazd, żeby być tam z 4-5dni i wracać 8-9ty.
Czyli po 5tym byśmy byli.

Cytat:
Na tarczy wracam... Masakra jakaś.

Cytat:
Ula Jagny nam będzie zazdrościć bo jest śliczny - z biedronką

A ja Wam się musze wyżalić, że moje dziecko niestety ale praktycznie nie umie/nie chce się bawić samo.

A na ile Wy chcecie jechać? I czy tylko do Chłapowa i z powrotem do domu czy coś jeszcze zahaczyć?

poka

Ula też nie leży godzinami. W sypialni bawi się na czas mojego dospania, czyli max 30min, bo po takim czasie zaczyna się buczenie

Pojachalibyśmy do Chłapowa z przystankiem w Warszawie zapewne, na nocleg. Żeby sieu i dziecka nie katować
CHoć jak mam być szczera to coraz bardziej mnie te 720km przeraża. Toć to 9h jazdy Z przyczepą jeszcze więcej

O no właśnie. Mogę być np. 2-8 albo 3-9
Łóżeczko My nie mamy. Nasze obowiązki małżeńskie też wyjadą na wakacje, tyle że nie z nami

Cytat:
o właśnie. Zwracam honor. Ogórasy wyszły pyszne Będę robić kolejną turę

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Czasu brak,
odwiedzaj nas czasami

Cytat:
a jakoś miałabym opory to robić z Ewą śpiącą w tym samym łóżku

Ale się wku!@#$%^&Zaje.biś.cie! Ewa była szczepiona euvaxem z tej serii w szpitalu. Ku.rwa no.
dokładnie a z drugiej strony, mamy zamiar przyjechac z przyczepą kempingową, więc gdzie ja to łóżeczko rozstawie?

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:18   #409
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki Majeczka u nas tez inna seria - jeśli chodzi o 1 i 3 dawkę bo przy 2 nie jst wpisana seria.....
to zadzwoń do przychodni, może mają gdzieś zapisane

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
Maly za wszelka cene chce stac, chwyta sie doslownie wszystkiego i podciaga, niestety nie zawsze uda mi sie go zlapac jak np sie poslizgnie czy zle zlapie raczkami.
Czy Wasze dzieci tez sa takie uparte??
Wszelkie gniazdka i kable w naszym domu sa zagrozone
o tak! kable to hit nr 1!!

Cytat:

Na razie nic nie załatwione więc w sumie nie wiem. Miały być te Kąty Rybackie ale jakbyśmy się dograły to skoczymy gdzieś w rejon Chłapowo/Karwia bo w sumie zawsze tam jeździmy, jeśli na morze No i będą też tam w tym czasie moje koleżanki więc dwie pieczenie od razu

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Zaje.biś.cie! Ewa była szczepiona euvaxem z tej serii w szpitalu. Ku.rwa no.
Mam nadzieje, że tżta to info jakoś iminie, bo inaczej to już w życiu na żadne szczepienie nie pójdziemy. Z drugiej strony kuźwa strach chodzić
ej to Ty z koleżankami się umawiasz czy z nami

spokojnie, jak do tej pory nic się nie dzieje to jest ok, chociaż z drugiej strony, kto wie czy ten katar Ewci nie miał z tym coś wspólnego
Stary 2013-07-24, 15:50   #410
Sola1
Zakorzenienie

Dziewczyny nie martwice się na zapas jak wszystko jest porządku. No chyba, że zaobserwowałyście jakies skutki uboczne lub było to niedawno. Nie musiało to dotyczyć całej tej serii, ale cała seria została wycofana.
Zresztą co jakiś czas coś wycofują - przykre, ale prawdziwe W grudniu była bodajże szczepionka na krztusiec. Jak się poszuka w necie to znajdzie się więcej takich przykładów.
Moja była szczepioną tą serią w szpitalu i ja ostatnio sobie przypomniałam, że moja miała drżenia kończyn w 3 dobie, ale mnie tłumaczyli że to może być związane z gospodarką wapniową czy czymś tam innym. Juz nie pamiętam dokładnie. W ten dzień mało jadła, bo był problem z karmieniem, pojawiła się hipoglikemia i za duży spadek wagi. Ale jak zaczęło się dokarmianie to w 4 dobie już zaczęła ładnie przybierać to wróciło to do normy. Ale wyczytałam gdzieś że takie też były skutki uboczne. Teraz sama nie wiem czy w ogóle zawracać sobie tym głowę, czy to miało jakiś związek czy nie, tym bardziej, że obecnie wszystko jest ok.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 16:31   #411
T'ai
Zakorzenienie

przepraszam że tak bez pożegnania poszłam
ale w zeszłym tygodniu jeden dzień cały sprzątaliśmy po tym malowaniu a na drugi zawinęliśmy się nad jezioro chociaż kilka dni odpocząć skoro mąż ma urlop

trochę u nas zmian, ale to może wieczorem bo zaraz zbieramy się z Janem do okulisty

buziaki
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 17:14   #412
Sola1
Zakorzenienie

Widzę, że nasze zguby się znalazły
Stary 2013-07-24, 17:23   #413
happy_eve
Wtajemniczenie

Wróciliśmy od koleżanki. Ten mały popisywacz spał tam 2 godziny! I zero marudzenia oczywiście Wróciliśmy i już buczy
Ale fajnie było, potrzebowałam takiego spotkania po kilku tragicznych dniach i nocach

Cytat:
Mój był zaszczepiony tą serią w szpitalu

Cytat:
Dziewczyny nie martwice się na zapas jak wszystko jest porządku. No chyba, że zaobserwowałyście jakies skutki uboczne lub było to niedawno. Nie musiało to dotyczyć całej tej serii, ale cała seria została wycofana.
Zresztą co jakiś czas coś wycofują - przykre, ale prawdziwe W grudniu była bodajże szczepionka na krztusiec. Jak się poszuka w necie to znajdzie się więcej takich przykładów.
Moja była szczepioną tą serią w szpitalu i ja ostatnio sobie przypomniałam, że moja miała drżenia kończyn w 3 dobie, ale mnie tłumaczyli że to może być związane z gospodarką wapniową czy czymś tam innym. Juz nie pamiętam dokładnie. W ten dzień mało jadła, bo był problem z karmieniem, pojawiła się hipoglikemia i za duży spadek wagi. Ale jak zaczęło się dokarmianie to w 4 dobie już zaczęła ładnie przybierać to wróciło to do normy. Ale wyczytałam gdzieś że takie też były skutki uboczne. Teraz sama nie wiem czy w ogóle zawracać sobie tym głowę, czy to miało jakiś związek czy nie, tym bardziej, że obecnie wszystko jest ok.
Hmm mój też w szpitalu miał problem z cukrem, dostawał glukozę...
Za tydzień w środę idziemy do lekarza, to spytam, czy to mogło mieć z tym związek i co mamy robić.
Teraz też nie obserwuję żadnych problemów.
Stary 2013-07-24, 17:35   #414
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Hmm mój też w szpitalu miał problem z cukrem, dostawał glukozę...
Za tydzień w środę idziemy do lekarza, to spytam, czy to mogło mieć z tym związek i co mamy robić.
Teraz też nie obserwuję żadnych problemów.
Jeśli chodzi o nas to podejrzewam że sam spadek cukru był związany z tym, że nie jadła, bo jak zaczęła być dokarmiana to już było ok. Ale w sumie aż tak się nie znam. Jak będziesz to zapytaj się, sama jestem ciekawa.
Stary 2013-07-24, 17:40   #415
goba
Zadomowienie

czesc.
kurcze, Adas tez mial tą serię szczepionki w szpitalu
Ale nie zuwazylam jakis niepokojących objawów, tez tak jak u Soli mial w szpitalu hpoglikemie i duzy spadek wagi ale zwalilam to na to ,że nie jadl z piersi a o kazdą buteleczke mleka musiałam się prosić.
Nie mam czasu się wczytywac,czyli jak do tej pory nic się nie działo to jest ok?? Mam nadzieje,że to nie odbije się na jego zdrowiu w przyszłosci... ehh...

jejku jaki mam senny dzien dzisiaj, chyba się przespie chwile teraz bo normalnie usypiam nad klawiaturą....
goba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 17:41   #416
Swarovska
Zadomowienie

boże moja Nina dostała tą serie szczepionki.... co mam teraz robić???
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 18:00   #417
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
to zadzwoń do przychodni, może mają gdzieś zapisane
jutro akurat idziemy na wizytę kontrolną - waga itp. to zapytam

Cytat:
Wróciliśmy od koleżanki. Ten mały popisywacz spał tam 2 godziny! I zero marudzenia oczywiście Wróciliśmy i już buczy
Ale fajnie było, potrzebowałam takiego spotkania po kilku tragicznych dniach i nocach
nieźle
wniosek taki, że trzeba częściej wychodzić, żeby mógł się popisywać
Stary 2013-07-24, 18:58   #418
mmm12345
Rozeznanie

Cytat:
jutro akurat idziemy na wizytę kontrolną - waga itp. to zapytam
No właśnie, pytanie do wszystkich: jak często i czy w ogóle chodzicie na wizyty kontrolne jak nic się nie dzieje?
mmm12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 19:03   #419
Sola1
Zakorzenienie

Ząbek mi się wyrzyna. Tak mi i boli
Ósemka, rośnie mi już chyba z rok, tak falami.
Łączę się w bólu z wszystkimi ząbkującymi

Cytat:
No właśnie, pytanie do wszystkich: jak często i czy w ogóle chodzicie na wizyty kontrolne jak nic się nie dzieje?
Ja jeszcze mam szczepienia także niestety nie pomogę.
Stary 2013-07-24, 19:27   #420
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Co 6 tygodni lekarz kazał.

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Ząbek mi się wyrzyna. Tak mi i boli
Ósemka, rośnie mi już chyba z rok, tak falami.
Łączę się w bólu z wszystkimi ząbkującymi
Współczuję Pożyczyć Ci Calgel od Tymka?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości