|
|
#571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
dla Mikołaja Eff buziaki
![]() i dla Meduzki
|
|
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
trzymam kciuki by to nie było to Mi wyszło jakieś 4 lata temu dopiero. Na twarzy plamki tylko koło uszu, a tak to pod pachami, na cyckach, i gdzieniegdzie pojedyncze małe plamki. ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#573 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() meduza - sto lat!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co do papu to u nas wyglada to mniej wiecej tak (w zaleznosci jeszcze o ktorej pobudka) 6 - cyc 8 - 120 mm z kleikiem 11-12 - obiadek (wczoraj zajadl caly duzy sloiczek! 14 - deserek/owoc/jogurt 16 -cyc 18 -cyc 20 -150 kaszki noc - 2,3 x cyc wczoraj na szczepieniu mlody wazyl 7600 i ma 74 cm edit - zapomnialam jeszcze o szalonych ilosciach herbatki! 30 - 40 ml, lyzeczka
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-07-24 o 11:47 |
|||
|
|
|
#574 |
|
Zadomowienie
|
yellow bebilon i bebiko maja comfort 2
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj spanie 22.40-9.30, z przerwą 7-7.30. ![]() To ja też zrobię rozpiskę. ![]() - ok. 6/7: 90-120 ml mm - 9/10: 150 ml kaszki - 12: obiadek/deserek + mm - 15: kaszka 150 ml - 17.30: 120 mm - 20: albo mm albo kaszka 150 ml, jeśli już idzie spać Lady, u nas było to samo, tylko bez katarku, ale przeszło w jeden dzień. ![]() Pstryczku, chyba jak miał 3-4 lata. I mama mu tylko masaże robiła, a nie widać tego praktycznie wcale, bardziej jakby miał krzywą klatkę, i tylko jak się rozbierze. |
|
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
zapytalam sie meza wczoraj ile by dal za Zofije - 10zl
![]() no to go uswiadomilam ze to oryginalna zabawka, ze taka zabawke maja dzieci gwiazd itd ok... dzis rano przychodzi do nas do pokoju z takim bananem i mowi-wiesz co w tivi slyszalem przed chwilka? ze ten syn łiljama i kejt ma fotelik maxi cosi! i tu do Kubusia - no Stary, teraz z toba to juz nie pogada - ksiażęcy fotelik, zyrafka od Britnej Spirs... |
|
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Meduzzko wszystkiego i buziaczek dla Mikołajka Bokeh może od tego, a też od wielu innych rzeczy niestety. Ja też się zastanawiam czy przeze mnie ma małą francę, czy przez coś innego ![]() A oczywiście od razu mam obraz siostry TZ jak córka ich brata była malutka i za każdym razem jak smoczek spadł ona jej go oblizywała.. i matka i ojciec dziecka jej na to pozwalali... No sorry... to jak rodzice to zrobią to rozumiem, ale ciotka... ? nie muszę mówić jakie mam obrazy przed oczami teraz jak sobie przy tej pleśniawce o tym przypomniałam, a Dawid z nią zostawał? |
|
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Zapewne ogladalyscie wyjscie Łiljama i Kejt ze szpitala....
czy tylko ja mam takie dziwne wrazenie ze ona kupila sobie to dziecko na all? ![]() jak mozna tak wygladac 24 godz po porodzie!!! No ludzie kochani! wloski umyte, podkrecone, mejkap na twarzy, nużyny ogolone, zbrabna, zwinna i powabna, ruchy jak u mlodej sarenki... ![]() jak ja przypomne sobie jak wsiadalam po TYGODNIU !!! do samochodu jak wracalismy do domu to stwierdzam ze bardzo daleko mi bylo wtedy do wczorajszej Kejt
|
|
|
|
#580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryk, bo ona jest księżną więc i po książnemu rodziła.
![]() Apropo, widziałyście, jak Łiliam odwoził małego, jak go zapiął w foteliku? ![]() Abstrahując od tego, że bez czapki, wszystkie t. pewnie tylko pacierze odmawiały... ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Misia, tylko szkoda, że ja nawet teraz takiego brzucha nie mam.
|
|
|
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() zawsze to jakies pocieszenie ![]() Cytat:
bidna krolowa, ona majac ponad 80 lat zawsze w kapelutku zapitala a tu biedne malenstwo tak na golo ![]() noooo, tez zauwazylam, a moze tam takie maja zapiecia dziwaczne? lewe takie jakies
|
|
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
widzę księciunia na tapecie
musi ładnie wyglądać ale to co mi się podobało:-nie była po balowemu ubrana -zeszli jak ludzie do ludzi a nie celebryci nie wiadomo jacy -w ogóle po ludku wyglądali -no i właśnie zwróciłam uwagę bez czapki, widać u nich nie ma takich spięć jak tu u nas |
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szybko tylko foty obejrzałam - gdyby nie brzuszek w życiu bym nie pomyślała, że dopiero co rodziła. A i widziałam urywek filmu jak Wiliam brał małego - ale przejęty był
|
|
|
|
|
#585 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Pstryku, hahahaha
Widzę, że wy z tz oboje jajcarze niezle Djerba Bez czapki?! Toż to mi w domu kazali czapkę dziecku, a co dopiero wyjść z noworodkiem tak Dooobra, małe śpi, ja posprzątałam, zjadłam, idę sie ogarnąć i jakie pranie uskutecznić ;/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie ten film mogę zobaczyć???
jeny jacy ludzie są durni z tym brzuchem przecież wiadomo że 24h po porodzie to nie będzie miała brzucha jak modelka... ale mnie wku*wia takie coś
|
#587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ma od tego ludzi, zeby zadbali o to jak wyglada, dziecko tez bedzie mial jej pewnie kt bawic ja wychodzac p cesarce p kilku dniach czulam sie jak by mi przybylo z 40 lat
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Eff- dla Mikołaja za pół roczkuMeduza-STO LAT Co stawiasz? Lady-biedny maluszek Widzę że dziś lepiej-to już jakiś sukces. Trzymam kciuki za poprawę![]() Skoro już przy tym temacie bo widziałam że pisałaś że się ksztusił i oddechu nie mógł złapać... Mój Oskar jak płacze (dość długi czas) to zbiera mu się flegma która ścieka do gardła i wtedy też przechodzę chwilę zgrozy. Już nie raz mi się dusił tym. Wtedy przekładam go przez kolana i oklepuje plecki żeby to wypluł-dopiero jak to z niego zejdzie to się uspokaja. Ale jak płacze (bo nie może złapać oddechu) i dusi się jednocześnie to jest MASAKRA jakaś Nie wiem co bym zrobiła jakby mu się to kiedyś nie oderwało(przecież może mi się tym udusić ). Karetka tu by nic nie pomogła bo to są sekundy. Bardzo się boję tych momentów bo zdarza mu się to dość często.Djerba,Ifwka - witajcie spowrotem Moja mama (z resztą tata też) twierdzili że ja przy dziecku nie mam roboty. Więc wczoraj mama została z nim sama na 3 godziny i jak wróciłam do domu to tylko narzekała jaki to on nie grzeczny. Że wszystko go ciekawi. Że ciągle musiała go zabawiać... To jej powiedziałam że to przecież relaks jest i nie da się tym zmęczyć ![]() Może zmienią podejście teraz... Bo wziąć dziecko na 10minut to może się wydawać że jest fajnie ale przez cały dzień potrafi dać w kość. Na dodatek nie spał jej 3 godziny a powinien bo zawsze ma drzemkę wieczorem. Ale mama stwierdziła że marudził i rzucał pieluchą i mu odpuściła (ta pielucha to jego stary numer) po chwili i tak usypia. Oj zapomniała jak to jest przy małych stworzonkach-zapomniała
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
już widziałam na zdjęciach - noł koments
![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
![]() Te krztuszenie się dzieci to naprawdę chwile grozy. Domcię ostatnio kąpałam na brzuszku i nura zrobiła pod wodę i tak strasznie się zakrztusiła tą wodą. Nie mogła powietrza złapać, więc też ją szybko na kolana wzięłam i oklepywałam i na szczęście przeszło, ale tyle co się strachu najadłam... |
|
|
|
|
#593 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Ewik świetny ten twój podpis.
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo, slodko wygladal jak go bral |
|
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od kogoś go ściągnęłam, ale już nie pamiętam od kogo ani skąd ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Pstryniu znalazłam - na onecie jest zbliżone zdjęcie http://moto.onet.pl/aktualnosci/rodz...m-i-kate/gywx2 |
|
|
|
|
#596 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego dobrego dla Mikołaja za pół roczku
Meduzka, 100 lat Nawijko, słodki Kubuś Cytat:
![]() Cytat:
za ząbek Mam nadzieję , że z Sade będzie wszystko dobrze i szybko jej poznikają te plamy Cytat:
![]() Cytat:
Oby Piotruś szybko wrócił do zdrowia ![]() Mam nadzieję, że dużo się nie poparzyłaś Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#597 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale dali czadu! ![]() naucza sie, swiezynki z nich
|
|||
|
|
|
#598 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U Was w domu to musi być wesoło ![]() Cytat:
z takim szokiem w głosie. Cytat:
|
|
#599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Meduza!! Sto lat kobieto!! buziaki!!!!!!nie dosc ze nie mialam internetu to jeszcze w tv mam tylko 1 i 2.. ;] to sie wzielam za porządki, umyłam podlogi, ogarnelam naczynia, umylam lazienke, poprasowałam sterte ubran..starlam wszedzie kurze, pozabijalam muchy ;] zjadlam obiad ;o ;p i wlasnie Amelce gotuje zupke ) a pozniej jade do t. zostawie mała, wroce i ogarne samochód i dywany ach.
|
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

Ja jednak będę walczyć...tylko przede mną długa droga...
jedzenie okropnie również (parę razy wyszliśmy sobie do knajpek a tam mniaaami pycha musaka, koza, pizza)
trzymam kciuki by to nie było to 
haha

lewe takie jakies 
od kogoś go ściągnęłam, ale już nie pamiętam od kogo ani skąd
swoja droga wczoraj robilam obiad jak wycieralam garnek do makaronu to mi wypadl z rak, trafil w raczke (!) od patelni na ktorej smazylo sie mieso, patelnia sie spierdzielila na ziemie, mnie poparzyl tluszcz, caluskie mieso na podlodze wyladowalo, a czesc tluszczu, ktora mnie nie trafila, wyladowala na nowiuskiej scianie 
z takim szokiem w głosie.