|
|
#541 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lady armagedon.. biedny synek Jakas dzis pogoda do d.py, ciemno, pochmurno i mały jeczydełko. eh...Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2013-07-24 o 09:36 |
|||||
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Dziekujemy dziewczyny
![]() Dalej chyrla strasznie, charka, widac, ze jest slabiutki, wkurza sie ze oddychac za bardzo nie moze, ajjj glutki mu leca straszne z noska.. co najlepsze - ja i M.tez chorzy No odmowili nam karetki - a myslicie, ze powinni przyslac...??? W sumie wczoraj nam sie wydawalo, ze za bardzo spanikowalismy, ale jak sobie teraz mysle to kurcze Pietraszko naprawde byl w zlym stanie. Gosc powiedzial, ze to jest stan podgoraczkowy i ze za malo wymiotow bylo (szkoda w sumie, ze tego nie widzial, bo obrzygane bylo chyba wszystko dookola Pietraszka), krztusil sie, nie mogl zlapac oddechu. Ehhh dobrze, ze skonczylo sie jak sie skonczylo, mam nadzieje, ze dzisiaj wieczorem nie bedzie powtorki z rozrywki..... Yellow, u nas jest dokladnie to samo, bo prawie 7 miesiecy i nie siada, łohoho, kurka, zaczal stawac na czworaka my przeszczesliwi a tescie 'a siedzi juz siedzi???!!!' Jakby siedzenie dziecka bylo kuwa najwazniejsze. Nie, nie siedzi bo go nie sadzamy i sadzac nie bedziemy!!!!! Wisienko, czytalam o tym jabluszku, dziekuje zrobilismy tak na wakacjach i skubany ciamral to jablko jak szalony, a ze sloiczka nie chce. Wybredny stworek![]() Ale np.jak zgotowalam sama ziemniaka to rzygal ![]() Chcialam cos jeszcze i zapomnialam. Ten maly skubaniec zamiast spac to na czworaka kombinuje ![]() Aha, pani doktor powiedziala, ze zadnego zabka w promieniu stu kilometrow nie widac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-07-24 o 09:41 |
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Szaja miałam pytać właśnie jak Dorotka często je, ale już widziałam Twoja rozpiskę. Bo moja właśnie je co 2 godziny i trochę to męczące, słoiczka całego nie zje, po pół godziny domaga się cycka. Dziś dałam kaszkę to nie piła
![]() Lady kciuki za Wasze zdrówko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#544 | ||
|
Zakorzenienie
|
hello,
witam się z rana,właśnie popijam kawusie dzwoniłam dziś do osrodka zapytać o te szczepionki euvax -lekarka powiedziała,że szczepionki są non stop wycofywane bo jak np jest źle przechowywaa to od razu mętnieje i wtedy zgłasza sie do sanepidu i wycofują calą serie pytałam czy mam zrobić jakieś badania, gdzieś się zgłosić- nie ma takiej potrzeby tak poza tym to nocka koszmarna, mały nie spał, marudził, zębów nadal nie ma ale ja to zwalam na wołowinę w obiadku bo kupę zrobił jak koziołek-zbite bobki [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41927672]rany boskie, ja od września do pracy a u nas też piersiątko głównie :/ U nas tak: - 2 pierś - 6 pierś - 8 pierś (picie) - 9:30 kaszka - 12 pierś - 14 pierś - 15 soczek, ale mało, uczy się butli, dałam nierozcieńczany bo zamiast owoców - 17 pierś + troszkę soczku - 19 pierś - 20 pierś (zasypianie) .[/QUOTE] o matko ![]() ja wczoraj za dnia naliczyłam.....dwa karmienia, a wlaściwie picia ![]() za to w nocy heeeja jak u Ciebie w dzień ![]() Cytat:
powiedz co z Shadką? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#546 |
|
Rozeznanie
|
Nasze dziecko wierciło, rzucało się w łóżeczku bo............ CHCIAŁO SPAĆ Z NAMI.
Ząbka dalej nie ma ale Lenka siedzi potrafi wysiedzieć bez machnięcia kilka minut, ciekawie łapie równowagę- ręce na bokiHope jak Lenka je deserek albo próbuję wcisnąć, tak wcisnąć obiadek to też jest kupa. Lady zdrówka dla pietraszka, wiem co czujesz, ogromny strach dla rodziców. Pstryczku będzie dobrze nie smutaj się.Djerba miło cię widzieć, buziaki dla Nailah i zdrówka dla Sade Moje dziecko chodzi spać o 22-23 , wcześniej jej nie usypiam (chyba że strasznie zmęczona) bo jak uśnie a tż nie zdązy wrócić z pracy, nie zdąży się wykąpać a lenka już nie śpi (sen nocny) nam to nie przeszkadza, dopuki my siedzimy to siedzi z nami, tym bardziej że zaczyna spać do 8-10, dziś wstała o 8 i przed 9 znowu poszła spać i śpi, więc mam chwilę dla siebie a tak to 6 pobudka.
|
#547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sie Wam nie dziwie ze spanikowaliscie, sama bym tak pewnie zrobila
|
|
#548 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Brawo dla siłaczki Cytat:
jakiś rota może? Agatka niespełna 7mcy miała jak nas złapało, na szczęście szybko dość odpuszczają takie dziadostwa. A w trakcie choroby, jak flegma gdzieś zalegnie, to do dzisiaj wymiotuje - i bardzo dobrze, samooczyszczenie. Cytat:
chybabym nie strzymała i tak powiedziala ![]() Wg mie bardzo prawidłowo zjada |
|||||
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, na pepti 2
|
|
|
|
#550 |
|
Rozeznanie
|
Mam problem, mała nie bardzo chce mleka pić, pije je przeważnie na śpiocha, na szczęście śpi w dzień więc wtedy idzie butla w ruch , co prawda wypija 5 porcji, prawidłowo ale sama się nie upomni. niekiedy czytam jak wasze dzieci domagają się jedzenia to nie moge uwierzyć, mi się chyba zdarzyło 2 razy. spróbowała soczków, owoców, geserków jogurtowych i dalej chce próbować, mleko poszło w odstawkę, jak widzi że ja jem to oczy wielkie i mało co mi z ręki nie wyrwie i sobie do buzi
jakbym ją głodziła.
|
#551 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Większość z Was zadała mi to samo pytanie, więc nie będę się odnosić do poszczególnych postów... a więc.. Sade po tych cholernych wakacjach (teraz je przeklinam) wyszły białe plamki na twarzy...ok 3 dni przed wylotem..nie martwiłam się tym zbytnio..ale zaczęłam jak już wróciliśmy do domu, bo plamy zaczęły się powiększać.. jedna ma już 1,5 cm i mam wrażenie, że dalej się powiększa. Reszta to takie około 3-4mm.. Poszłam z tym do lekarza, z tym że na razie do ogólnego i pani doktor powiedziała, że duże prawdopodobieństwo to bielactwo....Teraz się zastanawiam do którego dermatologa iść.. bo nie chcę wyrzucić kasy w błoto jak usłyszę, że nie wiadomo co to może być. Bielactwo jak pewnie wiecie, to okrutna choroba...w 70% nie do wyleczenia Ja jednak będę walczyć...tylko przede mną długa droga...Najważniejsze teraz jest, żeby te plamy się nie powiększały... ![]() A co do wakacji....to ogólnie super. Temperaturka 33 stopnie, zero chmurki, zero deszczu. Codzienne plażowanie, dzieciaki szczęśliwe w wodzie. Nailah o dziwo się w ogóle nie bała jak została pierwszy raz zanurzona... Sade zawsze wariowała ![]() Hotel natomiast taki sobie...pokój okropny...z czasów komuny jedzenie okropnie również (parę razy wyszliśmy sobie do knajpek a tam mniaaami pycha musaka, koza, pizza) ![]() A teraz najlepsze...codziennie były wieczorki w hotelu z różnymi konkursami (taak taak braliśmy udział i w jednym wygraliśmy butlę wina ) przychodziliśmy tam z Sade i Nailą, która zasypiała przy głośnej muzyce..Sade tak samo, tylko że wynajdywała sobie kanapę ![]() no i tak się bawiliśmy i nawet densowaliśmy .. nie spodziewałam się, że dzieciakom nie będzie przeszkadzać taki hałas. Marudziłam w drugim tygodniu, że chcę już wracać..bo jedzenie bo upał..ale teraz bym wróciła jak widzę jaka jest pogoda i polskie, szare, zwykłe realia tam, pomimo, że miałam parę scysji z mężem to było bardzo pozytywnie. Poznałam tam mnóstwo ludzi, a zwłaszcza jedną nigeryjkę, która robiła mi warkoczyki. Fajna kobita, bardzo pozytywna, optymistka,....mi tego brakuje ... W ogóle było tam dużo czarnoskórych, więc mąż czuł się dobrze
|
|
|
|
#552 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Lady
Djerba, Ifwka Cytat:
Mój Igi od kilku dni jak leży na brzuchu na kanapie to wspina się po oparciu, staje na nóżki trzymając się za oparcie u góry skrobie tapetę pazurkami. Ja go nie trzymam wcale więc nie powstrzymuję go skoro sam to robi.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie, nie ma sensu kupować dwóch ![]() U nas Igi pil do tej pory wodę z butelki a teraz mamy taki: http://allegro.pl/kubek-niekapek-ust...409943973.html ale to po 7 miesiącu niby. Tylko że tamte mi się takie malusie wydawały a Igi jak idziemy na spacer i jest ciepło to jednak dużo pije. Cytat:
Będzie charczał tak wilgotno charakterystycznie przy katarze i wydzielina będzie widocznie wypływała z noska.Cytat:
![]() Jestem zmęczona...wczoraj znowu poszłam spać o 20:30, mam nadzieję że to się jednak skończy niedługo. Łobuz mi chyba rośnie, dzisiaj stanął w łóżeczku na kolankach i rozwiązywał ochraniacze na górze. A jak zobaczył że go wyczaiłam to unik i zaciesz na głos.
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Djerba- mam dwie koleżanki co chorują na bielactwo, jedna ma na tle nerwowym nic się nie martw są nowe metody leczenia i powiem Ci szczerze,że u nich poza kilkoma plamkami na rękach nie ma tragedii |
|
|
|
|
#555 |
|
Wtajemniczenie
|
Borys dzisiaj wypowiedzial pierwsze dluzsze slowo - po jakis bula, gej, ej i td. Lezy sobie wlozeczku, cos tam sobie zuje w buzce i mu sie wyrwalo "kulwa"
haha
|
#556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Boję się, jeśli tego nie wyleczę...jaką będzie miała przyszłość..nie dość że mulatka to jeszcze w białe placki
|
|
|
|
|
#557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#558 | ||
|
Rozeznanie
|
No dokładnie... Ja się potem nie dziwię że się na mnie patrzą jak na wariatkę, skoro w ten sposób do własnych dzieci podchodzą. A normalni ludzie przecież, nie żadna patologia...
Cytat:
Bo my używamy hippa i nie ma Cytat:
Lady, kurcze, powinni przyjechać moim zdaniem. Nie da się przecież ocenić stanu dziecka przez telefon, a oni to chyba wszystkich rodziców traktują, jakby panikowali bez powodu... |
||
|
|
|
#559 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(żarcik oczywiście) Cytat:
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#561 | |||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
herbata lyzeczka ze szklanki, sok itp wszystko Mam nagranie z komuni brata na ktorym pije lyzeczka szampana dla dzieci ze 4 lata mialam.Cytat:
albo ona kogos ![]() Cytat:
Osz kurna. Doczytalam, ze dzisiaj lepiej. Trzymam kciuki zeby przeszlo i dzisiaj obylo sie bez akcji. I to jest fakt jak juz siee dzieje to pech nie odpuszcza... W takich momentach zastanawiam sie co takiego zlego ostatnio zrobilam, ze karma nie odpuszcza ? ![]() Co do nosidla ja mam to Womar eco i chwale. Deli jesli masz czas to poszukaj sobie okazji na allegro, tablicy. Ja mojego ergonomika kupilam za 90 zl ( cena nowego 220 okolo ). Uzywany ale w stanie idealnym! Widac, ze ktos moze z 2 razy zalozyl i odpuscil. Wyszukalam na tablicy i okazalo sie, ze mozna go kupic w komisie na moim starym osiedlu Rozpiska zarciowa bo chyba ktoras pytala?( nie wiem ale wszystkie pisza to tez napisze )Przykladowo: 6- mleczko 9- mleczko 12- sloiczek- jesli gotowy to polowa i dopycham mlekiem, jesli moja zupka to calosc 15- mleczko 18- 19 mleczko czy pozniej je to zalezy o ktorej zasnie, kiedy kapiel itp herbatek/soczkow nie licze, zwlaszcza w upaly dostaje po okolo 50 maks 100 ml miedzy karmieniami Witam sie z rana Wczoraj bylismy na grillu u brata i bratowej. Siedzielismy z jego tesciami. Super ludzie! Mloda wynoszona, wytulona caly dzien na dworzu. Pieknie nam spala od okolo 21- 6 pozniej 6-9.Chrzciny u nas pod znakiem zapytania... Mialy byc 11 a co? Chrzestna przylatuje 15 najwczesniej Bo co? Bo kur.wa drogie bilety. Tyle, ze o dacie mowilismy conajmniej 2 miechy wczesniej wiec miala sporo czasu zeby zabukowac w dobrej cenie. Jeszcze tesciowa mnie wkurzyla, bo szwagierka byla na skype i mowie, ze przyciela z chrzcinami, a ona na to, ze to nie od niej zalezy( a od kogo kur.wa??)! T. pozniej gadala z TZem i do niego, ZE MOJ KOMENTARZ BYL NIE NA MIEJSCU! Rozumiecie? Jak najbardziej na miejscu. Powinnam nawet powiedziec dobitniej-ze spier.dolila nam chrzciny bo nie ma ani zaswiadczenia i kolejna data idzie sie walic. Powiedziala to oczywiscie, nie mi tylko jemu, bo nie chce zebym sie obrazila. Za pozno. Teraz to sie rozmowimy.
|
|
#562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#563 | |||
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41930063]je, wczoraj akurat (bo tylko wczorajszy dzień opisałam) nie chciała, dawałam obiadek hippa a ona nie przepada, skończyło się na 3 łyżeczkach może
hope, a wy na pepti jesteście czy na nutra? No dawałam i daję, ale jak nie podejdzie to... nie i już ![]() Brawo dla siłaczki ojjj zdrówka jakiś rota może? Agatka niespełna 7mcy miała jak nas złapało, na szczęście szybko dość odpuszczają takie dziadostwa. A w trakcie choroby, jak flegma gdzieś zalegnie, to do dzisiaj wymiotuje - i bardzo dobrze, samooczyszczenie. no popatrz, na zasadzie: stara, a głupia chybabym nie strzymała i tak powiedziala ![]() Wg mie bardzo prawidłowo zjada No to jak mamy Twą aprobatę to nie ma się czym martwić ![]() Cytat:
To jest taki typ człowieka, że jak się chce żyć w zgodzie, to trzeba jej przytakiwać dlatego jak same wiecie kłótnie i awantury są dość często a ile razy wychodzi ode mnie obrażona. Mówi się trudno, przywykłam najgorzej było na początku jak się Oli urodził. Ale żeby nie było że ciągle drzemy koty to mimo że mieszkamy dwie ulice od siebie to codziennie pół godziny przez telefon musi być ![]() Cytat:
Apropo przeklinania, to moja koleżanka kiedyś opowiadała że jej 4-letnia córka miała taki okres, że podbiegała do rodziców, zasłaniała ręką usta, mamrotała "kulwamać" i uciekała ![]() Albo była na topie u niej jakaś bajka o księżniczce a potem chodziła za swoim tatą i rzucała tekstami w stylu: "ojcze, zrób mi herbaty, proszę" jak nasze dzieciaczki zaczną mówić to dopiero będzie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#564 |
|
Wtajemniczenie
|
meduzza wszystkiego najlepszego z okazji urodzin kochana
|
#565 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Blaneczki, a ząbkowaniem na zapas się nie stresuj bo może przejść prawie bezobjawowo... Cytat:
mam nadzieję, że to pasmo pechasię skończy u Was ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mój łobuz mi dziś trącił rękę w której trzymałam słoik z kawą rozpuszczalną i część zawartości wysypała się na świeżo zmyte płytki
|
|||||
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
czes kochane moje, szlag mnie trafia, ze nie mam cxasu dla Was, ale Bartulo jest wyłacznie nareczny, wreszcie zarysowała sie na dziąsle kreseczka ale widzę, ze sie meczy biedak. Do tego doszła podwyższona temperatura i biegunka, zmieniam pampki co 5 min, a odparzenie jak cholera sie zrobiło, teraz zasnął, wiec tylko na sekunde jestem bo jeszcze sniadania nie jadłam. oooooo, obudził sie
chyba bede dopiero po chrzcinach.... całuje Was kochane |
|
|
|
#567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ściskam mocno
|
|
|
|
|
#568 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze tylko buziaki dla Mikołaja eff za pół roczku
i lecę na spacer. U mnie piździawki ciąg dalszy...
|
#569 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jak wakacje? ciężko z takim małym dzieckiem? w sensie z ogarnieciem wszystkiego karmieniem przewijaniem itp I czy dobrze spała? hotele dają łóżeczka czy jak? Cytat:
Tzn już jej ładnie schodzą Cytat:
Pietraszko biedaczysko całuski od cioci![]() a co do niezdarności też tak mam wszystko mi się wylewa, przewraca, rozsypuje :/ Cytat:
|
|
#570 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
dzis juz troche lepiej, ochlonelam jako tako... dziekuje za wszystkie wpisy niby czytalam ze zazwyczaj jest to defekt natury kosmetycznej i raczej nie wplywa na zdrowie no ale... oczywiscie musialam wglebic sie w temat i juz wynalazlam mlodemu jakies inne choroby, ba nawet cale zespoly chorb chyba mi sie porzadny wpi.rdol nalezy Cytat:
Cytat:
lady - ale musieliscie sie wystraszyc! ja to juz bym chyba na zawał padla! duuuzo zdrowka dla pietraszka! lepiej troche? Cytat:
jaki wstydzioch fajny! Cytat:
Cytat:
doczytalam o Szadce Cytat:
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

tak wiec odezwe sie jak troche ochlone
ja wiem ze ludzie maja prawdziwe dramaty ale jak chodzi o wlasne dziecko to czlowieka przeraza kazda nawet najmniejsza blahostka...
Ja się czuję taka zmięta, a jak pomyślę, że teściową mam dziś tu mieć... ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i mały jeczydełko. eh...

glutki mu leca straszne z noska.. co najlepsze - ja i M.tez chorzy 

takze kuzwa jak nie urok to sraczka.
będzie dobrze nie smutaj się.

a z zakupami na all to ja jestem wnerwiona bo czekam na paczkę priorytet już prawie 2 tygodnie napisałam do dziopindy co jest to nie odp jak dziś nie przyjdzie to napiszę o zwrot kasy (ciuchy, zwykle ciuchy na szmatach i all kupuję 
no nic. Ma jeszcze czas 

)
dla Blaneczki, a ząbkowaniem na zapas się nie stresuj bo może przejść prawie bezobjawowo...