Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 09:27   #541
scotasia
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
potwierdzam, ciasto zawsze wychodzi , kiedyś przepis na tą drożdzówę podawałam w klubie
A myslalam, ze z nowoscią wyskoczyłam
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Dziewczyny gdzie przebieracie dzieci, które już się na przewijaku nie mieszczą???
nad ranem w łóżeczku, w ciagu dnia tam, gdzie młody aktualnie lezy. Tylko kupy na przewijaku

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dziekuje kochane za slowa otuchy
zaczelam czytac wasze wpisy i znow tak wiec odezwe sie jak troche ochlone ja wiem ze ludzie maja prawdziwe dramaty ale jak chodzi o wlasne dziecko to czlowieka przeraza kazda nawet najmniejsza blahostka...
Dziekuje raz jeszcze!
bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dadollo wstał już i w dupce ma spanie, siedzi w kojcu i rozpiernicz robi Ja się czuję taka zmięta, a jak pomyślę, że teściową mam dziś tu mieć...
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

Ola jak sie zwykle z zegarkiem w wstała o 7 ;] bawi sie w łóżeczku teraz.
Ile ja bym dała, zeby moje dziecie tyle spało 5.30 to standard u nas.

Lady armagedon.. biedny synek

Jakas dzis pogoda do d.py, ciemno, pochmurno i mały jeczydełko. eh...
kupilam holle na all i dostalam maila, ze sprzedajacy jest na urlopie do 30. Grrrr..

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2013-07-24 o 09:36
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 09:37   #542
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Dziekujemy dziewczyny
Dalej chyrla strasznie, charka, widac, ze jest slabiutki, wkurza sie ze oddychac za bardzo nie moze, ajjj glutki mu leca straszne z noska.. co najlepsze - ja i M.tez chorzy widac jakis wirus nas zlapal.

No odmowili nam karetki - a myslicie, ze powinni przyslac...??? W sumie wczoraj nam sie wydawalo, ze za bardzo spanikowalismy, ale jak sobie teraz mysle to kurcze Pietraszko naprawde byl w zlym stanie. Gosc powiedzial, ze to jest stan podgoraczkowy i ze za malo wymiotow bylo (szkoda w sumie, ze tego nie widzial, bo obrzygane bylo chyba wszystko dookola Pietraszka), krztusil sie, nie mogl zlapac oddechu. Ehhh dobrze, ze skonczylo sie jak sie skonczylo, mam nadzieje, ze dzisiaj wieczorem nie bedzie powtorki z rozrywki.....

Yellow, u nas jest dokladnie to samo, bo prawie 7 miesiecy i nie siada, łohoho, kurka, zaczal stawac na czworaka my przeszczesliwi a tescie 'a siedzi juz siedzi???!!!' Jakby siedzenie dziecka bylo kuwa najwazniejsze. Nie, nie siedzi bo go nie sadzamy i sadzac nie bedziemy!!!!!

Wisienko, czytalam o tym jabluszku, dziekuje zrobilismy tak na wakacjach i skubany ciamral to jablko jak szalony, a ze sloiczka nie chce. Wybredny stworek
Ale np.jak zgotowalam sama ziemniaka to rzygal

Chcialam cos jeszcze i zapomnialam. Ten maly skubaniec zamiast spac to na czworaka kombinuje
Aha, pani doktor powiedziala, ze zadnego zabka w promieniu stu kilometrow nie widac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2013-07-24 o 09:41
LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 09:58   #543
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Szaja miałam pytać właśnie jak Dorotka często je, ale już widziałam Twoja rozpiskę. Bo moja właśnie je co 2 godziny i trochę to męczące, słoiczka całego nie zje, po pół godziny domaga się cycka. Dziś dałam kaszkę to nie piła

Lady kciuki za Wasze zdrówko

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:02   #544
marsi11
Zakorzenienie

hello,
witam się z rana,właśnie popijam kawusie
dzwoniłam dziś do osrodka zapytać o te szczepionki euvax -lekarka powiedziała,że szczepionki są non stop wycofywane bo jak np jest źle przechowywaa to od razu mętnieje i wtedy zgłasza sie do sanepidu i wycofują calą serie
pytałam czy mam zrobić jakieś badania, gdzieś się zgłosić- nie ma takiej potrzeby

tak poza tym to nocka koszmarna, mały nie spał, marudził, zębów nadal nie ma ale ja to zwalam na wołowinę w obiadku bo kupę zrobił jak koziołek-zbite bobki
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41927672]rany boskie, ja od września do pracy a u nas też piersiątko głównie :/
U nas tak:
- 2 pierś
- 6 pierś
- 8 pierś (picie)
- 9:30 kaszka
- 12 pierś
- 14 pierś
- 15 soczek, ale mało, uczy się butli, dałam nierozcieńczany bo zamiast owoców
- 17 pierś + troszkę soczku
- 19 pierś
- 20 pierś (zasypianie)
.[/QUOTE]
o matko
ja wczoraj za dnia naliczyłam.....dwa karmienia, a wlaściwie picia
za to w nocy heeeja jak u Ciebie w dzień

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Hej kobitki

Wpadłam tylko żeby się przywitać. Nie nadrobię Was za cholerę..nawet nie próbuję.. za dużo piszecie
Chciałam tylko napisać, że u nas ok. Nailah ma jednego ząbka.. z jej wyczynów to samodzielne siedzenie i próby "raczkowania" a raczej bujania się..no i klęczenie
Z Sade mam pewien problem... i dopóki nie dostanę 100% diagnozy to na obecną chwilę jestem załamana..

Buziaczki
hello, ale tęskniłam
powiedz co z Shadką?

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej kochane
Co my przezylismy wczoraj z Pietraszkiem naszym to nikomu nie zycze najpierw jak wam pisalam sie obsmarkal bidulinek caly, wyprzytulalismy malz spedzil nad lozeczkiem kupe czasu co by go uspac, udalo sie za chwile znowu lament lecimy a on wymiotuje wzielismy na rece to zarzygal lozeczko pol podlogi, mnie i Michala do tego goraczka prawie 39, drgawki, no spanikowalismy i M.zadzwonil po karetke, ale gosciu bardzo rzeczowo wszystko wytlumaczyl a ja kazalam sie spytac o jakas przychodnie calodobowa podal adres, tam zadzwonilismy i kazali nam przyjechac od razu..... No i pojechalismy i Maly ma jakas infekcje dostal kupe lekow (wydalismy w aptece ponad 50zl ) ale poki co obylo sie bez antybiotyku. Obkupal tam pania doktor, a kobitka swoja droga bardzo fajna sie wydawala, powiedziala, ze Pietraszkowi dalaby z 9 miesiecy bo takie madrutkie oczka, spojrzenie ma no i ze dorodny chlop z niegono i ze te wymioty czasem dobrze wplywaja na maluszka, ze sobie oczyscil widocznie wszystko, co mu tam zalegalo.... wrocilismy do domu to histeryzowal bidulinek do polnocy ale po podaniu lekow nocka w miare ok ale dalej furczy i kaszel ma straszliwy

Takze niestety, ale limit pecha nas ostatnio nie obowiazuje swoja droga wczoraj robilam obiad jak wycieralam garnek do makaronu to mi wypadl z rak, trafil w raczke (!) od patelni na ktorej smazylo sie mieso, patelnia sie spierdzielila na ziemie, mnie poparzyl tluszcz, caluskie mieso na podlodze wyladowalo, a czesc tluszczu, ktora mnie nie trafila, wyladowala na nowiuskiej scianie takze kuzwa jak nie urok to sraczka.

Wyzalilam sie....

biedny Pietraszko
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:02   #545
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Dziekujemy dziewczyny
Dalej chyrla strasznie, charka, widac, ze jest slabiutki, wkurza sie ze oddychac za bardzo nie moze, ajjj glutki mu leca straszne z noska.. co najlepsze - ja i M.tez chorzy widac jakis wirus nas zlapal.

No odmowili nam karetki - a myslicie, ze powinni przyslac...??? W sumie wczoraj nam sie wydawalo, ze za bardzo spanikowalismy, ale jak sobie teraz mysle to kurcze Pietraszko naprawde byl w zlym stanie. Gosc powiedzial, ze to jest stan podgoraczkowy i ze za malo wymiotow bylo (szkoda w sumie, ze tego nie widzial, bo obrzygane bylo chyba wszystko dookola Pietraszka), krztusil sie, nie mogl zlapac oddechu. Ehhh dobrze, ze skonczylo sie jak sie skonczylo, mam nadzieje, ze dzisiaj wieczorem nie bedzie powtorki z rozrywki.....

Yellow, u nas jest dokladnie to samo, bo prawie 7 miesiecy i nie siada, łohoho, kurka, zaczal stawac na czworaka my przeszczesliwi a tescie 'a siedzi juz siedzi???!!!' Jakby siedzenie dziecka bylo kuwa najwazniejsze. Nie, nie siedzi bo go nie sadzamy i sadzac nie bedziemy!!!!!

Wisienko, czytalam o tym jabluszku, dziekuje zrobilismy tak na wakacjach i skubany ciamral to jablko jak szalony, a ze sloiczka nie chce. Wybredny stworek

Chcialam cos jeszcze i zapomnialam. Ten maly skubaniec zamiast spac to na czworaka kombinuje
Aha, pani doktor powiedziala, ze zadnego zabka w promieniu stu kilometrow nie widac

moim zdaniem powinni przysłać bez szemrania karetkę, jeszcze do takiego maleństwa....

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:02   #546
misia1505
Rozeznanie

Nasze dziecko wierciło, rzucało się w łóżeczku bo............ CHCIAŁO SPAĆ Z NAMI.
Ząbka dalej nie ma ale Lenka siedzi potrafi wysiedzieć bez machnięcia kilka minut, ciekawie łapie równowagę- ręce na boki
Hope jak Lenka je deserek albo próbuję wcisnąć, tak wcisnąć obiadek to też jest kupa.
Lady zdrówka dla pietraszka, wiem co czujesz, ogromny strach dla rodziców.
Pstryczku będzie dobrze nie smutaj się.
Djerba miło cię widzieć, buziaki dla Nailah i zdrówka dla Sade

Moje dziecko chodzi spać o 22-23 , wcześniej jej nie usypiam (chyba że strasznie zmęczona) bo jak uśnie a tż nie zdązy wrócić z pracy, nie zdąży się wykąpać a lenka już nie śpi (sen nocny) nam to nie przeszkadza, dopuki my siedzimy to siedzi z nami, tym bardziej że zaczyna spać do 8-10, dziś wstała o 8 i przed 9 znowu poszła spać i śpi, więc mam chwilę dla siebie a tak to 6 pobudka.
Stary 2013-07-24, 10:06   #547
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziekujemy dziewczyny

a skad on mogl wiedziec przez telefon ile wymiotow bylo?
ja sie Wam nie dziwie ze spanikowaliscie, sama bym tak pewnie zrobila
Stary 2013-07-24, 10:08   #548
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Szaja Dorotka nie je żadnych warzyw? Tak mi się to rzuciło w oczy. Mocno piersiowa przytulanka z Niej
je, wczoraj akurat (bo tylko wczorajszy dzień opisałam) nie chciała, dawałam obiadek hippa a ona nie przepada, skończyło się na 3 łyżeczkach może

Cytat:
Nawijko słodki ten Twój synek A argumentację na zakupy masz mega
elllmi za włosy nie, za piśka się namiętnie targa a z zakupami na all to ja jestem wnerwiona bo czekam na paczkę priorytet już prawie 2 tygodnie napisałam do dziopindy co jest to nie odp jak dziś nie przyjdzie to napiszę o zwrot kasy (ciuchy, zwykle ciuchy na szmatach i all kupuję
szaja no mamy skazę, ale co? wyszłoby bez kontakty z alergenem?
djerba witaj mam nadzieję że wszystko bd dobrze
bokeh pozwól Hani, nie ograniczaj jej ja też z Dawidem na początku jak jajko aż w końcu stwierdziłam bez przesady. zacznie mi chodzić np w 9miesiącu, to co? Bd musiała go na siłę wiązać w miejscu? tak samo np. smoczek nam na spacerze wyleci, nie mam gdzie opłukac to w ryjek swój muszę bo dziecię lamentuje. Dbam o niego najlepiej jak potrafię, ale nie będę go w złotej klatce trzymać pozwalaj, jak widziałam na filmiku to ona bardzo ładnie i szybko się rozwija Dawid np. tyle nie gada

Dadollo wstał już i w dupce ma spanie, siedzi w kojcu i rozpiernicz robi Ja się czuję taka zmięta, a jak pomyślę, że teściową mam dziś tu mieć...
hope, a wy na pepti jesteście czy na nutra?

Cytat:
Szaja, a przecież dawalas młodej obiadki?

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Ola jak sie zwykle z zegarkiem w wstała o 7 ;] bawi sie w łóżeczku teraz. Zapomniałam Wam powiedzieć, trzymałam wczoraj Ole na pół leżąco u mnie na kolanach, a ona pyk - dźwignęla sie i siedzi sama, nie chwieje sie ani nic Ale i tak jej sama nie sadzam

No dawałam i daję, ale jak nie podejdzie to... nie i już

Brawo dla siłaczki

Cytat:
Hej kochane
Co my przezylismy wczoraj z Pietraszkiem naszym to nikomu nie zycze najpierw jak wam pisalam sie obsmarkal bidulinek caly, wyprzytulalismy malz spedzil nad lozeczkiem kupe czasu co by go uspac, udalo sie za chwile znowu lament lecimy a on wymiotuje wzielismy na rece to zarzygal lozeczko pol podlogi, mnie i Michala do tego goraczka prawie 39, drgawki, no spanikowalismy i M.zadzwonil po karetke, ale gosciu bardzo rzeczowo wszystko wytlumaczyl a ja kazalam sie spytac o jakas przychodnie calodobowa podal adres, tam zadzwonilismy i kazali nam przyjechac od razu..... No i pojechalismy i Maly ma jakas infekcje dostal kupe lekow (wydalismy w aptece ponad 50zl ) ale poki co obylo sie bez antybiotyku. Obkupal tam pania doktor, a kobitka swoja droga bardzo fajna sie wydawala, powiedziala, ze Pietraszkowi dalaby z 9 miesiecy bo takie madrutkie oczka, spojrzenie ma no i ze dorodny chlop z niegono i ze te wymioty czasem dobrze wplywaja na maluszka, ze sobie oczyscil widocznie wszystko, co mu tam zalegalo.... wrocilismy do domu to histeryzowal bidulinek do polnocy ale po podaniu lekow nocka w miare ok ale dalej furczy i kaszel ma straszliwy

Takze niestety, ale limit pecha nas ostatnio nie obowiazuje swoja droga wczoraj robilam obiad jak wycieralam garnek do makaronu to mi wypadl z rak, trafil w raczke (!) od patelni na ktorej smazylo sie mieso, patelnia sie spierdzielila na ziemie, mnie poparzyl tluszcz, caluskie mieso na podlodze wyladowalo, a czesc tluszczu, ktora mnie nie trafila, wyladowala na nowiuskiej scianie takze kuzwa jak nie urok to sraczka.

Wyzalilam sie....

ojjj zdrówka
jakiś rota może? Agatka niespełna 7mcy miała jak nas złapało, na szczęście szybko dość odpuszczają takie dziadostwa.
A w trakcie choroby, jak flegma gdzieś zalegnie, to do dzisiaj wymiotuje - i bardzo dobrze, samooczyszczenie.

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Zaniedbuję Was ostatnio

U nas złoszczenia się część dalsza - mały na plecach ciągle się do góry podnosi ale nie bardzo mu to idzie. Ostatnio usiadł z takiej pozycji ale do siedzenia mu daleko, bo się zgiął jak scyzoryk. A z miesiąc temu usiadł w bujaku i trochę się oparł, ale siedział no nic. Ma jeszcze czas tylko rodzinka mnie drażni mówiąc że on ma już pół roku i musi już siedzieć. Jejku jak mnie to wkurza, wczoraj też mama z babcią widziały jakiegoś dzieciaczka mniejszego od naszego i zachwycone, bo on już siedzi. Wiecie, cały czas dają mi do zrozumienia albo wręcz mówią wprost że z Olim coś nie tak a moja babcia to się wręcz wstydzi! Bo on jest taki duży ( jak to powiedziała - słoń) a jeszcze nie siedzi. Aj szkoda nerwów.

7,00 mleczko 210
10/11 obiadek (już te większe wciąga)
13 150 ml picia (soczek z wodą/herbatka)
15 mleczko 210
17 150 ml picia
19 deserek
21 mleczko 210

To wszystko, w nocy nie je. Nie wiem czy to nie za mało.
no popatrz, na zasadzie: stara, a głupia chybabym nie strzymała i tak powiedziala

Wg mie bardzo prawidłowo zjada
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:20   #549
hope01
Zakorzenienie

Szaja, na pepti 2

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:21   #550
misia1505
Rozeznanie

Mam problem, mała nie bardzo chce mleka pić, pije je przeważnie na śpiocha, na szczęście śpi w dzień więc wtedy idzie butla w ruch , co prawda wypija 5 porcji, prawidłowo ale sama się nie upomni. niekiedy czytam jak wasze dzieci domagają się jedzenia to nie moge uwierzyć, mi się chyba zdarzyło 2 razy. spróbowała soczków, owoców, geserków jogurtowych i dalej chce próbować, mleko poszło w odstawkę, jak widzi że ja jem to oczy wielkie i mało co mi z ręki nie wyrwie i sobie do buzi jakbym ją głodziła.
Stary 2013-07-24, 10:29   #551
djerba
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Większość z Was zadała mi to samo pytanie, więc nie będę się odnosić do poszczególnych postów... a więc..

Sade po tych cholernych wakacjach (teraz je przeklinam) wyszły białe plamki na twarzy...ok 3 dni przed wylotem..nie martwiłam się tym zbytnio..ale zaczęłam jak już wróciliśmy do domu, bo plamy zaczęły się powiększać.. jedna ma już 1,5 cm i mam wrażenie, że dalej się powiększa.
Reszta to takie około 3-4mm..
Poszłam z tym do lekarza, z tym że na razie do ogólnego i pani doktor powiedziała, że duże prawdopodobieństwo to bielactwo....Teraz się zastanawiam do którego dermatologa iść.. bo nie chcę wyrzucić kasy w błoto jak usłyszę, że nie wiadomo co to może być.
Bielactwo jak pewnie wiecie, to okrutna choroba...w 70% nie do wyleczenia Ja jednak będę walczyć...tylko przede mną długa droga...
Najważniejsze teraz jest, żeby te plamy się nie powiększały...

A co do wakacji....to ogólnie super. Temperaturka 33 stopnie, zero chmurki, zero deszczu.
Codzienne plażowanie, dzieciaki szczęśliwe w wodzie. Nailah o dziwo się w ogóle nie bała jak została pierwszy raz zanurzona... Sade zawsze wariowała
Hotel natomiast taki sobie...pokój okropny...z czasów komuny jedzenie okropnie również (parę razy wyszliśmy sobie do knajpek a tam mniaaami pycha musaka, koza, pizza)
A teraz najlepsze...codziennie były wieczorki w hotelu z różnymi konkursami (taak taak braliśmy udział i w jednym wygraliśmy butlę wina ) przychodziliśmy tam z Sade i Nailą, która zasypiała przy głośnej muzyce..Sade tak samo, tylko że wynajdywała sobie kanapę
no i tak się bawiliśmy i nawet densowaliśmy .. nie spodziewałam się, że dzieciakom nie będzie przeszkadzać taki hałas.

Marudziłam w drugim tygodniu, że chcę już wracać..bo jedzenie bo upał..ale teraz bym wróciła jak widzę jaka jest pogoda i polskie, szare, zwykłe realia tam, pomimo, że miałam parę scysji z mężem to było bardzo pozytywnie.
Poznałam tam mnóstwo ludzi, a zwłaszcza jedną nigeryjkę, która robiła mi warkoczyki. Fajna kobita, bardzo pozytywna, optymistka,....mi tego brakuje ... W ogóle było tam dużo czarnoskórych, więc mąż czuł się dobrze
Stary 2013-07-24, 10:30   #552
ILLUSION
Wtajemniczenie

Lady biedny Pietraszko. wyobrażam sobie jakiego strachu się najedliście. Dużo zdrówka dla niego!

Djerba, Ifwka

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Co moja Hania zrobiła ! leżała na plecach dałam jej rączki do podciągnięcia się a ona pyk na siad i pyk na nogi do stania ! od razu ją wzięłam na ręce ale się wystraszyłam
Spokojnie Mój Igi od kilku dni jak leży na brzuchu na kanapie to wspina się po oparciu, staje na nóżki trzymając się za oparcie u góry skrobie tapetę pazurkami. Ja go nie trzymam wcale więc nie powstrzymuję go skoro sam to robi.
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a tak w ogóle, to jak powoziliśmy się trochę spacerówką, tzn. dzisiaj tylko, to zauważyłam pierwszą wadę tzn. nie wiem, czy to będzie aż tak przeszkadzało później, bo będzie na siedząco jeździł, ale na razie jak mały głownie w pozycji leżącej, to mnie to wkurza - jak rozkłądam oparcie do leżenia, to budka "idzie" do tyłu razem z tym oparciem i w sumie mało co młodego zakrywa; teraz dopiero zauważyłam, że wersja PLUS mojego wózka ma taki dodatkowy materiał z tyłu budki i tam jak rozkłada się oparcie, to budka zostaje i powiększa się o ten materiał;
Oooo dziwne to....u mnie jest właśnie taki dodatkowy materiał z tyłu, który można też odpiąć i budka nie idzie do tyłu. Myślę że i później jak już Fifi będzie siedział to też będziesz używała opcji płaskiej np. jak zaśnie na spacerze.
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Super! kurde zapomnialam troche o nim i teraz mi sie zachcialo;p ale pojde lepiej spac...
I jak? Próbowałaś?
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Nasz debiut na yt
Wiem, nic takiego, ale urzeka mnie to straszzzzznie
Kuba i lustro (wybaczcie flachy za szklem )

http://www.youtube.com/watch?v=cI6h5nO0dgs
Ale słodziak! Cudnie, jak się zawstydza po każdym uśmieszku Faktycznie urzekające Gaduła też słodki
Cytat:
a jeszcze jedno miałam pisać: Filip zaczął się ciągnąć za włosy jest tu jeszcze taki przypadek?
Igi tak robi jak jest śpiący, tarcie oczek i ciągnięcie się za włoski.
Cytat:
Drugi
Nie, nie ma sensu kupować dwóch
U nas Igi pil do tej pory wodę z butelki a teraz mamy taki: http://allegro.pl/kubek-niekapek-ust...409943973.html ale to po 7 miesiącu niby. Tylko że tamte mi się takie malusie wydawały a Igi jak idziemy na spacer i jest ciepło to jednak dużo pije.

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
TZ jest przeziebiony od kilku dni,wiec wsluchuje sie teraz uwaznie w Ludzika. I wydaje mi sie,ze ciezej oddycha,moze katarek? Mam siac panike i pedzic do lekarza,czy obserwowac i w razie W kupic do noska cos,hm? Sorry,moze to glupie,ale on jeszcze nie chorowal,wiec denerwuje sie:p
Na pewno byś zauważyła że coś jest nie tak. Nie szukaj na siłę Będzie charczał tak wilgotno charakterystycznie przy katarze i wydzielina będzie widocznie wypływała z noska.
Cytat:
Moja Gwiazda Zasnela wczoraj o 20.30,a obudziła się dopiero o 4.30 na jedzenie! Mega sukces! Ale nie będę jej tak chwalić,bo ją przechwalę Z drugiej strony szkoda że nie da się wyspać na zapas,bo to co piszecie o ząbkach,mnie przeraża...
Oooo zazdroszczę, u nas wiercenia się niemiłosiernego i miliona pobudek na cyca ciąg dalszy(tzn. je na śpiocha, oczu nie otwiera)...może u nas tak się objawiają zęby i kolejne idą...bo płaczów, histerii nie było przy dwóch pierwszych ząbkach, teraz też nie ale taka zmiana w nocy. Wcześniej jadł równiutko co 3 godziny teraz co 1,5 góra 2
Jestem zmęczona...wczoraj znowu poszłam spać o 20:30, mam nadzieję że to się jednak skończy niedługo.

Łobuz mi chyba rośnie, dzisiaj stanął w łóżeczku na kolankach i rozwiązywał ochraniacze na górze. A jak zobaczył że go wyczaiłam to unik i zaciesz na głos.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1060252.jpg (20,9 KB, 49 załadowań)
Stary 2013-07-24, 10:34   #553
nafiyqa
Zakorzenienie

Yellow, tekst babci o sloniu-nie moge!!! Coraz to lepiej babcia sobie poczyna

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:38   #554
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Większość z Was zadała mi to samo pytanie, więc nie będę się odnosić do poszczególnych postów... a więc..

Sade po tych cholernych wakacjach (teraz je przeklinam) wyszły białe plamki na twarzy...ok 3 dni przed wylotem..nie martwiłam się tym zbytnio..ale zaczęłam jak już wróciliśmy do domu, bo plamy zaczęły się powiększać.. jedna ma już 1,5 cm i mam wrażenie, że dalej się powiększa.
Poszłam z tym do lekarza, z tym że na razie do ogólnego i pani doktor powiedziała, że duże prawdopodobieństwo to bielactwo....Teraz się zastanawiam do którego dermatologa iść.. bo nie chcę wyrzucić kasy w błoto jak usłyszę, że nie wiadomo co to może być.
Bielactwo jak pewnie wiecie, to okrutna choroba...w 70% nie do wyleczenia Ja jednak będę walczyć...tylko przede mną długa droga...

A co do wakacji....to ogólnie super. Temperaturka 33 stopnie, zero chmurki, zero deszczu.
Codzienne plażowanie, dzieciaki szczęśliwe w wodzie. Nailah o dziwo się w ogóle nie bała jak została pierwszy raz zanurzona... Sade zawsze wariowała
Hotel natomiast taki sobie...pokój okropny...z czasów komuny jedzenie okropnie również (parę razy wyszliśmy sobie do knajpek a tam mniaaami pycha musaka, koza, pizza)
A teraz najlepsze...codziennie były wieczorki w hotelu z różnymi konkursami (taak taak braliśmy udział i w jednym wygraliśmy butlę wina ) przychodziliśmy tam z Sade i Nailą, która zasypiała przy głośnej muzyce..Sade tak samo, tylko że wynajdywała sobie kanapę
no i tak się bawiliśmy i nawet densowaliśmy .. nie spodziewałam się, że dzieciakom nie będzie przeszkadzać taki hałas.

Marudziłam w drugim tygodniu, że chcę już wracać..bo jedzenie bo upał..ale teraz bym wróciła jak widzę jaka jest pogoda i polskie, szare, zwykłe realia tam, pomimo, że miałam parę scysji z mężem to było bardzo pozytywnie.
Poznałam tam mnóstwo ludzi, a zwłaszcza jedną nigeryjkę, która robiła mi warkoczyki. Fajna kobita, bardzo pozytywna, optymistka,....mi tego brakuje ... W ogóle było tam dużo czarnoskórych, więc mąż czuł się dobrze

Djerba- mam dwie koleżanki co chorują na bielactwo, jedna ma na tle nerwowym nic się nie martw są nowe metody leczenia i powiem Ci szczerze,że u nich poza kilkoma plamkami na rękach nie ma tragedii
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:40   #555
blogerka
Wtajemniczenie

Borys dzisiaj wypowiedzial pierwsze dluzsze slowo - po jakis bula, gej, ej i td. Lezy sobie wlozeczku, cos tam sobie zuje w buzce i mu sie wyrwalo "kulwa" haha
Stary 2013-07-24, 10:41   #556
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Djerba- mam dwie koleżanki co chorują na bielactwo, jedna ma na tle nerwowym nic się nie martw są nowe metody leczenia i powiem Ci szczerze,że u nich poza kilkoma plamkami na rękach nie ma tragedii
Ja bym wolała, żeby Sade miała na rękach niż centralnie na buźce
Boję się, jeśli tego nie wyleczę...jaką będzie miała przyszłość..nie dość że mulatka to jeszcze w białe placki
Stary 2013-07-24, 10:41   #557
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Mam problem, mała nie bardzo chce mleka pić, pije je przeważnie na śpiocha, na szczęście śpi w dzień więc wtedy idzie butla w ruch , co prawda wypija 5 porcji, prawidłowo ale sama się nie upomni. niekiedy czytam jak wasze dzieci domagają się jedzenia to nie moge uwierzyć, mi się chyba zdarzyło 2 razy. spróbowała soczków, owoców, geserków jogurtowych i dalej chce próbować, mleko poszło w odstawkę, jak widzi że ja jem to oczy wielkie i mało co mi z ręki nie wyrwie i sobie do buzi jakbym ją głodziła.
Borys tez malo kiedy sie dopomina
Stary 2013-07-24, 10:43   #558
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
no nie, yellow, to przesada jest a nie żadne podejście
No dokładnie... Ja się potem nie dziwię że się na mnie patrzą jak na wariatkę, skoro w ten sposób do własnych dzieci podchodzą. A normalni ludzie przecież, nie żadna patologia...

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Lady

yellow a dla czego mowisz ze nie moze byc caly czas na comforcie? jeśli zauważysz że po zwykłym boli go brzuszek to chyba po coś wymyślili comfort 2.

nawijko ma ma taki kubeczek ja u ciebie w 2 linku ale narazie stoi nie uzywany bo troszke za szybko z niego leci i mały sie krztusił

A któraś firma ma comfort 2? Bo my używamy hippa i nie ma a Oli ma już pół roczku. Jedynie co to jest hipp ha 2 ale po jedynce też nie było najlepiej dopiero ten comfort nam przypasował.

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
biedny Pietraszko, tulimy

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

duzo karmien Wasze dzieci maja w ciagu doby

u nas to jest tak
zawsze robie porcje z 210 ml wody ile wmusze w niego tyle wmusze

9 kaszka z owocem
13 obiadek plus deserek
17 mleko
19 kaszka z owocem
w nocy czasem mamy jedno karmienie ale malo wtedy wyija, jakas 100 a czasem ebz karmienia jest
No to u Was faktycznie trochę mało karmień.

Lady, kurcze, powinni przyjechać moim zdaniem. Nie da się przecież ocenić stanu dziecka przez telefon, a oni to chyba wszystkich rodziców traktują, jakby panikowali bez powodu...
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:43   #559
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Borys dzisiaj wypowiedzial pierwsze dluzsze slowo - po jakis bula, gej, ej i td. Lezy sobie wlozeczku, cos tam sobie zuje w buzce i mu sie wyrwalo "kulwa" haha
Oj ktoś tu chyba za dużo przeklina przy dziecku (żarcik oczywiście)
Cytat:
Boję się, jeśli tego nie wyleczę...jaką będzie miała przyszłość..nie dość że mulatka to jeszcze w białe placki
Biedna Sade, jak nie alergie to teraz to
Stary 2013-07-24, 10:45   #560
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Lady biedny Pietraszko. wyobrażam sobie jakiego strachu się najedliście. Dużo zdrówka dla niego!

Djerba, Ifwka

Spokojnie Mój Igi od kilku dni jak leży na brzuchu na kanapie to wspina się po oparciu, staje na nóżki trzymając się za oparcie u góry skrobie tapetę pazurkami. Ja go nie trzymam wcale więc nie powstrzymuję go skoro sam to robi.

Oooo dziwne to....u mnie jest właśnie taki dodatkowy materiał z tyłu, który można też odpiąć i budka nie idzie do tyłu. Myślę że i później jak już Fifi będzie siedział to też będziesz używała opcji płaskiej np. jak zaśnie na spacerze.

I jak? Próbowałaś?

Ale słodziak! Cudnie, jak się zawstydza po każdym uśmieszku Faktycznie urzekające Gaduła też słodki

Igi tak robi jak jest śpiący, tarcie oczek i ciągnięcie się za włoski.

Drugi
Nie, nie ma sensu kupować dwóch
U nas Igi pil do tej pory wodę z butelki a teraz mamy taki: http://allegro.pl/kubek-niekapek-ust...409943973.html ale to po 7 miesiącu niby. Tylko że tamte mi się takie malusie wydawały a Igi jak idziemy na spacer i jest ciepło to jednak dużo pije.

Na pewno byś zauważyła że coś jest nie tak. Nie szukaj na siłę Będzie charczał tak wilgotno charakterystycznie przy katarze i wydzielina będzie widocznie wypływała z noska.

Oooo zazdroszczę, u nas wiercenia się niemiłosiernego i miliona pobudek na cyca ciąg dalszy(tzn. je na śpiocha, oczu nie otwiera)...może u nas tak się objawiają zęby i kolejne idą...bo płaczów, histerii nie było przy dwóch pierwszych ząbkach, teraz też nie ale taka zmiana w nocy. Wcześniej jadł równiutko co 3 godziny teraz co 1,5 góra 2
Jestem zmęczona...wczoraj znowu poszłam spać o 20:30, mam nadzieję że to się jednak skończy niedługo.

Łobuz mi chyba rośnie, dzisiaj stanął w łóżeczku na kolankach i rozwiązywał ochraniacze na górze. A jak zobaczył że go wyczaiłam to unik i zaciesz na głos.
jaki łobuz kochany
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:49   #561
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
ja złopałam kaszke chyba? do 5 rż i pamiętam - łyżeczka nie i koniec

mnie sie wydaje, że np tydzień nie zrobi różnicy...

powróciłas Jak wakacje?

nomen, my zawsze m jak miłość oglądamy rano, dwa odcinki
ja bym poobserwowała narazie , pójdziesz do lekarza to jeszcze coś złapie całkiem od innych chorych dzieci ;]

Ja pilam wszystko lyzeczka herbata lyzeczka ze szklanki, sok itp wszystko Mam nagranie z komuni brata na ktorym pije lyzeczka szampana dla dzieci ze 4 lata mialam.

Cytat:
Hope mój kolega mówi że Blanka nie takie rzeczy będzie w buzi trzymać Zboczeniec!

okropny! Ja nie chce nawet o tym myslec, ze ktos moja kluseczke tykac bedzie albo ona kogos

Cytat:
Hej kochane

Wyzalilam sie....

Osz kurna. Doczytalam, ze dzisiaj lepiej. Trzymam kciuki zeby przeszlo i dzisiaj obylo sie bez akcji. I to jest fakt jak juz siee dzieje to pech nie odpuszcza... W takich momentach zastanawiam sie co takiego zlego ostatnio zrobilam, ze karma nie odpuszcza ?

Co do nosidla ja mam to Womar eco i chwale. Deli jesli masz czas to poszukaj sobie okazji na allegro, tablicy. Ja mojego ergonomika kupilam za 90 zl ( cena nowego 220 okolo ). Uzywany ale w stanie idealnym! Widac, ze ktos moze z 2 razy zalozyl i odpuscil. Wyszukalam na tablicy i okazalo sie, ze mozna go kupic w komisie na moim starym osiedlu

Rozpiska zarciowa bo chyba ktoras pytala?( nie wiem ale wszystkie pisza to tez napisze )
Przykladowo:

6- mleczko
9- mleczko
12- sloiczek- jesli gotowy to polowa i dopycham mlekiem, jesli moja zupka to calosc
15- mleczko
18- 19 mleczko
czy pozniej je to zalezy o ktorej zasnie, kiedy kapiel itp
herbatek/soczkow nie licze, zwlaszcza w upaly dostaje po okolo 50 maks 100 ml miedzy karmieniami

Witam sie z rana Wczoraj bylismy na grillu u brata i bratowej. Siedzielismy z jego tesciami. Super ludzie! Mloda wynoszona, wytulona caly dzien na dworzu. Pieknie nam spala od okolo 21- 6 pozniej 6-9.

Chrzciny u nas pod znakiem zapytania... Mialy byc 11 a co? Chrzestna przylatuje 15 najwczesniej Bo co? Bo kur.wa drogie bilety. Tyle, ze o dacie mowilismy conajmniej 2 miechy wczesniej wiec miala sporo czasu zeby zabukowac w dobrej cenie. Jeszcze tesciowa mnie wkurzyla, bo szwagierka byla na skype i mowie, ze przyciela z chrzcinami, a ona na to, ze to nie od niej zalezy( a od kogo kur.wa??)! T. pozniej gadala z TZem i do niego, ZE MOJ KOMENTARZ BYL NIE NA MIEJSCU! Rozumiecie? Jak najbardziej na miejscu. Powinnam nawet powiedziec dobitniej-ze spier.dolila nam chrzciny bo nie ma ani zaswiadczenia i kolejna data idzie sie walic. Powiedziala to oczywiscie, nie mi tylko jemu, bo nie chce zebym sie obrazila. Za pozno. Teraz to sie rozmowimy.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:58   #562
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Mały rozrabiak

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Chrzciny u nas pod znakiem zapytania... Mialy byc 11 a co? Chrzestna przylatuje 15 najwczesniej Bo co? Bo kur.wa drogie bilety. Tyle, ze o dacie mowilismy conajmniej 2 miechy wczesniej wiec miala sporo czasu zeby zabukowac w dobrej cenie. Jeszcze tesciowa mnie wkurzyla, bo szwagierka byla na skype i mowie, ze przyciela z chrzcinami, a ona na to, ze to nie od niej zalezy( a od kogo kur.wa??)! T. pozniej gadala z TZem i do niego, ZE MOJ KOMENTARZ BYL NIE NA MIEJSCU! Rozumiecie? Jak najbardziej na miejscu. Powinnam nawet powiedziec dobitniej-ze spier.dolila nam chrzciny bo nie ma ani zaswiadczenia i kolejna data idzie sie walic. Powiedziala to oczywiscie, nie mi tylko jemu, bo nie chce zebym sie obrazila. Za pozno. Teraz to sie rozmowimy.
niepoważna laska

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:02   #563
YellowSheep
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41930063]je, wczoraj akurat (bo tylko wczorajszy dzień opisałam) nie chciała, dawałam obiadek hippa a ona nie przepada, skończyło się na 3 łyżeczkach może

hope, a wy na pepti jesteście czy na nutra?

No dawałam i daję, ale jak nie podejdzie to... nie i już

Brawo dla siłaczki

ojjj zdrówka
jakiś rota może? Agatka niespełna 7mcy miała jak nas złapało, na szczęście szybko dość odpuszczają takie dziadostwa.
A w trakcie choroby, jak flegma gdzieś zalegnie, to do dzisiaj wymiotuje - i bardzo dobrze, samooczyszczenie.

no popatrz, na zasadzie: stara, a głupia chybabym nie strzymała i tak powiedziala

Wg mie bardzo prawidłowo zjada [/QUOTE]

No to jak mamy Twą aprobatę to nie ma się czym martwić

Cytat:
Yellow, tekst babci o sloniu-nie moge!!! Coraz to lepiej babcia sobie poczyna

Hehe... No niestety teksty ma czasem takie, że cycki opadają. Ale ja musiałam trochę zluzować w sensie nie unosić się tak jak do tej pory, bo ja jak się zdenerwuję to przeginam z tekstami bo często nie wytrzymuję To jest taki typ człowieka, że jak się chce żyć w zgodzie, to trzeba jej przytakiwać dlatego jak same wiecie kłótnie i awantury są dość często a ile razy wychodzi ode mnie obrażona. Mówi się trudno, przywykłam najgorzej było na początku jak się Oli urodził. Ale żeby nie było że ciągle drzemy koty to mimo że mieszkamy dwie ulice od siebie to codziennie pół godziny przez telefon musi być

Cytat:
Haha, to nieźle zaczyna

Apropo przeklinania, to moja koleżanka kiedyś opowiadała że jej 4-letnia córka miała taki okres, że podbiegała do rodziców, zasłaniała ręką usta, mamrotała "kulwamać" i uciekała

Albo była na topie u niej jakaś bajka o księżniczce a potem chodziła za swoim tatą i rzucała tekstami w stylu: "ojcze, zrób mi herbaty, proszę"

jak nasze dzieciaczki zaczną mówić to dopiero będzie

Cytat:
trzymam kciuki żeby to nie było to będzie dobrze kochana
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:06   #564
ILLUSION
Wtajemniczenie

meduzza wszystkiego najlepszego z okazji urodzin kochana
Stary 2013-07-24, 11:06   #565
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej kobitki

Cytat:
Moja Gwiazda Zasnela wczoraj o 20.30,a obudziła się dopiero o 4.30 na jedzenie! Mega sukces! Ale nie będę jej tak chwalić,bo ją przechwalę Z drugiej strony szkoda że nie da się wyspać na zapas,bo to co piszecie o ząbkach,mnie przeraża...

.
dla Blaneczki, a ząbkowaniem na zapas się nie stresuj bo może przejść prawie bezobjawowo...
Cytat:
Hej kochane

Wyzalilam sie....

biedny maluszek mam nadzieję, że to pasmo pechasię skończy u Was
Cytat:
Evel, a ja mam do Ciebie jeszcze pytanko - jaki koszt przybliżony takiego torta na roczek np? bo TZ zachwycony Twoimi wypiekami
Hope, to wszystko zależy od smaku i tego jaki by miał być. W wiekszości cukierni już takie torty zrobią. Ja już nie piekę na zamówienia bo nie mam czasu przy dziewczynkach a i ceny poszły w górę. Cukiernie biorą hurtowo to mają taniej. Średni tort to około 100 zł.

Cytat:
Dzień dobry

mam nadzieję, że to nie to a jeśli nawet to bielactwo to napewno znajdzie się sposób, żeby temu zaradzić.
Cytat:

cwaniaczek
Mój łobuz mi dziś trącił rękę w której trzymałam słoik z kawą rozpuszczalną i część zawartości wysypała się na świeżo zmyte płytki
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:06   #566
sylwietta1988
Zakorzenienie

czes kochane moje, szlag mnie trafia, ze nie mam cxasu dla Was, ale Bartulo jest wyłacznie nareczny, wreszcie zarysowała sie na dziąsle kreseczka ale widzę, ze sie meczy biedak. Do tego doszła podwyższona temperatura i biegunka, zmieniam pampki co 5 min, a odparzenie jak cholera sie zrobiło, teraz zasnął, wiec tylko na sekunde jestem bo jeszcze sniadania nie jadłam. oooooo, obudził sie

chyba bede dopiero po chrzcinach....

całuje Was kochane
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:08   #567
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
czes kochane moje, szlag mnie trafia, ze nie mam cxasu dla Was, ale Bartulo jest wyłacznie nareczny, wreszcie zarysowała sie na dziąsle kreseczka ale widzę, ze sie meczy biedak. Do tego doszła podwyższona temperatura i biegunka, zmieniam pampki co 5 min, a odparzenie jak cholera sie zrobiło, teraz zasnął, wiec tylko na sekunde jestem bo jeszcze sniadania nie jadłam. oooooo, obudził sie

chyba bede dopiero po chrzcinach....

całuje Was kochane
jak nic na odparzenie nie pomaga to posyp mu zwykłą mąką ziemniaczaną/krupczatką, tylko na dobrze osuszoną skórę.
Ściskam mocno
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:08   #568
ILLUSION
Wtajemniczenie

Jeszcze tylko buziaki dla Mikołaja eff za pół roczku

i lecę na spacer. U mnie piździawki ciąg dalszy...
Stary 2013-07-24, 11:10   #569
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Ja pisałam i też pytała czy może tak stać. Marsi odp., że może tylko trzeba trzymać pod paszkami a nie za ręce, ale ja i tak się boje bo wydaję mi się , że może sobie nogi pokoślawić

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3750
dziękuję za radę

Cytat:
Nasz debiut na yt

przesłodziak
Cytat:
nawijka - hahahah, boski jest
ja mam filmik jak Borys nauczyl sie stope do buzi wkladac i to wygladalo tak ze wkladal stope po czym smial sie z tego na glos i tak kilkanascie razy pod rzad
to poka poka !
Cytat:
a jeszcze jedno miałam pisać: Filip zaczął się ciągnąć za włosy jest tu jeszcze taki przypadek?
Hania ! ciągnie się strasznie, jak ssa pierś aż jej się skóra naciąga

Cytat:
Hej kobitki

Wpadłam tylko żeby się przywitać. Nie nadrobię Was za cholerę..nawet nie próbuję.. za dużo piszecie
Chciałam tylko napisać, że u nas ok. Nailah ma jednego ząbka.. z jej wyczynów to samodzielne siedzenie i próby "raczkowania" a raczej bujania się..no i klęczenie
Z Sade mam pewien problem... i dopóki nie dostanę 100% diagnozy to na obecną chwilę jestem załamana..

Buziaczki
powodzenia z Sade

a jak wakacje? ciężko z takim małym dzieckiem? w sensie z ogarnieciem wszystkiego karmieniem przewijaniem itp I czy dobrze spała? hotele dają łóżeczka czy jak?

Cytat:
bokeh pozwól Hani, nie ograniczaj jej ja też z Dawidem na początku jak jajko aż w końcu stwierdziłam bez przesady. zacznie mi chodzić np w 9miesiącu, to co? Bd musiała go na siłę wiązać w miejscu? tak samo np. smoczek nam na spacerze wyleci, nie mam gdzie opłukac to w ryjek swój muszę bo dziecię lamentuje. Dbam o niego najlepiej jak potrafię, ale nie będę go w złotej klatce trzymać pozwalaj, jak widziałam na filmiku to ona bardzo ładnie i szybko się rozwija Dawid np. tyle nie gada

chyba tak zrobię a co do smoczka ostatnio RAZ wzięłam smoczka Hani do buzi. A teraz ma pleśniawki i lekarka powiedziała że możliwe że od tego:/
Tzn już jej ładnie schodzą
Cytat:
Hej kochane

Wyzalilam sie....

Pietraszko biedaczysko całuski od cioci

a co do niezdarności też tak mam wszystko mi się wylewa, przewraca, rozsypuje :/

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
No dokładnie... Ja się potem nie dziwię że się na mnie patrzą jak na wariatkę, skoro w ten sposób do własnych dzieci podchodzą. A normalni ludzie przecież, nie żadna patologia...

Wiesz, dziwne jest to, że ludzie którzy dbają o dzieci jak my że nie chcą do chodzika, nie chcą sadzać itp są przez innych traktowani jak dziwacy!! co w tym kurka złego że chce dobrze dla mojego dziecka? jakbym dawała schabowego, rosół uczyła w 6 miesiącu chodzić to bym była super....
Stary 2013-07-24, 11:15   #570
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej kochane!
dzis juz troche lepiej, ochlonelam jako tako...
dziekuje za wszystkie wpisy
niby czytalam ze zazwyczaj jest to defekt natury kosmetycznej i raczej nie wplywa na zdrowie no ale... oczywiscie musialam wglebic sie w temat i juz wynalazlam mlodemu jakies inne choroby, ba nawet cale zespoly chorb
chyba mi sie porzadny wpi.rdol nalezy
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Pstryczku, mój brat ma szewską klatkę i nic się mu nie dzieje, żyje z tym normalnie. Kubuś na pewno będzie zdrowy, myśl pozytywnie.
bardzo ma wklasla? robil jakies badania? kiedy mu zdiagnozowali?

Cytat:

Ola ma katar i pokasłuje Oczywiście to moja wina, bo kto to słyszał, żeby dziecko bez czapki leżało i bez skarpetek. Nagadała mi jakąś tępa położna, że po karczku sie sprawdza , a gówno sie zna, a ja sie starszych nie słucham, co to trójkę dzieci wychowali.
Mówiłam już, że mi wstyd, że mam taki ciemny lud za rodzinę?
.
zdrowka!

lady - ale musieliscie sie wystraszyc! ja to juz bym chyba na zawał padla! duuuzo zdrowka dla pietraszka! lepiej troche?

Cytat:
Nasz debiut na yt

jaki wstydzioch fajny!

Cytat:
u nas tez mlody sie ciagnie

Cytat:
Hej kobitki

Buziaczki

doczytalam o Szadce oby to nie bylo to o czym piszesz... zdrowka zyczymy!!!!

Cytat:

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości