Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 14:23   #1741
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Ja dziś byłam sie spotkać z położna i kurde dupa blada, mówi, ze mały jeszcze wysoko siedzi :/ więc na dniach to ja chyba nie urodzę:/
A tak mi włazi w żebra że sił już nie mam...dzis tez jakas jestem podnerwiona...
Pierwszy raz mi nogi spuchły od przechadzki do przychodni...skwar na maxa....

Dla poprawy humory zakupiłam sobie maliny,banany, śliwki, kukurydzę!!!
Zrobię sobei koktajl, kukurtdzę ugotuję i jak wsio zjem to chyba pęknę!!!

Ale w nosie to mam!
zjedz sobie, pewnie, spokojnie jeszcze masz trochę czasu

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Cześć
Wczoraj mnie nie było, bo miałam na głowie Panów od mebli. Ahh jak się nadenerwowałam... Podrapali mi wyrzynarką blat, wszystko zrobili na odwal się. Ale już mam nowy zlew i zmywarkę.

Przyszedł już do mnie kurierem przewijak, jak zrobię zdjęcie to się pochwalę

Nocy nie przesypiam, chciałabym już urodzić, bo wszystko mnie boli, turlam się jak piłeczka. Już mi przeszkadza brzuszek. Nie mam siły na nic.
super, ze zmywarka już jest
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
hej ja tak na chwilke Wkoncu umiescilam Wam zdjecia mojej Malizny w klubie plus moj brzuch coraz lepiej mi idzie ogarnianie wszystkiego wiec jest dobrze.Mala nawet zaczela jesc na rekach ale nieraz je tak lapczywie ze sie zakrztusi a ja mam najgorsze scenariusze w głowie eh... waszym dziecia tez sie to zdarza?
Dzis bylysmy pierwszy raz na spacerku.. spotkalam Margosie z Piotrusiem Stresowalam sie jak niewiem .. tym zeby nie zaczela plakać bo jak ja wyciagne cyca na lawce i ja dostawie jak ona nie zawsze ma "humor" tak jesc.. haha ale obeszlysmy a młoda spała błogo .. jest taka kochana...

Widzialam ze ROXI chyba juz urodzila!Gratuluje! )

Moze skrobne opis porodu dzis lub jutro narazie musze coś zjesc i ogarnac brwi :P i prasowanie
ciesze się, że coraz lepiej wam idzie i fajnie, ze pospacerowałyście razem z Margosią

le fajnie sobie pospałam, zmęczyłam się tym chodzeniem. Najpierw pralka mnie obudziła, to poszłam i wyłączyłam, jeszcze przysnęłam to sma, a na koniec facet w playa zadzwonił i po spaniu

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:24   #1742
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty, nic nowego nie wiem miałam KTG (znowu), tętno ok, parę skurc...: [/B]dzieć mi się tylko rozszalał po tej wizycie, hula albo ma czkawkiWyniku z posiewu na paciora nie było więc podejrzewam, że coś im tam wyrosło i trzymają to jeszcze w labie[B]

:
EEE może nic nie wyrosło, spoko luzik!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:25   #1743
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U mnie znów nie najlepiej Co jakiś czas łapię doła i płaczę Jak jednego dnia myślę, że już jest wszystko dobrze i mi przeszło to następnego znów jestem przygnębiona. Wczoraj moja mama już chciała mnie do lekarza z tym wysłać Mam jednak nadzieję, że obejdzie się bez tego i hormony w końcu przestaną mi szaleć i wszystko się ustabilizuje, a ja nabędę cudowną cechę jaką jest cierpliwość

Mam pytania do rozpakowanych już mamuś.
1) Używacie pieluch Dada 1? Jak się u Was sprawują? Nie przeciekają? Bo ja ciągle muszę małą przebierać bo na pleckach powyżej pieluszki ciągle ma mokro Dziś mi łóżko nawet zamoczyła I zastanawiam się czy nie wrócić znów do Pampersów

2) Mamusie, które mają już 1 miesiąc po porodzie za sobą powiedzcie czy krwawienie Wam już ustaje? Bo u mnie chyba już się kończy bo zrobiło się koloru żółtawego i jest go dość mało.

3) Kiedy umawiacie się do gina na wizytę po połogu?
miałam dady w szpitalu i nic nam nie przeciekało, teraz mamy pampersy 1 te białe opakowanie i albo Zuzia wiecej sika albo te pampersy są dziwne bo zawsze ma az pod samymi łopatkami ciezko i brudno.
Ja jestem dzisiaj 13 dz. po porodzie i musze powiedzieć, ze juz nie krwawie od wczoraj przynajmniej, tylko żółtawa wydzielina troche podbarwiona na rózowo ale to nie zawsze.

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
wszyscy mi mówią, że troche tak, ale i tak jest dosyc wysoko Tylko z tym opadaniem to Ci powiem, że mam koleżankę której obniżył się jak już miała regularne skurcze co 7 min.

Mdli mnie i czysci nadal - tylko mniej troche niz wczoraj.
mój brzuch trzymał sie wysoko aż do samego końca
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:26   #1744
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

le fajnie sobie pospałam, zmęczyłam się tym chodzeniem. Najpierw pralka mnie obudziła, to poszłam i wyłączyłam, jeszcze przysnęłam to sma, a na koniec facet w playa zadzwonił i po spaniu
uwielbiam taki przerywany sen wrrrr

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:27   #1745
rasha90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
na instrukcji montażu był tekst : "Nie wkładać dziecka do szuflady"
szczerze to nawet bym na to nie wpadła [COLOR="Silver"]
mnie rozwala napis na prawie wszystkich ciuszkach 'trzymać z daleka od ognia'... raczej nie mam w zwyczaju suszyć ubranek nad kuchenką czy świeczkami
Stary 2013-07-24, 14:30   #1746
iwona335
Zakorzenienie

Malinko współczuje humorku, przy dziecku jednak musmy panowac nadnerwami bo im sie to udziela niestety. Byłam bardzo zdenerwowawana przy kapieli Zuzi i darła sie w niebogłosy, na drugi dzień zaczełasie usmiechac w wanience wiem doświadczyłam ze to jednak tak działa

Moje dziecko miało właśnie pierwszy raz aż 2,5h aktywnosci- dorośleje i pierwszy raz nakarmiłam ja na siedzaco
Stary 2013-07-24, 14:42   #1747
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Mam wieści z frontu, jak to nasza Roxi ujęła:

Weroniczka urodziła się o 9.20, dostała 10pkt (+2 za urodę, jak to powiedział lekarz), waży 3020g i mierzy 53cm

Malutka na razie jest na noworodkach, więc pamiątkowych zdjęć póki co nie będzie, a Roxi powolutku dochodzi do siebie
.
Gratuluję!!! zdrówka życzę!

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
w załączniku już dawno obiecane
śliczny kącik

Wcześniej nadrobiłam,nawet udało się pocytować i wszystkio szlag trafil W każdym razie życzę wszystkiego dobrego rozpakowanym,w dwupaku i tym,które już są w pierwszej fazie rozpakowywania
Właśnie wróciłam z wizyty. Mały wciska się już w kanał główką w dół, jestem dokłądnie w 36tc3dniu.Położna pytała czy mam już wszystko gotowe dla dziecka,a ja jeszcze daleko w lesie Wszystkie wyniki dobre,tętno Małego też,moje ciśnienie również.Następna wizyta za 2 tygodnie
Pozdrawiam wszystkie Mamuśki

ps.widzieliście zdjęcia następcy tronu brytyjskiego? jakieś takie brzydkie to dziecko Nasze dzieciaczki wątkowe są prześliczne w porównaniu z księciuniem

przypomniało mi się jeszcze,że zadałam pytanie położnej,czy muszę prasować ciuszki dla Małego,powiedziała,że nie. I tego się będę trzymać nienawidzę prasowania!
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:42   #1748
rasha90
Raczkowanie

a tak poza tym, to
1) gratuluję nowych Maluszków

2) dziękuję za kciuki za kuzynkę, wypuścili ją do domu już

3) malowanie - ciąg dalszy jutro - moje nerwy nie zniosłyby kolejnego dnia z rzędu

4) miednica mi się rozchodzi, co by Mała miała miejsce i tak mi ciśnie na nerw przy prawej nodze że dostaję nerwa na tego nerwa i chodzić nie mogę praktycznie

5) zaczynam się przyzwyczajać do myśli, że już nigdy się nie wyśpię

6) tak, jestem śpiąca i marudna i błagam o wybaczenie moim hormonom

Dziś dostałam dwa zapytania 'a kiedy ty właściwie masz termin?' ale to od kumpli z którymi mam kontakt więc luz, krzyczeć na nich nie będę

Domi - kciuki wielki żeby Malutka już wyskoczyła swój śliczny pokoik oglądać
Stary 2013-07-24, 14:45   #1749
enlevee
Zakorzenienie

Pozdrawiamy z Tomkiem z ogródka. Tomek macha do Was z cienia, ja ze słońca

sammi za wizytę! Już masz bardzo blisko

malinka mam nadzieje, ze zły humorek szybko przejdzie i pojawi sie uśmiech
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:46   #1750
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
EEE może nic nie wyrosło, spoko luzik!
Nie no, nie wczuwam się, mnie tam wszystko jedno, czy będzie czy nie Bardziej mi chodzi o to, że nie mam jeszcze tego swistka w papierach w razie w

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
mnie rozwala napis na prawie wszystkich ciuszkach 'trzymać z daleka od ognia'... raczej nie mam w zwyczaju suszyć ubranek nad kuchenką czy świeczkami

Malinka podejrzewam, że niejedną z nas dopadną takie nastroje oby kolejne dni były tylko lepsze

Kopnijcie ciężarną, muszę tyle rzeczy ogarnąć, a mi się nie chce

Mamy super pogodę, prawda Mela ??? na poród w sam raz bez słońca, z chmurkami, wietrzykiem, a na termometrze za oknem 24 st ale odczuwalna chyba jest troszkę niższa
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:49   #1751
rasha90
Raczkowanie

dobra, czas się obudzić i trochę posprzątać...
miłych dzionków życzę
Stary 2013-07-24, 14:51   #1752
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Pozdrawiamy z Tomkiem z ogródka. Tomek macha do Was z cienia, ja ze słońca
sammi za wizytę! Już masz bardzo blisko
Ale Wam zazdroszczę tego ogródka. W ogóle to brzmi jakbyście byli na wakacjach jakichś, a nie w okresie połogu

No niby blisko mam ale ja tam mogę jeszcze ponosić tego brzucha jak to mój teść mawia "po porodzie sezon ochronny na leszcza się kończy" nigdy nie wiem czy się obrażać czy śmiać
Stary 2013-07-24, 14:52   #1753
enlevee
Zakorzenienie

Co do krwawienia ja jestem obecnie 12 dni po porodzie i mam tego cholerstwa mniej wiecej tyle co w środkowej fazie okresu, czyli ani B. Dużo, ani jakoś specjalnie mało. No mam tak średnio po prostu, ale raczej to jest takie brazowawo- żółte. Przepraszam, ze tak dosłownie, ale widziałam ze temat był poruszony przez Malinke bodajże

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-24, 14:54   #1754
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
ja widzę, że malaczarna Ty masz najwieksze spięcie na bejbe tutaj
musisz się wyluzować chyba i wtedy macica się otworzy, dwa parcia i Fifik będzie z Toba
a nie szalec i skakac bo on mysli, ze jestes zajeta i nie chce Ci przerywac, bo ma zabawe
Ale parcia nie mam

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Mdli mnie i czysci nadal - tylko mniej troche niz wczoraj.

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Drugi poranek jak zauważyłam na papierze coś jakby czop...
za czopa

Posprzątałam szafkę pod zlewem i wyszorowałam piekarnik
Ale na więcej nie mam siły :P Krzyż boli, więc kicam na piłce. Może wyskaczę znów kolejne skurczyki

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:54   #1755
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Wam zazdroszczę tego ogródka. W ogóle to brzmi jakbyście byli na wakacjach jakichś, a nie w okresie połogu

No niby blisko mam ale ja tam mogę jeszcze ponosić tego brzucha jak to mój teść mawia "po porodzie sezon ochronny na leszcza się kończy" nigdy nie wiem czy się obrażać czy śmiać
Hahahahaha ze niby ty jesteś tym leszczem, tak? slodziutko.

No tu jest 14arow, ale ja akurat leżeć przy samym domu bo tam dalej to takie zarośnięte wszystko

W ogóle to tak jest super jak nie trzeba chodzić do wc co 3 minuty ze o ja Cię!! Musiałam sie tym z Wami podzielić bo to odczuwam jako takie dobrodziejstwo teraz

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-24, 14:55   #1756
kiss12550
Zadomowienie

Idzia – dziękuje bardzo

Malaczarnakejt – kurde samo z siebie się to chyba nie wzielo, to może ktoś już próbował wsadzać dziecka do szuflady czy plastikowego pudła , różne patologie chodzą po świecie

malinka0525 – ja na razie mam tylko dady, liczę na to ze się przyjmą no a jak nie to wtedy chcąc nie chcąc przerzucę się na pampersy czy jakieś inne

Asiunia1230 – a tak z ciekawości kiedy zamówiłaś przewijak? Ja swój w poniedziałek wieczorem i po cichu liczyłam że może dzisiaj już go przywiozą ,ale jak na razie cisza

d0tkaaa - dla malutkiej że grzecznie zachowywała się na spacerku czekam na opisik

sammi – dzięki widocznie maluszkowi tak u ciebie w brzuszku dobrze że jeszcze nie chce mu się wychodzić co do rozstępów ja mam wrażenie że mam je wszędzie

rasha90-a widzisz i to jest błąd, szybciej by wyschły może

kubus puchatek- cieszę się że mój kącik tak się podoba super że wszystko z maluszkiem ok, ja się cieszę że większość potrzebnych rzeczy już mam ja ciuszki prasowałam, ale to bardziej z tej okazji że po prostu lubie prasować no i jakoś tak mi się wbiło że zabijam bakterie

enlevee – ja też chce już na słońce

tak ostro się wziełam za cytowanie że prawie rozgotowałam ziemniaki na szczęście obiadek już zrobiony i można odpoczywać, a i dzisiaj już na PEWNO pakuje torbę ( tak tak wiem że wczoraj pisałam to samo)
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:57   #1757
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Moje dziecko miało właśnie pierwszy raz aż 2,5h aktywnosci- dorośleje i pierwszy raz nakarmiłam ja na siedzaco

A ja tak sobie myślę, jak to będzie dziwnie...synek mojej koleżanki, który urodził się w styczniu już zacznie sam siadać niedługo, a nasz jak wylezie to tylko kupa, siku, jeść i ten sam rocznik ale w sumie nasze dzieci będą hop do przodu przy tych z grudnia np. no takie tam moje pierdzielenie o wszystkim i o niczym
Stary 2013-07-24, 14:58   #1758
Guuusiaa
Zadomowienie

Witamy się z Marcelim w 39 Tygodniu
U nas mały się chyba rozleniwił bo nawet skurczy przepowiadających już nie mam

Dodatkowo Tż wymyślił sobie remot kuchni i mamy jeden wielki syf...
Ciekawe czy ogarnie do porodu ?

idę ponadrabiać

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:58   #1759
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
dobra, czas się obudzić i trochę posprzątać...
miłych dzionków życzę
oj tam nie szalej
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:58   #1760
enlevee
Zakorzenienie

kejt położ sie i odpocznij ! Mam Ci przypomnieć moje wyganianie Tomka z brzucha? tylko większe bóle spowodowały moje akcje a uparciucj wyszedł i tak w najmniej odpowiednim momencie i wcale nie po wszystkich skakaniach. Chodzeniach, zmywaniach i innych. Nabierz sił na to co Cię czeka po porodzie, bo jeszcze zatesknisz za ta bloga cisza haha
Ale z drugiej strony wiem jak to jest mieć parcie na dziecko już, raz.. Przechodzilam to bardzo mocno i te ostatnie dni są najbardziej wkurzajace, wiem. Ale położ sie kochana. Naprawdę

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-24, 15:00   #1761
tweedledee
Zakorzenienie

idzia nie, nie, ja nie w tym temacie Aczkolwiek jak tylko odkryję jakieś ciekawe zabiegi na te cholery, to z chęcią się podzielę!

Dziewczyny, ja wpadam do Was z niespodzianką w klubie od Roxi
Stary 2013-07-24, 15:00   #1762
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

A ja tak sobie myślę, jak to będzie dziwnie...synek mojej koleżanki, który urodził się w styczniu już zacznie sam siadać niedługo, a nasz jak wylezie to tylko kupa, siku, jeść i ten sam rocznik ale w sumie nasze dzieci będą hop do przodu przy tych z grudnia np. no takie tam moje pierdzielenie o wszystkim i o niczym
to racja, miesiac róznicy w wieku dzieci to już ogromne róznice, jednak potem to sie wyrównuje
Stary 2013-07-24, 15:02   #1763
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
kejt położ sie i odpocznij ! Mam Ci przypomnieć moje wyganianie Tomka z brzucha? tylko większe bóle spowodowały moje akcje a uparciucj wyszedł i tak w najmniej odpowiednim momencie i wcale nie po wszystkich skakaniach. Chodzeniach, zmywaniach i innych. Nabierz sił na to co Cię czeka po porodzie, bo jeszcze zatesknisz za ta bloga cisza haha
Ale z drugiej strony wiem jak to jest mieć parcie na dziecko już, raz.. Przechodzilam to bardzo mocno i te ostatnie dni są najbardziej wkurzajace, wiem. Ale położ sie kochana. Naprawdę
Dobrze Szefowo! Jeszcze tylko 10 minut

Filipiśko

Stary 2013-07-24, 15:02   #1764
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
W ogóle to tak jest super jak nie trzeba chodzić do wc co 3 minuty ze o ja Cię!! Musiałam sie tym z Wami podzielić bo to odczuwam jako takie dobrodziejstwo teraz
Najlepsze jest to, ze sobie gratulujemy odejścia czopów, a potem cieszymy się, że normalnie sikamy

Kiss
to na dowód prosimy na wieczór foto spakowanej torby

Kejt no to dajesz z piłką
Stary 2013-07-24, 15:02   #1765
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:

Sammi, ty wiesz, że też o tym wczoraj pomyślałam?
że to takie dziwne, że dzieciaczki z początku roku, które już są takie duże i kumate będą w jednej klasie z moim Pimpikiem, który się jeszcze ostro inkubuje
Stary 2013-07-24, 15:04   #1766
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

Witamy się z Marcelim w 39 Tygodniu
U nas mały się chyba rozleniwił bo nawet skurczy przepowiadających już nie mam

Dodatkowo Tż wymyślił sobie remot kuchni i mamy jeden wielki syf...
Ciekawe czy ogarnie do porodu ?
za tydzień
A z tym remontem - odważnie
Stary 2013-07-24, 15:06   #1767
shestiger
Rozeznanie

hejo, Roxi gratuluje
Ja dziś już padam na pyszczek... kończę pakowanie torby do szpitala i tu mam pytanie do Rozpakowanych.
Pakować gaziki, sól fizjologiczną, gruszkę, oliwkę?
Bo na kartce od szpitala jedynie do dziecka pisze o maści na pupę i na brodawki więc się waham czy brać coś więcej czy nie?
Przydały się wam te podkłady na łóżko?
Laseczki po cc, co jeszcze niezbędnego spakować co się przyda?
Pomęczę was pytaniami :P
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:07   #1768
sammi24
Zadomowienie

Tweed ale nasze wakacyjne dzieci będą tak doładowane słońcem, że przegonią wszystkie inne z pozostałych miesięcy
Stary 2013-07-24, 15:08   #1769
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
hejo, Roxi gratuluje
Ja dziś już padam na pyszczek... kończę pakowanie torby do szpitala i tu mam pytanie do Rozpakowanych.
Pakować gaziki, sól fizjologiczną, gruszkę, oliwkę?
Bo na kartce od szpitala jedynie do dziecka pisze o maści na pupę i na brodawki więc się waham czy brać coś więcej czy nie?
Przydały się wam te podkłady na łóżko?
Laseczki po cc, co jeszcze niezbędnego spakować co się przyda?
Pomęczę was pytaniami :P
Nie pakuj.
Piszesz jakbyś nie rodziła nigdy :P haha
I w końcu w Rydygiera rodzisz?

Filipiśko

Stary 2013-07-24, 15:08   #1770
enlevee
Zakorzenienie

kejt

sammi haha dokładnie i ze kape widzimy w końcu

Sa sa sa robię sie na czarnulke :cokolwiek: a mojemu synowi chyba tak blogo na świeżym wiejskim powietrzu ze sie nie drze o jedzenie mimo ze 3h minęły to aż do niego nie podobne

Tomuś
3470g, 54cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości