|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2762 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
obie ciotki mają córki w podobnym wieku 12 i 14lat jedna przed druga a bo moja Sylwia to się lepiej uczy a moja Wiktoria to ładniej na zdjeciach wychodzi najwięcej śmiechu to mam jak dzwoni do mnie jedna i gadane wiesz ta Wiktoria to takie nieusłuchane dziecko a za 5minut dzwoni druga i tekst wiesz to Sylwia to takie niegrzeczne dziecko śmiechu mam co nie miara Cytat:
A co do brzuszka jeszcze będziesz go miała dość tak Ci w kość da więc ciesz sie tymi chwilami wolności A brzuszek widać już niektóre kobiety później mają brzuszek moja mama do 6mc chodziła w swoich ciuchach dopiero 6/7 zaczęła guzik przy spodniach odpinać a znowu moja koleżanka tydzień więcej ma niż ja czyli 19tc a wygląda jakby już do porodu miała iść
|
||
|
|
|
#2763 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja to wcale nie zamierzam takiej kupować. Czasem zdarza się przecież długo chodzić,to nawet 2 latek może zdrzemnąć się w wózku. Cytat:
Brak słów,ale chyba każda z nas zna takie osoby. Moje dzieci siedziały dopiero gdy same zaczęły siadać,Wiki tak do końca nie pamiętam,a Eryk jak miał 8 miesięcy. Teraz ma 15 miesięcy i o nocnikowaniu jeszcze nie myślę,bo nie jest na to gotowy,w żaden sposób nie sygnalizuje,więc po co mam go sadzać? A najlepsze było jak znajoma zapytała gdy Eryk miał pół roczku: "a macie już chodzik dla niego?" Ja na to,że nie i nie zamierzam kupować,bo to nie zdrowe. To ona zbulwersowana,że przecież dziecko musi ćwiczyć mięśnie nóg ![]() Cytat:
|
|
#2764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(od tej wlasnie madrej kolezanki)
|
|
|
|
|
#2765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widać go mój wygląda bardzo podobnie
|
|
#2766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam 17t1d i już musiałam połowę garderoby wymienić/ schować/ zamienić z siostrą ![]() Dziś znalazłam spodnie jeansowe ciążowe, w SH za...... 6 zł!
|
|
#2767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jak narazie jestem na minusie w ciazy stad pewnie widac mi szybciej. Gdybym wazyla normalnie jak pzred ciażą to pewnie jeszcze nic nie było by widać. |
|
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
krolowa_nilu na pewno jeszcze wyskoczy nie znasz ani dnia ani godziny
masz jeszcze swoje ubrania. Ja już nie... i brzuszek widać jest spory ale w spodnie nawet nie próbuję wejść. Bo się boję:PDziś wpadło mi do głowy kolejne imię dla dziewczynki Lena! Alicja, Amelia lub Lena chłopec Borys lub Leon
|
#2769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.I mam takie:Natalia Sophie/Zofia Maja Paula/Pola Dalia/Delia Gabriel Iwo Nataniel Oliwer/Oliwier |
|
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2771 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) od Apolonii, a ta wersja zdecydowanie odpada.Mój TŻ szaleje za to za Klarą. Ładne i oryginalne, ale nie pasuje mi do małej dziewczynki. Na razie wspólnie zgadzamy się co do Felicji (Felka), Franciszki (Frania), Antoniny (Tosia). A chłopca jakoś nie bierzemy pod uwagę Gdzieś się kręci Antoni i to wszystko ![]() PS. Magnusia, ciekawe jak długo... Z moim obecnym apetytem z sucharka prędko zamienię się w pączusia |
|
|
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2773 |
|
Zadomowienie
|
u nas Gabriel/Staś Anielka/Alicja
)
|
#2774 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Już miałam kilka dni spokoju od mdłości, a dziś rano...bleee.Chciałam sobie zakupić dziś jakiś specyfik do smarowania brzucha...mam ten balsam Rossmanowski, ale średnio mi się widzi. Rozglądałam się za Mustelą ale jaka cena prawie 100 zł ![]() Wcinam właśnie pomidorówkę...mniam. I już nie mogę się doczekać wtorku...usg genetyczne...trzęsę portkami.
|
|
#2775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
Jest strasznie gorąco u mnie,aż się nie chce wychodzić z domu
![]() W poniedziałek chyba wyjezdzamy na tydzień nad morze,mam nadzieje że nie będzie tak gorąco i moje samopoczucie pozwoli mi na relax ![]() Objadłam się mizerii i napiłam brzoskwiniowej maślanki....ja to mam zachcianki
|
#2777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Felicji - tak ma moja kicia na imię ale go imię jest tak fajnie dźwięczne U mnie nadal tylko Klaudia choć małżon ostatnio bąkał coś o Róży- też ładne ale Klaudia ładniejsze a do tego świetnie brzmi z nazwiskiem---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
|
|
|
#2778 |
|
Zadomowienie
|
Krolowa faktycznie coś tam się pojawia, ale tylko się cieszyć, że 5 mc a taka szczuplutka jesteś. Ja zaczęłam 14tc i jeszcze wchodzę w swoje rzeczy, ale boje się, że już niedługo, bo wyglądam jak Kefii. Boje się co dalej, bo jestem mała i drobna, więc jak mi bebeszek spory urośnie to się będę toczyć jak matrioszka.
Zdjęcia niestety nie zrobię, bo od pół roku po remoncie nie mogę się doprosić od Tż o zamontowanie lustra w którym widać więcej niż moją twarz
|
|
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wcinałam aż mi się uszy trzęsły....myślałam o nich cały dzień.
ŻONA MAMA LENKI Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-07-24 o 16:39 |
|
|
|
|
#2780 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo na ten moment nie widzę potrzeby by takowy nabyć.Cytat:
Cytat:
nie miała problemu z zarejestrowaniem tych imion.W rankingu najdziwniejszych imion dla mnie znajduje się Żyraf urząd wyraził zgodę i są w Polsce dzieci z takim imieniem...---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
Bo już nie mogłam tak funkcjonować---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Co do imion to my nie wybraliśmy jeszcze żadnego. Póki co wymieniliśmy te które na 100% odpadają
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2782 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, powiedzcie, czy wszystkie robicie przezierność karkową? A jeśli tak, to w którym tygodniu? Mój lekarz twierdzi, że powinnam to zrobić w 12 tyg i 5 dniu (nie wiem dlaczego ten jeden termin uznał za dogodny :P ). Jestem zapisana na USG na NFZ do ośrodka w którym jeszcze nie byłam, ale to będzie już 13 tydz i 5 dzień (wg OM, nie faktycznego zapłodnienia). W internecie jest napisane, by wyrobić się przed 14 tygodniem... Więc w zasadzie się wyrobię. Ale już zaczęłam myśleć, czy nie zapisać się właśnie na 12 tydzień, wcześniej, prywatnie, bo może potem na ostatni dzwonek to będzie za późno, a poza tym przecież idąc na NFZ nie wiem czy lekarz będzie chciał zrobić mi USG z przeziernością, czy ma dobry sprzęt...
I wreszcie, po co robi się przezierność? Czy chodzi tylko o to by wiedzieć jakie są szanse na zespół Downa? Przecież taka wiedza w zasadzie nic mi nie daje, skoro i zamierzam urodzić dziecko bez względu na to czy jest chore czy nie. Czy to badanie daje jakąkolwiek realną wiedzę na temat innych chorób, jest pomocne np przy ewentualnym leczeniu dziecka jeszcze w łonie matki? Mój ginekolog taki mrukliwy że mało co tłumaczy, a w internecie znalazłam sprzeczne informacje na ten temat więc będę wdzięczna za pomoc ![]() PS. my też skupiamy się na tych imionach które można odrzucić. I nabijamy się z tych dziwnych wymyślając coraz bardziej nieprawdopodobne imiona dla dziecka em ma, jeśli nie Nataniel to może Natan? Chociaż w zasadzie to też podobne do Natanka
18.05.2013 - Żona - zapnij pasy Kochanie, przed nami wyboista droga Edytowane przez vacuity Czas edycji: 2013-07-24 o 16:55 |
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Dla dziewczynki mam już imię od tamtej ciąży - Milena. Zadne inne nie wchodzi w rachubę, a już zwłaszcza Julka, czy Zosia, Antosia (zdrobnienia fajne, ale jakoś nie widzę swojej nastoletniej czy dwudziestoparoletniej córki jako Antoninę).
Dla chłopca - czarna dziura. Nic mi się nie podoba. Jak się okazało, że czekamy na chłopca to po wielu burzach mózgu wybraliśmy Kamil, drugiego typu nie mamy. Mi się podoba jeszcze Kacper, ale TŻ nie chce, bo jego kuzynka ma Kacpra (nie wiem, w czym problem, mi to w ogóle nie przeszkadza).
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-07-24 o 16:59 |
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2785 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2786 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2787 |
|
Rozeznanie
|
Agatka, przybij pionę
ja również mam genetyczne we wtorek, a Ty o której masz godzinie? W którym tygodniu będziesz? ja 12t2d
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#2788 |
|
Rozeznanie
|
Hosenka bardzo ładne imię mam taką klientkę i dobre skojarzenia z nią. Zauważyliście, że mimo woli jak pada jakieś imię to kojarzymy osoby z naszego życia o takim imieniu? Ja jak myślałam nad imieniem dla naszego dziecia i różne osoby mówiły swoje typy to właśnie takie miałam skojarzenia.
Ostatnio znajomi dali synkowi na imię Julian ja patrzę na zdjęcie na fb a on taki suchy i długi jak ten król Julian z kreskówki .
|
|
|
|
#2789 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie się trochę zestresowałam i mam nadzieję, że mnie uspokoicie.
Weszłam sobie zerknąć na swoją PAPA online i niestety wyliczanie prawdopodobieństw zostało wydane w formie papierowej do mojej ginki, więc się tym nie uspokoję i zobaczę to dopiero jutro. Natomiast mam wynik beta HCG i normy na niego: ja mam 113 ng/ml natomiast norma jest 20-28 (jeśli dobrze rozumiem jednostki, ale raczej tak) PAPA mam 2,81 (mediana jest 2,88), więc to drugie ok, ale pierwszy wynik sprawił, że serce stanęło. Może mam zamiast mózgu, żelka i kiepsko przetwarzam, ale chyba coś jest nie tak? jak było u Was? Magnusia?Perfuzja? |
|
|
|
#2790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przesrane na całe życie ma dzieciak---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
ja robiłam genetyczne w 12 tyg w właściwie na początku 12 tyg... nie wiem co to za różnica, wiem tylko że trzeba zrobić do 13tc6d (o ile dobrze pamiętam- wiecie żelek )Przezierność to jeden z parametrów mierzony na genetycznym
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.

obie ciotki mają córki w podobnym wieku 12 i 14lat jedna przed druga a bo moja Sylwia to się lepiej uczy a moja Wiktoria to ładniej na zdjeciach wychodzi najwięcej śmiechu to mam jak dzwoni do mnie jedna i gadane wiesz ta Wiktoria to takie nieusłuchane dziecko a za 5minut dzwoni druga i tekst wiesz to Sylwia to takie niegrzeczne dziecko śmiechu mam co nie miara 
Wczoraj spotkałam koleżankę. Dawno się nie widziałyśmy, chwalę się, że będę mamą, mówię, że 5 miesiąc,a ona... nie uwierzyła mi
więc ciesz sie tymi chwilami wolności
niektóre kobiety później mają brzuszek moja mama do 6mc chodziła w swoich ciuchach dopiero 6/7 zaczęła guzik przy spodniach odpinać a znowu moja koleżanka tydzień więcej ma niż ja czyli 19tc a wygląda jakby już do porodu miała iść 

.I mam takie:
16.06.2012
) od Apolonii, a ta wersja zdecydowanie odpada.

przesrane na całe życie ma dzieciak
ja robiłam genetyczne w 12 tyg w właściwie na początku 12 tyg... nie wiem co to za różnica, wiem tylko że trzeba zrobić do 13tc6d (o ile dobrze pamiętam- wiecie żelek