Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 11:33   #1411
KarolinaPW
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

Wanillka- matko, chyba bym zawału dostała Biedny N.
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:38   #1412
phdwao
Zakorzenienie

Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

Helo! Kurcze mamy temperature:/ rano zjas obudzil sie cieply, myslalam ze po nocy rzgrzany bo cieplo jest, jumor mial ok tylko byl bardzo grzeczny i cos mi nie gralo, wzielam go na spacer na godzine po nim wrocilam i wydawalo mi sie ze czolo ma juz gorace, zmierzylam temp i ma 38,5 :/ dalam mu 2,5ml nurofenu odjechal mi na rekach teraz spi, troche spadla tperaturka, umowilam nas na 19 do pediatry, innych objaow brak. Mielismy is na bilans roczkowy a idziemy z goraczka, ale coz:/
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:42   #1413
bebe1987
Rozeznanie

Cześć,
U nas ok. Gosia ma drzemkę, mąż w pracy a ja w końcu mam czas na wizaż.
Melduję, że dziś zaczęłam 38 tc, czyli Jasiek jest donoszony!

Sol, współczuję sytuacji... Szkoda, że tak to się wszystko potoczyło, ale może tak będzie lepiej . Jesteś silną dziewczyną, dasz radę - dla Fabisia!

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Hej! Melduję, że żyjemy i powoli oboje wychodzimy z choroby (2 tygodnie trwało), M. ma antybiotyk do piątku ja do soboty. W nocy jeszcze nie oddycha dobrze, dziś mieliśmy 2 godziny ryków i noszenia
Współczuję choróbska . Dobrze, że już dochodzicie do siebie.

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Witajcie Podczytuje Was jak moge ale brak czasu na pisanie. Teraz mala spi wiec mam chwilke. U nas mala szaleje, mamy juz 7 zebow bo ostatnio wyszly nam gorne dwojki ale cos wisi w powietrzu bo mala pcha paluchy i sie slini az milo.
za ząbki!

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
hej
My nadal w górach, pogoda piękna. TZ z małą na spacerze a ja sobie odpoczywam, poleżałam w jacuzzi, mam czas dla siebie O ile wypad nad morze był udany tak ten jest po prostu cudowny
Podczytuję Was ale czytanie na raty sprawia, że nie pamiętam co czytałam
Fajnie macie .
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Dziewczyny jakiego stresu się dzisiaj najadłam. Moja kochana córunia dzisiaj zaliczyła upadek . Nie pierwszy i nie ostatni ale ten był straszny. Szalała po pokoju, wygłupiała się i w pewnym momencie potknęła się o zabawkę, nie zdążyła zareagować - wyciągnąć rączek i wyrżnęła twarzą o panele. Był ogromny płacz i sporo krwi. No, masakra.
Współczuję upadku...

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Mała znów ma gorączkę, spała dzisiaj więcej niż zwykle, no i już padła, zwykle buszuje do 22.
Jutro się chyba wybiorę do lekarza, ale z tego co pisałyście wcześniej to podejrzewam że może mieć tą trzydniówkę.

A małej kupiłam:
http://www.smyk.com/cool-club-komple...a-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/cool-club-bluza-...a-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/cool-club-sweter...a-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/cool-club-spodni...a-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/cool-club-skarpe...a-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/cool-club-body-d...a-dla-dzieci-p

tylko w rozm 86 oczywiście, jedynie te spodnie są trochę duże, reszta dobra. Te bodziaki ostatnie które były w 86, muszę małej jeszcze jakieś dokupić.
Doczytałam, że mała ma zapalenie gardła... Zdrówka życzę . Zakupy bardzo fajne .

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Muszę sie pochwalić: mój synek prawie dzisiaj nie płakał podczas zasypiania w lozeczku ogólnie to od dwóch dni ma tylko jedna drzemke wyciągu dnia, ciekawe czy to zmiana ma stałe

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Jesteśmy też po pierwszych wakacjach!!!! Od 6 czerwca przez tydzien bylismy nad polskim morzem!!!! Bło cudownie, pogoda piekna, nasze dziecko- totalny ANIOŁEK!!!! my opaleni, wypoczeci i mega szczesliwi stwierdzilismy ze chcemy Nadusię!!_ siostrzyczke dla Tymusia ale jak narazie nadal mam @, choć szczerze ani nie staramy sie w jedna, ani w drugą stronę specjalnie....

Tyle z dobrodziejstw

Jak sie odezwałąm te kilka dni temu okazało sie ze Tymus goraczkuje i marudzi caały czas, zadzwonilam po lekarza-przyjechał i stwierdził że albo ząbki, albo zapalenie jamy ustnej albo ospa.....Dzieci mojej siostry chorowały a mieszkamy obok wiec bylam pewna ze to to...ale...antybiotyk pomógł na zapalenie. Goraczka minęła a wczoraj dzwoni moja mama, że Tymus ma kilka krostek brzydkich..... Takim sposobem mamy OSPE!!!!! Najgorsze w tym wsyztskim ze zapowiadają upały....a ja nie chorowałam.....także to ze jest@ bardzo mnie cieszy, jeśli sie nie zaraze od Tyśka to ide sie zaszczepic, powinnam zrobic to juz dawno!!!!
Super, że wypoczynek udany! za owocne starania o siostrzyczkę dla Tymianka. No i zdrówka życzę .

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Hej ja tez dzis wyspałam, moje dziecko pierwszy raz od 7 miesięcy przespało ciągiem 6 h a poza tym to jestem wkur... zostawiłam dziecko dziadkom na godzine oddali mi go całego zakrwawionego, znalazł żyletkę (pewnie ta co ja kilkanaście razy już chowałam!) i pociął sobie paluszki, a myślałam że zostawiam go z odpowiedzialnymi ludźmi
O Matko!!! I weź teraz zostaw dziecko pod czyjąś opieką...
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:44   #1414
blueberry88
Zakorzenienie

Hej!
U nas tradycyjnie upał Teściowa zabiera mała o 14.30, a mnie czeka gotowanie, potem step i dentysta.

Cytat:
Mój też często zasypia na kanapie. A ile razy leży, przysypia, a jak go budze to mi wmawia, że ogląda tv i wcale nie śpi
Ja zawsze pytam, co przed chwilą było w programie

Wanillka, jestem wstrząśnięta! Gdzie oni wtedy byli?!? Dobrze, że nic więcej mu się nie stało, a i tak bardzo mi go szkoda. Normalnie

Phdwao, mam nadzieję, że to chwilowe Zdrówka życzę.

Ja też słyszałam, że Martynka lubi zjeść (co nie jest prawda) od pediatry... Ostatnio zapytano mnie, czy chodzi, jak odpowiedziałam, że nie, to usłyszałam, że "ktoś tam" chodził w tym wieku, ale był szczuplejszy. Komedia.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:45   #1415
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Helo! Kurcze mamy temperature:/ rano zjas obudzil sie cieply, myslalam ze po nocy rzgrzany bo cieplo jest, jumor mial ok tylko byl bardzo grzeczny i cos mi nie gralo, wzielam go na spacer na godzine po nim wrocilam i wydawalo mi sie ze czolo ma juz gorace, zmierzylam temp i ma 38,5 :/ dalam mu 2,5ml nurofenu odjechal mi na rekach teraz spi, troche spadla tperaturka, umowilam nas na 19 do pediatry, innych objaow brak. Mielismy is na bilans roczkowy a idziemy z goraczka, ale coz:/
Ojej... Kolejny chorowitek... Zdrówka życzę .
Stary 2013-07-24, 11:46   #1416
phdwao
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny tez mam nadzieje ze to chwilowe bo w sobote roczkowa biba ale ciesze sie ze nas przyjmie prywatna pediatra bo jej mega ufam
Stary 2013-07-24, 11:50   #1417
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Hej!
U nas tradycyjnie upał Teściowa zabiera mała o 14.30, a mnie czeka gotowanie, potem step i dentysta.

Ja zawsze pytam, co przed chwilą było w programie

Wanillka, jestem wstrząśnięta! Gdzie oni wtedy byli?!? Dobrze, że nic więcej mu się nie stało, a i tak bardzo mi go szkoda. Normalnie

Phdwao, mam nadzieję, że to chwilowe Zdrówka życzę.

Ja też słyszałam, że Martynka lubi zjeść (co nie jest prawda) od pediatry... Ostatnio zapytano mnie, czy chodzi, jak odpowiedziałam, że nie, to usłyszałam, że "ktoś tam" chodził w tym wieku, ale był szczuplejszy. Komedia.
to wszyscy w sumie dookoła płaczą niemalże nad Emilem że tak mało je a tak dużo jeszcze mleka ciuma. Czuję presję, teściowa wciąż ględzi do niego "no jedz ładnie, musisz jeść" i wczoraj u niej dawalam Emilowi pierś z kurczaka i ziemniaki, ona cała uradowana a teść tekst żebym tak dzieciaka nie napychała (wyszło na to że Emila przejadam dlatego tak dobrze wygląda) to mu powiedziałam że on to najlepiej wie co i jak

po dziurki w nosie mam złote rady odnośnie jedzenie - i wszystkiego innego

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 12:12   #1418
Soleilka
Zakorzenienie

Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

Hej! Nadrobie Was później aktualnie się ubieram. A wstałam z bólem gardła, bo u brata i w kuchni na noc były otwarte okna...

Fabi ma na 14 fryzjera zastanawiam się jak go obciąć (ma bardzo długie włosy na karku i robią mu się potówki...)

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 12:49   #1419
nadalka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

Bebe, no to możesz rodzić
Stary 2013-07-24, 12:57   #1420
wanilllka82
Wtajemniczenie

dzięki

Cytat:
Gdzie oni wtedy byli?!? Dobrze, że nic więcej mu się nie stało, a i tak bardzo mi go szkoda. Normalnie
no jak to gdzie, z nim! próbowali mu zakleić rany plastrem ale ciągle sobie ściągał (ja jakoś dałam radę) ma dość głęboko przecięty kciuk:/ to się zagoi i nie będzie śladu, najgorsze jest to że straciłam do nich zaufanie, to z nimi miał zostać jak pójdę do pracy
Cytat:
Mój też często zasypia na kanapie. A ile razy leży, przysypia, a jak go budze to mi wmawia, że ogląda tv i wcale nie śpi
mam w domu podobny model

mój nie je dużo (nawet za mało) a tez słyszę że jest duży jak na swój wiek, zawsze mówię że jest normalny i nawet ten małojadek ma okrągły brzuszek jak siedzi - taka uroda małych dzieci

drzemkę Maluch od dawna ma jedną, około 13/14 śpi 2 h, wczoraj spał tylko godzinę, zjadł całą parówkę na kolację, poprawił 2 cyckami i chyba stąd ta prawie przespana nocka, może powinnam go budzić

a ulubione zwierzątko to zdecydowanie piesek! szkoda że nie mamy własnego

Phdwao Zdrówka dla Jasia

eninka
współczuje jeśli to na serio ospa, pokazuj Małego!

Ewka i co lepiej śpi odkąd sam zasypia? u nas to nic nie pomogło

Malwina fajne zakupy wykorzystałaś zniżkę z smsa tez mam ale nie mam co kupić, zdrówka dla małej

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2013-07-24 o 13:40
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 12:58   #1421
nadalka
Zakorzenienie

Od jutra w kauflandzie sleep&play za 19,99

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 13:01   #1422
phdwao
Zakorzenienie

Wanilka wspolczuje ja xhyba nym rozszarpala dziadkow po takiej akcj, no ja piericze, biedny nikos, to boli przeciez
Stary 2013-07-24, 14:12   #1423
eninka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć,

Sol, współczuję sytuacji... Szkoda, że tak to się wszystko potoczyło, ale może tak będzie lepiej . Jesteś silną dziewczyną, dasz radę - dla Fabisia!

Współczuję choróbska . Dobrze, że już dochodzicie do siebie.

za ząbki!

Fajnie macie .

Współczuję upadku...

Doczytałam, że mała ma zapalenie gardła... Zdrówka życzę . Zakupy bardzo fajne .

Super, że wypoczynek udany! za owocne starania o siostrzyczkę dla Tymianka. No i zdrówka życzę .

O Matko!!! I weź teraz zostaw dziecko pod czyjąś opieką...

bebe!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie wiedziałam ze Ty w ciazy jestes!!! Jeju ale super!!!!! jaka bedzie roznica miedzy maluszkami! Jak cudownie trafiłaś ze teraz synek!!!!! Gratuluje Ci serdecznie!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

dodam foto w domu bo tu mam za duze pliki...
Stary 2013-07-24, 14:20   #1424
ewka5891
Zakorzenienie

Wanillko jest trochę lepiej. Młody śpi w lozeczku do 1-2 w nocy, potem muszę go do nas wziąć. Raz pospal mi nawet do 5.30 w lozeczku

Bebe masz juz ustalony termin cesarski, czy czekają aż sie akcja sama rozkreci?

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2013-07-24 o 14:21
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:24   #1425
hanjah
Zakorzenienie

Spacerek zaliczony, ale duchota straszna Wolę jak jest całkiem ciepło albo chłodno, a nie takie nie wiadomo co

Marysia też śpi w łóżeczku do 1-2 a potem ląduje u nas...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:51   #1426
Soleilka
Zakorzenienie

Jesteśmy po fryzjerze

Bloguję
Stary 2013-07-24, 15:02   #1427
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Jesteśmy po fryzjerze
wszyscy żywi??
Stary 2013-07-24, 15:03   #1428
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteśmy po fryzjerze
Fryzjerka dała rade obciąć młodego? Ja swojego nie widzę siedzącego w bezruchu

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 15:24   #1429
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Hej ja tez dzis wyspałam, moje dziecko pierwszy raz od 7 miesięcy przespało ciągiem 6 h a poza tym to jestem wkur... zostawiłam dziecko dziadkom na godzine oddali mi go całego zakrwawionego, znalazł żyletkę (pewnie ta co ja kilkanaście razy już chowałam!) i pociął sobie paluszki, a myślałam że zostawiam go z odpowiedzialnymi ludźmi
jestem w szoku
Jak można zostawić żyletkę w dostępnym miejscu gdzie jest dziecko?masakra.
U nas przy dziadku mała "zjechała" z wózka i wypadła z huśtawki, na szczęście nic się nie stało, tylko strach był, przy każdym wypadku też byłam obecna i nie winię dziadka bo to prawie wypadki losowe, no ale żyletka to raczej głupota

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
oby to nie tak jak u nas zapalenie gardła, zdrówka

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć,
to co jeszcze tutaj robisz?marsz na porodówkę
U nas taki tłok na porodówkach, że znajoma leżała na okulistyce zamiast na noworodkach.
Cytat:

hehe u nas podobnie co pisałam parę dni temu.
Cytat:

Malwina fajne zakupy wykorzystałaś zniżkę z smsa tez mam ale nie mam co kupić, zdrówka dla małej
Heh właśnie nie, bo nic nie dostałam, to była normalna zniżka 50%, tyle że właśnie te rzeczy nie były przecenione do tego dnia co je kupiłam bo od dawna na nie się czaiłam(tyle że np chciałam bluzę zieloną a nie kremową, ale brałam już co było), tylko przecenili w jeden dzień a na drugi już były jako niedostępne.

Cytat:
Wanillko jest trochę lepiej. Młody śpi w lozeczku do 1-2 w nocy, potem muszę go do nas wziąć. Raz pospal mi nawet do 5.30 w lozeczku
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Spacerek zaliczony, ale duchota straszna Wolę jak jest całkiem ciepło albo chłodno, a nie takie nie wiadomo co

Marysia też śpi w łóżeczku do 1-2 a potem ląduje u nas...
Czyli wasze maluchy śpią podobnie jak u nas, koło 1-2 w nocy też idzie dziecko do nas bo przynajmniej śpimy do rano, jako że mamy łóżko 1,40 to było już ciasno i kupiliśmy małej tapczanik dostawiony do naszego łóżka, więc teraz śpi z nami ale samawieczorem obowiązkowo do łóżeczka.
Uczenie zasypiania nic nie dało, bo budziła się i potrafiła ryczeć 2 godz dopuki nie spasowałam i jej nie wziełam do nas, widocznie tam musi być.

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Jesteśmy po fryzjerze
pokaż Fabiego w nowej fryzurze
Ja mojej grzywkę obciełam wczoraj bo na oczach już miała, reszty nie obcinam, myślę, że na roczek uda mi się juz zrobić 2 kucyki zamiast jednego
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 15:42   #1430
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Bebe, no to możesz rodzić
Jeszcze nie, bo mój gin jest na urlopie. Wraca w najbliższy poniedziałek .
Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
bebe!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie wiedziałam ze Ty w ciazy jestes!!! Jeju ale super!!!!! jaka bedzie roznica miedzy maluszkami! Jak cudownie trafiłaś ze teraz synek!!!!! Gratuluje Ci serdecznie!!!!!!!!!!!!!!
Dziękuję . Będę miała cc, bo synuś nie ułożył się główką w dół a poza tym waży już pewnie 4 kg . Prawdopodobnie termin cc będę miała na 8 sierpnia, czyli będzie dokładnie rok różnicy między dzieciaczkami .
Cytat:
Bebe masz juz ustalony termin cesarski, czy czekają aż sie akcja sama rozkreci?
W najbliższy wtorek mam wizytę u gina i wtedy ustalimy termin cc. Na poprzedniej wizycie wspominał, że będzie to w okolicach 7-8 sierpnia - czyli już za 2 tygodnie
Cytat:
Jesteśmy po fryzjerze
I jak? Fabi dał się unieruchomić?

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
to co jeszcze tutaj robisz?marsz na porodówkę
U nas taki tłok na porodówkach, że znajoma leżała na okulistyce zamiast na noworodkach.
Jeszcze minimum tydzień muszę wytrzymać, bo mój gin jest na urlopie, a to on będzie przeprowadzał cc.
Na najbliższy poniedziałek umówiłam się z położną na zwiedzanie oddziału.
Stary 2013-07-24, 15:58   #1431
Soleilka
Zakorzenienie

Dziewczyny Fabi się wiercił, ale fryzjerka dała radę
A fryzura zwykła i krótka. Cięta nożyczkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1374677885662.jpg (85,6 KB, 58 załadowań)

Bloguję
Stary 2013-07-24, 16:09   #1432
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Od jutra w kauflandzie sleep&play za 19,99
łooo jaka cena.
mąż narzeka na te pieluchy że przez nie nie czuje czy mały narobił kupala

Cytat:
przystojniaczek z moim też wnet się trzeba będzie wybrać już mu do oczu wchodzą i nie wiem czy trze oczka bo śpiący czy go smyrają włosy.

Stary 2013-07-24, 17:40   #1433
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Hej bylam w przychodni zwazyc mala. 11.16 kg. W 3 miesiace przybrala prawie 2 kg nie za duzo czasami???

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 18:31   #1434
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
wow, ładnie
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Hej bylam w przychodni zwazyc mala. 11.16 kg. W 3 miesiace przybrala prawie 2 kg nie za duzo czasami???
nie wiem. Moja w ten czas przybrała by 750g
Stary 2013-07-24, 19:20   #1435
Mandragorrka
Zakorzenienie

Witam wieczornie

Dzisiaj cały dzień poza domem. Najpierw u teściów, potem malż miał jakieś służbowe spotkanie - w tym czasie byłam z mała na placu zabaw (mała oczywiście wyzebrala kawałek bułki), potem zakupy. Ledwo co wróciliśmy malż pojechał na kosza, wieć teraz siedzę z corcia a jak wróci to jeszcze ogarniemy mieszkanie

Bebe gratuluję donoszenia. Ech jeszcze chwilka i będziesz miała Jasia koło siebie

Eninka tak to jest jak się człowiek nie udziela na forum jeszcze Selay jest w ciąży, również oczekuje synka. Poza tym kilka dziewczyn ma zamiar rozpocząć starania za kilka miesięcy. W tym również my

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 19:25   #1436
nadalka
Zakorzenienie

Nie sory, poprawka. Mała ważyła 24 kwietnia 8930, teraz jakieś 9300.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

W ogóle Iga zaczęła jakieś dziwne kombinacje wymawiać, już nie baba mama tata tylko jakieś "klokło noko koło" coś w tym stylu
Stary 2013-07-24, 19:28   #1437
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Nie sory, poprawka. Mała ważyła 24 kwietnia 8930, teraz jakieś 9300.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

W ogóle Iga zaczęła jakieś dziwne kombinacje wymawiać, już nie baba mama tata tylko jakieś "klokło noko koło" coś w tym stylu
A ślicznota wygląda mi na cięższą Posadziłam dziś Emila na łazienkowej i wyszło 11kg a jak stanął przy miarce na ścianie to tak mniej więcej 80cm ma.

Stary 2013-07-24, 19:39   #1438
aga 398
Raczkowanie

Bebe to życze Ci w takim razie żebyś jak najszybciej urodziła i bezboelśnie jak tylko sie da i miała to za sobą i cieszyła sie dwójką maluszków

Sol to super, że udało Ci sie ściąc synka Ja mam tyle szcześcia że mam córke i chce żeby miała dłuższe włosy, jedynie grzywke.. ale ona nawet czesac sie nie da, bo kreci sie patrzy co robie itp A tak wracając do tematu... przykro mi, ale podziwiam Cie za decyzje.. mało kto jest na tyle odważny, żeby taką podjąc, mają dziecko..

To może i ja wam pokaże moją córcie?? bo chyba jej nie widziałyście, chociaż może z jedno zdjecie po porodzie wstawiałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 07062013892.jpg (162,1 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10072013989.jpg (86,2 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 180720131009.jpg (160,6 KB, 44 załadowań)

24.08.2012r. Termin porodu
28.08.2012r. Lenka Nasz Najwiekszy Skarb

aga 398 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 19:43   #1439
Linka25
Zakorzenienie

Hej. Zaliczyliśmy Czerwony Klasztor na Słowacji, potem byliśmy jeszcze w paru miejscach "na mieście", zrobiłam z 25 km a TZ jeszcze rano był na Sokolnicy, to już w ogóle, ponad 30 km zrobił.

Cytat:
za spanie
współczuję tego incydentu z zyletką kiedyś moja siostra pocięła się zyletką przypadkowo, miała 3 lata, teraz się śmieje z tego, że miała próbę samobójczą jako trzylatka ale wtedy to śmieszne nie było

Cytat:
może to chwilowe?

Cytat:
No komedia.
To ciekawe czemu moja M. nie chodzi? Szczupła jest przecież
Tak w ogole to wiecie ze Michael Jordan zaczął chodzić jak miał ponad 1,5 roku? TZ mnie ostatnio uświadomił (słyszał w jakimś dokumencie o tym) po tym jak powiedziałam, ze M. taka nieusportowiona

Cytat:
U nas podobnie

Cytat:
Jesteśmy po fryzjerze
ślicznie!

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
moja w 3 miesiące przybrała 750 g. Patrz na wage ogólną, a ta jest w porzo przecież

Cytat:
moja też tak gada

Bebe gratuluję rozpoczętego 38 tc.

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2013-07-24 o 19:47
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 19:50   #1440
phdwao
Zakorzenienie

Helo! Jestesmy po lekarzu, maly ma czerwone gardlo, pojechalismy z n na badania krwi zeby nakierowaly czy to wiruzowka czy bakteria, jednak one nie sa jednoznaczne, wiec zekamy do jutra, zobaczymy jak minie nic ma nurofenie, jesli bedzie nadal goraczkowal to bedzie trzeba dac antybiotyk, biedulek;( teraz padl, wazy 9800- pediatra nic nie czepiala sie wagi ani tego ze nie potroil jeszcze urodzeniowej, ma na stojaco78 cm. A no i ma wodniaka na jaderku niestety nie chlonal sie wiec bedzie trzeba operacyjnie usuwac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości