Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 14:21   #2041
kmagg81
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Hejka!

Strzelające kupy chyba też. I zielone chyba też mogą być oznaką alergii.

W ogóle te obrazki nie za piękne są.

Są kciuki!

Moj się jakiś bardziej marudny zrobił...

A macie takie plany?

Nam też nikt nie pomaga, a właściwie mi, bo siedzę całymi dniami sama, bo Mąż do późna pracuje.
Teraz jestem u rodziców 300 km od domu, ale i tak przeważnie ja się Wojtkiem zajmuję. Tylko tyle, że mam z kim pogadać w ciągu dnia.
chyba niestety tak

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 14:22   #2042
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
u mnie jest tak, że chłop spędza - przy najlepszych chęciach i mega zaangażowaniu - z synem rano 15 minut (żebym się wyprysznicowała) i wieczorem godzinę i 15 minut.
ale ja siedzę z Wami (mój duuużo na cycu wisi)

nasz przeważnie też. w szpitalu ostatnio się z niego brechtaliśmy, bo wszędzie obrazki, rysunki, małpi gaj a on skupiony na zasadach pożarowych

Mój nie chce wisieć, 10 min i koniec, więc mu jedną ręką macham śpiewającym słoniem, drugą piszę. Na wsi więcej śpi, to dłużej tu siedzę.
Mój chłop wychodzi, jak śpimy, wraca na pół godz. zabawy/spaceru i kąpiel. Nikt nie mówił, że będzie lekko.

Tasia, jeśli chodzi o basen to mam nr do jakiejś firmy, która organizuje zajęcia dla niemowląt. Nikt mi nie kazał się nigdzie rejestrować.
No i super, że wywalczyłaś 6 tyg.

21.04.2013.

Edytowane przez corka_rosy
Czas edycji: 2013-07-24 o 14:25
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 14:43   #2043
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

OC my długo staraliśmy się o Roszpunkę bo 5 lat. Po drodze mamy niestety 3 # i to bardzo umocniło nasz związek. Wiem, że mogę na Męża liczyć w każdej sytuacji. Jak zaszłam w ciążę to On jak nikt koił moje nerwy--no lekarz też trochę--ale miałam w Nim wielkie wsparcie. Po urodzeniu zmieniło się na jeszcze lepiej są chwile że mam ochotę Go huknąćbo stał się specjalistą od noworodków i niemowląt, od laktacji itp ale dużo rozmawiamy i prostujemy się nawzajem Dziecko przewraca świat o 180 stopni ale to nie musi oznaczać mega kryzysu. Trzymamy sie też naszej złotej zasady:nie kładziemy się spać pokłóceni i jakoś nam się kręci
No to niezłe mieliście przejścia !

Wiem że nie musi oznaczać mega kryzysu, bo u nas mega kryzysu też nie ma ale dla mnie wiele się zmieniło.. wiadomo związek musi się rozwijać...i za nic w świecie nie zamieniłabym życia bez dziedzica....Ale..jednak już prędko nie urządzimy sobie porannego seksu / moje dziecko nie sypia w dzień / nie wyjdziemy spontanicznie do kina/ koncert nie mówiąc o zaplanowany za 5 dziesiąta wypadzie na weekend np w Rzymie... hm nam głównie brakuje wspólnego czasu - bo dużo jest czasu osobno, obowiązków w domu, jedno pilnuje młodego a drugie robi coś w domu... no i wszystko kosztem czasu dla nas - a my akurat zawsze dużo rzeczy robiliśmy razem bo nam tak pasowało i co z tego że każde z nas osobno dalej może pójść do kina... jak my byśmy chcieli razem pójść i po pogadać sobie o filmie itp itd..W każdym bądź razie dla mnie to chyba gorsza zmiana - bo ja zawsze żyłam dużo poza domem, mało w domu... a teraz jednak trzeba się dostosować. No ale bez szaleństw na razie taki etap...miałam tego świadomość jak się decydowała, po prostu dla nas wiele się zmieniło - ale fajnie też było żyć sobie we 2 ) I miało to swój urok braku kieratu A teraz jak ten konik...w koło i w koło

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
A wiesz, że u mnie tak samo, ja jestem specjalistką rodzinną od ciast a ostatnio głupi sernik na zimno mi się jakoś zważył, zgrudkował, potem galaretka mi się wlała do środka i na dnie osiadła najgorsze ciasto jakie w życiu zrobiłam brrr
Cytat:
Dołączam do zacnego grona. Od przedwczoraj zużyłam chyba 15 serków Bieluchów tylko ja takie deserki próbuję wyczarować i cały czas coś nie tak
O sernikowa klątwa... mi właśnie do jednego wpłynęła galaretka..eee a w drugim się już spieszyłam i za szybko wlałam żelatynę.... także 3 kg jogurtu greckiego, dwie laski wanilii i dużoooo malin się poszło... A robiłam to już tysiąc razy wcześniej Ale 3 raczej wyszło...chyba...

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
OC powiedz mi czy dla doroslego czlowieka mm ma jakies wartosci? Bo chyba ma duzo bialka to moze bym wypila to co mam na zbyciu, ale skoro dzieci tak po nim rosna to czy I ja nie urosne?
Haha no zależy do czego porównać.. ale to niedobre jest no i mleko w proszku to jednak syf w dużej mierze Oddaj może do jakiegoś domu samotnej matki albo cuś ?

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
dziewczyny, do jakiego kosza wyrzucacie zużyte pampki, chodzi mi o segregację śmieci. Bo ja na razie wszystkie mam w jednym worku i składuję w garażu, bo nie wiem do którego pojemnika się wrzuca
No do zwykłego ! Pampersów nie da się odzyskać w żaden sposób i każdy będzie się rozkładał z 500 lat - powinni ich zakazać, albo wprowadzić obowiązkowo biodegradowalne

Cytat:
Nam też nikt nie pomaga, a właściwie mi, bo siedzę całymi dniami sama, bo Mąż do późna pracuje.
Teraz jestem u rodziców 300 km od domu, ale i tak przeważnie ja się Wojtkiem zajmuję. Tylko tyle, że mam z kim pogadać w ciągu dnia.
Nam też nikt Mamę mam blisko, ale ona dalej jest aktywna zawodowo... ostatnio mnie nawet wkurza...bo najchętniej to przyjdzie i się z młody pobawi nawet codziennie na kwadransik - pół godziny - a ja bym wolała żeby wzięła go np raz w tyg na 3 godziny....muszę z nią pogadać bo takie zabawianie to mam w dupalu :P

Aaa i mój też w księdze dźwięków najbardziej zainteresowany txtem Czytelnik

raaaaany przed chwilą mój syn miał największy atak histerii ever....darcie się przez 1,5 h .... chyba go przestymulowałam z rana ile ja się namęczyłam żeby mu wsadzić cyca i żeby zasnął....dobrze że mam duże i długie to wreszcie wynalazłam pozycje w jakiej mogłam mu go wepchać i nie darł się jeszcze bardziej...dossał się na 20 minut i padł !
Stary 2013-07-24, 14:49   #2044
Tasia34
Wtajemniczenie

My po spacerze (i burzliwym poranku telefonicznym ), więc mam chwilkę na popisanie

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam...
Michałek dziś kończy 3 miesiące

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
magiczne 3 miesiące za Wami teraz według mądrych książek powinno być lepiej, jeżeli nie było dobrze u nas niestety się to nie sprawdziło
To ja też czekam, myśmy wczoraj skończyli I Krzyś dziś jakiś taki spokojniejszy od razu

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

no nuda na forum pokasujemy wam facebooki
ale upał
Gdzie te upały? W Wawie okropnie, jakby zaraz miało lać i od rana brak słońca...

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Anielka
Cześć Gaduło mała!

Cytat:
wiesz co, wydaje mi się, że to jeszcze pzostałość z "ich" czasów. U nas np. było tak, że jak byliśmy mali, to ojciec się nami nie zajmował. tzn. kąpanie, przewijanie itd to tylko mama i teraz jak się Nikoś urodził to mój ojciec też był w szoku, że tż tak się nim zajmuje, bo on by nie umiał
To różnie bywa, mnie podobno jako pierwszy kąpał mój Tata Potem zawsze pomagał, i na spacery chodził

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
1. bardzo kolorowe, mała patrzy zafacsynowana- oczywiście ukochane to Patsie Radio i Lokomotywa i co dzień się produkuje tak to to,tak to to...

2. mi lekarka powiedziała, ze nie musze specjalnie uważać i się schizować- w końcu 9 miesięcy w wodach płodowych dziecko było i nikt mu uszu tam nie zatykał

3. spróbuj zakleić pępek plastrem....ja tam w to nie wierzylam, ale każda wyprawa z Oliwią to była maskara, bo za każdym razem jechaliśmy/ wracaliśmy zarzyganym autem- po plasterkach spokój ( a nie pomagało nic)

4.Pani- dostałaś znizkę za reklamę książeczki? Powinni Ci dać- bo juz większość z nas ją ma dzięki Tobie
1. Muszę do Empiku się wybrać i też jakichś książeczek nakupować

2. No właśnie

3. Ciekawe, na jakiej zasadzie to działa..?

4. Zgadzam się Ja wczoraj zamówiłam
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 14:57   #2045
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

A z tymi uszami, to chyba jakieś przesądy stare.... my moczymy od początku, bo nikt mi nie powiedział że nie należy nalewać wody do uszu / ee bo niby czemu?/ ale ostatnio jak kąpaliśmy u... zgadnijcie kogo? Tak - teściowej To mi zaczęła mówić coś, że dziecku nie wolno nalać wody do ucha...,eeee chłop kąpiący dziecko w danym momencie zlał to jednak całkowicie
Stary 2013-07-24, 15:10   #2046
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Odpisuje hurtowo i nie na wszystko jeszcze

Po jogurcie troche bolal brzuszek..

Z rezygnacja z karmienia czekam jeszcze tydzien do wizyty u pediatry bo nie bardzo wiem jak to sensownie zakonczyc. Walczylam ile moglam, ciagle przystawiam, przed kazda butla daje oba cyce ale pokarmu mi od tego przystawiania nie przybywa. Chyba czuje sie troche oszukana bo zbyt latwo uwierzylam ze jak chce karmic to bede. Nie mowie ze ma byc lekko ale byle by bylo.

Ktos mi mowil ze schemat rozszerzania diety przy mieszanym jest taki jak przy samym mm. Tylko na samym kp pozniej sie wprowadza.

Odnosnie kuponow z hippa na mm popatrzcie na ceny bo glowy nie dam ale w tesco widzialam mm z hippa 2 i kolejne tansze niz to 15% z kuponu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2013-07-24 o 15:20
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 15:18   #2047
maria28
Kniaginia

Róża też w "Księdze dźwięków" bardziej tekst śledzi. Pewnie dlatego, że kontrastowy.

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
raaaaany przed chwilą mój syn miał największy atak histerii ever....darcie się przez 1,5 h .... chyba go przestymulowałam z rana ile ja się namęczyłam żeby mu wsadzić cyca i żeby zasnął....dobrze że mam duże i długie
A czym tak stymulowałaś?

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Gdzie te upały? W Wawie okropnie, jakby zaraz miało lać i od rana brak słońca...
Ponoć od piątku.
Tak ponuro, że ja się dziś z domu nie ruszam.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 15:20   #2048
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Róża też w "Księdze dźwięków" bardziej tekst śledzi. Pewnie dlatego, że kontrastowy.
Jakub też
obrazki akurat mogły być lepsze.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 15:20   #2049
BYou
MBZ♥

Też specjalnie nie uważamy na uszy-tym bardziej, że Roszpunka kręci się niemiłosiernie

OC fakt, że spontaniczności brak bo wypad do kina-mieszkamy od Rodziców jakieś 230 km jest uzgadniany z nimi czy przyjadą do nas i zajmą się Wnuczkąale życia sobie bez Niej nie wyobrażamy więc film z dvd i micha popcornu plus kanapa w salonie muszą wystarczyć
Czym stymulowałaś Dziedzica?

Córko, jak jesteśmy u nas to kiedy Roszpunka pójdzie spać mi w głowie kołacze melodyjka z maty, wierszyki, piosenki które Jej śpiewam itp. Przez cały dzień jestesmy sam i dopiero wieczorem albo poxnym popoludniem mogę odetchnąć przy Mężu. Teraz u rodziców mi lżej bo i na spacer pójdę z koleżankami, to zajdę na spacer w stare kąty

Pani, Strażak Wam rośnie?

Despa, też czytamy ptasie radioi resztę

kmagg współczuję jesli będziecie musieli się przeprowadzić do teściowej:/

Nyaa u nas podobnie, jak ja sęurodziłam to mieszkaliśmy z mojego taty mamą i ona rządziła w domuwięc tato było odseparowany od przewijania, kąpania itp-dziw, że na spacery pozwalała Mu wychodzić potem przy Sis mieszkaliśmy sami i już było lepiejMama Go włączała do obowiązków
wrzucam do zwykłego

Tasia, u nas taki ukrop, że szok-zapraszam na Dolny Śląsk

Idę nas szykować do tego lekarza

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 15:44   #2050
Tasia34
Wtajemniczenie

Dzięki za wspieranie w sprawie tych 4/6 tyg urlopu

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Mojego TŻ kuzynka urodziła dzisiaj córeczkę
kolejne dzieciątko na tym świecie

Cytat:
Oliwko, Anielcia cudna
Roszpunka ma taką samą opaskę-coccodrillo rządzi
Księżniczka

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
u nas na rozpisce pisało co by pieluchy do papieru dawać
Oj chyba nie... I tak wtedy musisz zeskrobać kupala, bo do makulatury się nie nadaje

Cytat:
nasz przeważnie też. w szpitalu ostatnio się z niego brechtaliśmy, bo wszędzie obrazki, rysunki, małpi gaj a on skupiony na zasadach pożarowych
Czad

Cytat:

Mój nie chce wisieć, 10 min i koniec, więc mu jedną ręką macham śpiewającym słoniem, drugą piszę. Na wsi więcej śpi, to dłużej tu siedzę.
Mój chłop wychodzi, jak śpimy, wraca na pół godz. zabawy/spaceru i kąpiel. Nikt nie mówił, że będzie lekko.

Tasia, jeśli chodzi o basen to mam nr do jakiejś firmy, która organizuje zajęcia dla niemowląt. Nikt mi nie kazał się nigdzie rejestrować.
Mój od dawna już nie wisi, 10 minut to jest ABSOLUTNE MAKSIMUM; przeważnie 5-8 Ale tak ciągnie, że widać różnicę wielkości cycka przed/po I to dużą różnicę

A o jakim basenie mówisz? Gdzie zajęcia i co to za firma? Będziesz chodzić? Ja bym z kimś chciała...
No i

Kurde, nie mam na dziś obiadu dla siebie... Dla TŻ został indyk w szpinaku z wczoraj, a ja nie mam pomysłów już Co można zjeść nie jedząc mięs innych niż drób (którym już ), bez nabiału, wzdymających itp
Nie mam weny
Za to zeżarłam pozostałe pół chałki z wczoraj

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Tasia, u nas taki ukrop, że szok-zapraszam na Dolny Śląsk

Idę nas szykować do tego lekarza
Eeeee nie, dzięki, nie cierpię upałów Już wolę moją dzisiejszą pogodę Nie było tak źle, troszkę wiało, ale ok

Tiaaa, w okolicy weekendu ponad 30 stopni ma być

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Aaaaa i jeszcze: ostatnio "awansowałam" z raczkowania na rozeznanie na wizażu
Ania
Stary 2013-07-24, 17:25   #2051
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:

Wiem że nie musi oznaczać mega kryzysu, bo u nas mega kryzysu też nie ma ale dla mnie wiele się zmieniło.. wiadomo związek musi się rozwijać...i za nic w świecie nie zamieniłabym życia bez dziedzica....Ale..jednak już prędko nie urządzimy sobie porannego seksu / moje dziecko nie sypia w dzień / nie wyjdziemy spontanicznie do kina/ koncert nie mówiąc o zaplanowany za 5 dziesiąta wypadzie na weekend np w Rzymie... hm nam głównie brakuje wspólnego czasu - bo dużo jest czasu osobno, obowiązków w domu, jedno pilnuje młodego a drugie robi coś w domu... no i wszystko kosztem czasu dla nas - a my akurat zawsze dużo rzeczy robiliśmy razem bo nam tak pasowało i co z tego że każde z nas osobno dalej może pójść do kina... jak my byśmy chcieli razem pójść i po pogadać sobie o filmie itp itd..W każdym bądź razie dla mnie to chyba gorsza zmiana - bo ja zawsze żyłam dużo poza domem, mało w domu... a teraz jednak trzeba się dostosować. No ale bez szaleństw na razie taki etap...miałam tego świadomość jak się decydowała, po prostu dla nas wiele się zmieniło - ale fajnie też było żyć sobie we 2 ) I miało to swój urok braku kieratu A teraz jak ten konik...w koło i w koło

O sernikowa klątwa... mi właśnie do jednego wpłynęła galaretka..eee a w drugim się już spieszyłam i za szybko wlałam żelatynę.... także 3 kg jogurtu greckiego, dwie laski wanilii i dużoooo malin się poszło... A robiłam to już tysiąc razy wcześniej Ale 3 raczej wyszło...chyba...

Haha no zależy do czego porównać.. ale to niedobre jest no i mleko w proszku to jednak syf w dużej mierze Oddaj może do jakiegoś domu samotnej matki albo cuś ?

No do zwykłego ! Pampersów nie da się odzyskać w żaden sposób i każdy będzie się rozkładał z 500 lat - powinni ich zakazać, albo wprowadzić obowiązkowo biodegradowalne

Nam też nikt Mamę mam blisko, ale ona dalej jest aktywna zawodowo... ostatnio mnie nawet wkurza...bo najchętniej to przyjdzie i się z młody pobawi nawet codziennie na kwadransik - pół godziny - a ja bym wolała żeby wzięła go np raz w tyg na 3 godziny....muszę z nią pogadać bo takie zabawianie to mam w dupalu :P

Aaa i mój też w księdze dźwięków najbardziej zainteresowany txtem Czytelnik

raaaaany przed chwilą mój syn miał największy atak histerii ever....darcie się przez 1,5 h .... chyba go przestymulowałam z rana ile ja się namęczyłam żeby mu wsadzić cyca i żeby zasnął....dobrze że mam duże i długie to wreszcie wynalazłam pozycje w jakiej mogłam mu go wepchać i nie darł się jeszcze bardziej...dossał się na 20 minut i padł !
OC to prawda zycie sie bezpowrotnie zmieniło
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 17:38   #2052
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Wrocek

Cytat:

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 17:46   #2053
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Witam się i idę nadrabiać o ile mi się uda w sumie tak dużo nie ma tylko jakieś 10 stron zanim nadrobię dojdzie z 5 nowych

My byłyśmy u moich rodziców, mała jakiś katarek dostała ale ogólnie nie jest źle
A najchętniej poszła bym spać bo dzisiejsza noc to tragedia tym bardziej żę wczoraj dostałam takiej migreny jak w życiu nie miałam dopiero nad ranem przeszło. Na dodatek moje dziecko od 4:30 przez godzinę urządzało sobie pogaduchy po tym jak o 4:20 odłożyłam ją do kołyski zaczęła bardzo głośno rozmawiać z misiami z karuzeli i innymi stworami

Anielka
jaka słodka

Cytat:
Jeeeee wywalczyłam
Dziś już zupełnie inna rozmowa z kadrami

Cytat:
Mojego TŻ kuzynka urodziła dzisiaj córeczkę
D

Cytat:
dziewczyny, do jakiego kosza wyrzucacie zużyte pampki, chodzi mi o segregację śmieci. Bo ja na razie wszystkie mam w jednym worku i składuję w garażu, bo nie wiem do którego pojemnika się wrzuca
ja do tego od pozostałych

Cytat:
Ja mam dwa pod blokiem: surowcowe i odpady inne. ych "innych" (razem z obierkami itp.)
przeciez pieluchy chyba sie nie rozkładają wiec czemu z obierkami?

Cytat:
Oliwko, Anielcia cudna
Roszpunka ma taką samą opaskę-coccodrillo rządzi
nastepna królewna
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 18:01   #2054
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:

Fakt nikt nie mowil, ze bedzie lekko. Ja i tak sie ciesze tym czasem z corcia. W koncu niedlugo sie konczy.

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie;41934885

raaaaany przed chwilą mój syn miał największy atak histerii ever....darcie się przez 1,5 h .... chyba go przestymulowałam z rana :rolleyes: ile ja się namęczyłam żeby mu wsadzić cyca i żeby zasnął....[B
dobrze że mam duże i długie[/B] to wreszcie wynalazłam pozycje w jakiej mogłam mu go wepchać i nie darł się jeszcze bardziej...dossał się na 20 minut i padł !
he he dobre!!

My tez mielismy dzis atak histerii. Ugotowalam malej papke i pierwszy raz podalam. Nie wiem czy zjadla chociaz lyzeczke za to tak sie darla, ze chyba cala okolica slyszala. Ostatecznie skonczylo sie na mleku.
Ale od dzis bedziemy codziennie intensywnie probowac.

Wlasnie czy zrobilam cos nie tak? Ugotowalam 2 male ziemniaki i srednia cukinie. Dodalam lyzke oleju z oliwek. Wszystko zmiksowalam i dawaj. Tylko to dawaj tak srednio nam wyszlo...
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 18:20   #2055
bmma
Zadomowienie

Cytat:
śmieci, tam gdzie to czego nie da się posegregować

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Dziewczyny do czego mogę użyć pudru dla niemowląt, dostałam w wyprawce z Nivea i nie wiem jak go zużyć.
pupy??

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
u nas na rozpisce pisało co by pieluchy do papieru dawać
u nas, że nie. Może jeszcze nasze podpaski.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 18:26   #2056
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

!
a no zycie sie zmieniło, u nas juz było tak fajnie Julka samodzielna a tu od nowa hehe

a jaki masz przepis na ten serniczek? poproszę przepis

wrzucam wam Karolka mojego
https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater
Stary 2013-07-24, 18:35   #2057
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Wiecie sprawdzałam ten bank mleka kobiecego, ale jest w Toruniu i Wawie tylko...szkoda, bo chetnie oddałabym nawet za darmo dla wczesniaczków Może by mnie potem w teleexpresie pokazali jako matke mutant, bo nagle dzieci z wagą urodzeniowa ok 1kg przybieraja po 1,5kg miesięcznie jak Kacper;D
a nie mozesz sie przejsc np do szpitala i zapytac czy by nie chcieli .... odciagalabys np z rana a pozniej na spacer do szpitala - mleko bys oddala, an pewno by sie ucieszyli

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
dziewczyny,
wiecie jak się wystraszyłam..
mała mi się obudziła i zaczęła się trząść, drgać nie wiem jak to nazwać..
to działo się tak szybko.. spanikowałam, zaczęłam ryczeć; po chwili przeszło..
modlę się, żeby to było jednorazowe
ooooooooooooo jejku .... ja tez bym chyba umarla ... jakby Emilian cos takiego zrobil, yhmm i wez sie tu teraz glow co To Bylo
no ale wazne ze minelo i oby bylo jednorazowe

Cytat:

Krzyś lubi m.in. paluszka gilgotka i jak mama śpiewa i tańczy "piosenkę telegrafisty" (która oglądała 13 posterunek, ta kojarzy )
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
3 synów matka miała dwóch słynęło z mądrości, a trzeci co był gupi poszedł do łączności ti tata ti ti tata
hahahaha

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
To czekam grzecznie
Na paszport się czeka ok 2 tyg. , składaliśmy 12 lipca i już jest do odebrania, ale mi się nie chce podjechać po niego. Składa się w tym samym miejscu, tylko jest osobny numerek dla tych z dziećmi i idzie szybko. Ważny jest przez rok (dla dzieci do 5 roku życia).

Edytuję, bo nie wiem czy jednak ten paszport nie jest wazny 5 lat... wyczytalam teraz... jak odbiorę, to dam znać!
ja znaczy sie Emilian dostal paszport tymaczowy - i konsul mowil ze 1wszy paszport zawsze jest wazny ROK pozniejsze wedle nowej ustawy sa do 5 lat i dop od dziecka co ma 13Lat daje sie na 10

Cytat:
Kasia- pytałam Cię kiedyś Ty dajesz Milusiowi Sinlac?

tak kukurydziany od 4m. - tylko tak byl w mnie w Norge

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
widzialam foty malego ksiecia. Florek ładniejszy

moj Emilian tez jest Ladniejszy

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Chcialam sie pochwalic ze wczoraj jadlam salatke z papryka, ogorkiem, pomidorem, szynka I sosem smietanowym a malemu nic nie jest mimo ze wszystko oprocz szynki jadlam pierwszy raz
za brak ''oznak''

i nadrabiam dalej
67 czeka na przeczytanie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 18:36   #2058
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

przeciez pieluchy chyba sie nie rozkładają wiec czemu z obierkami?
Nie mam większego wyboru: jeden pojemnik na "papier, plastik, szkło" do przetwarzania - tam pieluch nie wrzucę I drugi na "pozostałe"śmieci, więc tam idą te, których nie można przetworzyć. Jak jest więcej pojemników, to większy wybór
Ania
Stary 2013-07-24, 18:47   #2059
klementyna1
Zakorzenienie

kasia, zeby oddawac mleko muszą i mnie i mleko najpierw przebadac, a robia to tylko w tych bankach mleka wlasnie, nie sądZe, zeby ktos w ciemnoo przyjął mleko z ulicy
polozylam Kacpra na brzuchu i od 15min ani drgnie..nie spodobalo mu sie przewracanie
Stary 2013-07-24, 18:47   #2060
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
a nie mozesz sie przejsc np do szpitala i zapytac czy by nie chcieli .... odciagalabys np z rana a pozniej na spacer do szpitala - mleko bys oddala, an pewno by sie ucieszyli

ooooooooooooo jejku .... ja tez bym chyba umarla ... jakby Emilian cos takiego zrobil, yhmm i wez sie tu teraz glow co To Bylo
no ale wazne ze minelo i oby bylo jednorazowe

hahahaha

ja znaczy sie Emilian dostal paszport tymaczowy - i konsul mowil ze 1wszy paszport zawsze jest wazny ROK pozniejsze wedle nowej ustawy sa do 5 lat i dop od dziecka co ma 13Lat daje sie na 10

tak kukurydziany od 4m. - tylko tak byl w mnie w Norge

moj Emilian tez jest Ladniejszy

za brak ''oznak''

i nadrabiam dalej
67 czeka na przeczytanie
to nie takie proste z oddaniem mleka dla wczeniakow, mleko takie musi byc specjalnie pasteryzowane
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 19:13   #2061
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

My po niespokojnej nocy:/ ROszpunka dalej nerwowo pcha wszystko do buzi, jak źle trafi to pojękuje:/dziąsełko białe i rozpulchnione i dalej te kupki wodniste, jakby śluzowate żółto-zielone o kwaśnym zapachu. Poza tym jest pogodna, śmieje się, gaworzy, gorączki brak. Idziemy dziś do pediatry prywatnie bo się martwię poprosimy o

Gratuluję kolejnych miesięcznic

OC my długo staraliśmy się o Roszpunkę bo 5 lat. Po drodze mamy niestety 3 # i to bardzo umocniło nasz związek. Wiem, że mogę na Męża liczyć w każdej sytuacji. Jak zaszłam w ciążę to On jak nikt koił moje nerwy--no lekarz też trochę--ale miałam w Nim wielkie wsparcie. Po urodzeniu zmieniło się na jeszcze lepiej są chwile że mam ochotę Go huknąćbo stał się specjalistą od noworodków i niemowląt, od laktacji itp ale dużo rozmawiamy i prostujemy się nawzajem Dziecko przewraca świat o 180 stopni ale to nie musi oznaczać mega kryzysu. Trzymamy sie też naszej złotej zasady:nie kładziemy się spać pokłóceni i jakoś nam się kręci
może zęby się szykują??

a zasada super!!!!!!! muszę to podkraść)))

Cytat:
Dzień dobry

Witam się i idę nadrabiać o ile mi się uda w sumie tak dużo nie ma tylko jakieś 10 stron zanim nadrobię dojdzie z 5 nowych

My byłyśmy u moich rodziców, mała jakiś katarek dostała ale ogólnie nie jest źle
A najchętniej poszła bym spać bo dzisiejsza noc to tragedia tym bardziej żę wczoraj dostałam takiej migreny jak w życiu nie miałam dopiero nad ranem przeszło. Na dodatek moje dziecko od 4:30 przez godzinę urządzało sobie pogaduchy po tym jak o 4:20 odłożyłam ją do kołyski zaczęła bardzo głośno rozmawiać z misiami z karuzeli i innymi stworami

Anielka
słodziutka! i jaka opaska piękna!

Cytat:

Dziewczynki, w sobote wybieram się na wieczór panieński to będzie mój pierwszy raz kiedy na dłużej zostawie synka mego - oj juz mi ciężko, bo Maksiu taki mamusiny.
A swoją drogą, tż zostaje z synkiem - to oczywiste - i wczoraj jego mama, a moja teściowa- sie tż-ta pyta a co z Maksiem skoro mnie nie bedzie, no to on jej mó, że przeciez on jest i z synem zostanie - na to teściowa zatrwozona - "A czy Ty sobie poradzisz i będziesz wiedział co robic ?? "
kurcze w końcu to jest ojciec, zajmuje sie też małym od urozenia to czemu miał by nie wiedzieć??
A w niedziele byli u nas teście, i oczywiśce teściowa mnie wypytała jak na spowiedzi, czy chodze z dzieckiem na spacery, gdzie, kiedy, na ile, itp. itd. jak mi przyjdzie z nia mieszkac to chyba mnie w wariatkowie będziecie odwiedać.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

trzeba wziąc wielką szczykawę, nabrac do niej wody, nachylić się nad wanną/umywalką/wanienką - i wpuścić wodę ze szczykawki do ucha ino tak wartko - nie tak pomału - powinno się odetkać basy zniknąć
to miłej zabawy!!!ja jadę za tydzien

Cytat:

spróbuj zakleić pępek plastrem....ja tam w to nie wierzylam, ale każda wyprawa z Oliwią to była maskara, bo za każdym razem jechaliśmy/ wracaliśmy zarzyganym autem- po plasterkach spokój ( a nie pomagało nic)

taki sposób istnieje? wow spróbuje
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 19:17   #2062
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

taki sposób istnieje? wow spróbuje
moja ciocia zawsze sobie zakleja i na nia to dziala
Stary 2013-07-24, 19:23   #2063
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość

Wlasnie czy zrobilam cos nie tak? Ugotowalam 2 male ziemniaki i srednia cukinie. Dodalam lyzke oleju z oliwek. Wszystko zmiksowalam i dawaj. Tylko to dawaj tak srednio nam wyszlo...
dobrze zrobiłaś może nie zasmakowało po prostu spróbuj może ziemniaczka z marchewką albo samą marchewkę

Stary 2013-07-24, 19:27   #2064
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki za wspieranie w sprawie tych 4/6 tyg urlopu

kolejne dzieciątko na tym świecie

Księżniczka

Oj chyba nie... I tak wtedy musisz zeskrobać kupala, bo do makulatury się nie nadaje

Czad

Mój od dawna już nie wisi, 10 minut to jest ABSOLUTNE MAKSIMUM; przeważnie 5-8 Ale tak ciągnie, że widać różnicę wielkości cycka przed/po I to dużą różnicę

A o jakim basenie mówisz? Gdzie zajęcia i co to za firma? Będziesz chodzić? Ja bym z kimś chciała...
No i

Kurde, nie mam na dziś obiadu dla siebie... Dla TŻ został indyk w szpinaku z wczoraj, a ja nie mam pomysłów już Co można zjeść nie jedząc mięs innych niż drób (którym już ), bez nabiału, wzdymających itp
Nie mam weny
Za to zeżarłam pozostałe pół chałki z wczoraj

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Eeeee nie, dzięki, nie cierpię upałów Już wolę moją dzisiejszą pogodę Nie było tak źle, troszkę wiało, ale ok

Tiaaa, w okolicy weekendu ponad 30 stopni ma być

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

ojj a jednak !! jak pisałam: tak mielismy na rozpisce - więc z palca sobie tego nie wyssałam fakt sama byłam w szoku i zdziwona no ale skoro tak chcą to cóż nie mnie wnikać

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 19:31   #2065
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
ojj a jednak !! jak pisałam: tak mielismy na rozpisce - więc z palca sobie tego nie wyssałam fakt sama byłam w szoku i zdziwona no ale skoro tak chcą to cóż nie mnie wnikać
a ryz mozesz? albo makaron?
15.10. 2011.

Stary 2013-07-24, 19:34   #2066
LiwkaO
Wtajemniczenie

Agnjeska - już wiem co miałaś na myśli mówiąc, że Jaska krzyczy. Myślałam, że mi dziś uszy pękna!!! Miska taka awanturnica się zrobiła że szok!!!!

Stary 2013-07-24, 19:35   #2067
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

i smazone?
15.10. 2011.

Stary 2013-07-24, 19:39   #2068
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
Cytat:
i smazone?
Ale Ty mnie pytasz? Bo zacytowałaś kmagg

Ryż i makaron tak, smażonego jeszcze nie próbowałam po porodzie.
Ale z czym taki ryż czy makaron może być jeszcze prócz tego, co pisałam? Szukam inspiracji jakichś
Ania
Stary 2013-07-24, 19:46   #2069
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale Ty mnie pytasz? Bo zacytowałaś kmagg

Ryż i makaron tak, smażonego jeszcze nie próbowałam po porodzie.
Ale z czym taki ryż czy makaron może być jeszcze prócz tego, co pisałam? Szukam inspiracji jakichś
tak ciebie bo akurat ona ciebie zacytowala i mi sie rzucilo w oczka.

no wiec ja bym sprobowala z wolowina i lekko smazonymi rzeczami
szybkie smaczne dania (w mojej opini)
makaron na czerwono: oliwki, pomidory, kabanos/boczek, papryka
makaron po chinsku: taki chinski makaron do tego wolowina, papryka, marchewka ta malutka
no i rizotto moje ulubione po wlosku - z fasolka szparagowa ja bym sprobowala, elementy szynki wrzucic

moze leczo z jakas kielbaska?
no a na pewno jakis gulasz - zestaw kolonijny ja to nazywam z kasza najlepiej podac
albo pieczona szynke wieprzowa albo pieczony schab.

jak cos podam szczegoly ale moze cos ci do glowy wpadnie ze skladnikow
15.10. 2011.

Stary 2013-07-24, 19:47   #2070
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
moja ciocia zawsze sobie zakleja i na nia to dziala
na kolniach u dzieci jak jezdzilam tez pomagało, ale tam głownym lekarstwem były tik-taki lub witamina C-udowne leki na chorobe lokomocyjną, bole brzucha,głowy i tęskknote;D efekt placebo
Cytat:
smiesznie to zabrzmialo przy cytacie odnoscnie kupy w pampersie i segregacji smieci
Cytat:
Agnjeska - już wiem co miałaś na myśli mówiąc, że Jaska krzyczy. Myślałam, że mi dziś uszy pękna!!! Miska taka awanturnica się zrobiła że szok!!!!
Mój też sie awanturuje

Byłam dzis na mini zakupach i....kupilam w rossmanie 4 obiadki w cenie 3- robie zapasy na powrot z pracy;p A...i LAski lubelskie w chinskim centrum na Zana przy Komforcie sa biustonosze do karmienia po 10zł-identyczne jak zamawialysmy od sprzedawcy z Krakowa tylko jest jeszcze kolor majtkowy róż prócz bieli i czerni.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości