Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 19:08   #2821
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Ciekawe która da imię chłopcu takie, jak Księciunio będzie miał
Chcę włączyć jakis film, a tam oni. Chcę sprawdzić coś w internecie, a tam oni...szaleństwo

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Ja nie lubie po rodzinie imion.. Tz kiedys powiedzial Jurek jak jego tata myslalam ze zawalu dostane po czym sprowadzilam go na ziemie!!
Mój tata a też Jerzy, ale dziecka z tym imieniem sobie nie wyobrażam

Zawsze bylam za Kubusiem, ale Tżetowi to imie się kojarzy z jakims psem w rodzinie
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 19:10   #2822
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
a imie dla mojego brata wybrałam ja mając nie całe 7 lat mama zapytała się jak bym chciała żeby się braciszek nazywał i wybrałam. No i tak zostało
Ja też się uparłam na imię dla siostry ojciec chciał jej dać na imię Marysia...byłam na etapie "sierotki Marysi" i stwierdziłam, że ja sieroty w domu nie chce
Stary 2013-07-24, 19:12   #2823
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
a imie dla mojego brata wybrałam ja mając nie całe 7 lat mama zapytała się jak bym chciała żeby się braciszek nazywał i wybrałam. No i tak zostało
Świetna sprawa takie wybieranie przez rodzeństwo imion jak będę miała okazję to pewnie też tak zrobię.
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 19:15   #2824
Hosenka*
Zakorzenienie

Hahahaha właśnie w Faktach pracownica szpitala gzie rodziła Kate powiedziała, że wyglądała pięknie po 5 godzinach układania fryzury i robienia makijażu

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 19:18   #2825
isia4891
Zadomowienie

[QUOTE=krolowa_nilu;419362 40]Pola To imię niesamowicie mi się podoba! Było moim numerem 1. dopóki nie sprawdziłam, że nie funkcjonuje jako imię samodzielne. Niestety jest to tylko zdrobnienie (w Polsce nie wolno nadawać imion, które nimi są ) od Apolonii, a ta wersja zdecydowanie odpada.

Mój TŻ szaleje za to za Klarą. Ładne i oryginalne, ale nie pasuje mi do małej dziewczynki. Na razie wspólnie zgadzamy się co do Felicji (Felka), Franciszki (Frania), Antoniny (Tosia).

A chłopca jakoś nie bierzemy pod uwagę Gdzieś się kręci Antoni i to wszystko
Co do imion to teraz wszystko prawie wolno moi znajomi maja Bartka nie Bartłomieja ani Bartosza, a siostra Liwie . Mi się podoba Kinga, Maja, Pola, Olimpia i Marcel, Oliwier . A wśród znajomych są Julia,Nadja , Maja, Lena , Milan . Tez mi się one podobają.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 19:23   #2826
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Dziewczyny, powiedzcie, czy wszystkie robicie przezierność karkową? A jeśli tak, to w którym tygodniu? Mój lekarz twierdzi, że powinnam to zrobić w 12 tyg i 5 dniu (nie wiem dlaczego ten jeden termin uznał za dogodny :P ). Jestem zapisana na USG na NFZ do ośrodka w którym jeszcze nie byłam, ale to będzie już 13 tydz i 5 dzień (wg OM, nie faktycznego zapłodnienia). W internecie jest napisane, by wyrobić się przed 14 tygodniem... Więc w zasadzie się wyrobię. Ale już zaczęłam myśleć, czy nie zapisać się właśnie na 12 tydzień, wcześniej, prywatnie, bo może potem na ostatni dzwonek to będzie za późno, a poza tym przecież idąc na NFZ nie wiem czy lekarz będzie chciał zrobić mi USG z przeziernością, czy ma dobry sprzęt...
I wreszcie, po co robi się przezierność? Czy chodzi tylko o to by wiedzieć jakie są szanse na zespół Downa? Przecież taka wiedza w zasadzie nic mi nie daje, skoro i zamierzam urodzić dziecko bez względu na to czy jest chore czy nie. Czy to badanie daje jakąkolwiek realną wiedzę na temat innych chorób, jest pomocne np przy ewentualnym leczeniu dziecka jeszcze w łonie matki? Mój ginekolog taki mrukliwy że mało co tłumaczy, a w internecie znalazłam sprzeczne informacje na ten temat więc będę wdzięczna za pomoc

PS. my też skupiamy się na tych imionach które można odrzucić. I nabijamy się z tych dziwnych wymyślając coraz bardziej nieprawdopodobne imiona dla dziecka
em ma, jeśli nie Nataniel to może Natan? Chociaż w zasadzie to też podobne do Natanka
Mi na przykład na badaniu dzieciak okazał się o 5 dni starszy niż ostatnio, więc może o to chodzi że jak pójdziesz 13t5d a dziecko przyspieszy o choćby 2, to już nie będą mogli zbadać?

Co do imion, to moja ukochana babunia (ta co teraz choruje) jest Zosia i to jest właśnie nasz typ na dziewczynkę. A chłopak Kazimierz-Kazik, Kazek (a gdyby chciał za granicę to Kazz) jeśli się mąż nie rozmyśli (oby nie, bo ja już tak powoli myślę).
Oboje lubimy tradycyjne imiona, więc nawet jak zmienimy, to kłótni nie powinno być
Stary 2013-07-24, 19:26   #2827
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
U mnie 16tydz 3 albo 6 dz. Z usg 3 z Om 6 ale nie mam zmienionej daty porodu w ksiazeczce..
Mam identyczny, tylko jeszcze nie wiem jaka dodać fotke chyba spróbuje na kopie, bo najczęściej na tablecie pisze
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 19:27   #2828
Hosenka*
Zakorzenienie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;41939244]Mój tata a też Jerzy, ale dziecka z tym imieniem sobie nie wyobrażam
[/QUOTE]
Heheh Kate i Wiliamowi się podoba Jerzy - dali dziecku George Alexander Louis

No to będzie wysyp Jurków

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-07-24 o 19:29
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 19:30   #2829
upadly_aniol00
Zakorzenienie

U nas jak chłopczyk będzie chyba Kuba a jak dziewczynka będzie Zuzia lub Nikola chociaż ja jestem bardziej za Zuzią .
Stary 2013-07-24, 19:31   #2830
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Hahahaha właśnie w Faktach pracownica szpitala gzie rodziła Kate powiedziała, że wyglądała pięknie po 5 godzinach układania fryzury i robienia makijażu

Aha, Hosenko Milena bardzo ładnie.
Ja mam imię też właściwie bez zdrobnienia - marzena (brat mi wybrał). Akurat moje imię jest takie twarde, surowe i przeszkadza mi to, że nie można miło go skrócić. Milena jest jednak znacznie miększa.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 19:34   #2831
23Paula23
BAN stały

Ech mi to się zawsze marzyła Lena ale teraz to już tak oklepane że już sama nie wiem i póki co pokojowo stanęliśmy na Liwii a jak będzie chłopiec to Filip Jakoś tak nie bardzo nam to idzie bo dla dziewczynki raczej więcej mi się imion podoba problem jest z chłopcem dla chłopca podobało mi się jeszcze Alex ale wiecie teraz ten serial "Komisarz Alex" i jakieś bardzo "psie" mi sie to imię wydaje Podoba mi się Zosia ale nie Zofia ale jakoś sobie nie wyobrażam później dorosłej kobiety oficjalnie jako Zosi a co do imion w formie zdrobnienia tez skomplikowana sprawa bo np. ja mam na imię Paula NIE Paulina a wiecie w ilu miejscach wpisują mi Paulina nawet na karcie ciąży położna mi napisala Paulina na co jak zwrociłam jej uwage że Paula a Paulina to dwa różne imiona oburzona "to co ja mam teraz z tym zrobić" a ja do niej "No jak to co wypisać nową ale już poprawnie " jej mina
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 19:55   #2832
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Pola To imię niesamowicie mi się podoba! Było moim numerem 1. dopóki nie sprawdziłam, że nie funkcjonuje jako imię samodzielne. Niestety jest to tylko zdrobnienie (w Polsce nie wolno nadawać imion, które nimi są ) od Apolonii, a ta wersja zdecydowanie odpada.

Mój TŻ szaleje za to za Klarą. Ładne i oryginalne, ale nie pasuje mi do małej dziewczynki. Na razie wspólnie zgadzamy się co do Felicji (Felka), Franciszki (Frania), Antoniny (Tosia).

A chłopca jakoś nie bierzemy pod uwagę Gdzieś się kręci Antoni i to wszystko

PS. Magnusia, ciekawe jak długo... Z moim obecnym apetytem z sucharka prędko zamienię się w pączusia
Aktualnie wiele zdrobnień przechodzi w urzędzie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej Już miałam kilka dni spokoju od mdłości, a dziś rano...bleee.
Chciałam sobie zakupić dziś jakiś specyfik do smarowania brzucha...mam ten balsam Rossmanowski, ale średnio mi się widzi. Rozglądałam się za Mustelą ale jaka cena prawie 100 zł
Wcinam właśnie pomidorówkę...mniam.
I już nie mogę się doczekać wtorku...usg genetyczne...trzęsę portkami.
Ja też we wtorek idę na genetyczne

Dzisiaj byłam na wizycie u ginki
według OM mam 11 tc i 2 dni, a wg USG 12 tc i 1 dzień. Groszek ma już 5,5 cm Na USG fikał, skakał i tańczył Ginka była zachwycona, ja oczywiście też

Imiona jak narazie mam wybrane takie:
Blanka, Alicja, Pola (na żadne nie zgadza się tż. Ale go przegadam :P)
i Tomasz, Wojciech

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-07-24 o 20:36
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 20:04   #2833
Negrid
Rozeznanie

Ja też we wtorek mam genetyczne. Oby było dobrze
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 20:14   #2834
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Ech mi to się zawsze marzyła Lena ale teraz to już tak oklepane że już sama nie wiem i póki co pokojowo stanęliśmy na Liwii a jak będzie chłopiec to Filip Jakoś tak nie bardzo nam to idzie bo dla dziewczynki raczej więcej mi się imion podoba problem jest z chłopcem dla chłopca podobało mi się jeszcze Alex ale wiecie teraz ten serial "Komisarz Alex" i jakieś bardzo "psie" mi sie to imię wydaje Podoba mi się Zosia ale nie Zofia ale jakoś sobie nie wyobrażam później dorosłej kobiety oficjalnie jako Zosi a co do imion w formie zdrobnienia tez skomplikowana sprawa bo np. ja mam na imię Paula NIE Paulina a wiecie w ilu miejscach wpisują mi Paulina nawet na karcie ciąży położna mi napisala Paulina na co jak zwrociłam jej uwage że Paula a Paulina to dwa różne imiona oburzona "to co ja mam teraz z tym zrobić" a ja do niej "No jak to co wypisać nową ale już poprawnie " jej mina
Mi właśnie podoba się i Zosia i Zofia i lubię imiona, które można zdrabniać na wiele sposobów. Może moje imię nie da się skrócić, ale za to zdrobnień ma sporo
Bardzo żałuję, że Julia jest tak popularna, bo bardzo mi się podoba...

No i jestem już po dentystce, na szczęście tylko 2 dziury (a teraz nawet 1) bo już się bałam nie wiadomo czego. A że dziąsła krwawią, to norma i będą jeszcze mocniej, więc za tydzień skończę dziury, potem czyszczenie i lakier dla ochrony i za 3 miesiące kontrola
Stary 2013-07-24, 20:21   #2835
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:

Słyszałam, ludzie nawet zakłady obstawiali jakie imię wybiorą
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 20:33   #2836
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:

O to widzę, że jak pojawi się syn to bedzie mial coś z księcia, bo stawiamy na Aleksandra w razie czego ewentualnie Adaś. Filipa zajęli nam w czerwcu :p

Gorzej z dziewczynka. Miala być Marysia, ale im dłużej się zastanawiam tym bardziej się waham. Na pewno takie bedzie drugie po mojej babci. Skłaniam się ku Natalii. Ale jeszcze Amelka i Paula kręcą się po glowie.

Mam siostrę Pauline, ale wszyscy mówimy do niej Pola, więc z Paula nie byłoby konfliktu interesów

Mąż na szczęście człowiek ugodowy i niemal we wszystkim mi przytakuje, więc co do imion rękę mam wolną.

Przerazacie mnie tyko pisząc o tych wszystkich wózkach. W życiu nie ogarnę tego tematu
Stary 2013-07-24, 20:44   #2837
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
O to widzę, że jak pojawi się syn to bedzie mial coś z księcia, bo stawiamy na Aleksandra w razie czego ewentualnie Adaś. Filipa zajęli nam w czerwcu :p

Gorzej z dziewczynka. Miala być Marysia, ale im dłużej się zastanawiam tym bardziej się waham. Na pewno takie bedzie drugie po mojej babci. Skłaniam się ku Natalii. Ale jeszcze Amelka i Paula kręcą się po glowie.

Mam siostrę Pauline, ale wszyscy mówimy do niej Pola, więc z Paula nie byłoby konfliktu interesów

Mąż na szczęście człowiek ugodowy i niemal we wszystkim mi przytakuje, więc co do imion rękę mam wolną.

Przerazacie mnie tyko pisząc o tych wszystkich wózkach. W życiu nie ogarnę tego tematu
Dwie wizyty w sklepie i temat ogarnięty

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Ja też we wtorek mam genetyczne. Oby było dobrze
Wszystko będzie dobrze
Stary 2013-07-24, 20:47   #2838
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Ja też się uparłam na imię dla siostry ojciec chciał jej dać na imię Marysia...byłam na etapie "sierotki Marysi" i stwierdziłam, że ja sieroty w domu nie chce

Łochhh jak ja nie cierpiałam tej książki! Później się na długie lata to przylepiło do mnie

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 20:51   #2839
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dwie wizyty w sklepie i temat ogarnięty
Nie uwierze póki sama się nie przekonam myslalam że wózek to gondola i cztery kółka. A tu nawet kółek jest milion rodzajów

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Łochhh jak ja nie cierpiałam tej książki! Później się na długie lata to przylepiło do mnie
Chociaż bylam młode grzeczne dziecię z wzorowym uczniem na piersi, to przy tej lekturze zbuntowalam się i nigdy jej nie przeczytałam :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-24, 20:52   #2840
agacia_cz
Zadomowienie

wszystkie wasze ciąże są do przodu na usg???
ja się strasznie martwię bo moja jest opóźniona w rozwoju o tydzień lekarz każe się nie martwić bo jak to mówi "z pani też byk nie jest"

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2013-07-24 o 20:59
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 21:00   #2841
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie lubie po rodzinie imion.. Tz kiedys powiedzial Jurek jak jego tata myslalam ze zawalu dostane po czym sprowadzilam go na ziemie!!
Datego imiona wybrałam takie jakich nie ma w rodzinie. Co prawda jedno jest ale w bardzo dalekiej rodzinie wiec co tam.

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość

Myślę, że to dobry kompromis
tez tak mysle ale maz chce inaczej. No nic nie odpuszcze

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 21:01   #2842
marieee
Zadomowienie

GG do marieee
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Chociaż bylam młode grzeczne dziecię z wzorowym uczniem na piersi, to przy tej lekturze zbuntowalam się i nigdy jej nie przeczytałam :p
ja tez nie

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2013-07-24, 21:08   #2843
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
ja się strasznie martwię bo moja jest opóźniona w rozwoju o tydzień lekarz każe się nie martwić bo jak to mówi "z pani też byk nie jest"

Moja jest do "tyłu" o prawie tydzień na USG ale się tym wcale nie martwię, myślisz, że lekarz by Ciebie okłamał z tym, że masz się nie martwić
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 21:10   #2844
Cicici
Rozeznanie

Wchodze na Facebook a tam koledze sie corka urodzila, mieszkaja w Anglii on Polak ona Polka a corka ma na imie Cindy.. Ja mieszkam w de i nie zamierzam wracac ale nie dalabym niemieckiego imienia, szukam polskiego ktore bedzie sie dobrze tu wymawialo albo bedzie mialo swoj odpowiednik ale Cindy to jak to jest po polsku?
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 21:18   #2845
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Dziewczyny właśnie przyszło mi do głowy żeby zachować płeć dzidziusia tylko dla nas....a rodzina niech ma Kinder niespodzianke
Co o tym myślicie?
Stary 2013-07-24, 21:19   #2846
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Dziewczyny właśnie przyszło mi do głowy żeby zachować płeć dzidziusia tylko dla nas....a rodzina niech ma Kinder niespodzianke
Co o tym myślicie?
Mi przyszła teściowa nie dałaby żyć...

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2013-07-24, 21:22   #2847
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
U mnie 16tydz 3 albo 6 dz. Z usg 3 z Om 6 ale nie mam zmienionej daty porodu w ksiazeczce..
Fajny brzuszek

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Świetna sprawa takie wybieranie przez rodzeństwo imion jak będę miała okazję to pewnie też tak zrobię.

U mnie to raczej nie przejdzie,bo Wiki coraz to "lepsze" propozycje daje. I przeważnie angielskich imion. Ostatnio powiedziała,że może być Charlie i dla chłopca i dla dziewczynki

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość

Dzisiaj byłam na wizycie u ginki
według OM mam 11 tc i 2 dni, a wg USG 12 tc i 1 dzień. Groszek ma już 5,5 cm Na USG fikał, skakał i tańczył Ginka była zachwycona, ja oczywiście też
No to super

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Moja też "opóźniona". O trzy dni. Mi zawsze w ciąży siali panikę,że dziecko małe i w pierwszej i w drugiej. No wielkich dzieci nie miałam,ale zdrowe się rodziły,a nie wszystkie muszą być duże. Ja ważę 50 kg,a rodziłam się mając 2200 (o czasie)
Moja Wiki miała 2750,a Eryk wcale nie taki malutki,bo 3270.
Stary 2013-07-24, 21:22   #2848
em ma
Zadomowienie

Cytat:
To widzę, że oszczędziłam mojej siostrze takich przygód
Cytat:
Ja jej też nie cierpiałam-jedna z najgorszych lektur!!!
Potem nie mogłam przecierpieć Żeromskiego...no totalnie nie mój klimat

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Co o tym myślicie?
Zawsze można mówić, że się dupką odkręciło i nie wiecie
Stary 2013-07-24, 21:24   #2849
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Mi przyszła teściowa nie dałaby żyć...
A moja ostatnio mnie zdenerwowała bo mówiliśmy o imieniu dla chłopca a ona "nie gadajcie nawet bo będzie dziewczynka" a jak chłopiec to co?Co to lista życzeń ?Dlatego wpadłam na ten genialny pomysł...będzie ciekawiej....będą podekstytowani jak kiedyś nasi dziadkowie
Stary 2013-07-24, 21:25   #2850
Sheperdess
Rozeznanie

U nas dziewczynka będzie miała na imię Julia, w UK to nie jest jakieś strasznie popularne imię.
Chłopiec dalej jest bezimienny. Mąż twierdzi, że będzie córa.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości