Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 21:15   #661
sarah67
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Jeszcze tylko buziaki dla Mikołaja eff za pół roczku

i lecę na spacer. U mnie piździawki ciąg dalszy...
i buziaczki dla Mikołaja

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

meduza - sto lat!!!

co do papu to u nas wyglada to mniej wiecej tak (w zaleznosci jeszcze o ktorej pobudka)
6 - cyc
8 - 120 mm z kleikiem
11-12 - obiadek (wczoraj zajadl caly duzy sloiczek! )
14 - deserek/owoc/jogurt
16 -cyc
18 -cyc
20 -150 kaszki
noc - 2,3 x cyc

wczoraj na szczepieniu mlody wazyl 7600 i ma 74 cm

edit - zapomnialam jeszcze o szalonych ilosciach herbatki! 30 - 40 ml, lyzeczka
brawa za wagę i wzrost

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Zapewne ogladalyscie wyjscie Łiljama i Kejt ze szpitala....
czy tylko ja mam takie dziwne wrazenie ze ona kupila sobie to dziecko na all?
jak mozna tak wygladac 24 godz po porodzie!!! No ludzie kochani! wloski umyte, podkrecone, mejkap na twarzy, nużyny ogolone, zbrabna, zwinna i powabna, ruchy jak u mlodej sarenki...
jak ja przypomne sobie jak wsiadalam po TYGODNIU !!! do samochodu jak wracalismy do domu to stwierdzam ze bardzo daleko mi bylo wtedy do wczorajszej Kejt
Ja masę ludzi "robiło" na wyjście

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Oznajmiam iż: Mamy 3 zęba

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Laski wygrałam do testowania Depilator Silk-epil 7 SkinSpa jak odpakowałam paczkę to normalnie ze szczęścia się prawie nie popłakałam Muszę napisać recenzję, tylko mi nie przesłali wiadomości gdzie bożesz jak ja się cieszę chyba powinnam w lotto grać
suuuper

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
jak fajnie!!!! Będziecie się częściej widzieć, choćby na chwilkę

A nam przyszło do głowy wyprowadzić się do innego kraju... Tylko pracy TŻta szkoda.
A czemu??
jeśli mozna wiedzieć
bo my to juz raczej zdecydowani
mojej pracy troche szkoda

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Charlizz, a wiesz, co jest najlepsze? Że często rodzice idą z nastolatkami do dermatologa, by ten im wytłumaczył, że w wieku 14stu lat przy cerze trądzikowej NIE MOGĄ się malować, a co on mówi? Że powinny! Bo dzięki temu uchronią swoją zainfekowaną buzię przed dodatkowymi zanieczyszczeniami... I taka jest prawda, ale - jak wyżej pisałam - podkład musi być dobrze dobrany, bo może cerze nie pasować i wtedy ją zapcha. Jeśli jednak odpowiada, to można go nosić na twarzy ile się chce.
a jak to poznac??
ja caly czas szukam swojego ale nigdy po zadnym nie mialam niespodzianek, a to przeciez nie oznacza, ze kazdy mi sluzy
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 21:15   #662
Delicjanka
Zakorzenienie

Black, fajny filmik Twojemu Tztowi pasują krótkie wlosy

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 21:16   #663
blogerka
Wtajemniczenie

insolito - ja tez go uzywam, ale mam wrazenie ze cos w skladzie pokombinowali bo mam jeszcze 2 w starym opakowaniu i sa super a kupilam ostatnio w tym nowym i cos jest zn im nie tak, nie jest juz taki fajny, jakby bardziej wysusza skore
Stary 2013-07-24, 21:18   #664
Lenova
Wtajemniczenie

Hejka
Miałam pocytować ale nie mam już siły,padam na pysk. Ale nie z powodu Blanki bo ona była dziś u swojej chrzestnej a ja załatwiałam sprawy na mieście.
Dzisiaj podczas porannych wygibasów na łóżku Blanka siadła z pozycji leżącej,leżała na łóżku między moimi nogami chwyciła za te moje nożyny i se wzięła i siadła a potem taaaki zaciesz

Ogólnie to mam trochę zmartwienie czy moje dziecko nie będzie otyłe ;/ bo jak Was czytam że macie problemy że Wasze dzieci tak mało jedzą to oczom nei wierzę. Ja mam odwrotnie -Blanka ciągle jest głodna .
U nas jest tak:
rano kaszka
2 sniadanie deserek owocowy
obiad-duży słoik
podwieczorek kaszka z kilkoma łyzkami owocku
kolacja -mleko.
Kaszki dostaje tak często bo gastrolog kazał na to ulewanie i ogólnie to robie jej taką porcje by kalorycznośc była tak jak 180 ml mleka.
Duży słoik na obiad zauważyłam że jej nie wystarcza, no i tymi kaszkami też już się średnio najada.
Jak jadła w dzien co 3 godz tak teraz częściej chce.
No i nie wiem co mam robić. Ogólnie to ważyła 2 tyg temu 7,5kg ,nie wiem czy ja jej nie utuczę jak zwiększe jej ilośc jedzenia???

Z tego co mi wpadło w oczy:
Buziaki dla Mikołajka

Zdrówka dla Pietraszka i Shade!! Mam nadzieję że Piotrusiowi szybko przejdzie ten wirus i że Szadka jednak nie bedzie miala bielactwa. Trzymam kciuki mocno !

Gratulacje dla Oskarka za 3 zęba i Bartusia za wyrzynającego zęba

Pisałyście o wrażeniach po porodzie. Ja tak wychodziłam to szłam jak emerytka,skulona ze skwaszoną miną,ubrana w ubrania z ciąży bo w nic innego sie nie miesciłam-ogólnie fatalnie!
Przez 2 tyg nie mogłam normalnie chodzić, blizna tak bolala. Co do mycia się mi strasznie tez wszystko leciało z rąk i schylanie się to był dramat, no i jeszcze leciało ze mnie jak z rżniętego prosiaka i to mi strasznie przeszkadzało. Brrr... Ale co tam. Blaneczka mi to wynagrodziła <3

Idę spać ,bo mi oczy lecą już.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 21:20   #665
BlackSanctum
Zakorzenienie

Sarah, sama musisz być z niego zadowolona - przede wszystkim, czy nie zapycha, nie podrażnia, a potem to już indywidualne wymagania, typu - kolor, krycie, wykończenie itp itd. Każda cera jest inna.

Jeśli chodzi o Healthy Mix, to nowa wersja jest bardziej chemiczna i ma w sobie silikon, stara nie miała. Muszę pomyśleć, ale niestety teraz większość podkładów ma gdzieś tam w składzie silikon... Jak nie na początku (jak CS), to gdzieś dalej, a cerze wyjątkowo wymagającej nawet mała jego ilość nie podpasuje... Jak ktoś ma wyjątkowo wrażliwą cerę na takie składniki, to polecam minerały, nie znam osoby, której by zrobiły krzywdę.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 21:21   #666
sarah67
Zadomowienie

no i satlo sie
320ozł poszlo za naprawę auta chyba pojade do mamy i siade na promenadzie z dzieckiem z kartka zbieram na pampersy bo dobrze, ze chociaz mleczko mam swoje, a w przyszlym tygodniu szczepieni i musze miec 65zł
wyplata moja 28 ale tylko 60% i zaraz rata na kredyt rata pracowa
maz wraca z austrii bo praca nie teges
łazienka do remontu bo kabina nam sie spierdzielila mielismy z hydromasazem wszystko zdemontowane tylko sam brodzik

a w aucie jeszcze nie wszystko

fajny jest citroen c5 kombii wszystko sie miesci razem z naszym wielgachnym wozkiem

a jeszcze polowka tez wymaga powaznej naprawy
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 21:24   #667
blogerka
Wtajemniczenie

Lenova - przeciez 7.5 kg to nie jest jakos szczegolnie duzo
i chyba nie da sie utuczyc takiego malusza? Je tyle ile potrzebuja zreszta to chyba nie jest az tak szczegolnie duzo, tyko tego duzego sloiczka sobie nie wyobrazam przy moim Borysie ale przeziec to jest ilosc zalecana dla dzieci w 7 miesiacu zycia z tego c czytalam w rozpisce

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Sarah, sama musisz być z niego zadowolona - przede wszystkim, czy nie zapycha, nie podrażnia, a potem to już indywidualne wymagania, typu - kolor, krycie, wykończenie itp itd. Każda cera jest inna.

Jeśli chodzi o Healthy Mix, to nowa wersja jest bardziej chemiczna i ma w sobie silikon, stara nie miała. Muszę pomyśleć, ale niestety teraz większość podkładów ma gdzieś tam w składzie silikon... Jak nie na początku (jak CS), to gdzieś dalej, a cerze wyjątkowo wymagającej nawet mała jego ilość nie podpasuje... Jak ktoś ma wyjątkowo wrażliwą cerę na takie składniki, to polecam minerały, nie znam osoby, której by zrobiły krzywdę.
no to kurka mam problem, stary wlasnie mi odpowiadal idealnie, kupilam nwy po ciazy i mi sie wydawalo ze cos z nim nie tak
wyszusza mi skore, uwidacznia jakies skorki kolor tez juz nie taki jak poprzednio
szkoda, zuzyje jeszcze te ze starego opakowania a pozniej to sama nie wiem, nic innego mi nie pasowalo
Znasz cos bez silikonu?
Stary 2013-07-24, 21:25   #668
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
no i satlo sie
320ozł poszlo za naprawę auta chyba pojade do mamy i siade na promenadzie z dzieckiem z kartka zbieram na pampersy bo dobrze, ze chociaz mleczko mam swoje, a w przyszlym tygodniu szczepieni i musze miec 65zł
łazienka do remontu bo kabina nam sie spierdzielila mielismy z hydromasazem wszystko zdemontowane tylko sam brodzik

fajny jest citroen c5 kombii wszystko sie miesci razem z naszym wielgachnym wozkiem

to co Wam sie popsulo w tym aucie. ze az tyle kasy?;p turbina jakas, czy co?;p
ide sie kapac!! ;p jest woda jesT!!!!!!! :P

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-07-24, 21:27   #669
Lenova
Wtajemniczenie

Blogerko -własnie mnie też przeraża to że ona tym duzym słoikiem się nie najada, ogólnie marwtwie się bo u mnie w rodzinie jest taka dziewczynka co też była ciągle głodna i jadła dużo i często a teraz ma 7 lat i ma nadwagę. Z tym, że oni jej te kaszki cukrowe dawali i herbatki granulowane...może dlatego?

Black- cudowny filmik,aż się wzruszyłam ! chlip chlip
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 21:31   #670
insolito
Zadomowienie

Cytat:

A czemu??
jeśli mozna wiedzieć
bo my to juz raczej zdecydowani
mojej pracy troche szkoda
O umknęło mi że wyjeżdżacie. a gdzie/?

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
insolito - ja tez go uzywam, ale mam wrazenie ze cos w skladzie pokombinowali bo mam jeszcze 2 w starym opakowaniu i sa super a kupilam ostatnio w tym nowym i cos jest zn im nie tak, nie jest juz taki fajny, jakby bardziej wysusza skore
Właśnie na początku byłam z niego bardzo zadowolona, a teraz też zauważyłam wysuszenie a niby nawilżający

Cytat:

Tylko minerały chyba dają słabe krycie Zastanawiałam się kiedyś nad Liulu ( czy jakoś tak) ale sama nie wiem ... Oże zamówie sobie próbkę

Cytat:
no i satlo sie

Współczuję problemów

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 21:32   #671
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Blogerko -własnie mnie też przeraża to że ona tym duzym słoikiem się nie najada, ogólnie marwtwie się bo u mnie w rodzinie jest taka dziewczynka co też była ciągle głodna i jadła dużo i często a teraz ma 7 lat i ma nadwagę. Z tym, że oni jej te kaszki cukrowe dawali i herbatki granulowane...może dlatego?

Black- cudowny filmik,aż się wzruszyłam ! chlip chlip
ja sie nie znam pewnie, ale na moje oko jesli nie dajesz bobovit nestle itd z cukrem i innymi bezsensowyni skladnikami tylko jakies holle, to jeszcze chyba jest za wczesniej zeby dziecko utuczyc, przeciez jak jest glodne t nie bedziesz mu odmawiac, to jeszcze za maly dzieciaczek
ja bym sie cieszyla gdyby Boryskowi tak te sloiczki smakowaly
on jedynie na noc 250 ml kaszy z owocem wypija a w dzien grymaszenie mniejsze badz wieksze, ostatnio raczej mniejsze
ale ze sloiczkami jestesmy na etapie 90 - 120 i to tylko ma swoje dwa ulubione reszta jest "odruch wymiotny" albo szczekoscisk i skret szyi
Stary 2013-07-24, 21:37   #672
insolito
Zadomowienie

Black, super filmik. Moment w którym pokazana jest Oliwka mega wzruszający A Twój Tż ma takie dobre, ciepłe spojrzenie

Ciekawe jak tam Pietraszko Lady

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

A miała może któraś z Was Estee Lauder Double Wear? Czaję się na niego, ale szkoda mi tyle kasy w ciemno wydać

Stary 2013-07-24, 21:38   #673
BlackSanctum
Zakorzenienie

No właśnie ten moment, gdzie jest Oliwa w wózku z takimi ślicznymi, błyszczącymi oczkami jest dla mnie najpiękniejszy. Moja malutka.

Lioele. Albo Lily Lolo. Ja mam Amilie i kryje dość dobrze, polska firma, nawet niedrogie mają podkłady, a mega wydajne. Mam już prawie 2 miesiące, używam bardzo często i nie widzę ubytku. Mam od nich też róż i również jest świetny.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-07-24 o 21:40
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 21:46   #674
insolito
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie ten moment, gdzie jest Oliwa w wózku z takimi ślicznymi, błyszczącymi oczkami jest dla mnie najpiękniejszy. Moja malutka.

Lioele. Albo Lily Lolo. Ja mam Amilie i kryje dość dobrze, polska firma, nawet niedrogie mają podkłady, a mega wydajne. Mam już prawie 2 miesiące, używam bardzo często i nie widzę ubytku. Mam od nich też róż i również jest świetny.

O właśnie tę firmę miała na myśli Chyba spróbuję z tymi próbkami bo z tego co pamiętam to można u nich zamówić

Stary 2013-07-24, 21:48   #675
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie nie znam pewnie, ale na moje oko jesli nie dajesz bobovit nestle itd z cukrem i innymi bezsensowyni skladnikami tylko jakies holle, to jeszcze chyba jest za wczesniej zeby dziecko utuczyc, przeciez jak jest glodne t nie bedziesz mu odmawiac, to jeszcze za maly dzieciaczek
ja bym sie cieszyla gdyby Boryskowi tak te sloiczki smakowaly
on jedynie na noc 250 ml kaszy z owocem wypija a w dzien grymaszenie mniejsze badz wieksze, ostatnio raczej mniejsze
ale ze sloiczkami jestesmy na etapie 90 - 120 i to tylko ma swoje dwa ulubione reszta jest "odruch wymiotny" albo szczekoscisk i skret szyi
a jakie lubi dania?

ja kupilam Amelce...mialam nie kupowac itd ale gdzie ja królika dostane;p kupilam łososia z ziemniakami i potrawke z krolika czy cos w ten desen i tak : dzisiaj zrobilam Amelce tego łososia ale.... do tego ugotowałam warzywka - fasolka szparagowa, marchewka, natka pietruszki, koperek, pietruszka, cukinia i kalafior i zmiksowałam jej z pół sloiczka tego lososia..... wyszły z tego dwa sloiczki po 125. zjadla 2 naraz tak jej smakowało a jak sprobowala tylko tego lososia to odrzucila i sie smiesznie krzywila

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-07-24, 21:53   #676
djerba
Wtajemniczenie

Dziewczyny dziękuję bardzo za dobre słowa : roza:

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

powodzenia z Sade

a jak wakacje? ciężko z takim małym dzieckiem? w sensie z ogarnieciem wszystkiego karmieniem przewijaniem itp I czy dobrze spała? hotele dają łóżeczka czy jak?
Nie jest ciężko. Karmię butlą, więc jak były jakieś wypady to gorąca woda w termos plus do tego butelki z wsypanym mlekiem, jakiś słoiczek i soczek/woda. Słoiczki jadła w krzesełku a butle w wózku. Jadała zazwyczaj wtedy kiedy my.
Przewijanie tzn gdzie? bo na zewn to w wózku a w pokoju to zrobiłam sobie ze stolika przewijak.
Spała elegancko, zasypiała przecież nawet na imprezach ostatnie 2 dni i noce były okropne ale to dlatego, że zaczął wychodzić ząbek.
Hotele dają łóżeczko za free tylko trzeba to wcześniej zaznaczyć.

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Jeśli to bielactwo to ciężko będzie wyleczyć trzymam kciuki by to nie było to
Mi wyszło jakieś 4 lata temu dopiero. Na twarzy plamki tylko koło uszu, a tak to pod pachami, na cyckach, i gdzieniegdzie pojedyncze małe plamki.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a jakiej wielkości masz te plamki?
Stary 2013-07-24, 21:55   #677
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
a jakie lubi dania?

ja kupilam Amelce...mialam nie kupowac itd ale gdzie ja królika dostane;p kupilam łososia z ziemniakami i potrawke z krolika czy cos w ten desen i tak : dzisiaj zrobilam Amelce tego łososia ale.... do tego ugotowałam warzywka - fasolka szparagowa, marchewka, natka pietruszki, koperek, pietruszka, cukinia i kalafior i zmiksowałam jej z pół sloiczka tego lososia..... wyszły z tego dwa sloiczki po 125. zjadla 2 naraz tak jej smakowało a jak sprobowala tylko tego lososia to odrzucila i sie smiesznie krzywila

krolika wlasnie z gerbera z reguly najpierw probuje dac mu inny sloik a jak juz wybrzydza to krolikiem go dopelniam i jak tego krolika poczuje to sam biuzke otwiera tak lapczywie
a dzisiaj tez lososia robowalismy z ziemniaczkami i najierw byl taki odruch wymiotny i zdziwienie ale pozniej troszke przelknal
i jeszcze w miare smakuje mu jarzynowa z kurczakiem tez z gerbera
Stary 2013-07-24, 21:56   #678
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
W ogóle muszę się Wam do czegoś przyznać - mam 120 cieni z Inglota.

Sarah współczuję problemów no kasa idzie niesamowicie szybko, ja też już 60% wypłaty od sierpnia, ciekawe jak to będzie
A gdzie chcecie wyjechać ?? I przecież Ty nie będziesz pracować bo kto z dzidzia zostanie

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-07-24 o 21:57
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 21:57   #679
blogerka
Wtajemniczenie

Deli a te warzywa to jak gotujesz? na parze? jak dlugo?
ja to sie boje ze rozgotowalabym i zabila wartosci odzywcze
Stary 2013-07-24, 21:58   #680
charlizz
Zadomowienie

W ogóle, to ja uzywam jednego podkładu, a mam w zapasie jeszcze 3 nienaruszone

Black, wzruszylam się ;] świetni filmik

Lady!!! Jak Pietraszko ??

sarah masakeros z hajsem, ale cóż.. ;]

wisienka mi przypomniała,że ostatnio zrobiłam fotkę specjalnie z myslą o Was i zapomniałam wstawić więc już jest w klubixie

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Deli, królik w biedro jest
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 22:00   #681
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Deli a te warzywa to jak gotujesz? na parze? jak dlugo?
ja to sie boje ze rozgotowalabym i zabila wartosci odzywcze
bo ja wiem hmmm... sama nie wiem, az sie zrobią miękkie ;p wrzucam do wody i gotuje;p jak marchewa jest juz miekka to wyjmuje warzywka a cukinie/kalafiora/brokuła wrzucam dopiero później bo te warzywa szybko dochodza do miekkości ;p spróbuj

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-07-24, 22:01   #682
charlizz
Zadomowienie

Lenova, dziewczyny już Ci powiedziały - jak nie pasiesz Blanki cukrem itd., to nie ma mowy o zbytnim utuczeniu, spokojnie
Stary 2013-07-24, 22:01   #683
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
--------

Deli, królik w biedro jest
widzialam! ale jak spojrzalam to uciekłam, no nie kupie takiego długiego mięcha nooooo strasznie to wyglądało.
;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-07-24, 22:05   #684
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
widzialam! ale jak spojrzalam to uciekłam, no nie kupie takiego długiego mięcha nooooo strasznie to wyglądało.
;/
z tego samego powodu kupuję słoiczki z krolikiem
Stary 2013-07-24, 22:07   #685
marsi11
Zakorzenienie

hello
kurde miałam wyjazde służbowy niezapowiedziany ale już jestem
padam na pyszczek
Meduzza, kochanie sto lat dużo szczęści, miłości, spełnienia marzeń, pociechy z Julianny oraz żebyś w końcu dotarła się z TZ

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
widzę księciunia na tapecie musi ładnie wyglądać ale to co mi się podobało:
-nie była po balowemu ubrana
-zeszli jak ludzie do ludzi a nie celebryci nie wiadomo jacy
-w ogóle po ludku wyglądali
-no i właśnie zwróciłam uwagę bez czapki, widać u nich nie ma takich spięć jak tu u nas
dokładnie, też mi się to podobało

a co do wyglądu, ja pojechałam na porodówkę w pełnym make-upie, nie wiem czy ktoraś pamięta jak leciałam do szpitala a między skurczami siostra TZ robiła mi henne
na szczęście dzień wcześniej zrobiłam manicure i pedicure więc miałam piękne czerwone pazurki no wiecie nie znałam ani dnia ani godziny a jakby jakaś księżna koło mnie rodzila to żebym nie była gorsza
wyszłam ze szpitala w sukience (co prawda jeszcze ciążowej) i kozakach na wysokim obcasie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
w ogóle co za dzień.Najpierw stracone godziny w urzędzie, pozniej kłótnia z tż (chyba pierwszy raz tak ostro), nigdy nie sądziłam, że będzie sobie tak przeklinać A najgorsze, że nawet nie mam doła, kiedyś to chyba bym się pobeczała, że jak to, że my? tak do siebie? Teraz mam córkę i jakoś inaczej to przyjmuje, tak jakby mi brdziej 'zwisało'?

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Oznajmiam iż: Mamy 3 zęba

dajcie jednego

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Laski wygrałam do testowania Depilator Silk-epil 7 SkinSpa jak odpakowałam paczkę to normalnie ze szczęścia się prawie nie popłakałam Muszę napisać recenzję, tylko mi nie przesłali wiadomości gdzie bożesz jak ja się cieszę chyba powinnam w lotto grać
wow, kobieto Ty to masz fart
ja też kiedyś miałam dobrą passę w nagrodach a teraz już olałam temat
graj graj kochana kto wiem, może się uda

acha na koniec chciałąm powiedzieć,że nasza Sophie.... pękła lekko na ogonie
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 22:07   #686
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję bardzo za dobre słowa : roza:

a jakiej wielkości masz te plamki?
Na szyi 2 małe wielkości obwodu gumki w ołówki, koło ucha ciągnie się wzdłuż ucha szer. Ok. 1 cm, taki pasek to jest. Na cyckach niestety duże, na tej brązowej otoczce są. I na biodrach to już takie większe plamy są. Pod pachami takie ok 2x2 cm. Zaczęło się u mnie od cycek, potem pachy, potem twarz. O tyle dobrze że na twarzy przysłonięte włosami. Już przestałam się dopatrywać nowych.
Miałam na początku maść , ale w ciąży nie używałam. Można jeszcze naswietlac. Oczytalam się na necie i niestety nie ma jednej skutecznej metody.
Oby Sade tego nie miała.
Mi się go uaktywnilo po tygodniowym opalaniu się

A co najgorsze Zuzia ma plamkę na nodze

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-07-24 o 22:09
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 22:15   #687
djerba
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Na szyi 2 małe wielkości obwodu gumki w ołówki, koło ucha ciągnie się wzdłuż ucha szer. Ok. 1 cm, taki pasek to jest. Na cyckach niestety duże, na tej brązowej otoczce są. I na biodrach to już takie większe plamy są. Pod pachami takie ok 2x2 cm. Zaczęło się u mnie od cycek, potem pachy, potem twarz. O tyle dobrze że na twarzy przysłonięte włosami. Już przestałam się dopatrywać nowych.
Miałam na początku maść , ale w ciąży nie używałam. Można jeszcze naswietlac. Oczytalam się na necie i niestety nie ma jednej skutecznej metody.
Oby Sade tego nie miała.
Mi się go uaktywnilo po tygodniowym opalaniu się

A co najgorsze Zuzia ma plamkę na nodze

A jesteś pewna, że to po opalaniu? bo czytałam pewną stronkę gdzie lekarze, ludzie chorzy na tą chorobę i inni obalają mity...czyli właśnie to, że uaktywnia się to dzięki słońcu.
Sade wiele razy bywała na słońcu a teraz dodatkowo miała kapelusz, który w jakimś tam stopniu przysłaniał jej twarz, więc nie wiem skąd to
Całe ciało ma na prawdę baaaardzo brązowe bo się dodatkowo opaliła, a twarz w porównaniu bardzo jasną... więc nie rozumiem o co tu chodzi

A powiedz mi jeszcze w jakim odstępie czasowym pojawiały się nowe plamy?
Stary 2013-07-24, 22:16   #688
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello
kurde miałam wyjazde służbowy niezapowiedziany ale już jestem
padam na pyszczek
Meduzza, kochanie sto lat dużo szczęści, miłości, spełnienia marzeń, pociechy z Julianny oraz żebyś w końcu dotarła się z TZ

dokładnie, też mi się to podobało

a co do wyglądu, ja pojechałam na porodówkę w pełnym make-upie, nie wiem czy ktoraś pamięta jak leciałam do szpitala a między skurczami siostra TZ robiła mi henne
na szczęście dzień wcześniej zrobiłam manicure i pedicure więc miałam piękne czerwone pazurki no wiecie nie znałam ani dnia ani godziny a jakby jakaś księżna koło mnie rodzila to żebym nie była gorsza
wyszłam ze szpitala w sukience (co prawda jeszcze ciążowej) i kozakach na wysokim obcasie

dajcie jednego

wow, kobieto Ty to masz fart
ja też kiedyś miałam dobrą passę w nagrodach a teraz już olałam temat
graj graj kochana kto wiem, może się uda

acha na koniec chciałąm powiedzieć,że nasza Sophie.... pękła lekko na ogonie
pamiętam jak pisałaś, ze na porodówke sobie weźmiesz takie pantofelki z różowym hmm.. nie wiem jak to sie nazywa-pomponik taki

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-07-24, 22:24   #689
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
pamiętam jak pisałaś, ze na porodówke sobie weźmiesz takie pantofelki z różowym hmm.. nie wiem jak to sie nazywa-pomponik taki
różowe były ale bez pomponików
i czarny szlafroczek satynowy też byl
tyle,że nie rodziłam SN
chociaż jak patrzę na zdjęcie swoje po godz po PN z Samuelem to też ładnie wyglądałam
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 22:25   #690
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
;/
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
z tego samego powodu kupuję słoiczki z krolikiem
całkiem niedawno w lidlu były polędwiczki z królika. Już poporcjowane wyglądające jak piersi z kurczaka

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości