|
|
#661 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
i buziaczki dla MikołajaCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jeśli mozna wiedzieć bo my to juz raczej zdecydowani mojej pracy troche szkoda Cytat:
ja caly czas szukam swojego ale nigdy po zadnym nie mialam niespodzianek, a to przeciez nie oznacza, ze kazdy mi sluzy |
||||||
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Black, fajny filmik
Twojemu Tztowi pasują krótkie wlosy
|
|
#663 |
|
Wtajemniczenie
|
insolito - ja tez go uzywam, ale mam wrazenie ze cos w skladzie pokombinowali bo mam jeszcze 2 w starym opakowaniu i sa super a kupilam ostatnio w tym nowym i cos jest zn im nie tak, nie jest juz taki fajny, jakby bardziej wysusza skore
|
#664 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Miałam pocytować ale nie mam już siły,padam na pysk. Ale nie z powodu Blanki bo ona była dziś u swojej chrzestnej a ja załatwiałam sprawy na mieście. Dzisiaj podczas porannych wygibasów na łóżku Blanka siadła z pozycji leżącej,leżała na łóżku między moimi nogami chwyciła za te moje nożyny i se wzięła i siadła a potem taaaki zaciesz Ogólnie to mam trochę zmartwienie czy moje dziecko nie będzie otyłe ;/ bo jak Was czytam że macie problemy że Wasze dzieci tak mało jedzą to oczom nei wierzę. Ja mam odwrotnie -Blanka ciągle jest głodna . U nas jest tak: rano kaszka 2 sniadanie deserek owocowy obiad-duży słoik podwieczorek kaszka z kilkoma łyzkami owocku kolacja -mleko. Kaszki dostaje tak często bo gastrolog kazał na to ulewanie i ogólnie to robie jej taką porcje by kalorycznośc była tak jak 180 ml mleka. Duży słoik na obiad zauważyłam że jej nie wystarcza, no i tymi kaszkami też już się średnio najada. Jak jadła w dzien co 3 godz tak teraz częściej chce. No i nie wiem co mam robić. Ogólnie to ważyła 2 tyg temu 7,5kg ,nie wiem czy ja jej nie utuczę jak zwiększe jej ilośc jedzenia??? ![]() Z tego co mi wpadło w oczy: Buziaki dla Mikołajka Zdrówka dla Pietraszka i Shade!! Mam nadzieję że Piotrusiowi szybko przejdzie ten wirus i że Szadka jednak nie bedzie miala bielactwa. Trzymam kciuki mocno ! ![]() Gratulacje dla Oskarka za 3 zęba i Bartusia za wyrzynającego zęba ![]() Pisałyście o wrażeniach po porodzie. Ja tak wychodziłam to szłam jak emerytka,skulona ze skwaszoną miną,ubrana w ubrania z ciąży bo w nic innego sie nie miesciłam-ogólnie fatalnie! Przez 2 tyg nie mogłam normalnie chodzić, blizna tak bolala. Co do mycia się mi strasznie tez wszystko leciało z rąk i schylanie się to był dramat, no i jeszcze leciało ze mnie jak z rżniętego prosiaka i to mi strasznie przeszkadzało. Brrr... Ale co tam. Blaneczka mi to wynagrodziła <3 Idę spać ,bo mi oczy lecą już. |
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Sarah, sama musisz być z niego zadowolona - przede wszystkim, czy nie zapycha, nie podrażnia, a potem to już indywidualne wymagania, typu - kolor, krycie, wykończenie itp itd. Każda cera jest inna.
Jeśli chodzi o Healthy Mix, to nowa wersja jest bardziej chemiczna i ma w sobie silikon, stara nie miała. Muszę pomyśleć, ale niestety teraz większość podkładów ma gdzieś tam w składzie silikon... Jak nie na początku (jak CS), to gdzieś dalej, a cerze wyjątkowo wymagającej nawet mała jego ilość nie podpasuje... Jak ktoś ma wyjątkowo wrażliwą cerę na takie składniki, to polecam minerały, nie znam osoby, której by zrobiły krzywdę.
|
|
|
|
#666 |
|
Zadomowienie
|
no i satlo sie
320ozł poszlo za naprawę auta chyba pojade do mamy i siade na promenadzie z dzieckiem z kartka zbieram na pampersy bo dobrze, ze chociaz mleczko mam swoje, a w przyszlym tygodniu szczepieni i musze miec 65zł wyplata moja 28 ale tylko 60% i zaraz rata na kredyt rata pracowa maz wraca z austrii bo praca nie teges łazienka do remontu bo kabina nam sie spierdzielila mielismy z hydromasazem wszystko zdemontowane tylko sam brodzik a w aucie jeszcze nie wszystko fajny jest citroen c5 kombii wszystko sie miesci razem z naszym wielgachnym wozkiem a jeszcze polowka tez wymaga powaznej naprawy
|
|
|
|
#667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Lenova - przeciez 7.5 kg to nie jest jakos szczegolnie duzo
i chyba nie da sie utuczyc takiego malusza? Je tyle ile potrzebuja zreszta to chyba nie jest az tak szczegolnie duzo, tyko tego duzego sloiczka sobie nie wyobrazam przy moim Borysie ale przeziec to jest ilosc zalecana dla dzieci w 7 miesiacu zycia z tego c czytalam w rozpisce ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
wyszusza mi skore, uwidacznia jakies skorki kolor tez juz nie taki jak poprzednio szkoda, zuzyje jeszcze te ze starego opakowania a pozniej to sama nie wiem, nic innego mi nie pasowalo Znasz cos bez silikonu?
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide sie kapac!! ;p jest woda jesT!!!!!!! :P
|
|
|
#669 |
|
Wtajemniczenie
|
Blogerko -własnie mnie też przeraża to że ona tym duzym słoikiem się nie najada, ogólnie marwtwie się bo u mnie w rodzinie jest taka dziewczynka co też była ciągle głodna i jadła dużo i często a teraz ma 7 lat i ma nadwagę. Z tym, że oni jej te kaszki cukrowe dawali i herbatki granulowane...może dlatego?
Black- cudowny filmik,aż się wzruszyłam ! |
|
|
|
#670 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a niby nawilżający Cytat:
Zastanawiałam się kiedyś nad Liulu ( czy jakoś tak ) ale sama nie wiem ... Oże zamówie sobie próbkę ![]() Cytat:
|
|
#671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym sie cieszyla gdyby Boryskowi tak te sloiczki smakowaly on jedynie na noc 250 ml kaszy z owocem wypija a w dzien grymaszenie mniejsze badz wieksze, ostatnio raczej mniejsze ![]() ale ze sloiczkami jestesmy na etapie 90 - 120 i to tylko ma swoje dwa ulubione reszta jest "odruch wymiotny" albo szczekoscisk i skret szyi
|
|
#672 |
|
Zadomowienie
|
Black, super filmik. Moment w którym pokazana jest Oliwka mega wzruszający
A Twój Tż ma takie dobre, ciepłe spojrzenieCiekawe jak tam Pietraszko Lady ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- A miała może któraś z Was Estee Lauder Double Wear? Czaję się na niego, ale szkoda mi tyle kasy w ciemno wydać
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ten moment, gdzie jest Oliwa w wózku z takimi ślicznymi, błyszczącymi oczkami jest dla mnie najpiękniejszy.
Lioele. Albo Lily Lolo. Ja mam Amilie i kryje dość dobrze, polska firma, nawet niedrogie mają podkłady, a mega wydajne. Mam już prawie 2 miesiące, używam bardzo często i nie widzę ubytku. Mam od nich też róż i również jest świetny.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-07-24 o 21:40 |
|
|
|
#674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O właśnie tę firmę miała na myśli Chyba spróbuję z tymi próbkami bo z tego co pamiętam to można u nich zamówić
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupilam Amelce...mialam nie kupowac itd ale gdzie ja królika dostane;p kupilam łososia z ziemniakami i potrawke z krolika czy cos w ten desen i tak : dzisiaj zrobilam Amelce tego łososia ale.... do tego ugotowałam warzywka - fasolka szparagowa, marchewka, natka pietruszki, koperek, pietruszka, cukinia i kalafior i zmiksowałam jej z pół sloiczka tego lososia..... wyszły z tego dwa sloiczki po 125. zjadla 2 naraz tak jej smakowało
|
|
|
#676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dziękuję bardzo za dobre słowa
Cytat:
Przewijanie tzn gdzie? bo na zewn to w wózku a w pokoju to zrobiłam sobie ze stolika przewijak. Spała elegancko, zasypiała przecież nawet na imprezach ostatnie 2 dni i noce były okropne ale to dlatego, że zaczął wychodzić ząbek.Hotele dają łóżeczko za free tylko trzeba to wcześniej zaznaczyć. ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- a jakiej wielkości masz te plamki? |
|
|
|
|
#677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
krolika wlasnie z gerbera z reguly najpierw probuje dac mu inny sloik a jak juz wybrzydza to krolikiem go dopelniam i jak tego krolika poczuje to sam biuzke otwiera tak lapczywiea dzisiaj tez lososia robowalismy z ziemniaczkami i najierw byl taki odruch wymiotny i zdziwienie ale pozniej troszke przelknal i jeszcze w miare smakuje mu jarzynowa z kurczakiem tez z gerbera
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Sarah współczuję problemów no kasa idzie niesamowicie szybko, ja też już 60% wypłaty od sierpnia, ciekawe jak to będzie A gdzie chcecie wyjechać ?? I przecież Ty nie będziesz pracować bo kto z dzidzia zostanie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-07-24 o 21:57 |
|
|
|
|
#679 |
|
Wtajemniczenie
|
Deli a te warzywa to jak gotujesz? na parze? jak dlugo?
ja to sie boje ze rozgotowalabym i zabila wartosci odzywcze
|
#680 |
|
Zadomowienie
|
W ogóle, to ja uzywam jednego podkładu, a mam w zapasie jeszcze 3 nienaruszone
Black, wzruszylam się ;] świetni filmik Lady!!! Jak Pietraszko ??sarah masakeros z hajsem, ale cóż.. ;] wisienka mi przypomniała,że ostatnio zrobiłam fotkę specjalnie z myslą o Was i zapomniałam wstawić ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Deli, królik w biedro jest |
|
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#682 |
|
Zadomowienie
|
Lenova, dziewczyny już Ci powiedziały - jak nie pasiesz Blanki cukrem itd., to nie ma mowy o zbytnim utuczeniu, spokojnie
|
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
widzialam! ale jak spojrzalam to uciekłam, no nie kupie takiego długiego mięcha nooooo strasznie to wyglądało.
;/
|
|
#684 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#685 | |||
|
Zakorzenienie
|
hello
kurde miałam wyjazde służbowy niezapowiedziany ale już jestem padam na pyszczek Meduzza, kochanie sto lat dużo szczęści, miłości, spełnienia marzeń, pociechy z Julianny oraz żebyś w końcu dotarła się z TZ Cytat:
a co do wyglądu, ja pojechałam na porodówkę w pełnym make-upie, nie wiem czy ktoraś pamięta jak leciałam do szpitala a między skurczami siostra TZ robiła mi henne na szczęście dzień wcześniej zrobiłam manicure i pedicure więc miałam piękne czerwone pazurki no wiecie nie znałam ani dnia ani godziny a jakby jakaś księżna koło mnie rodzila to żebym nie była gorszawyszłam ze szpitala w sukience (co prawda jeszcze ciążowej) i kozakach na wysokim obcasie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też kiedyś miałam dobrą passę w nagrodach a teraz już olałam temat graj graj kochana kto wiem, może się uda acha na koniec chciałąm powiedzieć,że nasza Sophie.... pękła lekko na ogonie |
|||
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Miałam na początku maść , ale w ciąży nie używałam. Można jeszcze naswietlac. Oczytalam się na necie i niestety nie ma jednej skutecznej metody. Oby Sade tego nie miała. Mi się go uaktywnilo po tygodniowym opalaniu się ![]() A co najgorsze Zuzia ma plamkę na nodze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-07-24 o 22:09 |
|
|
|
|
#687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Sade wiele razy bywała na słońcu a teraz dodatkowo miała kapelusz, który w jakimś tam stopniu przysłaniał jej twarz, więc nie wiem skąd to ![]() Całe ciało ma na prawdę baaaardzo brązowe bo się dodatkowo opaliła, a twarz w porównaniu bardzo jasną... więc nie rozumiem o co tu chodzi ![]() A powiedz mi jeszcze w jakim odstępie czasowym pojawiały się nowe plamy? |
|
|
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czarny szlafroczek satynowy też byl tyle,że nie rodziłam SN chociaż jak patrzę na zdjęcie swoje po godz po PN z Samuelem to też ładnie wyglądałam
|
|
|
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

i buziaczki dla Mikołaja

bożesz jak ja się cieszę 

Twojemu Tztowi pasują krótkie wlosy 

a niby nawilżający
Zastanawiałam się kiedyś nad Liulu ( czy jakoś tak

dużo szczęści, miłości, spełnienia marzeń, pociechy z Julianny oraz żebyś w końcu dotarła się z TZ