Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 21:27   #2851
em ma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
wszystkie wasze ciąże są do przodu na usg???
ja się strasznie martwię bo moja jest opóźniona w rozwoju o tydzień lekarz każe się nie martwić bo jak to mówi "z pani też byk nie jest"
U mnie z usg też wychodzi że opóźniona, ale to zmieniało w czasie. Na początku było ponad tydzień różnicy, a teraz zostało 5 dni. Lekarz zupełnie nie kazał się tym przejmować, bo przecież nie jest tak, że wszystkie mamy regularne okresy.
Zresztą trzeba pamiętać, że przecież sam termin porodu jest bardzo orientacyjny my się do niego bardzo przywiązujemy a mało z nas urodzi w tym wyznaczonym terminie
Stary 2013-07-24, 21:28   #2852
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
To widzę, że oszczędziłam mojej siostrze takich przygód

Ja jej też nie cierpiałam-jedna z najgorszych lektur!!!
Potem nie mogłam przecierpieć Żeromskiego...no totalnie nie mój klimat

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Zawsze można mówić, że się dupką odkręciło i nie wiecie
Z syzyfowych prac pamietam tyle, że jechali w zimie saniami. Trzy pierwsze strony mnie pociągały lektury nieobowiązkowe. Mistrz i małgorzata, uwielbiałam ale w szkole średniej w ogóle omijałam lektury, a czytalam wszystko inne.
W podstawówce bylam grzeczniejsza. Ominęłam tylko marysię i psa który jeździł koleją. Ta ksiazke uznałam a. Za smutna b. Za bez sensu, nie lubiłam książek o zwierzętach i c. Za za krótką
Ale kończę ten temat bo książki uwielbiam i to dla mnie temat rzeka

Oho, mąż się buntuje co do imion

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-24, 21:31   #2853
isia4891
Zadomowienie

Myślę, ze jeszcze kilka dni i będziemy pisały czy dziewczynka czy chłopczyk
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 21:34   #2854
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Ciekawe czy będzie więcej chłopców czy dziewczynek....na razie prowadzą chłopcy
Lipcowo-sierpniowe mamusie mają przewagę chłopców.

Edytowane przez lolita25
Czas edycji: 2013-07-24 o 21:37
lolita25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 21:34   #2855
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny właśnie przyszło mi do głowy żeby zachować płeć dzidziusia tylko dla nas....a rodzina niech ma Kinder niespodzianke
Co o tym myślicie?
U nas by nie przeszło. Babcie już latają jak koty z pęcherzem, bo nie wiedzą jakie ciuszki kupować. Na razie przywożą nam same unisexy My za to z TŻem postanowiliśmy zachować dla siebie imię i ogłosić je rodzince dopiero po narodzinach malucha. Dziadkowie nie są tym zachwyceni (ciekawskie jaja ), ale ukróciliśmy tym wszystkie możliwe rodzinne dyskusje, pytania i sugestie stylu: "A może Zosia, a może Gosia, o nie tylko nie Bogusia" itp.
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 21:38   #2856
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
U nas by nie przeszło. Babcie już latają jak koty z pęcherzem, bo nie wiedzą jakie ciuszki kupować. Na razie przywożą nam same unisexy My za to z TŻem postanowiliśmy zachować dla siebie imię i ogłosić je rodzince dopiero po narodzinach malucha. Dziadkowie nie są tym zachwyceni (ciekawskie jaja ), ale ukróciliśmy tym wszystkie możliwe rodzinne dyskusje, pytania i sugestie stylu: "A może Zosia, a może Gosia, o nie tylko nie Bogusia" itp.
Mam ochotę zrobić to samo
Tak mnie wkurzają te wieczne pytania o imię dziecka
Stary 2013-07-24, 21:39   #2857
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

Ja spróbuje,jak się dowiem to nic im nie powiemy....zobaczymy jak długo wytrzymamy
Stary 2013-07-24, 21:40   #2858
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Z syzyfowych prac pamietam tyle, że jechali w zimie saniami. Trzy pierwsze strony mnie pociągały lektury nieobowiązkowe. Mistrz i małgorzata, uwielbiałam ale w szkole średniej w ogóle omijałam lektury, a czytalam wszystko inne.
W podstawówce bylam grzeczniejsza. Ominęłam tylko marysię i psa który jeździł koleją. Ta ksiazke uznałam a. Za smutna b. Za bez sensu, nie lubiłam książek o zwierzętach i c. Za za krótką
Ale kończę ten temat bo książki uwielbiam i to dla mnie temat rzeka
Mistrz i Małgorzata też jedna z moich ulubionych. Ale lepsza chyba Zbrodnia i kara. Pies który jeździł koleją był też w mojej czołówce,bo ja o zwierzętach to wszystko lubiłam. Nie mogłam zmęczyć dywizjonu 303...
Stary 2013-07-24, 21:41   #2859
23Paula23
BAN stały

Cytat:
W sumie niezła niespodzianka dzięki Bogu że u nas się nie wtrąca nikt
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 21:41   #2860
OlusiaS
Wtajemniczenie

Ale tz okroil mi liste imion .Z chlopcow zostal tylko Gabriel,a dziewczynki Sophie (ale bedziemy mowic Zosia),Natalka i wymyslil Anastazja (uwielbiam skrot Nastka ),Linda i Lucy

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Wchodze na Facebook a tam koledze sie corka urodzila, mieszkaja w Anglii on Polak ona Polka a corka ma na imie Cindy.. Ja mieszkam w de i nie zamierzam wracac ale nie dalabym niemieckiego imienia, szukam polskiego ktore bedzie sie dobrze tu wymawialo albo bedzie mialo swoj odpowiednik ale Cindy to jak to jest po polsku?
My wlasnie szukamy takich imion,co sa wymowne tu i w Polsce.Syn ma na imie Maximilian Felix (Maxiu),a corka Amelie Marie (mowimy Amelka).Wielu niemieckich znajomych mowilo mi,ze moglam dac Amelia (pytali,jak to imie wymawia sie po polsku) i sie dziwili,ze tak nie dalismy,a ja sie balam,ze beda wymawiac Amelija....
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 21:48   #2861
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Ale tz okroil mi liste imion .Z chlopcow zostal tylko Gabriel,a dziewczynki Sophie (ale bedziemy mowic Zosia),Natalka i wymyslil Anastazja (uwielbiam skrot Nastka ),Linda i Lucy

My wlasnie szukamy takich imion,co sa wymowne tu i w Polsce.Syn ma na imie Maximilian Felix (Maxiu),a corka Amelie Marie (mowimy Amelka).Wielu niemieckich znajomych mowilo mi,ze moglam dac Amelia (pytali,jak to imie wymawia sie po polsku) i sie dziwili,ze tak nie dalismy,a ja sie balam,ze beda wymawiac Amelija....
Jak bedzie dziewczynka to dam Amelka ale chlopak to nie mam pojecia!!!
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 21:51   #2862
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak bedzie dziewczynka to dam Amelka ale chlopak to nie mam pojecia!!!
Tylko sie nie zdziw,jak bedziesz wolala Amelka na ulicy i beda pytac: jak,Amerika ?? Albo od melken....
Stary 2013-07-24, 21:51   #2863
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Mistrz i Małgorzata też jedna z moich ulubionych. Ale lepsza chyba Zbrodnia i kara. Pies który jeździł koleją był też w mojej czołówce,bo ja o zwierzętach to wszystko lubiłam. Nie mogłam zmęczyć dywizjonu 303...
Hm rozmowy z katem prawie na pamięć, w ogóle wszystkie z tego okresu. Lalkę i przedwiośnie też uwielbiałam.
Nie ruszyłam za to nic z trylogii

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 21:52   #2864
Cicici
Rozeznanie

Moze jakos to zniose byleby sie dzieci potem nie nabijaly, bo tak jak pisalam znajomi mowia ze jak dam Antoni to tu bedzie Anton a to chlop ze wsi taki i sie dzieci beda smiac..
Stary 2013-07-24, 21:55   #2865
OlusiaS
Wtajemniczenie

Kolezanki corka ma na imie Pola,wiec raczej jest w rejestrze.

Cytat:
Moze jakos to zniose byleby sie dzieci potem nie nabijaly, bo tak jak pisalam znajomi mowia ze jak dam Antoni to tu bedzie Anton a to chlop ze wsi taki i sie dzieci beda smiac..
Predzej kojarzylabym z Toni,tak tez moglby sie przedstawiac
Stary 2013-07-24, 22:02   #2866
kefii
Wtajemniczenie

U mnie nie przejdzie taki nr. Rodzina lata koło mnie i tylko wypytują. Choć lekarz juz nam sugerował co może być ale nic narazie nie potwierdził. Wiec nikomu nic nie mówimy. Jak lekarz bedzie w 100% pewny ze chłopiec czy dziewczynka to wtedy powiemy

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 22:14   #2867
marieee
Zadomowienie

GG do marieee
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Hm rozmowy z katem prawie na pamięć, w ogóle wszystkie z tego okresu. Lalkę i przedwiośnie też uwielbiałam.
Nie ruszyłam za to nic z trylogii
Ojjj uwielbiam Zbrodnia i Kara, Lalka, Nad Niemnem, Przedwiośnie, Chłopi, Wesele.
Nie dałam rady przeczytać W Pustyni i w Puszczy, a na myśl... Krzyżacy ... Ehm..

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 22:17   #2868
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
U mnie nie przejdzie taki nr. Rodzina lata koło mnie i tylko wypytują. Choć lekarz juz nam sugerował co może być ale nic narazie nie potwierdził. Wiec nikomu nic nie mówimy. Jak lekarz bedzie w 100% pewny ze chłopiec czy dziewczynka to wtedy powiemy
Na 100% pewny to bedzie po porodzie
Stary 2013-07-24, 22:25   #2869
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Na 100% pewny to bedzie po porodzie
Taaa, żeby to było takie proste a płeć mózgu :brzyda l:
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 23:05   #2870
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Ejani, 4 tygodnie temu zostałam skierowana tam do szpiatala z powodu infekcji, bo na wymazie wyszły ziarniaki...przy okazji mieli mi zrobić badania I - trymestralne. Lekarz młody zresztą bardzo, powiedział, że na oko on nie widzi infekcji bo nie ma stanu zapalnego i nie dostane żadnych globulek, możesz sobie wyobrazić jak się czułam...Dopiero jak zadzwoniłam do mojego ginekologa (który pracuje na innym oddziale) to on mnie trochę uspokoił i dostałam do domu nystatynę ...i tak mnie wypisali, nie robili wymazu/posiewu - bo jak stwierdził jeden z lekarzy - wymazów nie robi się często w ciąży. Zrobili tylko badanie I-trymestralne a z infekcją nic, tylko uproszoną nystatynę do domu.
Coś nie teges..."ziarniaki"...to przypuszczalnie bakterie ziarenkowce...nystatyna jest na grzyby i drożdżaki....

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Nie wiem nie zapytałam
Bez spermy, bo w spermie są prostaglandyny, substancja, która wywołuje przedwczesny (lub zamierzony ) poród. W Twoim przypadku niewątpliwie przedwczesne skurcze. Pamietajcie o tym na koniec, jak już będziecie chciały, żeby dziecię wylazło))
Prostaglandyny takie sztuczne i w dużej dawce podaje się na szyjkę w celu wywołania porodu np. obumarłego płodu. Te zawarte w spermie są naturalne, niekoniecznie muszą zadziałać, ale MOGĄ.

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Znalazłam coś takiego:

"Wiele kobiet zastanawia się także nad tym, czy seks w ciąży zakończony wytryskiem nasienia do pochwy może przyspieszyć poród. To prawda – w spermie znajdują się bowiem prostaglandyny, które mogą zmiękczyć szyjkę macicy i zainicjować poród. Jednak, aby do tego doszło, w organizmie kobiety muszą już zajść pewne zmiany hormonalne, które ukierunkowują jej ciało do wydania na świat dziecka. Dlatego niektórzy uważają, że gdy ciąża jest przenoszona, stosunek może przyspieszyć poród. Jest to zapewne lepszy sposób i bardziej przyjemny niż podłączenie do kroplówki z oksytocyną w szpitalu."

Ale to się tyczy już końcówki ciąży i kiedy jest ryzyko przedwczesnego porodu.
Kurczę, sorry laski, nadrabiam zaległości i sukcesywnie odpisuję, a tu widzę, że Hosenka* już to Wam wyjaśniła))

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 23:09   #2871
ejani
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Hej dziewczyny, mam trochę głupie pytanko jak wygląda rozstęp? W mojej świadomości jest dość cienki, wklęsły, różowawy i nieregularny kształt (takie miałam na nogach), dobrze myślę, czy są różne?

Bo na lewej piersi (gdzie mnie i sutek bardziej boli) właśnie znalazłam grubą pionową linię, idealnie prostą i lekko wypukłą, nieco jaśniejszą od reszty skóry, miałyście coś takiego albo słyszałyście co to może być?
To normalne może? Zaczynam panikować...
Stary 2013-07-24, 23:27   #2872
Cicici
Rozeznanie

Wlasnie przeczytalam cos takiego : W drugim trymestrze ciąży aż do porodu kobieta powinna unikać takich pozycji, które wymagają leżenia na plecach. Powiększająca się macica podczas leżenia może uciskać na aortę i żyłę główną dolną, co utrudnia odpływ krwi do serca i może przyczynić się do dyskomfortu, duszności, a nawet do omdleń. W tym czasie, ze względu na zawarte w nasieniu mężczyzny prostaglandyny, lepiej współżyć z prezerwatywą. Kobieta nie powinna dążyć do osiągnięcia pełnej satysfakcji, gdyż orgazm objawia się skurczami macicy, które mogą zagrażać ciąży.
No i sie teraz martwie..
http://parenting.pl/portal/pozycje-seksualne-w-ciazy
Stary 2013-07-25, 01:58   #2873
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
No to ja zaczynam kolejną turę "ujawnień"

---------- Dopisano o 01:58 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ----------

Cytat:
Ciekawe czy będzie więcej chłopców czy dziewczynek....na razie prowadzą chłopcy
Lipcowo-sierpniowe mamusie mają przewagę chłopców.
I nie będę oryginalna Trzeci chłopiec (prawdopodobnie) na wątku mamuś noworocznych się ujawnia

Nie wytrzymałam i w ramach świętowania pierwszego dnia II-go trymestru poszłam do lekarza po poradę. Chciałam przede wszystkim zasięgnąć niezależnej porady n.t. tego mojego nieszczęsnego wyniku usg genetycznego,a przy okazji coś podejrzeć

Dr zrobił mi usg przez brzuch i tv- bo tak więcej szczegółów widać. I pomierzył wszystko, kość udową, główkę, brzuszek, powiedział też, że mam dość nisko łożysko na przedniej ścianie macicy. Nikt mi tego wcześniej nie mówił. Więc spytałam o przytulanki, a on się mnie spytał, czy już się przytulalismy w ciąży, wstyd mi było i się nie przyznałam, a on, że tak trzymać....buuuu....a my sie przytulamy i nic się nie działo złego...i teraz jest mi głupioale nieważne, będziemy uważać, albo damy sobie spokój, byle nasz Skarbek był zdrowy.
Po usg wyciągnęłam kuzynke na lody, galaretkę i gorącą czekoladę:P (pyszne migotko na rynku w milano.....mmmm), a potem na zakupy)) Jako, że perfuzja ma 100% rację mówiąc, że o płci przekonamy się dopiero po porodzie, to kupuję wszystko w odcieniach beżu, zresztą sama tak uwielbiam się ubierać Zakupiłam 4x body z krótkim, 3x z długim rękawem, śliniak, czapeczkę, pajacyk z milutkiego misia oraz hicior...kombinezonik newborn...śliczny, z żyrafką....mmmmm.....małż on poszedł na noc do pracy, nie widział zakupów, cały przedpokój poobwieszałam tymi ciuszkami, zdziwi się gdy rano wróci

Poczytałam Wasze posty i spać nie mogę, szukam wózka dla nas.
Koniecznie wygodny dla dzieciaczka, miękki, z kołami, by jeździły po trawie i "wertepach".. Niezbyt ciężki, z jedną rączką itp itd...jest fajny sklep u nas, jak któraś z okolic zabrza, to pewnie wie. Podjeżdża się autem, babeczki super doradzają, można trochę potargować, sprawdzić czy się do auta mieści, jak po schodach się chodzi z wózkiem, pomagają wszystko))Ja tam jeszcze nie byłam, ale słyszałam juz od kilku osób, że faktycznie super Podzielę się z Wami doświadczeniem

Pisałyście o książkach...ja uwielbiam czytać, teraz raczej "lekkie" książki, np. z lubością wracam do Musierowicz, pozdrawiam wszystkie "Pyrki"...Martyrolo gię i tematykę obozową wyczerpałam do cna, radziecke represje i łagry również. Ale to było dawno.
Uwilbiam Carlosa Ruiza Zafona, Sparksa, powieści o miłości, zdradach i nienawiści, "Lalkę" czytałam kilka razy, "Chłopi" też mi się podobali Jedyne dwie pały w szkole dostałam za nieprzeczytanie "Krzyżaków"(sorry, kiedyś nieprzeczytanie pisało się razem, jako, że to imiesłow przymiotnikowy, ale to się zmieniło i nie wiem co teraz:P). Do tego nie dojrzę już nigdy, moja polonistka, zreszta cudowna kobieta, też odpuściła:P
No i nie ukrywam, że Greya 3 tomy też przełknęłam, hehe...leżąc z grypą w łóżku:P

A co do imienia, to ja nie mam pojęcia...Nadal...buuuu.. ..

Gdyby ten wózek był beżowy, to mogłabym ewentualnie się nim zainteresować:PPPP. Widziałam ostatnio taki na mieście, zresztą to jest propozycja teściowej(ale jej propozycja obejmowała znienawidzoną przeze mnie zieleń, więc odpadło), hehehe
http://www.krolestwodziecka.com/tako...is-p-1632.html
Tam są propozycje beży, ale nie podobają mi się...szukamy dalej

Znikam spać, już chyba późno

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.

Edytowane przez agoola83
Czas edycji: 2013-07-25 o 02:01
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 08:02   #2874
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Agoola to witamy w klubie przyszłych mam chłopców
Stary 2013-07-25, 08:47   #2875
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Wlasnie przeczytalam cos takiego : W drugim trymestrze ciąży aż do porodu kobieta powinna unikać takich pozycji, które wymagają leżenia na plecach. Powiększająca się macica podczas leżenia może uciskać na aortę i żyłę główną dolną, co utrudnia odpływ krwi do serca i może przyczynić się do dyskomfortu, duszności, a nawet do omdleń. W tym czasie, ze względu na zawarte w nasieniu mężczyzny prostaglandyny, lepiej współżyć z prezerwatywą. Kobieta nie powinna dążyć do osiągnięcia pełnej satysfakcji, gdyż orgazm objawia się skurczami macicy, które mogą zagrażać ciąży.
No i sie teraz martwie..
http://parenting.pl/portal/pozycje-seksualne-w-ciazy

To ja przy trzeciej ciazy nigdy nie martwilam sie takimi rewelacjami. Nikt nigdy mi nie mowil,zeby seksu nie uprawiac,badz uprawiac z guma lub bez orgazmu
Jak z ciaza jest wszystko OK to wrzuc na luz i ciesz sie seksem,bo po porodzi troche abstynencji bedzie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość

Dr zrobił mi usg przez brzuch i tv- bo tak więcej szczegółów widać. I pomierzył wszystko, kość udową, główkę, brzuszek, powiedział też, że mam dość nisko łożysko na przedniej ścianie macicy. Nikt mi tego wcześniej nie mówił. Więc spytałam o przytulanki, a on się mnie spytał, czy już się przytulalismy w ciąży, wstyd mi było i się nie przyznałam, a on, że tak trzymać....buuuu....a my sie przytulamy i nic się nie działo złego...i teraz jest mi głupioale nieważne, będziemy uważać, albo damy sobie spokój, byle nasz Skarbek był zdrowy.
Po usg wyciągnęłam kuzynke na lody, galaretkę i gorącą czekoladę:P (pyszne migotko na rynku w milano.....mmmm), a potem na zakupy)) Jako, że perfuzja ma 100% rację mówiąc, że o płci przekonamy się dopiero po porodzie, to kupuję wszystko w odcieniach beżu, zresztą sama tak uwielbiam się ubierać Zakupiłam 4x body z krótkim, 3x z długim rękawem, śliniak, czapeczkę, pajacyk z milutkiego misia oraz hicior...kombinezonik newborn...śliczny, z żyrafką....mmmmm.....małż on poszedł na noc do pracy, nie widział zakupów, cały przedpokój poobwieszałam tymi ciuszkami, zdziwi się gdy rano wróci

Pisałyście o książkach...ja uwielbiam czytać, teraz raczej "lekkie" książki, np. z lubością wracam do Musierowicz, pozdrawiam wszystkie "Pyrki"

A to masz zakaz seksu z powodu lozyska,tak?
Pochwal sie ubrankami,pokaz co kupilas.
Musierowicz tez uwielbiam
Stary 2013-07-25, 09:01   #2876
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
To ja przy trzeciej ciazy nigdy nie martwilam sie takimi rewelacjami. Nikt nigdy mi nie mowil,zeby seksu nie uprawiac,badz uprawiac z guma lub bez orgazmu
Jak z ciaza jest wszystko OK to wrzuc na luz i ciesz sie seksem,bo po porodzi troche abstynencji bedzie
Też za specjalnie nie mam zamiaru się teraz wstrzymywać z seksem. Wiadomo, że uważamy i jesteśmy delikatniejsi. Ale nie przesadzajmy, że "tego nie wolno, tamtego nie jedz, tak nie rób, tego nie zakładaj" jakby się nam normalnie życie skończyło tak nas traktują.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 09:06   #2877
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 01:58 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ----------

I nie będę oryginalna Trzeci chłopiec (prawdopodobnie) na wątku mamuś noworocznych się ujawnia

Nie wytrzymałam i w ramach świętowania pierwszego dnia II-go trymestru poszłam do lekarza po poradę. Chciałam przede wszystkim zasięgnąć niezależnej porady n.t. tego mojego nieszczęsnego wyniku usg genetycznego,a przy okazji coś podejrzeć

Poczytałam Wasze posty i spać nie mogę, szukam wózka dla nas.
Koniecznie wygodny dla dzieciaczka, miękki, z kołami, by jeździły po trawie i "wertepach".. Niezbyt ciężki, z jedną rączką itp itd...jest fajny sklep u nas, jak któraś z okolic zabrza, to pewnie wie. Podjeżdża się autem, babeczki super doradzają, można trochę potargować, sprawdzić czy się do auta mieści, jak po schodach się chodzi z wózkiem, pomagają wszystko))Ja tam jeszcze nie byłam, ale słyszałam juz od kilku osób, że faktycznie super Podzielę się z Wami doświadczeniem

Pisałyście o książkach...ja uwielbiam czytać, teraz raczej "lekkie" książki, np. z lubością wracam do Musierowicz, pozdrawiam wszystkie "Pyrki"...Martyrolo gię i tematykę obozową wyczerpałam do cna, radziecke represje i łagry również. Ale to było dawno.
Uwilbiam Carlosa Ruiza Zafona, Sparksa, powieści o miłości, zdradach i nienawiści, "Lalkę" czytałam kilka razy, "Chłopi" też mi się podobali Jedyne dwie pały w szkole dostałam za nieprzeczytanie "Krzyżaków"(sorry, kiedyś nieprzeczytanie pisało się razem, jako, że to imiesłow przymiotnikowy, ale to się zmieniło i nie wiem co teraz:P). Do tego nie dojrzę już nigdy, moja polonistka, zreszta cudowna kobieta, też odpuściła:P
No i nie ukrywam, że Greya 3 tomy też przełknęłam, hehe...leżąc z grypą w łóżku:P

A co do imienia, to ja nie mam pojęcia...Nadal...buuuu.. ..

Gdyby ten wózek był beżowy, to mogłabym ewentualnie się nim zainteresować:PPPP. Widziałam ostatnio taki na mieście, zresztą to jest propozycja teściowej(ale jej propozycja obejmowała znienawidzoną przeze mnie zieleń, więc odpadło), hehehe
http://www.krolestwodziecka.com/tako...is-p-1632.html
Tam są propozycje beży, ale nie podobają mi się...szukamy dalej

Znikam spać, już chyba późno
Ja bym chciała się ujawnić we wtorek.... ale się boję iść sama wiecie? Jak mi smutno, to będzie 17/18 tc i będę sama w dużym mieszkaniu bez TŻ. Może poczuję jak maluch się rusza, może dowiem się jak mówić do brzuszka on czy ona. A nie będę miała się z kim dzielić tym ;(
Od jakiś dwóch dni czuje inne "zamieszki" w brzuchu kompletnie niewiem czy to to.. zobaczymy czy dziś się powtórzą.

Poszłam na badania dziś i... wyniki miały być dziś, a przeciwciała odpornościowe mam do odebrania za tydzień najprawdopodobniej a wizytę mam we wtorek, troche lipka. Ważne, że reszta będzie na dziś najwyżej mu doniosę tylko te wyniki.

Agoola w Milano spróbuj koniecznie kiedys pucharu obfitości!! rewelacja!! najlepszy deser lodowy jaki jadłam!! Lubię Milano, ale własnie kiedyś trafiłam na czekoladę kakao
Stary 2013-07-25, 09:36   #2878
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Witam Was w pierwszy dzień mojego urlopu postaram się Was nadrobić, bo ostatnie 2 tyg to była dla mnie masakra, w pracy działałam już na rezerwie, po pracy cały stres przesypiałam. Teraz się to zmieni
Stary 2013-07-25, 09:43   #2879
magnusia
Zakorzenienie

agoola-- gratuluję chłopaka

Mnie dziś znów rano przewinęło na lewą stronę a witamin nie brałam cholera do 12 tyg było ok i teraz się zaczęło
Stary 2013-07-25, 09:46   #2880
ejani
Zadomowienie

Cytat:

Super, brawa za wyniki i chłopaka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości