Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 22:19   #1891
kubus puchatek
Rozeznanie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość

Dziewczyny jak macie wizyty pod koniec ciąży?
Ja ostatnio miałam 9 lipca, następną na 8 sierpnia, a termin na 12 sierpnia.
Nie powinnam mieć jakoś wcześniej? Słyszałam, że pod koniec ciąży częściej są wizyty...

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

A tak poza tym zbieram opinie.. Poród z mężem, samotnie, czy z kimś innym z rodziny?
Ja się zastanawiam czy brać męża... Choć on bardzo by chciał.
Z jednej strony to dla mnie krępujące, z drugiej chyba czułabym się przy nim bezpieczniej.
Ja też się zastanawiam czy mój wrażliwy Tż da radę,ale stwierdzam,że w ostateczności może zawsze wyjść. Mój też chce być przy porodzie. Co do wizyt,właśnie teraz mam co 2 tygodnie ,a termin na 18 sierpnia.
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 22:24   #1892
Asiunia1230
Raczkowanie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Asiunia ja męża nie biorę bo jakoś tego nie czuje. Boję sie że nie spojrzy na mnie po z pozadaniem bo on taki że tak powiem wrażliwy jest.
A co do wizyt to końcówkę mam co 2 tyg wizyty.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Też się boję, że mój tż będzie miał do mnie jakieś obrzydzenie. Choć zapewniał mnie, że nie będzie miał nigdy. No zobaczymy, decyzja chyba zapadnie w trakcie akcji.

Hmm to co z tą moją gin, że mi dała wizytę dopiero 8 sierpnia

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Ja też się zastanawiam czy mój wrażliwy Tż da radę,ale stwierdzam,że w ostateczności może zawsze wyjść. Mój też chce być przy porodzie. Co do wizyt,właśnie teraz mam co 2 tygodnie ,a termin na 18 sierpnia.
No to teraz już na prawdę nie wiem czemu moja gin wyznaczyła mi nastepna wizytę za miesiąc, na 4 dni przed tp. Na dodatek uznała, że pewnie i tak się nie zobaczymy, bo wcześniej urodzę.
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 22:25   #1893
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
misiaczka czyli bedzie Maja Lea??
Majalea
O nie nie
Wg mnie on wybrał Maja ja Laura i będzie Maja Laura
Musze mu jednak udowodnić ze to on wybrał to imię bo mi nie wierzy prżeszukalam kilka wątków ale nie znalazłam tego jak mówię o imieniu

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
w dniu wypisu ważył 2520g
straszny z niego żarłok, moje piersi mu nie wystarczają, dziś np wisiał parę godz z przerwami

nie lubi zmieniać pieluchy bo mu zimno w nogi oraz nie lubi kąpieli bo już 2x miał i krzyczał za każdym razem, dobrze że mój mąż go kąpie to sprawnie to idzie, ja tylko podaje rzeczy a on rozbiera, myje, ubiera.

Pępek mu jeszcze nie odpadł, ale jest już blisko odpadnięcia. Mamy się spodziewać wizyty patronażowej pediatry i w piątek przychodzi położna z drugą wizytą.

Ogólnie to je, śpi i robi kupkę (jajecznicę) bardzo głośną

Ciężko trochę u nas z ubrankami bo prawie wszystko za duże i połowa jeszcze nie wyprana. Ale każdego dnia 1 pralka jest robiona, jeszcze mi zostały 3 parania i będzie wszystko ogarnięte.

Jak kupię aparat to porobię fotki i wrzucę bo fajne minki robi.
To czekamy na fotki twojego przystojniaka. Bo jest naprawdę cudowny

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 22:41   #1894
madi82
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow

Cytat:
Madi a jak u ciebie sytuacja? Coś się zapowiada?
Nic...

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 23:21   #1895
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Perse, coś tak czułam, że to może być coś migrenopodobnego, bo zazwyczaj byle ból mnie nie łamie, a dzisiaj dosłownie padłam

Ja, jako posłaniec dobrych wieści wpadam z kolejnymi

Sms od yevel:
"Nasza córka Karinka przyszła na świat dziś poprzez sn o godz. 13.12. Waży 3200g i mierzy 54cm. Poród - lepiej nie pisać"

Gratulacje dla kolejnej kobietki i jej dzielnej mamy!
gratulacje!

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
witaj Kochana strasznie się cieszę, że u Was wszystko pomyślnie się układa.. od Twoich opisów aż bije ciepłem i miłością a napisz czy ktoś Ci teraz pomaga w domciu? Tż ma jeszcze jakiś tatusiowy urlop czy już w pracy?

Nie smuć się Oj czuję, że każda z nas będzie miała takie dni.. Tżci choć z domu do pracy wychodzą, do ludzi.. a my mamuśki praktycznie nie mamy kiedy odpocząć psychicznie ani fizycznie.. to zrozumiałe.. zrelaksuj się pod prysznicem i spróbuj pospać..po nocy na pewno będzie lepiej.. pamiętaj, że masz nas!
TŻ miał wolne 3 dni po powrocie małego ze szpitala, wcześniej chodził do pracy tylko do południa a potem biegł do szpitala więc był ciągle przy nas. Mieszkamy z rodzicami więc też nam pomagają, do tego siostry wpadają prawie codziennie więc wsparcie mamy ogromne ogólnie obchodzą się ze mną jak z jajkiem

Cytat:
a wyszłam z domu do koleżanki na wizyte. bo już nie mogłam wysiedzieć w domu.
ale u mnie spokój na razie, czuję się ok bez zmian.
buuu

fajnie ze sie odezwałaś!
i cieszę się bardzo, że takie ciepło i pozytywizm od Ciebie bije!
bo u nas na wątku to niektóre to marudne, że szok, na przykład ja i małaczarna już nerwicy dostajemy, że nie rodzimy, a niektóre to przybite po porodach i różnie bywa.
a jak Ciebie czytam to czuć spokój i takie szczęście i super!!

o taj Gal Anonim hahaha

G R A T U L A C J E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no jakos Ci wybaczymy, ze nie nadrobisz, zeby to bylo po raz ostatni :P

JA!!!!!!!!!!!!!!
ja sie pisze na jutro, i moge byc bez pary nawet!
juz mi wszystko jedno!!!!
Z tym spokojem i pozytywizmem to nie jest tak do końca, jeszcze do niedawna czułam się jakby uszło ze mnie życie, nie chciałabym was dołować więc odpuszczę wam szczegóły ale pracuję nad sobą i staram wziąć się w garść, dla naszego skarbeczka wkońcu z takim wsparciem jakie otrzymuję musi być dobrze prawda

I dziękuje kochane za wszystkie ciepłe słowa, naprawdę wiele dla mnie znaczą i bardzo krzepią

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Skorzystam z okazji, że Domik śpi więc też się kładę, dobranoc

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 23:39   #1896
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Sutka: kurde oby lila się nie krztusila!

Fiazo: ciężkie przejścia i twój stan. Mam nadzieje ze będziesz dochilodzic do siebie szybko. Nie przemeczaj się! Jesteś dzielna! i pomyśleć ze twój gin nie był przekonany o cholestazie..

Kallisto: suolper ze masz takie wsparcie,a do tego jesteś dzielna mamusia!

Domciatko: to co dziabnij Paula może się ruszy..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 00:35   #1897
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

A ja spać nie mogę. Nawet jeszcze nie zasnelam odkąd się polozylam koło 23. Mam jakiegoś nerwa.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-25, 02:38   #1898
madi82
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow

Cytat:
A ja spać nie mogę. Nawet jeszcze nie zasnelam odkąd się polozylam koło 23. Mam jakiegoś nerwa.

Dziewczynki czy mocz z tej godz. Bedzie ok do badania? Zaniose go po 8.30...?

---------- Dopisano o 03:38 ---------- Poprzedni post napisano o 03:37 ----------

Zasnelas?
Ja tez spac nie moge,ale to chyba przez cieplo....

28.07.2013r.
Stary 2013-07-25, 03:37   #1899
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie

Mela: wspolczuje tej bezsenności..bo to juz kolejna noc jak cię tu widzę..

madi: również. Upały u ciebie?

Trojmoejska mleczarnia pozdrawia dwupaki i mamusie!!

Ciekawe co u neni?

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 05:11   #1900
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Domi - no ba jasne, ze piekna

Fiazo - powiem Ci, ze chyba Twoj opis jest dla mnie najbardzej wzruszajacy. Ile sie wymeczylas to podziw

Adriana- niezle tesciowej powiedzialas podczas porodu hehe
Fajny opis

Rocky- nie przejmuj sie masz nas tutaj Wiem, ze to nie to samo,ale idzie sie do samotnosci przyzwyczaic. choc ja to nie narzekam bo ja jestem typowym samotnikiem. Kocham moja samotnosc bo ona mnie nigdy nie zdradzi, nie zrani i nie zawiedzie

dzoann - straszne to jest, ze faceci nie staraja sie choc zrozumiec co my czujemy i jak nam ciezko.
Moj Tz to mysli, ze chyba jestem jakas maszyna. Ja kilka lat temu przez mojego ex przeszlam silne zalamanie nerwowe i musialam sie leczyc psychiatrycznie. Potem juz bedac tutaj tez mialam traume.

Moj TZ nie rozumie jak mozna miec depresje. On na moje pytanie co by zrobil gdyby ktos mu bliski umart ? Odp. "taka kolej rzeczy i nie zmienisz tego"
Wszystko widzi w kolorowych barwach. Ja tak nie umiem choc jestem pogodna osoba to czesto filozofuje i wpadam w zadumy.
A jak mi mowi, zebym panowala nad swoimi emocjami to mam ochote mu bez kitu walkiem przyfasolic i wtedy by zobaczyl co to sa emocje
Dzoann my Ci nie damy popasc w depresje zadna poporodowa. Nie ma takiego obszyn nawet

Ah co do siersciow to mysle, ze piesy inaczej chyba reaguja niz koty. JA mam kotke, staruszke 12 lat. Ona jest strasznie rozpuszczona przez nas bo uratowana od gazu, rzucana cale zycie z reki do reki w koncu znalazla domek u nas. Wczesniej miala tez w miare szczesliwe zycie dopoki jej wlascicielka nie zmarla i tez to byla starsza pani wiec kicia miala troszke dzikie zycie. Nie toleruje ona innych kotow wybitnie do tego stopnia, ze jak tamta pani miala jeszcze jednego kota to on poprostu se odszedl i sie usunal z domu. Wcielo go dziwnie nagle. Pewnie mial dosc ksiezniczki
Za to lubi psy i czesto sie na nie wgapia z zadziwieniem, zwlaszcza na takie male

No i teraz sie zastanawiam jak ona przezyje , ze ktos jeszcze tak samo wazny jak ona bedzie w domu i ze np.nie pozwole jej wlazic teraz wszedzie gdzie wczesniej se chciala. bo mimo, ze ona jest niewychodzaca tyle co na balkon, to koty jednak chodza do kuwety, zalatwiaja sie i przynosza cos tam jednak napewno. Swirowac nie bede,ale na poczatku choc chce zachowac jakis umiar w tym wszystkim.

Masakra jak sie rozpisalam

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 05:20   #1901
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Re: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sier

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

Domciatko: to co dziabnij Paula może się ruszy..
a ty myślisz że ja tego nie próbuje? Haha
Kochana nic nie działa, nic

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-25, 05:32   #1902
kiss12550
Zadomowienie

Samantha- jak pojawi się dzidzia to trochę zmian wprowadze , jak już pisałam np. kwiatka zabiorę i pojawią się tam taki rzeczy które nawet jakby spadły krzywdy maluchowi nie zrobią, np. pampersy czy pieluchy

fiazo - dzięki za opis porodu , swoje przeszłaś...

Asiunia- mój Tż mimo ze wrażliwy chce być przy mnie, ja też wychdze z założenia że jak nie bedzie mógł wytrzymać to zawsze przecież może wyjść

uciekam jeszcze spać
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 05:38   #1903
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
a ty myślisz że ja tego nie próbuje? Haha
Kochana nic nie działa, nic

poprostu pogodz sie z tym, ze Sara lubi Twoj brzuszek i zostanie w nim na zawsze

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Samantha- jak pojawi się dzidzia to trochę zmian wprowadze , jak już pisałam np. kwiatka zabiorę i pojawią się tam taki rzeczy które nawet jakby spadły krzywdy maluchowi nie zrobią, np. pampersy czy pieluchy
Mnie tez kusi pulke wwiercic,ale my tu mamy sciany ze styropianu i do tego mieszkam przy glownej ulicy i telepie domem i sie boje.

BTW to mialam kiedys podobna pulke do Twojej

Stary 2013-07-25, 05:42   #1904
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

O tak, brzuszek na zawsze. To jest to.
Ale juz sie pogodziłam
Juz nie mam parcia
Juz moge z tego żartował

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 06:35   #1905
Agrafka86
Wtajemniczenie

Kalisto witaj. Super, że już w domku i taki przytulasek z Dominiczka.

Rocky kochana głowa do góry, nie stresuj się, musi być dobrze! Z Tżtem się na pewno pogodzisz szybciej niż myślisz.

YEVEL GRATULACJE KOCHANA, jaka niespodzianka.

Fiazo za opisik i taką fachową opiekę. Najważniejsze, że to już za Tobą.

Witam się z rana,
Tż wyprawiony do pracy, ja po śniadanku. Dzisiaj u mnie chłodno. Ale przynajmniej nogi nie będą puchnąć.
Trzymam kciuki za wizyty!
I gratuluję nowych tygodni!

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-25, 06:41   #1906
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Hej! znów mnie krzyż nasuwa... I podbrzusze, ale bez skurczy, więc impreza pewna. Najgorzej, że to 30 km od nas i jeszcze 2 piętro bez windy :-P
ale nie chce dziś rodzic... O nie... Chociaż dziś jeszcze w miarę chłodniej. A od jutra żar z nieba. Ale... Jeszcze 2 globulki muszę wybrać :-P

Idzia, a Ty jak dziś?
Domcia, nic a nic? myślałam, że już coś Cię weźmie... Ech, Ty z nami rodzisz, bo też Ci ostatnio wyszły promyczki przy pepku jak nam;-)

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Aaa i miałam sen, że dostałam smsa z oddziału noworodkowego, że Filip przyszedł na świat 24.07 o 23:51 przez cc o_O a ja byłam w domu bez brzucha i pytalam kiedy mogę go odwiedzić :-D

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 07:03   #1907
sarna405
Zadomowienie

hejka
mnie wczoraj plecu strasznie bolały więc dzisiaj więcej poleżę
Ja rodzę sama mąż bedzie na korytarzu jak poprzednim razem. jak pytałam go czy słyszał jak krzyczałam to mówi ze nie bo był w szoku że rodzę bo moja mama mówi że się darłam tez z nim czekała a tesciowa ze kilka razy było słychać parcie i nic każdy coś innego

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

http://pixel.wp.tv/i,Ciaza-w-ciazy-P...11018#m1269081

2,5 tygodnia po zapłodnieniu następuje 2 zapłodnienie
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 07:12   #1908
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny jak macie wizyty pod koniec ciąży?
Ja ostatnio miałam 9 lipca, następną na 8 sierpnia, a termin na 12 sierpnia.
Nie powinnam mieć jakoś wcześniej? Słyszałam, że pod koniec ciąży częściej są wizyty...

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

A tak poza tym zbieram opinie.. Poród z mężem, samotnie, czy z kimś innym z rodziny?
Ja się zastanawiam czy brać męża... Choć on bardzo by chciał.
Z jednej strony to dla mnie krępujące, z drugiej chyba czułabym się przy nim bezpieczniej.
Ja pod koniec miałam wizytę 26 czerwca a następna była na 10 lipca, termin miałam na 14 lipca.

Ja jestem za porodem z mężem. A to dlatego, że mąż jest dla mnie wsparciem i bardzo mi pomagał przy porodzie. Podawał wodę, pomagał wstawać bo sama rady bym sobie nie dała i mówił wiele innym rzeczy, których nie pamiętam A co do krępującego - uwierz, że w takim momencie wcale się o tym nie myśli. Nie ważne jest też wtedy jak się wygląda. Skupia się wtedy na porodzie. I mimo, że po wszystkim z wysiłku wyskoczyły mi na pół twarzy ciemne krostki i wyglądałam okropnie, to dla męża chwila porodu i to jak wyglądałam po nim nie zmieniła miłości do mnie. Wciąż mnie przytula i mówi jaka jestem piękna Choć on z tych co go nawet odrobinka krwi przeraża a jednak dał radę i za to jestem mu wdzięczna.

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie i jestem mega zadowolona

Pessar zdjęty

Adaś waży między 3200 a 3500 g
Pięknie się moje Dziecię obróciło i jest główką w dół
Koniec oszczędzania się i mam zielone światło do porodu
za obrączkę i za wizytę

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41936443]Roxi wielkie gratulacje *************

Artur waży 3020 :O:O:O

Mamy Debridat na ulewanie i płacz z powodu brzuszka i skierowanie na rehabilitację z powodu napięcia mięśniowego. A tak poza tym to wszystko w porządeczku, moich cycków od wiecznego odciągania takich ilości, jakie narobiły te 3 kilo będę szukać między kolanami, ale nie będę miała z tym problemu - wszak niedługo kręgosłup pęknie mi w pół przy tym klocku, to sięgnę
Ale nie zamieniłabym tych dolegliwości na nic innego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Ładnie Arturek przybiera

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Roxi gratulacje

Ja juz po wizycie gin powiedział ze ciaza donoszona i moge rodzic
- od poniedziałku mam chodzić na ktg
- kolejna wizyta juz 5.08
- Maja zdrowa
- lozysko wciąż dość młode bo 2 stopnia
- ilośc wód w normie
- przytylam pól kg
- moja córeńka tez pięknie podrosla i wazy około 3700
- czopa nie ma
- rozwarcie na 1 cm
Jeśli nie urodze do wizyty to 6.08 szpital a 8.08 moj gin ma dyżur i rodzimy

Ok, jestem przerażona ten 17 był bardziej odległy i lepiej mi z tym było

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41937798]Karolajn - ma podejrzenie wzmożonego napięcia mięśniowego
Tzn. ma za silne mięśnie w stosunku do swojego wieku i mu to przeszkadza - wygina się jak nie powinien, aż go to męczy, podnosi za wysoko główkę jak leży na brzuszku
Ponoć to można skorygować lub nawet samo przechodzi, ale wiesz, patrzeć jak dziecko się męczy to najgorsza kara :/

A terminy na rehabilitację na październik :O Jutro się muszę porządnie wziąć za szukanie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Z tymi terminami to koszmar. My mamy skierowanie do dwóch poradni. U jednej termin na koniec sierpnia, a u drugiej październik. Tylko na tej drugiej bardziej mi zależy więc szukam prywatnie, ale przeważnie neurologia jest dla dzieci od 17r.ż a takich maluszków nie przyjmują

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
ja jak zwykle wpadam..powiedzcie mi czy do becikowego jest potrzebny pesel dziecka?

czyli jak tak to moge skladac o becikowe dopiero za ok 30 dni ...nie?

tz przyniosl papiery z urzedu i glowa mala jak sie to wypelnia to dajcie spokoj eh...
pesel jest potrzebny

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Roxi serdeczne gratulacje.

Nie nadrabiam, całkowiecie nie mam czasu na nic.

Wczoraj, jak wróciłyśmy do domu, akarmiłam małą, a ona po pół godzinie zaczęła zwraca ć i się ksztusić, myślałam już najgorsze. Ja chcę =, żeby ona miała już chociaż pół roku, bo ja niedługo zwariuję.
A odbija mu sie po jedzeniu?

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
U nas narazie ok, jakoś daję sobie radę karmimy się mm bo mały nie zdolny do ssania cyca, jedynie specjalny smoczek zdaje egzamin no i ja uboga w pokarm byłam, już powoli zanika.
Krążeniowo maluszek jest wydolny, operacja serduszka za ok. 2 miesiące.
Co do zespołu D. to czekamy jeszcze na ostateczne wyniki ale wstępne potwierdziły. Na dniach chcemy się zgłosić do ośrodka wczesnej interwencji, podobno kompleksowo pomagają takim dzieciaczkom więc będzie dobrze, musi być dobrze
Ja się czuję bardzo dobrze, nie czuję, że rodziłam poród też dobrze wspominam, jak znajdę chwilkę to skrobnę jakiś opisik psychicznie też już do siebie dochodzę a w okruszku jestem zakochana po uszy
To tak w skrócie
.
Ciesze się, że u Was wszystko ładnie się układa A dla Małego buziaczki

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
A mnie dzisiaj Hanka wkurza!!

a co się stało? Oby dzisiaj dała mamie odsapnąć

I tak w ogóle to dzień dobry

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 07:17   #1909
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
O tak, brzuszek na zawsze. To jest to.
Ale juz sie pogodziłam
Juz nie mam parcia
Juz moge z tego żartował

No pomysl Domi wiesz ile plusow:
Mozemy jesc co chcemy
tyjemy bo musimy tyc
zero jakis DIET czyli Die with T at the end
Legalnie mozemy miec celulit i rozstepy bo to kazdej ciezarowce przsluguje w pakiecie
kazdy o nas sie martwi
masz co raz wiecej znajomych
Jak Cie wkur. wezmie to powiesz, ze hormony i bedzie wybaczone
zawsze masz wymowke "nie moge jestem w ciazy"
Nie musisz dumac w co sie ubrac bo we wszystkim wygladasz jak worek wiec moda z bani
....
Hmmmm...mi to robi

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej! znów mnie krzyż nasuwa... I podbrzusze, ale bez skurczy, więc impreza pewna. Najgorzej, że to 30 km od nas i jeszcze 2 piętro bez windy :-P
ale nie chce dziś rodzic... O nie... Chociaż dziś jeszcze w miarę chłodniej. A od jutra żar z nieba. Ale... Jeszcze 2 globulki muszę wybrać :-P

Idzia, a Ty jak dziś?
Domcia, nic a nic? myślałam, że już coś Cię weźmie... Ech, Ty z nami rodzisz, bo też Ci ostatnio wyszły promyczki przy pepku jak nam;-)

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Aaa i miałam sen, że dostałam smsa z oddziału noworodkowego, że Filip przyszedł na świat 24.07 o 23:51 przez cc o_O a ja byłam w domu bez brzucha i pytalam kiedy mogę go odwiedzić :-D

Jak bym Wam pokazala jakie mam suchniete dzis stopy to byscie padly.Moze strzele zaraz fote.
Z rozm.37 jestem 41

---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------

moj TZ bedzie przy porodzie bo sam chce bardzo i dobrze bo jego mina bedzie bezcenna. Bede mu pstrykac foty jak bede miec sile
Niech zobaczy ile musze sie nameczyc.
Ogolnie mu powedzialam, ze porod wyglada tak jakby swinie zarzynali wiec niech sie przygotuje psychicznie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-25, 07:21   #1910
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
i wiecie co!!!!!!1
przez te moje przeterminowanie dostałam rozstępów koło pępka,........grrr
a dam sobie rękę uciąć, że nie było ich te 9 dni temu!!!!!!!!!!
niech to szlak!!!!!!
mi wyszły w ciązy, tylko takie jasne i już po ich tak nie widać, za to po ciązy dostałam na jednej stronie brzucha i to fioletowe tych sie chyba nie pozbędę

Cytat:
Sms od yevel:
"Nasza córka Karinka przyszła na świat dziś poprzez sn o godz. 13.12. Waży 3200g i mierzy 54cm. Poród - lepiej nie pisać"

Gratulacje dla kolejnej kobietki i jej dzielnej mamy!
GRATULUJE śliczne imię

Cytat:
Mam wieści z frontu, jak to nasza Roxi ujęła:

Weroniczka urodziła się o 9.20, dostała 10pkt (+2 za urodę, jak to powiedział lekarz), waży 3020g i mierzy 53cm

Malutka na razie jest na noworodkach, więc pamiątkowych zdjęć póki co nie będzie, a Roxi powolutku dochodzi do siebie
.
GRATULUJE

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość

A więc opis porodu
świetny opis a Malutki cudowny

Franuś

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-07-25 o 07:24
Stary 2013-07-25, 07:22   #1911
Samantha7
Zakorzenienie

Goloneczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (96,9 KB, 57 załadowań)

Stary 2013-07-25, 07:57   #1912
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Goloneczki
współczuje
Mnie moje również puchły, ale nie do takie stopnia.

Franuś
Stary 2013-07-25, 07:57   #1913
mela1234
Zakorzenienie

Dzień dobry
Oj laski jak ja się dziś umęczyłam. Od drugiej w nocy zaczęłam się zmuszać żeby zasnąć. Mała mi tak wojowała w brzuchu (w dzień była spokojna). Szyjka mnie kuła i co chwila na siku chodziłam. Dwa razy dwójka i myslę, że gdyby nie żelazo to pewnie by mnie przeczyściło. Teraz mi niedobrze, i ćmi podbrzusze. A o 15:20 wizyta, ciekawe.
Madi melduj się!
Stary 2013-07-25, 08:02   #1914
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Dzień dobry
Oj laski jak ja się dziś umęczyłam. Od drugiej w nocy zaczęłam się zmuszać żeby zasnąć. Mała mi tak wojowała w brzuchu (w dzień była spokojna). Szyjka mnie kuła i co chwila na siku chodziłam. Dwa razy dwójka i myslę, że gdyby nie żelazo to pewnie by mnie przeczyściło. Teraz mi niedobrze, i ćmi podbrzusze. A o 15:20 wizyta, ciekawe.
Madi melduj się!
Oj to się umeczylas... Mój też dziś szalał w nocy.
A tak w ogóle, to witam się w TP z prawdziwej MO, jakby była regularna 28 dniowa:-P

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 08:11   #1915
mela1234
Zakorzenienie

Idę pod prysznic. W nocy goliłam kapę, tak na wszelki wypadek. Teraz umyję włosy i nogi ogolę. Piękne słoneczko dzisiaj.
Stary 2013-07-25, 08:25   #1916
Neni1984
Zakorzenienie

Hej

Gratuluję kolejnym dzielnym mamusiom - Adrianie, Marionette, roxi, yevele i oczywiście mojej parze - Lachrymie
Gdybyś się pospieszyła o 2 minutki to była by z nas prawdziwa para

Sorki, że dopiero dziś się odzywam, ale wczoraj wróciliśmy o 17 do domu, a po 18 już mieliśmy teściów w gościach. Pojechali późno i nie marzyłam o niczym innym jak o łóżku.
W łóżku bardzo fajnie ... się leżało Od 5 dni spałam łącznie może 6 godzin? Młody ciągle wisi na cycku, najchętniej właśnie nocą.

Dziękuję Wam za gratulacje Bardzo się wzruszyłam jak je czytałam

Ogólnie czuję się bardzo dobrze tylko rana mnie ciągnie i nie mogę siedzieć. W poniedziałek mam mieć ściągane szwy, nawet nie wiem ile ich mam?

Tęskniłam za Wami bardzo Ale nie nadrabiam, bo nie dam rady
W klubie kilka fotek ode mnie

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-07-25 o 08:27
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 08:27   #1917
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Madi melduj się!
U mnie sie zatrzymalo wsio...jedynie zaczynam puchnac...wlasnie wrocilam z labo bo jeszcze krew i mocz robilam...Mela czuje,ze mnie przescigniesz,daj czadu po ginie.

28.07.2013r.
Stary 2013-07-25, 08:31   #1918
surka
Zakorzenienie

Cześć słoneczka

U mnie dziś pochmurnie, ale mam nadzieję,, że ciepło Cały czas jestem nie dogrzana Lila też

Cytat:

Hmm to co z tą moją gin, że mi dała wizytę dopiero 8 sierpnia

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

No to teraz już na prawdę nie wiem czemu moja gin wyznaczyła mi nastepna wizytę za miesiąc, na 4 dni przed tp. Na dodatek uznała, że pewnie i tak się nie zobaczymy, bo wcześniej urodzę.
Ja też nie miałam częstych wizyt. W czerwcu byłam bodajże 17, a kolejną wizytę miałam wyznaczoną na 17 lipca. TP na 30.07, a urodziłam 01.07

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
A odbija mu sie po jedzeniu?
Tak, to był jednorazowy epzod. Myślę, że małą za bardzo wytrzepało w samochodzie i może ma chorobę lokomocyjną. A od razu jak weszłam do domu to zaczęłam ją karmić bo była głodna, a po pół godziny, jak zaczęła chlustać to szok

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Goloneczki

Kalisto
super, że masz takie wpsarcie, jesteś wspaniałą mamą

Właśnie też dzisisiaj muszę zacząć dzwonić i umawaić Lilkę po lekarzach.

Musimy odwiedzić Okulistę i Kardiologa

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej

Gratuluję kolejnym dzielnym mamusiom - Adrianie, Marionette, roxi, yevele i oczywiście mojej parze - Lachrymie
Gdybyś się pospieszyła o 2 minutki to była by z nas prawdziwa para

Sorki, że dopiero dziś się odzywam, ale wczoraj wróciliśmy o 17 do domu, a po 18 już mieliśmy teściów w gościach. Pojechali późno i nie marzyłam o niczym innym jak o łóżku.
W łóżku bardzo fajnie ... się leżało Od 5 dni spałam łącznie może 6 godzin? Młody ciągle wisi na cycku, najchętniej właśnie nocą.

Dziękuję Wam za gratulacje Bardzo się wzruszyłam jak je czytałam

Ogólnie czuję się bardzo dobrze tylko rana mnie ciągnie i nie mogę siedzieć. W poniedziałek mam mieć ściągane szwy, nawet nie wiem ile ich mam?

Tęskniłam za Wami bardzo Ale nie nadrabiam, bo nie dam rady
W klubie kilka fotek ode mnie
Super, że już jesteście w domu
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 08:35   #1919
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Madi jestem
Ale Młody się budzi, idę go nakramić
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 08:40   #1920
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013

Hej, ja wpadłam zameldować, że żyjemy i mamy się dobrze. Nocka była ładnie przespana, bo młody dał głos o 23, potem o 3, potem o 6 i wstaliśmy o 8

Dzisiaj mam dzien poza domem, bo jedziemy do Babci, więc wieczorem Was spróbuje ponadrabiać..

Yevele- ogromne gratulacje i ucałuj malenka od ciotek!

Neni- super, że już w domu! łap każdą chwilę w ciągu dnia na drzemkę jak mały spi, bo inaczej padniesz jak mucha

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

a i Mela- nie zapomniałam o tym przepisie na ciasto, ale wezmę go dzisiaj od mamy bo wczoraj musiałysmy jechać do weterynarza z naszym psem bo znowu mu się odczyny alergiczne robią przepraszam, ze nie wczoraj.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości