|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1892 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Hmm to co z tą moją gin, że mi dała wizytę dopiero 8 sierpnia ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- No to teraz już na prawdę nie wiem czemu moja gin wyznaczyła mi nastepna wizytę za miesiąc, na 4 dni przed tp. Na dodatek uznała, że pewnie i tak się nie zobaczymy, bo wcześniej urodzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1893 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
O nie nie
![]() Wg mnie on wybrał Maja ja Laura i będzie Maja Laura ![]() Musze mu jednak udowodnić ze to on wybrał to imię bo mi nie wierzy ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1894 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1895 | |||
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I dziękuje kochane za wszystkie ciepłe słowa, naprawdę wiele dla mnie znaczą i bardzo krzepią ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Skorzystam z okazji, że Domik śpi więc też się kładę, dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1896 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Sutka: kurde oby lila się nie krztusila!
Fiazo: ciężkie przejścia i twój stan. Mam nadzieje ze będziesz dochilodzic do siebie szybko. Nie przemeczaj się! Jesteś dzielna! i pomyśleć ze twój gin nie był przekonany o cholestazie.. Kallisto: suolper ze masz takie wsparcie,a do tego jesteś dzielna mamusia! Domciatko: to co dziabnij Paula może się ruszy..
#1897 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
A ja spać nie mogę. Nawet jeszcze nie zasnelam odkąd się polozylam koło 23. Mam jakiegoś nerwa.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1898 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:38 ---------- Poprzedni post napisano o 03:37 ---------- Zasnelas? Ja tez spac nie moge,ale to chyba przez cieplo.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1899 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Mela: wspolczuje tej bezsenności..bo to juz kolejna noc jak cię tu widzę..
madi: również. Upały u ciebie? Trojmoejska mleczarnia pozdrawia dwupaki i mamusie!! Ciekawe co u neni?
#1900 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Domi - no ba jasne, ze piekna
![]() Fiazo - powiem Ci, ze chyba Twoj opis jest dla mnie najbardzej wzruszajacy. Ile sie wymeczylas to podziw ![]() Adriana- niezle tesciowej powiedzialas podczas porodu hehe ![]() Fajny opis ![]() Rocky- nie przejmuj sie masz nas tutaj ![]() ![]() dzoann - straszne to jest, ze faceci nie staraja sie choc zrozumiec co my czujemy i jak nam ciezko. Moj Tz to mysli, ze chyba jestem jakas maszyna. Ja kilka lat temu przez mojego ex przeszlam silne zalamanie nerwowe i musialam sie leczyc psychiatrycznie. Potem juz bedac tutaj tez mialam traume. Moj TZ nie rozumie jak mozna miec depresje. On na moje pytanie co by zrobil gdyby ktos mu bliski umart ? Odp. "taka kolej rzeczy i nie zmienisz tego" Wszystko widzi w kolorowych barwach. Ja tak nie umiem choc jestem pogodna osoba to czesto filozofuje i wpadam w zadumy. A jak mi mowi, zebym panowala nad swoimi emocjami to mam ochote mu bez kitu walkiem przyfasolic i wtedy by zobaczyl co to sa emocje ![]() Dzoann my Ci nie damy popasc w depresje zadna poporodowa. Nie ma takiego obszyn nawet ![]() Ah co do siersciow to mysle, ze piesy inaczej chyba reaguja niz koty. JA mam kotke, staruszke 12 lat. Ona jest strasznie rozpuszczona przez nas bo uratowana od gazu, rzucana cale zycie z reki do reki w koncu znalazla domek u nas. Wczesniej miala tez w miare szczesliwe zycie dopoki jej wlascicielka nie zmarla i tez to byla starsza pani wiec kicia miala troszke dzikie zycie. Nie toleruje ona innych kotow wybitnie do tego stopnia, ze jak tamta pani miala jeszcze jednego kota to on poprostu se odszedl i sie usunal z domu. Wcielo go dziwnie nagle. Pewnie mial dosc ksiezniczki ![]() Za to lubi psy i czesto sie na nie wgapia z zadziwieniem, zwlaszcza na takie male ![]() No i teraz sie zastanawiam jak ona przezyje , ze ktos jeszcze tak samo wazny jak ona bedzie w domu i ze np.nie pozwole jej wlazic teraz wszedzie gdzie wczesniej se chciala. bo mimo, ze ona jest niewychodzaca tyle co na balkon, to koty jednak chodza do kuwety, zalatwiaja sie i przynosza cos tam jednak napewno. Swirowac nie bede,ale na poczatku choc chce zachowac jakis umiar w tym wszystkim. Masakra jak sie rozpisalam ![]()
#1901 |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sier
a ty myślisz że ja tego nie próbuje? Haha
Kochana nic nie działa, nic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1902 |
Zadomowienie
|
Samantha- jak pojawi się dzidzia to trochę zmian wprowadze , jak już pisałam np. kwiatka zabiorę i pojawią się tam taki rzeczy które nawet jakby spadły krzywdy maluchowi nie zrobią, np. pampersy czy pieluchy
![]() fiazo - dzięki za opis porodu , swoje przeszłaś... Asiunia- mój Tż mimo ze wrażliwy chce być przy mnie, ja też wychdze z założenia że jak nie bedzie mógł wytrzymać to zawsze przecież może wyjść ![]() uciekam jeszcze spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1903 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
BTW to mialam kiedys podobna pulke do Twojej ![]()
![]() |
#1904 |
Zakorzenienie
|
Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
O tak, brzuszek na zawsze. To jest to.
Ale juz sie pogodziłam Juz nie mam parcia Juz moge z tego żartował Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1905 |
Wtajemniczenie
|
Kalisto witaj
![]() ![]() Rocky kochana głowa do góry, nie stresuj się, musi być dobrze ![]() YEVEL GRATULACJE KOCHANA, jaka niespodzianka ![]() Fiazo ![]() Witam się z rana ![]() Tż wyprawiony do pracy, ja po śniadanku. Dzisiaj u mnie chłodno. Ale przynajmniej nogi nie będą puchnąć. Trzymam kciuki za wizyty ![]() I gratuluję nowych tygodni ![]()
![]() |
#1906 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Hej! znów mnie krzyż nasuwa... I podbrzusze, ale bez skurczy, więc impreza pewna. Najgorzej, że to 30 km od nas i jeszcze 2 piętro bez windy :-P
ale nie chce dziś rodzic... O nie... Chociaż dziś jeszcze w miarę chłodniej. A od jutra żar z nieba. Ale... Jeszcze 2 globulki muszę wybrać :-P Idzia, a Ty jak dziś? Domcia, nic a nic? myślałam, że już coś Cię weźmie... Ech, Ty z nami rodzisz, bo też Ci ostatnio wyszły promyczki przy pepku jak nam;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Aaa i miałam sen, że dostałam smsa z oddziału noworodkowego, że Filip przyszedł na świat 24.07 o 23:51 przez cc o_O a ja byłam w domu bez brzucha i pytalam kiedy mogę go odwiedzić :-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Zadomowienie
|
hejka
mnie wczoraj plecu strasznie bolały więc dzisiaj więcej poleżę ![]() Ja rodzę sama mąż bedzie na korytarzu jak poprzednim razem. jak pytałam go czy słyszał jak krzyczałam to mówi ze nie bo był w szoku że rodzę ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- http://pixel.wp.tv/i,Ciaza-w-ciazy-P...11018#m1269081 2,5 tygodnia po zapłodnieniu następuje 2 zapłodnienie ![]()
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
![]() ![]() |
![]() |
#1908 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem za porodem z mężem. A to dlatego, że mąż jest dla mnie wsparciem i bardzo mi pomagał przy porodzie. Podawał wodę, pomagał wstawać bo sama rady bym sobie nie dała i mówił wiele innym rzeczy, których nie pamiętam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41936443]Roxi wielkie gratulacje ![]() Artur waży 3020 :O:O:O Mamy Debridat na ulewanie i płacz z powodu brzuszka i skierowanie na rehabilitację z powodu napięcia mięśniowego. A tak poza tym to wszystko w porządeczku, moich cycków od wiecznego odciągania takich ilości, jakie narobiły te 3 kilo będę szukać między kolanami, ale nie będę miała z tym problemu - wszak niedługo kręgosłup pęknie mi w pół przy tym klocku, to sięgnę ![]() Ale nie zamieniłabym tych dolegliwości na nic innego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ładnie Arturek przybiera ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41937798]Karolajn - ma podejrzenie wzmożonego napięcia mięśniowego ![]() Tzn. ma za silne mięśnie w stosunku do swojego wieku i mu to przeszkadza - wygina się jak nie powinien, aż go to męczy, podnosi za wysoko główkę jak leży na brzuszku ![]() Ponoć to można skorygować lub nawet samo przechodzi, ale wiesz, patrzeć jak dziecko się męczy to najgorsza kara :/ A terminy na rehabilitację na październik :O Jutro się muszę porządnie wziąć za szukanie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Z tymi terminami to koszmar. My mamy skierowanie do dwóch poradni. U jednej termin na koniec sierpnia, a u drugiej październik. Tylko na tej drugiej bardziej mi zależy więc szukam prywatnie, ale przeważnie neurologia jest dla dzieci od 17r.ż a takich maluszków nie przyjmują ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I tak w ogóle to dzień dobry ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1909 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozemy jesc co chcemy tyjemy bo musimy tyc zero jakis DIET czyli Die with T at the end Legalnie mozemy miec celulit i rozstepy bo to kazdej ciezarowce przsluguje w pakiecie kazdy o nas sie martwi masz co raz wiecej znajomych ![]() Jak Cie wkur. wezmie to powiesz, ze hormony i bedzie wybaczone zawsze masz wymowke "nie moge jestem w ciazy" Nie musisz dumac w co sie ubrac bo we wszystkim wygladasz jak worek wiec moda z bani ![]() .... Hmmmm...mi to robi ![]() Cytat:
![]() Jak bym Wam pokazala jakie mam suchniete dzis stopy to byscie padly.Moze strzele zaraz fote. Z rozm.37 jestem 41 ![]() ---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- moj TZ bedzie przy porodzie bo sam chce bardzo i dobrze bo jego mina bedzie bezcenna. Bede mu pstrykac foty jak bede miec sile ![]() Niech zobaczy ile musze sie nameczyc. Ogolnie mu powedzialam, ze porod wyglada tak jakby swinie zarzynali wiec niech sie przygotuje psychicznie ![]()
![]() |
#1910 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() świetny opis ![]() Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-07-25 o 07:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1911 |
Zakorzenienie
|
Goloneczki
![]()
#1912 |
Zakorzenienie
|
![]() Mnie moje również puchły, ale nie do takie stopnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1913 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Oj laski jak ja się dziś umęczyłam. Od drugiej w nocy zaczęłam się zmuszać żeby zasnąć. Mała mi tak wojowała w brzuchu (w dzień była spokojna). Szyjka mnie kuła i co chwila na siku chodziłam. Dwa razy dwójka i myslę, że gdyby nie żelazo to pewnie by mnie przeczyściło. Teraz mi niedobrze, i ćmi podbrzusze. A o 15:20 wizyta, ciekawe. Madi melduj się!
#1914 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
A tak w ogóle, to witam się w TP z prawdziwej MO, jakby była regularna 28 dniowa:-P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1915 |
Zakorzenienie
|
Idę pod prysznic. W nocy goliłam kapę, tak na wszelki wypadek. Teraz umyję włosy i nogi ogolę. Piękne słoneczko dzisiaj.
#1916 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Gratuluję kolejnym dzielnym mamusiom - Adrianie, Marionette, roxi, yevele i oczywiście mojej parze - Lachrymie ![]() Gdybyś się pospieszyła o 2 minutki to była by z nas prawdziwa para ![]() Sorki, że dopiero dziś się odzywam, ale wczoraj wróciliśmy o 17 do domu, a po 18 już mieliśmy teściów w gościach. Pojechali późno i nie marzyłam o niczym innym jak o łóżku. W łóżku bardzo fajnie ... się leżało ![]() Dziękuję Wam za gratulacje ![]() ![]() ![]() Ogólnie czuję się bardzo dobrze tylko rana mnie ciągnie i nie mogę siedzieć. W poniedziałek mam mieć ściągane szwy, nawet nie wiem ile ich mam? Tęskniłam za Wami bardzo ![]() ![]() W klubie kilka fotek ode mnie ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-25 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1918 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć słoneczka
![]() U mnie dziś pochmurnie, ale mam nadzieję,, że ciepło ![]() ![]() Cytat:
![]() Tak, to był jednorazowy epzod. Myślę, że małą za bardzo wytrzepało w samochodzie i może ma chorobę lokomocyjną. A od razu jak weszłam do domu to zaczęłam ją karmić bo była głodna, a po pół godziny, jak zaczęła chlustać to szok ![]() ![]() Kalisto super, że masz takie wpsarcie, jesteś wspaniałą mamą ![]() Właśnie też dzisisiaj muszę zacząć dzwonić i umawaić Lilkę po lekarzach. Musimy odwiedzić Okulistę i Kardiologa ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1919 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Madi jestem
![]() ![]() Ale Młody się budzi, idę go nakramić |
![]() ![]() |
![]() |
#1920 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013
Hej, ja wpadłam zameldować, że żyjemy i mamy się dobrze. Nocka była ładnie przespana, bo młody dał głos o 23, potem o 3, potem o 6 i wstaliśmy o 8
![]() Dzisiaj mam dzien poza domem, bo jedziemy do Babci, więc wieczorem Was spróbuje ponadrabiać.. Yevele- ogromne gratulacje ![]() Neni- super, że już w domu! łap każdą chwilę w ciągu dnia na drzemkę jak mały spi, bo inaczej padniesz jak mucha ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- a i Mela- nie zapomniałam o tym przepisie na ciasto, ale wezmę go dzisiaj od mamy bo wczoraj musiałysmy jechać do weterynarza z naszym psem bo znowu mu się odczyny alergiczne robią ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.