|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 3,57% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
1 | 1,79% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
20 | 35,71% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
21 | 37,50% |
| Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! |
|
8 | 14,29% |
| Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
4 | 7,14% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Larysko dziękuję za opis zajęć
![]()
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Cytat:
zresztą, sama wiesz ![]() ten ludzik google to super sprawa, ale można sobie frajde zrobić, tylko w ciąży to za bardzo emocjonalna jestem
|
|
#303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiedziałam,że jest taki ludzik hehe zacofana jestem![]() Spadam spać. Dobranoc wszystkim
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650113.html 21.08.2009 23.09.2013 Edytowane przez marysia_258 Czas edycji: 2013-07-25 o 00:11 |
|
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/show_item.php?item=3381418318 (turkusowa)
http://allegro.pl/show_item.php?item=3381020356 (granatowy) http://allegro.pl/show_item.php?item=3393865909 Pochwalę się jak z jakością jak przyjdą ![]() Dobranoc idę się wtulić w męża
|
#305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Linki zapisane ![]() Paaaaaaaaaaa
|
|
#306 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
proszę bardzo
![]() ![]() ![]() Cytat:
dla mnie za drogie ![]() dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- strone, może dwie wcześniej taki długi post walnęłam ![]()
|
|
#308 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
* Dziekuje kochana.Nastepnym razem rowniez prosze o zdanie relacji
|
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
jutro jedziemy nad jezioro na cały dzień więc mnie nie będzie
|
#310 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mnie zgaga zaczela meczy.Az mi ten kwas gardłem wyplywa..blee.
To ja tez lece spac.Buzka do juterka! ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Udanego wypoczynku! |
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma za co
![]()
|
#312 |
|
Zadomowienie
|
Misia glowki obie do gory! bedzie dobrze!
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
heej
anka wyje pół nocy, wychodzą jej zęby..
|
|
|
|
#314 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku
Misia, trzymajcie się z dzieciaczkiem dzielnie! My termin mamy zbliżony więc obyśmy i w podobnym urodziły, bez wcześniejszych niespodzianek Cytat:
No i najważniejsze spokojnie - wiem, że łatwo mówić, ale pamiętaj żeby dbać o siebie i maluszka Cytat:
![]() Cytat:
U mnie było to samo, w szczególności mój tata był aż nad wyraz troskliwy. Nie pozwolał mi nawet poduszki nosić piętro niżej do sypialni bo za ciężka i jak tylko coś jadłam to pytał 'A Ty jesteś pewna, że możesz to jeść?'![]() Mój TZ tez jest czasem upierdliwy niemało. Kocham go za jego troskę bardzo, ale kiedy po pracy nic mi nie pozwoli zrobic tylko siedzieć na doopie i odpoczywać, a jak coś robie to się złości to szlag mnie trafia.. ![]() Przepiękne ciuszki Cytat:
Cytat:
Ale patrząc na rozpiske to my mamy nawet półtora miesiąca więcej niż niektóre wrześniowe mamusie, także damy rade. Ja będę szaleć z zakupami po przeprowadzce, która na szczęście jest w ten weekend. Najgorsze, że nie mam kiedy w tygodniu, bo z pracy wychodze koło 19-20 więc zostają mi tylko weekendy. No i na wolne dopiero max na miesiąc przed porodem, a wtedy to już bym chciała wszystko mieć.. Mam nadzieję, że uda mi się zredukować godziny pracy tak do 17-18, to jeszcze coś się po południu załatwi, bo teraz jak wracam do czytam wizaż, książkę i ide w kimono, bo na więcej nie mam sił ![]() Cytat:
Ja miałam kilka razy, na palcach rąk by zliczył. A przed ciążą non-stop. Więc moje chyba też będzie łysolkiem po tatusiu, bo mamusia włosów ma dużo i włochaczem się urodziła ![]() Cytat:
Larysa, dzięki za streszczenie z zajęc! Także, widać że co szkoła to inna teoria.. Ja tam wierzę swojej lekarce i pomimo zdarzających się twardnień wierzę że jest ok Byłam dziś w markecie i stoje przy kasie, a pani do TZ - ta Pani tutaj to ma dziewczynkę! Ja patrze na nią z głupa (bo zgadła), a ona mówi, że zawsze wie Chyba zapytam się jej na początku przyszłej ciązy co tym razem, żeby mi przepowiedziała![]() I zastanawiam się jak ułożony jest ten mój dzieć Wiem gdzie jest czubek macicy mniej więcej, bo tydzień temu mi mierzyła lekarka więc podpatrzyłam - kilka cenymetrów nad pępkiem. A kopniaki to czuje wszędzie w zależności od tego jak się ułożę. Głównie w okolicach pępka, czasem jakieś łaskotki niziutko, a jak się położe na boku to całkowicie z boku jakby w talii. I bądź tu mądry..---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Nadrobiłam nowy wątek, na staru brak mi już sił. Zbyt płodne jesteście, żeby taka prosta istota jak ja mogła nadążyć ![]() Dostałam pdfa z książką 'Język niemowląt' od szwagierki, więc zabieram się za czytanie i za chwile w kimono bo jutro ulubione badanie wszystkich ciężarówek - test obciążenia glukozą, yeah Trzymajcie kciuki żebym nie puściła pawia, no i żeby wyniki były ok
|
|||||||
|
|
|
#315 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
To super,że ,mąż tak o Ciebie dba badzia serdeczne gratulacje Cytat:
Ale duży chłopczyk ![]() Cytat:
To ma być wysokie ciśnienie? Bosz Oni chcą chyba Ciebie przemienić w zombie.Cytat:
Gratki ![]() Cytat:
Męczy się maleńka
|
|||||
|
|
|
#316 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziendoberek!
Zmienniczka-nie poznałam Cie ![]() Logoasia-wspołczuje Tobie i Ani..Biedna musi sie męczyc ![]() ja -ja tez własnie wczoraj zabrałam sie za czytanie języka niemowlat![]() Co do ułozenia dziecka to ja chyba czuje tak samo jak Ty.Łaskotki na dole to pewnie rączki,te mocniejsze kopniaki nad pępkiem nózki,w tali tak samo czuje jak Ty mega kopniaki.Przy ostatnim badaniu mała ułozona byla juz główką w dół . Trzymam kciuki za przeprowadzke jak i za dzisiejsza glukoze! |
|
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za kciuki! ![]() A tu na zakończenie mojego dnia jeszcze artykuł: http://www.nytimes.com/2013/07/11/he...ord.html?_r=2& Piszą, żeby przy SN bez komplikacji czekać z odcięciem pępowiny przynajmniej ponad minutę. W przeciwnym razie, do dziecka trafia nawet o 30-40% mniej krwi i to tej bogatej w żelazo i wszystkie ważne rzeczy. Nie wiem jaka jest atualnie praktyka w szpitalach, ale mój TZ jak nie chciał być przy porodzie to powiedział, że na ten moment na pewno się pojawi i będzie stał i pilnował, żeby nie odciąć za prędko ![]() Ok, teraz już serio uciekam bo padam. Miłego dnia mamuśki! |
|
|
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() małż mnie obudził o 6:00 także jestem śpiąca chyba się klapnę jeszcze a tak poza tym to juz pączka zjadłam i dziecko się raduje, że tak szybko dzisiaj bar otworzyli bo szaleje Cytat:
też tak mam
|
|
#319 |
|
Wtajemniczenie
|
Hey dziewczyny
![]() Żałuję, że najechałam tak wczoraj na TŻ, nie powinnam go aż tak zrównać z ziemią, a już na pewno nie nazywać własnego męża "cwelem" (bo praktycznie to porównałam go tym samym epitetem co własnego ginekologa, który na to miano zasługuje). Byłam wczoraj bardzo zdenerwowana i roztrzęsiona, nie pamiętam w sumie kiedy ostatnio tak się czułam, jeszcze mała wczoraj praktycznie w ogóle się nie ruszała Zaczęłam się martwić, że może to być spowodowane tym, że dzień wcześniej w pracy uderzyłam brzuchem o krawędź stołu Co do samochodu, to nie było żadnej umowy. Samochód został sprowadzony z Niemczech przez szwagra TŻ i był tam jakiś brif, czy coś, nie znam się na tym. Szwagier TŻ ma znajomego, który zajmuje się rejestracją sprowadzanych aut i jakoś to między sobą załatwili. Rozmawiałam wczoraj z teściową i ona jest w szoku, że jakie 2,5 tysiąca do zapłaty jeszcze, że ona nic nie wiedziała i co oni teraz chcą od nas, skoro ona im pożyczyła teraz tysiąc złotych na te wydatki, które im wyskoczyły z dachem. Od razu najechała na TŻ, co się dzieje, no i powiedział, że nic, że jeszcze 2,5 tysiąca trzeba spłacić bo on za 8,5 tys. te auto kupił, dał 6 tys. a te 2,5 tys. miała mu siostra rozłożyć w ratach po 500zł. Dałby wtedy całość, ale musiał pokryć koszty rejestracji 2 tysiące i OC, dlatego tak się umówił z siostrą, która wie jak u nas teraz kiepsko z jakimikolwiek pieniędzmi... Nikt oprócz teściowej i mojej mamy się nie przejmuje tym, że ja pod koniec ciąży pracuję... Wróciliśmy wczoraj ze szpitala i TŻ dzwoni telefon - jego siostra, żeby w piątek o 4:50 rano był u niej, bo ona idzie z dziećmi na pielgrzymkę i ma jej zawieźć torby pod kościół... Mówię mu "nie, bo w piątek jedziesz ze mną przed 7 rano na glukozę" a on, że zdąży, to się go pytam czy mu na paliwo nie żal - i temat się skończył. Kocham Go bardzo, ale on chyba jeszcze nie rozumie niektórych spraw. Powiedziałam mu to wczoraj, że ma sobie przemyśleć kilka kwestii, a szczególnie tę czy dojrzał do małżeństwa, do ojcostwa i jak ma zamiar traktować podejmowanie decyzji, bo skoro już jesteśmy małżeństwem, to ważniejsze sprawy już na pewno trzeba podejmować razem. Ja nawet powiedziałam teściowej o tym, że kupujemy komodę, a w sumie mogłam nie mówić. Co do porodówki, droga prosta w sumie jak z bicza strzelił, około +/- 25 minut jazdy. Szpital jak szpital, szału nie ma... Jedyny plus pokoje 2-osobowe, łazienka z prysznicem w każdym pokoju. Nie musimy mieć dla maleństwa żadnych ubranek itd. jedynie zielony linomag i jeśli chcemy to pampersy, bo oni zakładają pieluszki tetrowe. Dla siebie muszę mieć dwa opakowania podkładów na łóżko i bella mamma też dwa opakowania. Własny termometr, jakąś wodę, coś do przegryzienia, piżamy, koszule do porodu... ZZO, czyli to co interesowało mnie najbardziej jest bezpłatne. Dodatkowo mają TEENS, elektrowstrząsy, muzykoterapię, worki, piłki, aromaterapię, środki rozkurczowe, gaz... Z dokumentów na pewno muszę mieć przy sobie kartę ciąży, wynik grupy krwi i aktualny wynik wassermana, nie starszy niż pół roku - czym nowszy, tym lepiej. Dziecka nie dokarmia się sztucznym pokarmem, starają się pomóc, żeby karmić naturalnie. Jeśli by coś było nie tak, to dokarmiają glukozą. Przy wypisie dają wskazania co do dokarmiania. Dziecko jest praktycznie cały czas z mamą, zabierają tylko wtedy, gdy się chce mama przespać, lub jest zmęczona... Dziewczyny przepraszam Was za wczoraj, że popsułam niejednej nerwy, ale chyba musiałam się komuś wygadać... Przyjaciółka sporo wie, ale nie wszystko, bo nie chcę, żeby myślała sobie jakiego mam męża, mama to samo... Odezwę się z pracy.
|
|
#320 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
Cytat:
uwielbiam takich teksciarzy agusiamaskotka dbaj o siebie to po pierwsze, a po drugie nie dawaj sie ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- ja ale masz duuuzo pracy! nic ci nie odpuszczaja? ja tez nadal pracuje ale ja mam czas pracy prawie ze dowolny i w sumie wychodzi mi ok 30h pracy w tygodniu wiec spokojnie daje rade dzieki za info o rezonansie, fajnie uslyszec potwierdzenie tego co mowila ginka super ze sie przeprowadzacie juz. trzymam kciuki ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
pepowina chwilke musi populsowac jeszcze i dopiero wtdy odcinaja
|
|
|
#321 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Heeej
![]() Nawet się wyspałam Zaraz się zbiorę po jakieś pieczywko.Cytat:
Ja biorę pod uwagę obie ewentualności. Jeśli mała będzie bardzo narzekała to biorę ją do jej pokoju, tam mam fotelik wiklinowy i się nią zajmuję póki się nie uspokoi. Po co męża jeszcze budzić skoro musi iść do pracy? Tak samo jeśli on będzie miał "dyżur" to wyjdzie i pozwoli mi spać. Cytat:
Ale w sensie,że masz mało ubranek? Bo tak ogólnie to na pewno trzeba przeprasować po wewnętrzej stronie,żeby wygrzać te bakterie ![]() I co?Kupiłaś? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I nie możesz go tłumaczyć, bo nic go nie tłumaczy. Jesteś w ciąży, pogoda jest jaka jest, a jemu żal na paliwo. Zobacz jak to się skończyło, a mogło jeszcze gorzej. Dobrze,że pogadaliście,ale mam nadzieję,że nie zostawisz tego.Musicie się nauczyć partnerstwa, a on musi soie uświadomić,że teraz będzie miał rodzinę, za którą będzie odpowiedzialne. Wiem,że to brzmi brzydko, ale "trenuj" go tam. Cytat:
Cytat:
|
|
#322 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Chłop zabronił mi gotować, mam odpoczywać i się obijać, on się tym zajmie, najwyżej w weekend nagotuje wiecej albo zjemy z puszki. Dzisiaj już mi licznik zakładają i będzie działać kuchenka. ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Torbę to ja spakuję w połowie sierpnia, niestety ciuszków wszystkich nie poprasuje, bo już nie mam kondycji, chyba, że mąż to zrobi, albo się ochłodzi.Najwyżej jeszcze raz wypiorę te najmniejsze i co są przy skórze |
|
|
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
jej, ale masakra w hiszpanii
![]() małż śpi, a mi się chyba jednak nie chce
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie widziałam na onecie, tragedia! Okropne są zdjęcia, ciał pod kocami, źle mi ![]()
|
#325 |
|
BAN stały
|
Agusia współczuję tej akcji
|
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Czy to możliwe,żeby mała nadal zmieniała pozycję?Czasem ją czuję tak jakby leżała pionowo, a od wczoraj znowu jakby leżała poziomo
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV
motyl ja nie mam zadnych ubranek po prostu bo nic jeszcze nie kupilam hehe
mam tylko wozek wanienke i fotelik Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
cos dziwnego się dzieje bo spać nie moge, a juz chyba dawno po pełni
wstałam bo wczoraj upiekłam chlebek a śnił mi się w nocy Cytat:
tutaj nikt cię nie potępia, tylko twojego tż;p uważaj na te stoły bo pamietam jak mowiłaś, ze się uderzyłaś i aż mnie ciarki przeszły co do porodówki to z opisu wszystko ok ![]() no i nie odpuszczaj mu i pokaż na czym polega małżeństwo i wspólna troska o malucha
I'm not hating, I'm just telling you Edytowane przez Lolaaaaaaa88 Czas edycji: 2013-07-25 o 08:19 |
|
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
mnie w poniedzialek obrocil sie na pewno nogami w dol a potem znow glowa w dol troche to bolesne bylo bo dziwne pozycje miedzy czasie przybieral Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.

zresztą, sama wiesz

anka wyje pół nocy, wychodzą jej zęby..
z tym wszystkim narazie tylko troche ciuszkow dla malego mam, kilka tetrowych pieluch kocyk i to by bylo na tyle
Wiem gdzie jest czubek macicy mniej więcej, bo tydzień temu mi mierzyła lekarka więc podpatrzyłam - kilka cenymetrów nad pępkiem. A kopniaki to czuje wszędzie w zależności od tego jak się ułożę. Głównie w okolicach pępka, czasem jakieś łaskotki niziutko, a jak się położe na boku to całkowicie z boku jakby w talii. I bądź tu mądry..
To super,że ,mąż tak o Ciebie dba
Bosz Oni chcą chyba Ciebie przemienić w zombie.
Zaczęłam się martwić, że może to być spowodowane tym, że dzień wcześniej w pracy uderzyłam brzuchem o krawędź stołu 
Używany od obcej osoby nie wchodzi w grę