|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zadomowienie
|
A tak mała urosła.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
#4534 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Cytat:
![]() Teraz wstawiasz kiede na telefonie pisze i nie widze fotek w nim? O Ty niedobra :p Kocur, ja nadal czekam na fotki Pierniczka ![]()
![]() |
#4535 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() On ma obsesję że chciałabym go ograniczyć,a to nie tak ![]() Wiem że masz troche racji w tym co mówisz.On mówi że potrzebuje na chwile (te dwa dni)takiej odskoczni bo jest zmęczony że ciągle wszystko robimy razem. Cytat:
Dlatego że ja nie lubie po górach chodzić.A to jest taki wyjazd żeby jak najwięcej trasy zaliczyć. ![]() Jaka kochana ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam,że się nie odnoszę ale nadrobię Was poźniej,przeczytałam tylko ostatnią stronę
![]() Isia, Lidka rośnie jak na drożdzach. ![]() Mały od kilku dni perfidnie skacze mi po pęcherzu... mało to przyjemne ale cóż... najważniejsze,że go codziennie czuję ![]() Dziś mi się śniło,że go urodziłam i miał ciemne włoski (za mną:P bo ja z natury brunetka,a Tż blądas);D Ja już po glukozie- jest do przeżycia! ![]() Mamuśki jak długo Wasze maleństwa nosiły rozmiar 62?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-07-24 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Zadomowienie
|
Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Dzastin, niedlugo będziesz tęsknić za skakaniem synka po pęcherzu :p
Kciuki za glukoze. Umyłam potrójne okno w salonie, ogarnelam kwiaty na dwóch parapetach i się nieźle zmeczylam. Leżę teraz i odpoczywam.
#4538 |
Zakorzenienie
|
Hej jestem
![]() Iza gratuluję synka ![]() ![]() Spinka bardzo mi przykro i trzymaj się ![]() Wszystkim dziewczynom gratuluje kolejnych tygodni Isia córcia słodka i rośnie jak na drożdzach Lady fajnie że masz takiego super ginekologa i widzę że nie jestem sama z tych staraniach mniej naturalnych Anteria dobrze że i u Ciebie się wyjaśniło i gratulacje z powodu ustalonej datki ślubu Elunak Ty kobietko uważaj na siebie ![]() I już nie wiem co komu jeszcze A co u mnie No hej ![]() No więc w pon byłam na USG nawet ludzi nie było jak wpadłam zdyszana o 10 to się wystraszyłam że nikogo nie ma bo pustki. Ale wyszła pani z pokoju i mowi że tylko jedna para jest więc podałam jej nazwisko i wyciągneła mi już kartę. No więc tak na w pon USG wyszedł 1 piękny pęcherzyk 23mm i 3 po 16mm w 11dc. Pan doktor kazał już poniedziałek wziąć zastrzyk z pregnyli bo mówi że szkoda takiego pięknego okazu zmarnować ![]() Także od dziś będziemy z niecierpliwością czekać długie 2 tyg na wynik Proszę trzymajcie mocno kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() co do statystyk to na tym forum chyba połowa dziewczyn # a przecież to wątek staraczkowy.. na mamusiowych też dużo dziewczyn, nie mówiąc już co się dzieje na wątku AM... Cytat:
A brzuszek masz prze cudowny ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() prędzej rozumiem jakby chcial wyjechać gdy dziecko będzie miało np 3 miesiące ale nie teraz ![]() mój TŻ jak musiał jechać na jedną noc w delegacje to prawie płakał że go przy mnie nie będzie... Cytat:
![]() Cudowna ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Zakorzenienie
|
Pszczoua fajny masz ten brzuch, mega zgrabny
![]() ![]() Nuna nie pamietam, jako tak bokiem, trochę na kant dupska trochę biodra. Iza mnie mama powiedziała, że urodzę uzaleznione od internetu dziecko i znerwicowane, a Twoje będzie smutasem jak sie tak będziesz martwić. Głowa do góry ![]() Ja dzisiaj na bardzo szybko, dopiero siadłam a musze jeszcze sie wykąpać, przygotować do pracy, zrobić TŻ kolacje. Mam męża w domu więc uciekam ![]()
#4541 |
Zadomowienie
|
Kiedy wraca Kwicia?
Dobranoc.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Zakorzenienie
|
jesli mialas wyniki na granicy, to bardzo prawdopodobne ze pozniej cukrzyca sie rozwinela.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Tobie pewnie rozciąga się to i owo, więc możesz czuć takie ciągnięcie, bądź wypychanie. ![]() ![]() ![]() Cytat:
Idę spać.
![]() |
#4544 | ||
Zadomowienie
|
Isi starsza córa chyba Agatka jest. Ładnie
![]() Cytat:
![]() Co do Izy to rzeczywiście panikara z niej przednia. A tż pewnie się denerwuje na te jej martwienie się o wszystko. ![]() Cytat:
Witam się ![]() Jakaś niedospana dziś jestem. Mam nadzieję, że się trochę rozkręcę, bo nie lubię być cały dzień taka do niczego, a po powrocie z pracy czeka mnie mycie podłóg. Już taki syf w całej chałupie, że patrzeć na to nie mogę. Życzę miłego dnia wszystkim Wam. I trzaskać posty mi tu! O! ![]()
![]() |
#4545 |
Zakorzenienie
|
Co do sytuacji z Izką. Zgadzam się z Cebulovą... Ja bym go puściła. Też uleżała się w domku, nie wychodziłam nigdzie parę miesięcy, ale pomimo tego puściłam męża z 3 razy na takie spotkanie gier, bo wiem, że to jego hobby. Teraz siedzi z nami jak tylko wraca z pracy, pomaga dalej, odkurza, chodzimy rzem na spacerki.
Mi też by było przykro, jakby,,nie pozwolił" Mi robić czegoś, co ja lubię. Tyle, że u mnie ktoś w domu w razie czego był.... i Izuś zaproponował Ci wspólny wyjazd więc myślę, że myśli o was. Może w te dwa dni Ty coś zrób na co Ty masz ochotę??
#4546 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja popieram jak zawsze cebulową ( nie jestem wcale przekupiona czy coś!!!) i nunę. Na tym między innymi polega partnerstwo ze się nie hamuje pasji partnera. Jeden lubi góry inny psa a jeszcze inny samoloty. Ja kocham egipt , gdyby moj tż zabronił mi jechać do egiptu bym się z nim..pożarła na amen! Jak może? ja jestem człowiekiem , dorosłym , rozsądnym , umiem się bezpieczenie zachowywać i mam troche oleju w głowie..gdybym miała coś przesrobać przeskrobałabym na miejscu w naszym mieście. Gdybym miała wpaść pod samochód wpadłabym w każdym miejscu na swiecie..uważam ze jeśli facetowi da się wolną ręke , czuje sie zobowiązany i nie wywinie zadnego numeru. Mam takie doświadczenie zyciowe..mialam jednego męża, który mnie ograniczał i chciałam skakać na boki , oszukiwałam ,kręciłam byle tylko na swoje wyjść. czułam się jak pies na smyczy..a teraz mam pod tym względem cudownego męza. Czasem mam go dosyć i jadę z koleżanką z grupona na weekend nad morze..taki powiew świeżosci jest jaknabradziej wskazany. Wręcz moim zdaniem prowadzi do tęsknoty i więzi.Człowiek nie jest uwiązany , czuje się swobodny i że w tym związku może się rozwijać , zyć..a nie ze związek go uciska w niektórych momentach. Ciąza..ciąza to nie choroba..jak jeździł przed ciąza to niech jeżdzi w ciązy! Ja bym dała mu jechać i jeszcze bym go wsparła..sam powiedział ze chce to potem wynagrodzić. Może jestem bezczelna ale ..ja sie ciesze ze moj Tż wiecznie w delegacjach..czasem jak jest za dlugo w domu ja sie gdzies urywam bo potrzebuje swobody. Potrafię godzinami lazić gdzies i i sie szlajać po pracy zamiast iść do domu do męża..zeby odsapnąć. On o tym wie , akceptuje to. Nie ma też problemu gdy chce jechać gdzieś z kolagami ![]() ![]() i u nas ciąża czy dziecko tego nie zmieni myślę Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2013-07-25 o 08:35 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Mogłaś mieć cytryne?To wyniki nie są od razu? Cytat:
![]() Ładne ![]() Masz racje ![]() Postanowiłam że kupie sobie puzzle 3000 elementów ![]() ![]() Dziękuje za wszystkie opine ![]() Rozmawiałam wczoraj z tżtem.Powiedział ze rozumie że się martwie i w związku z tym nie pojedzie za granice(Słowacja)tak jak planował tylko tutaj w bliskie góry.Żeby jakby naprawde działo się coś poważnego szybko zejść i wrócić do nas.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | ||
Zakorzenienie
|
Mój brzuszek dziękuje za wszystkie komplementy
![]() ![]() Jaka już duża panna z niej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4550 |
Zakorzenienie
|
Nooo , mądrze prawisz cebula
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem że puzzli nie ułoże ![]() ![]() Mama mnie troche denerwuje ![]() ![]() ![]() Po południu wybieram się z koleżanką na zakupy i kawe ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Zakorzenienie
|
dziwne ze starsze osoby tak podchodza do ciązy...kiedyś pracowały do porodu , pracowały w domu normalnie , nie było czegoś takiego jak zwolnienia lekarskie , jak 'ochrona' ciężarnych w pracy , moja babcia i mama pracowały do samego porodu. Nikt sie z nini nie cackał , ciąża towarzyszy kobietom od powstania pierwszego człowieka,nie ma nic bardziej naturalnego...a teraz jakieś farmazony , zwolnienia i inne. Ja rozumiem źle się czuć , mieć ciąże zagrożoną ale zeby ze zdrowa ciązą w domu 9 miesięcy siedzieć to już dla mnie jest szczyt lenistwa. Jedna z moich koleżanek jak dowiedziałą się o ciązy poszła na zwolnienie, czuła się swietnie..pytam po co ? a ona " bo ja chce przezyć moją ciążę w domu" druga wzieła zwolnienie na tydzien..po co ? bo okna musiała umyć..zwolnienie lekarskie zeby nie było ...oczywiscie domyślacie się ze jako prywatny przedsięborca kobie nie zatrudniam...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trcohe cię rozumiem z tym że nie zatrudniasz kobiet..Mam kolege co ma swoją firme i mówi to samo.Brania l4 bo tak nie rozumiem,ale rozumiem jak najbardziej jak kobieta ma cieżką fizycznie prace np na produkcji,czy na stacji benzynowej jak Spinka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Zadomowienie
|
Dla mnie też branie zwolnień "na ciążę" jest przesadzone. Ja rozumiem ciążę zagrożoną, nakaz leżenia, na maxa złe samopoczucie, typu nagminne wymioty, albo praca, która jest ciężka. Ale na litość boską lecieć na zwolnienie od pozytywnego testu bo można? A potem narzekają takie kobiety na system, że nie wspiera młodych mam. Ja zamierzam pracować jeszcze długo i mam nadzieję, że nie będę miała z tym problemu. W pracy już pytają czy wrócę po macierzyńskim. Ja bym chciała, a co los przyniesie to nie wiem. Okaże się. Na pewno rok macierzyńskiego wykorzystam, bo ten rok przebywania z dzieckiem jest dobry i dla matki i dla maleństwa.
#4557 |
Zakorzenienie
|
te cebuloza wiesz ze Cie lubie?!?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Zadomowienie
|
#4559 |
Zakorzenienie
|
Mamy nowe typy imion
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.