Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,57%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 1 1,79%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 20 35,71%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 21 37,50%
Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! 8 14,29%
Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 4 7,14%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-25, 09:47   #391
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
no właśnie czytałam to co napisałaś co mówiła Twoja lekarka, wsumie mój lekarz podobnie, znaczy mówi że to nie jest najlepsze ale żeby nie panikować i że mam do 35 wg niego wytrzymać, no ok, skoro tak mówi

duże gratulacje!!

Poli ja to już nie muszę mówić co sądzę o Twich aranżacjach, są genialne!

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

dużo przeszłyście... ale jeszcze los Wam to wynagrodzi, a pewnie już wynagradza jak patrzysz na córeczkę cieszę się że teraz jest w porządku! takie historie dają dużo optymizmu
wiesz prawda jest taka ze wczesniactwo jest niestety choroba takze troche mamy pod gorke ale nie ma co narzekac.
Rozumiem ze dirtymagdic85 miala to paskudztwo co ja? zatrucie ciazowe?
wiecie w ogole jak ona sie czuje? (ja niestety lezalam 6 dni na intensywnej bo organizm wysiadl)
w ogole 8 pkt to bardzo duzo !
moja miala tylko 6.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 09:48   #392
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Na mamusiach lipcowo-sierpniowych równa połowa już rozpakowana... Nasza kolej zbliża się wielkimi krokami... Do mnie to dotarło dopiero wczoraj jak znalazłam się na porodówce - głupia jestem, ale aż mi łezki poleciały, tak nie lubię szpitali.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 09:49   #393
Madzia000
Zadomowienie

Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV

Hej dziewczyny

tak sobie mysle po porannym wazeniu sie... Przy wzroscie 175cm startowalam z ciaza z waga 60 kg, 3tyg temu podczas wizyty u gin (29tc) wazylam 66 kg, a dzisiaj 32tc dalej waze 66kg... Brzuch mam stosunkowo wiekszy niz wtedy, a waga stoi... Czy to nie za malo wogole? Jem zdrowo, ograniczam slodycze... staram sie jesc ogolnie co 3 godz, czasem co 2, ale zdarzy sie tez tak ze gdzies wyjde i nie jem ponad 4godz... Mam nadzieje ze nie przygladzam Jaska noi czy ta waga moze miec zwiazem z moim twardnieniem brzucha?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 09:51   #394
tassia
Zakorzenienie

Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV

policzanka dopierp teraz na kompie zobaczylam pokoik
odjechany
cudny
piekny
wow

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 09:52   #395
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Na mamusiach lipcowo-sierpniowych równa połowa już rozpakowana... Nasza kolej zbliża się wielkimi krokami...
będziemy tulić nasze Okruszki

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 09:56   #396
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
no troche to potrwa, moja wazyla 1190 g i wyszla po 2 miesiacach.
jest niepisana zasada ze Maluch ma byc zdrowy, wazyc co najmniej 2 kg, umiec sam jesc.
Na poczatku beda Lilce podawac mikroskopijne ilosci mleka Mamy zaczyna sie od 2 ml 4 razy dziennie a tak to zywia ja poprzez kroplowki. jak bedzie dobrze trawic beda stopniowo zwiekszac ilosc mamusiowego mleka i odstawiac kroplowki. Wszystko zalezy w jakim stanie byla Malutka.
A ktory to byl tydzien ciazy?
Na pewno czeka ich wiele badan i stresow to jest nieuniknione. Niech sie dopomina ile wlezie o kangurowanie a potem o karmienie piersia.
Jak macie z nia kontakt to moge podac do siebie nr jakby miala jakies pytanka.
Co do radzenia sobie no momentami jest ciezko, nam sie przytrafilo sporo problemow wczesniaczych takze sa dni kiedy 3 wizyty w tyg mamy. Generalnie mielismy bardzo bardzo duzo szczescia i Mala naprawde sie super rozwija. Mimo iz miala i zapalenie pluc i bezdechy, anemie, i podejrzenie uszkodzenia mozgu itd. Na wszystko trzeba czasu.

Kurcze to długo sobie posiedziałyście w tym szpitalu...

dirty urodziła w 33tc ale Lilka się wtedy nie rozwijała już od trzech tygodni- łóżysko przestało niestety spełniać swoją funkcję. Pojechała na IP z wysokim ciśnieniem i białkomoczem. Tam leżała jakiś czas na patologii i pisała,że ma bardzo złe wyniki zarówno moczu jak i krwi.
Mała dostała 8 punktów w skali apgar i bardzo szybko zaczęła sama oddychać,dirty pisała ,że ściąga mleczko i podają je maleńkiej.

Kontakt z dirty mamy niestety sporadyczny i tylko esemesowy.

Oj musiałaś się nacierpieć ... Wierzę i życzę Wam aby teraz było już tylko lepiej. Dużo siły Ci życzę a Natalce jak najwięcej zdrówka .
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 09:59   #397
Snow_White1
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

tak sobie mysle po porannym wazeniu sie... Przy wzroscie 175cm startowalam z ciaza z waga 60 kg, 3tyg temu podczas wizyty u gin (29tc) wazylam 66 kg, a dzisiaj 32tc dalej waze 66kg... Brzuch mam stosunkowo wiekszy niz wtedy, a waga stoi... Czy to nie za malo wogole? Jem zdrowo, ograniczam slodycze... staram sie jesc ogolnie co 3 godz, czasem co 2, ale zdarzy sie tez tak ze gdzies wyjde i nie jem ponad 4godz... Mam nadzieje ze nie przygladzam Jaska noi czy ta waga moze miec zwiazem z moim twardnieniem brzucha?

Ja startowałam z 44,5 przy wzroście 163 cm. Obecnie (skończony 35 tc) ważę ok 52 kg (przez ostatni miesiąc przybyło ok 1 kg). Dzidzia dobrze się rozwija, więc nie ma powodów do zmartwień. Natomiast, lekarz mówił mi, że fakt, iż jestem ogólnie szczupła sprzyja spinaniu brzucha etc, bo macica ma ogólnie mało miejsce na powiększanie.
Stary 2013-07-25, 09:59   #398
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
będziemy tulić nasze Okruszki
Ale ja zaczynam panikować... naprawdę nienawidzę bólu, a jak słyszę słowo "poród" to mi się to kojarzy z okropnym bólem i nie mogę sobie tego aż wyobrazić... Tylko o krwi myślę...

Mama foka
Stary 2013-07-25, 09:59   #399
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz prawda jest taka ze wczesniactwo jest niestety choroba takze troche mamy pod gorke ale nie ma co narzekac.
Rozumiem ze dirtymagdic85 miala to paskudztwo co ja? zatrucie ciazowe?
wiecie w ogole jak ona sie czuje? (ja niestety lezalam 6 dni na intensywnej bo organizm wysiadl)
w ogole 8 pkt to bardzo duzo !
moja miala tylko 6.

dirty miała coś z łożyskiem, które nie odżywiało malutkiej i w bodajże ciągu 2 tyg nie przybrała na wadzę dlatego zrobili cc. Miała również białkomocz i wysokie ciśnienie
a teraz nie wiemy co u niej, narazie nic nie pisała, choć pare dni po cc wydawało się że z takim optymizmem do nas pisała
Stary 2013-07-25, 10:01   #400
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Hej dziewczyny

Ja tam bym się cieszyła Jeśli gin nie ma zastrzeżeń żadnych do tego, to chyba dobrze?

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
dirty miała coś z łożyskiem, które nie odżywiało malutkiej i w bodajże ciągu 2 tyg nie przybrała na wadzę dlatego zrobili cc. Miała również białkomocz i wysokie ciśnienie
a teraz nie wiemy co u niej, narazie nic nie pisała, choć pare dni po cc wydawało się że z takim optymizmem do nas pisała
Oby wszystko było ok Bądźmy dobrej myśli, że dziewczyny są zajęte teraz sobą...

Mama foka
Stary 2013-07-25, 10:04   #401
kaska87
Zakorzenienie

może Matal napisze do Dirty chyba nie będzie zła na nas

Stary 2013-07-25, 10:06   #402
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Kurcze to długo sobie posiedziałyście w tym szpitalu...

dirty urodziła w 33tc ale Lilka się wtedy nie rozwijała już od trzech tygodni- łóżysko przestało niestety spełniać swoją funkcję. Pojechała na IP z wysokim ciśnieniem i białkomoczem. Tam leżała jakiś czas na patologii i pisała,że ma bardzo złe wyniki zarówno moczu jak i krwi.
Mała dostała 8 punktów w skali apgar i bardzo szybko zaczęła sama oddychać,dirty pisała ,że ściąga mleczko i podają je maleńkiej.

Kontakt z dirty mamy niestety sporadyczny i tylko esemesowy.

Oj musiałaś się nacierpieć ... Wierzę i życzę Wam aby teraz było już tylko lepiej. Dużo siły Ci życzę a Natalce jak najwięcej zdrówka .
no to jest wlasnie gestoza, no to pewnie Mala ma to co moja tzw. hipotrofie.
no niestety to troche trwa, co gorsza u nas bylo tak ze dziecko w szpitalu ty w domu i dojezdzaj tak.. ja ledwo stalam.
dziekuje za zyczonka
15.10. 2011.

Stary 2013-07-25, 10:06   #403
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witajcie!

Poli, pięknie urządziłaś pokoik

Cytat:
Co do laktatorów to położna mnie trochę wczoraj zmartwiła w tym szpitalu... Powiedziała, że mam swojego nie przywozić, że oni mają i go sterylizują. Mówiła, żeby jak najrzadziej używać, bo on pobudza bardzo piersi, a ja pewnie będę ciągle na nim jechać od października...
To ważne czy sterylizują czy tylko dezynfekują Ja i tak bym się brzydziła/bała używać np. po matce zakażonej np. HIV Dlatego chyba kupię ten prosty z Aventu i w razie czego będę go miała ze sobą w torbie w klinice.

Cytat:
no ja na razie się z zakupem wstrzymam bo to spora kasa

no mój póki co po tacie, ale może jeszcze brzuszek urośnie i będzie bardziej jak mamusia

witaj siostro izraelitko ale ja mimo wszystko biorę rok żadna kasa mi nie wynagrodzi pierwszych słów, kroczków itd.
Mów tak jeszcze

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Witam na nowym wątku jeszcze tamten muszę nadrobić. ostatnio nie nadążam, bo mało tu siedzę, ale w miarę jestem na bieżąco

Wczoraj byłam na wizycie. Ogólnie jest ok. Pozamykana na 4 spusty ufff ale mam infekcję dróg moczowych :/ i nieciekawie to wygląda. Podejrzewa, że piasek z nerek schodzi ale dziwne, bo nic mnie nie boli i nigdy nie miałam problemu z nerami wyszło z wyników, że mam w moczu różne dziwne rzeczy, leukocyty, bakterie no i krwinki czerwone dostałam antybiotyk no i za 5 dni kontrol. Mam nadzieje, że pomoże

Drugi problem, chociaż lekarka mówiła, żeby jeszcze nie panikować, że malutka ułożona jest miednicowo dupcią w dół :/ i niby jeszcze jest czas na przewrotkę, ale mam macicę dwurożną i główkę niunia trzyma w jednym rogu i nie ma dużo miejsca na kopyrtki :/ bałam się zapytać, ale takie ułożenie skutkuje cc???

Na spinanie się brzucha zaleciła więcej leżeć i dużo magnezu. Im więcej chodzę tym macica bardziej pracuje i wtedy się stawia. Tak już będzie do końca. Szyjkę mam ok, więc żadnych leków nie potrzebuję no oprócz luteiny.

No i tyle. Lekarka nie chciała mi sprawdzić wagi małej no ale za 3 tyg. mam nadzieje to zrobi :/ nóżkę tylko zmierzyła. Buzinki znowu nie chciała pokazać, a i płeć ciężko było potwierdzić, ale nic nie dyndało. Coraz gorszy obraz na usg.

Proszę mi wpisać kolejną wizytę 15 sierpnia o 18:30!
Miednicowe? Skutkuje

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ale miałam ciężką noc, nie mogłam spać, teraz był obchód i pan doktor zapytał czy chce iść dzisiaj do domu, że tak ładnie wygladam.

Heh, wstałam i wymyłam włosy, przebrałam się w nowe szmatki i zrobiłam lekki make up. O 12 ma sprawdzić wyniki i może nas puści.
Ho ho ho! Nawet make up jest Powodzenia!

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 10:07   #404
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
bo na poczatku to wiecie czlowiek nie zdaje sobie sprawy z tego co go czeka
potem jest szok i tylko pytania dlaczego.
15.10. 2011.

Stary 2013-07-25, 10:07   #405
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Też o tym myślałam już kilka dni temu. Sama chciałam napisać ale kurcze to takie prywatne i nie chciałam się narzucać dirty ...
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 10:08   #406
tassia
Zakorzenienie

motyl info a propos olejku ze slodkich migdalow

przetlumaczylam to co mam na tej butelce z wloch (co jestem zachwycona tym olejkiem) i poszperalam w necie
najwazniejsze info to 100%naturalny bez dodatkow tloczony na zimno nie rafinowany
takich trzeba szukac

zamowilam dwa rozne na allegro, pisze z tableta to jak chcesz to wysle ci pozniej linki i zobacze jakie sa
porownam do tego co mam
w szoku jestem bo jak dla mnie ten olejek dziala
moja mama po ciazy jest cala w rozstepach, kosmetyczka stwierdzila ze mamy identyczny typ skory
ja w miejscach gdzie sie smaruje nie mam ani pol rozstepu a uda po wew stronie cale wysypane
wiec wnioskuje ze to dziala

[/RIGHT]
Stary 2013-07-25, 10:10   #407
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale ja zaczynam panikować... naprawdę nienawidzę bólu, a jak słyszę słowo "poród" to mi się to kojarzy z okropnym bólem i nie mogę sobie tego aż wyobrazić... Tylko o krwi myślę...
Ja też zaczynam się stresować porodem...i tym, co będzie po - w sensie, że nie będę umiała się zająć maluszkiem w pierwszych dniach.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Właśnie, ja też jestem ciekawa co u nich...
Stary 2013-07-25, 10:10   #408
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
dobra mykam ściagnąć chłopaków z łóżka...Adiemu zrobić inhalacje i śnaidanie i zacząć organizować dzień i obiad ....moja mami ma 28 .07 urodziny -50lat konczy....macie pomysł na prezent
Brat widzę ze albo zapomniał albo liczy na siostry bo 25-28 lipca siedzi w bieszczadach, siostra nic nie wspomina...wczesniej mówiłyśmy o zafundowaniu jej wizyty u kosmetyczki lub dobrego fryzjea i o torcie że poprosze teściową zeby mi upiekła ale nikt nic nie mówi to stwierdziłam ze na chama nie będe nikomu nic organizować i jak już to sama od siebie zrobie ten tort tymbardziej ze wiem ze tesciowa mi nie odmówi ale też wiem że nie ma zbytnio czasu teraz
juz kiedyś mówiłam, ze tort a szczególnie własnej roboty to pychota i podstawa ja mojej zafundowałam z sis właśnie wizytę w salonie kosmetycznym na okresloną kwotę, ale z myslą o fryzjerze plus jakimś zabiegu dla kobiety zawsze dobry prezent

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 10:12   #409
pszczoua
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Moja niby też ma chudy, a nie wiem po kim miałaby być przeszczepem, jak w naszych rodzinach wszyscy wyżsi i niezbyt drobni
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
No właśnie, Twój też może nie będzie przeszczep
U nas jest tak,że główkę ma w terminie, nogi przeważnie 9-10 dni starsze (jakoś na termin cc), a brzuszek ma jakieś 1,5 tygodnia mniejszy (na 1 października ostatnio wyszedł).Także dziwne ma wymiary
To nam się już w ogóle podobne wymiarowo maluszki szykują Nie dość, że termin na ten sam dzień, waga podobna to i z wymiarami podobnie. Mój ma główkę starszą o 1,5-2 tygodnie, nóżki mniej więcej w terminie, a brzuszek całe 2,5 tyg mniejszy. Na wizycie się wystraszyłam, ale lekarz mówił, że drobniaczek będzie i patrząc na mnie to się nie dziwi No i TŻ mimo, że teraz ma 187cm wzrostu, to jako dziecko był zawsze najmniejszy w klasie

Będę zamawiała materac. Tym kokosowym w ogóle nie ufam, na cały lateksowy niestety mnie nie stać, więc wypatrzyłam coś takiego:
http://allegro.pl/materac-lateks-60x...398729223.html
Wysłałam zapytanie i ma 9cm grubości. Myślicie, że się nada?

Edytowane przez pszczoua
Czas edycji: 2013-07-25 o 10:13
pszczoua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 10:20   #410
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny

mysle, że nie masz się co martwic jeżeli z Bąblem wszystko ok i on rośnie
ja już od jakiegoś czasu stoje na 9 kg

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 10:21   #411
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja też zaczynam się stresować porodem...i tym, co będzie po - w sensie, że nie będę umiała się zająć maluszkiem w pierwszych dniach.
Mnie zszokowała wczoraj teściowa jak zaczęła mówić o naciąganiu dziecka, że najlepiej w czasie kąpieli jak dziecko jest takie giętkie... Patrzałam się na nią jakbym UFO zobaczyła, a ona do mnie z tekstem "Nie mówili wam na szkole rodzenia?"

Ja się martwię samym porodem, tym, że cały czas mam anemię, której nie da się wyleczyć. Boję się, że coś będzie z krwią, że nie daj Boże coś mi się stanie, albo małej Znam przypadki, gdy dziewczyny szły rodzić i już nie wróciły Przykład moja o 10 lat starsza nauczycielka języka niemieckiego... Dostała skrzepu i wyjechała ze szpitala w trumnie

Mama foka

Edytowane przez agusiamaskota
Czas edycji: 2013-07-25 o 10:23
Stary 2013-07-25, 10:29   #412
tassia
Zakorzenienie

co to jest naciaganie dziecka?

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

powiem wam ze przez ta rwe przynajmniej troche odpoczne.
leze sobie od rana, nie wstaje bo boli (ale dzis moge chociaz sama do kibelka dojsc i nawet sniadanie sobie zrobilam sama ale juz ze lzami w oczach)
ogladam na krawedzi
w sumie fajny serial na lezakowanie

[/RIGHT]
Stary 2013-07-25, 10:35   #413
Madziuchna27
Zakorzenienie

Poproszę troszkę słońca do Białegostoku

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 10:36   #414
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Poproszę troszkę słońca do Białegostoku
u nas też chmurzyska i chłodno akurat jak małż przyjechał

Stary 2013-07-25, 10:36   #415
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Świetny reportaż http://fotosister.eu/tag/reportaz-z-porodu-ddtvn/ ze szpitala, w którym chcę rodzić

Mama foka
Stary 2013-07-25, 10:37   #416
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Oby wszystko było ok Bądźmy dobrej myśli, że dziewczyny są zajęte teraz sobą...
będzie napewno!

Cytat:
bo na poczatku to wiecie czlowiek nie zdaje sobie sprawy z tego co go czeka
potem jest szok i tylko pytania dlaczego.
no tak jest, sama bym nie wiedziała co mnie czeka w przyszłości gdyby była taka sytuacja

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Będę zamawiała materac. Tym kokosowym w ogóle nie ufam, na cały lateksowy niestety mnie nie stać, więc wypatrzyłam coś takiego:
http://allegro.pl/materac-lateks-60x...398729223.html
Wysłałam zapytanie i ma 9cm grubości. Myślicie, że się nada?
no chyba jest ok
ja mam z bezpiecznego malucha z fiki miki ten -
http://allegro.pl/fiki-miki-materac-...402096092.html
w komplecie z ochraniaczem i klinem
Stary 2013-07-25, 10:38   #417
badzia987
Wtajemniczenie

policzanko
- cudny pokoik !!! naprawdę jak z jakiegoś katalogu. taki przytulny sie wydaje

agusia- przykra sytuacja. Wiem, że to trudne ale staraj się nie denerwować. Dzidziuś jest teraz najważniejszy i naprawdę nie można teraz jemu dostarczać takiej dawki stresu.

matall- mieszkanie kupiliśmy na Targówku mieszkaniowym- żeby było blisko do moich rodziców (Praga) .

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 10:40   #418
Larysa88
Zakorzenienie

jadę do tż wrócę pewnie w sobote

o 11 przyjeżdża do nas ekipa z szafą, łóżkiem i szafeczkami
Stary 2013-07-25, 10:42   #419
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
co to jest naciaganie dziecka?

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

powiem wam ze przez ta rwe przynajmniej troche odpoczne.
leze sobie od rana, nie wstaje bo boli (ale dzis moge chociaz sama do kibelka dojsc i nawet sniadanie sobie zrobilam sama ale juz ze lzami w oczach)
ogladam na krawedzi
w sumie fajny serial na lezakowanie

Sama nie wiem, teściowa coś mówiła, że się łokieć z jednej ręki naciąga do kolanka z przeciwległej nogi, ale nie wiem po co, chyba, żeby się garb nie robił Byłam taka szokowana tym, że się wyłączyłam jak zaczęła o tym mówić...

Jejku z tą rwą to współczuję Ja też dostaję do głowy jak czuję ból lędźwiowo-krzyżowy, jeszcze teściowa wczoraj widziała jak się zwijam z bólu jak wróciliśmy z tego szpitala, próbowałam to rozchodzić, ale aż mi noga zdrętwiała... Stwierdziła, że przeważnie bóle tego typu są na chłopca - już się wszyscy śmieją, że może to są bliźniaki

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
jadę do tż wrócę pewnie w sobote

o 11 przyjeżdża do nas ekipa z szafą, łóżkiem i szafeczkami
Miłego

Mama foka
Stary 2013-07-25, 10:42   #420
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Oooo,koleżanka ze stron mojego Tż
My będziemy mieszkać w Brennie

no proszę proszę to już w ogole bliziutko
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości