Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 22:53   #3001
elizka1987
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Żartujesz? Parodia a nie wesele !! :/ Ludzie naprawdę mają tupet :/

Poczekam zatem do jesieni I zacznę walczyć o gładkie nogi, w końcu!!

Chyba tak zrobię Tym bardziej, że mam dobry podkład (DW od EL) i kosmetyczka pewnie i tak używa jakiś gorszych (zwłaszcza w małych miejscowościach). I generalnie nie muszę kupować żadnych kosmetyków specjalnie na tą okazję, bo mam się czym pomalować.
Poćwiczę coś z filmikami na YT

Co do fryzury to mam już bardzo długie włosy i chciałabym żeby mi je przy okazji fryzjerka trochę skróciła. Poza tym, sama sobie nie uniosę ich u nasady. Jak byłam w marcu u niej na podcięciu końcówek to mi wyprostowała i fajnie uniosła od nasady. Sama tak niestety nie zrobię bo zaraz mi klapią. No i nie mam siły tak suszyć na szczotkę bo mi ręce mdleją. No, chyba że zdecyduję się na jakieś upięcie to wówczas zrobię sobie sama Albo loki

ohh, to mój Tż marzy dokładnie o takim samym ślubie i koniecznie podkreśla, że musi być na boso My, jeśli będziemy się pobierać, to będziemy mieć małą uroczystość. Oboje mamy małe rodziny. Ja to w ogóle jestem jedynaczką a z ciotkami/kuzynkami/etc. nie mam kontaktów. Jedynie kilkoro znajomych zaproszę.

Ohh, to widzę że nie tylko ja muszę płacić za nocleg. Mnie to wesele też sporo wyniesie. Koszta są tym bardziej duże,że -tak jak pisałam wcześniej - tż musi kupić garnitur, więc pewnie 1000 zł na niego wydamy. Niestety, nie zmieści się w swój obecny :/
Dziwi mnie, że młodzi wprost podają oczekiwaną kwotę. Mi też znajoma powiedziała ile teraz się daje i było to dużo więcej niż się spodziewałam.
Do makeup polecam filmy Lisy Eldridge.

Ta znajoma do której idziesz teraz na ślub ci powiedziała ile się kasy teraz daje?

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 23:02   #3002
pati_pz
Zadomowienie

Odp: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Dziewczyny, skoro toczy sie dyskusja o zageszczaniu rzes i zlym wplywie preparatow typu xlash to czy mozecie polecic cos zdrowszego?
Swoje obecne rzesy wyhodowalam na olejku rycynowym i odzywce Eveline. Widzialam roznice, moze nie oszlamiajaca, ale jednak. Z tym, ze chcialabym jeszcze je podrasowac. Ta pomadka, o ktorej mowila Alina Rose bedzie ok? (tez mnie zdziwila jej recenzja tego leku. Moim zdaniem powinna byla to przemilczec, bo chyba nie wie jaki wplyw ma na swoje czytelniczki) nie wiem juz czy ufac jej slowom

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
pati_pz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 04:40   #3003
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia
Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

A ja mam pytanie, czy macie jakieś doświadczenia z olejkiem rycynowym stosowanym na rzęsy, a noszeniem soczewek?

Stary 2013-07-25, 06:33   #3004
Olcia
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Wiem, masz rację, ale jakoś mi tak głupio...

Rozumiem, ja też wolę wszystko wcześniej wiedzieć i z góry zaplanować ewentualne wydatki

Moja mama ma ten zegarek, strasznie jej do zazdroszczę, jest bardzo ładny

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Niezłe określenie Coś mi się wydaje, że sama mogłabym zaliczyć się do grona osób z "kijem w tyłku"
Domyślam się, że jest z niego zadowolona? u mnie były jeszcze dwie sztuki, ale białe, jeśli jesteś zainteresowana
boję się tylko o zabrudzenia...

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
Ja ze swojej strony proponuję Pachołek w Oliwie- wieża widokowa z widokiem na miasto i morze, wejście do portu Mærsk Mc-Kinney Møller,największego kontenerowca świata klasy Triple- E, który w dziewiczej podróży zawinie do Gdańska (o ile będziesz wtedy w Trójmieście), przez kilka dni będzie jakieś stoisko, może telebim na Długiej wywieszą nawet , Jarmark Dominikański- dużo tandety, ale barwne toto, kolorowe i mają cudny miód pitny , Twierdza Wisłoujście jest całkiem ciekawa, choć na razie za dużo tam nie ma

Co do jedzenia i picia- CICO na ul. Piwnej- kluborestauracja ze świetną chilloutową muzyką, Mon Balzac- rewelacyjne fondue, chociaż nietanie- chyba ok. 70zł dla 4 os., Kubickiego na nowo otworzyli, menu choć drogie, wygląda interesująco.
Z szybkich polecam MAXXpizzę na Zaspie, bardzo dobra, moim i TŻ zdaniem świetna- pizza w wymiarze maxx ma 65cm średnicy

Ja za krokodylem zdecydowanie nie przepadam, a mam od domu może z 400m do nich Plaża Sobieszewska fakt, bardzo ładna, choć na Stogi łatwiej dojechać bez samochodu- baza gastronomiczna, toalety (płatne, ale zadbane i nowe) z prysznicem, plażą strzeżona, choć wieczorem nie radzę się tam wybierać Mnie tam zaiwanili antenę samochodową a i tak dobrze że tylko to

Ja jestem sztywna królewna, bo nie przeklinam, nie jaram, nie ubieram się w dresy itd. Odkąd jestem z TŻ to zrobił się pantofel (no tak, jak można woleć się spotkać z dziewczyną niż z kolegami). I nieużyta idiotka, bo nie chciałam znajomego odwieźć na drugi koniec miasta mając do dyspozycji samochód służbowy ojca. Co z tego, że musiałam wracać już, a nie o 4 nad ranem, co z tego, że Ojciec miał już mały limit kilometrów do wyjeżdżenia i co z tego, że ów znajomy ma w zwyczaju wszczynać awantury, psuć różne przedmioty i w ogóle szaleć po pijaku. Jak się TŻ dowiedział, to znajomy przestał być znajomym. Nie tęsknimy

Moja mama ma od kilkunastu lat zegarek Longines i nic jej się z nim nie dzieje. Nie wiem czy paska nie wymieniała, bo jednak skóra ma prawo się zestarzeć i przetrzeć
dziękuję, Twoje sugestie również zapiszę mam nadzieję, że wyjazd mi wypali, a jak nie do Gdańska to gdziekolwiek dawno nigdzie nie byłam...
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 08:34   #3005
pati_pz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część

Cytat:
Napisane przez lakeithia Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie, czy macie jakieś doświadczenia z olejkiem rycynowym stosowanym na rzęsy, a noszeniem soczewek?

Ja nosze soczewki i stosowalam olejek rycynowy. Nie dzialo sie absolutnie nic. Z tym, ze nakladalam go nie majac soczewek na oczach. Za to jak stosowalam z L'Biotici serum na rzesy rowniez nie majac soczewek na oczach, to i tak w ciagu dnia pojawialy mi sie takie biale plamki na soczewkach utrudniajace widzenie... Czasem nie moglam tego sciagnac i soczewka byla do wywalenia... Nie wiedzialam od czego to, lekarz polecil inny plyn do soczewek, lepiej odbialczajacy (sadzil ze za duzo bialka moje oczy produkuja i sie zbiera). Po jakims czasie odstawilam L'Biotice (nawet o niej nie myslalam, ze to moze byc jej wina) i objawy zniknely...

Stary 2013-07-25, 08:35   #3006
Ag4
AGA :)

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
Do makeup polecam filmy Lisy Eldridge.

Ta znajoma do której idziesz teraz na ślub ci powiedziała ile się kasy teraz daje?
Dziękuję Zaraz znajdę jej kanał i subskrybuję

Tak, to ta sama znajoma

Cytat:
Napisane przez pati_pz Pokaż wiadomość
Dziewczyny, skoro toczy sie dyskusja o zageszczaniu rzes i zlym wplywie preparatow typu xlash to czy mozecie polecic cos zdrowszego?
Swoje obecne rzesy wyhodowalam na olejku rycynowym i odzywce Eveline. Widzialam roznice, moze nie oszlamiajaca, ale jednak. Z tym, ze chcialabym jeszcze je podrasowac. Ta pomadka, o ktorej mowila Alina Rose bedzie ok? (tez mnie zdziwila jej recenzja tego leku. Moim zdaniem powinna byla to przemilczec, bo chyba nie wie jaki wplyw ma na swoje czytelniczki) nie wiem juz czy ufac jej slowom

Masz na myśli tą z alterry? Moim zdaniem tak Używałam jej jakiś czas, ale za krótko żeby ocenić efekty.

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 08:36   #3007
pati_pz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i pro

Cytat:
Ja nosze soczewki i stosowalam olejek rycynowy. Nie dzialo sie absolutnie nic. Z tym, ze nakladalam go nie majac soczewek na oczach. Za to jak stosowalam z L'Biotici serum na rzesy rowniez nie majac soczewek na oczach, to i tak w ciagu dnia pojawialy mi sie takie biale plamki na soczewkach utrudniajace widzenie... Czasem nie moglam tego sciagnac i soczewka byla do wywalenia... Nie wiedzialam od czego to, lekarz polecil inny plyn do soczewek, lepiej odbialczajacy (sadzil ze za duzo bialka moje oczy produkuja i sie zbiera). Po jakims czasie odstawilam L'Biotice (nawet o niej nie myslalam, ze to moze byc jej wina) i objawy zniknely...
Aha, zapomnialam dodac, ze to bylo naprawde okropne uczucie i raz przydarzylo mi sie kiedy prowadzilam auto i od tamtej pory dlugo balam sie wsiasc i prowadzic... Bo plamy robily sie czasem na jednej soczewce, a czasem na 2

Stary 2013-07-25, 10:25   #3008
naciulatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo zapiszę sobie Twój post i jak będę planować to na pewno skorzystam
Jechałabym tylko we dwójkę, więc chyba całego mieszkania nie ma sensu rezerwować, zwłaszcza, że nie będziemy długo rok temu nocowałam w hostelu na Angielskiej Grobli, ale był średni...

Mój tato właśnie wrócił z 3tygodniowych wakacji na Wschodzie - w Rosji litr ON kosztuje 2,20

Zamówiłam dzisiaj w Parfois zegarek na czarnym pasku, a stacjonarnie kupiłam kremowy. Co myślicie?
W jakim terminie przyjeżdżacie? Bo w zależności od niego mogę Ci polecić też kilka innych atrakcji
W Domu Harcerza z tego co się orientuję też nie jest zbyt ekskluzywnie. W zasadzie zależy na co się nastawiasz. Dla mnie zawsze najważniejsza jest lokalizacja, bo nie chcę tracić pół dnia, żeby dojechać do centrum, a Dom Harcerza jest w samym centrum. Ceny też nie są wysokie jak na miejsce. Wygląd pokoju nie ma dla mnie aż takiego znaczenia, bo zwykle wyjeżdżając gdzieś spędzam cały dzień poza hotelem. W każdym razie jeśli Tobie zależy na wyglądzie to moja siostra bardzo chwaliła mieszkanie, w którym można wynająć jeden pokój, niekoniecznie całe mieszkanie. Bodajże za osobę był to koszt 80 zł. Tylko nie pamiętam w jakiej części miasta. Jeśli jesteś zainteresowana to wieczorem Ci wszystko napiszę
Podobnie jak Kociaak polecam Cico Przede wszystkim część dolną- są tam łóżka, fajny romantyczny klimat

Cytat:
Ja ze swojej strony proponuję Pachołek w Oliwie- wieża widokowa z widokiem na miasto i morze, wejście do portu Mærsk Mc-Kinney Møller,największego kontenerowca świata klasy Triple- E, który w dziewiczej podróży zawinie do Gdańska (o ile będziesz wtedy w Trójmieście), przez kilka dni będzie jakieś stoisko, może telebim na Długiej wywieszą nawet , Jarmark Dominikański- dużo tandety, ale barwne toto, kolorowe i mają cudny miód pitny , Twierdza Wisłoujście jest całkiem ciekawa, choć na razie za dużo tam nie ma

Co do jedzenia i picia- CICO na ul. Piwnej- kluborestauracja ze świetną chilloutową muzyką, Mon Balzac- rewelacyjne fondue, chociaż nietanie- chyba ok. 70zł dla 4 os., Kubickiego na nowo otworzyli, menu choć drogie, wygląda interesująco.
Z szybkich polecam MAXXpizzę na Zaspie, bardzo dobra, moim i TŻ zdaniem świetna- pizza w wymiarze maxx ma 65cm średnicy

Ja za krokodylem zdecydowanie nie przepadam, a mam od domu może z 400m do nich Plaża Sobieszewska fakt, bardzo ładna, choć na Stogi łatwiej dojechać bez samochodu- baza gastronomiczna, toalety (płatne, ale zadbane i nowe) z prysznicem, plażą strzeżona, choć wieczorem nie radzę się tam wybierać Mnie tam zaiwanili antenę samochodową a i tak dobrze że tylko to

Ja jestem sztywna królewna, bo nie przeklinam, nie jaram, nie ubieram się w dresy itd. Odkąd jestem z TŻ to zrobił się pantofel (no tak, jak można woleć się spotkać z dziewczyną niż z kolegami). I nieużyta idiotka, bo nie chciałam znajomego odwieźć na drugi koniec miasta mając do dyspozycji samochód służbowy ojca. Co z tego, że musiałam wracać już, a nie o 4 nad ranem, co z tego, że Ojciec miał już mały limit kilometrów do wyjeżdżenia i co z tego, że ów znajomy ma w zwyczaju wszczynać awantury, psuć różne przedmioty i w ogóle szaleć po pijaku. Jak się TŻ dowiedział, to znajomy przestał być znajomym. Nie tęsknimy

Moja mama ma od kilkunastu lat zegarek Longines i nic jej się z nim nie dzieje. Nie wiem czy paska nie wymieniała, bo jednak skóra ma prawo się zestarzeć i przetrzeć
O Cico też chciałam napisać, ale wyleciała mi nazwa z głowy Również bardzo lubię to miejsce. MonBalzac też jest ok, ale rzadko tam bywam.
Z którego Krokodyla jadłaś pizzę? Ja tylko z tego na Morenie i w tym miejscu pizza jest rewelacyjna (moim zdaniem), na Zaspie nigdy nie jadłam, więc niestety nie wiem. W każdym razie mam też drugą ulubioną pizzerię- na moim osiedlu, czyli na Jasieniu, Rimini. Smakuje mi też pizza U Skrzypka na Morenie.
Ja plaży na Stogach bardzo nie lubię i nie polecam Ludzi jest sporo, więc jeśli mam wybierać między plażami bardzo zaludnionymi to wolę Brzeźno. W każdym razie dojazd do Sobieszewa nie jest taki kiepski, w centrum wsiadasz w jeden autobus i tyle

Edytowane przez naciulatko
Czas edycji: 2013-07-25 o 11:44
naciulatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 13:30   #3009
Fionaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, to ta sama znajoma

Masz na myśli tą z alterry? Moim zdaniem tak Używałam jej jakiś czas, ale za krótko żeby ocenić efekty.
Ja używam od bodajże 3 miesięcy, już jedną pomadkę zużyłam i mogę polecić. Rzęsy są zagęszczone, a także mocniejsze i już mi tak nie wypadają! Używam ją zawsze wieczorem, ale równie dobrze można stosować ją rano+odczekać chwilę i tusz do rzęs, nic nie jest wtedy posklejane
Fionaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 16:52   #3010
megan_77
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty

Cytat:

Hej Dziewczyny Często Was podczytuję
Czy mogę zapytać jakich soczewek używasz i jaki płyn odbiałczający?
Czy możesz je polecić do wrażliwych oczu?

Ja na razie jestem w fazie poszukiwań odpowiednich soczewek. Na 2 tygodniowym urlopie używałam Acuvue OASYS i były ok, ale już w pracy przy komputerze mocno wysuszały oko.

Pozdrawiam
megan_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 17:25   #3011
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Napisane przez naciulatko Pokaż wiadomość
O Cico też chciałam napisać, ale wyleciała mi nazwa z głowy Również bardzo lubię to miejsce. MonBalzac też jest ok, ale rzadko tam bywam.
Z którego Krokodyla jadłaś pizzę? Ja tylko z tego na Morenie i w tym miejscu pizza jest rewelacyjna (moim zdaniem), na Zaspie nigdy nie jadłam, więc niestety nie wiem. W każdym razie mam też drugą ulubioną pizzerię- na moim osiedlu, czyli na Jasieniu, Rimini. Smakuje mi też pizza U Skrzypka na Morenie.
Ja plaży na Stogach bardzo nie lubię i nie polecam Ludzi jest sporo, więc jeśli mam wybierać między plażami bardzo zaludnionymi to wolę Brzeźno. W każdym razie dojazd do Sobieszewa nie jest taki kiepski, w centrum wsiadasz w jeden autobus i tyle
Można jeszcze spać w akademiku- DS UG 9 na ul. Bitwy pod Płowcami- 100m do plaży, na dole są łądne wyremontowane pokoje, bo na piętrach to masakra- środkowy gierek DS 7 cały pięknie zrobiony, ale to Sopot górny i do plaży daleko, choć na monciak to rzut beretem, a pod akademikiem przystanek trzech autobusów do Gdańska.
Swoją drogą 17 sierpnia przypływa Cuauhtemoc szkolny żaglowiec Marynarki Wojennej Meksyku http://pl.wikipedia.org/wiki/ARM_Cuauht%C3%A9moc
Podobno podczas wejść i wyjść z portu chłopaki galę robią niezłą, pomijając galę banderową, to wszyscy wolni marynarze stoją na rejach w jakiś podobno wymyślny i pokazowy sposób Będzie w Gdyni w dniach 17-22 sierpnia

Ze Stogów widać DCT Ale ja lubię port, oglądać statki, a teraz jak mam praktyki w Zarządzie to w ogóle raj dla mnie

Jadłam w Krokodylu na Zaspie- niezbyt smaczna, ludzi jak na lekarstwo... Pasegiata we Wrzeszczu koło rynku był genialna, w życiu, nawet w Rzymie nie jadłam takiej idealnej margarity! Ledwo co tam było, ale tak cudownie smaczne, że szok! Niestety o ile przy dwóch zmianach właścicieli kucharze byli ci sami, to jakiś rok temu właściciel zmienił ekipę i teraz to paskudztwo. Do tego nocne- czekasz dwie godziny, głód szarpie wnętrzności a dostajesz przypalony badziew
Za to gusto notte na Żabiance dowozi bez problemu i naprawdę sympatyczną pizzę

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 18:25   #3012
Adele Marie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fionaaa Pokaż wiadomość
Ja używam od bodajże 3 miesięcy, już jedną pomadkę zużyłam i mogę polecić. Rzęsy są zagęszczone, a także mocniejsze i już mi tak nie wypadają! Używam ją zawsze wieczorem, ale równie dobrze można stosować ją rano+odczekać chwilę i tusz do rzęs, nic nie jest wtedy posklejane
Fionaaa, a ta pomadka występuje tylko w wersji rumiankowej czy są też jakieś inne? Chciałam kiedyś kupić, ale trafiłam tylko na rumiankową i zawahałam się bo przy długim stosowaniu to chyba może odbarwić rzęsy
Adele Marie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 18:31   #3013
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

Cytat:

O to dziękuje, moze sie zdecyduje na olejek nakladalas szczoteczka od tuszu?

Stary 2013-07-25, 20:07   #3014
Fionaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adele Marie Pokaż wiadomość
Fionaaa, a ta pomadka występuje tylko w wersji rumiankowej czy są też jakieś inne? Chciałam kiedyś kupić, ale trafiłam tylko na rumiankową i zawahałam się bo przy długim stosowaniu to chyba może odbarwić rzęsy
Ja mam rumiankową, teraz dopiero zauważyłam, ale żadnych zmian nie zauważyłam? Nie mam pojęcia, czy są nie-rumiankowe, bo u mnie w Rossmannie mało co jest Próbowałam coś wygoglować, ale słabo mi idzie
Fionaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 20:19   #3015
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Można jeszcze spać w akademiku- DS UG 9 na ul. Bitwy pod Płowcami- 100m do plaży, na dole są łądne wyremontowane pokoje, bo na piętrach to masakra- środkowy gierek DS 7 cały pięknie zrobiony, ale to Sopot górny i do plaży daleko, choć na monciak to rzut beretem, a pod akademikiem przystanek trzech autobusów do Gdańska.
Swoją drogą 17 sierpnia przypływa Cuauhtemoc szkolny żaglowiec Marynarki Wojennej Meksyku http://pl.wikipedia.org/wiki/ARM_Cuauht%C3%A9moc
Podobno podczas wejść i wyjść z portu chłopaki galę robią niezłą, pomijając galę banderową, to wszyscy wolni marynarze stoją na rejach w jakiś podobno wymyślny i pokazowy sposób Będzie w Gdyni w dniach 17-22 sierpnia

Ze Stogów widać DCT Ale ja lubię port, oglądać statki, a teraz jak mam praktyki w Zarządzie to w ogóle raj dla mnie

Jadłam w Krokodylu na Zaspie- niezbyt smaczna, ludzi jak na lekarstwo... Pasegiata we Wrzeszczu koło rynku był genialna, w życiu, nawet w Rzymie nie jadłam takiej idealnej margarity! Ledwo co tam było, ale tak cudownie smaczne, że szok! Niestety o ile przy dwóch zmianach właścicieli kucharze byli ci sami, to jakiś rok temu właściciel zmienił ekipę i teraz to paskudztwo. Do tego nocne- czekasz dwie godziny, głód szarpie wnętrzności a dostajesz przypalony badziew
Za to gusto notte na Żabiance dowozi bez problemu i naprawdę sympatyczną pizzę
z jakiego portalu masz informacje o statkach przypływających do portu?
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 20:40   #3016
caarolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zamówiłam dzisiaj w Parfois zegarek na czarnym pasku, a stacjonarnie kupiłam kremowy. Co myślicie?
Bardzo ładny, szczególnie ten na kremowym pasku a ja wczoraj dostałam też zegarek i też z Parfois i mam nadzieję, że to "złoto" się nie zetrze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zegarek - parfois [130zł].jpg (22,9 KB, 51 załadowań)
caarolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 21:14   #3017
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
Dziekuje za opinie .
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 21:18   #3018
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Napisane przez _czarny_kot Pokaż wiadomość
z jakiego portalu masz informacje o statkach przypływających do portu?
O Maersku trąbią od kilku miesięcy, dokładana data pochodzi albo z www.portalmorski.pl, albo z www.trojmiasto.pl

Cuauhtemoc też jest z trójmiasta (strony, żeby nie było, niestety nie z miasta )

Czasem na stronach portu się chwalą:
http://www.portgdansk.pl/pl tutaj mamy nawet licznik ile dni zostało do zawinięcia maerska

http://www.port.gdynia.pl/pl

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 21:25   #3019
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:

Ja używam l'biotica codziennie od jakiś 2 lat i nigdy nie miałam piękniejszych rzęs.

Cytat:

Tak, to ta sama znajoma

Bezczelność...

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 22:25   #3020
Olcia
Zakorzenienie

Nacialutko, Kociaak jeszcze raz dzięki

caarolaaa
Twój też ładny, no i wygląda na porządniejszy niż ten z genevy

dziewczyny, miałam teraz nieprzyjemną sytuację na drodze, byłam w słabo znanym terenie, po ciemku i miałam kolizyjny lewoskręt... oczywiście wiem, że gdy skręcam to muszę ustąpić pierwszeństwa, ale nie widziałam motocyklistów, którzy mi nagle wyrośli i choć już praktycznie byłam na pasie na którym chciałam się znaleźć, a oni dopiero ruszali... jeden z nich wjechał przede mnie i gwałtownie zahamował...
wiadomo, że nie rozwinęłam żadnej prędkości jeszcze, ale... chyba poproszę tatę/siostrę o kilka jazd doszkalających, bo mam trochę stresa
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 22:38   #3021
pati_pz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i pro

Cytat:
Napisane przez megan_77 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny Często Was podczytuję
Czy mogę zapytać jakich soczewek używasz i jaki płyn odbiałczający?
Czy możesz je polecić do wrażliwych oczu?

Ja na razie jestem w fazie poszukiwań odpowiednich soczewek. Na 2 tygodniowym urlopie używałam Acuvue OASYS i były ok, ale już w pracy przy komputerze mocno wysuszały oko.

Pozdrawiam
Ja wlasnie uzywam Acuvue Oasys tylko wydaje mi sie, ze wystepuje w dwoch wersjach? Ja mam 2tygodniowe i maja napisane Hydraclear, czyli maja byc dodatkowo nawilzane. Nie pamietam jakie mialam soczewki wczesniej, ale te nosze ok. 2 lat i sa najlepsze z tych jakie do tej pory nosilam. No niestety o nawilzenie oka tak czy siak trzeba dbac przy soczewkach - polecam plyn nawilzajacy Hyaldrop albo Hyabac (tej drugiej nazwy nie pamietam, a na opakowaniu jest troche starta). Do soczewek ogolnie uzywam plynu Optifree, a wtedy okulista polecil mi True Bio (mam gdzies jeszcze buteleczke to.sprawdze nazwe). Wiekszosc plynow jest teraz tej generacji, ze dobrze oczyszcza soczewki, no ale taka byla sugestia okulisty.

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Balam sie, ze ze szczoteczki nakapie mi do worka spojowkowego i podrazni mi oko, wiec nakladalam czystym palcem wzdluz linii rzes przy zamknietym oku

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
Ja używam l'biotica codziennie od jakiś 2 lat i nigdy nie miałam piękniejszych rzęs.

Bezczelność...
Zaluje, ze u mnie tak to sie skonczylo. Moze kiedys znow wyprobuje

Stary 2013-07-26, 06:37   #3022
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

Cytat:
Ja wlasnie uzywam Acuvue Oasys tylko wydaje mi sie, ze wystepuje w dwoch wersjach? Ja mam 2tygodniowe i maja napisane Hydraclear, czyli maja byc dodatkowo nawilzane. Nie pamietam jakie mialam soczewki wczesniej, ale te nosze ok. 2 lat i sa najlepsze z tych jakie do tej pory nosilam. No niestety o nawilzenie oka tak czy siak trzeba dbac przy soczewkach - polecam plyn nawilzajacy Hyaldrop albo Hyabac (tej drugiej nazwy nie pamietam, a na opakowaniu jest troche starta). Do soczewek ogolnie uzywam plynu Optifree, a wtedy okulista polecil mi True Bio (mam gdzies jeszcze buteleczke to.sprawdze nazwe). Wiekszosc plynow jest teraz tej generacji, ze dobrze oczyszcza soczewki, no ale taka byla sugestia okulisty.

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Balam sie, ze ze szczoteczki nakapie mi do worka spojowkowego i podrazni mi oko, wiec nakladalam czystym palcem wzdluz linii rzes przy zamknietym oku

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Zaluje, ze u mnie tak to sie skonczylo. Moze kiedys znow wyprobuje

Ja osobiście używam już z 2-3 lata te soczewki, ale chętnie zmienilabym je, bo czesto mam zaczerwienione oczy. Mam wrażenie, ze przestały już współpracować z moimi oczami...

Dziewczyny, czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z szczoteczka CLARISONIC? Bo obejrzałam pozytywna recenzje u nissiax83 i chce zakupić...

Stary 2013-07-26, 09:50   #3023
Adele Marie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lakeithia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z szczoteczka CLARISONIC? Bo obejrzałam pozytywna recenzje u nissiax83 i chce zakupić...
Też chciałam ją kupić, ale nie byłam pewna czy będę jej używać, a oryginalny zestaw jest bardzo drogi, bo z tego co wyczytałam kosztuje ok. 950 zł. Na próbę zamówiłam więc z Amazonu szczoteczkę Olay Pro X, o której przeczytałam na blogu: http://glitterwwielkimmiescie.blogsp...rch/label/cera
Ta sprawdza się znakomicie, mam uczucie, że buzia jest dokładnie oczyszczona i coraz gładsza, a pory robią się mniej widoczne.

Cytat:
Napisane przez Fionaaa Pokaż wiadomość
Ja mam rumiankową, teraz dopiero zauważyłam, ale żadnych zmian nie zauważyłam? Nie mam pojęcia, czy są nie-rumiankowe, bo u mnie w Rossmannie mało co jest Próbowałam coś wygoglować, ale słabo mi idzie
Dzięki, pewnie za mało jest tam tego rumianku, aby mógł cokolwiek zdziałać .
Adele Marie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 10:08   #3024
Ag4
AGA :)

Cytat:

dziewczyny, miałam teraz nieprzyjemną sytuację na drodze, byłam w słabo znanym terenie, po ciemku i miałam kolizyjny lewoskręt... oczywiście wiem, że gdy skręcam to muszę ustąpić pierwszeństwa, ale nie widziałam motocyklistów, którzy mi nagle wyrośli i choć już praktycznie byłam na pasie na którym chciałam się znaleźć, a oni dopiero ruszali... jeden z nich wjechał przede mnie i gwałtownie zahamował...
wiadomo, że nie rozwinęłam żadnej prędkości jeszcze, ale... chyba poproszę tatę/siostrę o kilka jazd doszkalających, bo mam trochę stresa

Dobrze, że nikomu nic się nie stało!
Cytat:
Też chciałam ją kupić, ale nie byłam pewna czy będę jej używać, a oryginalny zestaw jest bardzo drogi, bo z tego co wyczytałam kosztuje ok. 950 zł. Na próbę zamówiłam więc z Amazonu szczoteczkę Olay Pro X, o której przeczytałam na blogu: http://glitterwwielkimmiescie.blogsp...rch/label/cera
Ta sprawdza się znakomicie, mam uczucie, że buzia jest dokładnie oczyszczona i coraz gładsza, a pory robią się mniej widoczne.
Zaintrygowalaś mnie tym Olayem. Niestety, niedostępny na allegro :/

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 10:27   #3025
mrowka2810
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez caarolaaa Pokaż wiadomość
Bardzo ładny, szczególnie ten na kremowym pasku a ja wczoraj dostałam też zegarek i też z Parfois i mam nadzieję, że to "złoto" się nie zetrze
ja mam aż trzy zegarki z Parfois: jeden srebrny z którym nic się nie stało, drugi złoty gdzie to złoto się tak jakby rozjaśniło i bardziej momentami przypomina srebro, a trzeci też złoty, tylko że tutaj już się niestety po niecałym roku ściera to złoto i się robi taki miedziany ;/ a reklamacja niestety tego nie obejmuje ;/
mrowka2810 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 11:09   #3026
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaintrygowalaś mnie tym Olayem. Niestety, niedostępny na allegro :/
Mnie również
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 11:19   #3027
carpaibex
Zakorzenienie

Odp: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Dziewczyny, właśnie wracam z Warszawy z koncertu Depeche Mode i z radosci chyba zaraz pęknę, to byla piekna noc !

carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 16:13   #3028
megan_77
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji

Cytat:
Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź
Koleżanka poleciła mi "EYEYE Bioxy" miesięczne może te teraz wypróbuję, podobno do oczu wrażliwych/alergicznych, ale wiadomo dobór soczewek - kwestia indywidualna.

pozdrawiam
megan_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 18:33   #3029
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

Cytat:

Dzięki, pewnie za mało jest tam tego rumianku, aby mógł cokolwiek zdziałać .
Ja chyba zdecyduje sie na CLARISONIC, bo w US one kosztują od $100 do $200, wiec nawet taniej niż w PL, a na pewno sprawdzilaby sie u mnie i mojego TZa. O Olay tez słyszałam, ale nie znam zadnych opinii o tym produkcie.

Stary 2013-07-26, 22:15   #3030
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Dziewczyny, właśnie wracam z Warszawy z koncertu Depeche Mode i z radosci chyba zaraz pęknę, to byla piekna noc !

Zazdroszczę!
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości