|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Neni witaj w domu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1952 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
a ja chyba pojde na spacer z aparatem, porobie jakies fotki, bo juz mam dosyc siedzenia w domu i czekania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1953 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
En
![]() u nas odpadnie na dniach.czkawka to zmora nic nie pomaga. ulewa rzadko.dlawi sie czasem.z odbijaniem r6znie bywa |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1955 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Kciuki za wizyty, porody, badania itp. ![]() Samantha opuchlizna naprawdę przerażająca ![]() Fiazo nacierpiałaś się, ale najważniejsze, że wszystko dobrze sie skończyło ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a teściową olej jak się będzie za bardzo wtrącać, albo daj jej do zrozumienia, że Ty jesteś mamą i Ty wiesz najlepiej co dla Waszego dziecka jest najlepsze. Życzę dużo siły i cierpliwości do teściowej ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1956 |
Zakorzenienie
|
U nas najwiekszy problem to ze sie nie najada moim mlekiem chocby wisial i godz. Jutro podpytam polozna wczesniej jadl i spal mi 3h
|
![]() ![]() |
![]() |
#1957 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
bo to nie dziala, to Twoje szalenie. napisałam Ci, że Filip chyba sie dobrze bawi jak Ty szalejesz i nie chce wyjsc. Ty idz polez, odpocznij, zebys miala sile przeć. nie szalej tak i porodzik w niedziele bedzie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1958 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Jakaś aktywna noc dla naszych maluchów, bo mój też szalał aż mnie kłuło w szyjce czy w cewce..sama już nie wiem..ale nie przyjemne to ![]() ![]() Siostra smaruje teraz wafla masą krówkową ![]() ![]() fiazo fajny Twój mąż ![]() kallisto wsparcie masz rzeczywiście ogromne ![]() Sam dzięki ![]() ![]() malaczarnakejtświetny sen ![]() sarna a ja tak sobie myslałam, że gdyby przyszło mi jechać do szpitala z mamą i siostrą, to chyba kazałabym im opuścić piętro na którym będę rodzić, żeby moich jęków i krzyków nie słyszały..później w oczy bym im nie mogła spojrzeć ![]() Neni Witaj! ![]() ![]() tysia wszystkiego najlepszego z okazji Waszego święta! ![]() ![]() ![]() ![]() Rockyyy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1959 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja wstałam dopiero o 10.00 ![]() ![]() Fiazo niesamowity opis, strasznie się namęczyłaś. Dla mnie w tym wszystkim najgorsze było to, że do końca nie wiadomo było jak to się skończy, sn, cc, co będzie z Tobą..Najważniejsze, że się udało i teraz życzę Tobie duużo zdrowia ![]() Neni fajnie, że już w domu jesteście. Teściów szybko miałaś na wizycie ![]() ![]() Samanta swietna ta wyliczanka zalet ciąży, chyba sobie gdzieś zapiszę ![]() ![]() Rocky dobrze, ze dzisiaj lepiej ![]() ![]() ![]() Enle ![]() ![]() ![]() ![]() Domi w moich planach jest dzisiaj pogratulować Ci narodzin dziecka ![]() Mela ja czuję w kościach, że u Ciebie zacznie się coś przed wizytą u gina ![]() Magdalenne ups, to zanosi się na niezłą konfrontację z teściową. Tryzmaj się ![]() Misiaczka niezłe jaja z tym imieniem ![]() Kejt ale sen ![]() Tysia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu!!! ![]() ![]() Madi i zaniosłaś ten mocz z 3 rano czy "dorobiłaś" na świeżo? ![]() ![]() U nas dzisiaj zanosi się na gorąc, a wczoraj było tak fajnie...ja się biorę znowu za wicie gniazda ![]() Gdzie jest Magolina??? może po zdjęciu krążka już szaleje ![]() edit: łee, już Cię widzę Magolinko ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/atdcwn15l9xp4yuo.png http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-11...ale_Jakuba.jpg Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2013-07-25 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1960 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1962 | ||||||||
Zakorzenienie
|
To całkiem niedaleko mojej
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
o pesel możesz dzwonić na wielicką wcześniej i pytać czy już jest- ja dzwoniłam w 3 tygodniu i był do odbioru ![]() raczej na Ciebie i Małą my nie zanosiliśmy żadnych świadectw pracy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pieluchy tetrowe tak, herbatę brałam, ale nie używałam- za gorąco... kawa nie wskazana,za to mineralna szła litrami ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Będzie miał mój Mały Książę z kogo żonę wybrać ![]() Cytat:
![]() Ciekawe ile mam do nadrobienia? ![]() My już po spacerze 2 godzinnym- musieliśmy wrócić bo za gorąco ![]() Chałupa ogarnięta bo wieczorem mamy gości ![]() Jeszcze tylko ugotować makaron i nawet obiad gotowy, do popołudnia się chyba zanudzimy na śmierć ![]()
![]() |
#1963 |
Wtajemniczenie
|
Jakieś ekspresowe to karmienie
![]() W ogóle on czasami przy karmieniu wydaje takie dziwne dźwięki - jakby kwilenie. Oddycha ciężko przez nosek, mam wrażenie, że coś mu tam zalega jeszcze. Ech dużo jeszcze się musimy nauczyć ![]()
#1964 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a ja chciałam spytac odnosnie becikowego jak sie nie jest w zwiazku malzenskim. Bo ktos mi powiedzial w urzedzie, ze jezeli Tz uznał dziecko to dochody są liczone na naszą 3 mimo, że nie jestesmy małzenstwem. No i tutaj oszalałam, bo wszędzie są zupełnie inne informacje. Jak to jest w koncu??
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#1965 |
Zakorzenienie
|
Kiss - na kawę i herbatę to za gorąco, za to wody duuużo. Ja piję mało wody, ale jak przystawiłam Małego do piersi to automatycznie strasznie chciało mi się pić. I tu bardzo przydatna była woda w butelce z dziubkiem, bo mogłam pić na leżąco. Wystarczy 1 taka butelka, a potem przelewałam do niej z dużej butli.
Pieluchy tetrowe koniecznie - min 5-7 sztuk. Szlafrok nie przydał mi się wcale, czwartej koszuli też nie użyłam. Nakładki higieniczne na toaletę - rewelacja, bo na Małysza ciężko jest po nacięciu, a usiąść na taki kibel - brr. Rożka nie miałam, dostałam szpitalny ale za gorąco było na opatulanie. Herbatniki i biszkopty polecam wziąć - ratowały mnie w nocy, gdy byłam głodna. ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Magdalenne mój też ciężko oddycha, bo ssać cyca to wysiłek dla Malucha ![]() Robi takie "khy khy" jak je i czasami przestaje ssać-pooddycha sobie trochę i dalej "khy, khy" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1966 | |||||||
Zakorzenienie
|
Ha ha ha... jeszcze tylko 2 strony ale Neni wróciła więc już mogę nie nadążać, a jak wróci jej Para to już w ogole
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A teściową skrzycz ![]() Cytat:
![]() Mój się kilka razy zakrztusił ![]() ![]() Ulewać też się zdarzy ![]() Oswoisz się z sytuacją i nie będziesz zagubiona ![]() Pamiętaj, że jesteś najwspanialsza Mamą na świecie (no zaraz po mnie oczywiście ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Robimy dokładnie tak samo jak Wy, chyba, że widzę, że mu się mleczko cofa (zaczyna mlaskać usteczkami ![]() ![]() Gluciątko nie lubi się wieczorem nie wykąpać ![]() Budził się dosłownie i z zegarkiem w reku co pół godzinki, z czego 20 min. cycolił he he he ![]() Niech się cieszy, że ma matkę cyborga i jej to zbytnio nie sprawiło problemu ![]()
![]() |
#1967 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1968 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1969 | |||
Zakorzenienie
|
wielkie
![]() Cytat:
![]() nie przejmuj sie tesciową,olej takie gadki,ja ostatnio jeszcze od tescia słyszałam ze mam za mało tłusty pokram bo Laura zjadła,kimneła sie i znowu chciała cycka ale wez mu tłumacz ze noworodki tak mają ,,na żadanie" i ze kiedys odciagnelam mleko i jak postało to była wartwa tłuszczu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
czytałam wczoraj w ,,Mamo to ja" ze noworodkom do 2-3 tyg. zdarza sie ze sie nie chce odbic....
![]() |
#1970 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Neni witaj w domku :beer:
![]() ![]() |
![]() |
#1971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A przy karmieniu chocbym wczesniej sie napiła to i tak mnie suszyyyy niesmowicie. ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Mela ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Margosia Laurce na czkawke pomaga jak sobie mleczka łyknie ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Zaczełam cwiczyc cwiczonka od poloznej (masło maślane) ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1972 |
Zakorzenienie
|
Młody potrafi czkać jedząc
![]()
#1973 |
Zakorzenienie
|
Laura tez,az cała podskakuje a lozko drży
![]() No gdzie ta polozna???Poszłabym na spacer,lepiej sie czuje,pogoda w miare bo 21 st. i nie wieje...Poczekam do 14 na nią i ide.
#1974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1975 |
Zakorzenienie
|
Taa ,,jesteśmy w terenie,w razie czego-kom."
![]() Dziecko mi sie wybudza. Ostatnio me zycie kręci się wokół moich cycków i przewijaka ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Bd pozniej ![]()
#1976 |
Zadomowienie
|
u mnie dziś na drożdżowo
![]() Palcuszek drożdzowy się piecze ze śliwkami a na obiad kluchy z sosikiem i buraczkami ![]()
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
![]() ![]() |
![]() |
#1977 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1978 |
Zakorzenienie
|
witam sie z Wami
Gratuluje mamusiom ktore swoje pociechy maja juz przy sobie ![]() Trzymam kciuki za porodziki ![]() ![]() mam pytanko do dziewczyn ktore pisaly plan porodu czy pisalyscie date na planie
#1979 |
Zadomowienie
|
ciekawa jestem jak mi wyjdą kluchy 1 raz robię zawsze kupowałam
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- dziewczyny nie raz mam zielonkawe upławy macie tak? zazwyczaj białe sa ale dziś np był zielonkawy śluz a teraz już go nie ma
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
![]() ![]() |
![]() |
#1980 |
Zakorzenienie
|
wróciłam ze spaceru.
spociłam się jak świnia, ledwo chodzę i nic, nic się nie dzieje dupa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.