Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-25, 10:38   #991
teQiba
Moderator

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja kiedyś czytałam/ słyszałam, że u dzieci kobiet, które chcą poronić włącza się instynkt przetrwania i te dzieci o to walczą i są silniejsze
To było dawno, ale utkwiło mi to w pamięci. Niestety nie pamiętam czy to jest udowodnione

To mam nadzieję, że moje ma instynkt przetrwania tak po prostu

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Zaczynam odnosić wrażenie, że donoszenie ciąży w dzisiejszych czasach to cud..
A ja czasem się zastanawiam czy to nie internet nam tak wkręca - widzę po sobie, że rzadko piszę w internecie że jest super i nic mnie nie martwi. Zazwyczaj pojawiam się na forach gdy mnie coś gnębi, albo coś złego się wydarzy. Może więcej jest takich osób i dlatego jak człowiek wchodzi na forum i widzi sporo kobitek z problemami i zaczyna się denerwować...
Stary 2013-07-25, 10:42   #992
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

To mam nadzieję, że moje ma instynkt przetrwania tak po prostu

A ja czasem się zastanawiam czy to nie internet nam tak wkręca - widzę po sobie, że rzadko piszę w internecie że jest super i nic mnie nie martwi. Zazwyczaj pojawiam się na forach gdy mnie coś gnębi, albo coś złego się wydarzy. Może więcej jest takich osób i dlatego jak człowiek wchodzi na forum i widzi sporo kobitek z problemami i zaczyna się denerwować...
Myślę, że dokładnie tak to działa Bo przecież jak wszystko jest super to nie szukam i nie piszę w necie. To samo tyczy się opinii o firmach/pracodawcach - czemu z reguły pojawiają się tylko złe opinie? A no dlatego, że każdy chce wyrzucić z siebie złość, żal itp. To samo może być w sprawach ciążowych. Piszemy jak coś się dzieje nie tak..

TZ mi zabronił czytać haha, może niedługo mi filtr rodzicielski założy
Stary 2013-07-25, 10:47   #993
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

U mnie jest to samo. Nawet moja gin mnie wyśmiała:
"Jak chcesz się radzić dr google`a..."

Tak naprawdę to odchodzę od zmysłów. Zamiast odpoczywać to ja budzę się o 4-5 nad ranem a potem idę do pracy pół przytomna.
Jestem zmęczona, obolała.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 10:55   #994
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Jakieś półtora roku temu lekarz opisujący moje wyniki przedstawił taką diagnozę, że nie wiem, jak w ogóle mogłam to przeżyć, ale w ciągu kilku dni miałam wrażenie, że przeczytałam wszystkie strony w necie na temat tej choroby. Ba! Nawet ściągałam pisma naukowe i to po angielsku i siedziałam do późna tłumacząc teksty...
Mój TŻ starał się wybić mi to z głowy, ale ja chciałam "wszystko wiedzieć" i teraz wiem, że przesadziłam
Teraz nie szaleję tak z wertowaniem neta odnośnie ciąży JESZCZE

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:10   #995
teQiba
Moderator

Dziewczyny właśnie mi taka myśl przyszła do głowy... Mówicie, że słyszałyście serduszko - a to na USG słychać? Czy czymś innym się słucha?
Stary 2013-07-25, 11:12   #996
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny właśnie mi taka myśl przyszła do głowy... Mówicie, że słyszałyście serduszko - a to na USG słychać? Czy czymś innym się słucha?
Ja słyszałam na usg dopochwowym i nawet widziałam taki jakby wykres EKG na monitorze

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2013-07-25, 11:15   #997
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Ja słyszałam na usg dopochwowym i nawet widziałam taki jakby wykres EKG na monitorze
Mam nadzieję, że jutro też usłyszę

W ogóle to jestem nienormalna - chciałam zrezygnować z urlopu bo miałam wyrzuty sumienia że później mnie długo nie będzie Ale już wypisałam wniosek - przecież wcześniej czy później i tak będą musieli mi dać, a mam jeszcze zaległy
Stary 2013-07-25, 11:21   #998
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie
Dziś siedzę w pracy od 10:00 do 18:00 - tak ciężko było mi wstać
Ale jak dostałam od TŻ sms-a "Za rok będziesz obchodziła Dzień Matki ", to od razu humor mi się poprawił
Ma pomysły, tak sam z siebie o tym pomyślał
Nie dziwię się, że Ci się humor poprawił

Cytat:
Ja nie słyszałam tylko widziałam pikającego piksela Ale nie wiem czy u nich to norma, bo akurat zepsuty był ten ekran, który jest dla pacjenta i oglądałam na tym głównym.

A jeszcze ciekawostka: bratowa męża (szwagierka tak? ) do mnie dzwoni, że rzeczy młodego chce wynieść i czy ma mi już segregować czy wszytsko zapakować a ja sobie sama wybiorę... Ja wielkie oczy, zatkało mnie normalnie

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:23   #999
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Mam nadzieję, że jutro też usłyszę

W ogóle to jestem nienormalna - chciałam zrezygnować z urlopu bo miałam wyrzuty sumienia że później mnie długo nie będzie Ale już wypisałam wniosek - przecież wcześniej czy później i tak będą musieli mi dać, a mam jeszcze zaległy
Pracownik roku z Ciebie
Urlop to urlop, pracowałaś na niego cały rok, a zwolnienie swoją drogą
Choć też się martwię o firmę, jak szef znajdzie zastępstwo, bo gdy ja nie przychodzę do pracy, to biuro jest po prostu zamknięte :/
Z drugiej strony to nie fair, bo zdarzają się różne nagłe wypadki, a ta odpowiedzialność już mi strasznie ciąży...
A jak to jest - mam umowę o pracę do 31 sierpnia, 12 tygodni ciąży minie 28 sierpnia, tzn. najlepiej powiedzieć o ciąży po 28 sierpnia??? Będę chroniona dopiero po 3 mc?

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2013-07-25, 11:30   #1000
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Wędliny mi nie wchodzą, obiady jem wegetariańskie, bo odrzuca mnie od mięsa. Jedynie parówki mogę jeść, ale już mi się przejadały
Kanapki tylko z serem lub pomidorem. Wykończę się

Mi też się wydął brzuch. I to jak! Wszystkie spodnie mam za ciasne Wczoraj niestety ścisnęłam sobie trochę brzuch spodniami (pierwszy raz, dzień wcześniej tak nie cisnęło) i od tamtej pory cały czas czuję ucisk w podbrzuszu. Nospa nie pomogła. Myślicie, że to normalne
Ja znowu mam chęc na majonez .W ciąży z synkiem też tak miałam - majonez do wszystkiego : ziemniaków,mięsa,sałatek i o zgrozo sernika .
Ja ogólnie czuje się dobrze,jedynie wieczorem 17-18ta boli mnie podbrzusze. Podejrzewam,że ma na to wpływ również to że zajmuje się synkiem który w miejscu nie usiedzi .
Wychodziła mu teraz "3" i większość czasu spędzał na rękach :/
Najgorsze jest to,ze on zawsze kopie mnie w brzuch.Ciężko go teraz od tego oduczyć .

Cytat:
O to ,to ! Ja ostatnio też to zauważyłam . Wszędzie opowieści mrożące krew w żyłach

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Pracownik roku z Ciebie
Choć też się martwię o firmę, jak szef znajdzie zastępstwo, bo gdy ja nie przychodzę do pracy, to biuro jest po prostu zamknięte :/
Z drugiej strony to nie fair, bo zdarzają się różne nagłe wypadki, a ta odpowiedzialność już mi strasznie ciąży...
A jak to jest - mam umowę o pracę do 31 sierpnia, 12 tygodni ciąży minie 28 sierpnia, tzn. najlepiej powiedzieć o ciąży po 28 sierpnia??? Będę chroniona dopiero po 3 mc?
http://www.ciazowy.pl/pytanie,od-kie...arnej,692.html

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:38   #1001
justine_87
Raczkowanie

Dzięki
Najbardziej martwiłam się tą kwestią:
"(...)nie ulegają wydłużeniu do dnia porodu umowy o pracę zawarte na czas określony, na czas wykonania określonej pracy oraz na okres próbny przekraczający miesiąc, które uległyby rozwiązaniu przed upływem trzeciego miesiąca ciąży"

Ech, a jak szefostwo będzie dawać mi do zrozumienia, że są na mnie mega źli za ciążę, to ucieknę na zwolnienie Tym bardziej, że i tak przedłużą mi umowę tylko do dnia porodu, bo chyba powiem im w sierpniu, a nie po podpisaniu znowu rocznej umowy.

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2013-07-25, 11:44   #1002
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
A jeszcze ciekawostka: bratowa męża (szwagierka tak? ) do mnie dzwoni, że rzeczy młodego chce wynieść i czy ma mi już segregować czy wszytsko zapakować a ja sobie sama wybiorę... Ja wielkie oczy, zatkało mnie normalnie
Też bym nazwała szwagierką
Ale super że już masz ciuszki - tylko gorzej jak dziewczynkę będziesz miała

Cytat:
Pracownik roku z Ciebie
Widzę, że my obie takie współczujące pracodawcy jesteśmy
Ale tak jak mówisz - odpowiedzialność z czasem ciąży i trzeba trochę pomyśleć o sobie... Ja też się staram - dwoiłam się i troiłam w tej pracy, a i tak mam przeczucie że po macierzyńskim nie będę miała swojego miejsca pracy Dlatego usilnie staram się nie mieć wyrzutów sumienia.

Bardziej się liczy od kiedy masz umowę - jeżeli to nie jest umowa na okres próbny to już jesteś chroniona
Stary 2013-07-25, 11:52   #1003
Gianna M
Zakorzenienie

Girls pierwsza zasada abys nie panikowala i nie wmawiala sobie tych wszytskich glupot to przestan czytac dr google!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Bole krzyza sa jak najbardziej normalne w ciazy nawet tak wczesnej to macica zaczyna sie rozrastac i napiera po malu na wszytsko na okolo nic sie nie dzieje!!!

Nie obrazcie sie dziewczyny ale jak czasem czytam to co tu piszemy tego nie wolno tamtego nie wolno i tak panikowac z byle powodow jakbym czytala dziennik 16 latki...
Kazda z nas przezywa ten stan na swoj sposob ale nie mozemy tak panikowac z kazdej glupoty,szczerze dziwi mnie ze tak niektorzy wierza w to co dr google napisze,ja wiem ze trzeba byc ostroznym i dbac o siebie ale bez przesady nie wolno tego nie wolno tego ,pomyslcie jak rodzily nasze matki i babcie nie bylo takich technologii nie bylo takiego sprzetu a my jakos zdrowe najwazniejsze to pozytywne myslenieI nie bac sie pytac o wszytsko swojego lekarza na wizycie zeby potem nie zamartwiac sie po przeczytaniu glupot w necie!
Mam nadzieje ze nie strzelicie na mnie focha i rozumiecie o co mi chodzi?
Cieszmy sie swoim stanem

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Justine a to nie jest tak ze jestes chroniona od pierwszego dnia kiedy powiadomisz o ciazy?na umowe o prace chyba tak jest...?

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Mam nadzieje ze Arletka sie nie obrazi... Pojechala na IP ,czekamy na wiesci i mocno trzymamy wszystkie

Edytowane przez Gianna M
Czas edycji: 2013-07-25 o 12:05
Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:58   #1004
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
Teqiba pierwsza zasada abys nie panikowala i nie wmawiala sobie tych wszytskich glupot to przestan czytac dr google!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Bole krzyza sa jak najbardziej normalne w ciazy nawet tak wczesnej to macica zaczyna sie rozrastac i napiera po malu na wszytsko na okolo nic sie nie dzieje!!!
Dzięki za uspokojenie. Boli mnie tak, że musiałam wstać od biurka i pochodzić trochę. Ledwo siedzę.
Nie chcę iść na zwolnienie. W domu będę tylko jeść i wmawiać sobie głupoty. A tak, zajmę się pracą. Ale jak tu pracować, kiedy tak boli

Poza tym mam straszne skoki emocji. I nie wiem czy są wyssane z palca czy naprawdę mam powody do jakiejś złości, niepokoju.
Dziś na przykład "wymyśliłam sobie", że między mną i moim TŻ jest gorzej. Nie ważne, że wczoraj powiedział, że mnie bardzo kocha i w ogóle. Ja dziś mam doła i gotowa jestem sie rozbeczeć, bo mi nie napisał smsa.

Edytowane przez nadzwyczajna
Czas edycji: 2013-07-25 o 12:03
Stary 2013-07-25, 12:04   #1005
Gianna M
Zakorzenienie

TEQIBA
A ja czasem się zastanawiam czy to nie internet nam tak wkręca - widzę po sobie, że rzadko piszę w internecie że jest super i nic mnie nie martwi. Zazwyczaj pojawiam się na forach gdy mnie coś gnębi, albo coś złego się wydarzy. Może więcej jest takich osób i dlatego jak człowiek wchodzi na forum i widzi sporo kobitek z problemami i zaczyna się denerwować...[/QUOTE]

DZIEWCZYNY WLASNIE O TO MI CHODZILO!!!
Ze im wiecej czytamy zlych rzeczy w necie im wiecej znajdujemy sobie glupot czego wolno a czego nie tym bardziej cos sie u nas pojawia bo wlasnie tylko sie zalimy narzekamy itd itp...wiecie o co mi chodzi bo nie umiem tego do konca przkazac...a przeciez jest dobrze bedziemy mamuskami juz za niecaly rok za 7mies

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Dzięki za uspokojenie. Boli mnie tak, że musiałam wstać od biurka i pochodzić trochę. Ledwo siedzę.
Nie chcę iść na zwolnienie. W domu będę tylko jeść i wmawiać sobie głupoty. A tak, zajmę się pracą. Ale jak tu pracować, kiedy tak boli

Poza tym mam straszne skoki emocji. I nie wiem czy są wyssane z palca czy naprawdę mam powody do jakiejś złości, niepokoju.
Dziś na przykład "wymyśliłam sobie", że między mną i moim TŻ jest gorzej. Nie ważne, że wczoraj powiedział, że mnie bardzo kocha i w ogóle. Ja dziś mam doła i gotowa jestem sie rozbeczeć, bo mi nie napisał smsa.
Oj przepraszam myslalm ze to teqiba
nie martw sie kochana dzidzius rosnie trzeba sie cieszyc
A skoki emocji no coz nie bede nic mowic przedwczoraj plakalam bo nie mam sie w co ubrac,bo nie mam na nic sily,bo nie chce mi sie nigdzie wyjsc,bo TŻ mnie nie kocha (chociaz siedzialm u niego na kolanach i mnie przytula i prawi komplementy) bo normalnie zupa byla za slona
Śmieszne z nas kobitki przeszlo mi za 5 min na co moj maz spojrzal i tylko skwitowal ze nigdy tego nie zrozumie i chyba nie chce zrozumiec

Edytowane przez Gianna M
Czas edycji: 2013-07-25 o 12:08
Stary 2013-07-25, 12:05   #1006
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Nie obrazcie sie dziewczyny ale jak czasem czytam to co tu piszemy tego nie wolno tamtego nie wolno i tak panikowac z byle powodow jakbym czytala dziennik 16 latki...
Kazda z nas przezywa ten stan na swoj sposob ale nie mozemy tak panikowac z kazdej glupoty,szczerze dziwi mnie ze tak niektorzy wierza w to co dr google napisze,ja wiem ze trzeba byc ostroznym i dbac o siebie ale bez przesady nie wolno tego nie wolno tego ,pomyslcie jak rodzily nasze matki i babcie nie bylo takich technologii nie bylo takiego sprzetu a my jakos zdrowe najwazniejsze to pozytywne myslenieI nie bac sie pytac o wszytsko swojego lekarza na wizycie zeby potem nie zamartwiac sie po przeczytaniu glupot w necie!
Mam nadzieje ze nie strzelicie na mnie focha i rozumiecie o co mi chodzi?
Cieszmy sie swoim stanem

Mam nadzieje ze Arletka sie nie obrazi... Pojechala na IP ,czekamy na wiesci i mocno trzymamy wszystkie
Pewnie, że masz rację. Ale mnie zawsze dziwi, że ktoś nasze matki i babcie za wzór stawia. Bo też o ile większa śmiertelność matek i noworodków była wtedy. Więc dla mnie to żaden odnośnik powiem szczerze. I tez kwestia środowiska itp itd. Ale rzeczywiście spokoju nam trzeba

I również trzymam kciuki. Jestem pewna, że wszytsko będzie dobrze

Ja lecę do babci, miłego dnia Wam

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 12:09   #1007
baja_86
Zakorzenienie

Arletko
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 12:16   #1008
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:

Oj przepraszam myslalm ze to teqiba
nie martw sie kochana dzidzius rosnie trzeba sie cieszyc
A skoki emocji no coz nie bede nic mowic przedwczoraj plakalam bo nie mam sie w co ubrac,bo nie mam na nic sily,bo nie chce mi sie nigdzie wyjsc,bo TŻ mnie nie kocha (chociaz siedzialm u niego na kolanach i mnie przytula i prawi komplementy) bo normalnie zupa byla za slona
Śmieszne z nas kobitki przeszlo mi za 5 min na co moj maz spojrzal i tylko skwitowal ze nigdy tego nie zrozumie i chyba nie chce zrozumiec
No właśnie. Jeszcze do niego zadzwoniłam i powiedziałam, że kiedyś to mi pisał tyle smsów, a teraz nic. I że za nim tęsknię.
Pewnie popukał się w czoło, bo powiedział do mnie tylko moje imię i żebym nie przesadzała i dodał, że zadzwoni w przerwie.
Głupia jestem. Chłopak pracuje, a ja mu truję i wymyślam kolejne problemy. Ale on chyba już ma poprawkę na moje jazdy. Przyjedzie z pracy i mnie przytuli i powie, że mnie kocha. A ja jutro znowu wymyślę kolejny problem...
Zaraz się poryczę

Edytowane przez nadzwyczajna
Czas edycji: 2013-07-25 o 12:21
Stary 2013-07-25, 12:27   #1009
Gianna M
Zakorzenienie

[QUOTE=mmhym;41948795]Pewnie, że masz rację. Ale mnie zawsze dziwi, że ktoś nasze matki i babcie za wzór stawia. Bo też o ile większa śmiertelność matek i noworodków była wtedy. Więc dla mnie to żaden odnośnik powiem szczerze. I tez kwestia środowiska itp itd. Ale rzeczywiście spokoju nam trzeba

A ile wtedy bylo poronien?jedna prosta statystyka...nie tle co teraz bo swiat idzie do przodu kazdy gdzies pedzi,stresujemy sie praca,nie chcemy chodzic na zwolnienia bo nas zwolnia ciagle sie denerwujemy,czyms martwimy i nie ukrywajmy tego ze teraz ciezarne w ogole nie sa traktowane jak ciezarne to jest przykre kazdy mysli tylko o sobie i panuje straszna znieczulica...
Mnie sie wydaje ze my wszystkie takie znerwicowane jestesmy...Ale mam dzis dzien refleksji a to dlatego ze kolezanka jest w 6mies i w pracy kazali jej jakies kartony przesuwac,szyjka jej sie obsunela,dostala arytmi z nerwow i lezy w szpitalu a na dodatek lekarze podaja jej leki bo gdyby dziecko sie teraz urodzilo to ma nie wyksztalcone pluca i nie ma szans...

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
No właśnie. Jeszcze do niego zadzwoniłam i powiedziałam, że kiedyś to mi pisał tyle smsów, a teraz nic. I że za nim tęsknię.
Pewnie popukał się w czoło, bo powiedział do mnie tylko moje imię i żebym nie przesadzała i dodał, że zadzwoni w przerwie.
Głupia jestem. Chłopak pracuje, a ja mu truję i wymyślam kolejne problemy.
Zaraz się poryczę
Porycz porycz lepiej ci sie zrobi a na pewno twoje relacje z TŻ sa takie jak kiedys a nawet mocniejsze bo przeciez laczy was juz nie tylko wasza milosc ale i milosc do fasolki!!!

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

A w ogole to gdzie jest Rossa?I jak sie czuje?

Stary 2013-07-25, 12:29   #1010
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
[/COLOR]Justine a to nie jest tak ze jestes chroniona od pierwszego dnia kiedy powiadomisz o ciazy?na umowe o prace chyba tak jest...?[COLOR=Silver]
Pracuję na umowę o pracę na czas określony jest chyba właśnie tak, że muszę być min. w 12 tygodniu ciąży (3 x 4tygodnie, bo liczone są miesiące księżycowe po 28dni), żebym miała przedłużoną umowę min. do dnia porodu. Chyba muszę się skonsultować z moją kumpelą, która ma to wszystko w jednym palcu
Arletko, też trzymam kciuki, będzie dobrze - musi!
Cytat:
Głupia jestem. Chłopak pracuje, a ja mu truję i wymyślam kolejne problemy.
Zaraz się poryczę
Kochana, myślę, że hormony już nieźle buzują i to dopiero początek szlochów przez telefon Nie smutaj się
Mój TŻ wychodzi do pracy o 6:30, wraca o 21:00 i gdy się o to pokłóciliśmy, to powiedział mi, że pracuje na mój wymarzony wózek (SZOK) - oni też przeżywają ciążę, więc na pewno Cię zrozumie

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2013-07-25, 12:38   #1011
Gianna M
Zakorzenienie

Cytat:
Pracuję na umowę o pracę na czas określony jest chyba właśnie tak, że muszę być min. w 12 tygodniu ciąży (3 x 4tygodnie, bo liczone są miesiące księżycowe po 28dni), żebym miała przedłużoną umowę min. do dnia porodu. Chyba muszę się skonsultować z moją kumpelą, która ma to wszystko w jednym palcu
Arletko, też trzymam kciuki, będzie dobrze - musi!

Kochana, myślę, że hormony już nieźle buzują i to dopiero początek szlochów przez telefon Nie smutaj się
Mój TŻ wychodzi do pracy o 6:30, wraca o 21:00 i gdy się o to pokłóciliśmy, to powiedział mi, że pracuje na mój wymarzony wózek (SZOK) - oni też przeżywają ciążę, więc na pewno Cię zrozumie

A no to inna sytuacja rzeczywiscie to zapytaj kolezanki jak to dokladnie wyglada...A TŻ twoj caly dzien w pracy o losie chyba bym zwariowala...
ale argumenty ma bardzo dobre

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Ide wypelnic troszke bobasowy dziennik bo sobie zakupilam,ktos chyba tutaj juz pisal ze tez taki ma. A potem moze sobie hybrydke walne na paznokietki...buziaki

Stary 2013-07-25, 12:40   #1012
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:

No mój TŻ też pracuje po kilkanaście godzin dziennie. Ja teraz mocno go potrzebuję, a on ma przecież tyle spraw do poukładania i jeszcze moje fochy na głowie.
Więc mówię do siebie: wszystko jest ok, on cię kocha i nic się nie zmieniło. A za chwilę po prostu jestem pewna, że on już mnie nie kocha i że na pewno jest ze mną tylko z powodu ciąży.
Oj co on ze mną ma...

W ogóle ja jestem osobą, ktora nie płacze, więc jak sie przedwczoraj poryczałam to on był przerażony bo widział to pierwszy raz w życiu
Stary 2013-07-25, 12:56   #1013
teQiba
Moderator

Cytat:
kolezanka jest w 6mies i w pracy kazali jej jakies kartony przesuwac,szyjka jej sie obsunela,dostala arytmi z nerwow i lezy w szpitalu a na dodatek lekarze podaja jej leki bo gdyby dziecko sie teraz urodzilo to ma nie wyksztalcone pluca i nie ma szans...
O matko
Przecież ona jest chroniona prawem przed dźwiganiem - powinna iść do sądu i o odszkodowanie się postarać

Cytat:
Ochronę masz od pierwszego dnia (w sensie zakaz nadgodzin, dźwiganie itp.), a w 3 miesiącu musisz być w dniu rozwiązania umowy żeby przedłużyła się do dnia porodu - a to że powiesz już nie ma na to najmniejszego wpływu

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-07-25 o 13:19
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 13:11   #1014
arletka1313
Zakorzenienie

byłam na IP jestem już w domu, prawdopodobnie to krwawienie przez stosunek, zbadał mnie i powiedział zę jak na razie wszystko jest dobrze, zero seksu i nakaz leżenia coanjmniej 2 tyg, wstawac tylko do wc, i nawet hebraty mi nie wolno zrobić.ale strachu sie najadłam, ale o☠☠☠☠☠☠☠e tz za te przytulanki-wiem ze tez jestem winna, przytrzasne mu przyrodzenie w drzwiach jak się tylko do mnie zbliży. kochane mało teraz bede pisała bo komp mam w drugim pokoju, a wi-fi mi nie działa.
Hania 6.09.2016

http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png
arletka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 13:20   #1015
benetta
Zadomowienie

cześć, możecie mnie przerzucić na pierwszej stronie do aniołkowych mam. kruszynka nie rosła, jestem już po zabiegu :-(

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 13:25   #1016
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
byłam na IP jestem już w domu, prawdopodobnie to krwawienie przez stosunek, zbadał mnie i powiedział zę jak na razie wszystko jest dobrze, zero seksu i nakaz leżenia coanjmniej 2 tyg, wstawac tylko do wc, i nawet hebraty mi nie wolno zrobić.ale strachu sie najadłam, ale o☠☠☠☠☠☠☠e tz za te przytulanki-wiem ze tez jestem winna, przytrzasne mu przyrodzenie w drzwiach jak się tylko do mnie zbliży. kochane mało teraz bede pisała bo komp mam w drugim pokoju, a wi-fi mi nie działa.
Bidulka
Cieszę się że wszystko ok - dbaj o siebie

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
cześć, możecie mnie przerzucić na pierwszej stronie do aniołkowych mam. kruszynka nie rosła, jestem już po zabiegu :-(

Strasznie mi przykro
Stary 2013-07-25, 13:47   #1017
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Tak mi przykro Benetta, trzymasz się jakoś?

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
Stary 2013-07-25, 14:42   #1018
asia665
Wtajemniczenie

[QUOTE=Gianna M;41949051]
Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Pewnie, że masz rację. Ale mnie zawsze dziwi, że ktoś nasze matki i babcie za wzór stawia. Bo też o ile większa śmiertelność matek i noworodków była wtedy. Więc dla mnie to żaden odnośnik powiem szczerze. I tez kwestia środowiska itp itd. Ale rzeczywiście spokoju nam trzeba

A ile wtedy bylo poronien?jedna prosta statystyka...nie tle co teraz bo swiat idzie do przodu kazdy gdzies pedzi,stresujemy sie praca,nie chcemy chodzic na zwolnienia bo nas zwolnia ciagle sie denerwujemy,czyms martwimy i nie ukrywajmy tego ze teraz ciezarne w ogole nie sa traktowane jak ciezarne to jest przykre kazdy mysli tylko o sobie i panuje straszna znieczulica...
Mnie sie wydaje ze my wszystkie takie znerwicowane jestesmy...Ale mam dzis dzien refleksji a to dlatego ze kolezanka jest w 6mies i w pracy kazali jej jakies kartony przesuwac,szyjka jej sie obsunela,dostala arytmi z nerwow i lezy w szpitalu a na dodatek lekarze podaja jej leki bo gdyby dziecko sie teraz urodzilo to ma nie wyksztalcone pluca i nie ma szans...

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Porycz porycz lepiej ci sie zrobi a na pewno twoje relacje z TŻ sa takie jak kiedys a nawet mocniejsze bo przeciez laczy was juz nie tylko wasza milosc ale i milosc do fasolki!!!

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

A w ogole to gdzie jest Rossa?I jak sie czuje?
Koleżanka pewnie ma podawane zastrzyki w pupe na rozwinięcie płuc ?
Trzymam za nią kciuki :kciuki':

Cytat:
Oszczędzaj się teraz .

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 15:10   #1019
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
dbaj o was

Cytat:
przykro mi, wiem jak to boli, ale uwierz, że czas leczy rany
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 16:42   #1020
mariolasl
Zakorzenienie

Gianna, mam podobne nastawienie do ciazy, jak Ty. Jest lato, piekna pogoda, mnostwo owocow, mozliwe spacery. Az przyjemnie byc w ciazy i sie po prostu z niej cieszyc, a nie szukac na okraglo, co dr google ma do powiedzenia na temat kazdej drobnostki.
Mam tez wrazenie, ze ciaza w Polsce jest najbardziej zmedykalizowana, odnaturalizowana, istnieje tez taki ogrom zakazow i nakazow, jak nigdzie na swiecie.. A gdzie instynkt, wsluchanie sie w siebie i zdrowy rozsadek? Szczegolnie, gdy nie ma zadnych nieprawidlowosci? Czasami mam wrazenie, ze szukacie problemow tam, gdzie ich nie ma.

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2013-07-25 o 16:43
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości