|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() To mam nadzieję, że moje ma instynkt przetrwania tak po prostu ![]() A ja czasem się zastanawiam czy to nie internet nam tak wkręca - widzę po sobie, że rzadko piszę w internecie że jest super i nic mnie nie martwi. Zazwyczaj pojawiam się na forach gdy mnie coś gnębi, albo coś złego się wydarzy. Może więcej jest takich osób i dlatego jak człowiek wchodzi na forum i widzi sporo kobitek z problemami i zaczyna się denerwować... |
|
|
|
|
#992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo przecież jak wszystko jest super to nie szukam i nie piszę w necie. To samo tyczy się opinii o firmach/pracodawcach - czemu z reguły pojawiają się tylko złe opinie? A no dlatego, że każdy chce wyrzucić z siebie złość, żal itp. To samo może być w sprawach ciążowych. Piszemy jak coś się dzieje nie tak..TZ mi zabronił czytać haha, może niedługo mi filtr rodzicielski założy
|
|
#993 |
|
Rozeznanie
|
U mnie jest to samo. Nawet moja gin mnie wyśmiała: "Jak chcesz się radzić dr google`a..." Tak naprawdę to odchodzę od zmysłów. Zamiast odpoczywać to ja budzę się o 4-5 nad ranem a potem idę do pracy pół przytomna. Jestem zmęczona, obolała. |
|
|
|
#994 |
|
Raczkowanie
|
Jakieś półtora roku temu lekarz opisujący moje wyniki przedstawił taką diagnozę, że nie wiem, jak w ogóle mogłam to przeżyć, ale w ciągu kilku dni miałam wrażenie, że przeczytałam wszystkie strony w necie na temat tej choroby. Ba! Nawet ściągałam pisma naukowe i to po angielsku i siedziałam do późna tłumacząc teksty...
Mój TŻ starał się wybić mi to z głowy, ale ja chciałam "wszystko wiedzieć" i teraz wiem, że przesadziłam ![]() Teraz nie szaleję tak z wertowaniem neta odnośnie ciąży JESZCZE
|
|
|
|
#995 |
|
Moderator
|
Dziewczyny właśnie mi taka myśl przyszła do głowy... Mówicie, że słyszałyście serduszko - a to na USG słychać? Czy czymś innym się słucha?
|
|
|
|
#996 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#997 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() W ogóle to jestem nienormalna - chciałam zrezygnować z urlopu bo miałam wyrzuty sumienia że później mnie długo nie będzie Ale już wypisałam wniosek - przecież wcześniej czy później i tak będą musieli mi dać, a mam jeszcze zaległy
|
|
|
|
|
#998 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale nie wiem czy u nich to norma, bo akurat zepsuty był ten ekran, który jest dla pacjenta i oglądałam na tym głównym.A jeszcze ciekawostka: bratowa męża (szwagierka tak?
|
||
|
|
|
#999 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Urlop to urlop, pracowałaś na niego cały rok, a zwolnienie swoją drogą ![]() Choć też się martwię o firmę, jak szef znajdzie zastępstwo, bo gdy ja nie przychodzę do pracy, to biuro jest po prostu zamknięte :/ Z drugiej strony to nie fair, bo zdarzają się różne nagłe wypadki, a ta odpowiedzialność już mi strasznie ciąży... ![]() A jak to jest - mam umowę o pracę do 31 sierpnia, 12 tygodni ciąży minie 28 sierpnia, tzn. najlepiej powiedzieć o ciąży po 28 sierpnia??? Będę chroniona dopiero po 3 mc? |
|
|
|
|
#1000 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ja ogólnie czuje się dobrze,jedynie wieczorem 17-18ta boli mnie podbrzusze. Podejrzewam,że ma na to wpływ również to że zajmuje się synkiem który w miejscu nie usiedzi . Wychodziła mu teraz "3" i większość czasu spędzał na rękach :/ Najgorsze jest to,ze on zawsze kopie mnie w brzuch.Ciężko go teraz od tego oduczyć .Cytat:
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
|
|
#1001 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Najbardziej martwiłam się tą kwestią: "(...)nie ulegają wydłużeniu do dnia porodu umowy o pracę zawarte na czas określony, na czas wykonania określonej pracy oraz na okres próbny przekraczający miesiąc, które uległyby rozwiązaniu przed upływem trzeciego miesiąca ciąży" Ech, a jak szefostwo będzie dawać mi do zrozumienia, że są na mnie mega źli za ciążę, to ucieknę na zwolnienie Tym bardziej, że i tak przedłużą mi umowę tylko do dnia porodu, bo chyba powiem im w sierpniu, a nie po podpisaniu znowu rocznej umowy.
|
|
|
|
|
#1002 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ale super że już masz ciuszki - tylko gorzej jak dziewczynkę będziesz miała ![]() Cytat:
![]() Ale tak jak mówisz - odpowiedzialność z czasem ciąży i trzeba trochę pomyśleć o sobie... Ja też się staram - dwoiłam się i troiłam w tej pracy, a i tak mam przeczucie że po macierzyńskim nie będę miała swojego miejsca pracy Dlatego usilnie staram się nie mieć wyrzutów sumienia. Bardziej się liczy od kiedy masz umowę - jeżeli to nie jest umowa na okres próbny to już jesteś chroniona
|
||
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Girls pierwsza zasada abys nie panikowala i nie wmawiala sobie tych wszytskich glupot to przestan czytac dr google!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Bole krzyza sa jak najbardziej normalne w ciazy nawet tak wczesnej to macica zaczyna sie rozrastac i napiera po malu na wszytsko na okolo nic sie nie dzieje!!! Nie obrazcie sie dziewczyny ale jak czasem czytam to co tu piszemy tego nie wolno tamtego nie wolno i tak panikowac z byle powodow jakbym czytala dziennik 16 latki... Kazda z nas przezywa ten stan na swoj sposob ale nie mozemy tak panikowac z kazdej glupoty,szczerze dziwi mnie ze tak niektorzy wierza w to co dr google napisze,ja wiem ze trzeba byc ostroznym i dbac o siebie ale bez przesady nie wolno tego nie wolno tego ,pomyslcie jak rodzily nasze matki i babcie nie bylo takich technologii nie bylo takiego sprzetu a my jakos zdrowe najwazniejsze to pozytywne myslenie Mam nadzieje ze nie strzelicie na mnie focha i rozumiecie o co mi chodzi? Cieszmy sie swoim stanem ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Justine a to nie jest tak ze jestes chroniona od pierwszego dnia kiedy powiadomisz o ciazy?na umowe o prace chyba tak jest...? ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Mam nadzieje ze Arletka sie nie obrazi... Pojechala na IP ,czekamy na wiesci i mocno trzymamy wszystkie
Edytowane przez Gianna M Czas edycji: 2013-07-25 o 12:05 |
|
|
|
#1004 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie chcę iść na zwolnienie. W domu będę tylko jeść i wmawiać sobie głupoty. A tak, zajmę się pracą. Ale jak tu pracować, kiedy tak boli Poza tym mam straszne skoki emocji. I nie wiem czy są wyssane z palca czy naprawdę mam powody do jakiejś złości, niepokoju. Dziś na przykład "wymyśliłam sobie", że między mną i moim TŻ jest gorzej. Nie ważne, że wczoraj powiedział, że mnie bardzo kocha i w ogóle. Ja dziś mam doła i gotowa jestem sie rozbeczeć, bo mi nie napisał smsa. Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2013-07-25 o 12:03 |
|
|
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
TEQIBA
A ja czasem się zastanawiam czy to nie internet nam tak wkręca - widzę po sobie, że rzadko piszę w internecie że jest super i nic mnie nie martwi. Zazwyczaj pojawiam się na forach gdy mnie coś gnębi, albo coś złego się wydarzy. Może więcej jest takich osób i dlatego jak człowiek wchodzi na forum i widzi sporo kobitek z problemami i zaczyna się denerwować...[/QUOTE] DZIEWCZYNY WLASNIE O TO MI CHODZILO!!! Ze im wiecej czytamy zlych rzeczy w necie im wiecej znajdujemy sobie glupot czego wolno a czego nie tym bardziej cos sie u nas pojawia bo wlasnie tylko sie zalimy narzekamy itd itp...wiecie o co mi chodzi bo nie umiem tego do konca przkazac...a przeciez jest dobrze bedziemy mamuskami juz za niecaly rok za 7mies ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() nie martw sie kochana dzidzius rosnie trzeba sie cieszyc A skoki emocji no coz nie bede nic mowic przedwczoraj plakalam bo nie mam sie w co ubrac,bo nie mam na nic sily,bo nie chce mi sie nigdzie wyjsc,bo TŻ mnie nie kocha (chociaz siedzialm u niego na kolanach i mnie przytula i prawi komplementy) bo normalnie zupa byla za slona ![]() Śmieszne z nas kobitki przeszlo mi za 5 min na co moj maz spojrzal i tylko skwitowal ze nigdy tego nie zrozumie i chyba nie chce zrozumiec
Edytowane przez Gianna M Czas edycji: 2013-07-25 o 12:08 |
|
|
|
|
#1006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I również trzymam kciuki. Jestem pewna, że wszytsko będzie dobrze Ja lecę do babci, miłego dnia Wam
|
|
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Arletko
|
|
|
|
#1008 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie popukał się w czoło, bo powiedział do mnie tylko moje imię i żebym nie przesadzała i dodał, że zadzwoni w przerwie. Głupia jestem. Chłopak pracuje, a ja mu truję i wymyślam kolejne problemy. Ale on chyba już ma poprawkę na moje jazdy. Przyjedzie z pracy i mnie przytuli i powie, że mnie kocha. A ja jutro znowu wymyślę kolejny problem... Zaraz się poryczę Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2013-07-25 o 12:21 |
|
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=mmhym;41948795]Pewnie, że masz rację. Ale mnie zawsze dziwi, że ktoś nasze matki i babcie za wzór stawia. Bo też o ile większa śmiertelność matek i noworodków była wtedy. Więc dla mnie to żaden odnośnik powiem szczerze. I tez kwestia środowiska itp itd. Ale rzeczywiście spokoju nam trzeba
A ile wtedy bylo poronien?jedna prosta statystyka...nie tle co teraz bo swiat idzie do przodu kazdy gdzies pedzi,stresujemy sie praca,nie chcemy chodzic na zwolnienia bo nas zwolnia ciagle sie denerwujemy,czyms martwimy i nie ukrywajmy tego ze teraz ciezarne w ogole nie sa traktowane jak ciezarne to jest przykre kazdy mysli tylko o sobie i panuje straszna znieczulica... Mnie sie wydaje ze my wszystkie takie znerwicowane jestesmy...Ale mam dzis dzien refleksji a to dlatego ze kolezanka jest w 6mies i w pracy kazali jej jakies kartony przesuwac,szyjka jej sie obsunela,dostala arytmi z nerwow i lezy w szpitalu a na dodatek lekarze podaja jej leki bo gdyby dziecko sie teraz urodzilo to ma nie wyksztalcone pluca i nie ma szans... ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
a na pewno twoje relacje z TŻ sa takie jak kiedys a nawet mocniejsze bo przeciez laczy was juz nie tylko wasza milosc ale i milosc do fasolki!!!---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- A w ogole to gdzie jest Rossa?I jak sie czuje? |
|
|
|
|
#1010 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Arletko, też trzymam kciuki, będzie dobrze - musi! Cytat:
Nie smutaj się ![]() Mój TŻ wychodzi do pracy o 6:30, wraca o 21:00 i gdy się o to pokłóciliśmy, to powiedział mi, że pracuje na mój wymarzony wózek (SZOK ) - oni też przeżywają ciążę, więc na pewno Cię zrozumie |
||
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no to inna sytuacja rzeczywiscie to zapytaj kolezanki jak to dokladnie wyglada...A TŻ twoj caly dzien w pracy o losie chyba bym zwariowala... ale argumenty ma bardzo dobre ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Ide wypelnic troszke bobasowy dziennik bo sobie zakupilam,ktos chyba tutaj juz pisal ze tez taki ma. A potem moze sobie hybrydke walne na paznokietki...buziaki |
|
|
|
|
#1012 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc mówię do siebie: wszystko jest ok, on cię kocha i nic się nie zmieniło. A za chwilę po prostu jestem pewna, że on już mnie nie kocha Oj co on ze mną ma... W ogóle ja jestem osobą, ktora nie płacze, więc jak sie przedwczoraj poryczałam to on był przerażony bo widział to pierwszy raz w życiu |
|
|
|
|
#1013 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Przecież ona jest chroniona prawem przed dźwiganiem - powinna iść do sądu i o odszkodowanie się postarać ![]() Cytat:
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-07-25 o 13:19 |
||
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
byłam na IP jestem już w domu, prawdopodobnie to krwawienie przez stosunek, zbadał mnie i powiedział zę jak na razie wszystko jest dobrze, zero seksu i nakaz leżenia coanjmniej 2 tyg, wstawac tylko do wc, i nawet hebraty mi nie wolno zrobić.ale strachu sie najadłam, ale o☠☠☠☠☠☠☠e tz za te przytulanki-wiem ze tez jestem winna, przytrzasne mu przyrodzenie w drzwiach jak się tylko do mnie zbliży. kochane mało teraz bede pisała bo komp mam w drugim pokoju, a wi-fi mi nie działa.
|
#1015 |
|
Zadomowienie
|
cześć, możecie mnie przerzucić na pierwszej stronie do aniołkowych mam. kruszynka nie rosła, jestem już po zabiegu :-(
|
#1016 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cieszę się że wszystko ok - dbaj o siebie ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
Strasznie mi przykro
|
||
|
|
|
#1017 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Benetta, trzymasz się jakoś?
|
|
|
|
|
#1018 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Gianna M;41949051]
Cytat:
Trzymam za nią kciuki :kciuki': Cytat:
|
|
#1019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
Gianna, mam podobne nastawienie do ciazy, jak Ty. Jest lato, piekna pogoda, mnostwo owocow, mozliwe spacery. Az przyjemnie byc w ciazy i sie po prostu z niej cieszyc, a nie szukac na okraglo, co dr google ma do powiedzenia na temat kazdej drobnostki.
Mam tez wrazenie, ze ciaza w Polsce jest najbardziej zmedykalizowana, odnaturalizowana, istnieje tez taki ogrom zakazow i nakazow, jak nigdzie na swiecie. . A gdzie instynkt, wsluchanie sie w siebie i zdrowy rozsadek? Szczegolnie, gdy nie ma zadnych nieprawidlowosci? Czasami mam wrazenie, ze szukacie problemow tam, gdzie ich nie ma.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2013-07-25 o 16:43 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

Bo przecież jak wszystko jest super to nie szukam i nie piszę w necie. To samo tyczy się opinii o firmach/pracodawcach - czemu z reguły pojawiają się tylko złe opinie? 

.
.
Tym bardziej, że i tak przedłużą mi umowę tylko do dnia porodu, bo chyba powiem im w sierpniu, a nie po podpisaniu znowu rocznej umowy.
a na pewno twoje relacje z TŻ sa takie jak kiedys a nawet mocniejsze bo przeciez laczy was juz nie tylko wasza milosc ale i milosc do fasolki!!!
Nie smutaj się