|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 3,57% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
1 | 1,79% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
20 | 35,71% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
21 | 37,50% |
| Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! |
|
8 | 14,29% |
| Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
4 | 7,14% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Rusałka
Cytat:
![]() Ja mam mieć cc, planowane przez wskazania okulistyczne. I nie byłam przekonana i boję się jak każdy, ale każde słowo otuchy jest na wagę złota ![]() Cytat:
Moja mama ma na drugie Karolina i tego imienia właśnie używa.Na pierwsze ma Maria bo u nas wszystkie dziewczyny w rodzinie dostawały na pierwsze lub drugie Maria. Gdybym posłuchała Taty to dałabym Karolina Maria i boje się,że Teściowa mogłaby być urażona. Poza tym mamy już małą Karolinkę w rodzinie ![]() A ja zawsze grzeczna byłam i dalej jestem Tzn. zawsze mam swoje zdanie i umiem walczyć o swoje, ale wredą to ja nie jestem. Jestem czasem aż za bardzo wrażliwa, ale może to przez znak zodiaku (ryby)Ech jestem może nietypową Anią ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- A ja właśnie uznałam,że przydałby mi się mniejszy, fioletowy kocyk do fotelika Tylko lepszy cieńszy czy gruby?
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
|
|
|
|
#483 |
|
Raczkowanie
|
Hej, ale pędzicie. Nie nadążam normalnie.
Misia świetne wiadomości, że z Wami już dobrze. Agusiamaskota to omdlenie na przystanku to groźnie zabrzmiało. Uważaj na siebie i małą. Sory, że tak mało odpisuję ale źle się czuję. Coś mnie kłuje po prawej stronie, na granicy brzucha i pleców . Leżę i nie przechodzi. Jeju niech ten czas szybciej leci, bo coś dłuży mi się ta ciąża.
|
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() a ja dzisiaj bylam wplacic za te wszystkie zakupy, teraz czekam az dojda. Juz prawie wszystko mam ![]() Spac mi sie chce, ide prasowac ubranka i prac druga czesc ale to o 1
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Ptaszysko jako doświadczona mama wcześniaczka podała mi na pw swój numer tel. z prośbą przekazania go dirty. I jeśli ta tylko zechce żeby się skontaktowała
Za jej radą ośmieliłam się napisać esemesa i mam od dirty wieści .Przepiszę Wam dokładnie prawie całego smesa ![]() "Hej Diorisha dzięki za esemesa i Waszą troskę. Mamy się w sumie dobrze. Dalej jesteśmy w szpitalu i mam nadzieję,że poleżę jak najdłużej bo Lila i tak z miesiąc,półtora poleży zanim dobije do 2kg. Póki leżę mam spokój z dojeżdżaniem. Mleko mam także się cieszę,niunia pomału zaczyna nabierać wagi-karmiona jest jeszcze przez sondę i próbują czasem butelką no i właśnie parę minut temu skończyła tydzień "dirty jeszcze pyta jak my się mamy i czy któraś jeszcze urodziła. I wszystkim nam życzy pięknie donoszonych ciąż i serdecznie nas wszystkie pozdrawia ![]() Treść całego esemesa jest generalnie bardzo optymistyczna |
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt połączenie ryb z Anią może złagodzić Miałam Dziadka z ryb potwierdzam;p
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
w ogole to od tego lezenia mam takie niskie cisnienie...wczoraj wieczor mialam 90/60 i myslalam ze powoli schodze :P dzis nie wzielam tabletki na cisnienie bo kurde za niskie tez nie dobrze...
W ogole tutaj sa inne metody leczenia niz w pl...pytam czy jak mnie odlacza od kroplowki to dostane jakies tabletki...a oni ze nie ma na to tabletek ale mam brac magnez
|
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV
hurrey gratki dla dirty
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przychodzily babeczki do sali z tzw. intenstywnym nadzorem medycznym gdzie przemile panie pielegniarki pokazywaly prycznic dawaly jednorazowa pizamke pytaly czy cos pomoc. jak juz sie wykapalas to potem kladly na lozeczko, dostawalo sie plyny odpowiednie i potem bylo jak juz wyjezdzalo sie prosze dac buzi mezowi, pan tu poczeka za 10 min zobaczy pan dziecko za 20 min zone i naprawde tak to wyglada z takich praktycznych uwag. zabrac sobie telefon do rzeczy osobistych najlepiej do szlafroka a nie pakowac go po walizkach bo potem go nie znajdziesz a na takich salach b. czesto nie ma miejsca a tak to ci panie pielegniarki na pewno podadza ze szlafroka pamietam ze normalnie Malucha mamie przywiezli pionizowanie tez nie jest ciezkie takze zobaczysz bedzie dobrze. a samo cc tez nie jest straszne. ja nie mialam czasu na takie wiesz prysznice i inne cuda wiec mnie oblali cala plynem dezynfekujacym a bikini mi pielegniarka robila i tez dalam rade. sam zabieg trwa chwile siadasz anestezjolog mowi co i jak, robia znieczulenie potem chwila i jest maluszek na swiecie nawet mnie moja pokazali - co prawda przez inkubator ale pokazali i uslyszalam jak zaplakala az sie poryczalam ja sie pytalam to juz koniec a anestezjolog sie smial i mowil nie dziecko teraz to dopiero poczatek no i chwilke tam robli co trzeba ale nic sie nie czuje. a potem maluszek jedzie a ciebie zszywaja potem ja sie smieje ze jak na filmach przenosza na 3 na inne lozko i jedziesz do sali po cc. z takich smiesznych rzeczy to kaza czytac podpis malenstwa z tej bransoletki a czlowiek lekko otumaniony w szoku w emocjach generalnie polecam sie sluchac lekarzy i pielegniarek jak mowia lezec i sie nie ruszac to nie ruszac bo potem moze glowa bolec, kolezanka sie przestraszyla i dali jej tlen takze jak cos to tez mozna poprosic.
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Dirty duzo sily i trzymam kciuki by mala szybko rosla!
Ja tez jestem Ania :P w dodatku Baran wiec jak sie na cos upre to nie ma mocnych haha
|
|
|
|
#491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nim se obejrzy to 2 kg bedzie jak nic ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- w ogole jak juz teraz Mala probuje butli to na pewno jej pozwola przystawic do cyca takze super.
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
jak dobrze, że u Dirty i Lili wszystko ok
![]()
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przekazałam dirty od nas wszystkich pozdrowienia i uściski ![]() Ona jest bardzo optymistyczna i pozytywnie nastawiona |
|
|
|
|
#494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Moje dziecko szaleje, wydaje mi się, że ja w tym brzuchu już nie mam miejsca na to, żeby rosła... Zobaczymy co mi powie lekarz 1 sierpnia na prywatnej wizycie, może Maja wyjdzie szybciej niż ustalił to mój ginekolog "konował"
|
|
|
#495 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Idę sprzątać i gotować a taaaaaak mi się nie chce
|
|
#496 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym właśnie coś porobiła, już nie mogę wysiedzieć w tej pracy... Ile można oglądać seriale
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Ptaszysko dzięki za opis?A Twoją Natalkę dali mężowi/mamie do opieki podczas kiedy Cię zszywali?
Diorisha fajnie,że napisałaś do Dirty, cieszę się,że u nich ok Cytat:
Mój Tata jest Baran i coś wiem o nich On ma zawsze rację i wpiera mi np. po tysiąc razy,że ja coś lubię, a przecież sama wiem najlepiej,że nie lubię. I nie przegadasz![]() Hehe https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1779 my tez mamy nadzieję,że dlugo będzie spokój ![]() A ta ma niezły opis https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1789 ja sobie nie wyobrażam z Teściową, tym bardziej,że też mogłabym jej coś nieprzyjmnego odpowiedzieć ![]() I w ogóle jakiejś lasce nie zrobili cc pomimo wskazań (pewnie duże dziecko) i pękła na 28 szwów?Zemdliło mnie...
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#499 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja byla w b. zlym stanie od razu wyladowala na oddziale intensywnej terapii. maz ja zobaczyl dopiero po tyg. w ogole nie dojechal na moja cc. u mnie bylo zagrozenie zycia moje i dziecka i nie bylo czasu na takie rzeczy. w ogole u nas bylo zle ze mna i z Mala wiec generalnie nie wiele bylo takich normalnych rzeczy. urodzilam w czw meza wpuscili do mnie na chwile w sobote potem dopiero go zobaczylam po tyg, bo sie tez rozchorowal z tego wszytskiego. w ndz mojej siostrze pozwolili mnie zabrac na chwile do Malej a tak to lezalam na intensywnej terapii sama bez bliskich w b. ciezkim stanie ehhh nie ma co pisac lepiej ze to juz za nami.---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę, strasznie Ci współczuję,że tak długo byłaś sama, nie mogłaś jej mieć przy sobie ani męża. Na szczęście to już za Wami, teraz pełno dni przed Wami na cieszenie się swoją bliskością
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się bałam pisać bo tak samo jak Ty nie chciałam się narzucać ale przełamałam się a dirty autentycznie się bardzo ucieszyła z esemesa od nas ![]() Dostałam od dirty przed chwilką jeszcze jednego esemesa w którym serdecznie nam wszystkim dziękuje za zainteresowanie i wsparcie. Mówi,że wiele to dla Niej znaczy Pisze,że może jeszcze z tydzień Ją potrzymają w szpitalu a po powrocie do domku na pewno się do nas odezwie No i raz jeszcze pozdrowiła wszystkie mamusie i dzieciaczki
|
|
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dirty, jesteśmy z Wami całym sercem!
|
|
|
#504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2
Cytat:
Dziewczyny, któraś z Was mówiła coś, żeby pić dużo płynów przed pobieraniem krwi, jeśli ta nie chce lecieć?
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
czy tylko mnie przerażają te kleszcze?
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Diorisha dobrze,że do niej napisałaś
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Coś dzisiaj źle się czuję... najchętniej wypiłabym jeszcze kawę,ale co za dużo to nie zdrowo :/
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nacierpiałyście się obydwie ![]() Jezu samo czytanie przeraża i paraliżuje a Wy dwie byłyście uczestniczkami tego wszystkiego. |
|
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tez przerażają więc nie łażę po chaszczach
|
#510 | |||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje ![]() Cytat:
Cytat:
W poniedziałek ważenie i aż się boję co waga pokaże bo czuje, że przybrałam na masie ![]() Ja ten zwykły rtęciowy ![]() Mówiłam teściowej żeby mi zamówiła taki termometr jaki one używają w szpitalu, ale mówi że się nie opłaca bo oszukują. ![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

ja mieszkam z babcia Anią i sis TŻa też Ania.........

. Leżę i nie przechodzi. Jeju niech ten czas szybciej leci, bo coś dłuży mi się ta ciąża.

[/RIGHT]

On ma zawsze rację i wpiera mi np. po tysiąc razy,że ja coś lubię, a przecież sama wiem najlepiej,że nie lubię. I nie przegadasz

moja byla w b. zlym stanie od razu wyladowala na oddziale intensywnej terapii. maz ja zobaczyl dopiero po tyg. w ogole nie dojechal na moja cc. u mnie bylo zagrozenie zycia moje i dziecka i nie bylo czasu na takie rzeczy. w ogole u nas bylo zle ze mna i z Mala wiec generalnie nie wiele bylo takich normalnych rzeczy. urodzilam w czw meza wpuscili do mnie na chwile w sobote potem dopiero go zobaczylam po tyg, bo sie tez rozchorowal z tego wszytskiego. w ndz mojej siostrze pozwolili mnie zabrac na chwile do Malej a tak to lezalam na intensywnej terapii sama bez bliskich w b. ciezkim stanie