Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-25, 10:58   #3781
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
no u nas jest ten problem że mały smoka nie weźmie więc nici z wyciszenia się samemu, wiec najpierw niby lezy w łóżeczku, gada, śmieje się do karuzeli mija 20 min, zaczyna piszczeć, czyli mnie wołać i jak nie przyjdę w ciągu kilku min to syrena, nie daje nic pogłaskanie, przytulenie, najwyżeszj chodzenie i oglądanie świata ale t też chwila bo jest padnięty, wtedy pomaga albo cyc - o ile panicz jest głodny albo siadam , biorę go na boczek i bujam na kolanach jak w tym filmiku najszczęśliwsze niemowle czy jakos tak tyle że bez owijania, zasypia w ciągu kilku sekund no i podejrzewam że z samodzielnym zasypianiem będzie trudno dla mnie, bo on jak jest zmęczony to jeszcze bardziej płacze i cięzko go uspokoić
No to macie troszkę pod górkę. U Sofii też tak czasem jest, ale zdecydowanie częściej da radę ją uśpić w łóżeczku. Choć nie nazwałabym to samodzielnym zasypianiem do końca, przynajmniej w naszym wypadku. Ale nie narzekam. A jak ma wyglądać metoda Tracy Hogg?

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
http://www.babybjorn.com/products/ba...inal/original/

jets naprawdę super, kupiłam używkę za 100 zł, nowe ok 300
Fajnie wygląda, ale ja jednak bałabym się takie maleństwo w nosidle nosić, przynajmniej do czasu, aż zaczyna samo siadać. W chuście jednak jest ciężar ciała nie tylko wspierany przez pasy, ale rzeczywiście równomiernie rozłożony, więc nie siedzi wszystko na pupce.
My mamy Tulę na później, choć czuję, że to głównie dla taty, bo ja pewnie wciąż będę nosić w chuście
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:05   #3782
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
no u nas jest ten problem że mały smoka nie weźmie więc nici z wyciszenia się samemu, wiec najpierw niby lezy w łóżeczku, gada, śmieje się do karuzeli mija 20 min, zaczyna piszczeć, czyli mnie wołać i jak nie przyjdę w ciągu kilku min to syrena, nie daje nic pogłaskanie, przytulenie, najwyżeszj chodzenie i oglądanie świata ale t też chwila bo jest padnięty, wtedy pomaga albo cyc - o ile panicz jest głodny albo siadam , biorę go na boczek i bujam na kolanach jak w tym filmiku najszczęśliwsze niemowle czy jakos tak tyle że bez owijania, zasypia w ciągu kilku sekund no i podejrzewam że z samodzielnym zasypianiem będzie trudno dla mnie, bo on jak jest zmęczony to jeszcze bardziej płacze i cięzko go uspokoić

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

do ilu on jest kg?
do 12kg co do smoka nasz tez nie lubi ale wlasnie jak marudzi a najedzony to mu trzeba przytrzymac chwilke najlepiej jego łapka, krzywi sie chwilke, wypycha z ust a potem zassysa:p

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Fajnie wygląda, ale ja jednak bałabym się takie maleństwo w nosidle nosić, przynajmniej do czasu, aż zaczyna samo siadać. W chuście jednak jest ciężar ciała nie tylko wspierany przez pasy, ale rzeczywiście równomiernie rozłożony, więc nie siedzi wszystko na pupce.
My mamy Tulę na później, choć czuję, że to głównie dla taty, bo ja pewnie wciąż będę nosić w chuście
ja się nie boję, bo nie zamierzam często i długo nosić a co złego jest w oparciu na pupce? przecież w lezakach czy fotelikach tez siedza? jak młody bedzie siedział to już pewnie będzie dla mnie za ciezki do noszenia
Stary 2013-07-25, 11:11   #3783
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
No to macie troszkę pod górkę. U Sofii też tak czasem jest, ale zdecydowanie częściej da radę ją uśpić w łóżeczku. Choć nie nazwałabym to samodzielnym zasypianiem do końca, przynajmniej w naszym wypadku. Ale nie narzekam. A jak ma wyglądać metoda Tracy Hogg?

z tego co doczytałam to mniej więcej tak: karmisz malucha w innym pokoju, potem go przytulasz, bierzesz do sypialni, kladziesz to łóżeczka a wraz z nim smoczek, ulubiona zabawkę i pieluszkę i wychodzisz, jak zaczyna plakać to wchodzisz najpierw co 2 min, głaszczesz po głowie nic nie mówisz i wychodzisz, potem jak znowu płacze to 5 min, potem po 7 potem co 15 min i tak w kółko az nie padnie ze zmęczenia płaczem, i w dzien np jak już zaczyna ziewać to też do łóżeczka siup i wychodzisz, niby po tygodniu dziecko się uczy że łóżeczko jest od spania, a nie np cycek lub bujaczek

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:20   #3784
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
W instrukcji do koich lezaczkow hest napisane ze nie wolno ich stawiac nigdzie poza podloga

Dziewczyny chustujace glupie pytanie mam kupilam nosidelko baby bjorn, jest superowe i mysle na spacerki w dolinki w Zakopanym czy na szybko do sklepu super, tylko mamy lato i sie zastanawiam na glowe kapelusik, moge posmarowac raczki i nozki 50tka ale czy taki malucb koze byc w ogole na sloncu mimo filtrow godzine czy dwie? Jak wy robicie? Bo ja to go w te upaly nawet na spacery nie ciagne tylko rano i po poludniu siedzimy w ogrodku i sie bujamy na hustawce
no bo jest niebezpieczenstwo, ze dziecko sie rozhula i zleci ale poki mlody lezy i sie nie buja, to moge sobie to stawiac gdzie chce. taka rygorystyczna pielegniarka w szpitalu np. nie pozwalala mi odejsc chocby na cm od przewijaka. a ja czasem normalnie robilam wykrok do umywalki czy cos... no bo niby co mialam zrobic, jak mi sie dziecko cale obsralo, a nie mialam wszystkiego pod reka (kiepsko przemyslany pokoj matki z dzieckiem )? stac tak przy tym przewijaku i gnic, az kupa przyschnie i sie wykruszy?

co do malucha na sloncu to ja nie wiem mialabym obawy na godzine tak isc. chyba ze pogoda sie opamieta i nie bedzie juz upalow...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:26   #3785
ankaaa206
Wtajemniczenie

mój rozrabiaka śpi już 2,5 godz ale oczywiście usnął bujany na kolanach tatusia

Julka
Stary 2013-07-25, 11:29   #3786
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
mój rozrabiaka śpi już 2,5 godz ale oczywiście usnął bujany na kolanach tatusia
mój dostał smoka na 3 minuty, obrócilam na brzuch i śpi, a smok wypluty a ja się biorę za ciasto ze śliwkami
Stary 2013-07-25, 11:29   #3787
Elusiek
BAN stały

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
no ja tez poczekam miesiąc jeszcze, bo mi szkoda takiej małej pchełki a potem konsekwentnie do łóżeczka, ha łatwo się piszę gorzej będzie z wykonaniem, a starszego tez uczyłaś zasypiania czy sam wiedzieła że łóżeczko jest od spania?

ja swojego oduczyłam zasypiania na rękach jak miał z 1,5 miesiąca, ale co zgrozo przyzwyczaiłam do zasypiania w nosidełku, o zasypianiu w wózku lub łóżeczku nie ma co wspominać bo on w nich szaleje. Teraz muszę oduczyć zasypiania w nosidełku, bo niedługo mu z niego nogi będą wisiały
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:34   #3788
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
mój dostał smoka na 3 minuty, obrócilam na brzuch i śpi, a smok wypluty a ja się biorę za ciasto ze śliwkami
ja mam lenia i nie robię nic, poprasowałam chwilę a teraz odpoczywam, i wgl jaki upał dziś - masakra, chyba dopiero wieczorem wyjdę z małym

Julka
Stary 2013-07-25, 11:36   #3789
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co doczytałam to mniej więcej tak: karmisz malucha w innym pokoju, potem go przytulasz, bierzesz do sypialni, kladziesz to łóżeczka a wraz z nim smoczek, ulubiona zabawkę i pieluszkę i wychodzisz, jak zaczyna plakać to wchodzisz najpierw co 2 min, głaszczesz po głowie nic nie mówisz i wychodzisz, potem jak znowu płacze to 5 min, potem po 7 potem co 15 min i tak w kółko az nie padnie ze zmęczenia płaczem, i w dzien np jak już zaczyna ziewać to też do łóżeczka siup i wychodzisz, niby po tygodniu dziecko się uczy że łóżeczko jest od spania, a nie np cycek lub bujaczek
nie podoba mi się to

Cytat:
rozpieszcza Cię ten Twój synek
Mój zasnął dziś przy cycu na niecałą godzinkę

doszła do nas mata bardzo fajna jest, właśnie się pierze panel dźwiękowy przypadł Bartusiowi do gustu, śpiewał do niego

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:44   #3790
Veronic
Wtajemniczenie

Kurcze Dziewczyny od wczoraj coraz bardziej boli mnie ucho
czy jest coś co można brać na stan zapalny karmiąc piersią ?
bo wiem, że np dicortineffu, atecortinu nie można

łażę w opasce , właśnie sobie kaszę zrobiłam...

dzisiaj mam dentyste to przy okazji chyba lek rodzinnego zaliczę...;/

justi- mi też nie podoba się to postępowanie tracy hogg;p

mój Mały najpierw "szalał" na macie, a teraz dostał smoka i oczy mu się kleją

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no bo jest niebezpieczenstwo, ze dziecko sie rozhula i zleci ale poki mlody lezy i sie nie buja, to moge sobie to stawiac gdzie chce. taka rygorystyczna pielegniarka w szpitalu np. nie pozwalala mi odejsc chocby na cm od przewijaka. a ja czasem normalnie robilam wykrok do umywalki czy cos... no bo niby co mialam zrobic, jak mi sie dziecko cale obsralo, a nie mialam wszystkiego pod reka (kiepsko przemyslany pokoj matki z dzieckiem )? stac tak przy tym przewijaku i gnic, az kupa przyschnie i sie wykruszy?

co do malucha na sloncu to ja nie wiem mialabym obawy na godzine tak isc. chyba ze pogoda sie opamieta i nie bedzie juz upalow...
też znam takie "koleżanki" ale ja taka nie jestem

na studiach jak mieliśmy pracownię pielęgniarstwa ogólnego to w programie była kąpiel noworodka;D (tzn lalki:;p) no i dostałam z tego 2 , bo wg Pani "rygorystycznej pielęgniarki"- <<mówiliśmy na nią "Hitler w spódnicy" >>to dosłownie na milimetr przesunęłam rękę i nie trzymałam jej centralnie nad tym "noworodkiem" jak leżał na przewijaku
pamiętam, że poryczałam się wtedy
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 11:48   #3791
Elusiek
BAN stały

Cytat:

http://www.babybjorn.com/products/ba...inal/original/

jets naprawdę super, kupiłam używkę za 100 zł, nowe ok 300
mój tż sprezentował sobie coś takiego http://img15.tablica.pl/images_tabli...em-_rev005.jpg jak narazie leży i zbiera kurz bo wydaje mi się niebezpieczne, pewnie i tak mały szybciej wyrośnie niż pozwolę mu go tam wsadzić

I foto mojego eleganckiego dżentelmena przed chrzcinami, jedyne znośne foto bo na innych próbuje zjeść muchę
Zdjęcie0842.jpg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-25, 12:07   #3792
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
na studiach jak mieliśmy pracownię pielęgniarstwa ogólnego to w programie była kąpiel noworodka;D (tzn lalki:;p) no i dostałam z tego 2 , bo wg Pani "rygorystycznej pielęgniarki"- <<mówiliśmy na nią "Hitler w spódnicy" >>to dosłownie na milimetr przesunęłam rękę i nie trzymałam jej centralnie nad tym "noworodkiem" jak leżał na przewijaku

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
mój tż sprezentował sobie coś takiego http://img15.tablica.pl/images_tabli...em-_rev005.jpg jak narazie leży i zbiera kurz bo wydaje mi się niebezpieczne, pewnie i tak mały szybciej wyrośnie niż pozwolę mu go tam wsadzić

I foto mojego eleganckiego dżentelmena przed chrzcinami, jedyne znośne foto bo na innych próbuje zjeść muchę
Załącznik 5339337
nie noście go w tym toż to wisiadło pospolite można tylko krzywdę zrobić dziecku ulotkajak20nosie6ekodzi.jpg

Stary 2013-07-25, 12:10   #3793
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

zaloze sie, ze "hitler" dzieci nie miala ta co mi trula d.upe wlasnie nie miala i o ile sobie nie zajdzie do banku spermy to miec nie bedzie
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 12:11   #3794
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

można sporo poczytać o wisiadłach w necie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nosidła-wisiadła.jpg (49,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 307124_10150846674505114_639055113_20832537_138359936_n.jpg (62,6 KB, 29 załadowań)

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-07-25 o 12:14
Stary 2013-07-25, 12:16   #3795
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

nie noście go w tym toż to wisiadło pospolite można tylko krzywdę zrobić dziecku Załącznik 5339420

już ja mu to pokażę, bo dla mnie od razu wydawało się zbyt niebezpieczne dla malucha, niech on się przekona żeby nie kupować nic dla małego bez mojej wiedzy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-25, 12:26   #3796
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:

ja robię podobnie a nic nie czytałam. Kładę z pieluchą i smokiem, i jak ryczy to przychodzę podam smoka (bo wypadnie zazwyczaj i dlatego ryczy) i tak aż do skutku. Fajnie już usypia, tylko całą robotę rozwala mi TZ, który od razu bierze na ręce bo mu żal córuni, że tak sama leży

Cytat:
Kurcze Dziewczyny od wczoraj coraz bardziej boli mnie ucho
czy jest coś co można brać na stan zapalny karmiąc piersią ?
bo wiem, że np dicortineffu, atecortinu nie można

łażę w opasce , właśnie sobie kaszę zrobiłam...

dzisiaj mam dentyste to przy okazji chyba lek rodzinnego zaliczę...;/

justi- mi też nie podoba się to postępowanie tracy hogg;p

mój Mały najpierw "szalał" na macie, a teraz dostał smoka i oczy mu się kleją

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

a olej kamforowy ? czemu niby nie można leków podawanych miejscowo przy karmieniu piersią? W szpitalu przy cesarce walili w żyłę morfinę i się karmiło a teraz mamy się ze wszystkim szczypać ? bez przesady, zapodałabym coś miejscowo i już.

Elusiek, wystrojony jak stróż w Boże Ciało brakuje mi tu tylko kapelusza
Stary 2013-07-25, 12:27   #3797
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
już ja mu to pokażę, bo dla mnie od razu wydawało się zbyt niebezpieczne dla malucha, niech on się przekona żeby nie kupować nic dla małego bez mojej wiedzy
są dobre nosiła ale one też mają niezłe ceny np. to, które ma Salviae
jeśli chcecie nosić a te nosidła są dla Was za drogie to szukajcie używanej chusty tkanej

Stary 2013-07-25, 12:37   #3798
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Hej. znowu się wtracę
Mam do sprzedania nosidło firmy bertoni fioaletowe-jakby któraś z Was była zainteresowana. Mi bardzo odpowiadało.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 12:53   #3799
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
zaloze sie, ze "hitler" dzieci nie miala ta co mi trula d.upe wlasnie nie miala i o ile sobie nie zajdzie do banku spermy to miec nie bedzie
dokładnie- to była stara panna wyglądała strasznie- włosy ścięte na b. krótko, bez makijażu, i w takim uniformie z czasów wojny
do mnie się czepiała , że mam włosy związane w kitkę (mam długie kłaki) i musiałam robić koka a jak ktoś założył skarpetki innego koloru niż białe to od razu mu gnój robiła
no ale uczyła dobrze była mega wymagająca
"kąpieli noworodka" nie zapomnę do końca życia

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
ja robię podobnie a nic nie czytałam. Kładę z pieluchą i smokiem, i jak ryczy to przychodzę podam smoka (bo wypadnie zazwyczaj i dlatego ryczy) i tak aż do skutku. Fajnie już usypia, tylko całą robotę rozwala mi TZ, który od razu bierze na ręce bo mu żal córuni, że tak sama leży

a olej kamforowy ? czemu niby nie można leków podawanych miejscowo przy karmieniu piersią? W szpitalu przy cesarce walili w żyłę morfinę i się karmiło a teraz mamy się ze wszystkim szczypać ? bez przesady, zapodałabym coś miejscowo i już.

Elusiek, wystrojony jak stróż w Boże Ciało brakuje mi tu tylko kapelusza
w sumie chyba masz rację..
pewnie na ulotkach jest napisane, że nie można stosować w ciąży i podczas karmienia piersią ,bo nie jest to udokumentowane żadnymi badaniami...

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
są dobre nosiła ale one też mają niezłe ceny np. to, które ma Salviae
jeśli chcecie nosić a te nosidła są dla Was za drogie to szukajcie używanej chusty tkanej
zgadzam się w 100%

tymi "pseudo nosidłami" możemy zrobić tylko dziecku krzywdę !
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-25, 12:57   #3800
Kinga_20
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Ta Tracy cała dla mnie to jakiś hitler... Równie dobrze możesz zostawić malucha żeby się wyryczał - na to samo wychodzi. A dziecko nie to, że uczy się że łóżko jest od spania, a jedynie tego, że na jego krzyki i tak nikt nie odpowie, więc po prostu milknie, bo wie, że musi sobie radzić samo. Polecam przeczytać książkę W głębi kontinuum, Rodzicielstwo bliskości, Więź daje siłę, Dziecko z bliska, a p. Tracy Hogg wyrzucić na śmietnik, bo to zwykła tresura, a nie opieka i wychowywanie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 13:12   #3801
Ashyshqa
Zakorzenienie

Moje dziecko chyba odsypia wszystkie bardziej aktywne dni... Pisałam Wam, ze zasnela na noc już o 18. P0tem miała od 24 do 1 bardziej aktywny czas, potem spanie z przerwami na karmienie. O 9 obudziła się ale już przed 10 poszła spać, przebudziła sie godzinę temu i zasnęła przy karmieniu i dalej śpi Ciekawe czy to tak po szczepiące, czy co... oczywiście najbardziej marwi mnie jej jedzenie, bo jak je na śpiąco, lub półśpiąco to zbyt dużo nie pociągnie...

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Ta Tracy cała dla mnie to jakiś hitler... Równie dobrze możesz zostawić malucha żeby się wyryczał - na to samo wychodzi. A dziecko nie to, że uczy się że łóżko jest od spania, a jedynie tego, że na jego krzyki i tak nikt nie odpowie, więc po prostu milknie, bo wie, że musi sobie radzić samo. Polecam przeczytać książkę W głębi kontinuum, Rodzicielstwo bliskości, Więź daje siłę, Dziecko z bliska, a p. Tracy Hogg wyrzucić na śmietnik, bo to zwykła tresura, a nie opieka i wychowywanie...

Dzięki za tytuły Kinga. A czytałaś język niemowląt? Bo dla mnie nie ma tam nic z tresury, a właśnie wychowanie dziecka w poszanowaniu jego godności - tylko, że wg. mnie sprawdza się tylko w przypadku bezproblemowych dzieci. Więc zdecydowanie warto sięgnąć tez po inne książki, więc dzięki za podpowiedź.

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-07-25 o 13:20
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 13:15   #3802
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

też tak uważam

Stary 2013-07-25, 13:26   #3803
Kinga_20
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Moje dziecko chyba odsypia wszystkie bardziej aktywne dni... Pisałam Wam, ze zasnela na noc już o 18. P0tem miała od 24 do 1 bardziej aktywny czas, potem spanie z przerwami na karmienie. O 9 obudziła się ale już przed 10 poszła spać, przebudziła sie godzinę temu i zasnęła przy karmieniu i dalej śpi Ciekawe czy to tak po szczepiące, czy co... oczywiście najbardziej marwi mnie jej jedzenie, bo jak je na śpiąco, lub półśpiąco to zbyt dużo nie pociągnie...

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Dzięki za tytuły Kinga. A czytałaś język niemowląt? Bo dla mnie nie ma tam nic z tresury, a właśnie wychowanie dziecka w poszanowaniu jego godności - tylko, że wg. mnie sprawdza się tylko w przypadku bezproblemowych dzieci. Więc zdecydowanie warto sięgnąć tez po inne książki, więc dzięki za podpowiedź.
Język niemowląt to wg mnie tresura, dopasowywanie dziecka do swoich potrzeb, a nie odwrotnie... Ale ja spaczona jestem po książce w głębi kontinuum, więc ostrzegam :-D

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-25, 13:29   #3804
antoinettee
Zadomowienie

Hejka U mnie znowu problemy z bólem brzuszka. Wczoraj po kąpieli mała pięknie zasnęła i nie było płaczu jak codzień do 23. Przez sen męczyły ją bąki, puszczała takie śmierdzące, że fu. Od poniedziałku nie robiła kupki. Dziś wsadziłam jej kawałek czopka glicerynowego i poszła taka śmierdząca ale nie za wiele. Żółta ale bez grudek.
Nie martwiłabym się gdybym karmiła tylko piersią, ale czasem dostaje mm i 3 dni to chyba za dużo na nierobienie kupy.
Podaję jej Bobotic i herbatkę z kopru z Hippa. Trochę ulgi ma ale przestaje działać i znowu się skręca i popłakuje.
Macie jakiś pomysł co robić?
Mam wyrzuty, że może coś jem nie tak Ale i tak ograniczam co tylko mogę.
Stary 2013-07-25, 13:46   #3805
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
żeby się ksiądz nie zgorszyl za kolano
Nelka tez już smiga w 68, chociaż niektóre jej sukienki to tuniki na półtorej roku
fotke wstaw na tinypic.com
w końcu wrzuciłam gdzie indziej za kolano może nie sięga ale może się ksiądz nie zgorszy tylko dziś musimy dokupić w razie czego jakiś sweterek i coś na główkę

voila.pl/index.php?f=1757190.jpg

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
już mojemu przeszło, spał w nocy mało to i ja ledwo chodzę ale pewnie w dzień odeśpimy

Możecie polecić jakiś fajny pamiątkowy album na zdjęcia. Myślałam by kupić taki http://allegro.pl/album-mojego-dziec...419975097.html ale mało zdjęć pokazali jego
Jeszcze myślałam by dla chrzestnych kupić mały album z max 20 fotami z chrzcin jako prezent i pamiątkę.
wczoraj kupiłam taki sam tylko dziewczynkowy ale w środku się niczym nie różni chyba fajny jest, ma miejsce na włosy, odcisk ręki, nogi, dużo miejsca na fotografie

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

czy ja już mówiłam że sukieneczki dla dziewczynek są śliczne?

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
za nami ciezka noc mala przez sen zakrztusiła się wlasna slina. taka na polspiaca nie bardzo wiedziała jak sobie pomoc, wiec co przeszliśmy to nasze już mi się wydawalo, ze po dziecku nie wiem czy to nasza wyobraznia, ale oboje juz widzieliśmy sine usteczka. w takiej panice człowiek naprawdę nie wie co robic. w glowie "dzwon po karetke", ale adrenalina szaleje i podpowiada jakies kolejne działania...ehhh w końcu wyleciało jej to z buzi, biedna obudzila się i nie wiedziała o co chodzi, wiec przerazona zaczela krzyczeć i wzywac pomoc trochę spozniony refleks ma ta nasza dziewczyna! hehe. dostala cycusia i już spokojna poszla spac. a my juz mielismy nocke z glowy dawno się tak nie balam.

oczywiście jak już ochlonelismy tz mi zrobil wykład, ze to pewnie przez szczepienie, ze chce ja szczepic jakimś gownem na rota, pneumo i inne cuda i ze on już malej na nic nie będzie szczepil, bo dostanie zawalu
a ja już nie wiem czy to jakiś poszczepienny objaw czy zbieg okoliczności i po prostu za dużo sliny zebralo jej się w buzi...w każdym razie jeszcze bardziej zaczynam bac się szczepien

piekna! nawet się nie zastanawiaj, bo jest super. tylko fotka mala
spróbuj na tinypic.com dobrze, ze Humb odswiezyla Twój post, bo przegapiłabym link.
biedna Nelka i biedni Wy, współczuję.. mi też czasem się tak zakrzutsi, rzadko bo rzadko ale jednak, nie wiązałabym tego ze szczepieniami ale nie wiem

dziękuję, a z tym tinypic to może później zaraz zbieramy się na zakupy, ustalić menu i drugą kontrolę bioderek

byłam dziś w przychodni zważyć małą - waży około 5700 około bo nie chciałam jej wybudzać i rozbierać, więc w ciuchach i pampku było 5900 chciałam porozmawiać z pigułą odnośnie szczepień, ale nic nie potrafiła powiedzieć mi w tym temacie, oprócz tego, że sprawdziła "czy u nas tam wszystko na bieżąco jest szczepione", masakra
Stary 2013-07-25, 13:46   #3806
vil84
Wtajemniczenie

wczoraj przyszła do nas paczuszka od Pampers z dwiema pieluchami i ulotką, a dziś dostaliśmy od Nestle książeczkę i saszetkę kaszki sinlac podobno hipp wysyła łyżeczki, czekamy

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 13:48   #3807
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ooo a ja sie na szukalam w sklepach i.na necie i tylko ziaji 30 znalazlam heee
ja kupiłam też 50 z chicco

o taki:

http://www.google.pl/search?q=chicco...ml%3B450%3B900
Stary 2013-07-25, 14:04   #3808
Mysia mysz
Zakorzenienie

W jezyku nemowlat jest wyraznie napisane ze dziecka sie nie zostawia do wyplakania jak placze trzeba wziasc na rece i utulic a jak jest ok to odlozyc do lozka i tak w kolko np 100 razy pierwszego dnia, drugiego 50 itp. Do skutku tak byl opisany przyklad przyzwyczajania dk lozeczka polrocznego dziecka

Mnie sje ta ksiazka podoba, ale nie stosuje takiej musztry w domu, jednak podoba mi sie jej racjonalne podejscie i cala idea szacunku do dziecka ja polecam 'jak wychowac szczesliwe dziecko' i mona przyjaciolka mi polecala 'w paryzu dzieci nie grymasza' ale jeszcze nie przeczytalam

Aaa moje odkrycie sprzed kilku dni mlody ryczal przy wyjmowaniu z wanienki wiec zaczelam zaraz po podniesieniu narzucac mu pieluche i jedtesmy w stanie pokonac te 30cm do przewijaka bez ryku

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
już mojemu przeszło, spał w nocy mało to i ja ledwo chodzę ale pewnie w dzień odeśpimy

Możecie polecić jakiś fajny pamiątkowy album na zdjęcia. Myślałam by kupić taki http://allegro.pl/album-mojego-dziec...419975097.html ale mało zdjęć pokazali jego
Jeszcze myślałam by dla chrzestnych kupić mały album z max 20 fotami z chrzcin jako prezent i pamiątkę.
Dostalismy dwa takie albumy czym odbijacie lapki? Ja kupilam farbki plakatowe ale jeszcze nie probowalismy
Stary 2013-07-25, 14:06   #3809
komiksowa
Raczkowanie

Im synek starszy, tym bardziej myślę, że rady pani Tracy Hogg można o kant tyłka roztłuc. Nie mogłabym zostawić Młodego do "wyryczenia się". Ja nawet nie mogę bez niego w łóżku zasnąć. I wiem, że robię sobie krzywdę, ale kurka nie potrafię.

Diabli, ale akcja, oby się nie powtórzyła.

Nuna ile pieluch tetrowych dziennie zużywasz. U Młodego muszę czasem 5 razy w ciągu godziny przewijać. Taka siksa z niego. Dodatkowo mam jeszcze 12 pieluch wielo, ale to i tak starcza na 2 dni. A m ręce już odpadają od ciągłego wnoszenia go na górę, gdzie jest cały ekwipunek do przewijania.
A i przyszedł rachunek za wodę. Byłam przygotowana na totalną masakrę, a tu tylko 30 zł więcej przy praniu co 2-3 dni. Teraz czekam na rachunek za prąd.

Elusiek Adi to mały elegant, co za szyk

Skoro piszecie o usypianiu, to u nas Młody usypia z butelką w buzi. Nie ma mowy o smoczku. Samoistnie zamyka oko tylko wtedy, kiedy jest na maksa zmęczony.

A tak poza tym to lipa. Mamy dzisiaj 4 rocznicę ślubu. Młody miał iść pod opiekę babci, ale babcia chora. No to sobie chociaż po piwku w domu szczelimy, o ile znów dzisiaj nie będę usypiać Młodego 3 godziny.
Stary 2013-07-25, 14:07   #3810
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

też tak myślę i nigdy nie pozwalam się małej wyryczeć, chyba serce by mi pękło jakby ona się darła a ja nic bym z tym nie zrobiła nasza mała od 1,5 miesiąca zasypia w łóżeczku sama, jest kąpiel + pielęgnacja, później cycek i przytulaski, jak widzę, że jest na tyle spokojna, że leży w łóżeczku i nie wierci się, to załączam jej muzyczkę, wibracje czasem smok i dziecka w 15 minut ni ma

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości